Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 1 λεπτό , Makelen είπε:

Επειδη γραφετε για την αυχενικη.. ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι. Τα αποτελεσματα ξερω οτι βγαινουν βασει καποιων αλγοριθμων, συμπεριλαμβανομενου της ηλικιας της μητερας. Οταν εχεις κρυοσυντηρημενα εμβρυα.. ο υπολογισμος γινεται βασει της ηλικιας των εμβρυων ή της 'σημερινης' ηλικιας της μητερας; 

Κανονικά είναι της ηλικίας που τα κρύοσυντηρήσες αλλά επειδή στον υπέρηχο υπολογίζουν Κ άλλα πράγματα όπως πχ πιθανότητες για προεκλαμψία κτλ νομίζω ότι σαν ηλικία περνούν την ηλικία που γίνετε η κύηση.  Εκτός Κ αν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που το ζητήσεις εσύ να στα υπολογίσουν 

Αλλά επειδή είναι Κ οι εξετάσεις αίματος τότε βλακεία σου λέω την ηλικία σου περνούν που είσαι εγκυος

Βέβαια τα αποτελέσματα εντάξει δεν θα είναι το ίδιο αν τα έχεις κρυοσυντηριμενα πχ για 10 χρόνια θα βγούνε πλαστά . 

Τώρα για 3 χρόνια δεν κάνει την διαφορά 

Cafe Αύγουστος 2012

leta800

Recommended Posts

καλησπερα κ απο μενα!τι κανετε?

ριντι φανταζομαι θα χεις ηδη γεννησει να σας ζησει!περιμενουμε νεα οποτε μπορεσεις!

δεσποινα καλο σαραντισμο να εχεις!

λετα ελπιζω να ειναι ολα καλα...μιλησες καθολου με το γιατρο?

τανια απ οτι διαβασα εισαι η επομενη?με το καλο!!

εμεις γυρισαμε αθηνα τελικα σημερα μιας και οι γονεις μου δεν ηρθαν για τριημερο..πολυ κουραση!καναμε το μπανιο μας το πρωι και μεσημερι ημασταν ηδη σπιτι μασ.εντωμεταξυ χαλασε και ο η/υ δε ξερω τι εχει παθει εχω μπει απ το λαπτοπ τωρα προσωρινα.

εχω κλεισει και ντοπλερ για τη τεταρτη και νστ μαζι...εχω σχεδον ενα μηνα να δω το μπεμπη...ειχα παει στο νοσοκομειο του ναυπλιου προληπτικα αλλα μονο στο καρδιοτοκογραφο με βαλανε...ολα καλα αυτο πριν 1 βδομαδα περιπου.οσο να ναι εχω αγωνια!

φιλια πολλα σε ολες!

uVBDp3.png MkMgp2.png

kJdJp2.png

Δεν είναι ευτυχία να κάνεις πάντα αυτό που θέλεις,

αλλά πάντα να θέλεις εκείνο που κάνεις.

-Τολστόι-

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

Καλησπέρα κορίτσια μου! Δεν πρόλαβα να σας διαβάσω εδώ, μόνο στο φεισμπουκ μπαίνω που και που...δεν προλαβαίνω γενικώς να κάνω σχεδόν τίποτα! Και σκεφτείτε ότι ο μικρός μου είναι πολύ καλόβολος!

Χαρά μην στεναχωριέσαι κορίτσι μου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας το συντομότερο για καρδιοτοκογράφο. Δεν έχουν και πολύ χώρο τώρα τα μπεμπάκια για να κουνιούνται.

Αγγελική να ετοιμάζεσαι μήπως σιγά σιγά??!!!

Γκρέτα δεν έχω διαβάσει καθόλου νέα σου...τι έγινε με το nst? την τετάρτη δεν ήταν? τί σου είπε? Α για τα δωμάτια ξέχασα να σας πώ...το πρώτο βράδυ ήμουν σε 3κλινο στην κόνσολα που ήταν ολοκαίνουργιο και το επόμενο πρωί πήγα σε μονόκλινο στην Λαμπράκη!!! Απίστευτη κωλοφαρδία!!!! Και το καλύτερο??? Σκερφτόμουν από την αρχή της εγκυμοσύνης να έπαιρνε αποκλειστική μαία. Ο γιατρός μου μου είχε μιλήσει για την Πέρμα που είναι η καλύτερη μαία στο Αλεξάνδρα, αλλά λόγω του οικονομικού κυρίως είπα να μην πάρω δική μου μάια...και τελικά με ξεγέννησε η Πέρμα που είχε βάρδια!

Συγγνώμη που δεν σχολιάζω τα υπόλοιπα, σας διαβάζω αποσπασματικά...πάω να βυζάξω και επανέρχομαι!

Μιμικα μου πολυ χαιρομαι που πανε ολα καλα με τον παιδαρο.καλο σαραντισμο νε εχετε.ναι πηγα την πεμπτη κ το εκανα μια χαρα.απλα εχω συσπασεις κ ποναω συχνα την αλλη τεταρτη γενναμε!!:-):-):-)

Πως σου φανηκε γενικα το Αλεξανδρας?εγω δυκλινο θελω!ρωτησαμε ελπιζω να βρω.

