Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 5 ώρες πρίν, Makelen είπε:

Μηπως να ρωτησεις τον γιατρο σου να επαιρνες κολπικα το utrogestan?? Με τοσες παρενεργειες δε μπορει να μη στο πει κ μονος του. Τωρα οσο για τις πολλες εξωσωματικες.. τι να πω..! Σου εχουν πει που αποδιδουν τις αποτυχιες; εχετε εντοπισει το προβλημα;?

Το άλλαξα και μόνο το βράδυ που βάζω το cyclogest το πίνω από το στόμα. Όμως και πάλι γίνομαι χάλια, δεν το έχει συνηθίσει ο οργανισμός μου. Το κεφάλι κοντεύει να σπάσει και τελικά ξύπνησα να πάρω ντεπον, δεν αντέχω. Πλέον για την ηλικία ου λένε αν και η ποιότητα των εμβρύων που έβαλα ήταν αρκετά καλές μου είπαν με το ένα άριστο. 

Cafe Σεπτεμβριου 2012!!!

Angelikig

Recommended Posts

τουλουμπακι η φιλη σου που γεννησε? σε ιδιωτικο η δημοσιο?μια φιλη μου που γεννησε στο ιασω πληρωσε με τον εοπυ 1050 και 220 για τα βλαστοκυτταρα. μηπωσ ξερεισ αν κρατησε τα βλαστοκυτταρα και αν πληρωσε?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 594
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ Νιονιώ τώρα αγχωθηκα λιγάκι με αυτο για την οικογενειακή μερίδα. Γι'αυτό το λόγο κάνουμε τον πολιτικό. Για να μην χρειαστει αναγνωριση κλπ. Δεν το λέω ακόμα του Μακούλη γιατί θα πελαγωσει ακόμα περισσότερο. Μας πήγε πίσω ο θανατος του παππου αλλά όλα μεσα στη ζωή είναι... Περαστικά στο μικρό σου. να γίνει γρηγορα καλά και να απολαυσετε μαζί την αδεια σου, μπανάκια και τα σχετικά. Ανυπομονώ κι εγω για την άδειά μου αλλά εχω ακόμα μερες. Μέχρι τελος Ιουλίου θα δουλεύω.

Δήμητρα απαράδεκτό αυτό που σου κάνανε και καλά κάνεις που πήγες επιθεώρηση. Αν και όλα τα τελευταία μετρα στον εργασιακό τομέα είναι υπερ των εργοδοτών τουλάχιστον κάτι εχει μεινει και για μας τους εργαζόμενους.

Όσο για τον Εοπυυ και τα μαιευτηρια σταμάτησα να ανησυχώ από τότε που άλλαξα γυναικολογο και θα γεννήσω στο Αττικό. Θα πληρώσω τον γιατρό και στο νοσοκ. μόνο αν μείνω σε δωμάτιο με λιγότερα κρεβατια 1 ή 2. Και πάλι είναι πολύ προσιτες τιμες.

Πήγα και στις παροχες του Ικα να ρωτησω τι εγγραφα χρειαζονται για την αδεια μου για να ξερω και απότι καταλαβα ξεκινάω απο τον γιατρό μου που θα δωσει την Ημερομ. μετά σε γιατρό του ΙΚΑ, θελει λεει κι ενα χαρτι απο τον εργοδότη και μετα τελος. Άλλα πάλι απο κει τρεξιμο με τη γραφειοκρατία....

dx9il3kfv.png

Καλημερα γλυκες εγκυούλες...

Η φίλη μου Δήμητρα γέννησε στο ΜΗΤΕΡΑ που θα γεννήσω και εγω,για τα βλαστοκυταρα δεν ξερω,θα την ρωτησω όμως και θα σε ενημερώσω...Σιγουρα πάντως η τιμή που είπε ήταν μόνο για το νοσοκομείο.Εγω στο πρώτο μου παιδάκι που τα κράτησα ηταν πολύ περισσότερα τα χρήματα....

Θα πάτε για κανένα μπανάκι το ΣΚ????

Καλημέρα σας κοπελιές!

Δήμητρα, τέλειος ο τοίχος! Τα συγχαρητήριά μου στη γιαγιά. Όντως κρίμα είναι αν μετακομίσετε σε άλλο σπίτι. Ελπίζω να τον κάνετε απόσβεση σ' αυτό το σπίτι.

