Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 7 λεπτά , Makelen είπε:

Δε θα φταις εσυ.. ουτε οι ορμονες.. οι αλλοι οι κουλοί θα φταινε.. που οποια βλακεια τους ερχεται.. στην εγκυο τη λενε! Δεν ξερω πως γινεται αυτο!!!

Ααααα κατάλαβα!!! Έχω μάθει να κλείνω τα αυτιά μου καιρό τώρα σε βλακείες... Αστούς να λένε εγώ απλά δεν ακούω!!! 😉 Είδα κι όταν δεν ήμουν έγκυος τι λέγανε οπότε εκεί έμαθα να μην ακούω!!!

• Χαχα 1

Cafe Σεπτεμβριου 2012!!!

Angelikig

Recommended Posts

fairytale να προσεχεισ με το συκωτι γιατι εχει πολυ βιταμινη Α και μπορει να ειναι τοξικο δεσ στο ιντερνετ για αλλες τροφεσ που ειναι πλουσιεσ σε σιδηρο
fairytale ευχομαι όλα να πάνε καλά και όπως τα θες. Όντως αυτο με το συκώτι μου το ειχε πει κι εμενα ο γιατρος και το αποφευγω. Βασικά όλο αυτον τον καιρό μονο μια φορά εφαγα τωρα τελευταία που περνούσα απο κάπου κι εφτιαχναν συκώτι. Μετά το είπα στον Μάκη και ξεσήκωσε τον κόσμο για να φαω συκώτι. Βρε δε θελω... Τίποτα αυτος. Πήγε και πήρε συκώτι το εφτιαξα και τελικά εγω εφαγα 3-4 κομματάκια κι εκεινος το υπόλοιπο. Τι να πεις... Νομίζω οτι αυτο με την βιταμινη Α ισχυει γενικά για όλα τα εντόσθια αλλα δεν νομίζω να πάθεις και κατι αν φας 2-3 φορες. Κάπου είχα διαβάσει ότι και η ξανθες σταφίδες εχουν επίσης μεγάλη περιεκτοκότητα σε σιδηρο αλλά δεν είμαι σίγουρη. Νομίζω ότι και το μοσχάρι πρέπει να χει. Πάντως αν είναι τελικά να πάρεις συκώτι να πεις του χασάπη σου οτι το θελεις για τον σίδηρο γιατι ο κουμπαρος μας που ειναι χασάπης μας είπε οτι αν προκειται για τον σίδηρο αν το κόβουν κάπως σαν φιλετο και δεν το κανεις τηγανιτο είναι καλύτερα. Αν θες μπορω να μαθω λεπτομερειες.

Μακάρι να καταφέρω έστω να προσπαθησω να γεννησω φυσιολογικά....

ακόμα κι αν καταλήξω σε 2η καισαρική τουλάχιστον να έχω δωσει μια ευκαιρία στον μπεμπίτο μου να γεννηθεί φυσιολογικά...

Αυτό με το συκωτι που λέγεται οτι περιέχει πολλή βιταμινη Α και μπορεί να προκαλέσει τερατογένεση το γνωρίζω...

απλά αυτό όπως και άλλες τέτοιου είδους συμβουλές νομίζω οτι έχουν βάση όταν καταναλώνεις πολυ μεγάλες ποσότητες...

Παρόμοια πράγματα λένε και για τον τόνο και γενικά τα ψάρια που ζουν σε μεγάλα βάθη οτι έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε βαρέα μεταλλα και δεν κάνει να τα καταναλώνουμε...

Παν μέτρον άριστον σε όλα λέω εγω και μια χαρά!!!;)

σε ευχαριστω Λιτσάκι για την πληροφορία!

βασικά εγω το προτιμω ψητό αν και γίνεται λίγο πιο σκληρό αποτι το τηγανητό...

μου έδωσε ο γιατρός μου έναν καταλογο με τροφές πλούσιες σε σίδηρο και την απορροφησιμότητα της καθεμιας απο τον οργανισμό αλλά έτσι κι αλλιώς πάντα είχα θέμα με τον αιματοκρίτη μου οπότε ξέρω πως να κινηθω!

τουλουμπάκι αν θες να γίνεται καλύετρη απορρόφηση του σιδηρου αντι για νερό να πίνεις χυμό πορτοκάλι μαζί με το χάπι!

και γενικά ο χυμός πορτοκάλι βοηθάει πολύ!

