Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 1 hour ago, Xristina96 είπε:

Θέλεις ανά 2 μέρες τουλάχιστον 60% 

Οι δικές μου ήταν 199,30 μετά 305 μετά 660 μετά 1550 και μετά από 1 εβδομάδες 6600 μετά από 1 εβδομάδες πάλι 36000 και τέλος.

υπομονη και όλα θα πάνε καλά. Αφού ήταν σε άλλο εργαστήριο μπορεί να ήταν στο δικό σου 400. Μικρή η απόκλιση.

Πέρα από τις αποβολές, μετράνε και οι αποτυχίες σε εμβρυομεταφορες. Οπότε μπορεί να το δικαιούστε. Ωραία τέλεια. Δοκιμάστε και την βιοψία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά ! 

Τι να πω..μακάρι...αν κάτι δεν πήγαινε καλά δεν θα μειωνοταν; 

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Γιατί δεν ψωνίζεις online? Εγώ έτσι κάνω αν βαριέμαι να πάω ως εκεί γιατί και μεις δεν έχουμε κοντά μας ASDA!

Για τα άλλα δεν γνωρίζω να σου πω μια που ούτε μανούλα αλλά ούτε καν εγγυούλα δεν είμαι :/

Ναι Esprit μου δικιο εχεις....απλα επειδη δεν ετυχε μεχρι τωρα!!! Σ ευχαριστω ...θα το κοιταξω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λεμονακι εδω....Αχ! Δεν ξερω Ελενακι ...αλλα απο χθες η διαθεση μου εχει πεσει στα πατωματα. Το θεμα με μενα ειναι οτι εφυγα τρομοκρατημενη απο το μαθημα ...(του στυλ τι εχω να περασω ή πωπω τι εχω να παθω...) Ενταξει καταλαβαινω οτι η διαθεση ηταν να δωσει μια ρεαλιστικη ματιά στα πράγματα και οχι να σε "ξεγελασει" με πληροφοριες του στυλ" δεν ειναι τιποτα" ή "δεν ποναει καθολου" κ.λ.π Αλλα εμενα για καποιο λόγο (που ακομη δεν εχω αντιληφθει κ κατανοησει) με αγχωθηκα τρομερα! Βασικα νιωθω τρομαγεμενη και φοβισμενη. Ενω η αισθηση που ειχα πριν ηταν ολα θα πανε καλα...

Σχετικα με την επισκληριδιο (αν και θα μιλησουμε εκτενεστερα στο επομενο μαθημα) φανηκε πως σχεδον ειναι "επικινδυνη" και οτι δεν αξιζει να παρεις το ρισκο. Ενιωσα οτι αν τελικα δεν αντεχω και θελω επισκληριδιο, δεν θα μπορεσω να το επιλεξω (γιατι θα νιωθω παρα πολυ ανασφαλης ως προς την χρηση της) Δεν ξερω αν γινομαι απολυτως κατανοητη , διοτι και εγω σας λεω ακομη νιωθω πολυ μπερδεμενη...

Παντως απο χθες εχω "χαλαστει" απιστευτα και νιωθω μια στεναχωρια να το πω ...ενα ψυχοπλακωμα... Ειλικρινα , δεν μπορω να το εντοπισω ακομη μεσα μου τι εχει συμβει...δε το εχω καταλαβει ακριβως...

Επισης , με αγχωσε το γεγονος οτι η συμβουλη της ηταν να περασεις ολους σχεδον τους πονους στο σπιτι (που ναι ΟΚ ειναι πολυ καλυτερα απο το να βολοδερνεις στους διαδρομους μιας και απο τι ειπε το πιο πιθανον ειναι να εχουν πολυ δουλεια κ αν δεν εισαι ετοιμη δεν σε κρατουν αλλα σου λενε να πας σπιτι σου...μεχρι να ρθει η στιγμη...) ..τι ελεγα? Α! ναι ....και σκεφτομαι οκ μενω στο σπιτι μου κ.λ.π και κανω ολα τα συναφη (μπανιο, περπατημα, μετραω συστολες κ.λ.π) και αμα τυχει ενας οξυς τοκετος τι γινεται ρε παιδες? Επισης, το αλλο με τα νερα ...ουφ! Δεν ξερω...η διαθεση μου ειναι πολυ πεσμενη και αγχωμενη! Ενταξει, θα μου πειτε θα δω εκεινη την στιγμη και θα πραξω δεν χρειαζεται να το σκεφτομαι απο τωρα... Ομως, εγω μιλαω για το πως νιωθω τωρα αυτη την στιγμη...μιλαω για οσα με κατακλυζουν στον εδω και τωρα. Το τι θα γινει θα το δω οταν ερθει η ωρα... Ουφ! δεν ξερω σας εχω μπερδεψει ετσι που τα γραφω....? Θελω να πω οτι λογικα γνωριζω οτι δεν χρειαζεται να το σκεφτομαι απο τωρα κ.λ.π αλλα εγω αναφερομαι στο πως νιωθω τωρα...

