Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

Κικήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη που είσαι βρε ψυχή χαμένη???? Πόσες φορές σε μελετάγαμε!!!! :)

Καλά είμαι διακοπάρω και χαλαρώνω μετά απο όσα πέρασα με μικρή....ευτυχώς αναρρώνει πολύ καλά ....εδώ έχει τρελή ζέστη και θάλασσα λάδι (επιτέλουςςς) μετά απο τόσους άερηδες!

Βολτάρουμε όσο μπορούμε...μπορεί να μην σχολιάζω αλλά σας διαβάζω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κικήηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη που είσαι βρε ψυχή χαμένη???? Πόσες φορές σε μελετάγαμε!!!! :)

Καλά είμαι διακοπάρω και χαλαρώνω μετά απο όσα πέρασα με μικρή....ευτυχώς αναρρώνει πολύ καλά ....εδώ έχει τρελή ζέστη και θάλασσα λάδι (επιτέλουςςς) μετά απο τόσους άερηδες!

Βολτάρουμε όσο μπορούμε...μπορεί να μην σχολιάζω αλλά σας διαβάζω!

Βασάκι μου, τώρα το είδα! Τι περάσατε! Περαστικά, σιδερένιο το κοριτσάκι σου!

Έχουμε κάνει κι εμείς χειρουργείο για σκωληκοειδίτιδα στα 2,5 και συμπάσχω όσο δε φαντάζεσαι!

Στο μεταξύ παραπονιέται κι εμένα η μικρή πολύ συχνά για την κοιλιά και τώρα με τη γαστρεντερίτιδα εξακολουθεί να την ενοχλεί παρόλο που τα συμπτώματα έχουν μέρες που υποχώρησαν :-(. Ευτυχώς είχαμε από πριν κλείσει να κάνουμε έναν υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας και το ραντεβού είναι για αύριο. Αν είναι κάτι, θα το δείξει λογικά, έτσι δεν είναι;

Στα δικά μας, περάσαμε ένα πολύ όμορφο σκ, που το είχαμε ανάγκη όλοι! Έκανα διάφορες δουλίτσες στο σπίτι κι έχω βάλει μπρος τις εκκαθαρίσεις. Ήδη νιώθω καλύτερα μέσα στο σπίτι μου! Επίσης, προχώρησα και κάποιες από τις εκκρεμότητές μου. Έκανα τις αιτήσεις μας για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού (και τώρα πρέπει μια μέρα να πάω στον οαεδ :|) και την αίτηση μου για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Όσες είστε στον εκπαιδευτικό κλάδο αλλά και όχι μόνο (έχει αρκετές ειδικότητες: ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εμπειροτεχνίτες κλπ.) και ενδιαφέρεστε για απογευματινή απασχόληση (είναι προγράμματα των 100 ωρών περίπου), ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα τους ("εκπαιδευτές για κέντρα δια βίου μάθησης").

Σήμερα το πρόγραμμα έχει εξωτερικές δουλειές το πρωί με το βλαστάρι μου και το μεσημέρι επίσκεψη στο σπίτι φίλης που έχει μετακομίσει από τα χριστούγεννα και δεν έχω αξιωθεί να πάω ακόμα. Ήταν πολύ στριμωγμένος ο χειμώνας :roll:.

Υ.Γ. Είναι και η Εύα μας έγκυος;;; :-D!!!

Σας φιλώ πολύ πολύ όλες!

4j3mz22muk0eivxh.png

41ed94dflw3lenl5.png

41ed5tais0z8.png

Κοριτσάκια μου, που έχετε πρόβλημα με την πιπίλα, ήθελα να σας πω ότι εγώ τον είχα αφήσει να την έχει μόνο στον ύπνο για όσο την ήθελε. Την κρατούσε και λίγο μετά που ξυπνούσε. Τελικά κατάλαβα ότι την ήθελε για μασητικό. Την δάγκωνε με τέτοια μανία, που στο τέλος την έσκισε. Δεν του την αντικατέστησα. Τον άφησα με τη σκισμένη. Φτάσαμε να κοιμάται χωρίς πιπίλα (τον άφησα περίπου 10 μέρες με σκισμένη πιπίλα), αλλά τη ζητούσε τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ύπνου και κάποιες φορές και στο μεσημεριανό ύπνο.

