Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Καλησπέρα κορίτσια. Ήθελα να σας ρωτήσω, αντιμετώπισε κάποια άλλη θέμα με την ωρίμανση των ωαρίων της; Στην πρώτη μου προσπάθεια με βραχύ πρωτόκολλο κ ανταγωνιστές βλέπαμε 7-8 ωοθηλακια με οιστραδιολη πριν την ovitrelle 1400 και πήραμε μόνο 1 ωάριο. Ο γιατρός θεώρησε ότι δε με έπιασε η ovitrelle. Στη δεύτερη προσπάθεια δοκιμάσαμε serpafar και gonal ευελπιστώντας σε μαξ 4-5 ωάρια, βλέπαμε 3 στον υπέρηχο και πήραμε όντως 3 τα 2 όμως ανώριμα. Αυτή τη φορά μαζί με την ovitrelle κάναμε και arvekap (double trigger).

Σκέφτομαι πως ίσως την δεύτερη φορά τα πήραμε λίγο νωρίτερα (13η μέρα του κύκλου μου αντί για 14η κ το μεγαλύτερο είχε μέγεθος 17,5mm) 

Την πρώτη φορά πιστεύετε πως όντως έφταιξε ότι δε με έπιασε η ovitrelle? Τώρα ο γιατρός προτείνει βραχύ πρωτόκολλο με ανταγωνιστές όπως την πρώτη φορά με double trigger (ovitrelle και arvekap) για τελική ωρίμανση. Ποια είναι η γνώμη σας;

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

Καλημέρα!

Δυστυχώς εγώ απλώνω και μαζεύω αντίστοιχα τα ρούχα σαν τρελλή....δεν έχω χρόνο να κάτσω μετά το μάζεμα να τα διπλώσω καλά και φυσικά γίνονται χάλια στην λεκάνη, μέχρι να ασχοληθώ......Πολύ λίγες φορές τα σιδερώνω στο καπάκι όταν είναι ΣΚ φυσικά όπως η ravt πράγμα που είναι όντως πολύ βολικό...

Εγώ σιδερώνω σχεδόν τα πάντα εκτός από πετσέτες μπάνιου και κουζίνας, αλλά σιδερώνω οπωσδήποτε τα εσώρουχα των κοριτσιών.

Λοιπόν θα δοκιμάσω την μέθοδο Βάσια για να δω το αποτέλεσμα, είμαι περίεργη !!!! και θα συνεχίσω να σιδερώνω τα εσώρουχα.

Μιας και ανέφερε η Billy την λέξη πρέσα, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

η μαμά μου, μου έκανε δώρο για τα γενέθλια μου που πλησιάζουν 80,00 ευρώ για να πάρω Stirella (υπονοεί πως δεν σιδερώνω; :tongue::tongue::tongue:) χαχαχαχαχα....αλλά εγώ φλερτάρω με την σκέψη της πρέσας (το ξέρω πως είναι αντίφαση να ενδιαφέρομαι για το σύστημα Βάσια αλλά να θέλω πρέσα χιχιχιχιχι).

Αν έχετε εμπειρία σχετικά θα ενδιαφερόμουν πολύ να την ακούσω!!! :-D

Σηκωθήκαμε νωρίς νωρίς, πήγαμε τα κορίτσια για αιμοληψία λόγω check-up και ήταν άψογες, συνεργάστηκαν τέλεια και τελειώσαμε γρήγορα χωρίς δάκρυα :-D. Για επιβράβευση, τις πήγαμε στον Μουστάκα για παιχνιδάκι και η μικρή πήρε και το κατιτίς παραπάνω λόγω της γιορτής της την επόμενη Τετάρτη.

Γυρίσαμε, ήπιαμε καφεδάκι στο μπαλκόνι, τώρα περιμένω την γυναίκα που καθαρίζει την σκάλα να τελειώσει για να την πληρώσω και μετά φεύγουμε για ψώνια.

Δεν ξέρω τι θα πρωτοκάνω σήμερα, πρέπει να ετοιμάσω το σπίτι για την Τετάρτη το απόγευμα.....Πρέπει να εξαφανίσω επίσης κάθε υποψία ίχνους μικροβίων γαστρεντερίτιδας....... Επίσης την Τετάρτη θα πάω ημερήσια εκδρομή μαζί με την μεγάλη άρα πρέπει να ετοιμάσω από τώρα κεφτεδάκια πλασμένα στην κατάψυξη κτλ κτλ κτλ.....

Θα τα πούμε και αργότερα! Φιλιά!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σας βάζω και τα ποδαράκια μου, τα 2 μου πεντικιούρ:

Ξεκίνησα με ένα soft-milky γιατί είχα "περίεργο" ντύσιμο και ήθελα να το "απαλύνω" λιγάκι:

aspro_zps627b57f9.jpg

Και μετά, διάλεξα ένα έντονο χρώμα

{λατρεύω, όταν αλλάζω χρώμα στο πεντικιούρ μου, να είναι κάτι εντελώς "διαφορετικό" από το προηγουμενο για ν' αλλάζουν τα κέφια μου :D }

mov_zps67bd210d.jpg

Σας φιλω όλες για την ώρα. ;)

Σιδερένια η θειούλα!

