Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 8 ώρες πρίν, Nima21 είπε:

Σε σχεση με τα αδερφια να γραψω κατι σχετικό επειδή λιγο το εχω φιλοσοφησει και γιατι κακα τα ψεματα μας εχουν κανει πλυση εγκεφαλου ολα αυτα τα χρόνια περα απο τα στερεότυπα, παντρεύτηκες ποτε θα κανεις παιδι; Και μετα ποτε θα κανεις 2ο παιδακι; Και επειδη οι μανουλες και ολες οι μελλουσες και εν δυναμει μανουλες κουβαλαμε αθελα μας τις τυψεις και τις ενοχες να ειμαστε καλες μανες, να θηλασουμε, να μη δουλευουμε για να ειμαστε δίπλα στο παιδι, προστιθεται και το να του κάνω αδερφακι να μην ειναι μονο! Προσωπικά επειδη δεν ξερω πως θα μου τα φερει η ζωη και παλευω τοσο καιρο να κανω εστω ενα.. θεωρω πιο δυσκολο να κανω και 2ο.. (βγαζω το ενδεχομενο διδυμων γιατι και αυτο το ποσοστο πεφτει)..  οποτε μπηκα σε αυτο το τρυπακι να νιώσω τυψεις αν κανω ενα παιδι! Ακουσον ακουσον που το σκεφτομαι πιο λογικα τωρα! Κοριτσια.. οι φιλοι μπορει να γινουν η καλυτερη οικογένεια για τα παιδια, οχι απαραιτητα τα αδερφια και τα ξαδερφια.. σιγουρα υπαρχει ενας πολυ στενός δεσμος αιματος αλλα δεν συμβαίνει σε ολους.. και το βλεπουμε τριγύρω μας καθημερινα! Οχι.. δεν ειναι ολα τα αδερφια αγαπημενα..οσο καλη ανατροφη και να τους δωσει ο γονιος.. δουλευω σε συμβολαιογραφείο και τα βλεπω και πραγματικα αναθεωρω, που εχω αδερφη και είμαστε δεμενες! υπαρχουν μοναχοπαιδια λοιπον που μεγαλώνουν με απλετη αγαπη απο τους γονεις και εχουν παρα πολυ καλους φιλους και ξερουν να μοιραζονται!!! Μην φορτωνεστε με εξτρα ενοχες.. ευχομαι να κανετε το 2ο παιδακι σας για να πολλαπλασιαστει η αγαπη σας, αλλα το πρώτο σας παιδακι θα ειναι και παλι ευτυχισμενο!!!

Είμαι μοναχοπαίδι και ποτέ δε μου έλειπε το ότι δεν είχα αδέλφια, παρόλα αυτά μεγαλώντας είδα ότι είναι ωραίο να έχεις μεγάλη οικογένεια! ΑΛΛΑ, προσπαθώ εδώ και τόσα χρόνια να κάνω ένα παιδι και θα σκέφτομαι αν θα κάνω και δεύτερο? Μακάριες οι γυναίκες που έχουν αντοχές και μπορούν να κάνουν όσα παιδιά θέλουν!

• Μου αρέσει 2
      • Ευχαριστώ 1

Cafe Αύγουστος 2012

leta800

Recommended Posts

Πολύ κούραση ρε παιδιά!!! Πότε θα ξανακοιμηθούμε σαν άνθρωποι???

:rolleyes::rolleyes:Δε θες να σου απαντησω....χαχα!!!Καλα κουραγια Δημητρουλα!!

Η πλακα ειναι οτι στην αρχη υπαρχει διαφημιστικο κολπο για καμμια βδομαδα -δεκα μερες λες τι ησυχο και καλοβολο μωρο εχω!Παιδι θαυμα!Μαμ ,κακα και νανι!!!!!!!!!Και μετααααα....ερχεται η μεταλλαξη :tongue:

Ευρι εφτασε η ωρα νομιζω!!!Να εισαι σε επαφη με τη γιατρο!!!Με το καλο κοπελα μου!Με εναν πονο!!!!!

Εμεις επιστρεψαμε ανανεωμενοι.Την Παρασκεη αναμενουμε την κουκλα μας!!!Αχ.... ας ειναι ολα καλα!!!!

Σημερα θα παμε γιατρο για την τελευταια επισκεψη!Θα σας διαβασω αργοτερα και θα επανελθω!!

