Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 11 ώρες πρίν, Μαριλού_11 είπε:

Καλημέρα, σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον αυτό εννοεί, ότι το ένα θα παρασύρει το άλλο. Εγω από το στρές δε θυμάμαι όλα όσα είπε. Εσύ έχεις κάνει ήδη με δότρια από ότι κατάλαβα, σωστά? Πήγαν όλα καλά? Να είναι καλά τα μικρά σου. Εχεις σκεφτεί αν θα τους το πεις κάποτε ή δεν έχει σημασία πιστεύεις?

Σε ευχαριστώ πολύ! Ναι, έχω δίδυμα από δωρεά, είναι 19 μηνών τώρα! Πήγαν όλα πολύ καλά, πιάσαμε με την πρώτη και γενικά πήγαν όλα πολύ καλά, όπως θα πάνε και σε εσένα..

Να σου πω την αλήθεια, πριν την ετ και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ήμουν σίγουρη ότι θα τους το πω. Ήθελα μάλιστα να πάω και σε παιδοψυχολογο όσο ήμουν έγκυος, για να μου πει σε ποια ηλικία πρέπει να το πω και πως.. με τα διάφορα της εγκυμοσύνης, έμεινε πίσω αυτό, αλλά από τότε που γέννησα μου έχει φύγει κάθε σκέψη να το πω.. για μένα στο μυαλό μου, είναι σα να έκανα κάποια θεραπεία για να μείνω έγκυος. Τίποτα περισσότερο. Δε βρίσκω κανένα λόγο να το πω, ούτε νοιωθω ότι τους κρύβω κάτι. Όχι γιατί φοβάμαι μήπως δε με νοιώθουν μαμά τους μετά, ή κάτι τέτοιο , αλλά πραγματικά δε βλέπω το λόγο. Αυτό όμως είναι αυτό που σκέφτομαι εγώ.. νομίζω όμως ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να σε απασχολεί σε αυτή τη φάση.. εφόσον το έχεις πάρει απόφαση και πας με αυτό τον τρόπο, αυτές οι σκέψεις θα λυθούν με κάποιο τρόπο σιγά σιγά.. και ακόμα και αν καταλήξεις ότι εσύ θες να το πεις, θα βρεις σίγουρα τον τρόπο όταν έρθει η ώρα!

Η ΤΥΧΕΡΗ ΛΙΣΤΑ

nena38

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 30k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• marmin

6320

• cherry09

4052

• margi

3818

• καντυ

3499

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχουν αναπτυχθει τα γόνατα και το μωρό κολυμπάει και κάνει κύκλους στο αμνιακό υγρό; Αυτό λεει, κορίτσια μου;;;

Λέει ότι τα νεφρά λειτουργούν και ανακυκλώνουν το αμνιακό υγρό!!!

hnNfp2.png

QBMLp2.png

Καψουράκι μου σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μας και την έκανες ομορφότερη!!!

Διαφημίσεις

ναι μαρτζι. αυτο που ειπε το λιλιτακι.στην αρχη λεει ποσο ειναι το μωρακι και ποσο ζυγιζει το οποιο ουτως ή αλλως ειναι υποκειμενικο αν κρινω απο τα δικα μου δεδομενα και μετα λεει οτι τα νεφρα του λειτουργουν με ανακυκλωνουν το αμνιακο υγρο.

με γω κοριτσια μετα τον μικρο πριγκηπα ο οποιος θα με εξαναγκασει να βαψω το δωματιο γαλαζιο και να αλλαξω και κουρτινα που την πηρα πριν λιγους μηνες ειχα στο μυαλο μου κατι τετοιο με αρκουδακια!!!στην αρχη ειχα πει της αγαπης αλλα δεν βρηκα κατι να μου αρεσει. αυτο ομως νομιζω οτι εινια οτι πρεπει και ειναι και ουδετερο σε περιπτωση που εχουμε κι αλλο νινι κοντα!!!!μαρτζι τα χερια σου δεν πιανουν καθολου???εγω αν δεν μου ελεγε η φιλη μου για την γνωστη της και δεν εβρισκα κατι να με ικανοποιει στο εμποριο σιγουρα θα ζωγραφιζα. το εχω ξανακανει σε εναν τοιχο στην πισω αυλη μας. ζωγραφισα εναν γκουφι και ηταν πολυ πετυχημενος. γενικα αν βλεπω κ κανω μπορω να χωγραφισω οτιδηποτε...παλι εχω τον καθιερωμενο πονοκεφαλο. θα το πω και γω στην γιατρο μου. αληθεια δεν μας ειπες καντυ αν δεν ειναι φυσιολογικο τι φοβομαστε???