Ένα απόγευμα, λοιπόν, που ξύπνησε, άρχισε να μου λέει κάτι, αλλά δεν τον καταλάβαινα γιατί είχε την πιπίλα στο στόμα. Του λέω, λοιπόν: "αγάπη μου, είσαι μεγάλο παιδί πια. Βγάλε την πιπίλα να σε καταλάβω..." Αυτός, τίποτα... Κάποια στιγμή αγανάκτησα και του λέω: "Βγάλε την πιπίλα από το στόμα, να σε καταλάβω, αλλιώς θα την πάρω και θα την πετάξω..." Και ξέρετε τι έκανε? Σηκώθηκε, πήγε μόνος του στα σκουπίδια, πέταξε την πιπίλα και δεν την ξαναζήτησε. Ούτε στον ύπνο.

Σας γράφω όλες αυτές τις λεπτομέρειες, για να καταλάβετε ότι μια σκισμένη πιπίλα μετά από λίγο καιρό δε θα τους προσφέρει καμία ικανοποίηση. Οπότε κάντε αυτό που προτείνουν οι περισσότεροι παιδίατροι. Με ένα ψαλιδάκι, κόψτε την πιπίλα σε ένα σημείο, ώστε να παίρνει αέρα. Σιγά σιγά θα δείτε ότι δε θα την θέλουν...

Ελπίζω να σας βοήθησα...

Σας αφήνω... Πάω να πάρω το παιδάκι μου από το σταθμό...

Ηλιαχτίδα ωραίο το κόλπο δεν το ήξερα.Εγώ πάντως φοβάμαι ότι αν το κάνω θα με σέρνει στο φαρμακείο να αγοράσουμε καινούριες...:roll:

Ευχαριστώ πολύ Γιώτα μου!

Εμένα κάνουν προσπάθεια στο σταθμό, αλλά τα απογεύματα, τις περισσότερες φορές φεύγουμε, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να ακολουθήσω ένα σταθερό πρόγραμμα. Όσο είμαστε σπίτι, δε φοράει πάνα, αλλά έχουμε πολλά ατυχήματα. Ειδικά, τα κακά του δεν τα λέει καθόλου...

Από εχθές το μεσημέρι που γυρίσαμε από τη βόλτα μας και είμαστε συνέχεια σπίτι, δεν του έχω βάλει πάνα... Μόνο στον ύπνο του βάζω. Αλλά του το θυμίζω συνέχεια και τον βάζω εγώ. Μόνος του δε ζητάει. Αν τον αφήσω να δω τι θα κάνει, έχουμε στάνταρ ατύχημα.

Είμαστε και άρρωστοι εδώ και 3 εβδομάδες, πότε ο ένας πότε ο άλλος και δεν είχα διάθεση για καθαριότητα, οπότε το είχα αμελήσει. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα, όμως, πρέπει να το πάρω πιο ζεστά.

Έχω και άλλο θέμα. Ενώ, ζήτησε μόνος του να κοιμηθεί στην κούνια του (χωρίς να είμαι δίπλα του) και το καταφέραμε για μια εβδομάδα περίπου, μου πισωγύρισε και σε αυτόν τον τομέα. Απ' ότι κατάλαβες, έχουμε πολλά μέτωπα ανοιχτά... Σταθμός, ύπνος, πάνα...

Θα δείξει... Ότι θέλω θα ξαναρωτήσω...

Φιλάκια!

