Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 20 λεπτά , Katiamaxiking είπε:

Ναι σε φυσικό κάνω. Μου την είχε γράψει πριν δούμε αυτά τα 2 αλλά μπορεί να είχε ήδη στο μυαλό του ότι αν προκύψει κανένα να το πάρουμε!

Αν θυμάμαι καλά όταν το συζήτησα με τον δικό μου είχε πει στον φυσικό ότι θα κάνουμε παρακολούθηση και όταν θα είμαι έτοιμη για ωορρηξία ίσως χρειαστεί να κάνουμε μια ovitrelle. Γιατί στον φυσικό κύκλο κάνεις ωορρηξία κανονικά, γι αυτό ενδείκνυται και αν θες να πάρεις και το ωάριο του κύκλου. Το οποίο υποτίθεται το παίρνεις χωρίς μέθη και λένε είναι εντελώς ανώδυνο. Είναι;;; Το έχεις ξανακάνει; Αν τα πάρεις θα ήθελα να μου πεις την εμπειρία σου αν σου είναι εύκολο. 

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

Σοφία μου, ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση.

Να ρωτήσω κάτι τις πιο έμπειρες μανούλες. Αν θυμάστε... με τι απόσταση (χρονική εννοώ) έβγαλαν τα πρώτα δοντάκια τα παιδάκια σας?

Το πρώτο μας δοντάκι έσκασε στις 30/5 (δηλαδή, περίπου τρεις εβδομάδες τώρα). Εδώ και 5-6 ημέρες είναι πάλι ανήσυχος. Είναι λογικό να φαντάζομαι ότι θα σκάσει και το δεύτερο?

Γιατί, εγώ λέω "βγάζουμε δοντάκια", αλλά δεν είμαι και σίγουρη...

Δεν θυμάμαι καθόλου, δυστυχώς.... :confused::confused::confused::confused:

Υπομονή, μάλλον βγάζει δοντάκια και γι αυτό τον νιώθεις έξω από τα νερά του.

Ανεξάρτητα των δοντιών όμως, να ξέρεις πως τα μικρά μας περνούν και "περιόδους", που λέω εγώ. Για διάφορους λόγους, αλλάζει το πρόγραμμά τους, τα γούστα τους κ.α.... σε τέτοιες περιόδους θα βλέπεις αλλαγές στο μικρό σου...

777885dugw57gt25.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, όταν είσαι εργαζόμενη να ξεχνάς καιρό φαγητά στο ψυγείο, να μην έχεις χρόνο να το καθαρίσεις ή να κάνεις απόψυξη… Μερικές συμβουλές για το πως θα «διορθώσετε» την κατάσταση….

*για να το καθαρίσετε , χρησιμοποιείστε σφουγγαρι που έχετε βουτηξει σε διάλυμα ζεστού νερού και υγρου πιάτων

*για να το καθαρίσετε εσωτερικά, ρίξτε 2 κουταλιές σόδα σε ένα φλυτσάνι νερό. Τέλος περάστε με υγρό πανί

*εάν το ψυγείο σας χρειάζεται απόψυξη, μην παραλείψετε να περάσετε την επιφάνεια της κατάψυξης με γλυκερίνη. Στην επόμενη απόψυξη δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου και ο πάγος θα γλυστράει.

* έαν θέλετε η απόψυξη να γίνει άμεσα, χρησιμοποιείστε ένα ψεκαστήρι για να ρίξετε ζεστό νερό πάνω στον πάγο.

* αν πρέπει να παραμείνει εκτός λειτουργίας για πολύ καιρό, καθαρίστε το και βάλτε μέσα ένα ποτήρι ξύδι, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή. Αν πρέπει να κλείσετε την πόρτα, περάστε με ένα σφουγγάρι που θα έχετε βουτήξει προηγουμένοως σε λευκό ξύδι, για να μην πιάσει μούχλα.

