Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Το καταλαβαινω για την ηλικια.. αλλα δε χανεις τιποτα για μια τελευταια προσπαθεια.. μπας και τους δωσουμε ενα αδελφακι. Εγω εχω κλεισει τα 41. Να σου πω την αληθεια αν δεν ειχα τα κροσυντηρημενα δεν θα εκανα τιποτα. Αλλα με τρωει. Η πρωτη δυαδα που ειχα βαλει και εκανα τον γιο μου, ηταν 4ΑΑ και 5ΑΑ. Τωρα αυτη που θα βαλω ειναι και τα δυο 4ΑΑ. Οποτε οπως καταλαβαινεις.. ηταν μεγαλη αποφαση να τα καταστρεψω και να μην τα βαλω. Ο.τι ειναι να γινει θα γινει βεβαια. Εσυ για αμεσα σκεφτεσαι;

Ναι σκέφτομαι όλο το χειμώνα να ασχολούμαι Μ αυτό 

Δηλαδή ένα ωάριο το μήνα και αν βέβαια έχω καλό ωάριο και κάτα το καλοκαίρι αν έχουμε μαζέψει δύο με τρία καλά έμβρυα να κάνουμε την έμβρυο μεταφορά και ότι θέλει ο Θεός 

Μέσα στο Νοέμβρη λέω να πάω στο γιατρό μου να το δρομολογήσουμε.

• Ευχή 1

ΜΑΜΑΔΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ????

Annast

Recommended Posts

Λοιπόν τα νέα μας, πήγαμε το Σαββατο κάναμε nst που δεν έδειξε τίποτα... αναμενόμενο!

Βέβαια εγώ το βράδυ 4-5 φορές που είχα σηκωθεί για τουαλέτα είχα ένα σφίξιμο αλλά χαμηλά στο έντερο οπότε δε θεώρησα ότι ήταν πονος γέννας αλλά μια απλή δυσκοιλιότητα ίσως(?) [Μετά όμως και τις ωδύνες εν μέρει έτσι τις αισθανόμουν]

Κάνουμε υπερηχο και μας λένε ότι είναι 3050 με το κεφάλι κάτω αλλά κοιτάζει αλλού ντ'αλλού η μικρή! Ρωτάμε το γιατρό τι θα γίνει και μας λέει πάμε για υποθετάκι να εξαλειφθεί ο τράχηλος και μετά με τη μαία θα προσπαθήσουμε να τη γυρίσουμε!

12.00 μου έχωσαν το υπόθετο και μέχρι τις 2.00 δεν πολυαισθανόμουν τίποτα παρά τα 40άρια που εμφανίζονταν στο μόνιτορ. Λίγη ώρα μετά άρχισα να τα βλέπω όλα μπλέ με πόνους να έχουν ταβανιάσει γρήγορα ανα 2 λεπτά. Με κάθε πόνο σκεφτόμουν μηλόπιτα με παγωτό:tongue: και παρακαλούσα για επισκληρίδιο σαν τρελή!!!!

Κατά τις 4 με τέλεια διαστολή, ο γιατρός με τη μαία έχουν αρχίσει τα πλάνα, με βαζουν να γυρνάω από τη μια και από την άλλη, να σπρώχνω και να ξανακοιτάνε αν και πως κινήθηκε η μικρή... εγώ πάλι προσπαθούσα με πολύ κόπο να κρατήσω σταθερή αναπνοή γιατί οι σφυγμοί της μικρής ήταν πολύ επιρρεπεις.

Κάποια στιγμή μετά από κάποια σπρώξε mayday mayday πέφτουν το 60 οι σφυγμοί της μικρής για κανά δίλεπτο οπότε τρεχάλα για καισαρική! Εκεί με πότισαν μερικές δόσεις επισκληρηδίου ακόμα και ποιος ξέρει και τι άλλο γιατί και οι δικοι μου σφυγμοί και πίεση είχαν πτωτικές τάσεις (ήμουν από τις 9 με ένα καφέ και την προηγούμενη μερα είχα φάει στις 6 το απόγευμα... φρίκη)

Τελικά στις 5.55 το απόγευμα γεννηθηκε η μικρή μου την έφεραν πλάϊ μου και το μόνο που θυμάμαι είναι 2 τεράστεια μάτια να με κοιτάνε, μετά από αυτό δε θυμάμαι πολλά, πέρα από το γεγονός ότι ήμουν περίπου 2,5 ώρες στην ανάνηψη με τρελά ρίγη.