Για νύχια αλλά και πέδιλα, τι να πω;;;

Αγάπησα τρελλά μωβ που ιριδίζει αν και όλα νύχια/πέδιλα είναι πανέμορφα! Με γεια σου!

Μπιλάκι εύχομαι τα καλύτερα για την μαμά σου....αισθητή η απουσία σου στο swap! αλλά ήταν για καλό δεν πειράζει!!!

Ειρήνάκι ωραίο το πέδιλο σου :) ...

Αφροδιτάκι αν και θα σε έχω κοντά το καλοκαίρι και θα σε εκπαιδεύσω κατ' ιδίαν....άκου τι κάνω εγώ με τα ρούχα!!! Βασικά η πεθερά μου, μου το έμαθε!

Εγώ μόλις πλύνω τα ρούχα και πάω για άπλωμα τα τινάζω πολύ καλά και τα απλώνω ίσια δηλαδή οι ραφές να μην είναι στραβωμένες....μόλις στεγνωσουν τα μαζεύω διπλωμένα και πάω κατευθείαν και τα διπλώνω σωστά....είναι σαν σιδερωμένα λόγω τινάγματος....οπότε μπαίνουν συρτάρι κατευθείαν!

Σιδερώνω μόνο τα εξής εσώρουχα, σεντόνια, πουκάμισα, τζιν συζύγου και λινά! Τα υπόλοιπα με αυτή την μέθοδο είναι σαν σιδερωμένα....ειδικά τα παιδικά ρούχα, φούτερ, τζιν, φόρμες.....δεν θέλουν κάν σίδερο και βγαίνουν ατσαλάκωτα!

Βέβαια υπάρχουν και άτομα τα οποία θεωρούν ότι το σίδερο είναι αναγκαίο για να γίνεται αποστείρωση του ρούχου οπότε ο καθένας κανονίζει το δικό του σύστημα....εγώ πάντως δεν είμαι απο αυτά τα άτομα! :lol: :lol:

ΠΙΝΩ ΝΕΡΟ ΣΤΗ "ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΤΙΝΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΑ ΒΑΣΙΑ"!!! :lol: Οσο το τηρουσα δεν ειχα ποτε ρουχα πεταμενα εδω κι εκει.

Αλλα τωρα που αφησα να μαζευτουν τα βουνα μου, χρειαζονται οπωσδηποτε ενα πατημα γιατι τα αφηνα οπως να ναι. Και χτες που μιλουσα με μια φιλη μου λεγαμε πως τωρα που ανοιγει ο καιρος ειναι λογικο να εχουν πανω τους ζουζουνακια, αραχνουλες, εκεινη βρισκει ψαλιδες (ειμαστε και εξοχη :rolleyes: ) η μονη λυση ειναι μεσα για σιγουρια, στην απλωστρα οπως το χειμωνα, αλλα ειναι κριμα να εχει τετοιον ηλιο και να εχεις τοοοσα σχοινια και να μην το εκμεταλευεσαι για αυτον τον λογο.. :( Οποτε, δυστυχως, hello σιδερωμα (again.. :mad: )

bgJGm7.pngHRPJm7.png7u3pm7.png

Καλημερα και καλο μας ΣΚ! :D

Ειρηνη σιδερενια η θεια! Το πεδιλακι φοβερο, το ζηλεψα τρελαααα και ταιριαξε ωραια ετσι οπως το συνδιασες το νυχακι το απλο, αλλα και επισης μωβ αγαπημενο! ;) Να πω οτι και μενα με εκνευριζει να χαλανε πραγματα και ακομη περισσοτερο το οτι ο συζυγος οταν πρεπει να τα φτιαξει το αναβαλλει μεχρι...θανατου!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δημητρα κουραγιο και καλη συνεχεια στον μπαμπακα σου!

Μy billy ολα καλυτερα ευχομαι για τη μανουλα, ειστε τοσο δυνατοι ανθρωποι.. Τα φιλια μου!

Μαμα Κων/νου κουραστηκα μονο που διαβασα ποσα εκανες! :cool:

christine σε καταλαβαινω που θες να τα ετοιμασεις ολα τωρα που μπορεις, καλα κανεις εφοσον δεν κουραζεσαι και δεν πιεζεις τον εαυτο σου, γιατι οσο περναει ο καιρος τοσο πιο δυσκολα θα μπορεις να τα κανεις φανταζομαι.. Για το μεγεθος στα ρουχακια συμφωνω οτι καλυτερα να τα ξεχωριζεις "με το ματι" οπως ειπε η Δημητρα, αλλα απορω, μονο σε μενα τα παιδια μου φορουσαν για μεγαλο διαστημα το ιδιο νουμερο; Δηλαδη τωρα που η μικρη μου ειναι 2 της χωρανε ακομη ρουχακια που γραφουν 18μηνων, ισως και καποια που γραφουν 12μηνων :shock:

Elin και άλλα κορίτσια που χρησιμοποιείται στεγνωτήριο...........επειδή το πλυντήριό μας κοντεύει να διαλύσει (όταν στίβει τα ρούχα ρίχνει κάτι χορούς....) σας διάβασα και σκεφτόμουν με την αντικατάστασή του να αγοράσουμε και στεγνωτήριο.........Η ερώτησή μου είναι πλυντήριο-στεγνωτήριο μαζί ή είναι καλύτερα σαν ξεχωριστές συσκευές?

