Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες! εμας το σαββατοκυριακο εμεινε λιγο πισω το σπιτι μας και σημερα ημουν απ'το πρωι στους δρομους, ειχαμε παιδιατρο για εμβολιο της μικρης και επειτα πηγαμε στη δανειστικη βιβλιοθηκη (αγαπημενη συνηθεια του μικρου- παμε στο παιδικο τμημα και διαβαζουμε ενα σωρο παραμυθια καθισμενοι στα μικρα τραπεζακια!)

οποτε σημερα ισα που προλαβα να μαγειρεψω μολις γυρισαμε και απο δουλειες τιποτα.. :rolleyes:

ελπιζω να ξαναπαρουμε τα πανω μας πριν μας παρει η μπαλα ακομη περισσοτερο.. :rolleyes:

bgJGm7.pngHRPJm7.png7u3pm7.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν έχουν τώρα πολύ "ανάλαφρη" όψη?

DSC00255_zps0ebf0d03.jpg

DSC00254_zpsa4398754.jpg

Τώρα, δεν μου δημιουργούν κανένα εκνευρισμό! :P

ειρηνη τα αγορια μας εχουν πολλες καλτσες ιδιες! :tongue:

Χθες το βραδάκι, ανέβασα μερικά tips στο blog μας.

Δεν είναι η ανακάλυψη της Αμερικής αλλά μικρά πραγματάκια που καλό είναι να τα κραταμε στο μυαλό μας... :P . Τα βάζω και εδώ ;):

1)Τακτοποιημένο vs καθαρό!

Για μένα πάντα θα κερδίζει το πρώτο: επιλέγω τακτοποιημένο! Είναι κάτι που άργησα να συνειδητοποιήσω αλλά πλέον μου είναι ξεκάθαρο. Προτιμώ το σπίτι μου να είναι τακτοποιημένο παρά πεντακάθαρο! Το τακτοποιημένο σπίτι, μας δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας, μια εικόνα οργάνωσης και κυρίως δεν μας δημιουργεί εκνευρισμό βλέποντας σκόρπια αντικείμενα εκτός θέσης. Ασε που μας προδιαθέτει για να το καθαρίσουμε…. Άλλωστε το σπίτι που δεν είναι τακτοποιημένο… φαίνεται πάντα βρώμικο!!

2)Προνοώ άρα ζω πιο ήρεμα!

Προνοείστε για την επόμενη / επόμενες μέρες και ζήστε χωρίς επιπλέον κούραση και στρες! Κάντε ένα πρόγραμμα φαγητού, έστω των επόμενων 3-4 ημερών και κερδίστε χρόνο προετοιμασίας, χρόνο κατά την αγορά των υλικών {αφού θα ξέρετε ακριβώς τι χρειάζεστε} και φυσικά χρήμα αφού θα αγοράσετε μόνο αυτά που χρειάζεστε και τίποτα δεν θα σαπίζει στο ψυγείο σας.

Όταν ξέρετε πως οι επόμενες ημέρες σας θα είναι πολύ «γεμάτες» προγραμματίστε τις καθημερινές σας δουλειές {του σπιτιού}. Δώστε στον εαυτό σας το «δικαίωμα» να ξεκουραστεί ενδιάμεσα ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως το σπίτι θα μείνει λίγο «πίσω». Η ψυχολογική και η σωματική σας υγεία, προηγείται!!

3)Μην πιέζεστε όταν η καθημερινότητα σας πάει «αλλού»!

Αν αργήσετε να επιστρέψετε από τη δουλειά, μην τσακίζετε τα νεύρα και το σώμα σας προσπαθώντας να μαγειρέψετε κάτι μέσα σε μισή ώρα, ειδικά αν έχετε και… γκρίνια για συνοδεία! Παραγγείλτε κάτι για όλη την οικογένεια και μέχρι να έρθει η παραγγελία σας, κάντε ένα ντουζ και ξεκουράστε λίγο τον εαυτό σας ή καθίστε με τους αγαπημένους σας!

4)Ξεκαθαρίζω άρα ζω πιο άνετα και μειώνω την καθημερινή μου κούραση!

Σκεφτείτε πόσο κακό είναι για το οπτικό σας πεδίο αλλά και για την ψυχολογική σας ηρεμία, το να κάνετε σλάλομ ανάμεσα σε αντικείμενα! Πάρτε το απόφαση πως κατά διαστήματα πρέπει να κάνετε ξεσκαρταρίσματα σε αντικείμενα, σε συρτάρια και σε ντουλάπες! Κρατείστε μόνο αυτά που πραγματικά θέλετε και χρειάζεστε και όλα τα άλλα δώστε τα!! Ξεφορτωθείτε τα από το σπίτι σας, βοηθήστε κάποιον άλλον με αυτά, και δώστε και στο σπίτι σας και σε σας τη δυνατότητα να αναπνεύσετε!!

