Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 2 λεπτά , kate82 είπε:

Ναι κάνω υπομονή αλλά μερικές φορές λέω φτάνει ας μην με βρει κάτι άλλο 

Το ξέρω κορίτσι μου τα πέρασα κ εγώ θέλει δύναμη όλο αυτό που κάνουμε.

πρίν από 1 λεπτό , Ρούλα87 είπε:

πρίν από 1 λεπτό , Ρούλα87 είπε:

Ολα θα γίνουν βήμα βήμα 

• Δύναμη! 1

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

Χρησιμοποιώ μελιτζανες τσακώνικες (τις μακρουλές),τις οποίες χαραζω κατα μήκος και τις βάζω σε αλατισμένο νερό μεχρι να τελειώσω με τα υπόλοιπα.

Κοβω πατατες κυδωνάτες,όπως στα φαγητά του φούρνου, και το ιδιο και τα κολοκύθια.

Τις ποσότητες και τις αναλογίες τις ρυθμίζεις εσυ.Εγώ βαζω για μία μερίδα 1-2 μελιτζάνες,1/2 κολοκύθι,1 1/2 πατατα.

ΌΛα τα περνάς από το τηγάνι(τις μελιτζανες ολόκληρες) και τα βαζεις σε στρώσεις, χωρίς να τα ανακατεψεις για να μην λιώσουν, σε μια κατσαρόλα, κατω τις μελιτζανες και πάνω τα κολοκύθια και τις πατατες.θα τα αφήσεις να τηγανιστούν καλά τόσο ωστε οι πατατες π.χ.να τρωγονται αλλα να μην είναι και εντελώς ετοιμες.Καθαρίζεις σκόρδα ,οσα θέλεις,εγώ βαζω 4-5 σκελίδες,πιπεριες σε λωρίδες και τρίβεις 2-3 ντομάτες και τα περιχύνεις,βαζεις και λάδι(περιπου ενα κρασοπότηρο) και μπόλικη ρίγανη.

Δεν βαζεις καθόλου νερο, δεν ανακατευεις καθόλου και τα αφήνεις να βρασουν σε χαμηλη φωτιά κανα 20λεπτο ωστε να "σταφιδώσουν".

Μοιαζει στην περιγραφή με κλασικό λαδερό φαγητό αλλα η γευση του είναι κατι αλλο.

Καλή επιτυχία!:):)

Α αδερφή, δεν μας τα πες αυτά!!!!!! :tongue:

Θα το δοκιμάσω!!!

Ευχαριστούμε!

777885dugw57gt25.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!

Μπαίνω και σας διαβάζω πότε πότε κι εγώ... εντάξει δεν ξέρω το ύποπτο παρελθόν της καθεμιάς σας :tongue: αλλά δε μου είστε και άγνωστες!

Λοιπόν έχω ερώτηση κρίσεως: πότε σκοπεύετε να στρώσετε χαλιά? εγώ σκέφτομαι να το κάνω αυτό ή το επόμενο ΣΚ, αλλά φοβάμαι μην σκάσουμε μέχρι να πιάσουν τα κρύα...

Εγώ θα στρώσω Νοέμβριο και σίγουρα μετά το πάρτυ του φιογκακίου, γιατί θα γίνουν πάλι... :?

Αν δεν πιάσουν τα πρώτα "κρυάκια" δεν στρώνω... ;)

777885dugw57gt25.gif

Σαπούνισα καλά καλά με χλωρίνη τα μπάνια ,μαζεψα τα απλωμένα ρούχα και απλωσα τα χαλάκια του μπάνιου που πλύθηκαν τη νυχτα,εβγαλα εξω τα κουβερλί μας,,συνεχίζω αλλα αργα...

Ειρήνη είσαι καλύτερα σήμερα????Καλή χωνεψη....

Ευχαριστώ που με σκέφτεσαι, αδερφή.

