Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 23 λεπτά , Alex@ είπε:

Μπράβο κορίτσι μου που πάνε όλα καλά. Όσο για το στίγμα τι εννοεί αδιευκρινιστο; Μην ανησυχείς όλα καλά θα πάνε, καποιο μπέρδεμα θα έχει γίνει, μην αγχώνεσαι γτ ότι νιώθουμε το νιώθουν κ τα μωράκια μας.

Τι να σου πω κορίτσι μου.Αυτο γράφει στις εξετάσεις 

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΙ ΧΑΜΗΛΟΙ ΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ.ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΖΥΓΟΥ Η ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. 

Cafe Αύγουστος 2012

leta800

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους κ όλες! Ελπίζω να είστε ολοι καλά με χαρούμενα μωρά! Έχω μια γυναικάρα κόρη του Αυγούστου κ γράφτηκα σήμερα στο φόρουμ γιατί όσο κ να ψάχνω δεν μπορώ να βρω αν υπάρχουν κάποιοι που κάνουν BLW. Δηλαδή καθόλου κρέμες κ πουρέ αλλά κατευθείαν σε κομμάτια φαγητού (κοτόπουλο, λαχανικά, φρούτα... τα πάντα).

Έτρωγε μια χαρά αλλά από τότε που έβγαλε τα πρώτα δόντια κ κόβει κομματάρες έχω κολλήσει σε ρουτίνα με "ασφαλή" φαγητά κ έλεγα μήπως ανταλλάζαμε καμια συνταγή.

Μένω μόνιμα στην Αγγλία οπότε συγχωρήστε με όταν δεν ξέρω τους ελληνικούς όρους.

Διαβάζω σιγά σιγά τα posts σας κ είναι απίστευτο το πόσο αλλάζουν οι "κανόνες" από χώρα σε χώρα!

Και Zoiskos, μην ανησυχείς καθόλου. Ξέρει το παιδί πόσο θέλει κ χρειάζεται. Μια χαρά μου ακούγεται. η δικιά μου πίνει το πολύ 850ml εκτός εάν περνάει φορτσάρισμα. Στους 6 μήνες έφτασε το λίτρο για λίγες μέρες κ μετά, πάλι στα 780-800. Στα 850 κάνουμε πάρτυ!

Word.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Γεια σας κοριτσάκια!

Που χαθήκατε πάλι; Τι κάνουν τα μικρά σας;

Βγάλαμε και εμείς δοντάκια, μόλις που φαίνονται, μέχρι στιγμής δε γκρίνιαξε πολύ, εύχομαι να συνεχίσει έτσι το κοριτσάκι μου.

Τα μικρά σας γυρνά όταν τα φωνάζετε με το όνομά τους; Η δικιά μου δε παίρνει χαμπάρια. Να ανησυχήσω;

cherge καλώς ήρθες. Να χαίρεσαι τη κορούλα σου. Αγγλιδούλα η μικρή; Αγγλία γέννησες; Πότε;

Εγώ γέννησα Αγγλία (κοντά στο Cambridge), αλλά λίγο μετά φύγαμε για Δουβλίνο. Πήγαινα και εγώ για blw (του εξωτερικού έχουμε άλλα μυαλα, η παιδίατρος που ρώτησα στν Ελλάδα ούτε το είχε ακούσσει), αλλά στην αρχή των στερεών έκανε η μικρή δυσκοιλιότητα, και αγχώθηκα μήπως φταίει η μέθοδος, και το πήγα σε μικτή. Δηλαδή της δίνω δημητριακα (boots porridge), φρουτα, και λαχανικά. Ακόμα δεν έβαλα κρέας. Κάποια της τα δίνω ως finger foods, αλλά τα λιώνω με το πηρούνι. Μόνη της για την ώρα τρελαίνεται για πορτοκάλια φετούλες, μπρόκολο. Στις καλές της θα φάει και πατατούλα, κολοκυθάκι. Και ενώ περνάει ο καιρός αντί να συνηθίζουμε και εγώ περισσότερο αγχώνομαι, μια και που τρώει με μεγαλύτερη μανία. Εσείς τι τρώτε; Τι ποσότητες; Ενδιαφέρομαι πολύ να ακούσω εμπειρίες

Και μετά τη διακοπή για γαλατάκι επανέρχομαι!

