Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 45 λεπτά , linaa είπε:

Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες εντάξει άμα κάτσεις Κ τα διαβάσεις δεν παίρνεις τίποτα δεν δίνεις τίποτα. 

Εγώ κάθε φορά που είναι να δώσω κάτι στο παιδί μου άμα κάτσω να διαβάσω τις παρενέργειες παθαίνω ένα εγκεφαλικό πρώτα Κ μετά το δίνω . Αλλά εντάξει είναι γενικά δύσκολα να πάθεις κάτι από ευρέως κυκλοφορούντα φάρμακα είναι γενικά ασφαλή.

Ε ναι.. εγω διαβαζω τα φυλλαδια ακομα και στο depon..και θυμαμαι στα φαρμακα της εξωσωματικης δεν μπηκα επιτηδες στο τρυπακι να διαβασω παρενεργειες γιατί ημουν σιγουρη οτι θα τις παθω ολες.. επειδη ηδη ημουν αγχωμενη! Οπως και το σαλοσπιρ αν διαβασεις γράφει οτι δεν ενδείκνυται στην εγκυμοσυνη, για εμβρυα..  κ ομως το παιρνουμε για ασφαλεια.. οπότε ας μην τρελαινόμαστε! Εξετασεις, να ρωταμε τους γιατρους μας.. ειδικα αν εχουμε ιστορικο απο γονεις ή παππούδες και ολα καλά!

Η ΤΥΧΕΡΗ ΛΙΣΤΑ

nena38

Recommended Posts

μαρτζι με το καλο να τις δεχτεις και τις 2!!!τωρα λογικα θα ειστε ηδη παρεουλα!!!

παν μετρον αριστον συνηθιζουμε να λεμε αλλα το μετρο σε αυτη την περιπτωση ποια ειναι???η κλινική μπορει να λεει οτι την συμφερει....ας μην ξαναμιλησουμε για γαλατα...(ή να μιλησω μπας και πεταχτει κ η μικρή που σήμερα μας ξεχασε???:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:)

και σε μας οταν ζητας rooming in δεν εχει επισκεψεις!!!στην κλινικη μου συγκεκριμενα που ρωτησα πρεπει ναπας σε μονοκλινο...αλλα και στο νοσοκομειιο να ημουν η τακτικη να τους διωχνουν ισως να μην ειναι η καλυτερη αλλα μπορουν να τους μαζευουν στο 15' ...πως θα γινει αυτο θα μου πεις???:?βεβαια μπροστα στην ασφαλεια του μωρου δεν με πολυνοιαζει το τι θα πουν οι θειοι και οι θειες που οι πιο πολυ θα ερθουν απο υποχρεωση για να μην φανει αδιαφορια...

28xYp3.png

Κουκλί μου πάντα να γελάς...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 30k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• marmin

6320

• cherry09

4052

• margi

3818

• καντυ

3499

Περισσότερες δημοσιεύσεις

λιλι κινδυνευω να σπασω το υπολογιστη με το πατουσακι που μου εβαλες!!!ζουμερο ζουμερο θελω να το δαγκωσω!!!!ποτε μεγαλωσαν κιολας και καθονται...να δεις που θα τα παντρεψουμε και το ιδιο ακομα θα λεμε!!!!

28xYp3.png

λιλι κινδυνευω να σπασω το υπολογιστη με το πατουσακι που μου εβαλες!!!ζουμερο ζουμερο θελω να το δαγκωσω!!!!ποτε μεγαλωσαν κιολας και καθονται...να δεις που θα τα παντρεψουμε και το ιδιο ακομα θα λεμε!!!!

Εγώ του τα δαγκώνω.......:tongue::tongue::tongue:

hnNfp2.png

QBMLp2.png

Καψουράκι μου σε ευχαριστώ που ήρθες στη ζωή μας και την έκανες ομορφότερη!!!

Διαφημίσεις

να μαι κι εγω..........

αχχχχ ποσο μου εχετε λειψει:cry::cry:

ΛΙΛΙ τι ακριβως εχει το δαχτυλακι?????εγω δεν ειδα κατι περιεργο....ισως επειδη και τα δικα μου ειναι ακριβως ετσι και των μωρων νομιζω:rolleyes::rolleyes:οποτε το θεωρω φυσιολογικο!!!

ΜΑΡΜΙΝ βρηκα κι αλλο αρθρο που κι εκει σε θυμηθηκα;);)

content-top.gif Μωρά και ασφαλές co-sleeping

O ύπνος κοντά στους γονείς – στο ίδιο δωμάτιο – κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού ενισχύει το μητρικό θηλασμό και προστατεύει ενάντια στο Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (ΣΑΒΘ), την πιο συχνή αιτία θανάτου των βρεφών. Για αυτό, η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρία συνιστά το νεογέννητο να κοιμάται στο δωμάτιο των γονιών του.

