Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνω μ αυτα που ειπατε για τις αρρωστειες, εγω νομιζω οτι ειναι στον οργανισμο του καθε παιδιου. Σιγουρα τους 6 πρωτους μηνες βοηθαει ο θηλασμος αλλα μετα δεν προστατευει το μωρο αλλωστε γιαυτο κανουμε και τα εμβολια. Αν τα αντισωματα της μητερας ειχαν τετοια ισχυ τα θηλαζοντα βρεφη δε θα χρειαζονταν εμβολια! Νομιζω οτι αυτη η λειτουργια ειναι πιο σημαντικη σε χωρες του Τριτου Κοσμου οπου εκει οντως τα αντισωματα μεσω του θηλασμου βοηθουν γτ τα μωρα υποσιτιζονται και δεν μπορουν να αναπτυξουν ενα υγιες ανοσοποιητικο...

Τι να φαμε...χμμ..εμεις φαγαμε κοτοπουλο με πατατες το μεσημερι για το βραδυ κανα τοστακι:|

Eleni

bd5c7983f7.png

Συμφωνω μ αυτα που ειπατε για τις αρρωστειες, εγω νομιζω οτι ειναι στον οργανισμο του καθε παιδιου. Σιγουρα τους 6 πρωτους μηνες βοηθαει ο θηλασμος αλλα μετα δεν προστατευει το μωρο αλλωστε γιαυτο κανουμε και τα εμβολια. Αν τα αντισωματα της μητερας ειχαν τετοια ισχυ τα θηλαζοντα βρεφη δε θα χρειαζονταν εμβολια! Νομιζω οτι αυτη η λειτουργια ειναι πιο σημαντικη σε χωρες του Τριτου Κοσμου οπου εκει οντως τα αντισωματα μεσω του θηλασμου βοηθουν γτ τα μωρα υποσιτιζονται και δεν μπορουν να αναπτυξουν ενα υγιες ανοσοποιητικο...

Τι να φαμε...χμμ..εμεις φαγαμε κοτοπουλο με πατατες το μεσημερι για το βραδυ κανα τοστακι:|

δε λειτουργει ακριβως ετσι αυτο με τα αντισωματα.... Και ουτε εχουν σχεση τα εμβολια. Και το ανοσοποιητικο δεν αναπτυσσεται με τη διατροφη..

Γενικοτερα, ο φυσιολογικος "κυκλος" του θηλασμου ειναι μεχρι απο τη γεννηση μεχρι να πεσουν τα νεογιλα δοντια και να βγουν τα καινουρια, οποτε αλλαζει το σχημα του σαγονιου και το παιδι δε μπορει πλεον να κανει τη θηλαστικη κινηση. Ετσι το γαλα σταματαει σιγα-σιγα και το παιδι αποθηλαζει. Αυτο απο αποψης φυσης. Απο'κει και περα μεγαλωνουν καθημερινα υγιεστατα παιδακια που θηλασαν απο 0 μερες μεχρι 7 χρονια, ειναι τοσο μικρο μερος της γονεικοτητας ο θηλασμος που παρ'ολο που εχω υπαρξει συμβουλος θηλασμου θεωρω αστεια τη διασταση που παιρνει το θεμα. Και ο καθενας εχει αποψη για τα ξενα βυζια και πως πρεπει η καθεμια να τα χρησιμοποιησει. Εγινα συμβουλος πρωτον επειδη με ενδιεφερε να μαθω, και δευτερον επειδη ηθελα να βοηθησω οταν καποια μητερα το ζητουσε, οχι για να σωσω τον κοσμο απο τα δεινα της φορμουλας. Ειναι καλο να μην υπαρχει παραπληροφορηση βεβαια, αλλα ουτε και ο εκφοβισμος που συνανταται συχνα. Κι εγω τον εχω ζησει και απο τις δυο πλευρες.

Φαιρυ, οσον αφορα την πιπιλα, ισως το κανουν τα περιοσσοτερα μωρα, δεν ξερω, εμενα κανενα απο τα δυο δεν πηρε ποτε και δεν εβαλαν δαχτυλο, ετσι δεν εχω προσωπικη εμπειρια. Η θεωρια ειναι οτι τα μωρα πιπιλανε ωστε να αυξηθει η παραγωγη γαλακτος, εξ'ου και αυτη η αναγκη τους, ουσιστικα προετοιμαζουν το επομενο γευμα τους. Στην πραξη ομως εχω δει μωρα που δεν το κανουν καθολου και μωρα που θελουν 24 ωρες το 24ωρο κατι στο στομα....

