Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Μα η επισκληρίδιος δεν επηρεάζει τόσο τη δυνατότητα του να σπρώξεις, απλά δεν νιώθεις από τη μέση και κάτω και δεν μπορείς να κουνηθείς, αλλά γεννάς κανονικά και χωρείς να μπορείς να κουνηθείς. Ή κανω λάθος;

Κορίτσια τη καισαρική τη πληρώνεις στο NHS ή όχι; Είχα την εντύπωση πως είναι δωρεάν ό,τι κι αν κάνεις.

η ακινησια και η υπτια στάση επιβραδύνουν τη διαδικασία της γεννας και ΤΗΝ κάνουν δύσκολη, επωδυνη και οδηγεί σε όλα αυτα που εξήγησα παραπάνω. Το θέμα δεν ΕΊΝΑΙ η ίδια η επισκληριδιος, αλλά η στάση που σου επιβάλλεται εξ'αιτίας της, αυτή είναι που ελοχεύει τους κινδύνους. Πάντως δεν εχω ακούσει να την αρνούνται σε καμμία, απλώς ακόμα και τη στιγμή πριν τη βάλουν εξηγούν τπαραπάνω για να σιγουρευτούν ότι κανείς INFORMED decision.

Τίποτα δεν πληρώνεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λεμονακι εδω το Κυριακατικο... Τι κανετε? Ευχομαι ολες να ειστε καλα και χαλαρες να απολαμβανετε την Κυριακη σας. Νατασα, δεν το γνωριζα οτι τα ιδια λενε και στην Ελλαδα. Travel/mum, γιατι ειχες ολους αυτους στο δωματιο ?...Δεν θυμαμαι αν ειχες γραψει κατι σχετικα με το τοκετο σου...Αν παλι εχεις γράψει σορρυ που ξανα ρωταω.

Εγω διαβασα, εψαξα, συζητησα, αυτοχαστουκιστηκα, διαβασα ξανα τις απαντησεις ...και νιωθω καπως καλυτερα και λιγο πιο ηρεμη!!! Ελπιζω να μην αναστατωθω παλι μετα το μαθημα αυτης της εβδομαδας. Fairy, τελειο το λινκ που ανεβασες !

Ελπιζω μερα με την μερα να το δουλεψω λιγακι μεσα μου και να νιωσω και παλι πιο ασφαλης, αισιοδοξη και το κυριοτερο λιγοτερο τρομαγμενη!!! Θα σας κραταω ενημερη..

Τωρα απασχολω τον εγκεφαλο μου με το ονομα της μικρης. Αληθεια εσεις πως επιλεξατε όνομα? Βαση παράδοσης (γιαγιας κ.λ.π) ή ασχετο?

Εμεις δεν ξερουμε καθολου τι ονομα να δωσουμε στην μικρουλα. Η πεθερα μου εχει "ακουσει" ήδη το ονομα της (το χει δωσει η αδερφη του καλου μου στην κορη της), οποτε μαλλον το αποκλεισαμε. Το αλλο ονομα που παιζει ειναι της μητερας μου Δημητρα. Ειναι ενα ονομα το οποιο ειναι ΟΚ, χωρις να τρελλαινομαστε . Ειναι ομως ενα κλασικο ονομα το οποιο εχει και γνωστη ονομαστικη εορτη. Νομιζω θα προτιμησω ενα ονομα που να εχει γιορτη γνωστη... Δεν ξερω..

Απο την αλλη δεν εχω και κανα ονομα σουπερ αγαπημενο, το οποιο θα ηθελα σωνει και καλα να δωσω ... Αλλα ουτε και το Δημητρα με τρελλαινει. Οι συμπεθερες δεν εχουν προβλημα...Οποτε υπαρχει ελευθερια αποφασεων. Ουτε η πεθερα, ουτε η μητερα εχει καποιο πορβλημα!!! Βεβαια, οπως λεει και μια φίλη καταβαθος ολοι θελουν.... Απο την αλλη σκεφτομαι γιατι να μην δωσω και της μητερας μου που οπως και να εχει θα χαρει, απο το να δωσω ενα ασχετο... Για ριξτε καμια ιδέα, κανα ονομα κ.λ.π

Οπως βλεπετε δεν σας αφηνω σε ησυχια ...Ολο καινουργια θεματα...Τον ασταματητο εχω... Σας φιλω λεμονατα και ευχαριστω πολυ για την ομορφη ιντερνετικη παρεουλα που μου κρατατε...