Co-sleeping είναι ο ύπνος του μωρού στο κρεβάτι των γονιών. Αποτελεί μια συχνή πρακτική την οποία οι επαγγελματίες υγείας έως πρόσφατα αποθάρρυναν. Νεότερες έρευνες όμως δείχνουν ότι ο ύπνος μαζί με την μαμά βοηθάει στην συνέχιση του αποκλειστικού θηλασμού και δεν συσχετίζεται με το ΣΑΒΘ, εφόσον τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες ασφαλείας. Ο ύπνος λοιπόν στο κρεβάτι της μαμάς δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από άλλες επιλογές, αρκεί οι γονείς να τηρούν ορισμένες προυποθέσεις ασφαλείας:

1. Να μην καπνίζουν. Έχει αποδειχθεί συσχέτιση ανάμεσα στον ύπνο μαζί με γονείς καπνιστές και το ΣΑΒΘ, αλλά όχι για γονείς μη καπνιστές.

2. Να μην πίνουν ποσότητες αλκοόλ (πάνω από ένα – δύο ποτά).

3. Να μη χρησιμοποιούν κατασταλτικά φάρμακα όπως αντιισταμινικά, αγχολυτικά κλπ.

4. Να μην παίρνουν ναρκωτικές ουσίες.

5. Η μητέρα να μην είναι υπερβολικά κουρασμένη, με μειωμένες αντιδράσεις.

6. Η μητέρα να θηλάζει. Το μωρό που πίνει μπιμπερό δεν πρέπει να κοιμάται μαζί με τη μητέρα του. Έχει βρεθεί ότι οι μητέρες που δεν θηλάζουν κοιμούνται με την πλάτη τους στο παιδί και αντιδρούν πολύ λιγότερο στις ανάγκες του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντίθετα η θηλάζουσα μητέρα κοιμάται σε μια στάση που προστατεύει το παιδί και γυρίζει συχνά προς το παιδί στον ύπνο της ώστε να το ταίσει ξαπλωτά. Ο θηλασμός προστατεύει από το ΣΑΒΘ.

7. Το μωρό να μην γεννήθηκε πρόωρο ή λιποβαρές.

8. Το μωρό να μην έχει πυρετό ή οξεία ασθένεια.

9. Να χρησιμοποιείται πλατύ κρεβάτι ενήλικα και όχι καναπές ή πολυθρόνα.

10. Το δωμάτιο να μην είναι πολύ κρύο. Να μη χρειάζεται βαρύ σκέπασμα που θα μπορούσε να ζεστάνει υπερβολικά το μωρό.

11. Το δωμάτιο να μην είναι υπερβολικά ζεστό. Θερμοκρασία 18-22 βαθμών Κελσίου είναι ιδανική.

12. Το μωρό να μη φοράει υπερβολικά πολλά ρούχα – όχι περισσότερα από όσα φορούν οι γονείς.

13. Το μωρό να τοποθετείται ανάσκελα, στη μέση του κρεβατιού, ανάμεσα στους γονείς ή με μαξιλάρια στις άκρες για να μην πέσει από το κρεβάτι.

14. Να μην έχει το παιδί από κάτω του μαξιλάρι.

15. Το στρώμα του κρεβατιού να μην είναι μαλακό, να μη βουλιάζει.

16. Να μην υπάρχουν επικίνδυνα για να παγιδευθεί το παιδί κενά ανάμεσα στο κρεβάτι και το στρώμα.

17. Να μην σκεπάζουν το μωρό ποτέ πάνω από το λαιμό. Τα σκεπάσματα να είναι στερεωμένα στα πόδια του κρεβατιού.

18. Να σκεπάζουν το μωρό με ελαφριά βρεφική κουβέρτα ή σε υπνόσακο. Έρευνες δείχνουν ότι τα μωρά που κοιμούνται με τους γονείς τους βιώνουν πιο ζεστές συνθήκες σε σύγκριση με εκείνα που κοιμούνται ξεχωριστά. Ωστόσο τα μωρά που κοιμούνται με τη μαμά τους μπορούν και διατηρούν επαρκή θερμορρύθμιση επιτυγχάνοντας ομαλή θερμοκρασία σώματος σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

19. Να μην κοιμάται άλλο παιδί ή κατοικίδιο στο ίδιο κρεβάτι.

20. Να μην αφήνουν το μεγαλύτερο μωρό μόνο του σε κρεβάτι ενήλικα.

