Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλημέρα κορίτσια....Έχοντας προγραμματισει την αφαίρεση υδροσπαλπιγγας σε κάνα μήνα από όσο μου είπαν από το νοσοκομείο Ιωαννίνων αρχίζω κ νιώθω περίεργα.. ξέρω είναι αυτό που πρέπει να κάνω αλλά μπαίνω σε σκέψεις ότι αν δεν πετύχω δεν θα υπάρχει καμία ελπίδα να μείνω φυσιολογικά έγκυος. Όταν έκανα τις σαλπιγογραφία το υγρό πέρασε και βγαίνοντας από το δωμάτιο με ρώτησαν άμα θέλω να κάνω εξωσωματική και μου φάνηκε ότι έγραψαν το αποτέλεσμα χονδρικά για να με βοηθήσουνε για την επιτροπή. Την τσαλπιγκογραφία την έχει δει ένας γιατρός ο οποίος συμφώνησε αποτέλεσμα και επίσης την είδε και ο γιατρός στο νοσοκομείο τον ιωαννίνων ο οποίος φάνηκε να μην δίνει και ιδιαίτερη προσοχή διάβασε απλά το υδροσάλπιγγα λέει ότι εντάξει για να λένε είναι υδροσάλπιγγα... Έχω κλείσει ραντεβού για την επιτροπή τέλεια απριλίου και απλά κάθε μέρα στο μυαλό μου κατακλύζει το ενδεχόμενο να πάω χωρίς να αφαιρέσω τη σάλπιγγα. Πόσο δύσκολο είναι ψυχολογικά να αφαιρέσεις και την τελευταία σου ελπίδα για φυσιολογική σύλληψη. Νιώθω οτι ψυχολογικά θα αλλάξω έπειτα  από την αφαίρεση ακόμα και στο ερωτικό κομμάτι

Η ΤΥΧΕΡΗ ΛΙΣΤΑ

nena38

Recommended Posts

τον πηρα τηλ και τον ρωτησα ετσι για να νομιζει πως εχει και τον ελεγχο;)του λεω θα τα κανεις εσυ η να σου φερω και γυναικα με ρωτησε ακριβως τι πρεπει να κανει και μου λεει''ασε το χω''για να δουμε τι θα δουμε Θεε μου!!!

ΝΕΝΑΚΙ μου γλυκο μην στεναχωριεσαι κι εμεις εχθες ριξαμε ενα ματς εγω φωναζα.....και τι καταφερα απο χθες το βραδυ εχω κατι περιεργα πονακια χαμηλα στην κοιλια και οταν ειμαι ξαπλωμενη κατι φτερουγισματα στον αφαλο....παει λεω δεν προκειται να ξανατσαντιστω και να ξαναφωναξω καλα αν με πιασει η λυσσα μου βεβαια δεν το ελεγχω εκεινη την ωρα!!!!

ΜΑΡΤΖΙ με αυτα τα ριχταρια του κανεπε εχω βαστημησει την ωρα και την στιγμη.....:evil::evil:με το που καθησεις εφυγαν αυτο ηταν!!!!!!!!!!αφου λοιπον ειδα οτι δεν τα εφτιαξε 1-2-3-4 βρηκα κι εγω αλλη μεθοδο εφευγε αυτος πρωτα και μετα που σηκωνομουν κι εγω τα εβγαζα τελειως τα μαζευα κουβαρι και του τα αφηνα εεε το πρωι που σηκωνομουν ηταν στην θεση τους ομορφα ομορφα στρωμενα;)

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 30k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• marmin

6320

• cherry09

4052

• margi

3818

• καντυ

3499

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και μένα πεινάει κάτι περίεργες βραδυνές ώρες αλλά του λέω ότι εγώ τέτοια ώρα δεν τρώω εσύ ότι θες συνήθως δεν τρώει κι εκείνος αν πεινάει πολύ του κάνω ένα τοστ και μέχρι εκεί

κι εγω για τοστ επέμενα χθες γι αυτο πιαστήκαμε στα χερια....