επισης, λεμονακι, εγω γενικως προτιμουσα τα ρουχα ως δωρα επειδη ο,τι αλλο χρειαζεσαι για το παιδι σου εχεις φροντισει μονος σου. Εκτος αν ειναι πολυ κοντινοι και ρωτησεις. Η ηλικια ειναι καταλληλη για διαγορα παιχνιδακια, αλλα ρωτα καλυτερα μην ειναι κατι που το εχουν ή που δεν τους εξυπηρετει και θα παει τζαμπα...

Δεν ανήκω στις φανατικες του μακροχρόνιου θηλασμου, άλλωστε από επιλογή σταμάτησα πριν χρονισουν τα παιδιά μου. Απλά είναι άδικο θεωρώ το να υπονομευονται οι προσπάθειες όσων επιθυμούν και προσπαθούν να θηλασουν για όσο διάστημα το θέλουν.

Ναι κοπέλα μου live and let live. Τι μας νοιάζει τι θα κάνει η άλλη με το παιδί της.

RLcRp1.png

Διαφημίσεις

Ναι κοπέλα μου live and let live. Τι μας νοιάζει τι θα κάνει η άλλη με το παιδί της.

καποιος μου ειχε πει καποτε (οταν ημουν εγκυος) μια κοινωνικη θεωρια, με την οποια πειραματιστικα για πλακα σε τρεις χωρες πολυ διαφορετικες πολιτισμικα μεταξυ τους. Τα αποτελεσματα ηταν παντου τα ιδια:

Καθεσαι με μια παρεα αρκετων ατομων και γινονται μεσα στην παρεα διαφορες συζητησεις, στις οποιες δε συμμετεχουν ολοι. Καποιοι ξερουν/ενδιαφερονται για ενα θεμα, καποιοι για αλλο κλπ. Με το που αναφερεις τη λεξη "μωρο" ή "παιδι" ή κατι παρεμφερες, ξαφνικα ολοι ειναι ειδημονες και πρεπει να σε πεισουν για το αλαθητο της αποψεως τους. Ειναι εκπληκτικο :P:p

Γενικοτερα, ο φυσιολογικος "κυκλος" του θηλασμου ειναι μεχρι απο τη γεννηση μεχρι να πεσουν τα νεογιλα δοντια και να βγουν τα καινουρια, οποτε αλλαζει το σχημα του σαγονιου και το παιδι δε μπορει πλεον να κανει τη θηλαστικη κινηση. Ετσι το γαλα σταματαει σιγα-σιγα και το παιδι αποθηλαζει. Αυτο απο αποψης φυσης.

Αυτό δεν είναι σαν να λες ότι επειδή έχουμε κυνόδοντες και φρονιμίτες είναι "φυσιολογικό" να τρώμε ωμό κρέας?

καποιος μου ειχε πει καποτε (οταν ημουν εγκυος) μια κοινωνικη θεωρια, με την οποια πειραματιστικα για πλακα σε τρεις χωρες πολυ διαφορετικες πολιτισμικα μεταξυ τους. Τα αποτελεσματα ηταν παντου τα ιδια:

Καθεσαι με μια παρεα αρκετων ατομων και γινονται μεσα στην παρεα διαφορες συζητησεις, στις οποιες δε συμμετεχουν ολοι. Καποιοι ξερουν/ενδιαφερονται για ενα θεμα, καποιοι για αλλο κλπ. Με το που αναφερεις τη λεξη "μωρο" ή "παιδι" ή κατι παρεμφερες, ξαφνικα ολοι ειναι ειδημονες και πρεπει να σε πεισουν για το αλαθητο της αποψεως τους. Ειναι εκπληκτικο :P:p

Και σε δεκατρείς χώρες να δοκίμαζες πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα είχες, αφού τα θέματα αυτά είναι κοινός παρονομαστής: έχουμε όλοι υπάρξει παιδιά και φυσικό είναι να έχουμε άποψη για το πώς μεγαλώσαμε ;)

Να πω επίσης ότι βλέπω πολύ σωστή τη στάση σου σχετικά με τις συμβούλους θηλασμού.

Biggi sthn periptwsh mou to problima sigoura to exw egw. Sugkekrimena to problima mou einai to oti den kserw an to mwro tha exei problima ston apothilasmo h oxi. Katalabes ti ennow? Einai to oti den kserw pws tha antidrasei kai to poso tha me duskolepsei. To idaniko tha htan na ths dwsw mia mera gala sto pothraki kai na to piei sa na mhn egine tipota! Anyway, egw eimai parapanw apo etoimh na to kopsoume!!!