τωρα το ειδα αυτο, εχετε ξεβιδωσει απο πισω στην πλατη του πλυντηριου κατι χοντρες βιδες με εναν πινακα ισως μαζι;; Γιατι εμεις στο πρωτο μας πλυντηριο δεν ειχαμε διαβασει τις οδηγιες με αποτελεσμα να μην το εχουμε αφαιρεσει (ειναι καποιου ειδους προστασια για οταν πεταφερεται το πλυντηριο σε ματακομισεις πχ) και το καημενο οχι απλως χορευε στο στιψιμο, στην αυλη εβγαινε :lol: ε στο τελος ειχα απηβδησει και το εβαζα ΧΩΡΙΣ στιψιμο και τα εστοιβα μονη μου στο απλωμα (μα τι χαζη που ημουν!) Ωσπου μετα απο μια μετακομιση που χρειαστηκε να το δωσουμε αλλου και να παρουμε καινουριο, μαθαμε οτι πρωτα πρεπει να αφαιρεθει αυτο που σου λεω, επειτα ρυθμιζεις και τα "ποδαρακια" απο κατω καλα ωστε να ειναι αλφαδιασμενο στο πατωμα και ολα καλα! :D

Καλησπέρα!!!

Δεν έχω κάνει τίποτα με το σπίτι οπότε δεν έγραψα αυτές τις μέρες,μόνο σας διάβασα αλλά δεν θυμάμαι και πολλά να σχολιάσω!

Προχθές είχε γενέθλια ο αντρούλης μου και κλείσαμε και 3 χρόνια γάμου(πολιτικού,γιορτάζω 2 επετείους και ο άντρας μου με λέει τρελή!!!)του έκανα έκπληξη με μια ωραιότατη τουρτίτσα παγωτό και είχα μαζέψει σπίτι φίλους και κάποιους συγγενείς!!!Πολύ το χάρηκε!!!

Αυτό το σκ δεν έχω πολλή δουλίτσα οπότε θα φορτσάρω με το σπίτι γιατί η επόμενη βδομάδα θα είναι δύσκολη λόγω δουλειάς.

Η μικρή μου έχει καταρροή από χθες και δεν ξέρω το γιατί ήταν λίγο ζεστή πριν δώσαμε μάχη και δεν κατάφερα να της βάλω θερμόμετρο.Μου εξηγείτε πώς γίνεται ολόκληρη γαιδούρα να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα με το δίχρονο???Έχουμε και την Κυριακή εμβόλιο,ελπίζω να μην το αναβάλουμε...

Σας γλυκοφιλώ

να τον χαιρεσαι τον συζυγο ειρηνακι μου, και επισης να τα χιλιασετε, παντα αγαπημενοι!!

(και μεις το θερμομετρο με τραγουδια και παραμυθια το βαζουμε παντα, πλεον το ζητανε και το χαιρονται κιολας μολις πω "χμμ καις, μαλλον θες θερμομετρο" ;) )

Διαφημίσεις

Εγω απο δουλιτσες ετσι κι ετσι, γενικα πλενω στοιβες πιατικα, χτες μαγειρεψα και δυο ταψια μπεικονοτυροπιτες, πηγαμε γιαγια, το απογευμα για κουρεμα τον μικρο, πεταξα σκουπιδια και αλλαξα σακουλες, λιγα συμμαζεματα παιχνιδια κτλ αλλα τα ρουχα εχουν μεινει στους καναπεδες και τη σιδερωστρα, δεν αξιωθηκα ΑΚΟΜΑ, κουνηστε με καλε μπας και παρω μπρος!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

χμμ δεν θυμαμαι κατι αλλο τωρα, φιλακια-φιλακια!

Ουφ.....αρκετά για σήμερα....ξεθεώθηκα και ούτε καν τελειώσα με τα ρούχα που έχουν μαζευτεί....

Πήγαμε σούπερ μάρκετ, λαϊκή αγορά, για δώρο της βαφτιστήρας μου και του νονού μας που γιορτάζουν και αυτοί την Τετάρτη. Επιστροφή στο σπίτι εγώ τακτοποιώ λαχανικά και φρούτα και ο άντρας μου τα πράγματα του σούπερ μάρκετ. Φαγητό δεν μαγείρεψα γιατί είχαν μείνει κολοκυθάκια γεμιστά από την Πέμπτη, άδειασε και αυτό το τάπερ...

Σκούπισα και σφουγγάρισα όλα τα μπαλκόνια γύρω γύρω, ξεσκόνισα σαλόνι-κουζίνα-παιδικό ενώ ο άντρας μου έβαλε σκούπα και άλλαξε τα ριχτάρια στους καναπέδες.

Σφουγγάρισα όλο το σπίτι.

Καθάρισα με dettol όλους τους διακόπτες (ξανά), όλα τα πόμολα (ξανά) και όλα τα χερούλια από τα ντουλάπια/συρτάρια κουζίνας.