μήπως του πέφτουν όλα μαζί??? Η αλήθεια είναι πως πιο δύσκολο ήταν για μένα να το πάρω απόφαση και να κόψουμε την πάνα παρά για τη μικρή.;)Πάντως μόλις το αποφασίσεις να είσαι σταθερή και να μην αλλάξεις γνώμη για κανένα λόγο,να του δείξεις ότι έτσι πρέπει να γίνει.Θα το αντιληφθεί και θα τα πάτε μια χαρά.Και που φεύγετε να του βάζεις βρακάκι όχι πάνα είναι και αγοράκι είναι πιο εύκολο να κάνει τσίσα του.Εγώ στην αρχή όταν βγαίναμε έξω της έβαζα πάνα γιατί είχα το ίδιο άγχος με σένα αλλά κατάλαβα ότι πισωγύρισμα κάνω έτσι παρά καλό.Τελικά μια βδομάδα δυσκολευτήκαμε λίγο αλλά μετά τα πήγαμε τέλεια,εδώ κι έναν μήνα δεν έχουμε κανένα ατύχημα αλλά και να συμβεί κάτι τι να κάνουμε μικρούλια είναι θα μάθουνε;)

Έκανα τις αιτήσεις μας για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού (και τώρα πρέπει μια μέρα να πάω στον οαεδ :|) και την αίτηση μου για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Όσες είστε στον εκπαιδευτικό κλάδο αλλά και όχι μόνο (έχει αρκετές ειδικότητες: ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εμπειροτεχνίτες κλπ.) και ενδιαφέρεστε για απογευματινή απασχόληση (είναι προγράμματα των 100 ωρών περίπου), ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα τους ("εκπαιδευτές για κέντρα δια βίου μάθησης").

Κι εγώ κάνω αίτηση κάθε χρόνο και έχω δουλέψει 2 χρονιές.απλά φέτος έχω μπερδευτεί γιατί ζητούν τώρα να κάνεις αίτηση για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αλλά ταυτόχρονα έχουν κι άλλο σύνδεσμο που κάνεις τα χαρτιά σου για να μπεις μόνιμα στο μητρώο τους(εκεί πρέπει να τους πληρώσεις κιόλας:cool:)Πού να κάνω αίτηση τα έχω μπλέξει....:roll:

Καλημέρα!Πολλή ζέστη σήμερα αλλά μετά από τις βροχούλες χρειάζεται!Χτες 'εβαψε ο άντρας μου το υπνοδωμάτιό μας για να μην έχουμε πλέον αυτή την απαισια μούχλα κι έγινε τέλειο.Κουράστηκε βέβαια ο κακομοίρης αλλά χαλάλι!Βρήκα κι εγώ ευκαιρία κι έφτιαξα τα καλλυντικά και τα κοσμήματά μου κι έτσι είμαστε οκ σε όλα τα δωμάτια.Πλέον δεν έχω δουλειές τέτοιου είδους μόνο τα καθημερινά.Σας φιλώ:mrgreen:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ηλιαχτίδα ωραίο το κόλπο δεν το ήξερα.Εγώ πάντως φοβάμαι ότι αν το κάνω θα με σέρνει στο φαρμακείο να αγοράσουμε καινούριες...:roll:

Μην τις κόψεις όλες κι εσύ... κόψε μία να δεις αντιδράσεις...

μήπως του πέφτουν όλα μαζί??? Η αλήθεια είναι πως πιο δύσκολο ήταν για μένα να το πάρω απόφαση και να κόψουμε την πάνα παρά για τη μικρή.;)Πάντως μόλις το αποφασίσεις να είσαι σταθερή και να μην αλλάξεις γνώμη για κανένα λόγο,να του δείξεις ότι έτσι πρέπει να γίνει.Θα το αντιληφθεί και θα τα πάτε μια χαρά.Και που φεύγετε να του βάζεις βρακάκι όχι πάνα είναι και αγοράκι είναι πιο εύκολο να κάνει τσίσα του.Εγώ στην αρχή όταν βγαίναμε έξω της έβαζα πάνα γιατί είχα το ίδιο άγχος με σένα αλλά κατάλαβα ότι πισωγύρισμα κάνω έτσι παρά καλό.Τελικά μια βδομάδα δυσκολευτήκαμε λίγο αλλά μετά τα πήγαμε τέλεια,εδώ κι έναν μήνα δεν έχουμε κανένα ατύχημα αλλά και να συμβεί κάτι τι να κάνουμε μικρούλια είναι θα μάθουνε;)

Κι εγώ έτσι έχω καταλάβει... Για εμένα είναι δύσκολο...

