Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 41 λεπτά , ZetaK είπε:

Καλησπέρα!

Σου ζήτησε να κανείς όλες τις εξετάσεις;;

ηταν η πρώτη σου προσπάθεια;

Ναι ήταν η πρώτη προσπάθεια ivf. Όλα τα άλλα τα έχουμε ελέγξει

πρίν από 21 λεπτά , rainbow_2024 είπε:

Καλησπέρα! Έκανα κι εγώ υστεροσκοπηση και έλεγχο για μικροβιωμα έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Έγινε την 20η ημέρα και έδειξε ότι υπάρχει χρόνια ενδομητρίτιδα. Είναι καλό να κάνεις την εξέταση και εάν βρεθεί κάτι να θεραπευτεί πριν να προχωρήσεις στην επόμενη προσπάθεια. Εύχομαι καλή τύχη και η επόμενη να είναι η τυχερή σου!!

Ευχαριστώ πολύ, παρότι δεν έχουμε ενδείξεις πέρα από την μια αυτή αποτυχία, από το να περάσουν 2 χρόνια με εξωσωματικές πχ και να αποτυγχάνω και να το βρω μετά, ναι προτιμώ να το βρω από τώρα αν υπάρχει κάτι που εμποδίζει την εγκυμοσύνη. Πιστεύω ότι αν πληρούσα τις προϋποθέσεις νομικά και για προεμφυτευτικο έλεγχο στα έμβρυα, θα με έβαζε να το κάνω και αυτό. Η αρχική εκτίμηση ήταν γύρω στο 55 % πιθανότητα να πετύχει η εξωσωματική

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Το Λήδα ωραίο είναι, και σε μερικές γλώσσες "λίντα" σημαίνει όμορφη :)

Το Σοφία προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά και στην Αγγλία είναι πλέον πολύ συνηθισμένο, ειδικά το Sophie.

To Rosalba δεν με τρελαίνει, αλλά το Rosie είναι τέλειο.

Δες και τα αρχικά του μωρού με ποιο όνομα είναι καλύτερα. Ας πούμε αν το μεσαίο όνομα (αν βάλετε) αρχίζει από Α και το επώνυμο από Τ, μην τη βάλετε Rosalba!

Πάρε κι από εδώ καμιά ιδέα, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βρεις κάποιο να σου αρέσει http://www.lovebaby.gr/Αγαπημένα/Παιδικά-ονόματα/150-Σπάνια-γυναικεία-ονόματα.html

Πάντως το σίγουρο είναι πως ό,τι και να διαλέξεις, αποκλείεται να αρέσει σε όλους.

Τα χειμωνιάτικα λέω να μην βιαστείς να τα πακετάρεις...

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kαλησπέρα κορίτσια! Τι κάνετε? Πώς περάσατε το σαββατοκύριακο! Χαρήκατε τον ήλιο? Αραγε πόσο λέτε να κρατήσει ο καλός καιρός? Να αρχίσω να μαζεύτω τα χειμωνιάτικά ή να περιμένω λίγο ακόμα? Τώρα στο τετραήμερο εύχομαι να κάνω ξεκαθάρισμα και να μαζέψω τα χειμωνιάτικα, άλλωστε τα περισσότερα δε μου μπαίνουν κι όλας:rolleyes: κι άμα πιάσουν και άλλα κρύα την κάτσαμε!

Ελένη, αχ αυτά το ονόματα. δύσκολη απόφαση, γιατι από ότι κατάλαβα όλο και κάποιος θα έχει να πει κάτι άσχημο για τα ονόματα που μας αρέσουν.

Αρχικά σκεφτόμασταν το Ηλιάνα, αλλά δε μου άρεσε η ετυμολογία. Δε θέλω εβραϊκά ή γνωστά ονόματα από τη παλιά ή καινη διαθήκη.

Μετά σκεφτόμασταν το Ληδα, αλλά δεν ακούγεται πολύ καλά στα αγγλικά (λιντα). Σοφία μας αρέσει και τους δύο, αλλά τα χριστούγεννα που το αναφέραμε στα πεθερικά σαν πιθανο, μόνο που δε μας φάγανε, γιατι στην Ιταλία έχει γίνει πολύ κοινο πια! Και το Θάλια μου αρέσει, αλλά ο μικρός του αδερφού μου είναι ήδη Θαλής, οπότε λέμε να το αφήσουμε και αυτο.