Είμαι πολύ καλύτερα, ευτυχώς! Βοήθησαν φαίνεται οι χυμοί και το βραδινό τρίψιμο!;)

777885dugw57gt25.gif

8 ) Άδειασα τα σκουπίδια από το μπάνιο και βύθισα το καλαθάκι σε λεκάνη με ζεστό νερό και χλωρίνη. Μου τη δίνει που μαυρίζει στο σημειο που το πατάμε για να ανοίξει... :?

... κορίτσια μου... αν σας πω τι έβγαλε....... :oops: δεν θα το πιστεύατε!!! Το έτριψα λιγάκι με την {γνωστή σε όλες μας :tongue:} οδοντόβουρτσα και έγινε κάτασπρο αλλά έβγαλε τόση μπίχλα που το γύρισα και ανάποδα {δηλαδή έβαλα μέσα στο νερό/χλωρίνη να μουλιάζει και το καπάκι του} γιατί είμαι σίγουρη πως κι αυτό θα βγάλει και ας φαίνεται καθαρό...:(

777885dugw57gt25.gif

Aγαπημένο μου χτικιό, ευτυχώς που έχω εσένα και μου τα θυμίζεις γιατί {όπως όλες ξέρετε} μερικά τα απωθεί ο εγκέφαλος μου!!!

Ρεβύθια στη γάστρα {από την φίλη μου την Μαρία, με τις δικές μου παραλλαγές}

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και το πρωί τα ξεπλένουμε.

Βάζουμε τα ρεβύθια μας στη γάστρα {ή σε πυρεξάκι με καπάκι} και κόβουμε σε ροδέλες κρεμμύδια και ντομάτες {και πιπεριές άμα μας αρέσουν}.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 δαφνούλες λάδι και νερό {εγώ πάντα βάζω ζεστό από τον βραστήρα} μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβύθια μας.

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες {πάνω κάτω ανάλογα τον φούρνο μας και τον τρόπο ψησίματος που επιλέγουμε}. Στους 180.

Είναι τόσο εύκολο φαγητό... απλώς τα ρίχνεις στη γάστρα και το ξεχνάς! ;)

Καλή όρεξη αγαπημένες μου!

Στείλε και τώρα τα φασόλια με το χωριάτικο λουκάνικο που έχω βάλει στο μάτι και τα έχω στο πρόγραμμα για τη Δευτέρα... και είμαστε κομπλέ... :)

beSZp2.pngdsR5p2.png

Διαφημίσεις

Εβαλα σκούπα σε όλο το σπιτι,

ξεσκόνισα παντού,

μαζεψα τα διάφορα που κυκλοφορούσαν ,

εβαλα χταποδακι κοκκινιστό να βραζει και αργότερα θα συμπληρώσω το ρύζι και συνεχίζω ωσπού να φύγω για το σχολείο...

eTeNp3.pngeTeNp3.png

καλημερα κοριτσια!

θελω να μοιραστω μαζι σας κατι που συμβαινει τον τελευταιο 15ημερο στο σπιτι. ο αντρας μου που σε γενικες γραμμες ειναι ενας πολυ καλος συζηγος, καλος πατερας, ευγενικος κ εχει ολα τα καλα του κοσμου, το τελευταιο διαστημα εχει παρα πολλα νευρα, γκρινια κτλ κτλ κτλ, οχι μονο μαζι μου αλλα κ με γονεις κτλ κτλ. εχει πολυ αγχος με την δουλεια, εχουν πεσει ολα τα οικονομικα επανω του καθως το μαγαζι μου δεν παει καλα κ εχω να παρω λεφτα εδω κ ενα χρονο. το μικρο το κραταμε εναλαξ (δεν εχουμε βοηθεια), κ γενικα ειμαστε πολυ κουρασμενοι.

πως να το χειριστω? μπορει να μπουρλωτιασει για κατι πολυ απλο, κ να μανουριαζουμε χωρις λογο κ αιτια.

helpppppppppppppp!!!

Είναι απολύτως λογικό.