Την άλλη εβδομάδα σταματάει από τον παιδικό, οπότε θα τον έχω όλη μέρα και θα μου είναι λίγο πιο εύκολο να το πάρω απόφαση.

Αλήθεια, την έχετε κόψει και στον ύπνο?

Γιώτα, εσείς?

JAf3p3.png

qtEXp3.png

Κι εγώ έτσι έχω καταλάβει... Για εμένα είναι δύσκολο...

Την άλλη εβδομάδα σταματάει από τον παιδικό, οπότε θα τον έχω όλη μέρα και θα μου είναι λίγο πιο εύκολο να το πάρω απόφαση.

Αλήθεια, την έχετε κόψει και στον ύπνο?

Γιώτα, εσείς?

Έχεις δίκιο θα κόψω μία λίγο και θα δω αντιδράσεις...:rolleyes:

όχι ακόμη στον ύπνο αν και στον μεσημεριανό την πάνα την αφήνει στεγνή και το βράδυ τις περισσότερες φορές είναι στεγνή η πάνα και μόλις ξυπνήσει ζητάει αμέσως τουαλέτα.Αλλά νομίζω είναι μικρή για να το κάνουμε και αυτό(2 κι εννιά μηνών όπως κι ο δικός σου)Αν συνεχίσουμε καλά θα κόψω πρώτα τη μεσημεριανή πάνα και μετά τη βραδινή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια! τι κανετε?

εγω εκανα μια δουλεια εχτες που ηθελα να την κανω πολυ καιρο! επλυνα την φριτεζα! μα τι καμενα λαδια ειχαν μαζευτει!!!! τωρα ειναι πεντακαθαρη!

απο δουλειες εχτες τιποτα, μονο τα βασικα κ ενα ψιλοσυμμαζεμα στο 3ο υπνοδωματιο (δεν το λεω βρωμο ρουμ πια!!!:mrgreen:) εκανα κοτοπουλο με πατατες τηγανιτες κ το μεσημερι πηγαμε για μπανιο μονοι μας. ειχε συννεφια το πρωι για να παμε ολοι μαζι κ φοβηθηκα μην βρεξει.

σημερα παλι τιποτα, μονο τα βασικα κ ειμαι στο γραφειο. η μικρη βλεπει την κουφασιτσα (κοκκινοσκουφιτσα) λ εγω κανω break!

ηλιαχτιδα μου, το πισωγυρισμα ειναι δυστυχως μεγαλο λαθος, οταν ειχαμε τα συχνα ατυχηματα ηταν γιατι καποιες φορες που καθοταν η μικρη με την γιαγια της, της εβαζα πανα για να μην λερωθει κ εκει μπερδευοταν. οταν την βγαλαμε τελειως μειωθηκαν τα ατυχηματα. θελει υπενθυμιση συνεχεια.

να σου πω κ για το θεμα του υπνου, εμενα κοιμαται απο πολυ μικρη μονη της, την βαζω κ φευγω, καποιες περιοδους θελει παρεα κ εκανα το λαθος να ξαπλωσω στον βοηθητικο καναπε που εχω διπλα στην κουνια της. ε το εχασα το παιχνιδι. ηθελε καθε βραδυ να καθομαι εκει. αρχισα να καθομαι ορθια στην πορτα του δωματιαυ κ να της λεω κανε νανι. οταν εφευγα ελεγε κατσε (να κατσω στον καναπε) για να την την ξαναπατησω αλλα κ να μην της φερω αντιρρηση κ εχουμε αντιδραση κτλ, της λεω μια μερα "καθομαι" κ εφυγα, "κατσε" ξαναλεει, "καθομαι" εγω. αυτο εγινε 3-4 φορες κ απο τοτε, την βαζω στο κρεβατι, μου λεει κατσε, καθομαι της λεω 2-3 φορες κ φευγω. στο λεω μπας κ βοηθησει. γιατι η δικια μου δεν δεχεται ευκολα το οχι , το μετα κ το σε λιγο. αν της πω για κατι σε λιγο θα γκρινιαζει μεχρι να γινει. αν της πω ναι τωρα, δεν λεει τιποτα κ ας μην της το κανω.