*να περνάτε μερικές φορές το λάστιχο του ψυγείου με βαζελίνη για να το διατηρείτε μαλακό και να μην σπάει

-όσον αφορά στις δυσσαρεστες μυρωδιές και πώς να τις αποφύγετε;

*για να μην μυρίζει το ψυγείο, βάλτε μέσα λίγο κάρβουνο τυλιγμένο σε δίχτυ

ή λεμόνι στο οποίο θα «καρφώσετε γαρίφαλα

ή ένα φλυτζανάκι με τα κατακάθια του καφέ

ήένα φακελάκι με το τσάι που φτιάξατε ή ένα μπολακι με μαγειρική σόδα

ή έναν φελλό

(από το http://www.k-mag.gr/πως-θα-διατηρήσετε-το-ψυγείο-σε-άριστη/)

beSZp2.pngdsR5p2.png

Οδηγίες για να οργανώσεις σωστά τις ντουλάπες στο δωμάτιό σου, αλλά και τα ντουλάπια της κουζίνας έχεις λάβει. Τώρα ήρθε η ώρα να δεις πώς μπορείς με έξι απλά βήματα να τακτοποιήσεις με τον πιο λειτουργικό τρόπο και το ψυγείο σου.

Βήμα πρώτο:

Για να ξεκινήσει σωστά αυτή η δουλειά, πρέπει πρώτα να αδειάσεις όλο το ψυγείο.

Και η εξωτερική καθαριότητα του ψυγείου σου έχει μεγάλη σημασία

* Προμηθεύσου από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου χάρτινες κούτες και άφησέ τες στο πάτωμα τις κουζίνας.

* Βγάλε λίγα λίγα τα φαγώσιμα και τακτοποίησέ τα μέσα στα κουτιά ανάλογα με το μέγεθός τους και τη θερμοκρασία τους φροντίζοντας να μην αφήσετε τα ελαφριά στο βάθος για να μην πατηθούν.

* Κράτησε δίπλα σου μια σακούλα για να πετάς ό,τι έχει χαλάσει ή ό,τι δεν σου θυμίζει τίποτα πια (!)

Αν θέλεις να παραμείνει οργανωμένο το ψυγείο σου για περισσότερο καιρό, φρόντισε να "βάλεις στο παιχνίδι" και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή τους συγκατοίκους.

* Κλείσε τα κουτιά, τοποθέτησέ τα σε μια γωνία και σκέπασέ τα με μια κουβέρτα για να μη χάσουν τη θερμοκρασία τους.

Βήμα δεύτερο: Καθάρισε το ψυγείο διεξοδικά.

* Χαμήλωσε τη θερμοκρασία για όση ώρα θα δουλεύεις με την πόρτα ανοιχτή.

* Βγάλε τις ράγες και όλα τα μέρη του ψυγείου που αφαιρούνται και πλύνε τα με ζεστό νερό στον νεροχύτη, όπου και θα τα αφήσεις να στεγνώσουν.

* Ανακάτεψε μισό μέρος ζεστό νερό μισό ξύδι σε ένα λεκανάκι και ξεκίνα να καθαρίζεις το εσωτερικό του ψυγείου από πάνω προς τα κάτω χρησιμοποιώντας ένα καθαρό σφουγγάρι ή βετέξ και δίνοντας προσοχή στις γωνίες και τα κρυφά σημεία.

* Άλλαζε το νερό όσο συχνά χρειάζεται και στο τέλος πέρασε το ψυγείο με ένα στεγνό απορροφητικό πανί. Θα μπορούσε να είναι και απλό χαρτί κουζίνας.

Βήμα τρίτο:

Καθάρισε και το εξωτερικό του ψυγείου με την ευκαιρία. Να γίνει ολοκληρωμένη η δουλειά…

Βήμα τέταρτο:

Άνοιξε το ψυγείο σου βάλε τα ράφια και τα συρτάρια στη θέση τους και άρχισε την προεργασία για να τοποθετείς πίσω τα πράγματα.

* Βέβαια, καλό είναι να έχεις φροντίσει να προμηθευτείς μπολάκια ή τάπερ ρηχά και μακριά που να φτάνουν μέχρι το βάθος του ψυγείου, ώστε να τακτοποιήσεις πιο όμορφα κυρίως τα λιγότερο ογκώδη τρόφιμα.

* Και καλό είναι τα σκεύη αυτά να είναι διαφανή έτσι ώστε να φαίνεται τι υπάρχει μέσα.

Βήμα πέμπτο:

Θυμήσου ένα γενικό "βάλε τα όμοια μαζί" και ξεκίνα την επανατοποθέτηση.

* Στην πόρτα κράτα χαμηλά τα γάλατα και τα νερά, ενώ πιο πάνω βάλε αναψυκτικά, και μικρά βαζάκια με σάλτσες, μουστάρδες κλπ.

* Κράτα τα τρόφιμα που χρησιμοποιείς καθημερινά (υλικά για τοστ, βούτυρο κλπ) στο έξω μέρος των χαμηλών ραφιών έτσι ώστε να φαίνονται με την πρώτη.