Αχ, αυτοί οι άντρες! πάντως κορίτσια εγώ δεν μπορώ να πω....δεν με αφήνει να κάνω τίποτα απολύτως. Ακόμη και τα ριχτάρια στο σαλόνι, μην με δει να τα τακτοποιώ, α, δεν θα με αφήσει. Τα συμμαζεύει όσο μπορεί και το διατηρεί καθαρούλικο το σπίτι. Δεν μαγειρεύω τίποτα, όλα αυτός......Το πρωί μού φτιάχνει γάλα και πάει και για τυροπιτα που μου αρέσει. Μου φέρνει φρούτα, έρχεται να με σκεπάσει, μέ βάζει στην μπανιέρα, με βγάζει........Ολα τα κάνει......Αν δεν είχε και έκεινα τα στραβά που σας έχω πει κατά καιρούς, θα ήμουν η πιο τυχερή γυναίκα......Αλλά όλοι μας έχουμε πολλά ελαττώματα......Εγώ παράπονο έχω μόνο όταν εκνευρίζεται και δεν ξέρει τι λέει.....

ουτε στα πιο τρελά μου ονειρα τετοια περιποιηση.... μόνο να εκτιμουσε την δουλεια που πατησα ολο το καλοκαιρι ή ακόμη και τωρα που γυρναω κουρασμενη καποιες μερες θα μου εφτανε...

t1jTp2.png?Ehc7Q4PQ

και για οσες αγχωνοντε για τα κιλα:

Η έγκυος γυναίκα καλείται να καλύψει τις επιπλέον απαιτήσεις του οργανισμού της για την υποστήριξη της εγκυμοσύνης, και τις ανάγκες του εμβρύου που επίσης χρειάζεται ένα συγκεκριμένο διατροφικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί ομαλά. Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι το θερμιδικό κόστος μιας εγκυμοσύνης 40 εβδομάδων ανέρχεται σε 80.000 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι στους εννέα μήνες, η έγκυος γυναίκα θα πρέπει να λαμβάνει περισσότερη ενέργεια, (που «μεταφράζεται» σε βάρος) για να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη.

Το πόσα κιλά θα πρέπει να πάρει μια γυναίκα εξαρτάται από πολλές παραμέτρους όπως την κατάσταση της υγείας της, την ηλικία, τις ιδιαιτερότητες της κύησης και το βάρος της πριν από την εγκυμοσύνη.

Στον πίνακα που ακολουθεί υπάρχει ένας οδηγός για να μπορέσετε να προσδιορίσετε το βάρος που θα πρέπει να προσλάβετε σύμφωνα με το προ της κύησης βάρος σας. Ωστόσο, επειδή κάθε περίπτωση είναι μοναδική θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Βάρος προ εγκυμοσύνης

Προτεινόμενο πρόσθετο βάρος κατά την κύηση

Λιποβαρής (BMI ≤ 18.5)

13 με 18 κιλά

Κανονικό Βάρος (BMI 18.5 με 24.9)

11 με 16 κιλά

Υπέρβαρη (BMI 25 με 29.9)

7 με 11 κιλά

Παχύσαρκη (BMI 30 ≥)

5 με 9 κιλά

(Υπενθυμίζεται ότι το ΒΜΙ - ο Δείκτης Μάζας Σώματος - υπολογίζεται ως το πηλίκο του βάρους σε κιλά, προς το τετράγωνο του ύψους).

Για παράδειγμα μια γυναίκα βάρους 62 κιλών και ύψους 1,68 έχει ΒΜΙ 21,9 (62/2,8224). Συνεπώς, έχει φυσιολογικό βάρος και θα πρέπει να πάρει 11 -16 κιλά).

