Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

Εγκυμονούσες στην Αγγλία!

Despina80

Recommended Posts

Ισλα εσύ είπες πως σου αρέσει ο ύπνος; Κοιμήσου τώρα που μπορείς, όταν με το καλό έρθει και σε σας ο πελαργός, ο ύπνος θα έιναι μια γλυκιά ανάμνηση.

Για όσους σου λεν πως μια χαρά κοιμούνται και το μωρό είναι καλόβουλο και κοιμάται όλη τη νύχτα, να ξέρεις πως είναι η εξαίρεση! Πολύ πιθανόν εσύ να μην είσαι τόσο τυχερή!

mallon eimai polu tuxerh:p:p:p!

vevaia akolou8hsame kai emeis attachment parenting kai to sthos htan proektash tou stwmatos tou ena prama kapoies stigmes!

lemonaki gia to 8hlasmo an 8elhseis plhrofories/odhgies gia 8hlasmo k egw mporw na voh8hsw. nomzw to no1 sto 8hlasmo einai na exeis autopeph8hsh kai na mhn amfhvaleis gia to an mporeis, exeis, mporei/8elei to mwro.

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να ρωτησω κατι;;;

Ο προγεννητικός έλεγχος παίζει εδώ ή μπα;

Θέλω να κάνουμε εξετάσεις και γω και ο σύντροφος ώστε να είμαστε σίγουροι σε περίπτωη εγκυμοσύνης.

Από το health centre της περιοχης μου εδωσαν το τηλεφωνο απο ενα sexual health centre αλλά δεν ξέρω τί να πάρω να πω.

Εγω ρε κοριτσια θα διαφωνησω εδω..με το attachment parenting. Για μενα ειναι εντελως ανυποστατη θεωρια, και πιστευω βαθια συντηρητικη και πατριαρχικη! Λειτουργει με το προκαλυμα της "δυναμης" των γυναικων και καταληγει να σκλαβωνει τη γυναικα και να την προωθει ως αυτη που παραγει το γαλα και υπαρχει μονο για την ανατροφη των παιδιων! Αλλωστε και ο ιδιος ο Σηαρς ειναι αυστηρος καθολικος και εχει αυτες τις αρχες για την οικογενεια...

Γενικα θεωρω οτι θηλαζεις αν και οσο μπορεις, το συμπληρωμα αμα θες το αποφευγεις αλλα κακο δεν κανει, τοσα και τοσα μωρα μεγαλωσαμε με συμπληρωμα δεν παθαμε κατι...ξαφνικα εγινε κατι και θεωρειται η πιπιλα και το μπιμπερο ο μεγαλυτερος εχθρος του μωρου:| Ασε να μην αναφερθω στο co sleeping και στο τι τεραστιο λαθος το θεωρω..ο καθενας βεβαια κανει οτι θελει εννοειται, απλα πιστευω οτι δεν ειναι αναγκη να ειναι το μωρο προεκταση του σωματος σου για να σε αγαπαει κ να το αγαπας...βασικα αυτο το προεκταση ειναι ακομα πιο αντιθετο σε μενα ιδεολογικα, το βρισκω σοκαριστικο...

Τεσπα αυτα τα φεμινιστικα απο μενα μπορω να πω κ αλλα βεβαια γτ θεωρω το attachment parenting τη μεγαλυτερη μορφη γυναικειας καταπιεσης. Οτι δεν καταφερε χρονια ολοκληρα η επισημη εκκλησια και τα ολοκληρωτικα καθεστωτα (τα οποια προωθουσαν την "αφοσιωση" στα παιδια ως υψιστο αγαθο), τωρα την προωθουμε μονες μας...:|

Eleni

bd5c7983f7.png

Να ρωτησω κατι;;;

Ο προγεννητικός έλεγχος παίζει εδώ ή μπα;

Θέλω να κάνουμε εξετάσεις και γω και ο σύντροφος ώστε να είμαστε σίγουροι σε περίπτωη εγκυμοσύνης.