Eugie δεν εννοούσα αυτό το πρόβλημα, δηλαδή την ανησυχία της μαμάς για το πώς θα χειριστεί τον αποθηλασμό του μωρού ώστε να γίνει με ομαλό τρόπο, αλλά τις περιπτώσεις που η μαμά δεν είναι "έτοιμη" να αποθηλάσει για ψυχολογικούς λόγους. Έχει τύχει να διαβάσω στο άλλο φόρουμ για μαμάδες που τα παιδάκια τους (άνω του χρόνου) δεν θέλουν να θηλάσουν κι αυτές ψάχνουν τρόπους να τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν επειδή δεν είναι οι ίδιες έτοιμες να κόψουν το θηλασμό. Ή για περιπτώσεις που το τρίχρονο κόβει τον θηλασμό μαχαίρι και η μαμά συνεχίζει να στεναχωριέται που δεν έχουν το δέσιμο που είχαν κάποτε. Αυτές τις συμπεριφορές τις θεωρώ περίεργες.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Λεμονακι εδω..Fairy μου, ευχαριστω για την ιδεα. Η αληθεια ειναι οτι θα ηταν πολυ καλυτερα να ρωτησω αλλα γνωριζω οτι δεν θα μου πουν κατι συγκεκριμενο...οποτε... Η ιδεα με το φαγητο ειναι ωραια και την εχω παρει στο παρελθον , αλλα θα ηθελα μαλλον κατι αλλο στην προκειμενη περιπτωση...κατι ισως που να ειναι και λιγακι πιο ιδιαιτερο...Ξερω και εγω ...κατι τετοιο! Αν στην πορεια σκεφτεις κατι αλλο κανε ενα κοπο και γραψε μου. Φιλακια!!!

Δεν ξέρω τι παίζει εκεί που είσαι Λεμονάκι, αλλά εδώ έχει μερικά μικρά μαγαζάκια που το κάνουν για λίγα χρήματα: αν έχεις μία φωτογραφία της μικρής να σου κάνουν ένα μίνι πορτραίτο σε ωραία κορνίζα. Αν δεν έχεις, το όνομά της ζωγραφισμένο στο χέρι σε κορνιζούλα. Θα το κρεμάσουν σίγουρα!

αχ ισλα κ εγω μεταφραστρια ηθελα..θελω ακομα δλδ αλλα πολλα τα λεφτα Αρη για τα διδακτρα σχολης....

Εγώ τελείωσα στη Κέρκυρα Ελένη το BA μου, οπότε δεν είχε δίδακτρα.

Αλλά τι να το κάνεις αν μετά δεν έχει αρκετή δουλειά!

Λεμονακι εδω.. Μπηκα για λιγο να σας πω μια γλυκεια καληνυχτα και να εχετε Καλο Σ/Κ Εγω δυστηχως ολο το ΣΚ εχω πολυ δουλεια..:( Ισλα πολυ ωραια η ιδεα σου ...Αραγε πως να ψαξω κατι τετοιο εδω στο Εδιμβουργο ...εχεις καμια ιδεα να πατησω καμια λεξη κλειδι στο google, μηπως και βγαλει τιποτα σχετικο εδω στο Εδιμβουργο. Travelling, μιας και εισαι συμβουλος θηλασμου, εχω μια απορια : Εχω διαβασει οτι ο θηλασμος δεν ποναει ... Αναρωτιεμαι, αν απο την αρχη βαλεις σωστα το μωρο στο στηθος δεν θα πονεσεις ? Η ΄στην αρχη ετσι και αλλιως εχεις καποιο πόνο, ακομη και οταν κανεις ολα τα βηματα σωστα?!!! Και ριξτε καμια ιδεα για φαγητο ...εχουμε στερεψει !!! Ελενη, ποσο εισαι ακριβως? Αχ! πολυ χαιρομαι που δεν ειμαι η μονη εγκυουλα ....Ελπιζω να εχουμε και αλλα ευχαριστα... Να " πεσει πολυ εγκυμονιτιδα".... Σας φιλω γλυκα και λεμονατα !!!!

Διαφημίσεις

τραβελ μαμ γενικα ο ανθρωπινος οργανισμος χρειαζεται λιπη, πρωτεινες, βιταμινες, αμινοξεα κλπ για να αναπτυχθει και να λειτουργησει σωστα! Και φυσικα τα παιρνουμε απο το φαγητο αυτα. Εαν ατομο που υποσιτιζεται εχει και πολυ πιο αδυναμο ανοσοποιητικο και ειναι πιο ευαλωτο σε ιους. Σιγουρα λοιπον πιστευω οτι ενα παιδι που τρωει καλα και υγιεινα εχει καλυτερο ανοσοποητικο απο ενα που υποσιτιζεται. Γιαυτο και δε θεωρω το θηλασμο τοσο απαραιτητο εφοσον οι διατροφικες αναγκες του παιδιου καλυπτονται.