Νομιζω Λεμονακι το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να ρωτησεις απευθειας. Δλδ σηκωσε το χερι και πες "αν θελω επισκληριδιο μπορω να ζητησω?" Αν σου αρχισει-που θα σου αρχισει- τα δεν πρεπει να πεστεις να κανεις επισκληριδιο, και υπαρχουν κινδυνοι κλπ κ μ@λ@κιες τουμπανα, επειδη με κατι τετοια τα παιρνω γιατι αλλα σκεφτονται (κοστος) κ αλλα λενε, διεκοψε την και ρωτα σταθερα. ΞΕΡΩ ολους τους κινδυνους αν παρολα αυτα ΘΕΛΩ επισκληριδιο μπορω να ζητησω? Θα μου κανουν οταν νιωσω οτι θελω? Μην την αφησεις να φλυαρησει, να ζητησεις ενα ναι η' ενα οχι. Να επιμεινεις μεχρι να παρεις μια σαφη απαντηση.

Εγω σημερα πηρα τα αποτελεσματα της αυχενικης, καλα δειχνουν θα παω κ στο γιατρο να τα δει βεβαια. Ανυπομονω να το ξαναδω το μωρο!! Θα κανω σιγουρα αλλον ενα υπερηχο μεχρι τη Β επιπεδου το Σεπτεμβρη, αντε να δουμε κ τι φυλο ειναι :P

Eleni

bd5c7983f7.png

Λεμονακι..Μπραβο Ελενακι, πολυ χαιρομαι με τα αποτελεσματα...Με το καλο να τα επιβεβαιωσει και ο γιατρος...! Εστιασα στα δικα μου και δε ρωτησα τιποτα για σενα ... Ωραια που θα μαθετε το φυλο ...Τουλαχιστον εγω ηθελα πολυ να το μαθω και ενιωθα ωραια που ειχα μια "μορφη" απο το μωρο. Ηταν πολυ πιο συγκεκριμενο και ενιωθα πολυ ωραια!!! Ποτε εχεις ΠΗΤ αληθεια?

Επισης, Ελενιτσα με εβαλες σε σκεψεις σχετικα με το κοστος κ.λ.π που αναφερεις... Λες να το κανουν "επιτηδες" δηλαδη? Αναρωτιεμαι την επισκληριδιο αραγε ποιος ειναι υπευθυνος να την εφαρμοσει... Διοτι ετσι που φοβηθηκα χθες ...σκεφτομαι ΟΚ ξεπερναμε τον φοβο για παρενεργειες κ.λ.π και παιρνω το ρισκο ...

Μηπως θα εχω θεμα με τον χειρισμο της εφαρμογης...δηλαδη , αν γινει λαθος χειρισμος στην εφαρμογη-χορηγηση του φαρμακου....ωωωωωωωωωωω μανουλα μου, τι σεναρια εχω τωρα να κανω.... ρε τι παθαμε στα καλα καθουμενα! Ψυχραιμια λεμονακι, ψυχραιμια.......!!!

Επισης, Ελενιτσα με εβαλες σε σκεψεις σχετικα με το κοστος κ.λ.π που αναφερεις... Λες να το κανουν "επιτηδες" δηλαδη? Αναρωτιεμαι την επισκληριδιο αραγε ποιος ειναι υπευθυνος να την εφαρμοσει... Διοτι ετσι που φοβηθηκα χθες ...σκεφτομαι ΟΚ ξεπερναμε τον φοβο για παρενεργειες κ.λ.π και παιρνω το ρισκο ...