Νομίζω πως το έχουμε περάσει όλοι μας κάποια στιγμή και εγώ και ο άντρας μου, το έχουμε βιώσει... :?

Τι θα έκανα εγώ:

Κάποιο βραδάκι, στο χαλαρό, θα τον αγκάλιαζα και θα του έλεγα κάτι του τύπου:

Μωράκι μου γλυκό, θέλω να ξέρεις πως εγώ σε αγάπησα και ακόμα σε αγαπώ για σένα. Οχι για το τι λεφτά προσφέρεις, όχι για τα υλικά που μπορείς να μου προσφέρεις. Και ξέρω πως τώρα πιέζεσαι πολύ εξαιτίας όλων αυτών που περνάμε και είσαι τρομαγμένος και αγχωμένος αλλά θέλω να ηρεμίσεις λιγάκι και να μην αφήνεις τα νεύρα να σε κυριεύουν γιατί στεναχωρείς και τα παιδιά και εμένα.

Κάπως έτσι και εκείνος θα πιάσει το μήνυμα. Αν χρειαστεί κάντο και 2 και 3 φορές... ;) και κράτα για λίγο και εσύ τα νεύρα σου μέχρι να έρθει και πάλι η ισορροπία...

Αυτό σε πρώτη φάση και μετά μπορούμε να το πάμε λίγο παρακάτω... :P

Οτι θέλεις εδώ ειμαστε όλες!

777885dugw57gt25.gif

καλημερα απο μαι αυπνη μανουλη μολις ηπια το καφεδακι μου και ξεκιναω καμια δουλιτσα τωρα που λειπει το μεγαλο μου τερατακι οποτε μετα να μη τα εχω και να φτιαξω και το σουπερ απο χτες και θα ξαναερθω πολλα φιλια σε ολες

Κουράγιο, άυπνη μανούλα...!

777885dugw57gt25.gif

Είναι απολύτως λογικό.

Νομίζω πως το έχουμε περάσει όλοι μας κάποια στιγμή και εγώ και ο άντρας μου, το έχουμε βιώσει... :?

Τι θα έκανα εγώ:

Κάποιο βραδάκι, στο χαλαρό, θα τον αγκάλιαζα και θα του έλεγα κάτι του τύπου:

Μωράκι μου γλυκό, θέλω να ξέρεις πως εγώ σε αγάπησα και ακόμα σε αγαπώ για σένα. Οχι για το τι λεφτά προσφέρεις, όχι για τα υλικά που μπορείς να μου προσφέρεις. Και ξέρω πως τώρα πιέζεσαι πολύ εξαιτίας όλων αυτών που περνάμε και είσαι τρομαγμένος και αγχωμένος αλλά θέλω να ηρεμίσεις λιγάκι και να μην αφήνεις τα νεύρα να σε κυριεύουν γιατί στεναχωρείς και τα παιδιά και εμένα.

Κάπως έτσι και εκείνος θα πιάσει το μήνυμα. Αν χρειαστεί κάντο και 2 και 3 φορές... ;) και κράτα για λίγο και εσύ τα νεύρα σου μέχρι να έρθει και πάλι η ισορροπία...

Αυτό σε πρώτη φάση και μετά μπορούμε να το πάμε λίγο παρακάτω... :P

Οτι θέλεις εδώ ειμαστε όλες!

αχχχχχχχχχχ!!!!

Διαφημίσεις

Στείλε και τώρα τα φασόλια με το χωριάτικο λουκάνικο που έχω βάλει στο μάτι και τα έχω στο πρόγραμμα για τη Δευτέρα... και είμαστε κομπλέ... :)

Άλλο πανεύκολο G μου. Επίσης τα ρίχνεις στη γάστρα και ξεμπερδεύεις:

Βάζουμε τους γίγαντες από βραδύς στο νερό και το πρωί τους ξεπλένουμε.