5)Τι μου χαλάει τη διάθεση?

Βρείτε αυτό που χαλάει πολύ τη δική σας διάθεση. Είναι ο γεμάτος νεροχύτης? Είναι το βρώμικο μπάνιο? Είναι τα άστρωτα κρεβάτια? Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να το βρει και προσπαθήστε να είστε «συνεπείς» σ αυτό. Να το έχετε δηλαδή, πάντα όπως σας αρέσει. Αυτό θα σας βοηθήσει αρκετά στο να έχετε ανεβασμένη διάθεση και ψυχολογία.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ για καποια σαν κι εμενα ειδικα!

ο πρωτος κανονας ειδικοτερα... μου φαινεται ο σημαντικοτερος ολων..!

τα υπολοιπα λιγο-πολυ τα κανω.

bgJGm7.pngHRPJm7.png7u3pm7.png

καλησπερα σε ολες! εμας το σαββατοκυριακο εμεινε λιγο πισω το σπιτι μας και σημερα ημουν απ'το πρωι στους δρομους, ειχαμε παιδιατρο για εμβολιο της μικρης και επειτα πηγαμε στη δανειστικη βιβλιοθηκη (αγαπημενη συνηθεια του μικρου- παμε στο παιδικο τμημα και διαβαζουμε ενα σωρο παραμυθια καθισμενοι στα μικρα τραπεζακια!)

οποτε σημερα ισα που προλαβα να μαγειρεψω μολις γυρισαμε και απο δουλειες τιποτα.. :rolleyes:

ελπιζω να ξαναπαρουμε τα πανω μας πριν μας παρει η μπαλα ακομη περισσοτερο.. :rolleyes:

Tι ομορφη συνήθεια,μπραβο σας!Και εμείς εχουμε πολύ καλή σχεση με τα βιβλία αλλα αναγκάζομαι και τα αγοράζω και πίστεψε με εχουμε παααρα πολλά,γιατί δεν υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη:rolleyes:

eTeNp3.pngeTeNp3.png

Μμμ... Πως να το εξηγήσω... Δεν είναι συγκεκριμένο, είναι το δικό μας στυλ! Τα έπιπλα είναι ξύλινα στο φυσικό χρώμα της δρυς. Έχουμε μια τέτοια κονσόλα http://www.lauraashleyshop.gr/mp/el/product-3903-%CE%9A%CE%BF%CE%BD%CF%83%CF%8C%CE%BB%CE%B1___2_%CE%A3%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1_Milton_-el με ένα γαλάζιο-μπλε καθρέφτη από πάνω κ φωτιστικό. Οι καναπέδες έχουν κόκκινα ριχταρια το χειμώνα γαλάζια το καλοκαίρι, η κουρτίνα είναι κόκκινη(αυτό το βαθύ μπορντοκόκκινο,όχι του ολυμπιακού!). Στη θέση που, αν είχαμε τηλεόραση θα είχαμε κ το αντίστοιχο έπιπλο, έχουμε ένα έπιπλο τέτοιου τύπου http://pinterest.com/pin/222998619019937961/ γεμάτο βιβλία που δίνουν χρώμα. Πάνω από αυτό το έπιπλο έχουμε βάλει μπλε κ κόκκινες κορνίζες σαν κολαζ κάπως έτσι.http://pinterest.com/pin/221169031669886637/. Δηλαδή κυριαρχεί το κόκκινο σε συνδυασμό με το μπλε.

Και το τζάκι μου είναι άδειο! Ελπίζω να σε φώτισ καθόλου!

Τότε ΄ταιριάζει πολύ ενα ρολόι τοίχου,η αν εβρισκες κηροπήγια οπως αυτά που ποσταρε η Ειρήνη ,πριν από λίγες ημέρες:rolleyes:

Βεβαια πάντα κλασικά αλλα μπορεις να το προσαρμόσεις στο στυλ σου είναι η λύση του πινακα.

Το τζακι είναι επίσης πονεμένο θέμα ,χρειαζεται και εμένα το κάτι παραπάνω αλλα όταν μπορεσω γιατί τώρα δεν...

eTeNp3.pngeTeNp3.png

καλησπέρα κοριτσάκια!!

Evi ο κήπος σου μπορεί να γίνει επίγειος παράδεισος.. μη το βιάζεσαι, μελέτησέ το σιγά-σιγά, λίγο λίγο που λέει και η Χρύσα μας...