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Εγω παλι που δεν ειμαι και φανατικη του θηλασμου οπως εχω ξαναπει ,μιας και για μενα προεχει η ψυχικη υγεια της μαμας και της οικογενειας περισσοτερο .Αν και αναγνωριζω το τεραστιο δωρο που ειναι το μητρικο γαλα για το μωρο και ειλικρινα θα κανω οτι μπορω για να θηλασω οπως πρεπει τη μικρη και να αποφυγω λαθη του παρελθοντος,θα παρω το θαρρος να πω οτι και να πιει λιγο ξενο το μωρο στο μαιευτηριο δεν τρεχει και τιποτα...

Ειμαι λιγο κουλ σε αυτο το θεμα.Δε θα χαλασω το στομαχι μου και τα νευρα μου,ουτε θα κανω τον αστυνομιο σαινη να δω αν ταισαν ή οχι το μωρο.Θα ζητησω αποκλειστικο θηλασμο οκ ,αλλα αν τυχει και του δωσουν ή πρεπει να πιει για τον α ή β λογο και ξενο, ας πιει.Και οταν με το καλο παμε σπιτι θα μπουμε σε σειρα.Δε χαθηκε και ο κοσμος,ουτε δηλητηριαζονται κιολας τα μωρα με ξενο γαλα!!

Αλλα ειπαμε...εγω ειμαι χαλαρη σε σχεση με το θεμα αυτο, ισως γιατι ειναι και το δευτερο παιδι και εχω απομυθοποιησει καποια πραγματα..

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

καλημερα κι απο μεναα!τι κανετε???

ΜΙΜΙΚΑ

καποια στιγμη θα ξεκουραστειτε!υπομονη κοριτσακι μου!

ΕΥΡΥΔΙΚΗ

μηπως εφτασε η ωρα καλο μου??????αχ τι καλα!

ΓΚΡΕΤΑ

την τεταρτη θα εισαι μανουλα με το καλο!οι μερες περνανε!

ΝΙΚΟΛ

ολα καλα με την αγορινα σου ειδες?

ΕΛΙΣΑΒΕΤ

να χαιρεσαι την κορουλα σου!!!!!!

εγω πριν απο λιγο γυρισα απο τον γιατρο κ κοριτσια ο μικρος ειναι πολυυυυυ ψηλα!μου εκανε κ την κολπικη εξεταση κ δεν εχει κατεβει μου λεει!να φανταστειτε ουτε που πονεσα....περπατημα σκαλες κ σεξ!εεε ποσο να αντεξω η γυναικα????την πεμπτη παλι θα παω κ βλεπουμε!μου ειπε οτι ειμαι ακομα στην αρχη του μηνα κ γυρω στις 38 βδομαδες κατεβαινει.....τι να πω θα δειξει ρε κοριτσια!

pysXp3.png

Myrina συμφωνω απολυτος μαζι σου!εγω θελω γιατι δεν με αφηνουν?κ εμενα δημοσιο ειναι κ εγω θα το εχω εκει κ χαιρομαι πολυ γιατι δεν προκειτε να πηγαινει πουθενα αν δεν το ακολουθει ο μπαμπας του.του το εχω πει.κ εγω μπορει να μην τα καταφερω δεν το ξερουμε αυτο αλλα γιατι να ΜΗΝ προσπαθησω!

Μα να γυρναει κ να μου λεει εσυ δεν θα εχεις γαλα!!!!!!θα εχω κυριε το πρωτογαλα!κατι ξερουν τα βυζια μου και το βγαζουν!!!ΙΣΩΣ γιατι το μωρο το χρειαζεται???και το ξερω γιατι μου εχουν βγει τα ματια να διαβαζω κ να ενημερωθω!!αν ηταν ετσι το ενα βυζι θα εβγαζε γαλα κ το αλλο τσαι η χαμομηλι,θα ειχε επιλογη!!ελεος!θα αργησουν να μου το φερουν κ θα χ........ Εκει μεσα το ξερω!

Απλα ειναι πολυ καλος γιατρος.εγω ειχα ξαδερφο εκει.με παρακολουθουσε εκεινος αλλα πηρε το πτυχιο κ την εκανε απο εδω!