Μηπως θα εχω θεμα με τον χειρισμο της εφαρμογης...δηλαδη , αν γινει λαθος χειρισμος στην εφαρμογη-χορηγηση του φαρμακου....ωωωωωωωωωωω μανουλα μου, τι σεναρια εχω τωρα να κανω.... ρε τι παθαμε στα καλα καθουμενα! Ψυχραιμια λεμονακι, ψυχραιμια.......!!!

συνελθε καλε, μια χαρα θα πανε ολα.

Λοιπον, το θεμα με την επισκληριδιο εχει ως εξης:

η επισκληριδιος αυξανει κατα μεγαλο ποσοστο την αναγκη για διαφορες παρεμβασεις πχ βεντουζα, forceps (=επισιοτομη :|:neutral: μπρρρ), και καισαρικη. Ο λογος ειναι οτι κανοντας επισκληριδιο αυτοματως πρεπει να μεινεις ανασκελα στο κρεβατι, που δεν ενδυκνειται για ευκολο τοκετο χωρις παρεμβασεις.

Επισκληριδιο δεν κανουν πριν τα 4 εκατοστα διαστολη, διοτι σε μικροτερη διαστολη θα επιβρανδυνθει πολυ to process του τοκετου και θα υπαρξει αναγκη χρησης οκυτοκινης προς αποφυγη στρεσσαρισματος του εμβρυου (η οποια οκυτοκινη εχει τις δικες της παρενεργειες). Τη δινουν μεχρι τα 9 εκατοστα, απο'κει και περα δεν εχει νοημα επειδη οι πονοι της γεννας εχουν σχεδον τελειωσει και θα εχεις γεννησει πριν σε πιασει. Αν αποφασισεις οτι χρειαζεσαι παυσιπονο σ'εκεινη τη φαση το καλυτερο ειναι πεθιδινη που θα σε πιασει αμεσως.

Αν θελεις επισκληριδιο θα τη ζητησεις και θα καλεσουν τον αναισθησιολογο να σου τη βαλει χωρις κανενα προβλημα. Απλως μπορει να εισαι πχ 5η στη σειρα και να περιμενεις κανενα 20λεπτο. Αν εχεις αποφασισει ηδη οτι θελεις επισκληριδιο τοτε να το δηλωσεις στο birth plan, ωστε να ειναι ετοιμοι και να καλεσουν τον αναισθησιολογο οταν πας.

Αν φοβασαι να μεινεις στο σπιτι μπορεις να πας και να περιμενεις στο day room, τα περισσοτερα νοσοκομεια εχουν τηλεοραση και χυμους σ'αυτα. Κανεις δε θα σε διωξει, απλως δε θα σου δωσουν κρεβατι μεχρι να το χρειαζεσαι, σε περιπτωση που το χρειαστει καποια αλλη κοπελα επειγοντως.

Γενικως θα ελεγα να μην αρχισεις να σκεφτεσαι οτι δεν κανουν το καλυτερο για σενα, γιατι θα θυμωσεις, θα πεσει η ψυχολογια σου και θα εχεις ασχημη εμπειρια. Εμπιστεψου τη μαια σου και συζητα μαζι της το τι θελεις και για ποιο λογο το θελεις. Καντε το birth plan μαζι. Αυτα που πηρες σημερα ειναι οι γενικες οδηγιες και συμβουλες που δινουν σε ολους τους μελλοντικους γονεις. Μη νομιζεις οτι ολος ο κοσμος ειναι ενημερωμενος, πρεπει να μαθουν καποια πραγματα πριν αποφασισουν.

Διαφημίσεις

lemonaki prospa8hse na mhn agxwnesai kai skepsou pws kaneis den xerei pws 8a exelix8ei o toketos se mia gunaika. auto pou leei h eleni gia to kostos kai thn episklhridio den polu isxuei. vasika oi maies pantou sxedon (kai ellada) den sunhstoun episklhridio enw oi giatroi einai pio cool se auto to 8ema (sunh8ws, giati px sto nosokomeio Xan8hs o d/nths einai apagorevei thn episklhridio)

kai egw sta ma8hmata pou eixa kanei sto Elena mas eixan pei na mhn pame prin oi ponoi einai ana 5 me 10 lepta ektws kai an eimastan apo polu makria.