Τελικά μήπως να τιμήσουμε όντως τη πεθερά Ροζαλμπα ή τη γιαγια Τερέσα να τελειώσουμε? Δε τρελαίνομαι για κανένα, αλλά το Ροζι μου αρέσει και το βρίσκεις και στην Αγγλία!

Αντε εύχομαι και εσείς γρήγορα να ψάχνετε για ονόματα άμα σκέφτεστε να αρχίσετε και εσείς τις προσπάθειες!

Δεσποινα χωρις να θελω να σε επηρεασω, δεν εχω γνωρισει εξυπνη Ηλιανα! Ολες οι Ηλιανες που εχω γνωρισει ηταν..λιγο ..:tongue:

Το Τερεζα ειναι καθολικο και αρκετα συνιθισμενο θα ελεγα το Ροζαλμπα οχι. Γιατι δεν τη βγαζετε ενα ωραιο αρχαιοελληνικο?

Λιγο τη μυθολογια να ξεφυλλισεις ενα σωρο ονοματα εχει! :P

Eleni

bd5c7983f7.png

Καλημέρα κοριτσάκια,

Δέσποινα όπως καταλαβαίνεις αν αρχίσεις να ρωτάς για τα ονόματα δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη γιατί είναι κάτι το τελίως υποκειμενικο. Καλύτερα να έχεις δυο τρία υποψήφια που να σας αρέσουν, και να διαλέξεις ανάμεσα σε αυτά όταν γεννηθεί το μωράκι σας.

Αυτά που έγραψες πάντως μου αρέσουν όλα. Το Τερέζα μου αρέσει πάρα πολύ λόγω 2 βιβλίων που έχω διαβάσει με κεντρικό προσωπο Τερέζα. Πολύ ξεχωριστό ονομα κατ΄εμέ.

Το Rosalba δεν το είχα ξανακούσει, αλλά το Rosie στα αγγλικά είναι πολύ καλό! Αν έχετε σκοπό να μείνετε Αγγλία για χρόνια ακόμα, θα είναι και πρακτική επιλογή.

Το Σοφία είναι all time classic!

Συμφωνώ για αυτό που λες για το Λήδα. Τέλειο στα ελληνικά, λίγοτερο τέλειο στα αγγλικά.

Εμενα παρόλο που το όνομα της πεθεράς μου δε με ξετρελαίνει και στα ελληνικά φωνάζω τη μικρή με υποκοριστικό αν θυμάσαι, στα αγγλικά μου αρέσει πάρα πολύ και χαίρομαι να το ακούω. Οπότε το αγγλικά-ελληνικά είναι σημαντικός παράγοντας όταν διαλέξεις όνομα αφού μένεις εδώ.

Και άσε εμείς μέχρι να καταλήξουμε στο οτι θα βγάλουμε της πεθερά μου, ήμασταν λίγο τσίρκο. Η μαία που μας επισκεπτόταν στο σπίτι το θεωρούσε απαράδεκτο να έχουμε μωρό τριών ημερών και να μην έχουμε αποφασίσει όνομα.

Γεια σας κορίτσια. Άργησα να μπω να μοιραστώ τα νέα μας αλλά ναι επιτέλους γεννήσαμε! Ο μικρούλης γεννήθηκε την περασμένη Τετάρτη στις 10.30 το βράδυ μετά από 14ωρο τοκετό που κατέληξε και πάλι σε καισαρική μιας και η διαστολή του τραχήλου κόλλησε στο 8 (το λάθος presentation του μωρού που λέγαμε...). Έχω γράψει σχετικά εδώ για όποια ενδιαφέρεται. Ο μπεμπάκος γεννήθηκε 3705kg και παρότι είχε καταπιεί μυκώνιο είναι υγιέστατος. Ο μεγάλος αδερφούλης μέχρι στιγμής έχει πάρει ζεστά το ρόλο του και χαϊδεύει το μωρό και στεναχωριέται όταν κλαίει. Εγώ ανάρρωνω πολύ καλύτερα από την πρώτη καισαρική.