Καθάρισα με οινόπνευμα το ασύρματο τηλέφωνο και όλα τα κοντρόλ τηλεόρασης και ήχου (ξανά)....

Καθαρίσαμε όλα τα φωτιστικά και τα σποτ του σπιτιού ενώ παράλληλα αλλάξαμε και όλα τα καμμένα λαμπάκια-δουλειά που εκκρεμούσε μετά το Πάσχα (το φετινό εννοώ έτσι?) :cool:.

Άλλαξα σεντόνια/μαξιλαροθήκες σε όλα τα κρεβάτια.

Έβαλα πλυντήριο πιάτων όλα τα βρώμικα, όταν τελειώσε τα τακτοποίησα και τώρα έβαλα μια πλύση μαζί με λευκό ξύδι στην μεγαλύτερη θερμοκρασία.

Έβαλα ένα πλυντήριο πατάκι κουζίνας και λοιπά πατάκια του εσωτερικού του σπιτιού μαζί με παντόφλες χειμωνιάτικες (thanks Ravt) ;) , το άπλωσα και μετά έβαλα και εκεί μια πλύση με ξύδι στους 90 βαθμούς.

Καθάρισα με χλωρίνη νεροχύτη, σφουγγάρι, vetex και τα έχω αφήσει να στεγνώσουν.

Καθάρισα με νερόξυδο τον φούρνο μικροκυμάτων με τον γνωστό τρόπο, άστραψε στην κυριολεξία.

Καθάρισα τον φούρνο της κουζίνας και την εστία.

Καθάρισα τους πάγκους της κουζίνας.

Τακτοποίησα στην τσάντα αποθήκευσης τους όλα τα πλυμμένα χειμωνιάτικα ρούχα των κοριτσιών.

Μόλις έφτιαξα και φρέσκο καφεδάκι, πάω για ένα τσιγαράκι και μετά θα φτιάξω ζύμη για πίτσα (αγόρασα ένα καινούριο αλεύρι-θα σας πω εντυπώσεις) επειδή το απόγευμα θα έρθει μια φίλη της κόρης μου και θα τους φτιάξω πίτσα και μια εύκολη μηλόπιτα μιας και θα καίει ο φούρνος ;)

Υ.Γ.1 Κάνω ότι δεν βλέπω το εσωτερικό του ψυγείου, θέλει άδειασμα και φουλ καθάρισμα.........δεν παίζει σήμερα με τίποτα.

Καλό απόγευμα!

Το σπίτι μου λάμπει....καθάρισα και έπλυνα απο τα πρωί τα πάντα...ξεβρώμισε το σπίτι!

Ετοιμάζω πίτσες με το ζυμάρι με την sprite....τι φανταστικό που είναι!!! όποια το είχε πει της δίνω 1.000.000 μπράβο!!!!!! :lol: :lol:

Έβαλα πλυντήριο πιάτων όλα τα βρώμικα, όταν τελειώσε τα τακτοποίησα και τώρα έβαλα μια πλύση μαζί με λευκό ξύδι στην μεγαλύτερη θερμοκρασία.

μετά έβαλα και εκεί μια πλύση με ξύδι στους 90 βαθμούς.

Καλό απόγευμα!

Καλησπέρα,

πόσο ξύδι βάζεις για την πλύση στο πλυνήριο πιάτων και πόσο στο ρούχων?

Ωραίο κόλπο αυτό κι εγώ πήγα και πήρα για το πλυντήριο πιάτων ειδικό και ακριβό.............

Το σπίτι μου λάμπει....καθάρισα και έπλυνα απο τα πρωί τα πάντα...ξεβρώμισε το σπίτι!

Ετοιμάζω πίτσες με το ζυμάρι με την sprite....τι φανταστικό που είναι!!! όποια το είχε πει της δίνω 1.000.000 μπράβο!!!!!! :lol: :lol:

καλησπέρα,

πώς μου ξέφυγε............μπορείς να γράψεις τη συνταγή? γίνεται αφράτη, θέλει πολύ ώρα ζύμωμα?

Διαφημίσεις

καλησπέρα,

πώς μου ξέφυγε............μπορείς να γράψεις τη συνταγή? γίνεται αφράτη, θέλει πολύ ώρα ζύμωμα?

Αυτή είναι η συνταγή

http://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-afrati-pitsa-san-tis-pizza-hut.html

Εγώ βάζω μισό ποτήρι λάδι και νερό βάζω στο ίδιο το κουτάκι μισό ζεστό κ μισό κρύο.....ανακατεύεις τα υλικά και έτοιμο το ζυμάρι....αφήνεις να φουσκώσει ή το απλώνεις στο ταψί κατευθείαν....εγώ βάζω λίγο λάδι στο ταψί με βουρτσάκι....

η ποσότητα αυτή κάνει για δύο ταψιά πίτσα!

Καλησπέρα,

πόσο ξύδι βάζεις για την πλύση στο πλυνήριο πιάτων και πόσο στο ρούχων?

Ωραίο κόλπο αυτό κι εγώ πήγα και πήρα για το πλυντήριο πιάτων ειδικό και ακριβό.............