Na sou pw oti egw phga otan htan ana 2 lepta peripou giati oi dikoi mou arxisan an 5lepto amesws opote mexri na to katalavw kai na etoimastw eftasa me ponous 2leptou.

ma8e ti dunatothtes exeis kai apofasizeis ekeinh th stigmh.

Hremhse, xalarwse kai apolause thn period ths egkumosunhs sou

uDLqp1.png

Για την επισκληριδιο ξερω οτι στοιχιζει αρκετα και δε μπορω να σκεφτω αλλο καλο λογο για τον οποιο σε αποθαρρυνουν απο το να την κανεις εφοσον εχουν ενημερωσει για ολους τους κινδυνους.

Δε ξερω για την ωρα του τοκετου ποτε να πας, η ξαδερφη μου που ειπα γεννησε προσφατα πηγε χωρις καθολου πονους απλα τα νερα ειχαν σπασει. Την εβαλαν με ορο και περιμεναν γυρω στις 3 ωρες, οταν πια ακομα δεν πονουσε μιλησε με το γιατρο και της ειπε¨Η' σου βαζουμε τεχνητους πονους και περιμενουμε αν κατεβει το μωρο...η' παμε για καισαρικη. Διαλεξε" Και θεωρω οτι επραξε αριστα να μπει για καισαρικη αμεσως γιατι πολυ σπανια κατεβαινει το μωρο εφοσον ειναι πολυ ψηλα της ειπε και ο γιατρος οτι στο 90% των περιπτωσεων δεν κατεβαινει και πας για επειγουσα καισαρικη.

Στην Αγγλια ξερω οτι αν δεν εχεις πονους δεν σε κρατανε στο νοσοκομειο ακομα κ αν εχουν σπασει τα νερα.

δε χρειαζεται να αγχωνεσαι, θα πεις εσυ απο την αρχη οτι θες επισκληριδιο, αν κ μπορει να μη χρειαστει. Η μαμα μου εκανε 3 φυσιολογικους τοκετους και ειπε οτι "δεν θα προλαβαινε" να κανει επισκληριδιο ετσι κ αλλιως αφου γεννησε εμενα σε 3 ωρες και τα αλλα δυο μεσα σε 40 λεπτα. Οποτε παιζει κ αυτο το θετικο σεναριο να γεννησεις τσακ μπαμ:tongue:

Eleni

bd5c7983f7.png

Λεμονάκι μου γλυκό. Τι κάνεις; Πως είναι η μικρούλα σου;

Βρε, θα σε μαλώσω. Τώρα που σταμάτησες να γκρινιάζεις για το καιρό, βρήκες άλλο θέμα να γκρινιάξεις; Οχι τίποτα άλλο, θα σου βγει το όνομα:tongue:

Χαχα, αστιεύομαι! Αχ, σε καταλαβαίνω. Αλλωστε ένα χρόνο πριν ήμουν ακριβώς στην ίδια θέση με σένα! Τώρα για τη γέννα, όσο και να αγχώνεσαι, όσο και να φοβασαι ότι είναι να γίνει θα γίνει! Οπως σου έχουν πει και οι άλλες οι κοπέλες, ποτέ δε ξέρεις τι θα συμβεί στο τοκετό. Μακάρι να έχεις μια εύκολη γέννα και σχετικά γρήγορη.

Θα σου πω την εμπειρία μου, αλλά όπως είπαμε μάλλον ήμουν από τις τυχερές! Θέλω να πιστεύω πως βοήθησε αρκετά και η ψυχολογία (και το ότι γέννησα στις 38 εβδομάδες μια τοσοδούλα!). Δε θυμάμαι άμα την έχω ξαναγράψει, συγχωρέστε με αν επαναλαμβάνομαι!

Σπάσαν τα νερά μου Κυριακή βράδυ, παίρνω τηλέφωνο και μου λεν να πάω στο νοσοκομείο να ακούσουν το μωρό. Πηγαίνω, με βαζουν στο τοκογράφο για κανένα μισάωρο, το μωρό καλό, δε φαίνεται να έχω συσπάσεις και με διώχνουν. Μου λεν ή θα έρθεις όταν σε πιάσουν οι πόνοι (όπως σου είπαν και εσάς) ή αλλιώς Τρίτη πρωί για πρόκληση.