Σχετικά με τα ονόματα και εγώ είμαι της άποψης πως αν είναι να ζήσετε καιρό εδώ καλό θα είναι το όνομα να είναι εύκολο να το λένε στα Αγγλικά. Το Rosie μου ακούγεται πολύ γλυκό! Όταν βαφτίσαμε τον μεγάλο μας γιό τον είπαμε Κωνσταντίνο από τον παππού του αλλά δεν είχαμε υπολογίσει την Αγγλία. Προς το παρόν στο σταθμό τον λένε Tino αλλά ελπίζω να μην του μείνει και μεγαλώνοντας να το λένε ολόκληρο το όνομα. Τον μικρό διαλέξαμε να τον πούμε Ιάσωνα που μου αρέσει πολύ εμένα. Εδώ θα τον λένε Jason. Τον μπαμπά μου τον λένε Παντελή και τον ρωτήσαμε πρώτα αν έχει πρόβλημα να μη δώσουμε το ονομά του και ευτυχώς είπε πως δεν είχε.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

Να σας ζήσει o Jason peekaboo! Na είναι πάντα γερός και καλότυχος! Ελπίζω να μην είσαι πολύ εξαντλημένη αυτές τις μέρες. Ωραία που έχεις καλή ανάρρωση απο την καισαρική!

Πάω να διαβάσω για τον τοκετό σου και επανέρχομαι όταν το επιτρέψει η μικρή.

Ωραίο το Ιασωνας by the way, και στις 2 γλώσσες!

Αρα καλή η εμπειρία τοκετου σου έτσι? ωραια μια χαρά πήγε! Οταν λες κατέβαινε με το μέτωπο εννοείς οτι κοιτούσε μπροστά? ήσασταν δηλαδή back to back? οντως φάνηκε πάντως οτι εξάντλησαν τα περιθώρια για φτ οι γιατροί.

Ευχαριστώ πολύ όλες για τις ευχές σας!

Ναι, η εμπειρία ήταν εξαιρετική και όντως εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για φτ. Το μωρό Ευγενία ήταν γυρισμένο σωστά, δηλαδή η πλάτη του ήταν προς τα έξω, το κεφάλι του όμως αντί να γυρίσει να κάνει το λεγόμενο crowning δηλαδή να είναι με τη στενότερη πλευρά του όταν κατέβαινε (εκεί που είναι το τριχωτό), προέβαλε το μέτωπο οπότε δεν άφηνε τον τράχηλο να εξαλειφθεί. Οι γιατροί μου είπαν ότι ενδεχομένως να είναι κάτι "κατασκευαστικό" στον κόλπο μου που να μην επιτρέπει το crowning καθώς ο μεγάλος μου γιός κατέβαινε ακόμη χειρότερα με το πρόσωπο (μέτωπο με πηγούνι).

Σχετικά με το νοσοκομείο και το προσωπικό έχω να πω τα καλύτερα, το ίδιο και ο άντρας μου. Αν το πιστεύετε, θεωρούμε ότι ήταν καλύτερο στα πάντα σε σχέση με το Ιασώ. Κατά τον τοκετό το delivery ward ήταν ευρύχωρο, δεν άκουγα τις άλλες επίτοκες και ήμουν συνέχεια με μια ή δύο μαίες. Οι consultants και οι registrars περνούσαν περιοδικά και εξέταζαν την εξέλιξη. Όταν κάποια στιγμή ζήτησα επισκληρίδιο στη διαστολή 8, ο αναισθησιολόγος ήρθε σε περίπου 10 λεπτά και μου εξήγησε τη διαδικασία και όλες τις πιθανές επιπλοκές. Μετά τη γέννα, είχα ζητήσει amenity room το οποίο κόστισε μόλις 150 λίρες για όλη τη διαμονή. Μονόκλινο, με μπάνιο, αρκετά ευρύχωρο. Μαίες, γιατροί και παιδίατρος ερχόντουσαν περιοδικά να δουν εμένα και το μωρό και όποτε καλούσα με το buzzer η ανταπόκριση τους ήταν άμεση. Μου επέτρεψαν να επιστρέψουμε σπίτι μετά από 2 μέρες (αντί για 4 που είναι στην Ελλάδα η κτ) δίνοντας μου οδηγίες, παυσίπονα και ενέσεις αντιθρομβωτικές που μπορώ να κάνω μόνη μου. Μας έχει επισκεφτεί μέχρι στιγμής 2 φορές η μαία και θα έρθει άλλη μια φορά το Σάββατο.