Από το health centre της περιοχης μου εδωσαν το τηλεφωνο απο ενα sexual health centre αλλά δεν ξέρω τί να πάρω να πω.

βρε esprit, αν μάθεις πες μου κι εμένα γιατί δεν έχουμε κάνει καμία εξέταση (πέρα από γενικές αίματος που κάνουμε κάθε χρόνο και οι δύο και όλα είναι ΟΚ).

Όταν παντρεύονται στην Ελλάδα έχω την εντύπωση οτι σε στέλνουν να κάνεις κάποιες εξετάσεις, αλλά δεν έχω ιδέα τι.

Να σου πω την αλήθεια δεν θέλω και πολύ να μπω στη διαδικασία γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ.. αλλά αν πρέπει...

Esprit προσπαθείτε ή όχι ακόμη; Δεν είστε παντρεμένοι, ε;

isla mou den isxuei auto me tis exetaseis prin pantrefteis sthn ellada. isws to ekanan palia.

o progennhtikos elegxos exei kapoies exetaseis gia std giauto sas esteilan se sexual health clinic.

den xerw ti kanoun edw pantos kai sthn ellada sunh8ws tis kanoun tis exetaseis sthn arxh ths egkumosunhs kai oxi prin.

des poies einai oi exetaseis pou ginontai k des poies mporeis na kaneis apo twra (k kurios poies exei nohma na kaneis prin meineis egkuos)

oso gia osa les eleni duafwnw se ka8eta, orizontia k diagwnia alla 8a se afhsw na anakalupseis posa apo auta 8a sunexiseis na ta les kai afou exeis kanei ena paidaki (to opoio fantazomai oti 8eleis) kai afou exeis diavasei ligo kai kapoious allous episthmones isws me diaforetiko optiko prisma. 8a sou sunistousa na deis thn ekpomph tou giosafat sta akra kapoia stigmh k isws katalaveis kapoia pragmata.

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

O Γιωσαφάτ υποστηρίζει τη στενή επαφή μάνας-μωρού μόνο κατά το πρώτο έτος της ηλικίας και είναι κάθετα αντίθετος σε τέτοιες συμπεριφορές μετά το πρώτο έτος, ειδικά όταν πρόκειται για μάνα και γιο. Όχι μόνο δεν υποστηρίζει το attachment parenting αλλά προειδοποιεί για τους κινδύνους που ενέχει για τη μελλοντική ψυχοσεξουαλική εξέλιξη του παιδιού. Αν διαβάσετε τα βιβλία του θα καταλάβετε το σκεπτικό του.

Προσωπικά θεωρώ το attachment parenting μια καλή ιδέα που έχει ξεφύγει από τα όριά της, έχει αποκτήσει πόδια και καλπάζει προς το άγνωστο.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

καταρχας να πω οτι πιστευω πως ολες οι μανουλες νοιαζομαστε το ιδιο για τα παιδια μας. δεν υπαρχει μανα που να μην κοιταει το καλο του παιδιου της. κ θεωρω πολυ σημαντικο να συνεχισει να ειναι κ γυναικα περα απο μανα, κατι που πολυ συχνα βλεπουμε στην Ελληνικη κοινωνια:rolleyes:

περιμενοντας το πρωτο παιδι καθεσαι διαβαζεις, ρωτας, μελετας κ νομιζεις πως γνωριζοντας τη θεωρια ολα θα κηλυσουν ρολοι. νομιζεις οτι ολα τα παιδια θα κανουν adapt σε ολες τις θεωριες που διαβασες. κ γεννας. με μια γεννα που δεν πηγε τοσο ονειρεμενα οπως λεγανε τα βιβλια - πρωτο χαστουκι. προσπαθεις να κοιμησεις το παιδι ανασκελα αφου ετσι λεει η θεωρια κ δεν κοιμαται. οχι κατι αλλο θα φταιει...αφου η θεωρια το αναλυει κ το εξηγει....δευτερο χαστουκι. κ ενα πρωι ξυπνας κ καις ολα τα βιβλια σου :D:D:D διαβαζεις κ ενημερωνεσαι αλλα το παιδι σου το ακουσες? τι σημαινει αυτο το κλαμα??? εγω ετσι εκανα παντως...στην 3η βδομαδα μετα τη γεννηση του πρωτου μου παιδιου τα εξαφανισα ολα. αρχισα να του δινω πολυ σημασια κ ξαφνικα η ζωη μου εγινε πανευκολη