Εκ των υστέρων έμαθα ότι οι δικοί μου είχαν σκάσει με την καισαρική γιατί ενώ τους ενημέρωσε ο γιατρός μου ότι όλα πήγαν καλά, είδαν και τη μικρή, το υπολοιπο Team δεν ενημερωσε ποτέ κανένα για τη δική μου πορεία. Με ένα απλό "Θα τη δείτε σε 30'" είχαν μείνει και γω έκανα 2,5 ώρες να εμφανιστώ... απανωτά εγκεφαλικά ο πατέρας μου και ο άντρας μου!!!!

Για τις επόμενες 2-3 μέρες δε μπορούσα να κουνήσω. Η μήτρα μου ήταν σα να την είχε γουλίσει κάποιος στα βράχια και μετα να να την είχε κοψει-ράψει...

Η μικρή μας βγήκε 3200 και 53 εκ τελικά και είναι πάάάάρα πολύ φαγανό παιδί! Μέχρι να μου κατέβει το γάλα τα είχα δεί όλα... οι θηλές μου να πονάνε (σκάλα πόνου από 1-10 πονούσα τελικά στο 100!!!) και να γκρινιάζει που δεν είχα τίποτε άλλο να της δώσω!

Όταν τελικά κατέβασα γάλα το μικρό "γατάκι" είχε ανεβάσει ίκτερο οπότε ήταν λίγο νωχελικό (φυσιολογική κατάσταση για αλλα μωρα βεβαια) και μετά από κάποιους θηλασμούς οι θηλές μου βγήκαν off οπότε αναγκαστικά έφαγε και μπουκάλι.

Αν και λόγω της ταλαιπωρίας της τις πρώτες 2 μέρες δεν κρατούσε τίποτα στο στομάχι της και είχε φτάσει στα 2950 βγήκαμε χθές από το μαιευτήριο στα 3060!

Όπως μου είπε ο γιατρός εκ των υστέρων ευτυχώς που η μικρή σχετικά νωρίς έριξε παλμούς και πήγαμε για καισαρική γιατί ήδη είχε σφηνώσει άσχημα οπότε και η καισαρική δεν ήταν πολύ ευκολη, πόσο μάλλον αν είχαμε επιμείνει και άλλο με τον φυσιολογικό!

Τέλος καλό όλα καλά μεχρι εκεί... τώρα πια σπίτιδοκιμάζει τα πνευμόνια της και δε σταματάει να κλαίει και να γκρινιάζει από χθές για πάνω από 15' ΟΥΦΦΦΦΦΦ!!!!:P

Έχει ο άντρας μου γενέθλεια σήμερα, δεν έχει κοιμηθεί ιδιαιτερα, ξημερώματα κάναμε meeting για το πως μπαίνει η πάνα (χαχαχαχα είχαμε πολύ πλάκα) και τώρα τρέχει για μερικά πραγματάκια ακόμα από σούπερ και jumbo... παρόλα αυτά σίγουρα είναι τα καλύτερα γεννεθλεια που του έχουν κάνει ποτέ :D

να τον χαίρεσαι Καραμελένια μου!!!!!

όλα καλά πήγαν κι αυτό έχει σημασία!!!!κι εγω ήμουν 2,5 ώρες στην ανάνηψη γιατί δεν είχαν κρεβατι κατ'εμέ και κατά τους δικούς μου τραυματιοφορέα...η αλήθεια κάπου στη μέση!!!

κι εγω είχα πόνους στη θηλή,νομίζω είναι απο τη λαχτάρα του μωρού να φάει,δεν ξέρει,και το σώμα ακόμα προσαρμόζεται θα περάσει σε λίγες μέρες...

io6Qp3.png

TyPTp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Βρε κοριτσια να ρωτησω, εχετε αναψει θερμανση;

Σωτηρία μου ακόμα όχι..μόνο όταν την κάνω μπάνιο ανάβω λίγο το κλιματιστικό στο δωματιό της που την αλλάζω,γιατί κρυώνει το καημένο μου αλλά θα πάω να πάρω το χαλάκι της να αρχίζει να ζεσταίνει εκεί μέσα σιγά-σιγά γιατί είναι το πιο κρύο δωμάτιο του σπιτιού...

Εσείς βέβαια εκεί μάλλον θα την χρειάζεστε την θέρμανση απο τώρα..βέβαια πέρυσι θυμάμαι εγω τα βράδια απο 20 Οκτώβρη περίπου το άναβα γιατί κρύωνα,φέτος καμία σχέση...ελπίζω να μην μας κάνει κάνα απότομο πάλι και πέσει απο τους 25 στους 10 μέσα σε 1 ημέρα...

io6Qp3.png

TyPTp2.png

Να την χαίρεσαι καραμελ!!!Και καλώς όρισατε σπίτι σας!!!Υπομονή οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες , αλλά σύντομα θα τον πάρεις τον αέρα!!