Πως μπορώ να ελέγχω το βάρος που θα πάρω στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα συντελέσει στο τελικό βάρος που θα πάρει η γυναίκα είναι η ποιότητα της διατροφής. Ο περιορισμός των τροφίμων με πλούσιο θερμιδικό περιεχόμενο και χαμηλή θρεπτική αξία και η εφαρμογή ενός πλήρους, ισορροπημένου διαιτολογίου κρίνονται απολύτως απαραίτητα για την ομαλή εξέλιξη της κύησης και την φυσιολογική πρόσληψη του βάρους.

Μια γενική σύσταση αναφέρει ότι ιδανικά θα πρέπει να αυξήσετε το διαιτολόγιο σας κατά 150 θερμίδες/ημέρα το πρώτο τρίμηνο και κατά 350 θερμίδες/ημέρα το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Εναλλακτικά θα πρέπει να αυξήσετε το διαιτολόγιο σας κατά 300 θερμίδες/ημέρα καθʼ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τέλος, η τακτική παρακολούθηση του βάρους καθώς και η συνεργασία με τον γυναικολόγο θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο έλεγχο του βάρους και να παρέμβετε σε πιθανές ανεπιθύμητες διακυμάνσεις του.

Είμαι υπέρβαρη, μπορώ να κάνω δίαιτα;

Αν και το επιπλέον βάρος κρύβει πολλούς κινδύνους όπως υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη, μία δίαιτα αδυνατίσματος είναι απαγορευτική κατά τη διάρκεια της κύησης. Αυτό που θα πρέπει να επιδιώξετε όπως προαναφέρεται, είναι να εφαρμόσετε ένα ποιοτικό και ισορροπημένο διαιτολόγιο ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες τις κύησης και να περιορίσετε στο ελάχιστο, τρόφιμα που δεν προσφέρουν θρεπτικά συστατικά όπως γλυκά και αναψυκτικά.

Στόχος σας θα είναι να πάρετε μόνο το απαραίτητο βάρος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια υγιής εγκυμοσύνη (ενδεικτικά αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να υπερβαίνετε το ένα κιλό το μήνα).

qWD1p2.png

xdgMp2.png

ασε καντυ χθες φωναξα και λίγο αλλα πιο πολυ εκλαιγα.... μιλαμε για κλαμα... οχι ότι συγκινηθηκε...

καποια στιγμη που εκλαιγα και του μιλουσα πολυ ταραγμένη το καημενο το μωρο κουνιοταν τοσο πολυ σαν να παραπονιοταν κι αυτο, σημερα το νιωθω ελαχιστα το καημενο... το ταραξα κι αυτό!!! πιο πολυ μετανιωνω για αυτο!!!!

t1jTp2.png?Ehc7Q4PQ

ασε καντυ χθες φωναξα και λίγο αλλα πιο πολυ εκλαιγα.... μιλαμε για κλαμα... οχι ότι συγκινηθηκε...

καποια στιγμη που εκλαιγα και του μιλουσα πολυ ταραγμένη το καημενο το μωρο κουνιοταν τοσο πολυ σαν να παραπονιοταν κι αυτο, σημερα το νιωθω ελαχιστα το καημενο... το ταραξα κι αυτό!!! πιο πολυ μετανιωνω για αυτο!!!!

κι εγω γι αυτο μετανιωνω αλλιως σιγα που αυτοι καταλαβαινουν τιποτα:shock:

αλλα ρε γαμωτο εκεινη την ωρα γιατι δεν το σκεφτομαστε βλαμενες ειμαστε??

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Διαφημίσεις

κι εγω γι αυτο μετανιωνω αλλιως σιγα που αυτοι καταλαβαινουν τιποτα:shock:

αλλα ρε γαμωτο εκεινη την ωρα γιατι δεν το σκεφτομαστε βλαμενες ειμαστε??