Αλλη΄κοπέλα που πήγε για blw, είναι η peakaboo από τα αγγλικά φόρουμ. Νομίζω στο τόπικ εγκυμονούσες στην Αγγλία μου είχε γράψει κάποια συμβουλές. Θα το ψάξω και αν το βρω θα στο στείλω!

cherge καλώς ήρθες. Να χαίρεσαι τη κορούλα σου. Αγγλιδούλα η μικρή; Αγγλία γέννησες; Πότε;

Εγώ γέννησα Αγγλία (κοντά στο Cambridge), αλλά λίγο μετά φύγαμε για Δουβλίνο. Πήγαινα και εγώ για blw (του εξωτερικού έχουμε άλλα μυαλα, η παιδίατρος που ρώτησα στν Ελλάδα ούτε το είχε ακούσσει), αλλά στην αρχή των στερεών έκανε η μικρή δυσκοιλιότητα, και αγχώθηκα μήπως φταίει η μέθοδος, και το πήγα σε μικτή. Δηλαδή της δίνω δημητριακα (boots porridge), φρουτα, και λαχανικά. Ακόμα δεν έβαλα κρέας. Κάποια της τα δίνω ως finger foods, αλλά τα λιώνω με το πηρούνι. Μόνη της για την ώρα τρελαίνεται για πορτοκάλια φετούλες, μπρόκολο. Στις καλές της θα φάει και πατατούλα, κολοκυθάκι. Και ενώ περνάει ο καιρός αντί να συνηθίζουμε και εγώ περισσότερο αγχώνομαι, μια και που τρώει με μεγαλύτερη μανία. Εσείς τι τρώτε; Τι ποσότητες; Ενδιαφέρομαι πολύ να ακούσω εμπειρίες

Καλώς σας βρήκα κ να'σαι καλά Δέσποινα! Να χαίρεσαι την κόρη!

Αγγλίδα η μικρή στα χαρτιά γιατί αν κρίνω απ'τα νάζια, 100% Ελληνίδα.

Έκανε στην αρχή δυσκοιλιότητα κ η δικιά μου αλλά ξεκίνησα κ εγώ με μπανάνα! Τώρα είναι μια χαρά. Τρώει τα πάντα εκτός από κρέας (περιμένω να κλείσει τουλάχιστον το 7μηνο) αλλά τις τελευταίες μέρες έχουμε κολλήσει στο μπρόκολο-καρότο-λάχανο-μάνγκο-αβοκάντο-αχλάδι-μπανάνα-τοστ κ δεν ξεκολλάμε. Φταίω εγώ γιατί τα βολεύομαι αλλά πρέπει να μπω σε μια ρουτίνα κ να της δίνω πάλι το δικό μας φαγητό. Δεν έχω ιδέα πόσο τρώει. Άλλες φορές απλά παίζει, άλλες τρώει αρκετά. Όταν της δίνω porridge τρώει περίπου 60γρ νομίζω αλλά πολύ χονδρικά γιατί της τα δίνω σε pre-loaded spoons κ αρκετό φαγητό καταλήγει επάνω της. Αυτό που της αρέσει αρκετά είναι μπάρες δημητριακών που φτιάχνω στο μικροκυμμάτων με τα φτηνά oats (εγώ παίρνω tesco), γάλα κ ό,τι μου έχει περισσέψει από φρούτο. Ενίοτε δε, κ λαχανικό. Οats με μπρόκολο μμμμμμ

Επειδή άρχισε να πίνει λιγότερο γάλα από πριν κ είναι πολύ νωρίς για να "drop a feed", την πήγα από 3 γεύματα στα 2 κ άρχισε πάλι να πίνει γύρω στα 800μλ. Η δική σου πόσο γάλα πίνει; Έχει προτίμηση σε κάποιο φαγητό; :D

Word.