Δεν ψαχνω μεσον επειδη με παραχωρησε σε αυτον δεν θελω να με ξεχωριζει επειδη ειναι φιλοι να με στηριζει θελω αλλα ελεος!!με βλεπουν μικρη κ λενε γιατι οχι?που ξερει?αλλα κανουν λαθος.

tqpkp3.png

PzUbp3.png

καλησπερα κοιλιτσες και μανουλες!!χτες ηταν η πεθερα μου εδω ολη μερα οποτε μπηκα μονο για να σας διαβασω το βραδυ και επεσα ξερη....εδω και 3 εβδομαδες περιπου εχω πονακια και συσπασεις οποτε δεν ειμαι για πολλα πολλα....

βλεπω τα μωρακια σας στο φβ και μου τρεχουν τα σαλια!!!να σας ζησουν κοριτσια!!

οσο για τη ζεστη χαλια...μας χαλασε και ο ανεμιστηρας και τωρα το α/c δουλευει φουλ..

επλυνα τα μωρουδιστικα χτες και αυτες τις μερες θα τα στειλω στη μανα μου για σιδερο...εχω πολλα κοντομανικα φανελακια, πολυ λιγα μακριμανικα και λιγα εξοδου σε κοντο και μακρυ μανικι...μαλλον θα χρειαστω κι αλλα μακριμανικα 3-6 νομιζω....τουλαχιστον ειμαι κομπλε απο σεντονια, πετσετες, κουβερτες και τα σχετικα....

σαββατο εχω ντοπλερ..αν ολα πανε καλα θα παμε 2 εβδομαδες περιπου στο χωριο ....απο την αλλη ανυσηχω λιγο γιατι θα ειμαστε 4 ωρες μακρια απο την αθηνα, εγω δεν ειμαι και πολυ στα καλα μου και τελος του μηνα μπαινω στον 9ο....

mOlSp3.png

R9wLp3.png

Διαφημίσεις

Ρίτα συμφωνώ ότι είναι δικαίωμα της μητέρας να αποφασίσει! Και φυσικά είναι θέμα καθαρά ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ της επιλογής! Μπορεί κι εγώ να αποφασίσω στο τέλος τέλος (παρά όσα λέω τώρα) ότι δεν μου ταιριάζει ή ακόμα κι ότι δεν αντέχω τα ξενύχτια, ή για όποιον άλλο λόγο μπορεί να προκύψει που δεν μπορώ να προβλέψω τώρα, ότι δεν θέλω να το κάνω. Το θέμα όμως είναι να είναι συνειδητή αυτή η επιλογή! Είναι άλλο να καταλήξω να μην το κάνω επειδή η κάθε μαία ή γιατρός τα παίρνει από την εταιρεία με τα συμπληρώματα ενώ εγώ το ήθελα! :rolleyes:

Γκρέτα μου άρεσε πολύ αυτό που είπες "αν ήτανε θα έβγαζε από το άλλο τσάι ή χαμομήλι" :lol: :lol: :lol:

s29sp2.pngMbfRp3.png

Ελενα ενα θα σου πω...μια φορα ο γιος μου εριξε τετοιο χεσιμο που απο τον παγκο-αλλαξιερα που τον αλλαζα στο μπανιο εφτασε η μουσταρδα στον απεναντι τοιχο στα πλακακια της μπανιερας...μιλαμε για ρουκετα 3 μετρων!!!!χαχαχα!!!!Και Μιλαμε για μια σταλια μωρακια!!!!!!!!!!!!!!!

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Καλησπερα κοριτσαρες και απο δω!!!!!!

Τι κανετε????

Εγω μετα απο ακομη αυπνη νυχτα μολις εκατσα αλλα οχι για πολυ γιατι εχω την κορη μου που ολο και κατι θελει,δεν μ'αφηνει σε ησυχια :shock:.

Σοφια Χρονια Πολλα για την κορουλα σου να την χαιρεσαι!!!!!

Ευρι μου εγω ξερω οτι η κοκκινη βλεννα ειναι σημαδι εναρξης τοκετου.Τωρα το καλυτερο ειναι να εισαι σε συννενοηση με τον γιατρο σου.

Μιμικα μου αρχισαν τα οργανα ε???Κανε υπομονη και εκμεταλλευσου τις ωρες που κοιμαται ο μικρος για να κοιμηθεις και εσυ.Θελει λιγο χρονο για να μπει σε προγραμμα και οα θα φτιαξουν :P.