Για την περίπτωση μας τουλάχιστον οι συνθήκες και η αντιμετώπιση ήταν ότι καλύτερο μπορούσα να ζητήσω. Ακόμη και ο άντρας μου είπε ότι του άρεσε πολύ περισσότερο η συγκεκριμένη εμπειρία τοκετού από την πρώτη μας, στην οποία δεν του επέτρεπαν μεγάλη συμμετοχή.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Να σας ζήσει ο μπέμπης σας, να είναι ευτυχισμένος και καλότυχος! Πολύ ωραίο το όνομα που διαλέξατε, καλύτερο από το Παντελής (και πιο ευκολοπρόφερτο για τους ξένους). Πάντως εμένα μ' αρέσει και το Tino :)

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Kαλησπέρα κορίτσια

Peakaboo, τι ωραία που όλα πήγαν καλά. Και σε σκεφτόμουν σήμερα, τι κάνετε? Το χάρηκα πάρα πολύ που όλα πήγαν υπέροχα (εκτος της καισαρικής αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε και όλα δικά μας) και τώρα έχετε το μικρούλη σας στην αγκαλιά σας! Να σας ζήσει ο Ιάσωνας (πολύ ωραίο όνομα!), καλότυχος και χαρούμενος πάντα!

Αχ, μακάρι και για εμάς η εμπειρία να είναι τόσο καλή.

Και τώρα έχω τόσες ερωτήσεις, αλλά λέω να σε αφήσω να συνέλθεις πρώτα και μετα άμα έχεις όρεξη θα μου γράψεις μπας και τελικά βγάλω άκρη!

Πώς είναι ο μικρός σου? Σε ποιον μοιάζει? Είναι ήρεμος, τρώει καλά? Εσύ θηλάζεις ή ακόμα δυσκολεύεσαι? Ο μεγάλος αδερφός πως τα καταφέρνει στο ρόλο του? Φαντάσου που πιο ΄πάνω είπα πως δε θα σε κούραζα με τις ερωτήσεις μου:rolleyes:.

Τις αντιπηκτικές πόσο καιρό θα της παίρνεις? Εύχομαι να μη κάνεις πολλές μελανιές.

Αντε για την ώρα να σε αφήσω να ηρεμήσεις και να απολαύσεις την οικογένεια σου.

Και πάλι να σας ζήσει!

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας για το όνομα. Το ξέρω πως είναι δύσκολη απόφαση, και πιστεύω πως το όνομα που έχουμε επηρεάζει κάπως και τον χαρακτήρα μας όπως και τόσα άλλα πράγματα. Μακάρι τελικά η μικρή να μη γυρίσει σε λίγα χρόνια και με παράπονο μας πει άραγε τι σκεφτόμασταν όταν το διαλέγαμε!:tongue:.

Οσο για το δεύτερο όνομα, μάλλον δε θα έχει. Εδώ το πρώτο δε βρίσκουμε θα βρούμε και το δεύτερο? Αν και εμένα μου αρέσει η ιδέα να έχεις δύο ονόματα, τουλάχιστον έχεις δύο επιλογές στη συνέχεια!

Οσο για τη μαία σου ευγενία, εμείς μάλλον θα την τρελάνουμε. Αμα περνάει από το χέρι μου θα ήθελα το όνομα να το δώσουμε όταν τη βαπτίσουμε (όταν και όπου γίνει και αυτό!)

Η κοιλίτσα σου πώς πάει μεγαλώνει? Τα κιλά ή ούτε να τα αναφερουμε?

Κορίτσια μήπως καμια σας είναι αλλεργική? Απο το Σαββάτο με έπιασε η ρηνίτιδα πάλι και υποφέρω. Πήρα σήμερα το gp, μου είπε αν το θεωρήσω τόσο απαραίτητο να πάρω το beconase. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει πολλές δοκιμές σε εγκύους, οπότε το άφησε σε έμενα άμα θα το πάρω ή όχι. Το έχει δοκιμάσει καμιά σας? Φαντάζομαι πως δε θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά πάλι το σκέφτομαι. Από την άλλη, χρειάζομαι και τον ύπνο μου....:(

Δεσποινα εγω εχω αλλεργικη ρινιτιδα, το μονο που με ανακουφιζει ειναι το Physiomer, αν μπορουν να στο στειλουν απο Ελλαδα.