Τα πιο γλυκά κομμάτια της ζωής μου είστε εσείς....

M1XEp3.png

D0MBp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 594
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

31,5 ήταν στις τελευταίες μου εξετάσεις και στις πιο προηγούμενες. Δεν μου επεσε τωρα αλλα μου είπε ο γιατρός ότι όσο μεγαλώνει το μωρό μεγαλώνει και η κατανάλωση. Εγω πάντα είχα χαμηλό αιματοκρίτη και αιμοσφαιρίνη. Όχι τόσο, γύρω στο 33-34 αλλά και πάλι ειναι λιγο χαμηλό. Νομίζω το φυσιολογικό είναι 36 και πανω.

dx9il3kfv.png

Αυτο με το πορτοκάλι κάπου το διάβασα, ότι με τη βιταμινη C απορροφάται καλύτερα ο σίδηρος και οτι με το ασβεστιο ουτε καν, αλλά δεν ειχα σκεφτει να το εφαρμόσω. Εννοείται ότι με τα χαπια απεφευγα να φαω κατι μια ωρα πριν και μια ωρα μετα σχεδον για να ειμαι σίγουρη. Μου φαινεται θα παρω πορτοκαλάκια να τρωω ενα κάθε φορα που παιρνω σίδηρο, ή μάλλον τωρα που το σκεφτομαι που και που γιατι αμα τρωω δυο φορες τη μερα πορτοκάλι ή πίνω χυμο στο τελος θα τα σιχαθω.

Προχτες παιδιά η μάνα μου εφερε φακες να φαω που εχουν σίδηρο. Κόβω και ενα μεγάλο κομματι φετα και το πεταω μεσα στο πιάτο και ηταν μουρλια αλλα δεν νομίζω να απορροφήθηκε καθολου σίδηρος χα χα.

fairytale για πες ποιες τροφες λεει το χαρτι του γιατρου σου ότι ειναι καλυτερες?

dx9il3kfv.png

Δεν το ήξερα αυτό με το πορτοκάλι...Κ εγώ το έπινα με νερο κ νηστική μια ώρα πριν κ μια μετά....Θα το ξεκινησω έτσι μηπως δω διαφορά....Φακές μου φτιάξανε κι εμένα χθες και μόλις τις είδα αναγούλιασα και είχα και το γιο μου να μου λέει,φάτες κάνουν μεγάλα μπράτσα...:-P

Διαφημίσεις

Μας έχει τρελάνει ο καιρός...Ξεκινάμε το πρωι με ήλιο και ζέστη και επιστρέφουμε το απογευμα απο τη δουλειά μας με κρυο και βροχη....Πότε θα φτιάξει ο καιρός ακούσατε???Α!!!Δεν σας είπα τι έπαθα...Το Σαββατο είχαν έρθει 2 παιδάκια σπίτι να παίξουν με τον μικρό και μετά από 2 μέρες με πήρε η μητέρα τηλ να μου πει ότι ο αγοράκι είχε οστρακιά...Φρίκαρα τελέιως,η μητέρα μου βέβαια μου είπε πως την έχω περάσει αλλά δεν γινόταν να μην ενοχλήσω το γιατρό...Μου είπε αφου την έχω περάσει να μην το συζητάμε καν,έχω ανοσία...Μεχρι να μου το επιβεβαιώση όμως.....

Λογικό είναι να ανησυχήσεις... αλλα αφου την εχεις περασει τοτε εισαι μια χαρα. Όσο για τον καιρό τι να πω.... Από τη μία ανυπομονω΄όπως καθε χρόνο να μπει το καλοκαίρι κι από την άλλη σκεφτομαι το τι εχουμε να περάσουμε με τη ζεστη και με τις κοιλίτσες τούρλα και λέω προς το παρον καλά είμαστε. Όχι τιποτα άλλο έχουμε μόνο στην κρεβατοκάμαρα κλιματιστικό και πρεπει να πάρουμε και για το σαλόνι τωρα αν δεν την παλεψω με τη ζεστη... Άλλα εξοδα!!!! Από κλωτσιες πως πάει κορίτσια?

dx9il3kfv.png

Καλημέρες σε όλες!

Θέλω να πιστεύω ότι ο καιρός θα φτιάξει επιτέλους, μας έχει τρελάνει.