Λετα ειδε μαλλον τυχαιο γεγονος ητανε.Ολα καλα απο δω και περα!!!

Αντε περιμενουμε τα επομενα γεννητουρια του καφε!!!!!!!

q3Owp3.png

aijjp3.png

Αναστασια μου εγω δε μιλαω για τη συνειδητη επιλογη...εκει σαφως ειναι δικαιωμα της καθε μαμας να αποφασισε τι θα κανειι.Μιλαω ακομα και για την περιπτωση που το μωρο εστω τις πρωτες ωρες ή μεχρι να κατεβει το γαλα ή αν προκυψει αλλο θεμα μεσα στο μαιευτηριο σιτιστει απο τις βρεφοκομους με ξενο γαλα.Ακομα και αν δε με ρωτησουν,δεν το θεωρω τοσο τραγικο...ξερεις εχω υποψιν μου περιπτωσεις φιλιων που απο την εμμονη για θηλασμο,τα μωρακια οντας μικρα,νεογεννητα και ισως και νωχελικα αν θες για διιαφορους λογους ,στο τελος αφυδατωθηκαν και ετρεχαν στα νοσοκομεια....Δεν θελω να δημιουργησω εντυπωσεις, απλα λεω οτι και αν τυχει ή κρινουν οτι πρεπει να το ταισουν και με λιγο ξενο, ας το κανουν.Σκοπος για μενα ειναι, να ειναι καλα το μωρο και να το παρω σπιτι δυνατο....Θα εχω απο εκει και περα ολο το χρονο να βαλω εγω το ρυθμο που θελω.

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Ρίτα μου απλά ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε!! ;) Γιατί μπορεί να συνεχίσει επ'άπειρον αυτή η συζήτηση!! :tongue: Και αν θέλεις να την ξανακάνουμε βέβαια όταν θα είναι το μωράκι μου 5-6 μηνών και θα έχω και ιδία άποψη πλέον, όχι μόνο θεωρητική!! :rolleyes:

Μόλις τέλειωσα με τα γαζώματα!! Πάω τώρα να μαγειρέψω!! :cool:

s29sp2.pngMbfRp3.png

Διαφημίσεις

Ναι οντως ειναι μεγαλη συζητηση και συνηθως δε βγαινει ακρη γιατι τα βιωματα και οι εμπειριες των μαμαδων ειναι πολυ διαφορετικες αναλογα το μωρακι και τις αναγκες του.

Για τα κιλα που λεγατε,εγω οταν βγηκα απο το γιο μου απογοητευτηκα γιατι αν και μεγαλο μωρο (4 κιλα)οταν πηγα σπιτι ημουν μολις μειον 6.Ομως ειχα κατακρατηση μεγαλη...

Αγλαια τα ποδια μου δεν ειχαν ,ουτε τωρα εχουν, πρηστει καθολου σε ολη την εγκυμοσυνη ομως πρηστηκαν μετα τον τοκετο και μου κρατησε κανα 10ημερο.Μπηκα τοτε να γεννησω με κανονικα παποουτσια και βγηκα με σαγιοναρες.Ο γιατρος μου ειχε πει οτι ειναι αναμενωμενο,γιατι γινεται ανακατανομη υγρων στο σωμα.

Οταν σαραντησα ημουν -8 και μετα εχασα και αλλα 4-5 αλλά μετα τα ξαναπηρα...χαχα!!!!Αυτο ηταν Σφαλμα!

Τεσπα τωρα...ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα με τη χολη αφου ειμαι στα κιλα που ξεκινησα την εγκυμοσυνη,θα βγω σιγουρα μειον απο το μαιευτηριο.

Φευγωωω παω γιατρουλη!

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Γεια σας κοριτσάκια.

Τι μου κάνετε; Συγχωρέστε με αλλά σήμερα δεν είμαι και στα πολυ καλά μου για να σχολιάσω πολλά.

Σοφία να χαίρεσαι τη κορούλα σου.

Ευριδική χωρίς να έχω παρόμοια εμπειρία νομίζω η βλένη είναι καλό σημάδι. Αρκει να μην είναι έντονο κόκκινο. Πλησια΄ζει και εσένα η ωρα σου!

