Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 5 λεπτά , Xristina96 είπε:

Δυστυχώς εμείς οι κάτω των 30 εχουμε κακή αντιμετώπιση. Δεν μας παίρνουν στα σοβαρά λόγω ηλικίας. Δεν κοιτάνε με προσοχής τις εξετάσεις ή σε παίρνανε στο αβαβα γιατί σου λένε είσαι νέα. Μπορείς να «διορθώσεις» 

και την πατάμε και ακούς ηλικίες 35 ετών και κάτω να ταλαιπωρούνται για χρόνια. Παθούσα… αν και για αυτό τον λόγο άλλαξα γιατρό. 

Λυπάμαι πάρα πολύ! 
      τι ακριβώς κάνατε; Τι πρωτόκολλο, γιατί άλλαξες κέντρο; Και τις δύο φορές έγινε το ίδιο; 

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !! Μας θεωρούν εύκολη υπόθεση και φτάνουμε να προσπαθούμε χρόνια χωρίς αποτέλεσμα γιατί δεν δίνουν την βάση που θα έπρεπε ..

• Λυπημένη/-ος 1

Η ΤΥΧΕΡΗ ΛΙΣΤΑ

nena38

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 30k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• marmin

6320

• cherry09

4052

• margi

3818

• καντυ

3499

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΤΣΕΡΡΥ μια χαρα και σενα τα νεα σου απο το Μαρκελακι!!!!!!

σου μιλησε απο τωρα για προκληση???το οτι συνηθως η προκληση πριν την ωρα της καταληγει σε καισαρικη αυτο σου το ειπε?????

διαβασε παρακατω:Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι πριν έρθει η ώρα τους για να γεννήσουν, αν τους κάνεις μια πρόκληση τοκετού, θα τελειώσουν με την εγκυμοσύνη τους, όποτε αυτές θέλουν, ομαλά και χωρίς καισαρική τομή. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, είπαμε όσο μιμούμεθα την φύση, τόσο θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες, ώστε να έχει πολλές πιθανότητες η πρόκληση τοκετού να αποδώσει. Αυτό εξαρτάται κυρίως από την ωρίμανση του τραχήλου. Αν ο τράχηλος δεν είναι ώριμος, ότι φάρμακα και να δώσεις για την πρόκληση του τοκετού, δεν πρόκειται να αποδώσει και η γυναίκα θα οδηγηθεί τότε σε καισαρική τομή από την ...;. βιασύνη της.

213279-11519-thumb.gifΠρόκληση τοκετού είναι, η προσπάθεια τερματισμού μιας εγκυμοσύνης, με την τεχνητή έναρξη ωδίνων και τη διαστολή του τραχηλικού στομίου της μήτρας.

Η πρόκληση του τοκετού έχει ορισμένες ενδείξεις, κυρίως δε την παράταση της κύησης. Μερικές από άλλες ενδείξεις είναι η πρόωρη ρήξη των υμένων (σπάσιμο των νερών) αν δεν έχουμε και έναρξη ωδίνων, σακχαρώδης διαβήτης της μητέρας, υπέρταση της μητέρας, χαμηλή βαθμολογία στο βιοφυσικό προφίλ, ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου και κάθε είδους ανεπάρκεια της μητέρας (νεφρική, καρδιακή, αναπνευστική).

219930-babies_39.gifΓια να ξεκινήσουμε την πρόκληση του τοκετού, πρέπει πρώτα να προβλέψουμε την πιθανή επιτυχία αυτής, αλλιώς αν αποτύχει, θα οδηγηθούμε σε καισαρική τομή. Η πρόβλεψη κυρίως γίνεται για την κατάσταση του τραχήλου της μήτρας. Αυτό γίνεται με την βαθμολογία του τραχήλου της μήτρας, κατά Bishop score. Η βαθμολογία αυτή γίνεται με βάση 4 χαρακτηριστικά του τραχήλου της μήτρας, την διαστολή, την εξάλειψη, την θέση και την σύσταση. Κάθε χαρακτηριστικό βαθμολογείται με 0, 1, 2, 3 και όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η βαθμολογία, τόσο ευνοϊκότερες είναι οι συνθήκες για την έναρξη και την εξέλιξη του τοκετού. Αν η βαθμολογία είναι μεγαλύτερη από 5 ή 6, τότε μπορεί να ξεκινήσουμε την πρόκληση του τοκετού. Ενας άλλος παράγων είναι και το ύψος του εμβρύου ( η προβάλλουσα μοίρα).