Κι εγώ τα κατάφερα να ξυπνήσω με πονόλαιμο σήμερα:mad:. Ελπίζω να τη βγάλω ελαφρά, αρκετές ήταν 2 γρίπες μέσα σε ένα εξάμηνο (άλλοτε δεν τις πάθαινα ούτε σε μια εξαετία:tongue:).

'Οχι τίποτα άλλο, αλλά έχω να ετοιμάσω και πάρτυ για το μωρό που έχει γενέθλια την Κυριακή (το μπαμπά του μπεμπέ εννοώ, μην παρεξηγηθούμε), και δεν μπορώ να φτιάχνω τούρτες συναχωμένη!:roll:

ge89htr6v.png

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι σε όλες...

Grinitsa εύχομαι να μείνει στον πονόλαιμο το πράγμα και να περάσει σύντομα για να περάσετε τέλεια στα γενέθλια του μωρού σου. Να τον χαίρεσαι και να σας χαίρεται κι εκείνος.

Εγώ από προχτές τυραννιέμαι απο μια επιπεφυκιτιδα στο αριστερό μου μάτι. Ο πόνος και τα λοιπά έχουν περάσει ευτυχώς με το κολλύριο αλλά επειδή έχω βγάλει τον φακό απο το ένα ματι τα βλέπω όλα θολά και δεν μπορώ να εστιάσω εύκολα. Αύριο θα δοκιμάσω να βάλω τον φακό και βλέπουμε πως θα πάει. Ευτυχώς όλο αυτο δεν επηρεάζει την μπεμπούλα. Αυτή το χαβά της... Κλωτσιες πρωι, μεσημέρι και βράδυ για μην την ξεχνάω... τωρα που βαράει συχνότερα και για περισσότερη ώρα κατάφερε και ο μπαμπας της επιτέλους να την νιώσει κι εχει πάρει μεγάλη χαρά. Τι όμορφη αίσθηση είναι αυτή βρε κορίτσια... Πολύ το χαίρομαι κάθε φορά!!!!

dx9il3kfv.png

Καλήμερα κορίτσια και καλό μήνα...Κ με το καλό να γεννήσουμε όλες μας...Να χαιρεσαι το μώρο σου grinitsa και εύχομαι να περάσετε τέλεια στα γενέθλια...Αλήθεια φτιάχνεις τουρτα μόνη σου????Αν είναι εύκολη θέλω την συνταγη οπωσδήποτε....Εγω χθες καθόμουν στο καναπέ και ήταν ακουμπησμένος στη κοιλια μου ο μικρος΄και κλώτσησε η μπουμπου και μου λέει ''Τι ήταν αυτό?'' και χαμογέλαγε...Μετά ήθελε όλη την ώρα να ακουμπαει την κοιλιά....

Διαφημίσεις

Και μιας και λεμε για χρόνια πολλά νομίζω ότι πρέπει να ευχηθούμε και στη Νιονιώ να χαίρεται τη μικρη της. Πρόσεξα οτι το ticker γραφει οτι είναι 7 χρονών και 2 ημερων οπότε αν πάει καλά σημαίνει ότι είχε γενέθλια. Αν είναι έτσι Νιονιώ να τη χαίρεσαι και την δεις όπως θελεις, μαζί και όλα τα μελη της οικογένειάς σου!!!!

dx9il3kfv.png

Kαλημέρα κορίτσια. Σήμερα είμαι πολύ πρωινή. Τις τελευταίες δυο μέρες η μπέμπα δεν εχει ησυχάσει καθόλου με αποτέλεσμα να μην κοιμάμαι καλά. Πίστευα πως για τουλάχιστον ενα μήνα ακόμα δε θα είχα αυτό το θέμα. Δεν ξυπνάω αν με κλωτσήσει αλλά όταν ξυπνήσω για να επισκεφτώ την τουαλέτα αν μετά αρχίσει τις κλωτσιές δεν με ξαναπαίρνει ο ύπνος. Μπορεί επειδή είμαι ενθουσιασμένη, μπορεί κι επειδή είμαι στεναχωρημένη. Ο παππούς του Μακούλη μου είναι πολύ βαριά στο νοσοκομείο με βαρύ εγκεφαλικό και μάλλον δεν θα αντέξει. Στεναχωριεμαι γιατί μάλλον δεν θα προλάβει να την γνωρίσει τη δισέγγονή του ενώ το ήθελε πολύ.

dx9il3kfv.png

Καλημέρα συνεγκυούλες μου!