Η μικρή όλη τη Δευτέρα ήσυχη, προσπαθώ να μείνω χαλαρή και Τρίτη πρωί στο νοσοκομείο για πρόκληση. Αρχικά με τζελ. Διαστολή 1, μικρή δόση και περιμένω ως το απόγευμα, να δούμε τι πιάσαμε. Κατά τις 6.0 διαστολή μόλις 2.5, οπότε πρέπει να με πάνε για πρόκληση με ορό. Αλλά που γιατρός, άρα υπομονή ως την επομένη το πρωι! Ψυχολογία στον πάτο, καταγχωμένη γιατί για τα δεδομένα της Ελλάδα θεωρείται εγκληματικό να αφήσεις έγκυο με σπασμένα νερά για περισσότερο από 24 ώρες, αντε 48 με το ζόρι! Κατά τις 9.00 αρχίζω να πονάω αρκετά, αλλά μέσα στη κούραση ούτε να σκεφτώ κάθε πότε. Φωνάζουμε τη μαία, ζητάω επισκληρίδιο, πια δεν αντέχω όχι τόσο από τον πόνο αλλά από την κούραση (ψυχική κυρίως!, αν και ήμουν εναντίων της επισκληρίδιου). Για μια ακόμη φορά γιατρός δεν υπάρχει (πραγματικά ώρες ώρες σκέφτομαι αν υπήρχε ποτέ γιατρός σε αυτό το νοσοκομείο!), μου λεν να δοκιμάσω ένεση πεθιδίνης! Πωπω, τι τελεια αίσθηση, με έστειλε στα ουράνια! Κοιτάν διαστολή, 4.5, επιτέλους έτοιμη για γέννα, με πάν στο δωμάτιο. Εκεί πια άλλαξε η διάθεση μου, με το χαμόγελο η Δεσποινούλα, να τα βλέπω όλα ροζ. Μου έδωσαν και air and gas, που είχα ακούσει από άλλες κοπέλες για παρενέργειες, ναυτίες, εμμετούς. Τίποτα από όλα αυτά, απλώς να πετάω στα σύνεφα! Ο πόνος ανεκτός, σα μια άσχημη περίοδος. Ισως να μη τα θυμάμαι και πολύ καλά, αλλά εκεί γύρω στις 1.30 άρχισα να παραπονιέμαι πως πονάω αρκετά, αλλά τώρα πια νομίζω πως απλώς είχα μπει στο τελευταίο στάδιο, και ζοριζόμουν γιατί προσπαθούσα να μη σπρώξω. Πάντως θυμάμαι χαρακτητιστικά πως στις 2.00 άρχισα να σπρώχνω και στις 3.13 είχα τη μικρή μου στην αγκαλιά. Και όντως ισχύει αυτό που λεν πως ο πόνος της γέννας δεν είναι τόσο έντονος. Μου πήρε αρκετή ώρα γιατί η τρελή φοβόμουν να σπρώξω μη μου ξεφύγει τίποτα μαζί με το μωρό (τρομάρα μου!)

Εύχομαι να μη σε κούρασα με την ιστορία μου, αλλά πραγματικά πιστεύω πως η γέννα εξελήχθηκε πολύ γρήγορα από τη στιγμή που μπήκα στο δωμάτιο τοκετών λόγω ψυχολογίας δικιάς μου. Ημουν πολύ ήρεμη και επειδή μπορούσα να κινούμαι να αλλάζω στάσεις όλα έγιναν πολύ γρήγορα και όντως δε χρειάστηκε επισκληρίδιος.

To εσπασα το μήνυμα, σε ευχάριστο και δυσάρεστο....

Βέβαια πια πιστεύω ότι ήμουν και πάρα πολύ τυχερή και πως σε μερικά πράγματα το νοσοκομείο ρίσκαρε με την υγεία τη δικιά μου και της μικρής μου! Το ότι με άφησαν δύο μέρες με σπασμένα νερά το θεωρώ απαράδεκτο. Κι ας μου λέτε τέλος καλά όλα καλά! Το ότι υπάρχει έστω και 1 στις 100 πιθανότητα το μωρό να πάθαινε κάτι για μένα είναι τεράστιο ρίσκο, για άλλους μπορεί να μην ειναι!