Φιλακια πολλα

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Koριτσάκια ευχαριστώ για τις ευχές σας, προσπάθησα να ρίξω μια ματιά στα προηγούμενα, αλλά δεν προλαβαίνω... Σήμερα γυρίσαμε, η μικρή είναι μούρλια! Αισθάνομαι ότι θα τα πάμε πολύ καλά! Πονούσα πάρα πολύ, ο γιατρός μου είπε ότι το αίμα μου έτρεχε συνεχώς σαν να είχα πάρει ασπιρίνες... Δεν ξέρω τί από όλα τα φυτικά που έπαιρνα για την ίωση μπορεί να μου το έκαναν αυτό... Πάντως είχα βαριά πυροβολικά ως παυσίπονα, πέρα από voltaren, apotel μου έκαναν και ενέσεις πεθιδίνης. Τώρα είμαι κάπως καλύτερα, τα πόδια δυστυχώς είναι πάρα πολύ πρησμένα και πονάνε... Με την μπέμπα θηλάζουμε, χθες κατέβηκε και το γάλα. Στο μαιευτήριο είχαμε πολύ ώρα τα μωρά μαζί μας, αλλά η κατάσταση με τα επισκεπτήρια ήταν χειρότερη από κάθε άλλη φορά. Εγώ δεν είχα κανέναν (δεν ήθελα κανέναν έτσι όπως ήμουν) ή ήταν μόνο η μαμά μου ή ο άνδρας μου κάποιες φορές, και οι διπλανές είχαν μέχρι και 6 άτομα ταυτόχρονα από πάνω τους στα μικρά τρίκλινα. Και μάλιστα έφερναν και παιδιά και έλεγαν ψέματα για την ηλικία τους. Δηλ. ήταν η μικρή 8 και έλεγαν ότι ήταν 12. Οσο μπορούσα έφευγα στα επισκεπτήρια, αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν όλη την ώρα γιατί κατά τις 8 καθάριζαν και το θάλαμο των νεογνών και έπρεπε να τα έχουμε μαζί μας (μαζί με το επισκεπτήριο). Οι νοσοκόμες, έρχονταν (συχνά μετά από παρότρυνσή μου ) τους έβγαζαν έξω και μόλις έφευγαν αυτές μπούκαραν πάλι (και τα παιδιά) μέσα. Και φυσικά δεν τηρούσαν το ωράριο. Δράμα.

Κατά τα άλλα δράμα και εδώ. Παρακαλούσα μετά το χειρουργείο τον άνδρα μου να πάει τη μεγάλη στην παιδίατρο για τις αμυγδαλές της, μίλησα και με την πεθερά μου που ήταν σπίτι εκείνη τη μέρα και την επόμενη να μιλήσει στον άνδρα μου να πάνε στην παιδίατρο και εκείνη έλεγε ότι το παιδί ήταν καλά, ενώ η μαμά μου είχε πει που την κοίταξε ότι είχε άσπρες τις αμυγδαλές της. Στο τέλος κανόνισα ραντεβού την Παρασκευή και τον παρακάλεσα ως χάρη για μένα κτλ. κτλ. να πάει το παιδί στο γιατρό (εννοείται ότι η πεθερά μου έφαγε βρίσιμο και δεν θέλω να την ξαναδώ στο σπίτι μου) και τελικά η Ασπασούλα έχει αμυγδαλίτιδα και ανέβασε τελικά από χθες πυρετό (ο άνδρας μου πιστεύει ότι ανέβασε πυρετό επειδή πήρε αντιβίωση, τέτοια άγνοια) και πρέπει να προσέχουμε να μην κολλήσουμε εγώ και το μικρό Λενάκι μας... Είναι μούρλια σας λέω, μικρό προσωπάκι, πιο μικρό από τα άλλα μου παιδιά (η μεγάλη ήταν 57 εκατοστά, η μεσαία 59 και αυτή 53). Αλλά την έχω ερωτευτεί τρελά!!

Βέβαια η Πολυξένη μου έπαθε παροξυσμό όταν πήγα να θηλάσω την μπέμπα, άρχισε να χτυπιέται κάτω έκανε εμετό και όλα αυτά γιατί ήθελε να αφήσω την μπέμπα και να πάω στο σαλόνι (δεν βάζω το μωρό ακόμα μαζί με τα παδιά λόγω της αμυγδαλίτιδας). Ένα δράμα. Τέλος πάντω κάπως τα μπαλώσαμε (με το καλό και με το κακό) και τώρα πρέπει να επιβιώσουμε μέχρι να περάσει η αρρώστια και μετά όλα θα λυθούν σταδιακά. Αλλά προέχει η επιβίωση... Παίρνω ακόμα αντιβίωση και voltaren για τον πόνο, ελπίζω να περάσει ο πόνος και πήρα κάλτσες για τα πόδια (είναι χειρότερα από όταν ήμουν έγκυος)....

Θα χρειαστώ λίγο χρόνο μέχρι να επανέλθω εδώ κανονικά (δεν πρόλαβα καν να δω αν κάποια άλλα κορίτσια γέννησαν για να ευχηθώ), αλλά φαντάζομαι ότι μολις περάσει η αρρώστια θα βρούμε πάλι τη σειρά μας.

Α! και αν γεννήσει καμιά πριν προλάβω να γράψω αναλυτικά... επειδή τα άκουσα και τα είδα όλα μέσα στο μαιευτήριο για το θηλασμό (όχι από το προσωπικό, αλλά από την κάθε παλαβή μαία του κάθε γυναικολόγου και την κάθε αγχωμένη φιλενάδα των μαμάδων) ΠΡΟΣΟΧΗ:

1. Μην χρησιμοποιήσετε θήλαστρο εκεί μέσα γιατί πονάνε οι θηλές σας (πάρτε μαζί μια πουρελάν και οπλιστείτε με υπομονή, αν δεν πιάνει όλη τη θηλή μαζί με μεγάλο μέρος από το γύρω γύρω, δεν γίνεται σωστά η δουλειά και θα πονέσετε, μην περιμένετε να πιάσει εκείνο σωστά το στήθος σας, γραπώστε το εσείς σαν να το κάνετε σάντουιτς και χώστε του το στο στοματάκι και αν δεν πιάνει σωστά μην το αφήνετε, βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο στόμα του και ανοίξτε το για να βγάλετε τη θηλή χωρίς να σας τραυματίσει)

