Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Ελένη πολλά συγχαρητήρια ! Να έχεις μια ευκολη και καλή εγκυμοσύνη ευχομαι.

Βρε παιδάκι μου όντως τα λες πολύ χύμα. Αλλά συμφωνώ με αυτό με τις χοριακές. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ήμουν ελλάδα στις αρχές και με φρίκαρε μια γνωστή μου οταν έμαθε οτι δεν είχα κανει χοριακή. Πηγα και την έκανα τελικά γιατί αγχώθηκα πάρα πολύ και ήταν τόσο υψηλή πουδεν το περίμενε ούτε η γιατρός.

Αντε ελπίζω να τη χαρείς την εγκυμοσύνη σου. Εγώ στην πρώτη μου ήμουν μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι τον περισσότερο καιρό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

elenh sugxarhthria sou euxomai mia kalh k teleiwmhnh egkumosunh

oute egw eixa kanei kamia xoriakh.

despoina de xreiazete oute na apologh8hs oute tipota an 8eleis na 8hlaseis meta to xrono. uparxei megalh apostash apo ta 2-3 xronia mexri na pane fantaroi :):)

eugie metakomisate? pote xekinas douleia?

uDLqp1.png

Γεια σου Νατάσσα,

Τεαρτη 5 ιουνίου ξεκινάω. Ούτε αρχή του μήνα ούτε αρχή της εβδομάδας, δε μπορώ να καταλάβω γιατί, μάλλον για λόγους της εταιρείας...

Εγώ τώρα είμαι σε φάση που θέλω να αποθηλάσω τη μικρή. Απλά δεν ξέρω πως... Και δεξέρω αν είναι καλύτερο να συνεχίσω με μπουκάλι η ποτήρι. Η health visitor είπε ποτήρι ( εμ τι θα έλεγε)...

Γεια σου Νατάσσα,

Τεαρτη 5 ιουνίου ξεκινάω. Ούτε αρχή του μήνα ούτε αρχή της εβδομάδας, δε μπορώ να καταλάβω γιατί, μάλλον για λόγους της εταιρείας...

Εγώ τώρα είμαι σε φάση που θέλω να αποθηλάσω τη μικρή. Απλά δεν ξέρω πως... Και δεξέρω αν είναι καλύτερο να συνεχίσω με μπουκάλι η ποτήρι. Η health visitor είπε ποτήρι ( εμ τι θα έλεγε)...

me to kalo! elpizw na sou aresei h douleia kai na einai opws ta perimeneis!

ti na sou pw emena den phre pote mpoukali. den to h8ele me tpt. enw pothri xrhsimopoihse pio eukola.

uparxoun meriaka pothrakia pou miazoun me mpoukalia kai empodizoun to ugro na vgei exw. h avent exei merika tetoia. dokimase ta. epipleon des ti 8a einai pio eukolo kai apodekto apo th mikrh. pantws mhn thn pieseis. prospa8hse siga siga kai ola 8a ginoun. mhn ths er8oun polles alages mazemenes. kai h mama makria kai apo8hlasmos amesos.

kai me ti vafthsh ti 8a kaneis? nomiza oti htan gia 23/6, thn anevales h 8a pareis adeia toso amesa?

uDLqp1.png

Σχετικά με τη χοριακη έκανα μόνο μια στην πρώτη εγκυμοσύνη και καμία στη δεύτερη.

Σχετικά με το θηλασμο, σαφώς και δεν χρειάζεται να απολογηθεί καμία μαμά για την επιλογή της, οποια κι αν είναι. Αυτό που δεν αντέχω είναι τις δικαιολογίες που προβάλλουν οι μη θηλαζουσες μητέρες προσπαθώντας να δικαιολογήσουν ότι δεν θηλασαν. Αποκορύφωμα πρόσφατο η πεθερά μου που είπε στον άντρα μου ότι η κουνιαδα μου δεν μπόρεσε να θηλασει στο μαιευτήριο γιατί δεν της έδιναν το μωρο οι νοσοκόμες λόγω της καισαρικης :rolleyes:. Και το είπε στον άντρα μου, που με είδε να θηλαζω και τα δυο παιδιά αμέσως μετά τις καισαρικες! Ας έχει το θάρρος οποία δεν θέλει να θηλασει και ας το πει ξεκάθαρα. Προτιμώ μια "ωμή" τοποθέτηση όπως της Ελένης από τις υπεκφυγές.

