Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 12 λεπτά , *Vasoula είπε:

Δεν έχω κληρονομικότητα εγώ αλλά μάλλον θα είχε η δοτρια..😁

Δε ξέρω η αλήθεια είναι ποια έμειναν γιατί δε θα μπορούσαμε να ξέρουμε ποιο ηταν ποιο...νομιζω ια δουμε όταν γεννηθούν αν μοιάζουν πολύ η όχι ξέρω κ εγω?χαχαχαχχα

Από πείσμα και εγώ ξεπέρασα τις 15 ωοληψιες και σε φυσικους κύκλους και με ενέσεις και με χαπια όλα τα χρόνια που πάλευα...και εξάντλησα και τον οργανισμό μου μέχρι που μπήκα κλιμακτήριο για τα καλά και δεν είχα ωάρια και πήγα στη δωρεα...και ξέρεις κάτι?ηταν απόφαση μου και δεν το μετανιώνω ουτε σκεφτομαι αχ γιατί δεν πήγα νωρίτερα στη δωρεα..ήθελα να το παλέψω και το έκανα....

Κάνε το όσο αντέχεις εσυ...γιατί μόνο εσύ ξέρεις τα όρια σου!!!!είναι πολύ οκ να συνεχίσεις και το ίδιο οκ να πεις δεν αντέχω άλλο και σταματάω...και εννοείται όσο περνάει ο καιρός τόσο απογοητευεσαι...αλλά και πάντα υπάρχει αυτή η κρυφή ελπίδα στο πίσω μέρος του μυαλού...και αν η επόμενη φορα είναι η τυχερή??

Πόσο καιρό προσπάθησες στις 15 αυτές ωοληψιες ; Εννοώ σε τι χρονικό διάστημα ;  Φαντάζομαι είχες κάποιες ενδείξεις όταν σταμάτησες σιγά σιγά να έχεις ωάρια; Δεν ήταν από τη μια μέρα στην άλλη. Έδωσες μεγάλη μάχη. Ακριβώς αυτό θέλω να σκέφτομαι κ εγώ, πως δε θέλω να αμφιβάλλω πως δε προσπάθησα. 

Η ΤΥΧΕΡΗ ΛΙΣΤΑ

nena38

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 30k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• marmin

6320

• cherry09

4052

• margi

3818

• καντυ

3499

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ο αγιςο Στυλιανος για τα βρεφη!!!γι αυτο στην εικονα του ειναι αγκαλια με ενα βρεφακι...

οταν λεω 5 φρουτα μαρμιν εννοω 5 φρεσκα φρουτα που τα καθαριζω την φλουδα και τα βαζω στο μπλεντερ και μετα απο μιση ωρα τρωω ψωμι με σαλαμι...τωρα ομως θα αλλαξει το σχεδιο και θα τρωω βαρβαρα μετα τον χυμο

Μπράβο τσερρυ το καλύτερο κάνεις φαντάζομαι ότι τα φρούτα σου έχουν βιταμίνη c. τότε μήπως πρέπει να αρχίσεις το μοσχαράκι; Ούτε σε κιμά μπορείς να το φας;

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

"Όταν γελάει ο κόσμος μου γελά..."

Καντυ με ειχες ξαναρωτησει για το μεχρι πότε θα δουλευω και ξεχασα να σου απαντησω. Κοιτα επειδη εχω δικη μου δουλεια και σαν ελευθερος επαγγελαματιας δεν προκειται να με πληρωσει κανεις αν καθομαι, θα δουλευω για οσο θα ειμαι καλα. Ευχομαι να ειμαι καλα και να δουλευω ως το τελος γιατι αν θυμαστε ο αντρουλης μου δεν εχει δουλεια εδω και 9 μήνες.

cherry κι εμενα το ενα και μοναδικο χαπακι σιδηρου μου ειπε να το παίρνω μαζι με πορτοκαλαδα.