Ειναι σπρευ απο θαλασσινο νερο, μπορει να χρησιμοποιηθει και προληπτικα, να προλαβεις δηλαδη το μπουκωμα. Ειναι απολυτα φυσικο, δεν περιεχει τιποτα χημικο...Δοκιμασε το!

Οσο για το ονομα..βρε παιδια γιατι αυτη η ταση να αγγλοποιουμε τα ονοματα? Γιατι δηλαδη ενα παιδακι που εχει ελληνικο ονομα να εχει προβλημα? Δεν το καταλαβαινω. Ολα τα ινδακια και τα Πακιστανακια που εχουν ονοματα να στραμπουλαει η γλωσσα σου δε βλεπω να τα αλλαζουν! Ισα ισα που ξεχωριζει ενα ωραιο και ασυνηθιστο ονομα! Εγω απο τοτε που ηρθα χρησιμοποιω το βαφτιστικο μου ονομα ουδεποτε δεν το εκανα "Χελεν". Μαλιστα εχω 2 συναδελφους αγγλιδες που θελουν να βγαλουν τα μωρα τους "Ελενη" γιατι το θεωρουν πολυ ευηχο και ασυνηθιστο!Και οπου συστηνομαι μου λενε τι ομορφο ονομα ειναι αυτο! Με τιποτα δε θα το αλλαζα με το Ελεν που ειναι πολυ συνηθισμενο εδω!

Δηλαδη ενα παιδακι που το λενε Ιασονα γιατι να το φωναζουν Τζεισον, ποιο το προβλημα να το φωναζουν Iasona? Και ενα Κυπριο που ειχα στο σχολειο τον φωναζαν Γιοργος και οχι Τζωρτζ. Γιατι πρεπει να αγγλοποιουμε ονοματα τη στιγμη που σε μια πολυπολιτισμικη κοινωνια δεν ειναι απαραιτητο? Ισα ισα τι πιο ομορφο να ξεχωριζεις απο τους αλλους :P

Eleni

bd5c7983f7.png

Ελένη

Εχω πάρει κάτι παρόμοιο. Μαλλον δε το χρησιμοποιώ σωστά, γιατι δε κάνει κάτι. Βαζω το υγρό στη μύτη και στο καπάκι φυσάω τη μύτη μου? Πόσο βάζω?

Οσο για το όνομα, από τη δικιά μου εμπειρία ίσως στην επόμενη δουλειά να το κανω Des. Οχι γιατι το θεωρώ εύηχο, αλλά γιατι όταν είσαι στο τηλέφωνο, και έχεις να τους δώσεις το όνομά σου και ακόμα χειρότερα το ε μαιλ σου γίνεται της τρελης. Και να φανταστεις ότι συνήθως χρησιμοποιώ την αλφαβήτα με τις λέξεις. Και θεωρώ πώς αφού θα μείνει εδώ καλύτερα να έχει ένα όνομα που να μπορούν τα άλλα παιδάκια να το προφέρουν εύκολα, αλλά κυρίως για να μη νιώθει ξενο ως προς τα άλλα παιδάκια. Γενικά έχω ακούσει από πολλούς μετανάστες να λεν πως πουθενα δε μπόρεσαν να νιώσουν πως ανήκουν. Στη χωρα γέννησης τους τους θεωρούσαν ξένους, στη χώρα καταγωγής το ιδιο! Βέβαια αυτη είναι μόνο η γνώμη μου. Αλλώστε γίνεται μεγάλος λόγος τώρα τελευταία για την ενσωμάτωση των μεταναστών, το να αγγλικοποιήσουμε το όνομα είναι μια καλή αρχή!

κ εγω αλλεργικη ρινιτιδα κ με την εγκυμοσυνη χειροτερεψε :(

δεν χρειαζεται να σου στειλουν απο ελλαδα, μπορεις η απλα να φτιαξεις αλατονερο κ να κανεις πλυσεις στη μυτη σου συχνες η να αγορασεις το ιδιο προιον με το φυσιομερ απο τα boots

http://www.boots.com/en/Sterimar-Isotonic-100ml-100ml_9333/

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...