Eugie καλή επιτυχία με τον αποθηλασμο. Δεν είναι ότι ευκολότερο αλλά εφόσον το αποφασισες θα γίνει. Αρκεί να μην περιμένεις ότι θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ποσά γεύματα θηλασμου/στερεών κάνετε; Οταν ξεκίνησα τη διαδικασια με τον μικρό (9 μηνων και κατι) έκανε 3 γεύματα γάλακτος και 3 στερεών. Αρχικά έκοψα το μεσημεριανό γάλα, μετά το βραδινό και τελευταίο το πρωινό (γιατί βαριομουν να σηκωνομαι για μπιμπερο πρωί πρωί :tongue:). Το δυσκολότερο ήταν το να δεχτεί το μπουκάλι, όπου ξεκίνησε να το δέχεται μετα απο αρκετές προσπάθειες από τον άντρα μου, σε tommy tippie μπιμπερο και με δικό μου γάλα (αντλημενο). Εφόσον το δέχτηκε, σταδιακά βάζαμε λιγότερο μητρικό γάλα και περισσότερο φόρμουλα (hipp organic) μέχρι που σε μια εβδομάδα συνηθίσε τη φόρμουλα. Από εκεί και ύστερα τα πράγματα ήταν σχετικά πιο εύκολα. Μια εβδομάδα αργότερα αντικατέστησα το επόμενο γεύμα και μια εβδομάδα μετά, το τελευταίο. Σχετικά με το ποτήρι δεν χάνεις τίποτα να δοκιμασεις. Στη δική μας περίπτωση δεν είχε αποτέλεσμα. Παρότι έπινε εξαρχής (από 6 μηνών) νερό σε doidy cup, το γάλα δεν το δέχτηκε ποτέ σ' αυτό. Ακόμη και τώρα που προσπαθώ να του κόψω το μπιμπερο οι προσπάθειες είναι άκαρπες :(

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

Και εγώ έτσι κάπως το βλέπω, και όντως στη δικιά μου περίπτωση νιώθω να έχω πορωθεί κάπως με το θέμα. Ισως γιατί το απολαμβάνω τόσο πολύ..... Αλλά να πω και τον πόνο μου, από τη μια ίσως να πορωνομαί από άμυνα. Πόσες φορές έπρεπε να δικαιολογηθώ, επειδή έτσι η μπέμπα κολάει σε μένα, επειδή τόσες ώρες είναι κολλημένη στο στήθος, επειδή ακόμα ξυπνάει τα βράδυα, επειδή θελω να θηλάσω και μετά το χρόνο, και ο κατάλογος συνεχιζεται. Αλλά τελικά μου φαίνεται πως είχα άδικο. Η καθεμιά μας είναι διαφορετική, και έχει δικαίωμα να αποφασίσει για την ίδια, το σώμα της και το μωρό της τι είναι καλύτερο για αυτους. Και τότε κάθε απόφαση είναι η καλύτερη!

Τόσο καιρο σε αυτο το φόρουμ πρώτη φορα είδα κοπέλα να λέει οτι μπορει να είχε άδικο σε κάτι, οτι κι αν ειναι αυτο. Μπράβο ρε Δέσποινα. Χρειάζεται μαγκιά κάτι τέτοιο. Επισης δείχνει ικανοποιητικό επίπεδο αυτογνωσίας οταν καταλαβαίνεις ποτε ενεργοποιείται ο αμυντικός μηχανισμός μέσω επίθεσης. Πάλι εύγε. Συνήθως εκλογικευουμε τις συμπεριφορές μας για να τις δικαιολογησουμε πρώτα απο ολα στον ιδιο μας τον εαυτο...