το co sleeping ειναι κατι που κ εγω ειμαι κατα κ ας μην ειμαστε καπνιζοντες. αλλωστε κ οι γιατροι εδω δεν το συνιστανε. δεν μπορεις να κανεις ενα παιδι κ ξαφνικα να μπαινει αναμεσα στο ζευγαρι κ εσυ η γυναικα να γινεσαι μια μανα που ξεχνας ολα τα υπολοιπα. συναμα ο ορος attachment parenting εχει οντως ξεφυγει, συμφνω με Μπιγκι. φυσικα θα παρεις το παιδι σου αγκαλια οποτε κλαιει. φυσικα θα σηκωθεις να ταισεις οσες φορες πεινασει την νυχτα, αλλα γιατι να προσκοληθει πανω σου? ποιος κερδιζει τι? τα παιδια μου κ τα δυο τα κρατησα μαζι μου το πρωτο 6μηνο. η κουνια οχι κολλητα στο κρεβατι μου ομως. που κ που θελω να πω κ μια κουβεντα με τον αντρα μου στα σκοτεινα.

εγω ειμαι υπερ της ισοροπιας κ μιας μεσης καταστασης. κανοντας δευτερο παιδι εχω ηδη δει διαφορες αλλα κ ομοιοτητες. εχω μετανιωσει για πραγματα που εκανα τη πρωτη φορα κ υπεφερα κ εγω κ το παιδι

συμβουλη μου ειναι απολαυστε την εγκυμοσυνη κ τα βρεφη σας. κανενα βιβλιο κ θεωρια δεν 8α σας καλυψει 100%. σημασια εχει μαμα χαρουμενη ωστε να εχει κ παιδι χαρουμενο!!!!

βρε esprit, αν μάθεις πες μου κι εμένα γιατί δεν έχουμε κάνει καμία εξέταση (πέρα από γενικές αίματος που κάνουμε κάθε χρόνο και οι δύο και όλα είναι ΟΚ).

Όταν παντρεύονται στην Ελλάδα έχω την εντύπωση οτι σε στέλνουν να κάνεις κάποιες εξετάσεις, αλλά δεν έχω ιδέα τι.

Να σου πω την αλήθεια δεν θέλω και πολύ να μπω στη διαδικασία γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ.. αλλά αν πρέπει...

Esprit προσπαθείτε ή όχι ακόμη; Δεν είστε παντρεμένοι, ε;

Όχι δεν είμαστε παντρεμένοι ούτε και προσπαθούμε ακόμα. Απλά θα θέλα να κάνουμε όλο το πακέτο εξετάσεων ωστέ να μπορούμε να έχουμε ελεύθερα επαφές και απο κει και ύστερα να μην φρικάρουμε αν προκύψει εγκυμοσύνη χωρις να έχουμε κάνει έναν έλεγχο... ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ... Αν μάθω περισσότερα πάντως θα σε ενημερώσω! ;)

Με τις πολυκυστικές ωοθήκες έχετε καμιά ιδέα τί γίνεται; Νομίζω οτι έχω κύστες πάλι...