θα σας αφησω τωρα, παω να ετοιμασω τις πιττες μου για αυριο!!!αν δεν σηκωθω πρωτη δεν προκειτε να ξεσηκωθει και αυριο δουλευω κιολας, θα τρεχω και δεν θα φτανω!!!

28xYp3.png

Κουκλί μου πάντα να γελάς...

https://www.facebook.com/nathan.makris.1?fref=ts Κορίτσια μπείτε εδώ να δείτε τοιχογραφίες που θα λατρέψετε

hnNfp2.png

QBMLp2.png

nai tis eixa dei kai aftes...

Έφτιαξε σε μια φίλη το στρουμφοχωριό και είναι τέλειο αλλά τώρα που ο γιος της πήγε 2,5 δεν τα θέλει με τίποτα ζητάει το Μίκη χαχαχαχα έχει φρικάρει η κοπέλα γιατί έσκασε 900?!!!

hnNfp2.png

QBMLp2.png

Διαφημίσεις

αουτς πολλλλλα λεφτά...και οι εποχές δεν λένε με τίποτα...

Πριν 2,5 χρόνια το έφτιαξε τώρα τα κλαίει πίστεψε με!!!

hnNfp2.png

QBMLp2.png

Τσέρυ, το χέρι μου δεν πιάνει με τίποτα!!! Ούτε σε χαρτί δεν μπόρώ να ζωγραφίσω, πόσο μάλλον σε τοίχο!!! Εγώ θα πάρω αυτοκόλητα! Δεν θέλω ζωγραφιές στον τοίχο. Μετά μεγαλώνουν και θέλουν άλλα!!! Αλλη δουλειά δεν θα έχω να αλλάζω συνέχεια δωμάτιο......Εχουμε δύο υπνοδωμάτια. Το ένα είναι ροζάκι, το άλλο πετρόλ.....Στο ροζάκι θα το βάλω το μωρό που είναι νότιο δωμάτιο και το βλέπει όλη μέρα ο ήλιος. Δεν θα το βάψω ακόμη κι αν το μωρό είναι αγοράκι....Σιγά! Θα αφήσω μέσα το ημίδιπλο κρεβάτι για να κοιμάμαι δίπλα του και θα διαμορφώσω την γωνίτσα που θα βάλω την κούνια κατάλληλα. Είχα κεντήσει μία Παναγίτσα παλιά με το σκεπτικό να την κορνιζάρω και να την βάλω στον τοίχο πάνω από την κούνια του μωρού. Θα την φτιάξω οπωσδήποτε!!!! Από εκεί και ύστερα θα "παίξω" με ζωγραφιές, θα βάλω σίγουρα παιδική κουρτινούλα και είμαι έτοιμη.....Κορίτσια, δεν μας παίρνει οικονομικά να κάνουμε κάτι περισσότερο.....Η αγάπη μας πιστεύω θα ισοσταθμίσει τα πάντα!

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

Ηρθες, ψυχούλα μου, και μας φώτισες.....:P Σε λατρεύω...

φυσικα μαρτζι!!!άλλωστε δεν καταλαβαινουν και τιποτα τα μωρακια...για μας τα κανουμε στην τελική...το μωρακι το καημενο μονο αγκαλιες θελει, αγαπες και φιλια...

κοριτσαρες θελω να κανω μια σπανακοτυροπιττα και μια τυροπιττα. στην τυροπιττα η συνταγη λεει αυγα, τυρι, πιπερι και θελει και γαλα εβαπορε...αυτο το τελευταιο δεν το εχω...αν δεν βαλω πειραζει λετε???ή έστω αν βαλω γαλατακι 1,5%???

28xYp3.png

Κουκλί μου πάντα να γελάς...