Όντως Λίτσα! Η Ειρήνη μου έγινε 7 χρονών στις 1 Ιουνίου. Ευχαριστώ για τις ευχές σου. Όσο σκέφτομαι ότι πριν 7 χρόνια έγινα μαμά και τώρα η "κοπέλα" μου θα πάει Β' τάξη δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Γρήγορα περνάνε τα χρόνια. Πότε έβγαζε δόντια και πότε τα άλλαξε κιόλας.

Λυπάμαι πολύ για τον παπού σας. Σας εύχομαι περαστικά να είναι. Δεν ξέρεις καμιά φορά τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου. Ειδικά οι "παλιοί" είναι γερά "σκαριά". Ό,τι και να γίνει ελπίζω μόνο να μην ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος.

Γκρινίτσα να τον χαίρεσαι! Πολύχρονος να είναι και να είστε πάντα ευτυχισμένοι. Περαστικά σου κιόλας. Τελικά πως περάσατε; Είχε και ωραίες μέρες το σ/κ.

Αυτές τις μέρες γενικά το έχω παρακάνει με το περπάτημα. Αποτέλεσμα είναι ένας μυικός πόνος στη δεξιά πλευρά της κοιλιάς. Αυτές τις μέρες που θα πάω για εξέταση θα το πω στη γυναικολόγο. Επίσης ο πόνος από κάτω στα γεννητικά όργανα έχει γίνει χειρότερος. Ειδικά το πρωί που σηκώνομαι είναι ανυπόφορος. Μετά λίγο περνάει. Παρατήρησα ότι επιδεινώνεται όταν κουβαλάω κάτι, όπως π.χ. την τσάντα μου και παρατηρώ ότι είναι πιο έντονος ο πόνος από την αριστερή μεριά, απ' την μεριά δηλαδή από την οποία κουβαλάω ο,τιδήποτε (τσάντα, σακούλες κτλ). Θα ζητήσω από τη γυναικολόγο μου να με εξετάσει και από κάτω. Μήπως δει κάτι που εγώ δεν μπορώ να δω.

Κατά τα άλλα καλά. Σήμερα μεγάλη γιορτή αλλά εγω δυστυχώς δουλεύω. Ο άντρας μου στο σπίτι με τα παιδιά, μάλλον θα ετοιμάζονται για το πρώτο μπανάκι στη θάλασσα αυτή τη στιγμή.

Aχ κορίτσια τελικά δεν τα γλιτώσαμε τα δυσάρεστα. Δυστυχώς ο προπαππους δεν θα την δει τη δισεγγονή του και το ήθελε τόσο πολύ... στεναχωριέμαι αλλά δεν αφήνω να με ρίχνει... Σίγουρα θα την φυλάει απο ψηλά. Έτσι δεν είναι?

Νιονιώ πως πήγε η εξέταση τελικά? Ευχομαι να μην είναι τίποτα σοβαρό και να υποχωρήσουν οι πόνοι. Εμένα σήμερα το πρωι΄με επιασε πρώτη φορά κράμπα στο πόδι. Η αλήθεια είναι ότι μου κακοφάνηκε, αν και περασε πολύ γρήγορα, αλλά πίστευα ότι ίσως να τη γλίτωνα.

Επίσης αυτή την εβδομάδα θα πάω σε δυο μαθήματα στο Αττικό για τον τοκετό και για την φροντίδα του μωρού. Θα σας γράψω τις εντυπώσεις μου.

Όλες οι υπόλοιπες τι κάνετε? Που έχετε χαθεί?

dx9il3kfv.png

Καλησπέρα κορίτσια...Εχω μέρες να μπω και να μάθω νεα σας...Λυπάμαι πολύ για τον παππού σας agapou_litsa ,σιγουρα θα την καμαρώνει από ψηλα και θα την προσέχει....Το ΣΚ που μας πέρασε είχαμε πάει στο εξοχικό και μας έφαγαν κανονικά τα κουνούπια...Εχετε ρωτήσει το γιατρό τι μπορείτε να βάλετε γι'αυτο?Γιατι εγώ που πήγα στο φαρμακείο δεν μου έδωσε τπτ ο φαρμακοποιός αν δεν ρωταγα το γυναικολόγο και μου φάνηκε υπερβολή.

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...