Λίτσα, για το χαρτί που λες ότι χρειάζεσαι από τον εργοδότη είναι αυτό που σου δίνει ο γιατρός του ΙΚΑ με την ΠΗΤ. Έχει δύο κειμενάκια "υπεύθυνες δηλώσεις" από κάτω. Η μία αφορά τον εργοδότη και η άλλη εσένα. Ο εργοδότης (ή το αντίστοιχο τμήμα μισθοδοσίας τελοσπάντων) συμπληρώνει τα δικά του στοιχεία μαζί και την ημερομηνία που πρέπει να σταματήσεις (56 μέρες πριν την ΠΗΤ), συμπληρώνεις και εσύ από κάτω τα δικά σου στοιχεία και όταν πια έχει αρχισει η άδειά σου πας στο ΙΚΑ για να σου βγάλουν το ποσό που θα πληρωθείς. Και την απόδειξη που θα σου δώσουν για τα χρήματα που θα σου καταθέσουν την δίνεις στο τμήμα μισθοδοσίας για να σου βγάλουν ένα ποσό που θα πληρωθείς και από την δουλειά σου. Ελπίζω να βοήθησα.

Διαφημίσεις

Βοήθησες Νιονιώ, ευχαριστώ. Η αλήθεια είναι ότι κανεις δεν μου τα ειπε τόσο αναλυτικά. Ούτε ο υπάλληλος του ΙΚΑ χιχι....

Εγω τη φωτογραφία σου Δήμητρα δεν μπορώ να την δω. Βλεπω μόνο ένα μικρό κουτακι μ'ενα κοκκινο Χ :-(

dx9il3kfv.png

Καλημέρα σε όλες!

Αν μπορώ να συνεισφέρω κάτι σε πληροφορία σχετικά με τιμές, έκανα χτες ένα τηλέφωνο στο ΡΕΑ, το οποίο τελικά από τον Απρίλιο έχει και αυτό σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., και μου είπαν για τρίκλινο 700 ευρώ + Φ.Π.Α. 13 %, δλδ 791 ευρώ για φυσιολογικό τοκετό (3 μέρες νοσηλεία) και 800 ευρώ + Φ.Π.Α. 13 % σε περίπτωση καισαρικής (4 μέρες νοσηλεία).

Για τα βλαστοκύτταρα έκανα μία ερώτηση στο φλου για να έχω μία ιδέα, μου είπαν 226 ευρώ για ομφάλιο αίμα μόνο, και 815 για βλαστοκύτταρα και δεν κατάλαβα τι άλλο, για φύλαξη 20 χρόνων σε κάθε περίπτωση. Νομίζω ότι αυτές οι τιμές ήταν τελικές, με το Φ.Π.Α., αλλά δεν ορκίζομαι γιατί έχω σκοπό να ξαναρωτήσω πιο λεπτομερώς και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία.

Πάντως δεν έχω πολυκαταλάβει τι παίζει με αυτά, αν δηλαδή όντως έχουν κάποια σοβαρή χρησιμότητα ή είναι ένα νέος τρόπος εξτρά οικονομικής εκμετάλλευσης και απλώς παίζουν με το άγχος του κόσμου. Εννοείται δεν μπορώ να έχω επιστημονική γνώμη σχετικά, αλλά από όσα έχω καταλάβει διαβάζοντας κάποια πράματα έχω μάλλον την εντύπωση ότι έχουν αμφίβολη εφαρμογή, και πάλι σε πάρα πολύ συγκεκριμένες ασθένειες και καταστάσεις. Δεν ξέρω, γνωρίζει κάποια περισσότερα σχετικά;

ge89htr6v.png

γκρινιτσα αυτο που εχω καταλαβει με τα βλαστοκυταρα ειναι να μην σου τυχει!!! γιατι τοτε φασκελοκουκουλοστα!! ετσι λεμε στο χωριο μου. μασ εχουν βαλει σε ενα τριπακι οτι αν δεν τα κρατησουμε και τα χρειαστουμε καποια στιγμη τοτε 8α υπαρχει θεμα αλλα τελικα αυτοσ που ειναι αρωστοσ δεν μπορει να χρησημοποιησει τα δικα του λενε. δεν μπορει κανενασ να βγαλει ακρια τελικα. και μην ξεχναμε οτι εδω και πολλα χρονια τα χρησιμοποιουσαν στο εξωτερικο παρανομα στισ κρεμεσ για το προσωπο οχι τισ φτηνεσ βεβαια!!!αυτεσ που ξεκινουν απο 500 ευρω.

παντωσ εγω 8α τα κρατησω οπωσ και οι περισοτεροι για να εχω το κεφαλι μου ησυχο αλλα δεν ξερω αν 8α τα δωσω στο ιασω η σε δημοσια τραπεζα αυτο πρεπει να δω.

παντωσ και η φιλη μου που γεννησε στο ιασω τησ ειπαν 220 για βλαστοκυταρα και 700 για πλακουντα τελικα τισ εριξαν τισ τιμεσ ολοοι τουσ παλια ηταν γυρω στα 2000ευρω.