2. Μην δώσετε ξένο γάλα γιατί το κακόμοιρο δεν χορταίνει (ό,τι χρειάζεται το μωρό το βγάζετε με το παραπάνω) ούτε γιατί δεν έχετε γάλα (αν δεν βάλει το μωρό κάτω το στήθο σας για ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ, δεν θα έχετε ποτέ αρκετό γάλα) ούτε μέχρι να κατέβει το γάλα σας (γιατί χρειάζεστε τη δουλειά του μωρού σας για να σας κατέβει το γάλα αυτή είναι η πλάκα και το ωραίο)

3. Γράψτε τους όλους και βάλτε το παιδί στο στήθος όποτε τό έχετε κοντά σας (αφήστε τα προγράμματα για αργότερα)

4. Μην ταλαιπωρήστε να το ξυπνάτε για να το θηλάζετε (την πρώτη μέρα ούτως ή άλλος προτιμά να κοιμάται), αλλά πειράξτε το λίγο αν θέλετε και αν δεν είναι τελείως χωρίς αντίδραση βάλτε το στο στήθος, μια χαρά μπορεί να θηλάσει και μισοκοιμισμένο. Αν δεν αντιδρά αφήστο το για λίγο αργότερα

5. Μην δώσετε πιπίλα ή μπιμπερό μέχρι να τα βρείτε μεταξύ σας για το θηλασμό!!!

Δεν είχα σκοπό να κάνω κήρυγμα για τον θηλασμό, αλλά 4 μέρες εκεί μέσα άκουσα τις άπειρες μ....ες που τις άκολουθούσαν οι κοπέλες σαν ευαγγέλιο και δεν πρόκειται να καταφέρουν να θηλάσουν ποτέ τους (η μία χρησιμοποίησε θήλαστρο γιατί πονούσαν οι θηλές της από την πρώτη φορά, μετά έδινε κάθε φορά και συμπλήρωμα και άφηνε και ένα γεύμα κι έδινε αντ' αυτού συμπλήρωμα για να μαζέψει πιο πολύ γάλα με το θήλαστρο την άλλη φορά).

Πρέπει να πάω στα παιδιά! Η μπέμπα έχει πάθει σοκ από τη ζέστη και δεν αντιδρά καθόλου, αλλά θα δοκιμάσω να τη θηλάσω μην μας πάθει και καμιά αφυδάτωση!!!

Φιλιά κόρες, συγχωρήστε την πολυλογία με το θηλασμό, αλλά πραγματικά το τί άκουσα ήταν απίστευτο!!!!

Μόλις γίνουν καλά τα παιδιά θα επανέλθω να διαβάσω τα νέα σας!

Φιλά πολλά με το καλό να χαρείτε τον ερχομό των μωρών σας.

Υ.Γ. Σας είπα ότι είμαι ερωτευμένη με την μπέμπα;;;;;;

a0Nsp3.png

Μορίτσα μου πώς είναι τα ζουζούνια σου? Εσύ πώς είσαι?

Εγω καλα είμαι εχω μπει σε κανονικούς ρυθμούς αν και ακόμα τσουζει η τομή. Τα μικρα μου κάθε μέρα και καλύτερα! Ανυπομονουμε να τα πάρουμε....να έρθουν σπιτι τους.

p1Utp3.png

Aγλαιτσα μου πολυ χαρηκα που ειχαμε νεα σου! δεν χαρηκα καθολου με την δοκτωρ πεθερα σου που αφησε το παιδι ετσι και δεν προλαβατε να πατε παιδιατρο πριν γινει χειροτερα. ειναι με τα καλα της? περιμενατε νεογεννητο στο σπιτι και εκανε την γιατρεσα?ωρες ωρες δικιο εχουν οσοι λενε για τις πεθερες!!!!

όσο για το θηλασμο καλα εκανες και εγραψες τοσα και θα σου ελεγα και αλλα τοσα να γραψεις. το τι π@π@ρι@ θα ακουσεις απο την καθε μαια και παιδιατρο ενος baby friendly μαιευτηριου που υποτιθεται οτι προαγει τον θηλασμο εναντι του ξενου γαλακτος και καταληγεις να φευγεις απο εκει με την βεβαιοτητα οτι μητρικος θηλασμος=αντληση με θηλαστρο και μπουκαλι ( στην ουσια δηλαδη πας ολοταχως για ξενο γαλα μιας και σιγα σιγα δεν θα εχεις αρκετο γαλα- λογικο γιατι αλλη διεγερση στους γαλακτοφορους αδενες κανουν οι θηλαστικες κινησεις του βρεφους και αλλη το μηχανικο θηλαστρο-, το μωρο δεν θα παιρνει επαρκες βαρος - δνε εχουν ιδεα οτι οι καμπυλες στα βιβλιαρια αναφερονται σε μωρα που πινουν συμπληρωμα και οχι σε μωρα που θηλαζουν- με συνεπεια να αρχισουν συζυγοι, πεθερικα, γονεις, η θειά Ευτερπη απο το χωριο να στα πρηζουν να ταιζεις το παιδι με μπουκαλι και ξενο γαλα. οτι χειροτερο μπορεις να κανεις σε μια λεχωνα που εχει το αγχος της να τα καταφερει με το μωρο της, που στην περιπτωση μου και την δικια σου, εχει και αλλα πιτσιρικια που τρωνε φρικη με το νεο μωρο και τους πιανει τρελη ζηλεια και αλλα χιλια δυο.

κοριτσια κλειστε τα αυτια σας σε οτι βλακεια ακουσετε!!! ο θηλασμος μεχρι να εδραιωθει θελει μωρο στο στηθος οποτε και οσο το θελησει εκεινο. Το μωρο σας θα ζητησει γαλα και το στηθος θα ανταποκριθει παραγοντάς το! οσο πιο πολυ ζηταει(θηλαζει) τοσο πιο πολυ θα παραχθει. δεν υπαρχει γυναικα που να μην μπορει να θηλασει , πλην καποιων ιατρικων περιπτωσεων που καθιστουν απαγορευτικο τον θηλασμο. η φυση εχει προνοησει ετσι ωστε να παραγουμε την τροφη για τα μωρα μας οπως και καθε αλλο θηλαστικο.