Λεμονάκι, εγώ είμαι τελείως αντίθετη με αυτή τη παράδοση.

Όποιο όνομα από τις δύο οικογένειες και να διαλέξεις η άλλη μεριά θα το σκεφτεί από εδώ και από εκεί γιατί επέλεξες αυτούς, εστω και από μέσα τους χωρίς να το εκφράσουν. Αυτό πιστεύω γι αυτό και δεν θα έβγαζα ποτέ όνομα από την οικογένεια προσωπικά. Άσε που καταλήγει η κάθε οικογένεια να έχει 10 Μαρίες και άλλους 10 Δημήτρηδες και γίνεται το μπέρδεμα.

η ακινησια και η υπτια στάση επιβραδύνουν τη διαδικασία της γεννας και ΤΗΝ κάνουν δύσκολη, επωδυνη και οδηγεί σε όλα αυτα που εξήγησα παραπάνω. Το θέμα δεν ΕΊΝΑΙ η ίδια η επισκληριδιος, αλλά η στάση που σου επιβάλλεται εξ'αιτίας της, αυτή είναι που ελοχεύει τους κινδύνους.

Ααα μάλιστα, δεν το ήξερα, νόμιζα (τόσο άσχετη που είμαι) οτι είναι το ίδιο.

Εγραφα εγραφα και κάτι πάτησα και τα εχασα όλα.

Για το όνομα, εμείς θέλαμε καταρχήν κάτι που να μη χρειάζεται να στραμπουλήξει τη γλώσσα του ο Βρετανός. Το όνομα του συγχωρεμένου του πεθερού μου ταίριαζε μια χαρά οπότε με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Αν ήταν κορίτσι θα βάζαμε κάτι άσχετο, όχι των γιαγιάδων.

Εγώ θα έλεγα μόνο, ό,τι και αν αποφασίσετε να αποφύγετε το διπλό όνομα, πχ Μαρία-Αφροδίτη, γιατί ενώ στην Ελλάδα δεν έχουμε middle name και το Αφροδίτη θεωρείται first name, εδώ θα πρέπει να εξηγείς κάθε φορά ότι είναι ΚΑΙ τα δύο first names, ότι το Αφροδίτη ΔΕΝ είναι middle name κτλ

Ξέρω δεν είναι τεράστιο πρόβλημα αλλά γιατί να κάνεις τη ζωή σου πιο δύσκολη;

Τώρα, για τη μαία και την επισκληρίδιο...

Είναι υποχρεωμένες να καλύψουν όλες τις εναλλακτικές (μέχρι και για την ηρωίνη μας είπαν εμάς) και να σου εξηγήσουν τι μπορεί να πάει στραβά σε κάθε περίπτωση. Θεωρητικά πρέπει να το κάνουν με αμερόληπτο τρόπο αλλά η καθεμιά έχει τις απόψεις της και δεν είναι εύκολο τις κρυψουν πάντα. Πχ η δικιά μας περσι ήταν εμφανέστατα υπέρ της επισκληρίδιου. (Επίσης έπρεπε να ακουγες τι έλεγε για τους Tories)

Μη μου αγχώνεσαι, εφόσον δεν παίζεις σε σαπουνόπερα, όλα θα πάνε καλά.

Caution: The author has a tendency to google margarita recipes when life hands her lemons. :D

Διαφημίσεις

Λεμονακι εδω... Που ειστε κοριτσια...εξαφανιζολ ολες...? Ελπιζω να περνατε καλα τουλαχιστον...

Λοιπον, Ντοματουλα πολυ γελασα με το σαπουνοπερα. Σχετικα με την μαια νομιζω εχεις απολυτο δικιο.. Ωραια που το ονομα ταιριαξε σε ολα ...ετσι δεν "παιδευτηκατε" Για κοριτσι ειχατε σκεφτει κατι συγκεκριμενο?

Κατα τα αλλα , το ξεπερασα το πρωτο σοκ και επανηλθα στα φυσιολογικα μου! Δεν μπορω να σας κρυψω οτι ολες οι απαντησεις που μου δωσατε ηταν ακρως βοηθητικες ...Καθως πραγματικα ενιωσα οτι κατανοησατε την αγωνια μου και δεν σταθηκατε σε απαντησεις που απλα βασιζονται στην λογικη ...

Ηθικον ακμαιοτατον τωρα... (μεχρι να ξαναπεσει παλι ...)!!!

Αυτο με τα δυο ονοματα ετσι και αλλιως δεν ειμαστε πολυ θετικοι σε κατι τετοιο..Δεν μας αρεσει σαν επιλογη και τοσο πολυ οποτε το αφηνουμε στην ακρη...