την μεσημεριανη κ την βραδυνη πανα δεν την εχουμε κοψει ακομα, αν κ η μεσημεριανη ειναι παντα στεγνη (σαν κ εσενα ιρενε μου) για μετα τις διακοπες λεω, πρωτα την μεσημεριανη κ αργοτερα την βραδυνη.

φιλακια σε ολες!!!

η μανα που γυρναει?????? θα μεινει απο απουσιες!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Πάλι εδώ ;)! Μ' εγκατέλειψε το παιδάκι μου, ήθελε να πάει στη γιαγιά του κι έτσι έχω μοναξιές. Κανονικά θα 'πρεπε να κάνω καμιά δουλειά από τη λίστα μου αλλά είπα να χαλαρώσω λίγο πρώτα παρέα σας.

Για τα θέματα πιπίλας και πάνας δεν έχω καμιά σοφία να συνεισφέρω αφού την πρώτη το στριμενάκι μου δεν την πήρε πότε :rolleyes: ενώ για την πάνα τη βραδινή, που κανονικά είναι το τελευταίο στάδιο, δε δυσκολευτήκαμε γιατί είχε καιρό που ξύπναγε στεγνή πριν αρχίσουμε την εκπαίδευση (είπαμε, αναποδιά από κούνια :mrgreen:). Πάντως, συμφωνώ ότι όταν ξεκινάει εκπαίδευση (για τις ώρες που είναι ξύπνια) δεν τα βοηθάνε τα ημίμετρα (όχι στο σπίτι, ναι στη βόλτα κλπ.)

Κι εγώ κάνω αίτηση κάθε χρόνο και έχω δουλέψει 2 χρονιές.απλά φέτος έχω μπερδευτεί γιατί ζητούν τώρα να κάνεις αίτηση για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αλλά ταυτόχρονα έχουν κι άλλο σύνδεσμο που κάνεις τα χαρτιά σου για να μπεις μόνιμα στο μητρώο τους(εκεί πρέπει να τους πληρώσεις κιόλας:cool:)Πού να κάνω αίτηση τα έχω μπλέξει....:roll:

Εγώ τελευταία φορά δούλεψα το '09, όταν ήμουν έγκυος στη μικρή (σ' ένα πρόγραμμα που, κατά τύχη, λεγόταν "Η μαμά μαθαίνει ελληνικά" :)). Προηγουμένως είχα κάνει άλλα δύο προγράμματα αλλά όλα όσο ήταν ακόμα ΙΔΕΚΕ. Με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει αλλά δεν έχω σκοπό να κάνω αίτηση για τα μητρώα τους. Την απλή έκανα και τώρα πρέπει να μαζέψω το χαρτομάνι :?.

Φιλιά!

4j3mz22muk0eivxh.png

41ed94dflw3lenl5.png

41ed5tais0z8.png

Προηγουμένως είχα κάνει άλλα δύο προγράμματα αλλά όλα όσο ήταν ακόμα ΙΔΕΚΕ. Με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει αλλά δεν έχω σκοπό να κάνω αίτηση για τα μητρώα τους. Την απλή έκανα και τώρα πρέπει να μαζέψω το χαρτομάνι :?.

Φιλιά!

Κική και γω την απλή αίτηση έκανα!σιγά μην πληρώσω και από πάνω...και γω είχα κάνει αρκετές ώρες όταν ήταν ιδεκε ακόμα..