Τέλος, υπάρχει πρόσφατα διεθνώς ένα ερευνητικό ενδιαφέρον για την πρακτική του co-bedding. Σύμφωνα με αυτήν, το μωρό κοιμάται στο δικό του κρεβατάκι, μόνο που αυτό βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι των γονιών, στο ύψος του κεφαλιού. Η κούνια του μωρού περιβάλλεται από κάγκελα, εκτός από την πλευρά προς το κρεβάτι της μαμάς, η οποία είναι χωρίς κάγκελο, ώστε να είναι συνεχόμενη με το στρώμα των γονιών. Με αυτόν τον τρόπο, γονείς και παιδί έχουν τον δικό τους χώρο, αλλά ταυτόχρονα κοιμούνται μαζί, ώστε εύκολα, σε περίπτωση που το μωρό θέλει να θηλάσει ή ξυπνάει, η μαμά να ανταποκρίνεται κατάλληλα φέρνοντάς το κοντά της και χωρίς να χρειάζεται να σηκωθεί.

Στέλιος Παπαβέντσης MRCPCH DCH IBCLC 2011

qWD1p2.png

xdgMp2.png

κοριτσακια μου,τι κανετε; εγω γυρισα γυρω στις 5 παρα,αρμεκτηκα,εβγαλα γυρω στα 100 μλ,τα εβαλα ηδη καταψυξη για α τα εχει η μπεμπουλα μου την παρασκευη που θα ξαναπαω. ελπιζω να καταφερω α βγαλω και αυριο αλλα τοσα και πιστευω θα ειμαστε οκ. χθες πηρα το θηλαστρο. της μεντελα τελικα. ειαι πολυ καλο. εβγαλα χθες 60 μλ και εστι σημερα απο τα 3 γευματα εφαγε 1 δικο μου και 2 με ξεο γαλα. την μια φορα 75 μλ και την αλλη 60. ηθελα να σας ρωτησω αμα περισεψει μητρικο γαλα μεσα στο μπιμπερο το πεταμε; η ξανασυντηρειτε; τουλαχιστο την παρασκευη θα φαει μοο δικο μου. κακα δεν εχει κανει ακομα. δε ξερω τι να κανω. εχει να κανει απο την κυριακη το πρωι.φοβαμαι μη στουμπωσει. επισης ποση ωρα αφηνουμε το θηλαστρο σε καθε στηθος; εγω 10 λεπτα. αλλα ειδικα τωρα το μεσημερι το ειωθα οτι εχω και αλλο γαλα μεσα αλλα το αφησα για οταν ξυπησει η μπουλιτσα μου.

το πρωι ξυπησα 6 ηωρα,ετοιμαστηκα σιγα σιγα,ετοιμασα τη μπεμπουλα μου και την πηγα στη μαμα μου. 3 φορες κατεβηκα και ξανα ανεβηκα τη σκαλα ,δεν μπορουσα να τη αποχωριστω. γυρω στις 12 ηρθε η πεθερα μου και την πηρε απο τη μαμα μου και την εφερε στο σπιτι μου και 3 ηωρα τη πηγε παλι πισω.

στη δουλεια δε μπορω να πω οτι ειναι χαλαρα τα πραγματα.εχουμε δουλειες με φουντες. τρεχου εξαγωγες,παραγγελιες για αθηνα ενας χαμος. 28 δεκεμβρη στματησα απο εκεινη τη μερα ουτε εα επισημο εγγραφο δεν σταλθηκε σε χημειο-τελωνειο που βαση νομου η ενημερωση πρπει να γινετε καθε μηνα. μεχρι α τα βαλω σε μια σειρα περασε η ωρα και δε το καταλαβα. μου ειπα α παω και αυριο αλλα δεν τους εκαα τη χαρη,ειπα τη παρασκευη παλι,αλλα δεν ομιζω οτι θα καταφερω να τους το κανω αυτο για πολυ καιρο.

οποι ξερει κατι για την δυσκοιλιοτητα σε βρεφη ή τι μπορει να φταει και να μην κανουν τα μωρακια κακα ας μου το πει γιατι θα σκασω

τρσερουλα χρονια πολλα,α τα εκατοστησεις.

αγγελικακι και γω αυτο που ξερω κ μας το ειπαν οι μαιες ειναι οτι τα μωρακια που θηλαζουν ειναι φυσιολογικο να μην κανουν καθε μερα κακα...

οσον αφορα το γαλα δεν ξερω ποση ωρα σε καθε στηθος, ξερω ομως οτι για 3 μερες συντηρηται στο ψυγειο...μαλιστα ισχυει το εξης...3 ωρες εκτος ψυγειου, 3 μερες ψυγειο, 3 μηνες καταψυξη!!!

28xYp3.png

για ερωτησεις θα σου πω αυτο που ειπα και στην καντυ για μια σελιδα που στηριζει μανουλες που προσπαθουν να θηλασουν δινοντας πληροφοριες...ειναι η

https://www.facebook.com/pages/La-Leche-League-Greece-%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%98%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82/198245570261706

την ειχα δωσει κ στην καντυ...δεν ξερω αν τελικα μιλησε μαζι τους και αν την βοηθησαν...κανε μια προσπαθεια για λεπτομερειες...επισης μπορεις να παρεις την μεντελα κ να ρωτησεις!!!γιατι οχι???