Καλημέρα κοριτσια....

Στο γιο μου τα κρατήσαμε τα βλαστοκύταρα για τον λογο που είπε η grinitsa,αν ποτε μας χρειαστούν και δεν τα κρατησαμε θα χτυπαγαμε το κεφαλι μας...Βεβαια τότε είχαμε πληρωσει γυρω στα 1500ευρω με φυλαξη στο υγεια για 20χρονια.Τωρα στο 2ο δεν το έχουμε συζητήσει καν αλλα αν πρόκειτε για 200ευρω μόνο λογικα θα τα κρατήσουμε και αυτα...

Διαφημίσεις

απο οτι καταλαβα ειναι χωρια τα βλαστοκυταρα 200 ευρω και χωρια ο πλακουντασ 700 ευρω στο ιασω αυτεσ οι τιμεσ ..οποτε ρωτηστε τι τιμεσ οπου θα ειστε κοριτσια γιατι ακρια δεν βγαινει!!

Καλημέρα!

Ελπίζω να είστε όλες καλά και να μη σας παιδεύει πολύ η ζέστη. Ζηλεύω όσες από εσάς είστε κοντά σε καθαρή θάλασσα, ρίξτε καμιά βουτιά και για μας που μόνο την ονειρευόμαστε.;)

Σχετικά με τα βλαστοκύτταρα, επειδή έχω προβληματιστεί πολύ, ψάχτηκα όσο μπορούσα διαδικτυακώς και νομίζω ότι κατάφερα να σχηματίσω μια κάπως πιο καθαρή (και ελπίζω περισσότερο σωστή) εικόνα για το θέμα.

Τη μοιράζομαι μαζί σας, ελπίζοντας να μη σας κουράσω, για την περίπτωση που απασχολεί και κάποιαν άλλη και θέλει να το συζητήσουμε.

Παραθέτω συνοπτικά τα κυριότερα από όσα κατάλαβα διαβάζοντας:

1. Η κυριότερη εφαρμογή που έχουν αυτή τη στιγμή είναι στη λευχαιμία, και στην περίπτωση αυτή δεν χρησιμοποιούνται τα κύτταρα του ίδιου του δότη καθώς, εφόσον παρουσιάστηκε η νόσος, αυτά δεν είναι υγιή.

2. Γενικότερα, είναι πάρα πολύ ελάχιστο το ποσοστό των περιπτώσεων στις οποίες γίνεται κάποια χρήση των κυττάρων για τον ίδιο το δότη. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που φυλάσσεται με αποκλειστικό σκοπό την "ατομική" χρήση, απλώς πάει χαμένο.

3. Το νομικό πλαίσιο που διέπει τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες φύλαξης είναι θολό έως ανύπαρκτο. Προσθέστε σε αυτό ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα τεράστιο αναλογικά αριθμό ιδιωτικών τραπεζών (κάπου διάβασα για το 20% του συνολικού αριθμού παγκοσμίως, δεν ξέρω αν το νούμερο είναι απόλυτα ακριβές, αλλά σίγουρα μου φαίνεται αρκετά τρομακτικό, ιδίως δεδομένης της...παράδοσης της χώρας μας σε ζητήματα διαφθοράς).

4. Με την "προσωπική" φύλαξη, και δεδομένων μάλιστα των ανωτέρω (3), τίθεται στην ουσία ένα σοβαρό ζήτημα σχετικά με την ασφάλεια της διαχείρισης του γενετικού υλικού του παιδιού σου, αφού δεν μπορείς να γνωρίζεις ποιος, πού και για ποιο σκοπό μπορεί αν έχει ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα συγκεκριμένα δεδομένα. [Έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα για παράνομη χρήση των βλαστοκυττάρων στο εξωτερικό σε ακριβές κρέμες καλλυντικών κ.λπ., αλλά προσωπικά με τρομάζει πολύ περισσότερο το ενδεχόμενο να μπορεί, λόγου χάρη, κάποιος πάμπλουτος κύριος στην Ελβετία να μάθει ότι το παιδί μου έχει ένα ωραιότατο συμβατό νεφρό για το δικό του παιδί που έχει ανάγκη.]

5. Υπάρχει η επιλογή της δωρεάς στη δημόσια τράπεζα, από την οποία μπορεί να αναζητήσει υλικό οποιοσδήποτε έχει ανάγκη. Το να γίνεις δότης δεν σου εξασφαλίζει κάποια "προτεραιότητα", αλλά το όλο πράγμα λειτουργεί όπως η δωρεά αίματος: εάν υπάρχει ικανός αριθμός από δότες, δημιουργείται και το απαραίτητο απόθεμα υλικού προκειμένου να έχουν όλοι αυξημένες πιθανότητες να βρουν συμβατό υλικό εάν και όταν τους χρειαστεί. Στην πράξη, εξάλλου, οι περιπτώσεις που ζητείται τέτοιο υλικό είναι μάλλον σπάνιες.