το ζαλισα και εγω το θεμα αλλα σας εχω ξαναπει... εχω ακουσει ΤΙΣ μ...κιες και εχω δει μωρακια που γεννιουνται μια χαρα απο βαρος να γινονται σαν δαμαλια απο αγνοια των γονιων που τα στουμπωναν με συμπληρωμα γιατι εκλαιγαν!!!!

suU8p3.png

vdz8p3.png

Διαφημίσεις

Koριτσάκια ευχαριστώ για τις ευχές σας, προσπάθησα να ρίξω μια ματιά στα προηγούμενα, αλλά δεν προλαβαίνω... Σήμερα γυρίσαμε, η μικρή είναι μούρλια! Αισθάνομαι ότι θα τα πάμε πολύ καλά! Πονούσα πάρα πολύ, ο γιατρός μου είπε ότι το αίμα μου έτρεχε συνεχώς σαν να είχα πάρει ασπιρίνες... Δεν ξέρω τί από όλα τα φυτικά που έπαιρνα για την ίωση μπορεί να μου το έκαναν αυτό... Πάντως είχα βαριά πυροβολικά ως παυσίπονα, πέρα από voltaren, apotel μου έκαναν και ενέσεις πεθιδίνης. Τώρα είμαι κάπως καλύτερα, τα πόδια δυστυχώς είναι πάρα πολύ πρησμένα και πονάνε... Με την μπέμπα θηλάζουμε, χθες κατέβηκε και το γάλα. Στο μαιευτήριο είχαμε πολύ ώρα τα μωρά μαζί μας, αλλά η κατάσταση με τα επισκεπτήρια ήταν χειρότερη από κάθε άλλη φορά. Εγώ δεν είχα κανέναν (δεν ήθελα κανέναν έτσι όπως ήμουν) ή ήταν μόνο η μαμά μου ή ο άνδρας μου κάποιες φορές, και οι διπλανές είχαν μέχρι και 6 άτομα ταυτόχρονα από πάνω τους στα μικρά τρίκλινα. Και μάλιστα έφερναν και παιδιά και έλεγαν ψέματα για την ηλικία τους. Δηλ. ήταν η μικρή 8 και έλεγαν ότι ήταν 12. Οσο μπορούσα έφευγα στα επισκεπτήρια, αλλά δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν όλη την ώρα γιατί κατά τις 8 καθάριζαν και το θάλαμο των νεογνών και έπρεπε να τα έχουμε μαζί μας (μαζί με το επισκεπτήριο). Οι νοσοκόμες, έρχονταν (συχνά μετά από παρότρυνσή μου ) τους έβγαζαν έξω και μόλις έφευγαν αυτές μπούκαραν πάλι (και τα παιδιά) μέσα. Και φυσικά δεν τηρούσαν το ωράριο. Δράμα.

Κατά τα άλλα δράμα και εδώ. Παρακαλούσα μετά το χειρουργείο τον άνδρα μου να πάει τη μεγάλη στην παιδίατρο για τις αμυγδαλές της, μίλησα και με την πεθερά μου που ήταν σπίτι εκείνη τη μέρα και την επόμενη να μιλήσει στον άνδρα μου να πάνε στην παιδίατρο και εκείνη έλεγε ότι το παιδί ήταν καλά, ενώ η μαμά μου είχε πει που την κοίταξε ότι είχε άσπρες τις αμυγδαλές της. Στο τέλος κανόνισα ραντεβού την Παρασκευή και τον παρακάλεσα ως χάρη για μένα κτλ. κτλ. να πάει το παιδί στο γιατρό (εννοείται ότι η πεθερά μου έφαγε βρίσιμο και δεν θέλω να την ξαναδώ στο σπίτι μου) και τελικά η Ασπασούλα έχει αμυγδαλίτιδα και ανέβασε τελικά από χθες πυρετό (ο άνδρας μου πιστεύει ότι ανέβασε πυρετό επειδή πήρε αντιβίωση, τέτοια άγνοια) και πρέπει να προσέχουμε να μην κολλήσουμε εγώ και το μικρό Λενάκι μας... Είναι μούρλια σας λέω, μικρό προσωπάκι, πιο μικρό από τα άλλα μου παιδιά (η μεγάλη ήταν 57 εκατοστά, η μεσαία 59 και αυτή 53). Αλλά την έχω ερωτευτεί τρελά!!

Βέβαια η Πολυξένη μου έπαθε παροξυσμό όταν πήγα να θηλάσω την μπέμπα, άρχισε να χτυπιέται κάτω έκανε εμετό και όλα αυτά γιατί ήθελε να αφήσω την μπέμπα και να πάω στο σαλόνι (δεν βάζω το μωρό ακόμα μαζί με τα παδιά λόγω της αμυγδαλίτιδας). Ένα δράμα. Τέλος πάντω κάπως τα μπαλώσαμε (με το καλό και με το κακό) και τώρα πρέπει να επιβιώσουμε μέχρι να περάσει η αρρώστια και μετά όλα θα λυθούν σταδιακά. Αλλά προέχει η επιβίωση... Παίρνω ακόμα αντιβίωση και voltaren για τον πόνο, ελπίζω να περάσει ο πόνος και πήρα κάλτσες για τα πόδια (είναι χειρότερα από όταν ήμουν έγκυος)....