Σχετικα με την παραδοση, δεν εχουμε καμια πιεση απο κανεναν ..και οι δυο συμπεθερες ειναι coooooooooooooooool. Αλλα οπως και να χει δεν θα επελεγα ενα ονομα μονο και μονο γιατι το απαιτει η παραδοση κ.λ.π Το θεμα μας ειναι πως ετσι και αλλιως δεν εχουμε κανα συγκεκριμενο κολλημα, με καποιο συγκεκριμενο ονομα.... Εχω ακουσει κατα καιρους διαφορα απο μητερες για παραδειγμα "αμα κανω κορη θα της δωσω το ταδε ονομα ..." ή " το ταδε ονομα μ αρεσει πάρα πολυ .." Οποτε σε αυτη την περιπτωση εχει και καποιο νοημα το να επιλεξεις ενα ασχετο ονομα.

Οποτε το παμε λιγακι δια της εις ατοπον επαγωγης... Δεν ξερω... Εσεις εχετε καποιο συγκεκριμενο ονομα που να αγαπατε πολυ και θα θελατε να δωσετε ή ηδη εχετε δωσει στα μωρακια σας?

Fairy, γυρισες απο Ελλαδα? Ελπιζω να το ευχαριστηθηκες....

Οι υπολοιπες σε τι φαση σας πετυχαινω....? Πως ειναι τα κεφια?

Σας φιλω λεμονατα...Ερχεται τσουναμι ερωτησεων ...απλα τωρα βιαζομαι!!! Σας φιλω λεμονατα!

7/8 ανεβαίνω πανω

Εμείς στον πρώτο γιο δώσαμε το ονομ; των παππούδων. Βολεψε γιατί έχουν το ίδιο. Στην αρχή ελεγα απλά να διαλεξουμε ενα όνομα που μας αρέσει αλλά τελικά με έπιασε το συναίσθημα....

Στο δεύτερο γιο δεν μπορουσα να δώσω της πεθεράς εντελώς κοριτσιστικο κ της μανας μου το απεχθανομαι (Βαγγέλης!!!!!!!) τελικά το επέλεξε ο μεγαλος μου γιος κ έτυχε να είναι το ίδιο με του παππού μου του αγαπημένου :)

lemonaki 99% twn gunaikwn exoun anushxies gia th genna, eite me ft eite me kaissarikh, me h xwris episklhridio. to kalo einai oti o ponos feugei automata molis gennh8ei to paidi (se ft toulaxiston) kai menoun isws kapoioi elafrioi ponoi/enoxlhseis. giauto allwste kai diaionizete to eidos! :)

kai oi gunaikes idietera uth thn period eimaste polu kuklw8hmhkes k evexptes

opws sou eipa ekana ma8hmata psuxoprofhlaktikhs (anwdunou toketou) k otan eipa sto gunaikologo mou oti de 8elw episkhridio kai kanw ma8umata anwdunou toketou (o opoios einai polu upper ths episklhridiou k tou FT kai genika apo tous best giatrous sthn ellada) mou eipe pws den uparxei anodunos toketos kai oti o toketos einai epwdunos. 3 meres eklega kai h8ela na allaxw giatro. meta hremhsa.

otan eftasa sto maieuthrio epeidh eixa oxu toketo (para polu grhgoros me polu entonous ponous alla gia polu ligh wra) h8ela apegnwsmena thn episklhridio (kuriws giati den hxera poso 8a krathsei kai an auto einai to maximum)

epeidh eprepe na kanw mia exetash aimatos kai na sugoureutoun oti mporoun na kanoun episklhridio kai thn wra pou genaga eixn k mia gia kaissarikh arghse h episkleiridios (h egw gennhsa para polu nwris) kai telika thn "efaga" duo lepta prin gennhsw. opws katalavaineis den ekane tpt. isws voh8hse gia thn wra twn rammatwn giati den katalava ekei tpt. kai meta 8umwsa giati telika thn ekana.