Χρυσουλάκι μου χρυσοχέρα, μπράβο βρε για το χειμερινό μπαχτσέ!!! αχ καροτάκια θέλω κι εγώ, σκέφτομαι να βάλω σε ένα μέρος που έχω μπροστά αλλά η γειτόνισσα μου είπε ότι πέρισυ δεν της πρόκοψαν γιατί στην πρώτη φορά που έσπειρε, κάτι της πήρε τους σπόρους και δε φύτρωσαν και τη δεύτερη κάτι της τα έτρωγε από κάτω:tongue:

Έχω βάλει τούρμπο αυτές τις μέρες, δε με αναγνωρίζω... φταίει μάλλον που έκοψα το τσιγάρο και με πιάνει νευρικότητα ή.. έχω περισσότερο χρόνο αφού δε χαζολογάω συνέχεια με καφέδες και τσιγάρο...

Το σπίτι το έχω σε πολύ καλή κατάσταση, όταν πηγαίνουμε για ύπνο είναι η κουζίνα καθαρή και το σαλόνι τακτοποιημένο... το βράδυ πριν κοιμηθούνε τα μικρά μαζεύουν τα πράγματά τους/παιχνίδια τους... έτσι το πρωί τα βαζω και στρώνουν και τα κρεβατάκια τους :shock: αυτό κορίτσια για μένα είναι φο-βε-ρό μη γελάτε!!! δεν το έχουμε κάνει ξανά και ο μεγάλος είναι 11 έτσι!!!

Επίσης, αναφέρω ότι δεν έχω ούτε ένα ασιδέρωτο!!!!! (έχω απλωμένα 2 πλυντήρια αλλά αύριο το πρωί θα τα ξεπαστρέψω δεν τα αφήνω!!!)

Αυτές τις μέρες κάτι με έχει πιάσει και διαβάζω το θέμα από την αρχή!! Ωραία είναι! Έτσι έβαλα Ειρηνάκι και την ηλεκτρική μου για πλύσιμο!!!

Διαβάζουμε και καθαρίζουμε λέμε, διαβάζουμε και καθαρίζουμε!!

Επίσης διαβάζω και flylady... ξέρω ξέρω αρρώστησα άσχημα!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια!!! Κου-κου!! Ναι ναι εγώ είμαι, το απολωλός πρόβατο :D Έχω χαθεί εδώ και μήνες δυστυχώς, αλλά έχει φύγει η μαμά μου για Κρήτη από τις αρχές του καλοκαιριού και θα επιστρέψει αρχές Νοεμβρίου, οπότε δεν έχω κανέναν να με βοηθήσει με τον μικρό, έχω και τη δουλειά και με κλαίνε οι ρέγγες :tongue:

Ελπίζω να βρω χρόνο να διαβάσω όσα γράφετε, ευτυχώς υπάρχει και το μπλογκ να μαθαίνω πέντε πράγματα :D

Μια γρήγορη ερώτηση: Θυμάστε κάποια στιγμή που γράφαμε εδώ τα πράγματα που δεν χρειαζόμασταν, αν τα ήθελε κάποια άλλη κοπέλα; Συνεχίζει ελπίζω ε;

Λοιπόν έχω 2 μπλοκάκια με κουπόνια που μου έστειλε η Νεστλέ τα οποία δεν χρειάζομαι καθότι κοτζάν μαντράχαλοι πλέον :cool:

Το ένα είναι για βρεφικές κρέμες (ρυζάλευρο, μπισκοτόκρεμα κτλ) και το άλλο για έτοιμα γεύματα, χυμούς και επιδόρπια. Και τα δύο μπλοκάκια λήγουν 31/12/2012. Αν κάποια κοπέλα ενδιαφέρεται, ας μου στείλει πμ ποιο θέλει και διεύθυνση να το στείλω.

ΥΓ. Ειρήνη μου, ελπίζω να είσαι καλά, κι εσύ και το φιογκάκι και ο άντρας σου :) Χαίρομαι πολύ που βλέπω τέτοια κινητικότητα στο φέισμπουκ με τη δουλειά, καλή δύναμη σου εύχομαι!! Άντε να χειμωνιάσει, να μαζευτούμε μπας και καταφέρω να επανέλθω και να σας διαβάζω πιο τακτικά ;)

Πολλά φιλάκια

g8Sbp2.png

Ειρήνη συμφωνώ για τα γεράνια αλλά τα μισεί ο σύζυγος, τί να κάνω;

Στη φωτό φαίνεται ένας βασιλικός, μήπως να βάλω και στα άλλα; χμ...

Evi το σπίτι το νοικιάζεται???? γιατί αν είναι δικό σας μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά αν το νοικιάζεται δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να αλλάξεις πράγματα σε μεγάλο βαθμό!!! εκτός και αν είστε στο ενοίκιο και έχετε σκοπό να μείνετε καιρό...