Θα χρειαστώ λίγο χρόνο μέχρι να επανέλθω εδώ κανονικά (δεν πρόλαβα καν να δω αν κάποια άλλα κορίτσια γέννησαν για να ευχηθώ), αλλά φαντάζομαι ότι μολις περάσει η αρρώστια θα βρούμε πάλι τη σειρά μας.

Α! και αν γεννήσει καμιά πριν προλάβω να γράψω αναλυτικά... επειδή τα άκουσα και τα είδα όλα μέσα στο μαιευτήριο για το θηλασμό (όχι από το προσωπικό, αλλά από την κάθε παλαβή μαία του κάθε γυναικολόγου και την κάθε αγχωμένη φιλενάδα των μαμάδων) ΠΡΟΣΟΧΗ:

1. Μην χρησιμοποιήσετε θήλαστρο εκεί μέσα γιατί πονάνε οι θηλές σας (πάρτε μαζί μια πουρελάν και οπλιστείτε με υπομονή, αν δεν πιάνει όλη τη θηλή μαζί με μεγάλο μέρος από το γύρω γύρω, δεν γίνεται σωστά η δουλειά και θα πονέσετε, μην περιμένετε να πιάσει εκείνο σωστά το στήθος σας, γραπώστε το εσείς σαν να το κάνετε σάντουιτς και χώστε του το στο στοματάκι και αν δεν πιάνει σωστά μην το αφήνετε, βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο στόμα του και ανοίξτε το για να βγάλετε τη θηλή χωρίς να σας τραυματίσει)

2. Μην δώσετε ξένο γάλα γιατί το κακόμοιρο δεν χορταίνει (ό,τι χρειάζεται το μωρό το βγάζετε με το παραπάνω) ούτε γιατί δεν έχετε γάλα (αν δεν βάλει το μωρό κάτω το στήθο σας για ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ, δεν θα έχετε ποτέ αρκετό γάλα) ούτε μέχρι να κατέβει το γάλα σας (γιατί χρειάζεστε τη δουλειά του μωρού σας για να σας κατέβει το γάλα αυτή είναι η πλάκα και το ωραίο)

3. Γράψτε τους όλους και βάλτε το παιδί στο στήθος όποτε τό έχετε κοντά σας (αφήστε τα προγράμματα για αργότερα)

4. Μην ταλαιπωρήστε να το ξυπνάτε για να το θηλάζετε (την πρώτη μέρα ούτως ή άλλος προτιμά να κοιμάται), αλλά πειράξτε το λίγο αν θέλετε και αν δεν είναι τελείως χωρίς αντίδραση βάλτε το στο στήθος, μια χαρά μπορεί να θηλάσει και μισοκοιμισμένο. Αν δεν αντιδρά αφήστο το για λίγο αργότερα

5. Μην δώσετε πιπίλα ή μπιμπερό μέχρι να τα βρείτε μεταξύ σας για το θηλασμό!!!

Δεν είχα σκοπό να κάνω κήρυγμα για τον θηλασμό, αλλά 4 μέρες εκεί μέσα άκουσα τις άπειρες μ....ες που τις άκολουθούσαν οι κοπέλες σαν ευαγγέλιο και δεν πρόκειται να καταφέρουν να θηλάσουν ποτέ τους (η μία χρησιμοποίησε θήλαστρο γιατί πονούσαν οι θηλές της από την πρώτη φορά, μετά έδινε κάθε φορά και συμπλήρωμα και άφηνε και ένα γεύμα κι έδινε αντ' αυτού συμπλήρωμα για να μαζέψει πιο πολύ γάλα με το θήλαστρο την άλλη φορά).

Πρέπει να πάω στα παιδιά! Η μπέμπα έχει πάθει σοκ από τη ζέστη και δεν αντιδρά καθόλου, αλλά θα δοκιμάσω να τη θηλάσω μην μας πάθει και καμιά αφυδάτωση!!!

Φιλιά κόρες, συγχωρήστε την πολυλογία με το θηλασμό, αλλά πραγματικά το τί άκουσα ήταν απίστευτο!!!!

Μόλις γίνουν καλά τα παιδιά θα επανέλθω να διαβάσω τα νέα σας!

Φιλά πολλά με το καλό να χαρείτε τον ερχομό των μωρών σας.

Υ.Γ. Σας είπα ότι είμαι ερωτευμένη με την μπέμπα;;;;;;

Κατ αρχην να σου ευχηθω να ειναι παντα γερη κ καλοτυχη.καλο σαραντισμο να εχετε!!εμενα ως προταρα αυτο το μνμ με συγκινησε απιστευτα.εχω ανατριχιασει γραψε οοοσα θες ακομα.το διαβασα κ στον αντρα μου κ απλα δεν μιλαγε.δυστυχως λογω κ της ηλικιας μου δεν εχω ασχοληθει πολυ με ολα αυτα απλα σε μια γυναικα μονο που ετυχε να γενναει εκει που θα γεννησω της εδωσαν θηλαστρο κ απλα ουρλιαζε κ δεν καταφερε ποτε να θηλασει την κορη της.εγω εχω ξεκαθαρισει στον αντρα μου οτι θα ειναι αυτο ακριβως που θα κανω απ την στιγμη που θα συνελθω απ το χειρουργειο.επισης περα απ την μανα μ κ οικογενεοα δεν θα ειναι κανεις αλλος στο σπιτι για 40 ημερες.εγω θα κυκλοφορω με το μωρο στο βυζι.θελω πολυ να τα καταφερω κ ΕΥΤΥΧΩΣ με στηριζει..

Τωρα οσο για την μικρη σου κ την πεθερα ουδεν σχολιον!ειλικρινα η πληρης αδιφορια,κριμα!!

Κουραγιο κ σ ευχαριστω πολυ!:-)

tqpkp3.png

PzUbp3.png

Γεια σας κοριτσακια. Ευχομαι να είστε καλά.