δεν εχω κάτι ιδιαίτερο να αναφέρω κορίτσια από άποψη δουλειές στο σπίτι...τα κλασικα....για πιπίλες που λέτε, δεν έδωσα ποτέ σε κανένα από τα παιδιά μου, οπότε δεν γνωρίζω, από πάνα επέλεξα να την κόψουμε όταν η κόρη μου ήταν ήδη 3 και, οπότε ήταν αρκετά μεγάλη, της εξήγησα τι πρέπει να κάνει, κατάλαβε και τέλος...

φιλιά!

Wgl2p3.png

kHoQp2.png

Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια!

Ελπίζω να είστε όλες καλά και να απολαμβάνετε το καλοκαιράκι. Ειρήνη που είσαι;;; Ελπίζω να είσαι καλά και να έχεις δουλίτσα λόγω καλοκαιριού.

Γιώτα που τη θυμήθηκες τη φριτέζα; Εγώ την αγνοώ επιδεικτικά εδώ και καιρό.

Για την πιπίλα που λέγατε: Ο μικρούλης μου δεν τη χρησιμοποίησε ποτέ αλλά πιπιλάει το δάχτυλο του. Αυτό πως κόβεται;

Βάσια καλά μπάνια!

Αφροδιτάκι φαντάζομαι θα περάσετε όμορφα το σκ με τα κορίτσια σου!

Από δουλίτσες τώρα: 'Επλυνα το χαλί από το παιδικό που το είχα αφήσει για να παίζει το μωρό στα μαλακά και όχι στο πάτωμα. Το πρόβλημα είναι ότι το πήρε ο αέρας και το πέταξε στα χώματα ενώ έβρεχε το Σάββατο. Αποφάσισα να μην εκνευριστώ και θα ασχοληθώ μαζί του όταν θα συνέλθει και ο καιρός. Κατά τ' άλλα έχω καθαρό σπιτάκι και βουνό ασιδέρωτα. Μάλλον απόψε θα βάλω κλιματιστικό και ταινιούλα και θα ξεμπερδέψω μαζί τους.

Σας φιλώ όλες!

h6cQp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια!

Μάλλον θα κάνω αυτό που λέτε... Θα την καταργήσουμε εντελώς (όταν είναι ξύπνιος)... Θα αρχίσω μάλλον από αύριο. Θα φροντίσω για καμιά εβδομάδα να μην πηγαίνουμε μακρινές βόλτες, έτσι ώστε να μην έχω το άγχος και θα τα καταφέρουμε, πού θα πάει... Τελικά, έχω πολύ μεγάλο άγχος εγώ, γι' αυτό δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη. Από τη μια θέλω να την κόψουμε γιατί από Σεπτέμβρη, υπάρχει ενδεχόμενο να μου τον πάρουν σε δημοτικό παιδικό σταθμό (και δεν τον παίρνουν αν φοράει πάνα) και από την άλλη, λόγω καλοκαιριού, είμαστε συνέχεια έξω...

Φοβάμαι και για τις διακοπές...

Τουλάχιστον, κλείσαμε δωμάτιο κοντά μας (1,5 ώρα απόσταση), οπότε δε θα έχω μεγάλο άγχος για το αυτοκίνητο.

JAf3p3.png

qtEXp3.png

Καλημέρα.

Ευπειθώς αναφέρω:

Δουλειά...χαμός!!!

Σπίτι...άλλος χαμός!!!

Τρέξιμο τα απογεύματα με τα παιδιά...εκεί να δείς!

Ουφ!