μέχρι που περνιέμαι για σούπερ νοικοκυρά σου λέω...:P σας ευχαριστώ όλες..

Σούπερ νοικοκυρές εν δράση!!!! κάτι σαν το desperate house wifes αλλά εμείς δεν είμαστε desperate χιχιχιχι

Καλώς ήρθες!!!

Κορίτσια επειδή είπαμε φτιάχνω μπλόγκ αλλά είμαι και λίγο άσχετη...το printerest τι είναι και τι ακριβώς κάνει και πως λειτουργεί.....τα φώτα σας. Αφεντικό μην με απολύσεις, αλλά μια επιμόρφωση την χρειάζομαι!!!!

Κορίτσια επειδή είπαμε φτιάχνω μπλόγκ αλλά είμαι και λίγο άσχετη...το printerest τι είναι και τι ακριβώς κάνει και πως λειτουργεί.....τα φώτα σας. Αφεντικό μην με απολύσεις, αλλά μια επιμόρφωση την χρειάζομαι!!!!

καλησπερα σε ολες! τι κανετε? εχω ειχα τρελο πηξιμο, γιαυτο κ δεν εγραψα καθολου! ουτε εχω διαβασει ολες τις αναρτησεις. εκανα μια αναθεωριση του προγραμματος των δουλειων μου κ νομιζω οτι μου ταιριαζει καλυτερα. θα δειξει!

παντως τωρα εχω ενα καθαρο τακτοποιημενο σπιτι κ εχω αναψει τα κερακια μου, το πιτσι κοιμηθηκε κ περιμενω τον αντρουλη μου.

mamavasia δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο! δεν νομιζω οτι υπαρχει ποιο ασχετος ανθρωπος απο μενα σε αυτα!

τελικα το πιτσι δεν κοιμηθηκε, κλαιει παω

Διαφημίσεις

ΑΑΑ σας το ειπα επιτελους ο αντρας μου εξαφανισε ενα χαρτοκουτι που ήταν κατι μηνες στο πλατυσκαλο και πολυ μου την εδινε

χαχαχα! κ εμενα εβαλε τα πραγματα στο παταρι μετα απο μια εβδομαδα στον διαδρομο του σπιτιου!!!

τα εβλεπα κ γινοτουσαν τα νευρα μου κροσια!!!

Ευα3 είμαι κι εγώ σαν εσένα μετο βάψιμο. Τελευταία προσπαθώ και πάλι να αρχίσω, και κάνωτο εξής: μόνο κονσίλερ, μολύβι για τα φρύδια (τα δικά μου είναι φτωχά) ρουζ, και απαλό κραγιόν.

Συμφωνώ μαζί σου για τις τριανταφυλλιές, ήδη υπάρχουν 5-6 από αυτές (δε φαίνονται καλά στις φωτό) αλλά είναι λίγο στο κακό τους το χάλι! Γιασεμί έχουμε που ανεβαίνει στη σκάλα από την άλλη πλευρά, φαίνεται δηλαδή από μπροστά. επειδή όμως κι εγώ το λατρεύω, σκεφτομουν να βάλω στην πίσω αυλή, κοντά στην κρεβατοκάμαρα, να ανοίγουμε το παράθυρο και να μοσχοβολάει :-)

sACYp2.png

Δεν το κατάλαβα κοριτσάκι... δεν φαίνεται καλά. Είναι χειμωνιάτικος? Γιατί ο άλλος νομίζω, δεν κρατάει τον χειμώνα.

Ανεξάρτητα πάντως, υπάρχουν τόσα πολλά διακοσμητικά λουλουδάκια {εγώ λατρεύω τα πρασινόφυλλα, δηλαδή πρασινάδες που δεν μαραίνονται και αντέχουν σε "ειδικές" συνθήκες} που μπορείτε να διαλέξετε. Νομίζω πως πρέπει να βρεις τελικά κάτι τέτοιο... δηλαδή πράσινα φυτά που και καλλωπίζουν αλλά και αντέχουν γιατί θα "δώσουν" πολύ στην είσοδο του σπιτιού σας. Είναι και σε όμορφο σημείο! ;)

Και γω έχω δύο τέτοια. Το ένα είναι με πράσινα φύλλα και το άλλο με κίτρινο-πράσινα. Αντέχουν τόσο και δεν θέλουν τίποτα εκτός από λίγο νεράκι...

Ο βασιλικός δε νομίζω να είανι χειμωνιάτικοςη μάνα μου τον έφερε και δεν τον έχω φυτέψεικανονικά, η μάνα μου μας έφερε σήμερα και ένα χρυσάνθεμο, οπότε ή θα βάλουμε κι άλλα τέτοια ή κυκλάμινα.

sACYp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...