Ούτε εμείς έχουμε ανάψει θέρμανση!!!Λίγη ψύχρα έχει , αλλά και πάλι δεν είναι για καλοριφέρ!!

fyJbp3.png

GCQAp2.png

Δυστυχώς οι πόνοι στη θηλή (μέχρι που τη μια μου τη μάτωσε ) δεν είναι από τη λαχτάρα της αλλά από την τσαντίλα και τη γκρίνια!

έσπρωχνε με τα χέρια πίσω το κεφάλι της σε ανύποπτη στιγμή χωρίς να ανοίγει και πολύ το στόμα και από τη 2η μέρα και μετά παίζουμε μποξ για να κάτσει η πεινασμένη να φάει.

Είναι μέσα στα νεύρα με τα χέρια πέρα δώθε, μαστιγώνονται κοι πι θηλές ενρωμεταξύ, τωσει λίγο, σηκώνει κεφάλι γκρινιάζει, τρώσει τα χέρια της ξαναγκρινιάζει... πάλι μποξ!!!!

Έτσι περνάει η κάθε μια ώρα θηλασμού!!!

Μάλλον έχουμε κολικούς από πολύ νωρίς και η γκρίνια και τα νεύρα της δεν παλεύονται με τίποτα...

Έκλειγε από χθές στις 10 μέχρι και τώρα συνεχόμενα (με παυση μόνο για φαγητό (αν κι εκεί έκανε παυσεις για γκρίνια) και κανα 10' να πάρει ανάσα!!!

"Depart now on your bright wings

The world envy

The skies have always seduced you

Precious Queen

And you know your time has come

To fly away with Me, so far..."

NE1r.png

R649p2.png

Διαφημίσεις

σοφακι εμενα μου ειχε πει ο παιδιατρος οτι η κολικοι ξεκινουν μετα τις 15-20 μερες παντως υπαρχει ενα φαρμακακι φανταστικο εμεις απο τοτε που το πηραμε ειδαμε ασπρη μερα ρωτα τη παιδιατρο κριμα ειναι να ποναει το μπουμπουκι σου

nMaNp2.png

yOE0p2.png?aOUQWlor

HE2yp3.png?8NnbFruI

Δυστυχώς οι πόνοι στη θηλή (μέχρι που τη μια μου τη μάτωσε ) δεν είναι από τη λαχτάρα της αλλά από την τσαντίλα και τη γκρίνια!

έσπρωχνε με τα χέρια πίσω το κεφάλι της σε ανύποπτη στιγμή χωρίς να ανοίγει και πολύ το στόμα και από τη 2η μέρα και μετά παίζουμε μποξ για να κάτσει η πεινασμένη να φάει.

Είναι μέσα στα νεύρα με τα χέρια πέρα δώθε, μαστιγώνονται κοι πι θηλές ενρωμεταξύ, τωσει λίγο, σηκώνει κεφάλι γκρινιάζει, τρώσει τα χέρια της ξαναγκρινιάζει... πάλι μποξ!!!!

Έτσι περνάει η κάθε μια ώρα θηλασμού!!!

Μάλλον έχουμε κολικούς από πολύ νωρίς και η γκρίνια και τα νεύρα της δεν παλεύονται με τίποτα...

Έκλειγε από χθές στις 10 μέχρι και τώρα συνεχόμενα (με παυση μόνο για φαγητό (αν κι εκεί έκανε παυσεις για γκρίνια) και κανα 10' να πάρει ανάσα!!!

δοκίμασες να πιέσεις λίγο τη θηλή μέχρι να βγάλει 2-3 σταγόνες γάλα;μήπως ανοίξει το στόμα πιο εύκολα;

io6Qp3.png

TyPTp2.png

σοφακι εμενα μου ειχε πει ο παιδιατρος οτι η κολικοι ξεκινουν μετα τις 15-20 μερες παντως υπαρχει ενα φαρμακακι φανταστικο εμεις απο τοτε που το πηραμε ειδαμε ασπρη μερα ρωτα τη παιδιατρο κριμα ειναι να ποναει το μπουμπουκι σου

κι εμένα έτσι μου είπε η δικιά μας η παιδίατρος

io6Qp3.png

TyPTp2.png

Καημενη Καραμελ, εσυ περασες 2 γεννες σε 1, κ ΦΤ κ ΚΤ γιατί το παλούκι στονΦΤ είναι οι πονοι κι όχι τα δευτερόλεπτα της εξωθησης!