Για το θέμα της πάνας που λέτε, η άποψή μου (την οποία και εφάρμοσα) είναι ότι η πάνα (ημέρας) κόβεται άπαξ και δια παντός, με την προϋπόθεση ότι το παιδί αντιλαμβάνεται την ανάγκη του, ενοχλείται όταν είναι λερωμένο και -εννοείται-ξυπνά στεγνό. Εντάξει, για 2-3 μέρες βάζουμε στο μεσημεριανό ύπνο, αφού κοιμηθεί, ώστε να μην νιώθει την "ασφάλεια" της΄πάνας. Όπως είπατε, είμαστε ψύχραιμοι και καθησυχαστικοί σε περίπτωση ατυχήματος, επαινούμε όταν...βρίσκουμε στόχο και το "κάνουμε θέμα", δλδ τηλεφωνούμε σε όποιον άλλο έχει στενή σχέση με το παιδί (πχ παππουδογιαγιάδες, θείους, νονούς,...)για να αναγγείλουμε το κατόρθωμα. Στη φάση της προσαρμογής, δίνουμε στο παιδί κ κάτι να απασχολείται-παιχνιδάκι (εμένα ο γιος έπαιρνε κάτι κοχυλάκια διακοσμητικά που έχω στο μπάνιο). Επίσης, κάποια νήπια προτιμούν το γιο-γιο, ενώ άλλα δείχνουν να βολεύονται απευθείας στο στεφανάκι.

Για το βραδινό ύπνο, εφόσον το παιδί έχει επιτυχίες κατά τη διάρκεια της ημέρας (αυτή η φάση κρατά περίπου 1 εβδομάδα), βγάζουμε και εκεί την πάνα. Ξυπνάμε το παιδί 3 ώρες μετά για να το βάλουμε στο γιο-γιο ή τη λεκάνη, έχουμε σελτεδάκι πάνω από το στρώμα και κάτω από το σεντόνι και έχουμε πάρει απόφαση ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αλλάζουμε σεντόνια και να μπανιάρουμε τέκνα μεταμεσονύχτιες ώρες.

Γενικά δοκιμάζουμε πολλές εναλλακτικές. Ο μικρός μου πχ ξυπνάει το βράδυ και έρχεται στο δωμάτιό μας φωνάζοντας..."ΤΣΙΣΑΑΑΑΑΑΑ ΜΑΜΑΑΑΑ, ΤΣΙΣΑΑΑΑΑΑ ΜΠΑΜΠΑΑΑΑΑ", και τον πάμε τουαλέτα. Η κόρη πάλι έχει μια σχέση στοργής με το γιο-γιο για τη νυχτερινή βάρδια-απλά σηκώνεται και το επισκέπτεται χωρίς να μας ενοχλήσει.

Για τις εξόδους, επίσης διακρινόμαστε από την παραπάνω αποφασιστικότητα. Δεν βάζουμε πάνα, παίρνουμε μια αλλαξιά ρούχα, 2 βρακάκια, μωρομάντηλα και...ψυχραιμία. Αν το νήπιο προτιμά το γιο-γιο το παίρνουμε και αυτό. Αν πηγαίνουμε σε σπίτι, ΄παίρνουμε το στεφανάκι-εφόσον το παιδί μας το προτιμά.

Τώρα μεμονωμένα ατυχήματα θα συμβούν. Ακόμη, έχουμε υπόψη μας ότι το χειμώνα, πιθανώς να πρέπει να ξυπνάμε το παιδί 1-2 φορές, καθότι δεν ιδρώνουμε και το κρύο προδιαθέτει για...βροχούλα στα κλινοσκεπάσματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ!Όχι πισογυρίσματα. Παράγοντες που δυνητικά δυσχεραίνουν τον αποχωρισμό της πάνας, είναι η έλευση νέου μέλους στην οικογένεια, άλλες αλλαγές (πχ μετακόμιση, έναρξη σταθμού), κόμιμο πιπίλας/κόψιμο μπιμπερόν.