Αγλαϊα να xaιρεσαι τη κορουλα σου. Περαστικα στη μεγαλη σου,ευχομαι να μην εχετε τιποτα δυσαρεστα με τις ιωσεις στο σπιτι. Για τη πεθερα, να μη το σχολιασω.

Μαλλον βρηκα επιτελους χρονο να σας γραψω την εμπειρια μου, αλλα πρωτα θα ηθελα τη βοηθεια σας, κυριως απο τις πιο εμπειρες μανουλες. Νομιζα πως τα πηγαινα καλα με το θηλασμο, αλλα αρχισα να αμφιβαλλω. Ποσο συχνα θηλαζετε και για ποση ωρα; Τη μερα θηλαζω καθε δυο με τρεις ωρες και το βραδυ ισως να φτανω και τις τεσσερις ωρες. Μου παιρνει γυρω στα 15 με 20 λεπτα. Ξαφνικα ομως η μπεμπα μου αλλαξε συμπεριφορα. Στις 7.30 το απογευμα θηλασε για μια ωρα με ενα 10 λεπτο διαλειμματακι απο το ενα στήθος. Εκει που μετα το καθιερομενο τεταρτακι ειπα τελείωσε την επιασαν τα κλαματα και σταματησε μονο αφου της εδωσα το στηθος. Παρόμοια κατασταση και στις 9.30, και απο τότε δε μπορω να την αφησω στο κρεβατακι της γιατι ουρλιάζει! Οπότε μέχρι στγμής ματι δεν εχω κλεισει και μάλλον δε προβλεπεται να κλεισω. Ούτε στην αγκαλια του αντρα μου βολευεται! Τη ξαναθήλασα πάλι στις 2.15 για μια ωρα. Τοσο γάλα που το βάζει; Σας εχει τυχει και εσας να μη θέλει το κρεβάτι της; Τι να την κανω; Να την αφησω στο κρεβατακι της να ουρλιάζει; Μηπως εχει κάτι να την παω στο νοσοκομειο; Μηπως εκανα κατι λάθος; Τρωει καλα αραγε; (σημειωταιο μου βρεχει αρκετες πανες και εκανε και κακκακια σημερα!). Να τη ταϊζω μεχρι να βαρεθει ή μήπως εχει κανένα προβλημα και συνεχιζει να τρωει ενω δε πρεπει; Δυστυχως η μαια ειναι να ερθει τη Δευτερα, τι να κανω μεχρι τοτε; Συγγνωμη για το κατεβατο αλλα ειναι το ακαταλληλο της ωρας, είναι λιγο και η κουρασει. Αχ, λετε να μη μπορεσω να τη βαλω ξανα στο κρεβατακι της;

Καλημερα!!!!!!

Δεσποινα μου ολα τα κανεις τελεια!!!!Ειναι αυτες οι ανασφαλειες που λεγαμε τοσο καιρο ,μηπως δεν τρωει καλα;Μηπως δεν εχω γαλα;Μηπως παρατρωει,μηπως κολλησει και θελει μονο στηθος;Μηπως με εχει για πιπιλα ,μηπως δεν θελει μετα να κοιμαται στο κρεβατι του; και πολλα αλλα ερωτηματα που μας δημιουργουνται απο αγνοια και μας δημιουργουν και οι γυρω μας σχετικα με το θηλασμο.Το μωρο σου ειναι τελειο και κανει το σωστο,δε θελει το κρεβατακι του στην παρουσα φαση,αυτο που θελει ειναι να εδριαωσει τη γαλουχια.Να κατεβασει οσο γαλα χρειαζεται το ιδιο για να καλυψει τις αναγκες του.Και αυτο θα γινει με ενα και μοναδικο τροπο,με το να ειναι στο στηθος οσο πιο πολυ γινεται,να ρουφαει και να πιπιλαει για να δωσει το ερεθισμα να αυξηθει η παραγωγη.

Ειδικος δεν ειμαι σιγουρα και με το θηλασμο ηταν μικρη η εμπειρια μου αλλα εμαθα απο τα λαθη μου.Ο θηλασμος δεν μπορει να εχει προγραμμα.Μην κοιτας ρολογια και μη σε απασχολει καθε ποσες ωρες θα ειναι στο στηθος.Μπορει να ειναι και συνεχεια.Αυτη θα ειναι πραγματικοτητα σου μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια.Το γαλα δεν τελειωνει ,πραγεται τη στιγμη της ζητησης.Το μωρο τρεφεται οπως πρεπει (να κοιτας για βρεγμενες πανες )και Ειναι λογικοτατο να θελει μονο αυτο στην παρουσα φαση !!!!!!

Θα σου πουν και οι αλλες κοπελες περισσοτερα!!!Καλους θηλασμους!!!Και φυσικα αν θελεις να θηλασεις ,υπομονη!Αυτο ακριβως που περιγραφεις ειναι το ''δυσκολο'' κομματι του θηλασμου που οσο καλα προετοιμασμενος και να νομιζεις οτι εισαι, ειναι αυτο που λεγαμε,αλλο η θεωρια ,αλλο η πραξη.Εμενα η γνωμη μου ειναι:Θηλαζει οσο μπορει και αντεχει ο καθενας,προεχει η ψυχικη ηρεμια της μαμας και ολης της οικογενειας.

Αγλαια μου καλως ορισατε...τι τραβας με τους γυρω σου βρε κοριτσι....Δε θελω να το σκεφτομαι οτι γυρισες σπιτι με το νεογεννητο και εχουν τα παιδια ιωση...αυτο ειναι φρικη...

Τεσπα σε λιγες μερες θα ειστε περδικια.

να σου ζησει και παλι η μικρη!!Τι μικρη δλδ;;; κοτζαμ γυνακαρα!!!!