Αν λοιπόν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, τότε βάζουμε έναν ορό για να ενυδατώνεται η γυναίκα (επειδή δεν πρέπει να φάει για να μη φορτώνεται το στομάχι) και για να χορηγούμε με ευκολία τα φάρμακα για την πρόκληση του τοκετού (ωρίμανση του τραχήλου της μήτρας, έναρξη και διατήρηση ωδίνων). Μετά γίνεται η δακτυλική αποκόλληση των αμνιακών υμένων και η ρήξης αυτών (σπάσιμο των νερών), που βοηθάει στην έναρξη του τοκετού με την αύξηση κάποιων ουσιών (προσταγλανδινών) που παράγει στο αίμα της γυναίκας.

Μια άλλη μέθοδος που περιγράφεται (στα βιβλία), είναι ο μηχανικός (ή ηλεκτρικός) ερεθισμός των θηλών του μαστού.

205847-miscellaneous_371.gifΗ πρόκληση τοκετού πολλές φορές δημιουργεί ένα stress στην γυναίκα, μεγαλύτερο από την αυτόματη έναρξη του τοκετού (δεν μπορεί να κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ της πρόκλησης, από το άγχος της). Άλλες φορές μπορεί να προκαλέσει αδράνεια της μήτρας, με αποτέλεσμα παρατεταμένο τοκετό.

Η αλόγιστος χρήσης φαρμάκων (στην προσπάθεια να επιταχύνουν τον τοκετό), μπορεί να προκαλέσει τετανικές συσπάσεις της μήτρας και πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα ή ακόμα και ρήξη της μήτρας. Επίσης η αλόγιστος χρήσης φαρμάκων, μπορεί να προκαλέσει αλλοιώσεις παλμών του εμβρύου με την εμφάνιση αργότερα σπασμών του νεογνού.

Συμπέρασμα: Πρέπει να αφήνουμε, όσο μπορούμε, να ξεκινήσει μόνος του ένας τοκετός, αν αυτό δεν είναι δυνατόν (σε μια παράταση τοκετού) ή αν υπάρχει λόγος που πρέπει να ξεκινήσουμε μια πρόκληση, αυτή να γίνεται χωρίς βιασύνη και να μιμούμεθα, όσο μπορούμε την φύση περιμένοντας να δράσουν τα φάρμακα στην χαμηλότερη δυνατή δόση, να προβλέψουμε με το Bishop score την πιθανή επιτυχία της πρόκλησης πριν αρχίσουμε, να παρακολουθούμε συνέχεια τους παλμούς του εμβρύου και τις ωδίνες, με ειδικά μηχανήματα (καρδιοτοκογράφοι, που υπάρχουν σε κάθε σύγχρονο και οργανωμένο μαιευτήριο) και να είμαστε έτοιμοι για μια καισαρική τομή, αν δεν πετύχει η πρόκληση.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΓΑΛΛΟΣ - MANOLIS GALLOS

ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

qWD1p2.png

xdgMp2.png

203709.jpg

Γονιμότητα: Η πρόκληση τοκετού διπλασιάζει την πιθανότητα καισαρικής τομής!

Μια νέα μελέτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έδειξε ότι οι γυναίκες που στην πρώτη τους εγκυμοσύνη υποβάλλονται σε πρόκληση τοκετού (τεχνητούς πόνους) έχουν αυξημένη (περίπου διπλάσια) πιθανότητα να γεννήσουν με καισαρική τομή.

Στη μελέτη εξετάστηκαν 7.800 πρωτότοκες γυναίκες, εκ των οποίων το 44% υπεβλήθη σε πρόκληση τοκετού. Από αυτές, περίπου το 20% δεν κατάφερε να ξεκινήσει τη διαδικασία του τοκετού και ως εκ τούτου γέννησαν με καισαρική τομή.