Τους βράζουμε για 40 λεπτά με νερό {προαιρετικά σε περίπτωση που δεν θέλουμε να ψήνουμε πολύ ώρα. Αν δεν μας πειράζει, τους βάζουμε απευθείας στη γάστρα και επιμηκύνουμε τον χρόνο του ψησίματος)

Ρίχνουμε τους γίγαντες στη γάστρα και προσθέτουμε νερό {να τους σκεπάσει αν δεν τους έχουμε βράσει / λίγο λίγοτερο αν τους έχουμε βράσει πριν αφού χρειάζονται λιγότερο ψήσιμο}, λάδι, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά ζάχαρη, χωριάτικο λουκάνικο της επιλογής μας σε φετούλες και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στο μούλτι ρίχνουμε σαλτσούλα, σκορδάκι, κρεμμυδάκι και αφού τα χτυπήσουμε καλά τα περιχύνουμε στο φαγάκι μας.

Το ψήνουμε, με κλειστό καπάκι στους 200 ανάλογα με το αν τα έχουμε βράσει πριν και λίγο πριν το τέλος το ανοίγουμε.

Σημείωση: αν δεν αρέσει σε μας ή στα πιτσιρικάκια ο μαϊντανός, όπως στο φιογκάκι, το ρίχνουμε μέσα στο μούλτι και δεν φαίνεται! ;)

Με το να τα χτυπήσουμε στο μούλτι, αποφεύγουμε την γκρίνια από τα πιτσιρικάκια μας και η "βούτα" με το ψωμάκι μας αποκτά εξαιρετική γεύση!!!! Μοσχομυρίζει όλο το σπίτι! ;)

Καλή ορεξη αγαπημένες μου!

777885dugw57gt25.gif

1. Μαγείρεψα

2. Πήγα σούπερ

3. μάζεψα απλωμένα

4. Σιδέρωσα

5. Έβαλα ρούχα στα ντουλάπια τους

6. Συμμάζεψα το παιδικό δωμάτιο

7. Σκούπισα

8. Μάζεψα ψιλά παιχνίδια απο σαλόνι

9. Σκούπισα βεράντα.

Ούφ τώρα κάθομαι να πάρω μια ανάσα :)

Απομένει να μαζέψω βαλίτσες.

Κορίτσια είχε βάλει η Ειρήνη διαφορετικά δωμάτια παιδιών σε διάφορες χώρες....

Δείτε και εδώ διαφορετικές σχολικές τάξεις ανά τον κόσμο

http://teleytaiothranio.blogspot.gr/2012/08/blog-post_6139.html?spref=fb

Αυτές που έμειναν στον μυαλό είναι της Υεμένης και Περού τα παιδάκια απο μικρά, διδάσκονται την στρατιωτική ή θρησκευτική πειθαρχία!!! Είναι τρόπος ζωής για αυτά!

Χρειάζομαι

1) ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ - Έτοιμη! ;)

2) ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΑ - Έτοιμα! ;)

3) ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΠΟΡΤΑΣ - Τον βρήκαμε!

downsized_1031111004.jpg

4) ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΠΟΤΗΡΙΩΝ - Τελείωσε! Θα γίνουν έτσι:

MonsterThemeBirthdayPartyGooglyEyePaperCups.jpg

280208408034962232_jf2qrION_c.jpg

5) ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ - Θα το δούμε.

6) ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ - Θα το δούμε

7) ΔΩΡΑΚΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ - Τελικά η φίλη μου, μου είπε πως μπορεί να μου φτιάξει σχετικά μπισκοτο-δωράκια και περιμενω να μου στείλει πρόταση!!!!

8 ) ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΡΤΑΣ - Θα το δω.

9) ΑΓΟΡΑ ΜΑΤΑΚΙΑ - Τελείωσε κι αυτό!

10) ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥΣ {κόλες, χαρτόνια, μπαλόνια σε πράσινο και πορτοκαλί κλπ...}. - Προχωρούν!

11) Μουσική - Τελείωσε!

12) Μπουφές - Τελείωσε, έχω καταλήξει στα φαγητά μας

Μας λείπει κάτι..? :confused:

777885dugw57gt25.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...