Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Η ΤΥΧΕΡΗ ΛΙΣΤΑ

nena38

Recommended Posts

Μια χαρά Τσερρούλα! Μωρέ έργα γίνονται στις περισσότερες ενορίες αρκεί να υπάρχει θέληση να τα βρούμε!! Εσύ για παράδειγμα μπράβο σου που έκανες δωρεάν μαθήματα! Ευτυχώς που σε βρήκε ο πατερ! Νοιάστηκε όμως για να μάθει και να σε βρει! Και στη Μητρόπολη μας έχουν πολλές Εκκλησίες συσίτια! Τεσπα αν κάποιος έχει πάρει με στραβό μάτι την Εκκλησία και τους παπάδες ότι και να του πεις φράγκο δε θα δώσει! Όπως για παράδειγμα ο νονός μας! Που πραγματικά δεν ξέρω πόσα έδωσε αλλά μάλλον το έκανε για τυπικούς λόγους! Ίσως να μην πίστεψε και αυτός ότι τα χρήματα δεν πάνε στους παπάδες ποιός ξέρει!

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

"Όταν γελάει ο κόσμος μου γελά..."

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 30k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• marmin

6320

• cherry09

4052

• margi

3818

• καντυ

3499

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια μου, πολύ σας ευχαριστώ για τις ευχές σας προς το κοριτσάκι μου! Ναι, της Αγίας Αννας, 9 Δεκέμβρη, θα την γιορτάζουμε. Ποσο πολύ σας ευχαριστώ που ήσασταν κοντά μου και με ενθαρρύνατε σε όλες τις δύσκολες στιγμές και τώρα ήρθε η ώρα να μου εύχεστε για το μωράκι μου!

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το Θεό, τον Χριστό, την Παναγία!

Την Αγία Αννα που την μέρα της γιορτής σας αν θυμάστε (9 Σεπ΄τεμβρη) μου έκανε το μεγαλύτερο δώρο : τότε έμαθα πως είμαι έγκυος!

Η κορουλα μας παίζει με τον μπαμπά της, την φιλάει, αυτή γελά και με κοιτάει! Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία;

Μακάρι να είναι καλά! Να είναι καλά όλα τα παιδάκια του κόσμου!

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

Ηρθες, ψυχούλα μου, και μας φώτισες.....:P Σε λατρεύω...

Για πείτε μου εσείς που ξέρετε τα της εκκλησίας καλύτερα από μένα! Όταν το όνομα είναι διπλό όπως το δικό μας, ένα από τα δύο γιορτάζετε, σωστά; Όταν επιλέγεις να γιορτάσεις το ένα όνομα, στην γιορτή του άλλου (εφόσον είναι εορτάσιμο), τι κάνεις;

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

Οσο για ταρίφες και τέτοια, δεν ξέρωτι ισχύει και τι όχι! Αν πάντως ζητάνε συγκεκριμένο ποσό, ε, τότε τι να πω!

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

Κορίτσια μου, πολύ σας ευχαριστώ για τις ευχές σας προς το κοριτσάκι μου! Ναι, της Αγίας Αννας, 9 Δεκέμβρη, θα την γιορτάζουμε. Ποσο πολύ σας ευχαριστώ που ήσασταν κοντά μου και με ενθαρρύνατε σε όλες τις δύσκολες στιγμές και τώρα ήρθε η ώρα να μου εύχεστε για το μωράκι μου!

Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου το Θεό, τον Χριστό, την Παναγία!

Την Αγία Αννα που την μέρα της γιορτής σας αν θυμάστε (9 Σεπ΄τεμβρη) μου έκανε το μεγαλύτερο δώρο : τότε έμαθα πως είμαι έγκυος!

Η κορουλα μας παίζει με τον μπαμπά της, την φιλάει, αυτή γελά και με κοιτάει! Υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία;

Μακάρι να είναι καλά! Να είναι καλά όλα τα παιδάκια του κόσμου!

Τέλειο το μνμ σου!!