Η μελέτη αυτή ουσιαστικά ενισχύει την ήδη γνωστή άποψη, ότι παρεμβάσεις, όπως η πρόκληση τοκετού, μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα καισαρικής τομής, ιδιαίτερα αν εκτελούνται πριν από την πιθανή ημερομηνία του τοκετού της γυναίκας (δηλαδή πριν από τη συμπλήρωση 40 εβδομάδων κύησης).

Αυτό δεν είναι παράλογο, από τη στιγμή που προφανώς η γέννα δεν είναι έτοιμη να ξεκινήσει από μόνη της, αλλά «δρομολογείται» με τη βοήθεια φαρμάκων.

Αν και η καισαρική τομή είναι μια γενικά ασφαλής επέμβαση, η ανάρρωση είναι λιγότερο γρήγορη σε σύγκριση με τον φυσιολογικό τοκετό. Επιπλέον, σχετίζεται με ορισμένες επιπλοκές, όπως η θρόμβωση, οι φλεγμονές και αναπνευστικές δυσκολίες για το νεογέννητο.

Φαίνεται, επίσης, ότι τα ποσοστά πρόκλησης τοκετού έχουν αυξηθεί δραματικά την τελευταία δεκαετία (από 10% στη δεκαετία του ʼ90 σε 22% στην τωρινή δεκαετία στις ΗΠΑ). Αν και υπάρχουν αποδεκτοί ιατρικοί λόγοι που δικαιολογούν πρόκληση πριν από τις 40 συμπληρωμένες εβδομάδες (υψηλή πίεση ή σάκχαρο κ.α.), περίπου το 40% των προκλήσεων στη συγκεκριμένη μελέτη ήταν «προγραμματισμένο», μετά από συνεννόηση του μαιευτήρα με τη γυναίκα.

Οι λόγοι για τέτοιου τύπου πρόκληση είναι συνήθως λόγοι ευκολίας, ώστε ο μαιευτήρας να μη λείπει από τη γέννα – αν αυτή γινόταν σε απρόβλεπτο χρόνο – ή επειδή το χρονικό πλάνο ταιριάζει με τις κοινωνικές υποχρεώσεις της γυναίκας.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει έρευνα που να εξετάζει πόσο συχνά γίνονται προκλήσεις τοκετού για λόγους ευκολίας, αν και η προσωπική άποψη του αρθρογράφου είναι ότι αποτελούν πλέον διαδεδομένη τακτική. Και ενώ στις γυναίκες που έχουν ήδη γεννήσει φυσιολογικά, η πρόκληση έχει σχετικά υψηλό ποσοστό επιτυχίας, στις πρωτότοκες γυναίκες είναι μια αργή και ταλαίπωρη διαδικασία, η οποία συχνά καταλήγει σε καισαρική τομή λόγω του ότι δεν «δούλεψε» ή το μωρό «κουράστηκε» λόγω της χρήσης φαρμάκων. Είναι βέβαιο ότι, αν αυτές οι γυναίκες περίμεναν τον τοκετό να ξεκινήσει από μόνος του, θα είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να γεννήσουν φυσιολογικά και με λιγότερη ταλαιπωρία.

Πολλοί λόγοι ευθύνονται για την ανεξέλεγκτη πρακτική των προκλήσεων τοκετού στη χώρα μας:

Δεν υπάρχουν δημοσιευμένα πρωτόκολλα πρόκλησης, με αποτέλεσμα κάθε μαιευτήρας ή ομάδα μαιευτήρων να χρησιμοποιούν διαφορετικούς συνδυασμούς φαρμάκων και παρακολούθησης.

Δεν υπάρχει τακτικός έλεγχος και ανάλυση των ποσοστών προκλήσεων, ώστε να εντοπίζεται το πρόβλημα και να υποβάλλονται ρυθμιστικές ενέργειες.

Η απόφαση για καισαρική τομή παίρνεται σχετικά εύκολα από τον γιατρό, χωρίς υποχρεωτικά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρόκλησης ή να συντρέχει κάποιο επείγον, με οδηγό κυρίως το «ένστικτο» ότι αυτή η γυναίκα δεν θα τα καταφέρει.