Βοηθά αν υπάρχει μεγαλύτερο παιδί που χρησιμοποιεί την τουαλέτα, όπως επίσης καιο σταθμός (αν είναι βρεφονηπιακός), όπου με τη συνεργασία του προσωπικού και με δεδομένο ότι τα παιδάκια κάνουν το ένα τα ίδια με το άλλο, επιτυγχάεται ο στόχος. (Στο ίδιο πνεύμα ο σταθμός θ μπορούσε να βοηθήσει ένα παιδί κακόφαγο ή λιγόφαγο, αφού τα παιδάκια μιμούνται)

Κατά καιρούς έχω ακούσει ίστορίες του τύπου να ζητά το παιδί την πάνα για να κάνει κακάκια, ή να κρατιέται γιατί δεν θέλει με τπτ το εσώρουχο. Άλλα νιώθουν ασφάλεια με την πάνα τους, άλλα θεωρούνα τα κακά τους δικά τους (όπως ο μικρός μου) και δεν θέλουν να τα πετάξουν!!!! Τα κοιτούσαμε στην τουαλέτα για κανένα τέταρτο και...τα καμαρώναμε!Όσο και να μας φαίνεται περίεργο, έτσι είναι, το κάθε μικράκι έχει τις ιδιαιτερότητές του.

Καλή επιτυχία!

καλησπερα! τι κανετε? εμεις μια απο τα ιδια. κανα μπανακι, δουλεια κ δουλειες. το 2ο κυμα επισκευης του μπανιου μας ελαβε τελος, μπηκε κ η καινουρια ποδια της μπανιερας. τωρα μενει ενα γερο καθαρισμα.

οι μπουκλες της κορης μου που σας υποσχεθηκα!

2014-07-21-0437_zps785b6198.jpg

φιλακια!

Εγώ τελευταία φορά δούλεψα το '09, όταν ήμουν έγκυος στη μικρή (σ' ένα πρόγραμμα που, κατά τύχη, λεγόταν "Η μαμά μαθαίνει ελληνικά" :)). Προηγουμένως είχα κάνει άλλα δύο προγράμματα αλλά όλα όσο ήταν ακόμα ΙΔΕΚΕ. Με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει αλλά δεν έχω σκοπό να κάνω αίτηση για τα μητρώα τους. Την απλή έκανα και τώρα πρέπει να μαζέψω το χαρτομάνι :?.

Φιλιά!

Κική και γω την απλή αίτηση έκανα!σιγά μην πληρώσω και από πάνω...και γω είχα κάνει αρκετές ώρες όταν ήταν ιδεκε ακόμα..

Μάλλον κι εγώ την απλή θα κάνω τελικά!Δεν φτάνει που δεν πληρώνουν στην ώρα τους,μόλις είδα και το ποσό που θέλουν για να μπεις μόνιμα στα μητρώα τους,120 Ευρώ.Δεν τους τα δίνω,προτιμώ να τα διαθέσω κάπου αλλού.Μην νομίζετε ότι άλλαξε και πολλά τώρα που λέγεται ΙΝΕΔΙΒΙΜ.Ακριβώς το ίδιο είναι,το 2010 που δούλεψα ήταν ΙΔΕΚΕ και τώρα το 2014 ήταν ΙΝΕΔΙΒΙΜ.Τώρα δεν είχαν σημειώσεις τίποτα έπρεπε όλα να τα κάνω μόνη μου.Τουλάχιστον το 2010 είχαν κι ένα βιβλίο και ήταν πιο εύκολο.Απλά μ΄'αρέσει να δουλεύω με ενήλικες γι'αυτό κάνω τις αιτήσεις...;)

Γιωτάκι τι ωραία μπουκλάκια βρε!Και της δικιάς μου κάπως έτσι είναι.Καλό τελείωμα με το μπάνιο σας.

Ελίν να γράφεις πιο συχνά,μου φτιάχνεις τη μέρα:P

Καλησπέρα κιόλας δεν σας είπα.Δεν έχω και πολλά να γράψω από δουλειές μόνο τα βασικά και μ'έχει πιάσει και βαρεμάρα.Έχω πολλά μαθήματα και η μικρή έχει αρχίσει και κολλάει πάνω μου σαν τη βδέλλα,δεν μπορώ να πάω πουθενά μόνη μου.Της υποσχέθηκα ότι όλο τον Αύγουστο θα είμαστε συνέχεια μαζί και θα πηγαίνουμε κάθε μέρα για μπάνιο

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...