28xYp3.png

Aggelikaki μου στο ξαναείπα νομίζω και είναι και αυτό που λέει η Τσερρούλα μωρό που θηλάζει και μία φορά την εβδομάδα είναι φυσιολογική κένωση. Η παιδίατρος μου μάλιστα μου είπε μεχρι δεκαπέντε μέρες. Βασική προϋπόθεση όπως σου είπα είναι τα κακάκια να βγαίνουν μαλακά σαν τούρτα δηλαδή όχι σχηματισμένα. Για να ηρεμήσεις τελείως όμως μπορείς να ρωτήσεις και τον παιδίατρο σου. Δηλαδή μέχρι πόσες μέρες εάν δεν κάνει κακάκια είναι οκ και πότε να αρχίσεις να ανησυχείς ναδεις που θα σου πει το ίδιο. Τώρα για το γάλα εάν το ζεστάνεις δεν ξαναχρησιμοποιείται κανονικά. Μπορεί μέσα σε τρία τέταρτα νομίζω να το πιει μετά πετιέται. Για σιγουριά εγώ το δοκιμάζω πριν αλλά αν είναι άλλος που το δίνει δε νομίζω να το κάνει. Δες και αυτή τη σελίδα αν θες μου φαίνεται πολύ κατατοπιστική και λεει πως μπορεί να το κρατήσεις ακόμα και αν το έχεις ζεστάνει αλλά στο ψυγείο. Εγώ προσωπικά δεν το έχω κάνει αλλά δε χρειάστηκε κι όλας.

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/10/blog-post_30.html

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

"Όταν γελάει ο κόσμος μου γελά..."

Διαφημίσεις

Κορίτσια, έχω μια πανέμορφη ανιψούλα! Η καημένουλα μου....μία γελάει μαζί μας και χαίρεται, μία κλαιει, κοιτάζει γύρω της απορημενα και μπήγει τα κλάματα! Με μένα γελάει πολύ το χρυσούλι μου! Και με τον άντρα μου το ίδιο!!!! Με τη μάνα μου κλαίει...μάλλον επειδη φοράει μαύρα. Η μάνα μου σκύλιασε από το κακό της, χα! χα!

Αγγελικάκι μου, υπομονή με τη δουλειά!

Αχ, κορίτσια, ολοι λένε ως έπεσε η κοιλιά μου και πως είναι σημάδι πως θα γεννήσω νωρίς!

BnbHp3.png?SuJx0Ufr

Ηρθες, ψυχούλα μου, και μας φώτισες.....:P Σε λατρεύω...

ΚΑΝΤΥ μου σε ευχαριστώ πολύ χαίρομαι που με θυμάσαι κ που προλαβαίνεις όχι μόνο να διαβάζεις αλλά να μας τα γράφεις και εδώ για να ενημερωνόμαστε και εμείς.

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

Μαρτζι να της δωσεις ενα φιλακι κ απο μας!

Τσερουλα χρονια πολλα! Να τα εκατοστησεις!

Μαρμιν τον γυναικολ δεν του τηλεφ. Την παρασκευη θα παω να κανω κ τις δικες του εξετασεις επιτελους κ μολις βγουν τα αποτελεσματα θα παω για ολα μαζι.

Για γαστρεντ δεν εκανα τιποτα ακομη.

ευχαριστω πολύ κοριτσακια μου για τις ευχες...ειδατε τι πονηρη ειμαι??δεν ειπα τιποτα χθες και παιρνω κ σημερα ευχες!!!

σε λιγο θα ερθει κ ο κοσμος μου...να μην με ψαχνεται!!!

28xYp3.png

χαχαχα Τσέρρυ έτσι μπράβο να μας δίνεις αναφορά :tongue::tongue:

Η Μαριούλα μας πού είναι;

Πέπσι μου χαρά στην υπομονή σου κορίτσι μου εγώ θα είχα πάρει αμέσως το γυναικολόγο να μάθω αν μπορεί να είναι αυτή η αιτία.

Μάρτζι ήμουν σίγουρη πως θα είναι κουκλίτσα η ανιψούλα. Εσύ πάντως μην το παίρνεις πολύ επάνω σου που σε χαμογελάει είμαι σίγουρη πως τα μισά και παραπάνω χαμόγελα είναι για την εξαδελφούλα της :tongue::tongue: Έτσι να πεις και στη μανούλα για να μη στενοχωριέται αν και είμαι σίγουρη πως τώρα πια θα χαμογελάει και σε εκείνη.

vU2tp2.png

o0TFp2.png

hXmXp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...