Αν και το οικονομικό κίνητρο για τη διενέργεια καισαρικής τομής έχει σχεδόν εξαλειφθεί, λόγοι ευκολίας συνεχίζουν να παίζουν τον πρώτο ρόλο.

papathanasiou.jpg

Το κείμενο επιμελήθηκε ο Θάνος Παπαθανασίου

Γυναικολόγος- μαιευτήρας

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Καλημέρα κοριτσάκια! Σήμερα το πρόγραμμα έχει ως εξής σε λίγο θα φύγω για την Εκκλησία και μετά βουρρρρρ για το Ιπποκράτειο να ακούσουμε το μωράκι. Μετά με το σύζυγο θα γυρισουμε σπίτι μεσημεράκι δηλαδή και τότε θα μπω να διαβάσω τα νέα σας και πιθανά γεννητούρια

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

"Όταν γελάει ο κόσμος μου γελά..."

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Λέτε να γέννησε το Λιλιτάκι; Μπα, δεν νομίζω!!! Σήμερα είναι που γιορτάζουν μερικές Μαρίες (κυρίως οι ανύπαντρες;);;;

Τσέρυ, Μαρκέλλα τελικά, ε; Αντε, το επιβεβαιώσαμε. Ελπίζω την άλλη εβδομάδα να ξέρω κι εγώ σίγουρα, αν και η διαίσθησή μου λέει πως θα είναι Αννούλα! Βρε κορίτσια, να σας πω κάτι. Θέλω να κοινωνήσω το μικρό μου στις 9 Δεκέμβρη, στην γιορτή της Αγίας Αννας. Πρεπει όμως να εξομολογηθώ και ο πνευματικός στον οπόιο έχω πάει δυο τρεις φορές και μού αρέσει πολύ να μιλώ μαζί του βλέπει τους πιστούς κάθε Παρασκευή και Δευτέρα. Το θέμα είναι πως έχει ΠΑΡΑ πολύ κόσμο. Την προηγούμενη Παρασκευή που είχα πάει περίμεναν έξω στο προαύλιο 11 άτομα. Εκατσα κι εγώ με τον άντρα μου να περιμένουμε να δούμε σε πόση ώρα θα βγει εκείνος που είχε μπει πριν πάμε. Εκανε πάνω από ένα τέταρτο. Κρύωσα πολύ και φύγαμε. Ο άντρας μου έλεγε να πω στον κόσμο πως είμαι έγκυος μην και με αφήσουν αλλά σιγά μην έπιανα 11 άτομα ένα προς ένα να παρακαλάω. Οποτε και να πάω τόσο πολύ κόσμο έχει και περιμένουν πολύ ώρα πριν ξεκινήσει ο παπάς να εξομολογεί......Εσας οι πνευματικοί σας σάς κλεινουν ραντεβού; ( μην γελάσετε αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά ρωτάω)

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

Ηρθες, ψυχούλα μου, και μας φώτισες.....:P Σε λατρεύω...

καλημερα!!!!!!!!!!!

ΛΙΛΙ που εισαι?????????????????

ΜΑΡΤΖΙ εγω πηγαινω με ραντεβου γιατι ειναι μια μονη λιγα χιλιομετρα μακρια απο την πολη οποτε δεν μπορω να παω ετσι και να μην ειναι εκει η να ειναι ωρα που δεν μπορει

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Καλημέρα κορίτσια εδώ είμαι ακόμα!!!Όλα καλά βλέπω!!!Σας διαβάζω από το κινητό αλλά είναι δύσκολο να γράφω και στη καρέκλα δέν μπορώ να κάθομαι πολύ ώρα για να είμαι από το laptop!!!Μαρκέλα λοιπόν, έκλεισε υπέροχα!!!Μαρτζη έυχομαι να βγεί η διαίσθηση και να είναι Άννα!!!Η φίλη μου αύριο θα κάνει την Αμνιοπαρακέντηση και είναι πολύ αγχωμένη έχει ακόμα ένα παιδάκι και θα το στείλει στη μαμά της γιατί θα πρέπει να μείνει ξάπλα για κάποιες μέρες και στενχωριέτε!!!Άς ελπίσουμε να είναι μόνο μια περιπέτεια που θα λήξει ευχάριστα!!

hnNfp2.png

QBMLp2.png

Καψουράκι μου σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μας και την έκανες ομορφότερη!!!

καλημερα κοριτσακια!!!ειπα να μπω ενα "τζα" και μετα να κανω τις δουλιτσες μου.