Διαφημίσεις

Cherge χαίρομαι πολύ που σε βρήκα. Πάνω κάτω τα ίδια τρώμε. Αλλά από ότι κατάλαβα εμείς είμαστε και λίγο πιο μεγάλες, μια και που για αρχές Αυγούστου ήμουν να γεννήσω αλλά η μικρή με λυπήθηκε και ήρθε 2 βδομάδες νωρίτερα.

Εμεις δε τρώμε λάχανο, αλλά τρώμε και αρακα, μήλο, πατάτα, κολοκύθι και κολοκυθάκι, γλυκοπατάτα, πράσσο και όπως έχω πει πορτοκάλι που τρελαίνεται. Για πες πως γίνονται τα porridge oats, πολύ ενδιαφέρον ακούγεται. Της δίνω καμιά φορά ριζοκροκέτες, από το boots χωρίς γεύση. Της προάλες της έδωσα πρασόρυζο που είχαμε για εμάς, δοκίμασε λιγουλάκι.

Οσο για το κουτάλι, χαίρομαι που βρίσκω και μια ακόμα της ίδιας ιδεολογίας με μένα. Δε μπορώ με τίποτα να της βάζω το κουτάλι στο στόμα. Οπότε είτε finger foods, είτε με κουτάλι, το ίδιο χάλι (ίσως παραπάνω με το κουτάλι). Πήρα όμως κάποιες ολόσωμες ποδίτσες απο mothercare, νάυλον και εύχομαι να γλυτώσω κανένα πλυντήριο.

Οσο για το γάλα, επειδή θηλάζουμε δε ξέρω πόσο τρώει ή αν μείωσε καθόλου, συνεχίζει να είναι στο βυζι συχνά πυκνά μέσα στη μέρα και το βράδυ!

WARNING: LONG POST AHEAD

Cherge χαίρομαι πολύ που σε βρήκα. Πάνω κάτω τα ίδια τρώμε. Αλλά από ότι κατάλαβα εμείς είμαστε και λίγο πιο μεγάλες, μια και που για αρχές Αυγούστου ήμουν να γεννήσω αλλά η μικρή με λυπήθηκε και ήρθε 2 βδομάδες νωρίτερα.

Ναι, τότε, η δικιά σου είναι μεγαλύτερη! Η Α δε με λυπήθηκε καθόλου και γεννήθηκε τέλος Αυγούστου με 8 μέρες overdue. Έχει αρχίσει να πηγαίνει το φαγητό αριστερά δεξιά στο στόμα της με τη γλώσσα της; Is she teething?

Εμεις δε τρώμε λάχανο, αλλά τρώμε και αρακα, μήλο, πατάτα, κολοκύθι και κολοκυθάκι, γλυκοπατάτα, πράσσο και όπως έχω πει πορτοκάλι που τρελαίνεται. Για πες πως γίνονται τα porridge oats, πολύ ενδιαφέρον ακούγεται. Της δίνω καμιά φορά ριζοκροκέτες, από το boots χωρίς γεύση. Της προάλες της έδωσα πρασόρυζο που είχαμε για εμάς, δοκίμασε λιγουλάκι.

Πήρα αυτό http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=265246885 με σκοπό να της τα δίνω όταν φτιάχνω κάτι ακατάλληλο αλλά τελικά της άρεσαν τόσο πολύ που για κανα δυο εβδομάδες έτρωγε μόνο τέτοια. Τα βολεύτηκα κ εγώ... Πάντως είναι ιδανικά σε μέγεθος, έχε τα στο νου σου! Η Α δεν έχει ακόμα καλό pincer grip οπότε δεν είμαστε για αρακά αλλά πράσσο κ κολοκύθι ούτε που μου'χε σκάσει να της δώσω!