O τοκετός ξεκινάει ή με συσπάσεις, ή με το σπάσιμο των νερών ή με αίμα. Μπορεί να συνυπάρχουν δύο ή και τα τρία ή μόνο το ένα. Εάν τα υγρά σπάσουν και είναι υπόλευκα, ή λίγο κίτρινα ή έχουν μέσα βλένες αίμα ή κάτι σαν τα μπιμπίκια που βγάζουμε είμαστε οκ. Δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας. Εάν είμαστε σπίτι κάνουμε ένα μπανάκι, χαλαρώνουμε στον καναπέ, περιοποιούμαστε, ετοιμαζόμαστε, κάνουμε ένα ζεστό ή κρύο ρόφημα και μετά από κανα δυο ωρίτσες παίρνουμε το μαιευτήρα μας ή πάμε στο νοσοκομείο. Πριν φύγουμε φοράμε σερβιέτα. Εάν πάμε κατευθείαν στο νοσοκομείο ή πάρουμε το μαιευτήρα μας το πιθανό είναι να μας πει να πάμε αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι θα περιμένουμε πολλές ώρες στην αίθουσα τοκετού με το τοκογράφο χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Έπειτα ενδέχεται ο μαιευτήρας μας για να τελειώνει να μας βάλει ωκυτοκίνη που επισπευδει τον τοκετό. Αυτό όμως σημαίνει πως η γυναίκα θα υποφέρει και θα δυσκολευτεί περισσότερο. Εάν τα υγρά είναι πράσινα τότε τρέχουμε κατευθείαν στο μαιευτήριο, παίρνουμε κατευθείαν το γυναικολόγο και γενικά μπορεί να χρειαστεί να μας βάλουν στο χειρουργείο με τα ρούχα – που λέει ο λόγος. Τα πράσινα υγρά σημαίνουν ότι το παιδάκι τα έκανε και μπορεί να κάνει εισρόφηση και να πεθάνει γιʼ αυτό η βιασύνη. Επίσης αν δούμε κόκκινο αίμα σαν αυτό που τρέχει από την πληγή παίρνουμε κατευθείαν τηλ ή τρέχουμε. Εάν είναι αρκετή η ποσότητα με πήγματα μπορεί να είναι αποκκόληση πλακούντα. Καφέ και ροζ αίμα είναι φυσιολογικό. Από τα μισά του 8ου και σίγουρα όταν μπαίνουμε στον 9ο θα έχουμε συσπάσεις που είναι ανώδυνες και είναι φυσιολογικές. Όταν οι συσπάσεις θα γίνονται κάθε 5΄ λεπτά για ένα δίωρο θα πάμε στο μαιευτήριο. Στο 10΄ θέλουν 4-7 ωδίνες για να οδηγήσουν σε τοκετό.

Όταν είμαστε στην αίθουσα τοκετού και νιώσουμε τάση για έμετο ή κάνουμε έμετο η διαστολή μας είναι περίπου 5. Όταν νιώθουμε ότι θέλουμε να ενεργηθούμε είμαστε στο 7-8. Είναι φυσιολογική και η τάση για έμετο και η τάση για κένωση απλά είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε μόνες μας περίπου που βρισκόμαστε από διαστολή.

Κοριτσάκια αυτά σε γενικές γραμμές. Αυτό που κράτησα εγώ είναι να συζητήσουμε με το μαιευτήρα μας ότι θέλουμε φυσιολογικό τοκετό (φυσιολογικός είναι ο τοκετός που αφήνουμε να εξελιχθεί μόνος του με καθόλου ή όσο το δυνατό λιγότερο παρέμβαση. Χωρίς ορό με ωκυτοκίνη ούτε καν ορό για ενυδάτωση μπορούμε να πίνουμε μόνες μας νερό, χωρίς επισκληρίδιο. Δεν είναι φυσιολογικός ο τοκετός που γίνεται από τον κόλπο αλλά με παρέμβαση). Εάν κάνετε επισκληρίδιο να γίνει όταν η διαστολή είναι στο 4 και ωποσδήποτε πριν το 8 γιατί μετά δε θα υπάρχει το αντανακλαστικό για να σπρώξετε και παίρνουν το μωρό με βεντούζα. Γενικά μας είπαν ότι το 90% των επισκληριδίων χρησιμοποιούν βεντούζα. Επίσης ένας τοκετός που ξεκινάει με ωκυτοκίνη είναι πιο επώδυνος απʼ ότι αν τον αφήσουμε να εξελιχθεί μόνος του αλλά παίρνει περισσότερη ώρα (στη δεύτερη περίπτωση). Μπορούμε να σηκωνώμαστε και επιβάλλεται να περπατάμε ακόμη και μέχρι να γίνει τέλεια η διαστολή.

Αυτά εάν θυμηθώ κάτι ακόμα θα σας το πω.

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

"Όταν γελάει ο κόσμος μου γελά..."

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...