μαρτζι πολυ σε χαιρομαι που θα το βγαλεις αννουλα το μικρο σου!!!και ειναι και πολυ ομορφο ονομα...και μενα ο πνευταικος μου επειδη ειναι απο το αγιο ορος και ερχετε συγκεκριμενες φορες τον χρονο μας περνουν τηλεφωνο και κλεινουμε ραντεβου. εσυ δεν εχεις κανενα τηλεφωνο να τον παρεςι απο πριν ωστε να βγει και να σε φωναξει στο πληθος?μην ντρεπεσαι να το κανεις γιατι η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι κ το πιο ευκολο να εισαι ορθια ποση ωρα. μην ζαλιστεις κιολας...και η κοιλια σου δεν φαινεται και πολυ ακομα...οι περισσοτεροι ουτε καν θα την προσεξουν μεσα απο τα μπουφαν!!!!

ναι κοριτσακια μαρκελακι εχουμε στην παρεα και αν κ η γιατρος ηταν αρκετα σιγουρη χθες εγω φοβαμαι να το σιγουρεψω μεχρι την β' επιπεδου.

για τον τοκετο δεν ειπαμε τοσα πολλα....εγω ρωτησα μερικα γενικα για το ποτε περιπου γενναμε....και η απαντηση ηταν οτι μαλλον ξεχναω τον μαρτιο!!!!μετα την 39η εβδομαδα.

λιλι περιμενουμε νεα απο την φιλη σου οταν εχετε εξελιξεις. Ο Χριστος και η Παναγια μαζί της και απο εκει και υστερα.....οτι ειναι πρεπει να το δεχομαστε γιατι ειναι για καλο!!!θα μπω μετα κοριτσακια, παω να κανω καμια δουλεια.

28xYp3.png

Κουκλί μου πάντα να γελάς...

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσακια και απο μενα.

Αντε θα εχουμε και μπεμπουλες στην παρεα. Εμεις κοριτσια χασαμε και αυτο τον μηνα. Ολο και ολο 2 φορες αυτον τον μηνα. Πως θα κανουμε παιδι του λεω με τετοιους ρυθμους. Αχ δεν την γλιτωνω την εξωσωματικη.

Εχτες στενοχωρεθηκα και με μια φιλη μου. Ξεκινησε εξωσωματικη στον ζηκ στα Γιαννενα αλλα επειδη δεν τις μειωνε την δοσολογια και της εφερναν ταση για εμετο τον παρατησε και πηγε στον Μαστρομ. Η ψυχολογια της ειναι ηδη χαλια. Πιστευω οτι εκανε μεγαλο λαθος.

σε καλο να της βγει!!!οπως και να χει πρεπει να συννενοεισαι με τον γιατρο σου κ να σε καταλαβαινει...πεπσι παλι τον πιεζεις τον ανθρωπο και θα σε μαλωσω!!!!

28xYp3.png

Κουκλί μου πάντα να γελάς...

καλημερα και απο μενα,μπηκα και σας διαβασα και το πρωι αλλα σημερα ειμαι χειροτερα απο χθες,και αρχισα παλι και οι εμετοι μου. εχω συεχεια μια αακατοσουρα αλλο πραμα...αφου πηγα στη δουλεια και σηκωθηκα και εφυγα και μια ζαλη στο κεφαι αλλο πραμα.

μαρκελιτσα τσερυ μου ε; σε λιγο μου φαιεται θα ειαι πιο πολλα τα κοριτσια απο τα αγορια.

εγω δε εχω εξομολογηθει ποτε α και θα ηθελα. αλλα για αλλη μια φορα θα σας πω κατι,δε εχουμε παπα της προκοπης,πνευματικο μαλλον,ξερω κοπελα που πηγε ειπε τα εσωψυχ της και μετα απο λιγο καιρο καποια πραγματα διερευσαν. δε ξερω τωρα α διερευσα απο το παπα η απο καπου αλλουθ που μπορει α τα ειχε εκμηστηρευτει. εκειη βεβαια ισχυριζεται οτι δε τα ειχε πουθεα αλλου. πως ιωθεις μετα την εξομολογηση; σε ρωταει εκειος πραγματα; η του αοιγεις εσυ τη καρδια σου; μη με κοροιδεψετε

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...