εχεις απολυτο δικιο με το εαυτο μου ειμαι πιο πολυ απογοητευμενη

t1jTp2.png?Ehc7Q4PQ

εχεις απολυτο δικιο με το ευατο μου ειμαι πιο πολυ απογοητευμενη

πρεπει τετοιες ωρες να ειμαστε ολες μαζι να ριχνει η μια στην αλλη χαστουκια για να συνελθουμε!!!!!!πρεπει να το βαλω ηχο στο κινητο μου

''οταν τσαντιζεσαι φωναζεις στεναχωριεεσαι και κλαις κανεις κακο στο μωρο σου''και να βαζω καποιον να με παιρνει συνεχεια τηλ

qWD1p2.png

xdgMp2.png

πρεπει τετοιες ωρες να ειμαστε ολες μαζι να ριχνει η μια στην αλλη χαστουκια για να συνελθουμε!!!!!!πρεπει να το βαλω ηχο στο κινητο μου

''οταν τσαντιζεσαι φωναζεις στεναχωριεεσαι και κλαις κανεις κακο στο μωρο σου''και να βαζω καποιον να με παιρνει συνεχεια τηλ

δεν ειναι κακη ιδεα:idea:

t1jTp2.png?Ehc7Q4PQ

Διαφημίσεις

ΕΡΩΤΗΣΗ SOS:

εκτος απο την Μαριουλα ποια αλλη εχει κανει εξεταση για θρομβοφιλια????????

εγώ αλλά προ εγκυμοσύνης στην εγκυμοσύνη έστειλα όλες τις εξετάσεις μου με τον άντρα μου σε αιματολόγο του εξήγησε την κατασταση και εκείνος είπε ότι είμαι οκ και δε χρειάζεται και ελπίζω να έχει δίκιο

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

"Όταν γελάει ο κόσμος μου γελά..."

εγω ρε κοριτσια του το εχω πει 4 φορες μεχρι σημερα και μολις το ακουει γελαει:evil:γιατι μου λεει εχεις κληρονομικοτητα??εχεις ιστορικο???εε και που να το ξερω:?στην αρχη επαιρνα σαλοσπιρ τωρα μου το εκοψε και αυτο:shock:

και μαλιστα μου ειπε να ψαχνω καροτσια και καρεκλακια και να αφησω τις υπερβολες στο εξωτερικο λεει αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος δεν τις αναφερουν καν αυτες τις εξετασεις:?:?κι αν μου τυχει κατι???

qWD1p2.png

xdgMp2.png

τι καετε; ποσα γραψατε παλι; τα διαβαζω και τα ξεχαω μετα. εγω εκαα εξεταση για θρομβοφιλια και παρολο που μου βγηκε σχετικα μικρος κινδυος για να παθω θρομβοφιλια η αιματολογος μου εδωσε αγωγη ετσι καθε μερα τρυπιεμαι. πρεζακι με αεβοκατεβαζει ατρας μου.

τι καετε; ποσα γραψατε παλι; τα διαβαζω και τα ξεχαω μετα. εγω εκαα εξεταση για θρομβοφιλια και παρολο που μου βγηκε σχετικα μικρος κινδυος για να παθω θρομβοφιλια η αιματολογος μου εδωσε αγωγη ετσι καθε μερα τρυπιεμαι. πρεζακι με αεβοκατεβαζει ατρας μου.

σαν να λεμε ολες την εχετε κανει...........τωρα αγχωθηκα ακομα περισσοτερο:oops::oops:

qWD1p2.png

xdgMp2.png

και για οσες αγχωνοντε για τα κιλα:

Η έγκυος γυναίκα καλείται να καλύψει τις επιπλέον απαιτήσεις του οργανισμού της για την υποστήριξη της εγκυμοσύνης, και τις ανάγκες του εμβρύου που επίσης χρειάζεται ένα συγκεκριμένο διατροφικό περιβάλλον για να αναπτυχθεί ομαλά. Ενδεικτικά, υπολογίζεται ότι το θερμιδικό κόστος μιας εγκυμοσύνης 40 εβδομάδων ανέρχεται σε 80.000 θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι στους εννέα μήνες, η έγκυος γυναίκα θα πρέπει να λαμβάνει περισσότερη ενέργεια, (που «μεταφράζεται» σε βάρος) για να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη.