Εγω κοριτσια εχω προβλημα με τα μουδιασματα στα χερια μου καθε βραδυ. Μουδιαζουν σε σημειο που ποναω και ξυπναω μεσα στην νυχτα. Νομιζω οτι εχει να κανει και με την κατακρατηση. Βεβαια οταν ρωτησα τον γιατρο για το αν πρεπει να κοψω το αλατι μου ειπε πως οχι. Και στο βιβλιο μου διαβαζω το ιδιο, οτι η πληρης αποφυγη του αλατιου ευνοει την κατακρατηση. Θελει αλατι με μετρο, οποτε αρχισα να το περιοριζω καπως αλλα δεν βλεπω διαφορα. Ηδη βλεπω και στα ποδια μου οταν βγαζω την καλτσα να εχει πολυ εντονο το σημαδι δηλ. κανει ενα αυλακι εκει που σφιγγει το λαστιχο:(

Απο κιλα βαδιζω αισιως στα 7μιση δεν ξερω αν καποια τα δικαιολογει και η κατακρατηση και δεν ξερω αν θα πρεπει να μπω σε καποιο ειδος διαιτας!!! Καλα τοσες μερες που ελειπα απο το σπιτι τρεφομουν ολο με βλακειες τα βραδυα αλλα τωρα παλι μπαινω σε προγραμμα. Marmin, lili 7μιση κιλα στην 24η εβδομαδα ειναι παρα πολλα? Θυμαστε εσεις στην αντιστοιχη πως εισασταν? Καλα η κοιλια μου κανει μπαμ και οπως παω μαλλον θα ειμαι σαν ενα τεραστιο μπαλονι προς το τελος!!!!

t1jTp2.png?Ehc7Q4PQ

πορτοκαλι - ακτινιδιο - μπανανα - αχλαδι - μηλο...

ε δεν τρελλαινομαι...θα προσπαθησω περισσοτερο ομως...αυριο βραστο...με πολλα λαχανικα μεσα...

28xYp3.png

Κουκλί μου πάντα να γελάς...

Διαφημίσεις

χαχαχα νενα τι ωραία που τα λες εγώ αν θυμάσαι καλά έχω πάρει μάλλον τα περισσότερα κιλά εδώ μέσα οπότε με 7 κιλά στην 24η βδομάδα μάλλον ευχαριστημένη θα ήμουν εγώ τότε πρέπει να κόντευα τα 10:oops:

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

"Όταν γελάει ο κόσμος μου γελά..."

χαχαχα νενα τι ωραία που τα λες εγώ αν θυμάσαι καλά έχω πάρει μάλλον τα περισσότερα κιλά εδώ μέσα οπότε με 7 κιλά στην 24η βδομάδα μάλλον ευχαριστημένη θα ήμουν εγώ τότε πρέπει να κόντευα τα 10:oops:

μακαρι να ειναι καλα τα 7μιση αλλα εσυ μαρη με περνας και ενα κεφαλι στο υψος εγω 164 ειμαι!!!!

t1jTp2.png?Ehc7Q4PQ

ναι το εψαξα λιγο...ερχεται απο την θρακη αυτη η παραδοση κ το κανουμε κυριως οι μαμαδες με παιδακια γιατι η αγια βαρβαρα ειναι προστατιδα των παιδιων για να τα προστατευει απο τις παιδκες αρρωστειες....

Έτσι είναι. Δε το ήξερα γιατι εμείς δε το συνηθίζουμε αλλά όταν ήμουν στο Παν/μιο στη Θράκη το έμαθα απο τους ντόπιους. Ωραίο είναι πάντως

ΤΣΕΡΡΥ τι με ρωτησες αν ξερω??το ταχινι???θελεις να σου δωσω μια συνταγη???βαζεις ταχινι και το χτυπας πολυ καλα με μελι και το απλωνεις πανω σε ψωμι η φρυγανια ειναι μμμμμμ πεντανοστιμο και πολυ θρεπτικο!!!εμεις το τρωγαμε απο μικρα οταν πηγαιναμε να κοινωνησουμε εκεινη την εβδομαδα που νηστευαμε τρωγαμε αυτο για πρωινο και τωρα την μεγαλη εβδομαδα!!!εχει βγαλει και ταχινι με σοκολατα αλλα δεν εχω δοκιμασει!!!ειναι πολυ θρεπτικο δοκιμασε το!

το γιουβετσακι ηταν πολυ ωραιο βεβαια το μοσχαρι το κατεβαζα με το ζορι:oops:αλλα μια χαρα μαλακο ηταν ΤΣΕΡΡΥ παρε μοσχαρισιο κιμα και προσπαθησε να φτιαξεις διαφορα ντολμαδακια,γιουβαρλακια,μακαρονια με κιμα,γεμιστα με κιμα,εγω οταν ειχα βγαλει τους φρονιμητες που δεν μπορουσα να μασησω εφτιαχνα κιμα με κριθαρακι το παραβραζα κιολας και μια χαρα ηταν!!