για πλυντηριο ρουχων

αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ ¼ της κούπας μαγειρική σόδα και ¼ της κούπας νερό. Το μείγμα αυτό θα τοποθετηθεί στη θέση του «απορρυπαντικού» του πλυντηρίου. Στη συνέχεια ρίξτε δύο κούπες ξύδι στο εσωτερικό του κάδου. Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία, σε απλή πλύση, στην υψηλότερη θερμοκρασία νερού. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα διαλύσουν με φυσικό τρόπο τα άλατα και τη μούχλα του πλυντηρίου, ενώ ταυτόχρονα θα καθαρίσουν και θα «μοσχομυρίσουν» το πλυντήριό σας.

Όταν η πλύση τελειώσει πάρτε ένα καθαρό σφουγγάρι και τρίψτε καλά τα λάστιχα του κάδου, αφαιρώντας την επίμονη μούχλα. Ολοκληρώστε το καθάρισμα με ένα νωπό πανάκι.

- See more at: http://www.mama365.gr/16016/pos-tha-katharisete-shedon-ta-panta-sto-mpanio.html#sthash.VBvPweoO.dpuf

σας βαζω κ μερικα ενδιαφεροντα που ειδα ακομα

πολλα τα εχουμε ηδη πει αλλα η επαναληψη δεν βλαπτει

Συνταγές για φυσικά καθαριστικά φούρνου

τα μαγικά της αμμωνίας

Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ μισό φλιτζάνι υγρή αμμωνία και το μπολ σε κρύο φούρνο. Κλείστε την πόρτα και αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί «περάστε» όλο το εσωτερικού του φούρνου με ένα νωπό πανί και τα καμένα λίπη θα ξεκολλήσουν αμέσως!

Για ακόμα πιο επίμονα λίπη υπάρχει και πιο δραστική λύση: Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και βάλτε μέσα ένα φακελάκι αμμωνία (αυτή που χρησιμοποιείτε και στη ζαχαροπλαστική). Βάλτε το κατσαρολάκι με το νερό να βράσει για 1-2 λεπτά, απομακρύνετε από τη φωτιά και βάλτε το στον φούρνο της κουζίνας, κλείνοντας την πόρτα. Αφήστε την κατσαρόλα στον φούρνο όλη τη νύχτα. Το πρωί βγάλτε τη και σκουπίστε όλο τον φούρνο και τις σχάρες με χαρτί κουζίνας. Τα λίπη θα πρέπει να φύγουν πολύ εύκολα!

Διάλυμα από ξύδι και σόδα

Αν δεν σας βρίσκεται αμμωνία, σας βρίσκεται σίγουρα ξύδι και σόδα στο σπίτι. Δείτε πώς θα φτιάξετε ένα αποτελεσματικό, άκρως οικολογικό, καθαριστικό διάλυμα για τον φούρνο σας, αλλά πριν το χρησιμοποιήσετε... κατεβάστε τον γενικό διακόπτη της κουζίνας!

Για το διάλυμα αυτό θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και νερό. Όπλα σας θα είναι ένα σφουγγάρι, ένα κουτάλι και ένα πλαστικό μπουκάλι με αντλία σπρέι.

Τι θα κάνετε; Με ένα νωπό σφουγγάρι «περάστε» όλο το εσωτερικό του φούρνου. Πασπαλίστε με ένα κουτάλι τη μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του φούρνου. Γεμίστε το πλαστικό μπουκάλι με το λευκό ξύδι και ψεκάστε σε όλο το εσωτερικό του φούρνου (προσέξτε μην ψεκάσετε στις τρύπες εξαερισμού). Όταν το ξύδι πέσει πάνω στη σόδα το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει –αφήστε το να αντιδράσει για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ξύστε τους σκληρούς λεκέδες ελαφρά με την ειδική σπάτουλα καθαρίσματος (χωρίς πίεση, για να μη γρατζουνιστεί ο φούρνος). Σκουπίστε με βρεγμένο σφουγγάρι ή βετέξ και αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να στεγνώσει και να ξεμυρίσει φυσικά.

Επαγγελματικό καθάρισμα με σόδα και αλάτι

Ένας ακόμα τρόπος για να καθαρίζετε αποτελεσματικά και σε βάθος τον φούρνο, δίνοντας έμφαση και στις σχάρες είναι εξής: Αφού ο φούρνος έχει κρυώσει, αφαιρέστε τις σχάρες και αφήστε τις να μουλιάζουν σε ζεστό νερό με σαπουνάδα. Ωστόσο, σε ένα μπολ ανακατέψτε ίσα μέρη ζεστού νερού με μαγειρική σόδα, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή πάστα. Αν ο φούρνος είναι υπερβολικά βρώμικος προσθέστε στο μείγμα και ίση ποσότητα χοντρού αλατιού, για πιο αποτελεσματικό τρίψιμο. Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο λευκό ξύδι (για άρωμα και αντισηψία) ή απορρυπαντικό πιάτων.