8elw na sou pw dld oti mesa se 2-3 mhnes allaxa 8esh 2-3fores gia to ti 8elw!

einai polu en8aruntiko oti exeis epiloges opote vlepwntas kai kanontas!

oso gia ta onomata ekei na deis allages se apopseis!

panta h8ela megala arxaioellhnika onomata gia koritsi kai to onoma tou patera mou gia agori. den mou aresan oi sundiasmoi kai mou aresan ta 2 onomata. den h8ela omws na dwsw upoxrewtika onoma goneiwn pe8erikwn idika an den htan oraio.

na mhn ta polulogw telika sto gio mou edwsa ena onoma pou vgainei apo sundiasmo tou pe8erou (pou de mou aresei) kai tou andra mou.

an pote kanw korh de nomizw na dwsw megalo arxaioellhniko. protimaw pleon kai idika edw pou eimaste ena sxetika mikro ellhniko alla evhxo kai sta agglika. isws kai oxi ellhniko

elpizw na mhn eimai mono egw h kuklo8umhkh!!!!

uDLqp1.png

Να με και εγώ!

Χάθηκα γιατί χτες φτάσαμε Ιταλία. Το ταξίδι μεγάλο και κουραστικό, αλλά ευτυχώς πέρασε!

Σήμερα γιορτάζουμε, μεγάλωσε η μικρή μου!

Λεμονάκι, αχ αυτό το όνομα! Και εμείς κάπως έτσι είμασταν, κουραστήκαμε πολύ να βρούμε το όνομα και τελικά δε ξέρω αν διαλέξαμε σωστα! Τη μικρή τη βγάλαμε Δάφνη, αν και δε μου άρεζε πολύ αυτό το όνομα, αλλά ξέρεις στην εγκυμοσύνη με τις ορμόνες. Ηθελε και ο άντρας μου να δώσει το όνομα σώνει και καλά στη γέννα! Το δηλώσαμε και ως Dafne, δηλαδή όπως θα το έγραφαν οι Ιταλοί (αν και αυτοί θα το ελεγαν Νταφνε), οπότε η μικρή θα έχει προβλήματα στο μέλλον! Ψάξτε το πολύ πάντως, και να σας αρέσει, αλλά και να βολεύει αμα μείνετε στο εξωτερικο.

Ονόματα που μου αρέσουν είναι το Λήδα (όχι όμως το Λυδια), Θάλεια, Αννα, Ελλη (υπάρχει σαν όνομα!), Χαρά και Χρύσα.

Διαφημίσεις

Λεμονακι εδω...σημερα ειμαστε αραχτοι στο σπιτι...κοινως τα χω φορτωσει στον κοκορα...(που διαθεση για δουλεια) Ευτυχως, κοντευουν οι μερες που θα σταματησω!

Νατασακι , πολυ πλακα εχει τα οσα γραφεις σχετικα με την κυκλοθυμία :) ! χεχεχε Απιστευτο που γεννησες τοσο γρηγορα και πραγματι κριμα για την επισκληριδιο αλλα οπως ειπες και εσυ δεν γνωριζες ακριβως ποσο θα κρατησει...

Δεσποινακι, να χαιρεσαι την μικρουλα σας και να περασετε ωραια !!! Μπερδεμα με το ονομα ετσι οπως το γραφεις...ελπιζω η μικρουλα να μην εχει θεμα!

Η αποφαση για το ονομα που λετε κοντευει να μου καψει τον εγκεφαλο...Δεν μπορω να αποφασισω με τιποτα..Ο συζυγος μια απο τα ιδια (με εχει αφησει στο ελεος μου) Αν και την τελευταια φορα που το συζητησαμε που ειπε οτι προτιμα να βαλουμε την μητερα μου "Δημητρα" απο το να δωσουμε ενα ασχετο ονομα. Μου λεει μια χαρα ονομα ειναι κλασικο! Εγω παλι ειμαι μοιρασμενη. Ναι μεν ειμαι οκ με το Δημητρα ...αλλα δεν πεθαινω κιολας! Αλλα απο την αλλη δεν εχω και καμια εμφανη προτιμηση (οσα εγκεφαλικα κυτταρα και να καψω) . Νομιζω οτι αμα δωσω ενα ασχετο ονομα ισως μετα να μην μου αρεσει και τοσο. Θα μου πειτε πως να μην σου αρεσει αφου θα ειναι το κοριτσακι μου ...αλλα λεμε τωρα ... Επισης, εχω φαει ενα κολλημα και θελω να εχει γιορτη γνωστη ωστε να την θυμουνται οταν γιορταζει...Μετα σκεφτομαι γιατι να μην βαλω της μητερας μου που μια χαρα ονομα ειναι ...ενταξει δεν ειναι και το τελειο ονομα αλλα δεν την λενε και Ευλαμπια (σορυ ελπιζω να μην λενε καμια σας Ευλαμπια). Ουφ! Αμα βγαλετε ακρη απο αυτα που σας γραφω..., να μου γραψετε!!!! Πολλα ονοματα ειναι ωραια για παραδειγμα το Μυρτω, Μικαελα (αλλα δεν ξερω αν ειναι Ελληνικο) κ.λ.π Και το Ληδα ωραίο ειναι και γενικα μια χαρά ονοματα υπαρχουν. Ακομη σκεφτομαι μηπως τελικα συναισθηματικα θελω να βαλω της μητερας μου και δεν το εχω καταλαβει... Και ετσι δεν μου κανει καρδιά να επιλεξω καποιο που να μ αρεσει ...Αχ! δε ξερω ...