Μπορείς να επιλέξεις τη δωρεά στη δημόσια τράπεζα ανεξαρτήτως του μαιευτηρίου στο οποίο γεννάς. Η συλλογή γίνεται από το γιατρό σου και το υλικό το παραδίδεις εσύ. Διάβασα ότι κάποια ιδιωτικά μαιευτήρια παλαιότερα ζητούσαν κάποιο ποσό για τη διαδικασία αυτή, αλλά η εν λόγω χρέωση είναι εντελώς καταχρηστική (το νοσοκομείο δεν κάνει τίποτα, είναι θέμα συνεννόησης με το γιατρό σου που απλά "γεμίζει" την ώρα του τοκετού το σχετικό κιτ συλλογής) και απ' όσο κατάλαβα δεν συμβαίνει πλέον.

(Μπορείτε να δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της δημόσιας τράπεζας στην Αθήνα http://hcbb.bioacademy.gr/. Για την ενημέρωση του κοινού http://hcbb.bioacademy.gr/index.php/2011-07-14-09-43-24 .)

Προσωπικά, σκοπεύω να πάω μόλις μπορέσω στη σχετική ενημέρωση και φυσικά να μιλήσω και με το γιατρό μου. Νομίζω πάντως ότι έχω ήδη κατασταλάξει στη δωρεά στη δημόσια τράπεζα, όχι τόσο για το ότι είναι δωρεάν, αλλά επειδή μου φαίνεται ότι α)έχει μεγαλύτερη πρακτική χρησιμότητα ως κίνηση, για εμένα και για το κοινωνικό σύνολο και β)είναι ασφαλέστερη.

Αυτά. Να προσέχετε και να περνάτε καλά.;)

ge89htr6v.png

Grinitsa κι εγω μάλλον προς τη Δημόσια Τράπεζα προσανατολίζομαι. Θα το σκεφτώ και θα το συζητησω και με τον γιατρό μου.

Dimitra είδα τις φωτογραφίες στο FB και ομολογώ ότι είναι θαυμάσια δουλεια Μπράβο στη μαμά σου. έχει ταλέντο!!!!

Με τη ζέστη πως τα πάτε κορίτσια? Εγώ υποφέρω.... Έχουμε κλιματιστικό μονο στην κρεβατοκάμαρα κι αυτες τις μερες προσπαθω να περναω τη περισσότερη ωρα εκει αλλά δεν΄γίνεται και για όλη τη μερα. Πρέπει να μαγειρεψω και να πάω και για δουλεα οπότε κλάφτα Χαράλαμπε. Αυριο θα πάμε για καινουριο κλιματιστικό για το σαλόνι γιατί δεν μπορώ καθόλου. Πότε θα τεελιωσει αυτος ο καυσωνας? Άλλες 11 βάρδδιες και μετά άδεια. Ανυπομονώ... Τις τελευταίες μερες η κοιλίτσα μου φούσκωσε κάπως απότομα. Έφτασε κατω απο το στηθος και νιωθω την πίεση στο στομάχι λίγο πιο έντονα. Η δραστηριότητα της μπέμπας είναι σχεδόν ασταμάτητη, ιδιαιτερως όταν κάθομαι ή ξαπλώνω. Καλά κάνει εννοείται. Αν δεν ενιωθα τίποτα θα είχα αρρωστησει απο την αγωνία.

dx9il3kfv.png

Εμείς ευτυχώς βάλαμε κλιματιστικό στο σαλόνι πριν καμιά δεκαριά μέρες, δεν είχαμε καθόλου στο σπίτι. Οπότε άμα δω τα σκούρα το σκάω τη νύχτα από την κρεβατοκάμαρα για να πάω στον καναπέ. Χ)

ge89htr6v.png

Οτι μπορεί κάνει η κάθε μια για να περάσει πιο ανωδυνα αυτός ο καυσωνας. Ουφ.....

Μόλις πρόσεξα το tickeraki μου που λέει ότι μένουν άλλες 76 μέρες. Απίστευτο!!!! παρεπιπτόντως δεν μου αρεσει η φωτογραφία αυτης της εβδομάδας. Περίεργη γκριματσα εχει αυτο το μωρό στη φωτογραφία.

Τελοσπάτων. Φευγω για τη βάρδιά μου. Φιλιά και κουράγιο σε όλες!!!!

dx9il3kfv.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...