Για τα δύο ονόματα τώρα! Αυτό που άκουσα είναι ότι κανονικά πρέπει να φωνάζουμε και να τιμούμε και τα δύο ονόματα ειδικά αν έχουν και τα δύο γιορτή! Αλλά και να μην είχε το ένα το βαφτιστικό πρέπει να ακούγεται ως έχει και αυτός είναι ένας λόγος δεν ξέρω αν είναι ο μοναδικός που πολύ παπάδες είναι διστακτικοί στα δύο ονόματα!! Επίσης γνωρίζω πολλές που γιορτάζουν και τα δύο ονόματα και άλλες κανένα! Εγώ για παράδειγμα δέχομαι χρόνια πολλά και στα δύο απλά δεν κάνω γιορτή με κόσμο!! Μπορείς να κρατάς το ένα και στο άλλο να τη γιορτάζεται οικογενειακά αν δε θες νταβαντούρια δυο φορές το χρόνο! Εκκλησιαστικά δε νομίζω να "επιβάλλεται" κάτι!! Την Εκκλησία την ενδιαφέρει να τιμάς τους Αγίους και τους δύο! Δηλαδή Εκκλησιασμός, Θ. Κοινωνία, αρτοκλασία κτλ! κατάλαβες;

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

Διαφημίσεις

Τέλειο το μνμ σου!!

Για τα δύο ονόματα τώρα! Αυτό που άκουσα είναι ότι κανονικά πρέπει να φωνάζουμε και να τιμούμε και τα δύο ονόματα ειδικά αν έχουν και τα δύο γιορτή! Αλλά και να μην είχε το ένα το βαφτιστικό πρέπει να ακούγεται ως έχει και αυτός είναι ένας λόγος δεν ξέρω αν είναι ο μοναδικός που πολύ παπάδες είναι διστακτικοί στα δύο ονόματα!! Επίσης γνωρίζω πολλές που γιορτάζουν και τα δύο ονόματα και άλλες κανένα! Εγώ για παράδειγμα δέχομαι χρόνια πολλά και στα δύο απλά δεν κάνω γιορτή με κόσμο!! Μπορείς να κρατάς το ένα και στο άλλο να τη γιορτάζεται οικογενειακά αν δε θες νταβαντούρια δυο φορές το χρόνο! Εκκλησιαστικά δε νομίζω να "επιβάλλεται" κάτι!! Την Εκκλησία την ενδιαφέρει να τιμάς τους Αγίους και τους δύο! Δηλαδή Εκκλησιασμός, Θ. Κοινωνία, αρτοκλασία κτλ! κατάλαβες;

Eγώ πίστευα πως και τα δύο ονόματα γιορτάζονται! Μου είπε όμως μία φίλη Θεολόγος πως μόνο το ένα γιορτάζεται και πως στο άλλο ούτε οικογενειακά δεν λες χρόνια πολλά! Επέμενε μάλιστα πάρα πολύ κι είπε πως όπου και να ρωτήσω, το ίδιο θα μου πουν! Να και κάτι ακόμη λοιπόν που πρέπει να ρωτήσω.

Καλά ο παπάς του χωριού, όταν η μάνα μου του είπε το όνομα που θα δώσουμε στη μικρή, της είπε να δώσω μόνο ένα! Δεν έκατσε κι η μάνα μου να συζητήσει πολύ μαζί του, αλλά ήρθε και μου το είπε και ήταν προβληματισμένη μήπως όταν έρθει η ώρα της βάφτισης, δεν θελήσει να δεχτεί το όνομα! Σιγά!!!! Εγώ θα τα ρωτήσω όλα και θα αποφασίσω!

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

Eγώ πίστευα πως και τα δύο ονόματα γιορτάζονται! Μου είπε όμως μία φίλη Θεολόγος πως μόνο το ένα γιορτάζεται και πως στο άλλο ούτε οικογενειακά δεν λες χρόνια πολλά! Επέμενε μάλιστα πάρα πολύ κι είπε πως όπου και να ρωτήσω, το ίδιο θα μου πουν! Να και κάτι ακόμη λοιπόν που πρέπει να ρωτήσω.

Καλά ο παπάς του χωριού, όταν η μάνα μου του είπε το όνομα που θα δώσουμε στη μικρή, της είπε να δώσω μόνο ένα! Δεν έκατσε κι η μάνα μου να συζητήσει πολύ μαζί του, αλλά ήρθε και μου το είπε και ήταν προβληματισμένη μήπως όταν έρθει η ώρα της βάφτισης, δεν θελήσει να δεχτεί το όνομα! Σιγά!!!! Εγώ θα τα ρωτήσω όλα και θα αποφασίσω!