* Βάλε τα λαχανικά στα ειδικά συρταράκια τα οποία καλό είναι να έχεις ντύσει αν όχι με το ειδικό "χαλάκι" για την υγρασία, με απλό χαρτί κουζίνας για την καθαριότητα.

* Τα αβγά είναι επίσης ένα "θέμα" στο ψυγείο, το οποίο όμως λύνεται με τις θήκες που είτε υπάρχουν στις πιο σύγχρονες συσκευές, είτε με τις ειδικές συσκευασίες που υπάρχουν στο εμπόριο.

* Φρόντισε να μην βάζεις ανοιχτά τάπερ ή πιάτα με φαγητό στο ψυγείο, γιατί αφενός η μυρωδιά, αφετέρου ο κίνδυνος να χυθεί κάτι προμηνύει πρόβλημα.

* Γενικά πάντως, η βασική οδηγία είναι ο τακτικός έλεγχος των ραφιών.

Βήμα έκτο: Εκπαίδευσε και την οικογένειά σου.

* Εσύ μπορεί να έκανες το καλό, αλλά αν δεν φροντίσεις να το διατηρήσεις αυτό το καλό, πολύ γρήγορα θα βρεθείς μπροστά στον ίδιο χαμό. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ή για τους άλλους συγκατοίκους.

* Φέρε "όλο τον κόσμο" στην κουζίνα, άνοιξε το ψυγείο και παρουσίασέ το (!) τονίζοντας το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το να διατηρηθεί αυτή η εικόνα για… πάντα.

Ευσεβείς πόθοι; Και γιατί όχι χαρούμενη πραγματικότητα;

(από το http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=17400&subid=2&pubid=128976111 )

beSZp2.pngdsR5p2.png

Τζωρτζίνα μαχαιριά στην καρδιάαααααααα το ψυγείοοοοοοο. ..... Όσο και να προσπαθώ δεν τα καταφέρνω.....

Άλλη μια μαχαιριά είναι ότι το αυτόματο σύστημα θα λείπει και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το μισό Ιούλιο θα λείπω κι εγώ με το μικρό, αλλά ο σύζυγος θα παραμείνει... (δε χρειάζεται να περιγράψω τι θα βρώ αν και πάντα "κάνει δουλειές" ο καημένος)... Πού έχετε τα υπογλώσσια; Το καλό είναι ότι ο μικρός έχει αρχίσει και μαζεύει τα πραγματάκια του, οπότε κάααατι γίνεται....

Άσχετο, στο γάμο μου έκαναν δώρο δύο σετ σεντόνια και μου πήρε τις προάλλες και η πεθερά μου άλλο ένα. Κανένα από τα τρία δε μου αρέσει (εντάξει της πεθεράς στάνταρ θα το κρατήσω), να της δώσω τα δύο από το γάμο; Τα σεντόνια μας είναι ακόμη γερά δε χρειάζομαι αλλαγή.....

Χρύσα και 4u σας σκέπτομαι κόρες. Σοφία καλύτερα ε;

Φιλιά σε όλες...

sbxre6a2f.png

Διαφημίσεις

Επίσης επειδή δεν έχω χρόνο να επενδύσω για να αλλάξω τις κρεμάστρες, τις καθάρισα και τις έβαλα στη ντουλάπα. Κάθε φορά που παίρνω ένα ρούχο από ξύλινη κρεμάστρα την αποσύρω και κάααααααποια στιγμή θα τις έχω αλλάξει όλες....

sbxre6a2f.png

Kαλημέρα κόρες,τι κάνετε?

Και σήμερα μας τα χάλασε ο αέρας και ενώ είχα κανονίσει να πάμε για μπάνιο τελικά μείναμε σπίτι.Ισως το απόγευμα.

Εβαλα φαγητό,έστρωσα τα κρεβάτια μας και ελπίζω να κανω λίγες δουλίτσες μπας και καταφέρω να συνεφέρω το σπιτάκι μου μέχρι να φύγω πάλι.

Μιρίκι μου η προσωπική μου αποψη είναι να κρατήσεις τα δυο τουλάχιστον από τα τρια.Του χρόνου η τον επόμενο που θα χρειαστείς καινούρια ίσως τα χρησιμοποιήσεις.Αν τότε μπορείς να πάρεις καινούρια δώσε τα.