Υ.Γ. Δεν έχω ακόμα παιδάκια και δεν μπορώ να έχω άποψη σχετικά με τον τρόπο μεγαλωματος ενός παιδιού αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος του ζευγαριού, ένας χώρος οπού η σχέση του ζευγαριού έχει την ευκαιρια να αναζωγωονηθεί μετά τα προβλήματα της καθημερινότητας... Φυσικά και ένα μωράκι ανάμεσα θα είναι πολύ γλυκό και τρυφερό αλλά φαντάζομαι και πόση φθορά θα φερει σε μια σχέση. Οι άντρες κι αυτοί παιδάκια είναι και θέλουνε κι αυτοί την προσοχή... αν δεν την έχουν ούτε καν στο κρεβάτι.... Φυσικά δεν μιλάω για τον πρώτο καιρό ή αν το παιδάκι έχει κάποιο θέμα αλλά γενικά. Όπως λέει και η φαιρυ θέλω να πω και μια κουβέντα με τον άντρα μου... ;)

Συμφωνώ απόλυτα φέρυ! Να συμπληρωσω στα χαστούκια που προανεφερες και αυτο του θηλασμου στην περίπτωση μου.

Εμείς κάναμε co sleeping, αυτο όμως γιατι έλειπε ο άντρας μου και αισθανόμουν ανασφάλεια, πρωτομαμα κλπ. Γρήγορα όμως κατάλαβα οτι κοιμάται και αυτός κι εγω καλύτερα οταν ειναι στην κούνια του. Ευτυχώς δεν είχαμε παρατράγουδα γιατι μέχρι 6 μηνών κοιμομασταν πολυ μαζι. Στο δεύτερο πιστεύω θα ειμαι πιο χαλαρη. Σε αυτο που συμφωνω ειναι στην άποψη δεν αφήνεις το μωρο να κλαίει. Αμέσως τον παρηγορουσα, θέλω να έχει εμπιστοσύνη οτι κάποιος θα βρίσκεται παντα δίπλα του. Τι αλλα? Δεν ακολούθησα τις υστερίες με τις τροφές. 20 γρ πορτοκαλί την μια μέρα, 40 την άλλη και αηδίες. Ο μπεμπης τρώει τα πάντα και φράουλες που κάποιοι λένε μετα τον χρονο, και αβγό και ψαροσουπα. Εχει δοκιμασει ολα τα λαχανικα και κρεατα (μοσχαρι, κοτοπουλο, χοιρινο) αναλατα βεβαια. Μόνο τα όσπρια εχω σκοπο να περιμένω μετα τον χρονο.

Isla ρωτήσες παραπάνω νομίζω αν ειναι απαραίτητη η βοήθεια. Για μένα δεν ειναι απαραίτητη. Ήθελα να ειμαι μονη μου με το μωρο, να βρω τους ρυθμούς μου, με παρακαλουσαν να έρθουν και δεν τους άφηνα. Ήταν δύσκολα γιατι δεν μπορούσα να σηκωθω απο το κρεβάτι αν δεν κυλουσα/γονατιζα πρώτα στο πάτωμα, το μωρο ήταν πέντε κιλα, βαρύ δηλαδη, ο άντρας μου έλειπε πολυ, αλλα τα καταφέραμε! Αφησα πίσω πλυσιματα, μαγειρέματα, δεν ήμουν υστερικη με το σπιτι και ολα καλα πήγαν. Εξάλλου θα δεις οτι κοιμάται τοοοοοσο πολυ που σου μένει χρόνος να κοιμηθεις κι εσυ. Εγω κοιμομουν οτι ώρα κοιμόταν κι αυτο. Και ενώ την λάτρευω την μαμα μου, μου έσπασε ελαφρώς τα νεύρα οταν ήμουν Ελλάδα. Βαλτου ενα ζακετακι, φόρεσε του κάλτσες πάνω απο το φαρμάκι, σε θερμοκρασίες 18-20 βαθμών, δηλαδη καλοκαίρι για μένα και τον μπεμπη χαχα

RLcRp1.png

α καλα με το φαι αλλη ιστορια αχαχαχα (κ με το θηλασμο βεβαια!!!!) αυτο το αυστηρο προγραμμα ποτε δεν το συμπαθησα....10 μηνων πλεον ετρωγε τα παντα....εγω ειχα δωσει κ φακες πριν τον χρονο μια χαρα τις δεχθηκε :)