Το πόσα κιλά θα πρέπει να πάρει μια γυναίκα εξαρτάται από πολλές παραμέτρους όπως την κατάσταση της υγείας της, την ηλικία, τις ιδιαιτερότητες της κύησης και το βάρος της πριν από την εγκυμοσύνη.

Στον πίνακα που ακολουθεί υπάρχει ένας οδηγός για να μπορέσετε να προσδιορίσετε το βάρος που θα πρέπει να προσλάβετε σύμφωνα με το προ της κύησης βάρος σας. Ωστόσο, επειδή κάθε περίπτωση είναι μοναδική θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Βάρος προ εγκυμοσύνης

Προτεινόμενο πρόσθετο βάρος κατά την κύηση

Λιποβαρής (BMI ≤ 18.5)

13 με 18 κιλά

Κανονικό Βάρος (BMI 18.5 με 24.9)

11 με 16 κιλά

Υπέρβαρη (BMI 25 με 29.9)

7 με 11 κιλά

Παχύσαρκη (BMI 30 ≥)

5 με 9 κιλά

(Υπενθυμίζεται ότι το ΒΜΙ - ο Δείκτης Μάζας Σώματος - υπολογίζεται ως το πηλίκο του βάρους σε κιλά, προς το τετράγωνο του ύψους).

Για παράδειγμα μια γυναίκα βάρους 62 κιλών και ύψους 1,68 έχει ΒΜΙ 21,9 (62/2,8224). Συνεπώς, έχει φυσιολογικό βάρος και θα πρέπει να πάρει 11 -16 κιλά).

Πως μπορώ να ελέγχω το βάρος που θα πάρω στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Αυτό που έχει πρωταρχική σημασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και θα συντελέσει στο τελικό βάρος που θα πάρει η γυναίκα είναι η ποιότητα της διατροφής. Ο περιορισμός των τροφίμων με πλούσιο θερμιδικό περιεχόμενο και χαμηλή θρεπτική αξία και η εφαρμογή ενός πλήρους, ισορροπημένου διαιτολογίου κρίνονται απολύτως απαραίτητα για την ομαλή εξέλιξη της κύησης και την φυσιολογική πρόσληψη του βάρους.

Μια γενική σύσταση αναφέρει ότι ιδανικά θα πρέπει να αυξήσετε το διαιτολόγιο σας κατά 150 θερμίδες/ημέρα το πρώτο τρίμηνο και κατά 350 θερμίδες/ημέρα το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Εναλλακτικά θα πρέπει να αυξήσετε το διαιτολόγιο σας κατά 300 θερμίδες/ημέρα καθʼ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τέλος, η τακτική παρακολούθηση του βάρους καθώς και η συνεργασία με τον γυναικολόγο θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο έλεγχο του βάρους και να παρέμβετε σε πιθανές ανεπιθύμητες διακυμάνσεις του.

Είμαι υπέρβαρη, μπορώ να κάνω δίαιτα;

Αν και το επιπλέον βάρος κρύβει πολλούς κινδύνους όπως υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη, μία δίαιτα αδυνατίσματος είναι απαγορευτική κατά τη διάρκεια της κύησης. Αυτό που θα πρέπει να επιδιώξετε όπως προαναφέρεται, είναι να εφαρμόσετε ένα ποιοτικό και ισορροπημένο διαιτολόγιο ώστε να καλύπτετε τις ανάγκες τις κύησης και να περιορίσετε στο ελάχιστο, τρόφιμα που δεν προσφέρουν θρεπτικά συστατικά όπως γλυκά και αναψυκτικά.

Στόχος σας θα είναι να πάρετε μόνο το απαραίτητο βάρος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί μια υγιής εγκυμοσύνη (ενδεικτικά αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να υπερβαίνετε το ένα κιλό το μήνα).

Ευτυχώς ακόμη είμαι στα όρια

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

"Όταν γελάει ο κόσμος μου γελά..."

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...