Με τις θηλές μου είχα κι εγώ πρόβλημα με τούτη τη μπουμπού. Κρεμούλα purelan της medela από το φαρμακείο, είναι από αγνή λανολίνη κ δεν θελει ξεπλυμα πριν τον θηλασμό (10 ευρώ ένα σκατουλάκι τόσο δα) και να μην πλένεις με νερό το στήθος εκτός από τα πλαίσια της καθημερινής σου υγιεινής (δηλ. 1 φορά στο μπανιο μόνο). Δεν υπάρχει καλύτερος τροπος να καθαρίσεις κ αποστειρώσεις το στήθος από το να το πασαλείψεις με λίγο γαλατάκι μετά τον θηλασμό. Ελπίζω να σε βοήθησα, εγώ έτσι είδα άσπρη μέρα, αφού δάκρυζα σε κάθε θηλασμό!

HgqOp3.png

Τα κουκλάκια μου: 4,5 και 3 χρονών!!

Εμας που έχει αέρια μας πρότεινε το κίντερτε ή το μιλούπα το χαμομήλι. Κατα προτίμηση το κιντερτε επειδη θηλάζει

HgqOp3.png

Τα κουκλάκια μου: 4,5 και 3 χρονών!!

Διαφημίσεις

Miss cramel όντως σου μοιάζει η μπέμπα!!!!:D

Κι εγώ χρησιμοποιώ την κρέμα της medela για τις θηλές, και φαντάσου ότι μετά απο 4-5 μέρες που την έβαζα σταμάτησα να πονάω και ξεφλούδισε στα σημεία που με είχε πονέσει. Τώρα η δικιά σου γιατί έχει τσαντίλα στον θηλασμό άγνωστο...φαντάζομαι ότι θα έχεις προγραμματίσει επίσκεψη της παιδιάτρου άμεσα οπότε ρώτα εκείνη, θα σε κατατοπίσει σε μεγάλο βαθμό.

Για τους κολικούς δεν έχω καταλάβει αν εμάς έχει.....γκρινιάζει κάποιες ώρες αλλά δεν ξέρω τι του φταίει. Κιντερτε έχουμε δώσει κι εμείς κάποιες φορές και δείχνει να τον ηρεμεί γενικά....

Μέρα με τη μέρα προσαρμοζόμαστε και οι δύο, απλά θα ήθελα ένα 4-5ωρο που να μην με ζητήσει καθόλου, να κάτσω να κοιμηθώ...οτιδήποτε...

Καλησπέρα. Ξέρω κορίτσια έχω καιρό να γράψω αλλά δεν έχω πολύ χρόνο ( ο μπέμπης απαιτητικός γαρ). Σας διαβάζω πάντως όποτε μπορώ. Να ζήσουν τα μωράκια σε όλα τα κορίτσια!

miss caramel πολύ ωραία η περιγραφή του τοκετού σου. Τελικά δεν την γλίτωσες την καισαρική αλλά ήταν αναπόφευκτη όπως τα περιγράφεις.

Εμένα ο μπέμπης τρώει μητρικό γάλα ανά 2,5-3 ώρες την ημέρα και ανά 4ωρο τη νύχτα. Έχουμε ακόμη καιρό να στρώσουμε ωράριο. Σήμερα όμως είμαι συγκινημένη γιατί έχουμε μηνογενέθλια. Πότε πέρασε ένας μήνας ούτε που κατάλαβα.

8dkvp3.png

VcWhp3.png

Μις καραμελ να την χερεστε την κουκλαρα!!!! (και τον αντρουλι σου φυσικα μην τον αφησουμε παραπονεμενο!).

Το στηθος τσιχλοφουσκα κι εσενα ε? Με τα δικα μου επιασε αυτο: καθε φορα που το καναν πατουσα κραυγη πονου (οχι ουρλιαχτο μην τα τρομαξω) και ελεγα θλημενα "αουτς! Με πονας ετσι". Οχι μονο το σταματησαν αλλα μαθαν και την φραση! Προλαβε βεβαια το 1 να ματωσει και απλα απλωνα γαλα (οπως σωστα ειπε η Νεμινα), δεν εβαζα επιθεματα και τα "αεριζα" μερα νυχτα (ακομα το κανω), στην μικρη δεν εδινα απο το ματωμενο στηθος γιατι φοβομουν για την υγεια της αλλα μου ειπαν οι μαιες οτι απλα περναει το αιμα χωρις να χωνευτει και δεν επιρεαζει το μωρο και στον μικρο συνεχισα ακαθεκτη και ολα οκ! Συνεχιζει να αφηνει το στηθος μολις αρχισει να πινει και με κοιταει στα ματια καθε φορα αλλα οχι σαν να με η αδερφη του τιραμολα!