7/8 ανεβαίνω πανω

Εμείς στον πρώτο γιο δώσαμε το ονομ; των παππούδων. Βολεψε γιατί έχουν το ίδιο. Στην αρχή ελεγα απλά να διαλεξουμε ενα όνομα που μας αρέσει αλλά τελικά με έπιασε το συναίσθημα....

Στο δεύτερο γιο δεν μπορουσα να δώσω της πεθεράς εντελώς κοριτσιστικο κ της μανας μου το απεχθανομαι (Βαγγέλης!!!!!!!) τελικά το επέλεξε ο μεγαλος μου γιος κ έτυχε να είναι το ίδιο με του παππού μου του αγαπημένου :)

Ωραια , εχεις ακομη μερουλες...καλη συνεχεια !!!!

kai to Zwh mou aresei polu kai exei kai wraio nohma. kai egw h8ela giorti alla na sou pw edw pou eimaste etsi ki alliws autoi pou einai na ton paroun 8a ton paroun (giagiades 8eies klp)

gia na noiwseis kalutera egw ekana 1,5 xrono na apofasisw gia to onoma! opote kala eisai

despoina 1. eisai apo voreia ellada? kai 2. to Dafnh poluuuu mou aresei! giati les 8a exei provlhma sto mellon to paidi?

uDLqp1.png

Περί επισκληριδίου, πρώτος τοκετός (Ελλάδα) έχοντας κάνει μαθήματα ψυχοπροφυλακτικης και prenatal yoga λέω στο γυναικολογο μου και στη μαία ότι θέλω να ξεκινήσω χωρίς επισκληριδιο και βλέποντας και κάνοντας, και μόνο που δεν με αποκαλεσαν τρελή. Ο τοκετός μου είχε πολυ αργή εξέλιξη, είχα μόλις διαστολη 6 μετά από 6 ώρες πόνους και είχα κολλήσει εκεί. Ο γυναικολογος χορήγησε οκυτοκυνη (τεχνητή πρόκληση για να επισπεύσει τον τοκετό) και μετά από εκείνο το σημείο δεν την πάλεψα με τον πόνο και ζήτησα επισκληριδιο. Τελικά 8 ώρες αργότερα οδηγήθηκα σε αναγκαστική καισαρικη γιατί ο τραχηλος δεν μπορούσε να επαλειφθεί τελείως καθώς το μωρο κατέβαινε λάθος (με το πρόσωπο).

Δεύτερος τοκετός (Αγγλία) έχω αποφασίσει να πάω για vbac (vaginal birth after Caesarian) μετά από σύσταση μαιας και γυναικολογου. Εχω φτάσει 41 εβδομάδα όπου λόγω προηγούμενης καισαρικης πρέπει αναγκαστικά να γέννησω και δεν μπορούν να με περιμένουν άλλο. Λόγω προηγούμενης καισαρικης δεν μπορούν να χορηγησουν οκυτοκυνη για την πρόκληση γιατί δημιουργεί εντονότερες συστάσεις στη μήτρα (εξού και ο φοβερός πόνος όταν το περνάς χωρίς επισκληριδιο) και δεν θέλουν να διακινδυνευσουν διάρρηξη των ραμματων. Μου σπάνε λοιπόν τα νερά και περιμένουμε. Ευτυχώς αυτό δημιουργεί πρόκληση και ο τοκετός ξεκινάει. Επειδή η επισκληριδιος επιβραδύνει τον τοκετό και επειδή (λόγω της καισαρικης) δεν περιμένουν για μεγάλο διάστημα να γεννήσεις φυσικά (μετά από κάποιες ώρες πας χειρουργείο) έχω αποφασίσει να μην κάνω επισκληριδιο. Ο τοκετός εξελίσσεται αργά αλλα σταθερά και όλοι είναι αισιόδοξοι ότι θα καταφέρω να γέννησω φυσιολογικα. Περνάω 8 ώρες πόνους και φτάνω αισίως διαστολη 8 όπου κολλάω. Μετά από ένα 10ωρο συνολικά πονων (όπου τουλάχιστον 5 ώρες ήταν πολυ έντονοι και προσπαθούσα να αντεξω με τις αναπνοες και το gas and air το οποίο προσέφερε ελάχιστη ανακούφιση γιατί δεν με έπιασε) οι μαιες αρχικά και ο γυναικολογος εκ των υστέρων διαγιγνωσκουν ότι δεν μπορω να γέννησω φυσιολογικά ακριβώς για τον ίδιο λόγο με την πρώτη φορά· το μωρο κατέβαινε λάθος. Εκεί λοιπόν κάνουμε την επισκληριδιο και χαλαρώνω. Μια δύσκολη περίπτωση όπως αυτή που περιέγραψε η travellingmum έχει συγκεντρώσει όλους τους γιατρούς και έχει κλείσει το χειρουργείο οπότε έπρεπε αναγκαστικά να περιμένουμε να σταθεροποιησουν την κοπέλα πριν με πανε για την καισαρικη. Περιμέναμε λοιπόν άλλες 4 ώρες και μετά όλα καλα.