κατα τη γνωμη μου πρεπει να υπαρχει ενας συνδυασμος προστασιας αλλα παραλληλα να το κανεις κ ανεξαρτητο το παιδι...να μπορει να δεχθει οτι η μαμα τελοσπαντων κανει τσισα της βρε παιδι μου αχαχαχαα. σιγουρα θα σου ερθει στην τουαλετα αλλα οχι να πεφτει κατω να κλαιει επειδη πηγες στο αλλο δωματιο. 2 παιδια κ κλαμματα ακομα δεν εχω ζησει κ οθτε θα ζησω μου φαινεται :tongue::tongue: ειμαι εκει οταν το ζητανε κ σιγα σιγα κανω build up την εμπιστοσυνη τους σε μενα ....

κοριτσια οσο για τον προγεννητικο μην αχωνεστε!!! δεν προσφερει κατι περισσοτερο στο να μεινεις εγκυος..εκτος αν υπαρχει θεμα ιατρικο βεβαια. πχ για τις πολυκυστικες απο οσο γνωριζω υπαρχει μια σχετικη παρακολουθηση, εσπιριτ ρωτα τον γιατρο σου :) ολα καλα να σας πανε κ με το καλο να κανετε μωρακια. πιστεψτε με οτι οταν εσεις το θελησετε μεσα σας κ νιωσετε αυτο που λεμε "ειμαι ετοιμη" θα ξυπνατε με χαρα κ 10 φορες μεσα στη νυχτα, θα ξεσκατωνετε παλι με χαρα κλπ. να θυμαστε οτι αν εσεις νιωθετε καλα θα εχετε κ πολυ ηρεμα μωρα κ θα κυλανε οι μερες κ τα χρονια πολυ ευκολα :) σκεφτειτε οτι δουλευω με το μωρο στο γραφειο αυτον τον καιρο κ ειναι πολυ ησυχουλι...λιγο στο καροτσι, λιγο το σλινγκ, κ ολα οκ :)

Διαφημίσεις

Νατάσσα, από ότι καταλαβαίνω, μάλλον έχουμε παρόμοιες απόψεις. Κρίμα να μην είμαστε κοντά να τα λέγαμε και από κοντά. Δυστυχώς, οι περισσότεροι είναι εναντίον των απόψεών μου. Λίγη υποστήριξη τη χρειάζομαι. Αλήθεια πότε αποθήλασες; Πως το πήρε/πήρες;

Οσο για το co-sleeping, και εγώ πριν το μωρό ήμουν κάθετη. Ούτε και πάλι είμαι τόσο υπερ, απλώς σε εμάς βολεύει γιατί έτσι κοιμόμαστε όλοι μας καλύτερα. Αλλά και πάλι, είμαι πολύ αντίθετη στο babywearing. Και εκεί νομίζω εγκυμονούν κινδυνοι, πολλοί όμως το κάνουν. Ο καθένας έχει την άποψη του.

Αλλά σε κάτι που θα διαφωνησω είναι πως το μωρό στο δωμάτιο χαλάει τη σχεση του ζευγαριού. Αμα η σχέση είναι δυνατή, δε θα χαλάσει. Αλλωστε έχεις πια την ευκαιρία να εξερευνήσεις άλλα δωμάτια, ή χώρους του σπιτιού! Με ένα μωρό αλλάζουν οι ισορροπίες, και σίγουρα δε μπορείς να περιμένεις να μένουν κάποια πράγματα ίδια!

Οσο για το ανεξάρτητο μωρο, και εγώ θέλω ένα ανεξάρτητο μωράκι, και μου φαίνεται πως είμαι σε καλό δρόμο. Μπορεί και κάθεται μόνη της και παίζει όταν η μαμά μαγειρεύει, ή κάνει κάτι άλλο. Μπορώ να πάω και στη τουαλέτα χωρίς να κλαίει απαρηγόρητα. Βεβαια δε την αφήνω και πολύ μόνη της γιατί 9 στις 10 φορές θα πάει να παίξει με τα πιο ακαταλληλα παιχνίδια, βρίζες, το καλάθι με τα φρούτα κτλ! Και το πιο σημαντικό για μένα, πια τρώει μόνη της, μέχρι και νερό από το ποτηράκι της πίνει μόνη της. Αρά ούτε και η δικιά μου μέθοδος προκαλεί τέτοια προσκόληση!