Όταν το διάλυμα είναι έτοιμο, φορέστε γάντια και αρχίστε το τρίψιμο με ένα σφουγγάρι –για τις «δύσκολες» γωνίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα. Αφήστε το διάλυμα χωρίς να το αφαιρέσετε, για μερικά λεπτά ακόμα, και ασχοληθείτε με τις σχάρες, τρίβοντάς τις με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι. Ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσουν. Τελειώνοντας, «περάστε» όλον τον φούρνο με ένα υγρό βετέξ και τα καμένα λίπη θα φεύγουν... μόνα τους!

- See more at: http://www.mama365.gr/13222/pos-tha-katharisete-ton-foyrno-apotelesmatika-kai.html#sthash.VUrU7v8F.dpuf

το παντοδυναμο ξυδι που το χρησιμοποιω πολυ αλλα πολλα απο τα παρακατω δεν τα ηξερα!

καθαρισμός καφετιέρας

Σε δύο κούπες νερό ρίξτε μία κούπα λευκό ξύδι. Αφήστε το υγρό να περάσει μέσα από τον μηχανισμό της καφετιέρας σας και επαναλάβετε τη διαδικασία δύο-τρεις φορές πριν φτιάξετε καφέ. Προσοχή όμως: Ελέγξτε πρώτα τις οδηγίες καθαρισμού της καφετιέρας σας. Μην δοκιμάσετε το ξύδι αν αυτές σαφώς ορίζουν να χρησιμοποιείτε κάποιο συγκεκριμένο καθαριστικό.

Απολύμανση σφουγγαριών

Μουλιάστε όλα τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σε ένα λεκανάκι με ξύδι και αφήστε τα εκεί ένα ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχεια στραγγίξτε τα και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Αφαιρέστε μπογιές από τους τοίχους

Βρέξτε μία οδοντόβουρτσα με λίγο λευκό ξύδι και τρίψτε ελαφρά τους λεκέδες από τις μπογιές των παιδιών στους τοίχους. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα θα καθαρίσουν.

Αφαίρεση αλάτων από τα βάζα

Ρίξτε λίγο λευκό ξύδι μέσα στο βάζο. Ανακαινίστε το βάζο για να πάει το ξύδι παντού και αφήστε το εκεί ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα αδειάστε το ξύδι και ξεπλύνετε όλο το βάζο με χλιαρό νερό.

Διώξτε τα μικρόβια από τους πάγκους της κουζίνας

Για να καθαρίζετε καλά τους πάγκους της κουζίνας μετά από κάθε χρήση μπορείτε να βρέχετε ένα πανάκι με λίγο λευκό ξύδι, το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια.

Αφαίρεση τσίχλας

Ξύστε όσο κομμάτι τσίχλας μπορείτε από το ύφασμα στο οποίο έχει κολλήσει (π.χ. από το ρούχο ή το χαλί).Μετά, βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ λίγο λευκό ξύδι και ζεστάνετέ το στον φούρνο μικροκυμάτων. Βουτήξτε την κεφαλή μιας οδοντόβουρτσας σε αυτό και τρίψτε καλά την τσίχλα που έχει απομείνει μέχρι να φύγει εντελώς.

Διώξτε σκουριά και άλατα από χρωμιωμένα είδη υγιεινής

Μουλιάστε λίγο ρολό χαρτί σε ξύδι. Τυλίξτε το γύρω από βρύσες, μπαταρίες μπάνιου και χερούλια για δέκα λεπτά. Αφαιρέστε το και αφήστε το να στεγνώσει. Η σκουριά και τα άλατα θα φύγουν αμέσως.

Μπλούζες με λεκέδες από ιδρώτα

Γυρίστε τη μπλούζα από την ανάποδη και μουλιάστε τις περιοχές που έχουν κιτρινίσει λόγω ιδρώτα και αποσμητικού σε λευκό ξύδι. Αφήστε το ρούχο εκεί για δεκαπέντε λεπτά και μετά τρίψτε τα σημεία απαλά με μία οδοντόβουρτσα. Πλύνετε τη μπλούζα σε κανονική πλύση στο πλυντήριο για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα πριν την ξαναφορέσετε.

Απομακρύνετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Βρέξτε ένα ύφασμα ή ένα σφουγγάρι με λευκό ξύδι και σκουπίστε όλο το παρμπρίζ και τους υαλοκαθαριστήρες για να αποτρέψετε τον σχηματισμό πάγου για πολλές ώρες μετά.

Καθαρίστε τις δαχτυλιές από το κινητό

Αναμείξτε σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι μισή κούπα λευκό ξύδι και μισή κούπα νερό και ανακινήστε καλά. Ψεκάστε το διάλυμα σε ύφασμα με μικρο-ίνες (πετσετέ) και σκουπίστε με αυτό την οθόνη αλλά και ολόκληρο το εξωτερικό περίβλημα του κινητού σας τηλεφώνου.

Διώξτε τα μυρμήγκια

Υγράνετε ένα ύφασμα ή ένα σφουγγάρι με λευκό ξύδι και σκουπίστε με αυτό περιμετρικά τις κάσες από πόρτες και παράθυρα που «βλέπουν» σε εξωτερικούς χώρους.