ΝΕΝΑ δεν ηξερα πως ειναι δικη σου η δουλεια νομιζα πως εκει εισαι υπαλληλος και το καλοκαιρι δουλευες και στα ενοικιαζομενα που ειναι δικα σου.οποτε οσο εισαι ενταξη εννοειται πως καλα κανεις και το εκμεταλλευεσαι δεν ειναι καιροι για λουφα :evil::evil::evil::evil:θυμασαι που ειχα βαλει την σελιδα με το βαρος της εγκυου??εχω την εντυπωση πως ησουν μεσα στα φυσιολογικα αλλα αν θελεις την ξαναβρησκω

αυτα που λετε δεν τα ξερω εμεις δεν τα φτιαχνουμε για κολυβα ομως τρελαινομαι κι εγω αλλα φοβαμαι απο ξενους γιατι μπορεις ευκολα να παθεις δηλητηριαση ειδικα το καλοκαιρι.....και επειδη ειμαι μακρια απο την μανουλα μου που φτιαχνει κανενα ψυχοσαββατο εχω πολυ καιρο να φαω

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Διαφημίσεις

Η έγκυος γυναίκα καλείται να καλύψει τις επιπλέον απαιτήσεις του οργανισμού της για την υποστήριξη της εγκυμοσύνης, και τις ανάγκες του εμβρύου που επίσης χρειάζεται ένα συγκεκριμένο διατροφικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί ομαλά. Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι το θερμιδικό κόστος μιας εγκυμοσύνης 40 εβδομάδων ανέρχεται σε 80.000 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι στους εννέα μήνες, η έγκυος γυναίκα θα πρέπει να λαμβάνει περισσότερη ενέργεια, (που «μεταφράζεται» σε βάρος) για να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη.

Το πόσα κιλά θα πρέπει να πάρει μια γυναίκα εξαρτάται από πολλές παραμέτρους όπως την κατάσταση της υγείας της, την ηλικία, τις ιδιαιτερότητες της κύησης και το βάρος της πριν από την εγκυμοσύνη.

Στον πίνακα που ακολουθεί υπάρχει ένας οδηγός για να μπορέσετε να προσδιορίσετε το βάρος που θα πρέπει να προσλάβετε σύμφωνα με το προ της κύησης βάρος σας. Ωστόσο, επειδή κάθε περίπτωση είναι μοναδική θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Βάρος προ εγκυμοσύνης

Προτεινόμενο πρόσθετο βάρος κατά την κύηση

Λιποβαρής (BMI ≤ 18.5)

13 με 18 κιλά

Κανονικό Βάρος (BMI 18.5 με 24.9)

11 με 16 κιλά

Υπέρβαρη (BMI 25 με 29.9)

7 με 11 κιλά

Παχύσαρκη (BMI 30 ≥)

5 με 9 κιλά

(Υπενθυμίζεται ότι το ΒΜΙ - ο Δείκτης Μάζας Σώματος - υπολογίζεται ως το πηλίκο του βάρους σε κιλά, προς το τετράγωνο του ύψους).

Για παράδειγμα μια γυναίκα βάρους 62 κιλών και ύψους 1,68 έχει ΒΜΙ 21,9 (62/2,8224). Συνεπώς, έχει φυσιολογικό βάρος και θα πρέπει να πάρει 11 -16 κιλά).

Πως μπορώ να ελέγχω το βάρος που θα πάρω στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα συντελέσει στο τελικό βάρος που θα πάρει η γυναίκα είναι η ποιότητα της διατροφής. Ο περιορισμός των τροφίμων με πλούσιο θερμιδικό περιεχόμενο και χαμηλή θρεπτική αξία και η εφαρμογή ενός πλήρους, ισορροπημένου διαιτολογίου κρίνονται απολύτως απαραίτητα για την ομαλή εξέλιξη της κύησης και την φυσιολογική πρόσληψη του βάρους.

Μια γενική σύσταση αναφέρει ότι ιδανικά θα πρέπει να αυξήσετε το διαιτολόγιο σας κατά 150 θερμίδες/ημέρα το πρώτο τρίμηνο και κατά 350 θερμίδες/ημέρα το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Εναλλακτικά θα πρέπει να αυξήσετε το διαιτολόγιο σας κατά 300 θερμίδες/ημέρα καθʼ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τέλος, η τακτική παρακολούθηση του βάρους καθώς και η συνεργασία με τον γυναικολόγο θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο έλεγχο του βάρους και να παρέμβετε σε πιθανές ανεπιθύμητες διακυμάνσεις του.