Τα cereal bars, στην απλή τους μορφή τα φτιάχνω με αυτό http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=254853776. Βάζω μερικές κουταλιές σε ένα δοχείο με επίπεδο πάτο, βάζω γάλα κ τα ανακατεύω καλά. Μόλις απορροφήσουν το γάλα ζουπάω καλά καλά με το κουτάλι κ χύνω όσο γάλα βγει. Το βάζω στα μικροκύμματα για 30" τη φορά κ ελέγχω. Εάν δεν έχουν "στεγνώσει", άλλα 30" κτλ. Μόλις "ενωθεί" το μίγμα είναι έτοιμο. Μπορείς να το ξεκολλήσεις με ευκολία σαν αυτοκόλλητο από τον πάτο. Τα αφήνω να κρυώσουν λίγο κ βάζω επάνω λιωμένο αχλάδι, μήλο, ό,τι να'ναι. Τα κόβω σε μπάρες κ τα αφήνω μέχρι να γίνουν τελείως στερεά. Όταν καταφέρεις να βρεις πόση ώρα θελουν στα δικά σου μικροκύμματα (ή κ στο φούρνο για 15-20') τότε μπορείς να αρχίσεις να βάζεις μέσα κομματάκια φρούτα ή σταφίδες κτλ. The sky is the limit!

Οσο για το κουτάλι, χαίρομαι που βρίσκω και μια ακόμα της ίδιας ιδεολογίας με μένα. Δε μπορώ με τίποτα να της βάζω το κουτάλι στο στόμα. Οπότε είτε finger foods, είτε με κουτάλι, το ίδιο χάλι (ίσως παραπάνω με το κουτάλι). Πήρα όμως κάποιες ολόσωμες ποδίτσες απο mothercare, νάυλον και εύχομαι να γλυτώσω κανένα πλυντήριο.

Δε με βολεύουν καθόλου οι σαλιάρες/ποδιές κτλ! Οπότε το πρωί της αλλάζω τα βραδινά της ρούχα μετά το πρωινό της κ κατευθείαν πλυντήριο αν έχω αρκετά ρούχα κ το απόγευμα, την έχω με την πάνα κ την αφήνω να "go to town"!

Οσο για το γάλα, επειδή θηλάζουμε δε ξέρω πόσο τρώει ή αν μείωσε καθόλου, συνεχίζει να είναι στο βυζι συχνά πυκνά μέσα στη μέρα και το βράδυ!

Εγώ σταμάτησα στους 4 μήνες. Πόσο πιο βολικό θα ήταν αν είχα ακόμα γάλα! Τώρα έχω πάθει OCD με το "πόσα ml έχει πιεί σήμερα;".

Word.

Καλημέρα και από μένα κορίτσια! Chegre καλώς όρισες κι εσύ στην παρέα! Δεν μου λετε βρε κορίτσια με το BLW πως τους δίνετε τις τροφές, τα κόβετε μικρά κομματάκια και τους τα αφήνετε στον δίσκο τους ή τους τα ταΐζετε; Και δεν πνίγονται καθόλου; Και Δεσποινάκι μου έκανε εντύπωση, της δίνεις πχ. μπρόκολο βρασμένο και το τρώει;;; Και της αρέσει;;;; Δεν ακολουθώ τέτοια μέθοδο, αλλά αν δεν πνίγονται δεν θα έβλαπτε να της έδινα κανένα κομματάκι να μαθαίνει, ε; Της έδωσα λίγη μπανάνα αλλά την κρατησε σαν σκουπιδάκι στο στόμμα της και την έφτυσε μετά από λίγο... Πως καταφέρατε να δεχτουν τα κομματάκια τα δικά σας;

a0Nsp3.png

Επέστρεψα. Είναι πολύ δύσκολο να πνιγεί ένα μωρό γιατί το αντανακλαστικό τους είναι πολύ πιο κοντά στο στόμα τους απ'ότι σε εμάς. Αν προσπαθήσουν να καταπιούν μεγαλύτερο κομμάτι απ'όσο μπορούν, το παλινδρομούν πολύ εύκολα. Στην αρχή φρίκαρα όταν την είδα να το κάνει αλλά αφού κατάλαβα ότι δεν την αγχώνει καθόλου ηρέμησα.