οσο για αυτα που λες για το ιασω δυστυχως και εγω μια βδομαδα που εμεινα εκει μεσα με τη χολη αυτο διαπιστωσα..οτι η κατασταση ειναι χαλια απο αποψη επισκεπτηριων και τα τρικλινα πολυ στεναχωρα ..ουφ τι να κανω ;λιγες μερες ειναι, θα περασουν.

Ριντι μου τι εγινε;Ελπιζω να κρατας τη ζουζουνα σου αγκαλια!!Περιμενουμε νεα!!!!!!!!!!

Μμικα καλως ηρθατε.Καλους θηλασμους.Ειδα πεταχτα το γιο σου στο φβ και εχω να πω οτι ειναι ενας κουκλος.Εντωμεταξυ σημειωσε οτι θα γινει μεγαλη γατα αυτος!Εχει ενα βλεμμα καθαρο για νεογεννητο,σπιρτο!Φτου φτου!!!Να μου το θυμηθεις!!!!

Κοριτσια θα επανελθω και εδω και στο φβ απο αυριο,γιατι αυτο το σκ γυρναμε συνεχεια.Τωρα σηκωθηκα νωρις να ετοιμασω τα πραγματα γιατι εχουμε να παμε μπανακι.Απολαυση το μπανιο με την κοιλια, δεν το συζητω!!!

Φιλια!!!

AC0jp3.pngYK2Rp3.png

Καλημέρα Δέσποινα,

Κι εμείς ξενυχτήσαμε σήμερα, εκεί που ήταν σε λήθαργο όλη μέρα, τα μεσάνυχτα ξύπνησε και κάναμε ό,τι και εσείς μέχρι τις τρισήμιση νομίζω...

Δυστυχώς δεν ξέρω να δώσω παραπάνω από τις γενικές συμβουλές και πάλι δηλ. που είναι το τρίτο μωρό πιθανόν να ταλαιπωρηθούμε σε κάποια φάση, αλλά τουλάχιστον δεν έχω σημειωματάρια με άπειρα ωράρια θηλασμού, όπως έκανα στο πρώτο παιδί...

Δεν είμαι ειδική, ούτε και νομίζω ότι μια απλή μαμά μπορεί να γίνει, αφού σε κάθε παιδί πάλι κάτι καινούργιο βρίσκουμε μπροστά μας (oh yes, για να κάνουμε σε κάθε παιδί διαφορετικά λάθη, έτσι για να έχουμε ποικιλία!), αλλά αν γεννήσαμε περίπου μαζί, μη σε απασχολεί κάποιο ωράριο ακόμα, ούτε αν είναι τέταρτο ή δεκάλεπτο, ό,τι απλά την ικανοποιεί... Για τέτοια περιστατικά όπως τα χθεσινά (αν αποκλείσουμε ότι μπορεί να έχει κάτι, γιατί αυτό δεν μπορώ να το ξέρω, κι εγώ έβαλα χθες θερμόμετρο η υστερική στο νεογέννητο, γιατί δεν αντιδρούσε όλη μέρα, παρόλο που με ταλαιπώρησε το βράδυ, ανακουφίστηκα πάντως που άνοιξε το μάτι της), όταν θηλάζει δεν μπορεί να φάει παραπάνω από όσο χρειάζεται, αν βρέχει πάνες δεν είναι δυνατόν να μην τρώει συστηματικά αρκετά, μια πιθανότητα αν θηλάζει συνεχώς για κάποιο διάστημα φαντάζομαι είναι ότι θέλει παραπάνω από όσο πριν και για να κάνει το στήθος σου να ανταποκριθεί δεν του μένει παρά να θηλάζει... Αν κλαίει έτσι ένα μεγαλύτερο παιδί θα φοβόμουν να πέσω στην παγίδα που έπεσα με την μεγάλη μου που με είχε βραδυνή πιπίλα για κανένα δίωρο για να κοιμηθεί, αλλά η μπεμπούλα είναι μικρή δεν παίζουν τέτοια κόλπα ακόμα!!! Αν όταν κλαίει έτσι δείχνει ότι θέλει να θηλάσει (εμένα έτρωγε τα χέρια της χθες...) δεν μπορείς παρά να τη βάλεις στο στήθος φαντάζομαι, άντε να το καθυστερήσεις με καμιά αγκαλιά ή κάτι άλλο για να ξεκουραστείς λίγο, δηλ. δεν φαντάζομαι να μπορεί κανένας άνθρωπος να θηλάζει ακατάπαυστα όλο το 24ωρο!!! Επαναλαμβάνω, μιλάω εγώ που σε κάθε παιδί κάνω και από ένα νέο λάθος στο θηλασμό, και που φυσικά δεν είμαι ειδική, κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!!! Α! και τόχουν τα άτιμα να έχουν τη μέρα νύχτα, αλλά στρώνουν σιγά σιγά!

Τώρα η δική μου κοιμάται και πάω να φτιάξω τα μεγάλα... Η μεγάλη μου μιλάει όπως αυτός ο τραγουδιστής στους "χειμερινούς κολυμβητές"!

Για ξαναβάλτε βρε κορίτσια τη λίστα να δω ποια γέννησε!