Δεσποινα θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι εσυ νιωθεις καλα με την "μεθοδο" σου. ολα ειναι σχετικα. δεν μπορει κανενας να πει η μια μαμα ειναι σωστη κ η αλλη λαθος οταν δεν θετει σε κινδυνο την ζωη ενος παιδιου. δεν ειναι αναγκη καμια μας να κανει παρεα με καποια μαμα που ταιριαζει σε ολα 100%. δεν νομιζω να βρεις κιολας μια τετοια μαμα. μπορει πχ με τη νατασα να ταιριαζεις στον θηλασμο, εγω να ταιριαζω με τη νατασα στο babywearing κ ουτω καθ εξης. εσενα μπορει να σου αρεσει να βρισκεσαι με τον αντρα σου στον καναπε, κ εμενα να μου αρεσει να διατηρησω το κρεβατι μου δικο μου. κ για αυτο τον λογο εμενα προσωπικα δεν θα με δεις ποτε σε φορουμ να λεω τι πρεπει να κανει μια μαμα :) στο αλλο παρεντς πχ δεν συμμετεχω καθολου. σιγουρα θα συζητησω κ ισως κ να ζητησω κ συμβουλη - στο πρωτο σιγουρα το εκανα περισσοτερο - αλλα μεχρι εκει. απο τη στιγμη που η μαμα κ το μωρο τα εχουν βρει, μα attachement parenting λεγεται, μα co sleeping λεγεται, κ το ζευγαρι συνεχιζει να ζει αρμονικα τοτε δεν τιθεται κανενα προβλημα. ειναι τοσα πραγματα που μπορει να σε οδηγησουν σε καποιες αποφασεις. πχ εγω δουλευω ακομα κ νυχτα για το γραφειο, ειδικα σε περιοδους εξεταστικης πηζω, τωρα ξεκινησα supervision σε phds οποτε εχω εξτρα δουλεια, μην μιλησω βεβαια για το οτι ειμαι σε αδεια και δουλευω για το ερευνητικο μου. διαφορα τετοια πραγματα σε οδηγουν κ σε καποιες αποφασεις. να εισαστε περηφανες για οποια "μεθοδο" εχετε επιλεξει ειδικα οταν το εχετε ψαξει κ εχετε ολοκληρωμενη αντιληψη :) κ σιγουρα αμα δεν κανεις παιδι δεν ξερεις κ ποια "μεθοδο" θα σου κατσει κ θα προτιμησεις. αναλογα κ με τον χαρακτηρα του καθε παιδιου πολλα πραγματα αλλαζουν κ στην πορεια :)

γερα παιδια κ χαρουμενες μαμαδες ο τελειος συνδυασμος :D:D

Ελένη, δε θέλω να τα βάλω μαζί σου, και κάθε άποψη είναι σεβαστή, απλώς στενοχωρέθηκα κάπως από την άποψη πως ως εκαπιδευτικός θα περίμενα ίσως μια άποψη πιο φιλική προς το μωρο. Εσύ που βλέπεις καθημερινά παιδιά, φαντάζομαι πως θα καταλαβαίνεις καλλιτερα από τον καθένα τα προβλήματα τους.

Οσο για το μπιμπερό και τη πιπίλα και το ότι γενιές και γενιές μεγάλωσαν έτσι και μια χαρά βγήκαμε σε αυτό θα διαφωνήσω. Και εγώ πήρα μόνο μπιμπερό και τις πιπίλες τις είχα δυο δυο (back up-πρακτικό άτομο από κούνια). Οντως θέλω να πιστεύω πως είναι γερός οργανισμός, σπάνια αρρωσταίνω. Αλλά πιστεύω πως έχασα πολλά. Πάντα είχα αυτή την εντύπωση, τώρα που διάβασα κάποια πράγματα νομίζω πως μπορώ να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου.