Καθαρίστε τα κρύσταλλα των γυαλιών σας

Ρίξτε μερικές σταγόνες ξύδι σε κάθε κρύσταλλο και σκουπίστε με το μαντηλάκι που υπάρχει στη θήκη των γυαλιών.

Αφαιρέστε παλιές ταπετσαρίες

Στο ειδικό σκαφάκι που χρησιμοποιείτε για μπογιάτισμα αναμείξτε ένα μέρος λευκό ξύδι και ένα μέρος νερό. Μουλιάστε το ρολό του μπογιατίσματος, «περάστε» το πάνω από την ταπετσαρία που θέλετε να αφαιρέσετε και αρχίστε να την «ξεφλουδίζετε».

Αφαιρέστε το κερί που έχει «τρέξει» στα κηροπήγια

Αφαιρέστε όσα κομμάτια κεριού μπορείτε με το χέρι (ή με ένα μαχαιράκι χωρίς δόντια). Στη συνέχεια, βρέξτε λίγο ρολό χαρτί με λευκό ξύδι και τρίψτε το κηροπήγιο μέχρι το κερί να αφαιρεθεί εντελώς.

«Φρεσκάρετε» τα τάπερ

Αν τα τάπερ σας μυρίζουν... φαγητίλα, μπορείτε απλά να καθαρίσετε το εσωτερικό τους με ένα πανάκι το οποίο θα έχετε βρέξει με ξύδι.

Σκοτώστε τα αγριόχορτα

Αν τα αγριόχορτα στους ραγισμένους, τσιμεντένιους διαδρόμους του σπιτιού σας, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται, γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με ξύδι και αρχίστε να ψεκάζετε (Προσοχή όμως: Μην ψεκάσετε με ξύδι τα λουλούδια που θέλετε να μεγαλώσουν, γιατί θα τα σκοτώσετε).

Αφαιρέστε τους λεκέδες από καψίματα στον πάτο του σίδερου

Εξυπακούεται ότι το σίδερο πρέπει να είναι κρύο. Βρέξτε ένα κομμάτι ύφασμα με λευκό ξύδι και αρχίστε να τρίβετε τον πάτο από το σίδερο μέχρι οι λεκέδες να αφαιρεθούν εντελώς.

Αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας στις γωνίες του μπάνιου

Σε ένα μπουκάλι σπρέι ρίξτε ένα μέρος νερό και ένα μέρος λευκό ξύδι. Ψεκάζετε με το διάλυμα αυτό τις εσοχές στις γωνίες της ντουζιέρας ή της μπανιέρας κάθε φορά, μετά το μπάνιο.

καθρεπτης μπανιου

Φτιάξτε ένα μείγμα από Ό λευκό ξύδι, 1 κ.σ. κορν φλάουρ και 2 κούπες ζεστό νερό. Ψεκάστε τον καθρέφτη και καθαρίστε τον έπειτα με μία εφημερίδα.

την μπαταρια του μπανιου

βάλτε λευκό ξύδι σε ένα πλαστικό σακουλάκι και δέστε το στην κεφαλή της μπαταρίας. Σφίξτε το καλά με ένα λαστιχάκι. Αφήστε το να μουλιάσει για μία ώρα, έπειτα αφαιρέστε το σακουλάκι και σκουπίστε με ένα πανάκι τη μπαταρία.

τις οδοντοβουρτσες

Βάλτε σε ένα ψηλό αλλά στενό ποτηράκι (π.χ. του ούζου) ξύδι, αρκετό για να μπορείτε να βουτήξετε εκεί τις κεφαλές από τις οδοντόβουρτσές σας, και συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό. Μουλιάστε εκεί τις οδοντόβουρτσες για 10 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Μπορείτε, για ακόμα καλύτερη αποστείρωση, να προσθέσετε στο μείγμα και μία κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα.

κ αλλα....

την κουρτινα του μπανιου

Πλύνετέ την σε χλιαρό νερό με σαπούνι, τρίψτε την έπειτα με μία λεμονόκουπα ή με χυμό λεμονιού και αφήστε την να στεγνώσει, απλωμένη στον ήλιο. Αν έχετε πλαστική κουρτίνα, ψεκάστε την με σπρέϊ για απομάκρυνση λεκέδων ή υγρό γενικού καθαρισμού σε σπρέϊ. Αφήστε το καθαριστικό να ενεργήσει για λίγο και μετά ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Έξυπνο tip: Πριν κρεμάσετε μία καινούργια κουρτίνα μπάνιου, αφήστε την να μουλιάσει σε αλατόνερο για να καθυστερήσει η εμφάνιση μούχλας!

καθαρισμος στρωματων!!

Δεν θα μπούμε σε πιο ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, όμως ίσως θέλετε να γνωρίζετε ότι σε ένα μέσο στρώμα κρεβατιού κατοικοεδρεύουν από 10.000 έως 10.000.000 ακάρεα. Καλό είναι, λοιπόν, πού και πού να καθαρίζετε τα στρώματα και τα μαξιλάρια σας. Ένας τρόπος για να τα καθαρίσετε είναι χρησιμοποιώντας την ειδική βούρτσα για στρώματα –δείτε τι μπορείτε να κάνετε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα:

Σε ένα μικρό βαζάκι με καπάκι αναμείξτε μία κούπα μαγειρική σόδα με 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (ή όποιο άλλο άρωμα σας αρέσει) και ανακαινίστε το βαζάκι καλά. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο στρώμα (η συγκεκριμένη ποσότητα αρκεί για μία πλευρά διπλού στρώματος). Για να πάει καλά το μείγμα σε όλο το στρώμα, χρησιμοποιήστε ένα κόσκινο.