Για την επισκληρίδιο, όπως και κάθε άλλη παρέμβαση έχει καλά έχει και αρνητικά. Αλλωστε υπήρχαν και περιπτώσεις όπου δεν έπιασε! Ο γιατρός μου στην Ελλάδα όταν του είπα περίφανη πως δεν έκανα επισκληρίδιο το θεώρησε παρακινδυνευμένο γιατί λέει σε περίπτωση έκτακτης καισαρικής και αυτά τα ε΄να με δύο λεπτά παραπάνω που θα χρειαστούν για την προετοιμασία μπορεί να είναι σημαντικά! Αρά πραγματικά δε ξέρω να σου πω αν είναι για το καλύτερο ή όχι! Το αφήνω στη κρίση κάθε κοπέλας, αν το ζητήσεις δε θα στο αρνηθούν, απλώς μπορεί να πάρει λίγη ώρα!

Το βασικό για μένα πάντως είναι να είσαι όσο πιο χαλαρή μπορείς. Οσο σφύγγεσαι, τόσο πιο πολύ θα ζοριστείς και θα καθυστερησει η γέννα. Θα σου πρότεινα να έριχνες μια ματιά σε μεθόδους που βοηθούν τη χαλάρωση και όσο μπορείς να βρίσκεσαι σε κίνηση για αρχή. Οι αναπνοές βοηθαν πολύ, και να είσαι και προετοιμασμένη για την επισκληρίδιο! Οπότε να είσαι καλυμένη από όλες τις πλευρές!

Πάντως Ελένη, εντάξει, δε θα πω ψέματα, στη γέννα πόνεσα κάπως. Αλλά μετά από τη γέννα, δε πονούσα. Οι μαίες με κοιτούσαν με απορία κάθε φορά που περνούσαν με το καροτσάκι με τα παυσίπονα (σα τις καραμελίτσες τις έδιναν) και αρνιόμουν. Ούτε στιγμή δε σκέφτηκα πως χρειάζομαι παυσίπονο ή ότι έστω ότι ο πόνος ηταν κάτι το ιδιαίτερο!

Διαφημίσεις

Λεμονακι, το ανησυχο εδω... Κοριτσια καλησπερα...να ειστε ολες καλα με τα μυνηματα σας! Χθες ημουν πολυ χαλια (σημερα καπως καλυτερα αλλα....), ηρθε ο καλος μου και βγηκαμε εξω για περιπατο και ενιωσα πιο καλα! Οπως εγραψε και η travel/mum το τελευταιο πραγμα που επιθυμω ειναι να μπω σε διαδικασια τοκετου θυμωμενη, αγχωμενη κ.λ.π Νομιζω θα ειναι πολυ χαλια, αν επιλεξω να παω με τετοια ψυχολογια στη γεννα. Ομως ενιωσα μεγαλη ανακουφιση που με καταλαβατε και κατανοησατε τις αγωνιες μου. Σημερα ειμαι ελαφρως καλυτερα με βοηθησε και η κουβεντα με τον καλο μου χθες... Νομιζω θα δηλωσω οτι θελω επισκληριδιο και θα αποφασισω τη δεδομενη στιγμη και συμφωνα με το πως θα νιωθω τοτε... Ελπιζω μοναχα να μην τρομοκρατηθω περισσοτερο σε σχεση με την επισκληριδιο (την επομενη φορα που θα μας μιλησει εκτενως για αυτη στο μαθημα). Δεσποινακι, να σαι καλα που εγραψες την ιστορια σου ηταν πολυ βοηθητικο για μενα. Αυτο με τα νερα με αγχωνει και μενα παρα πολυ...Δηλαδη, πως γινεται να σε αφησουν τοσε ςπολλες ωρες με σπασμενα νερά ενω στην Ελλαδα κατι τετοιο δεν ισχυει... Τελικα που ειναι η αληθεια, που ειναι το ρισκο και γενικα ποια τακτικη ειναι η ορθοτερη...Φανταζομαι εδω το κανουν διοτι θελουν να δωσουν χρονο στο μωρο ωστε να ερθει φυσιολογικα...Απο την αλλη στην Ελλαδα πως θεωρειτε τοσο ριψοκυνδυνο? Τελικα τι ισχυει? Νατασα μου εχεις δικιο σχετικα με αυτο που υποστηριζουν οι μαιες σε σχεση με τους γιατρους... Τωρα αυτο με τις παρενεργειες τι να πω....απο την μια και το ντεπον εχει παρενεργειες και το παιρνουμε κατα κορον...Ενταξει, δεν ειναι το ιδιο ...απλα καταλαβενετε τι θελω να πω... Δεν ξερω, νιωθω πολυ μπερδεμενη...Ελπιζω μοναχα να χαλαρωσω ...Διοτι ειχα μια πιστη οτι ολα θα πανε καλα και θα εχω μια καλη γεννα. τουλαχστον ειχα αυτη την εσωτερικη πεποιθηση ...Δεν θελω να κλονιστει τωρα που κοντευω...