RLcRp1.png

Peekaboo δεν ξέρω την κουνιαδα σου σαν άτομο, δεν ξέρω δηλαδη αν θα έλεγε ψέμματα, αλλα καισαρικη με καισαρικη διαφέρει. Η ξαδερφη μου εκανε δεύτερη καισαρικη και ήταν όρθια την ιδια μέρα κι εγω έκανα καισαρικη και ήμουν με σωληνακια για δυο μέρες ακινητοποιημενη. Αν δεν σηκωναν οι μαιες τον μπεμπη απο το κουνακι δεν θα μπορουσα να τον θηλασω στο νοσοκομείο. Το ιδιο διαφέρουν και οι φυσιολογικοι τοκετοι. Η travellingmum είχε πει οτι ήταν με πατεριτσες δυο μήνες αν θυμάμαι καλα. Η γενίκευση ειναι λάθος κατα την γνώμη μου. Κάθε περίπτωση ειναι ξεχωριστή. Το μυστικο επισης κρυβεται σε μια λεξη που χρησιμοποιησες. Οτι μια μη θηλαζουσα πρεπει να εχει θάρρος για να πει οτι δεν ηθελε να θηλασει. Θάρρος δείχνουμε για να αντιμετωπίσουμε μια επικίνδυνη κατάσταση. Μήπως ο θηλασμος λοιπόν έχει φτάσει στα όρια του bullying?

RLcRp1.png

Σχετικά με τη χοριακη έκανα μόνο μια στην πρώτη εγκυμοσύνη και καμία στη δεύτερη.

Σχετικά με το θηλασμο, σαφώς και δεν χρειάζεται να απολογηθεί καμία μαμά για την επιλογή της, οποια κι αν είναι. Αυτό που δεν αντέχω είναι τις δικαιολογίες που προβάλλουν οι μη θηλαζουσες μητέρες προσπαθώντας να δικαιολογήσουν ότι δεν θηλασαν. Αποκορύφωμα πρόσφατο η πεθερά μου που είπε στον άντρα μου ότι η κουνιαδα μου δεν μπόρεσε να θηλασει στο μαιευτήριο γιατί δεν της έδιναν το μωρο οι νοσοκόμες λόγω της καισαρικης :rolleyes:. Και το είπε στον άντρα μου, που με είδε να θηλαζω και τα δυο παιδιά αμέσως μετά τις καισαρικες! Ας έχει το θάρρος οποία δεν θέλει να θηλασει και ας το πει ξεκάθαρα. Προτιμώ μια "ωμή" τοποθέτηση όπως της Ελένης από τις υπεκφυγές.

υπαρχει ομως μεγαλη αγνοια περι θηλασμου στην Ελλαδα. εγω στο πρωτο παιδι ακομα δεν ξερω τι εκανα λαθος ή αν οντως ισχυει αυτο το 2% που μου ειπε η μαια λογω της ταλαιπωριας μου, παντως στο δευτερο απλα δεν μπορεσα ψυχολογικα αλλα κ σωματικα να θηλασω. στη βδομαδα πανω ολα στο σπιτι πηγανε στραβα κ επρεπε να κανω καποιες επιλογες.

για τον θηλασμο παντως δεν εχω δει εδω στην Αγγλια να γινονται συζητησεις σε επιπεδο κ με τροπο που κανουμε εμεις οι Ελληνιδες. δεν γνωριζω τον λογο, το ριχνω στο οτι στην Ελλαδα εχουμε αυτες που ξερουν περι θηλασμου κ αυτες που δεν ξερουν. αυτες που ξερουν δαχτυλοδειχνουν τις μη θηλαζουσες κ απλα ζουμε στα δυο ακρα...οταν ειπα σε μια μαμα εδω οτι σταματησα να θηλαζω το μωρο γελαγαμε για τους λογους το πως συνεβη...βεβαια αναμεσα στα αστεια εγιναν κ πολυ σοβαρα πραγματα, αλλα εγω δεν τα λεω ολα παραεξω ;) σημασια εχει το ποσο ανετα ενιωσα με τις επιλογες μου. εγω ειμαι τυχερη κανω παρεα με Αγγλιδες μαμαδες που αγκαλιαζουν πολυ τα παιδια τους. κ μαλιστα με πειραζουν που ο μεγαλος μου γιος δεν ειναι της αγκαλιας κ ζηλευω καθε φορα αχαχαχαχα