Αυτα πανω σ αυτο...συμφωνω με τη Μπιγκι οτι σε ενα μεγαλο ποσοστο αυτος που δε θελει να απογαλακτιστει ειναι η μαμα και οχι το παιδι και φυσικα θεωρω οτι κατι τετοιο κινειται στα ορια της νοσηρης συμπεριφορας.

Ισλα ξερω οτι δεν εχει πολλη δουλεια γιαυτο κ δεν το εχω κυνηγησει αλλιως θα εβρισκα και για διδακτρα σε ιδιωτικη σχολη...αν υπηρχε προοπτικη δε θα το συζητουσα!

Λεμονακι ειμαι δυο μηνων ακομα!! Εσυ ποτε θα γεννησεις?

Eleni

bd5c7983f7.png

Ισλα πολυ ωραια η ιδεα σου ...Αραγε πως να ψαξω κατι τετοιο εδω στο Εδιμβουργο ...εχεις καμια ιδεα να πατησω καμια λεξη κλειδι στο google, μηπως και βγαλει τιποτα σχετικο εδω στο Εδιμβουργο.

έχει κάποια online όπως αυτό http://paintmyphoto.co.uk/ το οποίο για 'μένα είναι πανάκριβο αλλά δεν ξέρω πόσα θέλεις να διαθέσεις, και υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές όπως αυτή http://www.allposters.com/myphotos/ που είναι μεν πόστερς αλλά μπορείς να τα ρετουσάρεις και να τα βάλεις σε μία ωραία κορνίζα, ή έχει και την επιλογή του κανβά και άλλα υλικά.

Έχω φτιάξει μερικές στο photoshop μόνη μου (καλά μη φανταστείς τίποτα επαγγελματικό!) τις έστειλα σε επαγγελματικό τυπογραφείο να τυπωθούν σε αφίσες, τις έβαλα σε καδράκια και τις έχω δωρίσει και δεν μου κόστισαν πολύ, ευτυχώς όμως άρεσαν!

Λεμονακι εδω.. Μπηκα για λιγο να σας πω μια γλυκεια καληνυχτα και να εχετε Καλο Σ/Κ Εγω δυστηχως ολο το ΣΚ εχω πολυ δουλεια..:( Ισλα πολυ ωραια η ιδεα σου ...Αραγε πως να ψαξω κατι τετοιο εδω στο Εδιμβουργο ...εχεις καμια ιδεα να πατησω καμια λεξη κλειδι στο google, μηπως και βγαλει τιποτα σχετικο εδω στο Εδιμβουργο. Travelling, μιας και εισαι συμβουλος θηλασμου, εχω μια απορια : Εχω διαβασει οτι ο θηλασμος δεν ποναει ... Αναρωτιεμαι, αν απο την αρχη βαλεις σωστα το μωρο στο στηθος δεν θα πονεσεις ? Η ΄στην αρχη ετσι και αλλιως εχεις καποιο πόνο, ακομη και οταν κανεις ολα τα βηματα σωστα?!!! Και ριξτε καμια ιδεα για φαγητο ...εχουμε στερεψει !!! Ελενη, ποσο εισαι ακριβως? Αχ! πολυ χαιρομαι που δεν ειμαι η μονη εγκυουλα ....Ελπιζω να εχουμε και αλλα ευχαριστα... Να " πεσει πολυ εγκυμονιτιδα".... Σας φιλω γλυκα και λεμονατα !!!!

Λεμονακι, υπαρχει μια μεγαλη παρανοηση οσον αφορα τον πονο κατα το θηλασμο.

Δεν θα πρεπει να υπαρχει πληγωμα των θηλων. Καποια μωρακια γεννιουνται ξεροντας πως να θηλασουν, καποια αλλα φαινεται να χρειαζονται αρκετη βοηθεια (βαλε-βγαλε τη θηλη απο το στομα μεχρι να μαθουν κλπ). Απο αυτη την αποψη ΔΕΝ πρεπει να ποναει ο θηλασμος. Το δερμα δεν θα πρεπει να πληγωθει, αν γινεται αυτο τοτε κατι γινεται λαθος.