Απο την αλλη ετσι που περιεγραφε τους πονους ηταν εξισου αποθυρραντικο να σκεφτεις τον φυσιολογικο τοκετο... Δηλαδη, ενιωσα τελειως εγκλωβισμενη...

Μακαρι να ανηκω στην κατηγορια "τσακ-μπαμ" που λεει και η Ελενη...

Η μικρουλα μου κουνιεται απο χθες αρκετα αλλα παντα με ευγενεια ...(οχι κλωτσιες αγαρμπες κ.λ.π) ειναι διακριτικο και ευγενικο το κοριτσακι μου!!!

Ουφ! Και αχ και βαχ!!!! Θα επανελθω ..πρεπει να τελειωσω κατι στη δουλεια που ειναι επειγον και τα αλλα θα τα φορτωσω στον κοκορα νομιζω...

λεμονακι ολες μας ειχαμε πολυ διαφορετικες εμπειριες στις γεννες μας. εγω ειχα μια πρωτη γεννα 42 ωρων η οποια κατεληξε σε επειγουσα καισαρικη με επισκληριδιο κ μια προγραμματισμενη καισαρικη με ραχιαια. για μενα ηταν φοβερες εμπειριες κ οι δυο η καθε μια για τους λογους της. ειμαι ενα ατομο ακρως χαλαρο σε τετοια θεματα κ απλα αφησα τη φυση να λειτουργησει. το σημαντικο οτι κ να συμβει ειναι να ακους τη μαια σου. στην αγγλια η μαια παιζει μεγαλο ρολο κ πολυ σημαντικο. ολα γινονται, κ αν κατι παει στραβα να εισαι σιγουρη η επιστημη θα ειναι εκει να επεμβει. προσπαθησε να μην ακους πολλες προσωπικες ιστοριες, προσπαθησε αφου θα γεννησεις στην αγγλια να δεις τι κανουν κ γιατι το κανουν κ τι προσπαθουν να αποφυγουν κ τι να επιτυχουν κ να εισαι σιγουρη θα χαλαρωσεις πολυ :)

ολα καλα να σου πανε!!!!!

To εσπασα το μήνυμα, σε ευχάριστο και δυσάρεστο....

Βέβαια πια πιστεύω ότι ήμουν και πάρα πολύ τυχερή και πως σε μερικά πράγματα το νοσοκομείο ρίσκαρε με την υγεία τη δικιά μου και της μικρής μου! Το ότι με άφησαν δύο μέρες με σπασμένα νερά το θεωρώ απαράδεκτο. Κι ας μου λέτε τέλος καλά όλα καλά! Το ότι υπάρχει έστω και 1 στις 100 πιθανότητα το μωρό να πάθαινε κάτι για μένα είναι τεράστιο ρίσκο, για άλλους μπορεί να μην ειναι!

Για την επισκληρίδιο, όπως και κάθε άλλη παρέμβαση έχει καλά έχει και αρνητικά. Αλλωστε υπήρχαν και περιπτώσεις όπου δεν έπιασε! Ο γιατρός μου στην Ελλάδα όταν του είπα περίφανη πως δεν έκανα επισκληρίδιο το θεώρησε παρακινδυνευμένο γιατί λέει σε περίπτωση έκτακτης καισαρικής και αυτά τα ε΄να με δύο λεπτά παραπάνω που θα χρειαστούν για την προετοιμασία μπορεί να είναι σημαντικά! Αρά πραγματικά δε ξέρω να σου πω αν είναι για το καλύτερο ή όχι! Το αφήνω στη κρίση κάθε κοπέλας, αν το ζητήσεις δε θα στο αρνηθούν, απλώς μπορεί να πάρει λίγη ώρα!