ΜΑΡΤΖΗ μου εμενα ο πνευματικος μου που τον ρωτησα πριν την δικη μας βαπτιση μου ειπε οτι η ενα ονομα δωσω η 10 το ιδιο ειναι για την εκκλησια αρκει βεβαια να ειναι καποιου Αγιου και να γιορταζοντε δηλαδη αν βγαλεις Αννα-Μαρια-Γεωργια-Ηλιανα-Αγγελικη-Σοφια-Βασιλικη......το ιδιο θα γιορταζοντε ολα τωρα αν εσυ θελεις να κανεις γιορτη μονο σε ενα αυτο ειναι δικο σου θεμα...ααα και να ξερεις πως αν υπαρχει το ονομα Μαρια παντα μπαινει 1ο δηλαδη αν πει ο νονος Αννα-Μαρια ο παπας λεει Μαρια-Αννα

qWD1p2.png

xdgMp2.png

Εσύ Μάρτζι μου θα πας στον πάτερ και θα του εξηγήσεις γιατί θες να βάλεις δύο ονόματα! Έτσι και αλλιώς σημειώνουν το όνομα όταν πας να κλείσεις για τη βάπτιση! Εμάς τουλάχιστον το ρώτησε ο πάτερ και το σημείωσε οπότε αν είναι να μην το δεχτεί θα στο πει εκείνη την ώρα! Όσο για τα ονόματα ρώτα το και αυτό αν και είμαι σίγουρη (σχεδόν) πως αν ρωτήσεις τη φίλη σου τη Θεολόγο που το βρήκε και το στηρίζει αυτό δε θα ξέρει να σου πει!! Και το καλύτερο δηλαδή είναι να ρωτήσεις έναν ιερέα!! Εσύ όταν λες γιορτή τι ακριβώς εννοείς;;

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

http://www.imns.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=106:2009-02-16-06-36-53&catid=43&Itemid=181

Αυτό είναι από Μητροπολίτη !! Έχει και υπογραφή άλλωστε! Και σας παρακαλώ αν διαβάσετε κάτι που δε σας αρέσει μην τον κατακρίνετε είναι ο πλέον ειδικός για τέτοια θέματα! Αν κάποια ρώτησε τον πνευματικό της και της είπε κάτι άλλο σαφώς και τον ακούει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ακυρώνουμε τα πάντα και κάνουμε όλες ότι λέει ένας πνευματικός!!! Είπαμε η Εκκλησία μας δρα πάντα κατ' οικονομία!

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

Διαφημίσεις

Να και ένα ενδιαφέρον άρθρο για όποια ενδιαφέρεται! Με επιχειρήματα και από αρμόδιο!!

http://agiameteora.net/index.php/gerontes-tis-epoxis-mas/2317-katakrisi-kai-ierokatigoria-oi-megales-amarties-ton-ellinon.html

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

ΜΑΡΤΖΗ ποιο θηλαστρο εχεις??εισαι ευχαριστημενη??
To medela Mini electric έχω! Μου το δάνεισε μια φίλη μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη!

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

ΜΑΡΤΖΗ μου εμενα ο πνευματικος μου που τον ρωτησα πριν την δικη μας βαπτιση μου ειπε οτι η ενα ονομα δωσω η 10 το ιδιο ειναι για την εκκλησια αρκει βεβαια να ειναι καποιου Αγιου και να γιορταζοντε δηλαδη αν βγαλεις Αννα-Μαρια-Γεωργια-Ηλιανα-Αγγελικη-Σοφια-Βασιλικη......το ιδιο θα γιορταζοντε ολα τωρα αν εσυ θελεις να κανεις γιορτη μονο σε ενα αυτο ειναι δικο σου θεμα...ααα και να ξερεις πως αν υπαρχει το ονομα Μαρια παντα μπαινει 1ο δηλαδη αν πει ο νονος Αννα-Μαρια ο παπας λεει Μαρια-Αννα
Αυτό ειλικρινά δεν το ήξερα! Ισχύει πράγματι; Γιατί, αν ισχύει, τι θα κάνω που έχω δηλώσει στο ληξιαρχείο τη μικρή με το όνομα Αννα- Μαρία;

Για πείτε μου σχετικά με αυτό!

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

http://www.imns.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=106:2009-02-16-06-36-53&catid=43&Itemid=181

Αυτό είναι από Μητροπολίτη !! Έχει και υπογραφή άλλωστε! Και σας παρακαλώ αν διαβάσετε κάτι που δε σας αρέσει μην τον κατακρίνετε είναι ο πλέον ειδικός για τέτοια θέματα! Αν κάποια ρώτησε τον πνευματικό της και της είπε κάτι άλλο σαφώς και τον ακούει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ακυρώνουμε τα πάντα και κάνουμε όλες ότι λέει ένας πνευματικός!!! Είπαμε η Εκκλησία μας δρα πάντα κατ' οικονομία!

Σωστά τα βρίσκω αυτά που λέει! Μου άρεσε πολύ αυτό που ίσχυε παλιότερα, να βαφτίζεται το παιδί την ώρα της λειτουργίας!

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...