Είμαι υπέρβαρη, μπορώ να κάνω δίαιτα;

Αν και το επιπλέον βάρος κρύβει πολλούς κινδύνους όπως υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη, μία δίαιτα αδυνατίσματος είναι απαγορευτική κατά τη διάρκεια της κύησης. Αυτό που θα πρέπει να επιδιώξετε όπως προαναφέρεται, είναι να εφαρμόσετε ένα ποιοτικό και ισορροπημένο διαιτολόγιο ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες τις κύησης και να περιορίσετε στο ελάχιστο, τρόφιμα που δεν προσφέρουν θρεπτικά συστατικά όπως γλυκά και αναψυκτικά.

Στόχος σας θα είναι να πάρετε μόνο το απαραίτητο βάρος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια υγιής εγκυμοσύνη (ενδεικτικά αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να υπερβαίνετε το ένα κιλό το μήνα).

Οδηγίες σε περίπτωση δίδυμης κύησης

Εάν είστε έγκυος σε δίδυμα ή πολύδυμα θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τη περίπτωση σας. Πάντως, το 2009 ανανεώθηκαν οι οδηγίες για την αύξηση βάρους σε περίπτωση δίδυμης κύησης από την Δρ. Μπάρμπαρα Λουκ, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για λογαριασμό του Ινστιτούτου Ιατρικής. Οι οδηγίες αυτές είχαν να ανανεωθούν τα τελευταία είκοσι χρόνια και οι νέες οδηγίες βασίστηκαν στον υπολογισμό του ιδανικού βάρους σε περίπτωση δίδυμης κύησης σύμφωνα με το δείκτη μάζας σώματος της μητέρας προ εγκυμοσύνης. Η έρευνα που οδήγησε στις νέες οδηγίες περιλάμβανε και τη μελέτη πάνω από 2000 δίδυμων κυήσεων. Σύμφωνα μʼ αυτές λοιπόν:

Υγιείς γυναίκες με κανονικό βάρος:

16,8 – 24,5 κιλά

Υπέρβαρες γυναίκες:

14,1 – 22,7 κιλά

Παχύσαρκες γυναίκες:

11,3 – 19 κιλά

Πως κατανέμεται το βάρος της εγκυμοσύνης;

Ας πάρουμε για παράδειγμα μία έγκυο γυναίκα που ολοκληρώνει την κύηση με συνολική αύξηση βάρους κατά 12-14 κιλά. Η κατανομή του βάρους κατά προσέγγιση είναι η ακόλουθη:

• Βάρος εμβρύου: περίπου 3 με 3,5 κιλά
  • Αύξηση του όγκου μήτρας και μαστών: 1 με 1,5 κιλό
  • Βάρος πλακούντα και αμνιακού υγρού: περίπου 1,5 κιλό
  • Αύξηση του όγκου του αίματος: 1 με 1,5 κιλό
  • Αύξηση του όγκου των υγρών: περίπου 3 με 4 κιλά
  • Αύξηση του εναποθηκευμένου λίπους: 2 με 2,5 κιλά

Πως πρέπει να κατανέμονται τα κιλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης?

Κάθε γυναίκα αλλά και κάθε εγκυμοσύνη είναι ιδιαίτερη. Η πρωινή αδιαθεσία που παρουσιάζεται σε πολλές εγκύους , ποικίλει σε διάρκεια και έχει ως αποτέλεσμα να αναστέλλει ή να εντείνει την όρεξη. Επίσης πολλές γυναίκες στο τελευταίο τρίμηνο περιορίζουν τα γεύματά τους γιατί λόγω του «φουσκώματος» έχουν δυσφορία μετά το φαγητό. Την ίδια εποχή παρατηρείται μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών που αλλοιώνει την πραγματική εικόνα του προσλαμβανομένου βάρους. Έτσι η κατανομή του βάρους θα πρέπει να υποδεικνύεται εξατομικευμένα καθώς δύσκολα προσαρμόζεται σε γενικές συστάσεις και εξαρτάται αποκλειστικά από την όρεξη και την κατάσταση της εγκύου.