Και ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σας! Είδατε που παρά το ξενύχτι δεν μπορώ να μείνω μακριά σας! Είστε η παρεούλα μου!

a0Nsp3.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Τελικά ίσως να έπαισα στη παγίδα που έλεγα πως ήθελα να αποφύγω. Αγχώθηκα που την έβλεπα έτσι να χτυπιέται, άρχισα να σκέφτομαι πως ίσως να ήταν καλύτερα να ήταν η μητέρα μου εδώ σαν πιο ειδική. Μήπως έπρεπε να δώσω φόρμουλα, έτσι για να δω αν φταίει το φαγητό. Μήπως να έδινα πιπίλα, αφού σα να φαινόταν πως το πρόβλημα ήταν θέμα ασφάλειας. Τελικά κατά τις 6 το πρωί με εγκατέλειψαν οι δυνάμεις μου και παρέδωσα τη μικρή στο μπαμπά. Κατά τις 9.00 που ξύπνησα είδα πώς ο μπαμπάς μας την είχε βάλει στο καθισματάκι αυτοκινήτου (χωρίς τις ζώνες-Αγλαϊα που είσαι;) και την είχαν πεσει και οι δύο. Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμσσε πώς τελικά ίσως να ήταν το όλο περισταστικό κρίση ανασφάλειας, αφού τώρα την έβαλα στο πορτ μπεμπέ και τη στρίμωξα με τις κουβερτούλες της και σα κάπως να χαλάρωσε. Μου φαίνεται πως μόλις ξυπνήσει ι μπαμπας μας θα πάει επιδρομη στα μαγαζια (παλι καλά είναι ανοιχτα την κυριακη) και θα παρει ολες των ειδων τις μαλακίες μπας και καποια δουλέψει! Ας ειναι καλα που είμαστε αρχαριοι.

Διαφημίσεις

Δεσποινα....μηπως το μωρακι αρχισε να εχει κολικους? ποναλακια? ετσι την πατησα και γω στον Δημητρη μου...Ειμασταν την μερα καλα και κατα τις 9 το βραδυ μου εκλαιγε και γκρινιαζε! εγω νομιζα πως δεν τον φτανει το γαλα μου και του εκανα συμπληρωμα...Αυτο ηταν το λαθος μου και τελικα η παραγωγη μου ποτε δεν ηταν η σωστη και ας τον θηλασα μεχρι 11 μηνων. Τελικα στον μηνα πανω σιγουρευτηκαμε οτι ειχε ποναλακια αφου αρχισε να κλαιει σπαραχτικα για κανενα 4 ωρο δυστηχως χωρις να μπορουμε να κανουμε τιποτα! ευχομαι αν ειναι ποναλακια να περασουν γρηγορα γιατι εμεις ταλαιπωρηθηκαμε ασχημα! Μην αγχωθεις και μην στεναχωριεσαι. Κανε υπομονη μεχρι να ερθει η μαια να σου πει την γνωμη της. Ουφφφφφφφφ δυσκολος ο θηλασμος και γω δεν ξερω πως θα το περασω με ενα 20 μηνο απαιτητικο αγορακι το οποιο ακομα με ξυπναει καθε μια ωρα την νυχτα!!!

as1cHw60g411100MTc1ZHB8ODg4NTI5ZHw.gif

cfcIp3.png

Δεσποινακι κρατα γερα! Μονο μην δωσεις πιπιλα, παθαινουν συγχυση θηλης κ μπορει να βλαψει την εδραιωση του θηλασμου ειδικα τωρα που ειστε στην αρχη. Μην πτοεισαι.οπως εγραψαν κ τα κοριτσια παραπανω η μπεμπουλα θελει να σου αυξησει την παραγωγη γιαυτο και αναζητα συνεχεια το στηθος.το στριμωγμα γενικα τους αρεσει γιατι τους θυμιζει την κοιλιτσα. Εμεις οταν ο σπυρετος ετρωγε κ μετα ειχε γκρινιτσες κοβαμε βολτες στο διαδρομο και ηρεμουσε...στις 4 το πρωι!!!! Θα κοιταξω στο νετ οταν με αφησει ο μικρος να πλησιασω το πισι γιατι βλεπει βιντεοκλιπ να σας βαλω ενα λινκ για τα "αλματα αναπτυξης" αλλα ειναι στα γερμανικα.αν ξερει καμια να το μεταφρασει υα βοηθησει αρκετα.

suU8p3.png

vdz8p3.png

Α και κατι αλλο...αν θελει να ειναι μαζι σου αστην να ειναι! ειναι πολυ μωρο για να κακομαθει...λενε οτι μεχρι τους 6 μηνες ειναι καλο να ειναι με την μαμα για πολλους λογους. Μην αγχωθεις και για αυτο. Αλλωστε ειναι πολυ νωρις να μπει σε προγραμμα. Βεβαια εγω εχω "καει" αλλα ξερω πως ειναι δυσκολο να μην παρεις το μωρακι μαζι σου οταν αυτο κλαιει...για καποιο λογο σε χρειαζεται!!!

cfcIp3.png

Καλημερα κοριτσια! εγω οπως εγραψα και παραπανω στην Δεσποινα δεν κοιμαμαι τα βραδυα! ο μικρος μου ξυπναει συνεχεια και κλαιει και την βγαζω στην καρεκλα διπλα του να του πιανω το χερι για να κοιμηθει! εντελει καπου γυρω στις 5 καταληγουμε στο κρεβατι μας...δεν ξερω τι εχει παθει παλι (οχι οτι κοιμοταν ποτε συνεχομενα) ισως ειναι τα δοντια του.... Τουλαχιστον ξυπνουσε, επεινε γαλα και μετα ξανακοιμοταν. Τωρα παλι μπαχαλο! λετε να το κανει επιτηδες? πως θα ερθει το μωρο στο σπιτι δεν ξερω! θα καταρρευσω μου φαινεται!!!!

Επισης βρε κοριτσια με εχουν ταραξει οι καουρες!!! εσεις εχετε? δεν την παλευω την νυχτα γαμωτο...

Αγλαια μου ευχομαι τα παιδακια σου να ειναι καλυτερα ετσι ωστε να ηρεμησετε και να απολαυσετε το μπεμπακι σας!!!

κοριτσια παλι καυσωνα εχουμε μεχρι τριτη ε? αμαν δεν την παλευω...Την Δευτερα εχω και γω γιατρο αντε να δουμε τι θα μου πει. Πιστευω θα με βαλει γυρω στις 16 Αυγουστου... θα εχει δροσισει μεχρι τοτε αραγε??? :)

cfcIp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...