Λιμπερο, ψηλά ο μικρός ε; Πολυ περπάτημα, και όταν ξαπλώνεις πάντα να έχεις μαξιλάρια ανάμεσα στα ποδια σου. Αυτο που είχαν πει και αυτο έκανα! Μακάρι να κατεβεί συντομα.

Μυρινα, πολυ επικαιρο το άρθρο για τον ικτερο.

Για το θηλασμο, ακόμα πιο επικαιρη η συζητησή σας, για το λόγο που παραθέτω παρακάτω.

Ζυγήσαμε πάλι τη μικρη. 2.800γρ, δηλαδή ενώ αμέσως μετά το νοσοκομείο πήρε 100γρ, δυο μέρες τώρα δε πήρε άλλο βάρος. Θα το ζυγήσουμε ξανά τη Τετάρτη και μετά βλέπουμε. Αυτές τις μέρες του έδινα μόνο το στήθος μου. Η μαία μας είπε να του δώσουμε και συμπλήρωμα, 30ml μια φορά τη μέρα μετά το θηλασμο. Δε ξέρω γιατι με πήρε λίγο απο κάτω, πρώτον γιατι νομίζω πως δε μπορώ να προσφέρω στο μωρό μου μια σωστη διατροφη, δευτερον γιατι με βλεπω συντομα να το γυριζω στη φορμουλα, τριτον φοβαμαι τι θα γίνει αμα αρχισω το συμπλήρωμα, θα κοπει σταδιακα το γάλα μου, θα εχω προβλήματα απογαλακτισμού;

Ακομα μας είπε πως το μικρο συνεχιζει να παρουσιαζει σημάδια ικτερου; Γιατι; Πρεπει να το κοιταξουμε;

Αγλαϊα δε μπορεσα να βρω το μηνυμα σου που ανεφερε τις τιμες ικτερου της κορουλας σου. Με βαση της μοναδες μετρησεις που χρησιμοποιούν στην ελλαδα, η μικρη μπήκε στο νοσοκομείο με 21 και βγήκε με 11.7. Πως σου φαινονται; Λιγο που διαβασα στο ιντερνετ και το 11.7 μου φαινεται μεγαλο! Ξυπνησε η δικιά σου; Ευχομαι απο εδω και περα να ειστε ζωηρες και να μην ανησυχει η μανούλα.

Μιμικα αρχισαν τα ξενύχτια σας; Και εμας όπως καθε βραδυ εκλεγε σταρακτικα απο τις 2 μεχρι τις 5 6 το πρωι. Και την εβαζα στο στηθος καθε μια ωρα!

Αντε συντομα ολες μας θα ριχνουμε τα τρελα ξενυχτια!

Κοριτσακια μου το θεμα θηλασμος είναι ένα πολυ μεγάλο κεφάλαιο. Δυστυχώς στην χώρα μας υπάρχει μεγάλη έλλειψη ενημέρωσης για τον θηλασμος και απο την άλλη παίζονται τόσο μεγάλα συμφέροντα γι αυτο γίνεται τόσο εύκολα η προώθηση του ξένου γάλακτος.

Εγω ένα θα σας πω κλείστε τα αυτιά σας και μην ακούτε κανένα. Δώστε χρόνο στο μωράκι σας να βρει τους ρυθμούς του στο στήθος σας. Οι πρώτες δυο με τρεις εβδομάδες θηλασμου είναι κρίσιμες αν τα καταφέρετε μετα είναι παιχνιδάκι.

Πιο κάτω σας παραθέτω ένα λινγκ που πιστεύω να βοηθήσει. Μη ντρέπεστε και πάρτε τηλ. τις συμβούλους που είναι πραγματικα προθυμες να βοηθήσουν.

Πληροφοριακά εγω δεν ήμουνα ποτέ φανατικη του θηλασμου και όταν γέννησα την κόρη μου αμφεβαλλα αν θα τα κατάφερνα πάνω απο 15 μέρες αλλα τελικά με την σωστή καθοδήγηση τα κατάφερα για 6 μήνες.

Εύχομαι να τα πάω το ίδιο καλα και αυτή την φορά. Μονο που θα έχω ακόμη ένα βαθμό δυσκολίας την κόρη μου και κατα πόσο θα με αφήνει ήσυχη την ώρα του θηλασμου. Αυτο είναι ένα πρόβλημα που με απασχολεί πολυ.

www.thilasmos.net/lll.html

q3Owp3.png

aijjp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...