Δεν ξέρω πόσο μεγάλο είναι το μωρό σου αλλά εάν μπορεί να κρατάει την πλάτη του ίσια όταν κάθεται τότε μπορείς να αρχισεις να προσφέρεις μαλακό (για αρχή) φαγητό σε sticks. Υποθέτω έχετε ξεκινήσει με κρέμες οπότε ίσως σας φανεί λίγο παράξενο στην αρχή (γιατί πρέπει να καταλάβει ότι χρειάζεται μάσημα) αλλά το πιάνουν εύκολα.

Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις πάλι τη μπανάνα. Μπορεί να χρειαστεί κανα δυο μέρες αλλά δε θα αργήσει να καταλάβει ότι είναι φαγητό. Δυστυχώς η μπανάνα γλυστράει οπότε θα σου προτείνω το εξής:

Κόψε τη περίπου στη μέση με το χέρι σου (το μαχαίρι την κάνει λεία κ δύσκολη για μωρουδίσια χέρια)

8561908808_6b1ca12f83_n.jpg

2013-03-16 08.02.17 by Sousami, on Flickr

Μετά βάλε το μικρό σου δαχτυλάκι στη μέση κ σιγά σιγά σπρώξε προς τα κάτω. Θα δεις ότι θα αρχίσει να ανοίγει στα 3.

8560802065_ee6eaa4535_n.jpg

2013-03-16 08.02.59 by Sousami, on Flickr

Κόψε με τα δάχτυλά σου τα κομμάτια.

8560801947_77a9514f83_n.jpg

2013-03-16 08.03.32 by Sousami, on Flickr

Το κάθε ένα θα μοιάζει έτσι

8561909458_7a46af5f8f_n.jpg

2013-03-16 08.03.50 by Sousami, on Flickr

Και έτοιμη! Βάλτα στο δίσκο της καρέκλας του μωρού κ άσε να δεις τι θα κάνει.

Word.

Διαφημίσεις

Δεν φαίνονται τα λινκ αλλά επιασα το νόημα νομίζω. Το μωρακι μου κοντεύει οκτω μηνών, τρωει κρεμα και αλεσμενα κρεατολαχανικά ευχαριστως, αλλά καθόλου φρουτόκρεμα, με τίποτα δηλαδή.

Edit φάνηκαν τώρα τα λινκ, ευχαριστώ!

a0Nsp3.png

Great success!

Τότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα. Αρκεί να μην τα κόψεις μικρά κ να μην τα βάλεις εσύ στο στόμα του μωρού (για να έχει τον έλεγχο στο πόσο θέλει να δαγκώσει).

Word.

Τζα...ήρθα και εγω....έχω πολυ καιρό να γράψω...

Cherge να σου ζήσει η μικρή...

Εγω δεν δίνω μη αλεσμενα...αλλά έχω ακούσει αρκετές που το κάνουν....εγω μετά τον χρόνο έκοψα τα αλεσμενα στον μεγάλο και σε ενα μήνα έτρωγε κανόνικα...

Πάω να κάνω τσουρέκακια για να εχει ο μεγάλος για το σχολείο.....

Lkixp3.png

rcRGp3.png

να μαι κι εγω!!!γεια σε ολες τις ομορφες ;)!!τι κανουν τα μικρακια σας?

εμεις αρχισαμε εδω και 4 μερες κρεμα βανιλια κι ενω την 1η μερα ξετρελλαθηκε μετα μαλλον δεν του πολυαρεσε η ιδεα του κουταλιου.σημερα δε του εδωσα.αυριο παλι.ολη μερα ο μικρος ηταν μεσα στη φωνη και την τσιριδα!!μεγαλη ανακαλυψη και ξετρελλαθηκε!!

mOlSp3.png

R9wLp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...