Ωστόσο, ως βασική αρχή, προτείνεται η αύξηση του βάρους σε μία έγκυο με φυσιολογικό ΒΜΙ να μην ξεπερνάει τα 3 κιλά κατά το πρώτο τρίμηνο, τα 6-7 κιλά κατά το δεύτερο τρίμηνο και τα 4-5 το τρίτο τρίμηνο.

Εφόσον το βάρος σας ήταν φυσιολογικό όταν μείνατε έγκυος , τότε για τους πρώτους μήνες της κύησης μπορεί να βάλετε και λιγότερα από 2 κιλά. Εσείς όμως μπορεί να αισθάνεστε διαφορετικά λόγω των αλλαγών που σημειώνονται στον οργανισμό σας. Για το υπόλοιπο όμως της εγκυμοσύνης θα πρέπει σταδιακά να αυξάνει το βάρος σας έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του οργανισμού (μέσο όρο κατά 1,5-1,8 κιλό/μήνα ).

Πηγή: mayoclinic.com

qWD1p2.png

xdgMp2.png

καλησπερα κοριτσια!!!τι κανετε?

εκανα εχθες την pregnyl στην κοιλια και πεθανα απο τον πονο!το φαρμακο ποναει πολυ τελικα!ακομα με ποναει η κοιλια μου!

αυριο θα κανουμε τη σπερματεγχυση :D

maria_s καλη επιτυχια,ευχομια α ειαι η πρωτη και η τελευταια σου πρεγκυλ.

και γω ξαπλωσα λιγακι αλλα δε μπορεσα να κοιμηθω. σε λιγο θα παω σε εα σπιτι για καφεδακι.

τσερυ τη βαρβαρα την εκανα περσι που τη ειδα απο το πρεζερικη,καλη ηταν,εμεις εδω κανουμε χυλο και βαζουμε μεσα σχεδο τα ιδια. μαρεσει και μενα πολυ.

νενα οσο μπορεις α δουλευεις,αυτο καω και γω,λεω οσες μερες κερδισω τωρα θα τις εχω μετα με το μωρακι μου.

α καντυ,τωρα που το θυμηθηκα,ααντε παρε αυτη τη μεταθεση πια,τωρα που θα εχεις και κοριτσι σιγουρα το ενα,να καουνε και παρεα. α μηγαιουμε και μεις για κανεναν καφε και να τα ξαμολαμε σε κανεναν παιδοτοπο.

καλησπερα κοριτσια!!!τι κανετε?

εκανα εχθες την pregnyl στην κοιλια και πεθανα απο τον πονο!το φαρμακο ποναει πολυ τελικα!ακομα με ποναει η κοιλια μου!

αυριο θα κανουμε τη σπερματεγχυση :D

Εγώ πάντα την έκανα στο ποπο και δεν με πόνεσε πότε!!! Όπως κσι να'χει καλή επιτυχία κοριτσακι μου με μια ανεβασμένη χοριακη σε 14 ημερες!!!

hnNfp2.png

QBMLp2.png

Καψουράκι μου σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μας και την έκανες ομορφότερη!!!

maria_s καλη επιτυχια,ευχομια α ειαι η πρωτη και η τελευταια σου πρεγκυλ.

και γω ξαπλωσα λιγακι αλλα δε μπορεσα να κοιμηθω. σε λιγο θα παω σε εα σπιτι για καφεδακι.

τσερυ τη βαρβαρα την εκανα περσι που τη ειδα απο το πρεζερικη,καλη ηταν,εμεις εδω κανουμε χυλο και βαζουμε μεσα σχεδο τα ιδια. μαρεσει και μενα πολυ.

νενα οσο μπορεις α δουλευεις,αυτο καω και γω,λεω οσες μερες κερδισω τωρα θα τις εχω μετα με το μωρακι μου.

α καντυ,τωρα που το θυμηθηκα,ααντε παρε αυτη τη μεταθεση πια,τωρα που θα εχεις και κοριτσι σιγουρα το ενα,να καουνε και παρεα. α μηγαιουμε και μεις για κανεναν καφε και να τα ξαμολαμε σε κανεναν παιδοτοπο.

Εγώ πάντα την έκανα στο ποπο και δεν με πόνεσε πότε!!! Όπως κσι να'χει καλή επιτυχία κοριτσακι μου με μια ανεβασμένη χοριακη σε 14 ημερες!!!

σας ευχαριστω κοριτσια!!!!!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...