Οπως αντιλαμβάνεσαι Λεμονακι είναι όπως στα έγραψαν τα κορίτσια. Μπορεί να έχεις από πριν κάποιες ιδέες για το πως θα ήθελες ιδανικά να γεννήσεις αλλα όπως καταλαβαίνεις διάφορες συνθήκες μπορεί να σε αναγκάσουν να αλλάξεις γνώμη. Δες πως θα παει, άκου τις μαιες και τους γιατρούς και μην πανικοβαλεσαι :)

Περί ονομάτων, με τον άντρα μου είχαμε συμφωνήσει πως αν κάναμε κορίτσι θα το βγάζαμε Δανάη (είμασταν Ελλάδα). Κάναμε αγόρι και ο άντρας μου επέμενε να πάρει το όνομα του πεθερου μου, Κωνσταντίνος. Δεν τρελαινομουν με την ιδέα γιατί το εβρισκα αρκετά κοινό αλλα υποχωρησα με τον όρο να μην αποκαλέσει κανεις το παιδί Κώστα ούτε Ντίνο.

Ενα χρόνο αργότερα ερχόμαστε Αγγλία, ο Κωνσταντίνος παει σταθμο και λίγους μήνες αργότερα τα αλλα παιδάκια τον φωνάζουν Tino το οποίο και του μένει μέχρι και σήμερα. Σπίτι τον φωνάζουμε με ολόκληρο το όνομα αλλα αυτός επίσης επέλεξε το Tino. Πάλι καλα που συμφώνησα να μην τον λέμε Κώστα (isn't it ironic που λέει και το τραγούδι της αγαπημένης μου Alanis).

Στο δεύτερο παιδί ο άντρας μου μου παραχωρεί το δικαίωμα να επιλέξω όνομα. Εχοντας ρωτήσει τους γονείς μου αν έχουν πρόβλημα να μη δώσω τα ονόματα τους (όχι ότι είναι κακοηχα, απλά δεν έχουν αγγλική εκδοχή), καθώς δεν είχαν, επέλεξα το Ανδριανα (Andriana) για κορίτσι και Ιάσονας (Jason) για αγόρι. Τελικά και το δεύτερο μικρό μου είναι αγοράκι :)

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Δεσποινα να σου ζησει η μπεμπα!

Λεμονακι για τα ονοματα τι να σου πω, εμεις ειχαμε συμφωνησει οτι εφοσον το παιδι θα εχει αγγλικο επιθετο θα παρει ελληνικο ονομα. αν γεννηθει αγορι θα διαλεξω εγω που θα δωσω το ονομα του πατερα μου γιατι θελω να χαρει για διαφορους λογους...

Αν ειναι κοριτσι διαλεγει ο αντρας μου ο οποιος εχει ηδη επιλεξει αρχαιοελληνικο ονομα. Εμενα μου αρεσε πολυ το Μυρτω αλλα δεν αρεσε στο συζυγο...Παρεπιπτοντως το Αντριανα μου αρεσε πολυ, αν ηταν κοριτσακι λες να παιρνε κ τη χαρη της Αντριανα Λιμα?:tongue:

Απο αντρικα ονοματα μ αρεσει πολυ το Πετρος, Αλεξανδρος, Χρηστος, Αχιλλεας.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...