Οσο για το ψυγείο μαζί με το φούρνο,είναι οι χειρότερες δουλειές στο σπίτι.Για το ψυγείο απλά φροντίζω να το καθαρίζω τμηματικά και να μην το γεμίζω με πολλά τρόφιμα.

eTeNp3.pngeTeNp3.png

Καλημέρα κόρες!

Πως είναι τα κέφια σας σήμερα...?

Εγώ δούλευα νωρίς {ήταν εδώ ο άντρας μου με το μικρό} και επέστρεψα και κάνω δουλίτσες στο πολύ χαλαρό μια που το σπιτάκι μου είναι μαζεμένο {όχι καθαρό... :? }.

1) Έφτιαξα μπριάμ

2) Μούλιασα την θήκη του πλυντηρίου, την έτριψα με την οδοντόβουρτσα και έγινε.... λαμπερή και πεντακάθαρη! ;)

3) Έκανα γενική το μπάνιο.

4) Άλλαξα τα διακοσμητικά μαξιλαράκια του σαλονιού.. ;)

Σας φιλώ όλες και θα επανέλθω με ρουχαλάκια για δόσιμο!

777885dugw57gt25.gif

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, όταν είσαι εργαζόμενη να ξεχνάς καιρό φαγητά στο ψυγείο, να μην έχεις χρόνο να το καθαρίσεις ή να κάνεις απόψυξη… Μερικές συμβουλές για το πως θα «διορθώσετε» την κατάσταση….

Όπως πολύ σωστά λέει και το Χρυσάκι, είναι από τις 2 χειρότερες δουλειές μου... Φούρνος και απόψυξη / καθαρισμός ψυγείου!!! :?

777885dugw57gt25.gif

Άσχετο, στο γάμο μου έκαναν δώρο δύο σετ σεντόνια και μου πήρε τις προάλλες και η πεθερά μου άλλο ένα. Κανένα από τα τρία δε μου αρέσει (εντάξει της πεθεράς στάνταρ θα το κρατήσω), να της δώσω τα δύο από το γάμο; Τα σεντόνια μας είναι ακόμη γερά δε χρειάζομαι αλλαγή.....

Λατρεμένο mirikion,

Είναι σίγουρο και καρα-τσεκαρισμένο πως δεν σου αρέσουν και τα χεις για "σουτ"?

777885dugw57gt25.gif

Διαφημίσεις

Εφτιαξα παγωτό(ελπίζω να βγει καλό),

ξεσκόνισα όλο το σπίτι,σκούπισα και σφουγγάρισα επίσης παντού και μένει να τελειώσω το φαγητό.

Εχω πολύ πολύ σίδερο αλλα αν πάμε για μπάνιο και πάλι αναβάλλεται.:rolleyes:

περιμενουμε τα ρούχα Ειρήνη.:):)

eTeNp3.pngeTeNp3.png

Εφτιαξα παγωτό(ελπίζω να βγει καλό),

ξεσκόνισα όλο το σπίτι,σκούπισα και σφουγγάρισα επίσης παντού και μένει να τελειώσω το φαγητό.

Εχω πολύ πολύ σίδερο αλλα αν πάμε για μπάνιο και πάλι αναβάλλεται.:rolleyes:

περιμενουμε τα ρούχα Ειρήνη.:):)

Xρύσα, το παγωτό μία χαρά θα βγει... έχεις παγωτομηχανή ή στο χέρι;

Εγώ πάντως έφτιαξα τα παρακάτω...

Παγωμένο γιαούρτι με φράουλες...

Παγωμένη μους σοκολάτα με άρωμα λεμονιού...

και επειδή έμειναν κάτι ασπράδια περίσευμα έκανα μαρέγκες για πάβλοβα...

beSZp2.pngdsR5p2.png

Αντε και ζαχαροπλαστείο!:tongue::tongue:

Καλέ εσύ εχεις τρελλη ποικιλία,μπράβο!:)

Το φτιάχνω με το χέρι κ;αι πριν που το εβγαλα από την καταψυξη για χτύπημα φαινόταν μια χαρά,είδομεν:rolleyes:

eTeNp3.pngeTeNp3.png

Επειδή σε ξέρω από 18 χρονών και δεν φοβάμαι πως θα παρεξηγηθείς....

ΧΕΣΕ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tongue::tongue::tongue::tongue::tongue::tongue:

{ναι βρε! ζηλεύω!!!!!!!!!}

777885dugw57gt25.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...