τωρα στο ποτηρακι :) εμενα τα επιασε ολα ευκολα παρολο που ειχαμε μπιμπερο. απο 6 μηνων με εκπαιδευτικο, απο 8-9 μηνων καλαμακι, στον χρονο αρχισα ποτηρι κανονικο. ισως ομως αυτο εχει να κανει με το παιδι. γενικα δεν τον εχω ζορισει σε τιποτα...ενα αλλο θεμα ταμπου κατα τη γνωμη μου ειναι κ η πιπιλα. εγω του εδωσα εν γνωση μου . κ εκει δεν τον ζορισα στο ποσο κ στο ποτε θα την εχει. περασαμε φασεις τρελλου ρουφηγματος κ κολληματος. μετα αρχισανε καποιοι τα κλασσικα ποτε θα του τη κοψεις κ ελεγα ολα θα γινουν οταν το θελησει κ ειναι ετοιμος. ενα ωραιο βραδυ λοιπον εκατσε μονος του κ μου εξηγησε τους λογους που δεν θελει πλεον την πιπιλα κ μαλιστα την πηγε κ στα σκουπιδια. θεωρω πως εχω ενα υπερβολικα ανεξαρτητο παιδι απο χαρακτηρα αλλα παραλληλα ενα πολυ ηρεμο παιδι παρολη την υπερβολικη ενεργεια που εχει :D:D:D:D (πρεπει να ειμαι τελειως αφασια/αναισθητη στο μεγαλωμα των παιδιων νομιζω χαχαχαχα)

Μήπως ο θηλασμος λοιπόν έχει φτάσει στα όρια του bullying?

oh yes!!!!! κ μαλιστα εδω στην Αγγλια πριν καποια χρονια ειχε γινει μεγαλο θεμα με τις μαιες που πιεζαν....πλεον υπαρχει απιιιιιστευτη χαλαροτητα απο μερους τους χεχε...τουλαχιστον εγω αυτο ειδα δυο φορες :rolleyes::rolleyes:

Διαφημίσεις

Στο παρεντς εχει φτασει στα ορια του bullying προ πολλου. Εγω αν σου πω οτι πριν αρχισω να μπαινω εδω δεν ημουν αντιθετη και τωρα δε θελω να θηλασω...εκτος απο τις πρωτες εβδομαδες.

Eleni

bd5c7983f7.png

τι άλλο θα ακούσω πια, ήμαρτον.

Τι τους νοιάζει τι κάνει η καθε μία σπίτι της; Και δεν κατάλαβα, αν δεν θέλω, δεν θέλω, με το ζόρι πια!

Ελένη πάντως μη τους αφήνεις να σε χαλάνε, κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις εσύ!

Καλε εννοειται αυτο που θελω θα κανω...αν μου βγει θα θηλασω, αν και αυτα με τους μαραθωνιους θηλασμους δεν τα μπορω καθολου και δε νομιζω να το κανω. Μ ενδιαφερει απλα να παρει το μωρο το πρωτογαλα.

Βασικα ομως να γεννηθει με το καλο..κ ολα τ αλλα βρισκονται! Ισλα τι δουλεια κανεις αν επιτρεπεται εσυ κ ο συζυγος?

Eleni

bd5c7983f7.png

Βασικα ομως να γεννηθει με το καλο..κ ολα τ αλλα βρισκονται! Ισλα τι δουλεια κανεις αν επιτρεπεται εσυ κ ο συζυγος?

Ελένη εγώ είμαι διερμηνέας και ο σύντροφος (δεν είμαστε παντρεμένοι ή κάτι τέτοιο) είναι business advisor και δουλεύει κυρίως με εταιρείες marketing (πρόσφατα γίναμε και οι δύο ελεύθεροι επαγγελματίες).

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...