Για το πολυ κλαμα μηπος να δεις καμια συμβουλο θηλασμου? ή αν βγενετε να πατε στο δημοσιο θηλασμο που θα εχει πολλες εμπιρες αλλα και επαγγελματιες, μηπος δεν πιανει σωστα και γι αυτο εκνεβριζετε?

Α! Ενα τελευταιο που κανω και ισως βοηθισει... καθε φορα που αφηνει το στηθος, το πιεζω για να ελλατωσω την ροη (δευτερολεπτα), μπορει να τρεχει πολυ γρηγορα για το μικρακι... Με επιμονη και υπομονη παντος ολα καλα θα πανε!!!

Τις τελευταιες μερες ολο ερχοντε φιλοι να μας δουν (στης μαμας μου παντα) και χθες που εκανε καλο καιρο πηγαμε και παιδικη χαρα. Κατα τα αλλα ολο βρεχει και αν δεν βρεχει ψιχαλιζει! Τα νευρα της μικρης (και τα δικα μου) ειναι τσαταλια και ολο με παρακαλαει να βγουμε :(. Ο μικρος απ τη μερα που ειχε την ιοσουλα (ιοση δεν την λες μονο με μιξουλες και αερια) καθε απογευμα εχει γκρινια και ολο στηθος θελει. Η μανα μου να μου λεει οτι καλομαθε ολο αγκαλια κι εγω να μην καταλαβενω γιατι τοσα αερια! Οσπου ηρθε μια γιαγια, φιλη της μαμας μου, τον περνει αγκαλια και μου λεει "κολικοι ε?". Ειναι η μια απο τις 2 γυναικες που ξερω εδω (μεγαλης ηλικιας) που εχουν θηλασει. Μετα απο πολυυυυ ωρα συζητηση φτασαμε στο συμπερασμα οτι ειναι κολικοι αλλα δεν κλαιει γιατι καθε φορα που τον πιανουν τον βαζω στο στηθος, ζεστενετε η κοιλιτσα του που ακουμπαει στη δικια μου (σηκωνω μπλουζα) και ο συνδιασμος τον βοηθαει πολυ! Εκηνες τις ωρες φυσικα ξυπναει πολυ ευκολα και παλι κολαει στο στηθος με σφηγμενα ποδαρακια και γκρινιτσα αλλα οχι σπαραχτικα κλαματα, οπως νομιζα οτι ειναι η κολικοι! Συμπερασμα: και η μικρη ειχε κολικους και η μαμα-στοκος δεν ειχε καταλαβει τιποτα (μπραβο μου να μην μου το χρωσταω).

Πριν καιρο ειχα διαβασει για βρεφικη νοηματικη και ειπα να της δωσω μια ευκαιρια (χωρις ομως υπερβολες), ετσι αρχισα καθε φορα που γκρινιαζε τον ρωταγα τι εχει και μιμουμουν μια φατσουλα που κανει και ελεγα γαλα και του εκανα ταπ ταπ στην πανα λεγοντας πανα, μετα ελενχα τι ηθελε και του ελεγα ξανα τη λεξη ικανοποιοντας την αναγκη του. Δεν το περιμενα αλλα οταν τον πλησιαζει καποιος θελει στηθος κανει τη φατσουλα που του εκανα και αν θελει αλαγμα χτηπαει το ποδαρακι! Τελικα μαλον δεν ηταν μ@λ@κιες το αρθρο... Σε μια βδομαδα εχουμε και παιδιατρο! Επιτελους! Οπως και στην μικρη μου ειπε αφου κλησουμε μηνα, εκτος φυσικα αν νιωθω ανχος ή οτι υπαρχει καπιο προβλημα.

Θερμανση αναψα σημερα για λιγο να σπασει η υγρασια και να ζεστανει λιγο. Βεβαια πετρελαιο γιοκ στην πολυκατοικια οποτε με ενα ηλεκτρικο σωματακι μονο, ευτιχος ειναι μικρο το σπιτι! Αν ζορισουν ομως πολυ τα πραγματα μας βλεπω να μετακομιζουμε στη μαμα μου που μενει σε μονοκατοικια! Να ρωτησω? Εχετε ακουσει τιποτα για επιδοτηση θερμανσης? Κατι πηρε το αυτι μου οτι οι διαχηριστες-ιδιοκτητες μπορουν να ζητησουν να τους γινει μια καπια φοροαπαλαγη για τα εξοδα πετρελαιου αλλα δεν ξερω τι υσχιει και αν!

Ue8pp3.pngI307p3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...