Εσωτερικα, υπαρχει το let down reflex. Kαποιες γυναικες ουτε που το καταλαβαινουν, καποιες αλλες το αισθανονται απλως, και σε καποιες ποναει. Αυτος ο πονος διαρκει 10-20 δευτερολεπτα, απο την ωρα που αρχισει το παιδι να πιπιλαει μεχρι μεχρι να ξεκινησει η ροη του γαλακτος. Αυτο συμβαινει για τις πρωτες ημερες/εβδομαδες μεχρι να συγχρονιστουνε στηθος και μωρο. Υπαρχουν μαμαδες που ξερουν ποτε θα ξυπνησει το μωρο τους μετα τις πρωτες εβδομαδες επειδη αισθανονται το let down reflex, και οντως μετα απο ενα λεπτο το μωρο ξυπναει και κλαιει. Αυτα για τον πονο.

Οσον αφορα τις ιωσεις, υπαρχει επισης ενας τεραστιος μυθος γυρω απο το θηλασμο. Το μητρικο γαλα δεν ειναι ο μαγικος ζωμος που επινε ο Αστεριξ και εδερνε τους Γαλατες, η παραγωγη και η συσταση του βασιζονται σε απλους κανονες της φυσης. Αλλαζει συσταση αναλογα με την εξωτερικη θερμοκρασια και την ηλικια του παιδιου, και περιεχει τα αντισωματα που εχει δημιουργησει η μητερα την εκαστοτε ημερα. Δεν ειναι πανακεια εναντιον ολων των ιωσεων. Δε μπορει να προστατευσει πχ απο ιλαρα που περασε η μανα οταν ηταν 5 χρονων. ΜΟΝΟ αν κολλησει η μανα την ιωση περιεχει το γαλα της αντισωματα στη συγκεκριμενη ιωση. Και φυσικα τα αντισωματα που ολοι μας παραγουμε καθημερινα καθως πολεμαμε συνεχως μικροργανισμους.

Υπαρχουν λοιπον οι αληθειες για το θηλασμο και οι αποψεις (και ξερετε τι λενε για τις αποψεις...). Εμενα μ'αρεσει να μοιραζομαι τις αληθειες και ν'αφηνω την καθε μανα να σχηματισει τις δικες της αποψεις για τον εαυτο της και το δικο της παιδι, μια που με ξενα παπουτσια δεν εχει περπατησει κανενας μας.

Λεμονακι, γιουβαρλακια σημερα και roast chicken με ολα τα καθεκαστα αυριο :P

Το μητρικό γάλα δεν είναι το γάλα της Αμαλθειας ούτε θωρακίζει τον οργανισμό από κάθε τι κακό. Ο μικρός αρρώστησε 3 φορές ενώ θηλαζε, από ιωσεις που κουβαλούσε ο μεγάλος από τον σταθμό. Δεν νομίζω όμως να μπορεί κανεις να αμφισβητήσει ότι είναι το πλέον ενδεδειγμένο για τα ανθρώπινα μωρά και ανώτερο ποιοτικά από τη φόρμουλα, ένα τροποποιημενο, αγελαδινο γάλα. Η αγελαδιτσα παράγει το γάλα με τις ιδιότητες και τα στοιχεία που χρειάζεται το μοσχαρακι. Στα εργαστήρια οι άνθρωποι προσπαθούν να το εμπλουτίσουν και να το κάνουν να μοιασει με το μητρικό (είναι και το μοτο των περισσότερων εταιρειών να λένε ότι η φόρμουλα τους είναι closer to nature).

Και οι δυο γιοι είχαν σοβαρό πρόβλημα με γαστροισοφαγικη παλινδρομηση μέχρι 7 μηνών. Και οι γιατροί εδώ και η παιδιατρος στην Ελλάδα μου τόνιζαν ότι το μητρικό γάλα ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να δώσουμε για το στομαχακι τους. Κανεις τους δεν ανέφερε να το αντικαταστησουμε με αντιαναγωγικο γάλα.

Δεν θέλω να ανοίξω αντιπαράθεση μητρικό vs. φόρμουλα και όπως έγραψα παραπάνω ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και να μη δίνει εξηγήσεις σε κανένα. Δεν λέω ότι τα μωρά που θηλαζουν είναι περισσότερο υγιή και θα αρρωστησουν λιγότερο από αυτά που δεν θηλαζουν. Λέω ωστόσο ότι πίνουν ένα γάλα φτιαγμένο από τη φύση για αυτά και μόνο.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

δε νομίζω ότι κάποιος διαφωνεί μ'αυτό, αυτό είναι δεδομένο. Είναι ωστόσο μόνο ένας από τους δεκάδες παράγοντες που οδηγούν καθημερινά τις αποφάσεις των γονέων για τον τρόπο σίτισης των παιδιών τους

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...