Αφήστε την «σκόνη» στο κρεβάτι για μία περίπου ώρα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα με το ειδικό εξάρτημα-βούρτσα για να την τραβήξετε. Ωστόσο, πριν απλώσετε ξανά τα καλύμματα και τα σεντόνια φροντίστε να τα έχετε πλύνει καλά, στους 90 βαθμούς, και σιδερώσει, για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μεταφέρουν ξανά ακάρεα στο στρώμα.

Το στρώμα σας όχι μόνο θα καθαρίσει καλά, αλλά θα μυρίζει και υπέροχα.

- See more at: http://www.mama365.gr/8879/pos-tha-katharisete-toys-pio-dyskoloys-lekedes.html#sthash.1z57VHfJ.dpuf

γεια σας κοριτσια! τι κανετε?

εμεις σημερα ντολτσε νιτα! σηκωθηκαμε το πρωι κ ηπιαμε λιγο καφεδακι μεχρι να ετοιμαστουμε, κ πηγαμε παραλιακη, αγορασαμε καρεκλακι αυτοκινητου της μικρης γιατι μας ειχε δωσει ενα η αδελφη μου αλλα μετα απο χρηση των 2 της παιδιων κ 1 χρονο χρησης της δικιας μου, ηταν χαλια! σκασαμε 350 αλλα πηραμε το καρεκλακι με την μεγαλυτερη ασφαλεια. μετα πηγαμε για καφεδακι διπλα απο το μπλε (δεν θυμαμαι το ονομα) ηταν τελεια!!! ποσο μα ποσο μου αρεσε!!!

γυρισαμε, ετοιμασα την μικρη για υπνο κ εμεις φαγαμε φαγητο πακετο γιατι φυσικα δεν ειχα μαγειρεψει!!! ξεραθηκαμε οικογενιακως για υπνο.

οταν ξυπνησαμε μπαμπας κ κορη φυγαν κ εγω φορτσαρα:

1. αλλαξα σεντονια
  2. εβαλα ενα πλυντηριο με χρωματιστα
  3. συμμαζεψα παντου
  4. ξεσκονισα παντου
  5. σκουπισα
  6. εβγαλα πατακια κ τα τιναξα
  7. σφουγγαρισα παρα πολυ καλα
  8. καθαρισα πολυ καλα το μπανιο
  9. αλλαξα πετσετες
  10. επλυνα κουβα κ σφουγγαριστρα
  11. εστρωσα ριχταρια
  12. καθαρισα πολυ καλα παγκους-εστιες-στραγγιχτηρι
  13. καθαρισα τις συσκευες πανω στους παγκους
  14. καθαρισα τα ντουλαπια εξωτερικα
  15. καθαρισα πολυ καλα τους νεροχυτες
  16. εστρωσα τα πατακια
  17. ηρθαν μπαμπας κ κορη κ ανελαβα ταισμα-μπανιο υπνο
  18. ετοιμασα να φαμε (αυγα με πατατες)
  19. μαζεψα τραπεζι
  20. εβαλα τα πιατα στο πλυντηριο κ το εβαλα να πλυνει

επιτελους καθομαι αραχτη με το κρασακι μου!

αυριο εχω μπαλκονι-σκαλες-τζαμια

(ασχετο, εχτες εβαψα κ τα ποδια σαν τα χερια, αλλα τα χερια με τοσες δουλειες θελουν ξαναβαψιμο!)

σας φιλω κοριτσακια καλο βραδυ

για πλυντηριο ρουχων

αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ Ό της κούπας μαγειρική σόδα και Ό της κούπας νερό. Το μείγμα αυτό θα τοποθετηθεί στη θέση του «απορρυπαντικού» του πλυντηρίου. Στη συνέχεια ρίξτε δύο κούπες ξύδι στο εσωτερικό του κάδου. Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία, σε απλή πλύση, στην υψηλότερη θερμοκρασία νερού. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα διαλύσουν με φυσικό τρόπο τα άλατα και τη μούχλα του πλυντηρίου, ενώ ταυτόχρονα θα καθαρίσουν και θα «μοσχομυρίσουν» το πλυντήριό σας.

Όταν η πλύση τελειώσει πάρτε ένα καθαρό σφουγγάρι και τρίψτε καλά τα λάστιχα του κάδου, αφαιρώντας την επίμονη μούχλα. Ολοκληρώστε το καθάρισμα με ένα νωπό πανάκι.

- See more at: http://www.mama365.gr/16016/pos-tha-katharisete-shedon-ta-panta-sto-mpanio.html#sthash.VBvPweoO.dpuf

που εισαι μικρο μου μπιλλονι???

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...