Και για το φεμινισμο, και αυτό το θεωρώ άτοπο. Μια χαρά φεμινίστρια πιστεύω πως παραμένω. Εγώ ασχολούμαι με το μωρο και ο άντρας μου θα μαγειρέψει, πλείνει πιάτα, καθαρισει στο σπίτι. Δε δουλεύω όχι από επιλογή, αλλά λόγω καταστάσεων. Θα προτιμούσα να γυρίσω στη δουλειά αφού η μπέμπα χρονίσει, αλλά και τώρα αν γυρνούσα μια χαρά θα ήταν. Το να αφιερώσω ένα χρόνο στο μωρό, δε πιστεύω πως θα καταστρέψει τη καριέρα μου. Ούτε πάλι το να μη πάω ένα χρόνο στα μπουζούκια, ή οπουδήποτε αλλού θα φέρει τη καταστροφή!

Δεσποινα δεν εχω καμμια εχθρικη σταση προς τα μωρα...ισα ισα που γενικα με τα παιδια τα παω πολυ καλα...δεν λεω να μην το αγκαλιασεις το μωρο η' να μην το σηκωνεις. Θεωρω τη σωματικη επαφη κατι ουσιαστικο στη σχεση των γονιων με το μωρο. Εγω εχω αντιρρησεις στο να γινεται το παιδι "προεκταση" του εαυτου σου γτ θεωρω οτι δεν το βοηθαει να γινει ανεξαρτητο.

Δε μπορει να θελει η μαμα να παει τουαλετα για 2 λεπτα και να μη μπορει γτ το μωρο κλαιει ουτε να μη μπορει να παει καπου χωρις να νιωθει οτι θα του δημιουργησει αθεραπευτα ψυχολογικα με το να το αφησει 2 ωρες στη γιαγια!

Εγω μεγαλωσα με πολλη αγαπη και απο γονεις και απο παππουδες, η γιαγια μου με προσεχε οταν δουλευε η μαμα...εχω τοσο τρυφερες αναμνησεις που δε θα τις αλλαζα με τιποτα και τις αναπολω τωρα που εχουν φυγει και οι δυο και παππους και γιαγια...δε θεωρω οτι θα πρεπε οπωσδηποτε να μαι ολη μερα με τη μαμα για να μαι ευτυχισμενη και ισα ισα ολοι ελεγαν τι χαρουμενο παιδακι.

Το εκανα λιγο προσωπικο ενω δε θα πρεπε γτ δε μιλησα πριν προσωπικα για σενα μιλησα για τη θεωρια που τη θεωρω τροχοπεδη στην ψυχοσωματικη αναπτυξη του παιδιου, το να ειναι ενα με τη μαμα και να θηλαζει διαρκως μεχρι τα 5, 6, 7 του χρονια και ακομα περισσοτερο...

Το co-sleeping ειναι μια επικυνδινη πρακτικη που δεν εχει κανενα οφελος κατ εμε και το υποστηριζουν διαφορες μελετες.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=17286&la=1

Οταν λεω φεμινισμο, δεν εννοω οτι ειμαι φεμινιστρια επειδη ο αντρας μου κανει δουλειες, εννοω τη γενικοτερη εννοια του εγω οριζω το σωμα μου, ειμαι ανεξαρτητη και προσπαθω να δημιουργησω ανεξαρτητους και ευτυχισμενους απογονους...

Υ.Γ. Πιπιλα και μπιμπερο σε τι μπορουν να βλαψουν? Εσυ πως θεωρεις οτι σε εβλαψαν? Δε λεω για τα παιδια που θελουν πιπιλα μεχρι μεγαλα και επηρεαζεται η γναθος μιλαω γενικοτερα..

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...