Το βασικό για μένα πάντως είναι να είσαι όσο πιο χαλαρή μπορείς. Οσο σφύγγεσαι, τόσο πιο πολύ θα ζοριστείς και θα καθυστερησει η γέννα. Θα σου πρότεινα να έριχνες μια ματιά σε μεθόδους που βοηθούν τη χαλάρωση και όσο μπορείς να βρίσκεσαι σε κίνηση για αρχή. Οι αναπνοές βοηθαν πολύ, και να είσαι και προετοιμασμένη για την επισκληρίδιο! Οπότε να είσαι καλυμένη από όλες τις πλευρές!

ισως οι γιατροι που δεν ηταν εκει ηταν επειδη ειχαν μαζευτει ολοι στο δωματιο καποιας σαν εμενα :tongue::tongue::tongue:

Με λιγα λογια, ειχα καποια στιγμη στο δωματιο τεσσερις μαιες, δυο γυναικολογους και δυο παιδιατρους, ο αναισθησιολογος μπαινοβγαινε, και στη μια το πρωι ξυπνησαν τον καθηγητη να ερθει να συμβαλλει στις αποφασεις (ο οποιος φυσικα δεν κανει πλεον εφημεριες). Ειμαι σιγουρη οτι εξ'αιτιας μου καποιες κοπελες ισως δεν εκαναν τελικα επισκληριδιο, καποιες ισως εμειναν χωρις μαια για λιγο, καποιες ισως αγχωθηκαν. Το θεμα ειναι ομως οτι ολες φυγαμε με γερα μωρακια απο'κει. (και ας μη συζητησουμε το κοστος γιατι ολο αυτο κοστισε πολυ περισσοτερο απο μια καισαρικη που θα μπορουσαν να μου την εχουν κανει, να μ'εχουν ξεπεταξει και οχι να με περιμενουν 12 ατομα 52 ωρες να γεννησω).

Για τα νερα που λες, αν υπηρχε κινδυνος θα ειχες ανεβασει πυρετο, στην οποια περιπτωση θα πηγαινες αμεσα καισαρικη χωρις συζητηση. Επισης στις επειγουσες καισαρικες (οταν λεω επειγουσες εννοω να εχεις δυο λεπτα να βγαλεις το μωρο) κανουν γενικη αναισθησια, η επισκληριδιος μπορει να κανει μεχρι και δεκα λεπτα να πιασει αναλογα με τον οργανισμο. Τωρα αυτο που ειπε ο γιατρος σου μου φαινεται παραξενο, να κανει προληπτικα επισκληριδιο μην τυχον χρειαστεις καισαρικη. Και πως θα κινεισαι για να γεννησεις (αν δε θελεις επισκληριδιο;).

Λεμονακι, συμφωνω με τη φαιρυ, μιλα με τη μαια σου και να θυμασαι οτι ολα θα πανε καλα. Μη μπαινεις στο τρυπακι συγκρισης με αλλες χωρες, κοιτα πως γινονται εδω τα πραγματα και χαλαρωσε, ολα θα πανε καλα...

Τωρα αυτο που ειπε ο γιατρος σου μου φαινεται παραξενο, να κανει προληπτικα επισκληριδιο μην τυχον χρειαστεις καισαρικη. Και πως θα κινεισαι για να γεννησεις (αν δε θελεις επισκληριδιο;).

Μα η επισκληρίδιος δεν επηρεάζει τόσο τη δυνατότητα του να σπρώξεις, απλά δεν νιώθεις από τη μέση και κάτω και δεν μπορείς να κουνηθείς, αλλά γεννάς κανονικά και χωρείς να μπορείς να κουνηθείς. Ή κανω λάθος;

Κορίτσια τη καισαρική τη πληρώνεις στο NHS ή όχι; Είχα την εντύπωση πως είναι δωρεάν ό,τι κι αν κάνεις.

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...