Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin News

• Καλησπέρα σας κορίτσια, 

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ αν και το διαβάζω πολύ καιρό, δεν είχα βρει όμως πρόσφατα ποστ για να γράψω. Έτυχε και είδα το παραπάνω ποστ οπότε και πήρα το θάρρος να συμμετέχω.  19/10 έκανα την 2η σπερματέγχυση και κανονικά έπρεπε να κάνω χοριακή 2/10, ωστόσο επειδή δεν κρατιέμαι έκανα σήμερα ένα τεστ πρόωρης ανίχνευσης (υποθετικά δείχνει ως και 6 μέρες πριν την καθυστέρηση) και βγήκε αρνητικό. Υπάρχει ελπίδα να έχω θετική χοριακή το Σάββατο ? αμφιβάλλω πολύ.. Θα κάνω τη χοριακή αλλά φοβάμαι θα έχω πάλι το αρνητικό αποτέλεσμα ..... όπως η @alex280108 και εγώ προσπαθώ να απασχολούμαι με διάφορα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά ειδικά οταν είμαι μόνη η σκέψη μου είναι εκεί.

• Ευχή 2
  • Από την διαχείριση / Admin news

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

Καλημερούδια σας! Καθαρό και τακτοποιημένο σπιτάκι, όχι άπλυτα, όχι ασιδέρωτα οπότε σήμερα ΖΕΝ! Μόνο μαγείρεμα σήμερα και τα καθημερινά μας!

εσυ το πας φιρι φιρι να σε μπαναρουμε!!!! μην μου πεις οτι εχεις κ καθαρο φουρνο!

Μαριάννα ΤΡΕΜΩ τα γκαζάκια. Τα τρέμω. Κι αυτά τα νέας γενιάς. ΑΛΛΑ απ όταν το παιδί ξεκίνησε φρέσκο γάλα αγόρασα ένα el greco και το χρησιμοποιώ για το γάλα του παιδιού. Σπανιότατα θα το ζεστάνω στα μικροκύμματα γιατί σπανιότατα θα μείνω από γκαζάκι.

Το ψωμί και οτιδήποτε από ζύμη κατεψυγμένο (ψημένο) θέλει το πολύ 1 ώρα μέσα στη σακουλίτσα να αποψυχθεί και 1,5 ώρα για να ναι σε θερμοκρασία δωματίου. Επομένως κι εγώ θα σου πω να σου γίνει συνήθεια να το βγάζεις απ το πρωί.

εγω μονο το νερο της μικρης εβραζα στο γκαζακι, αλλα γενικα δεν τα συμπαθω.

μικροκυματων δεν εχω(το ξαναεγραψα) για τους γνωστους λογους

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ουφ!!!! Καλησπέρα σας!

Ξεπατώθηκα σήμερα και δεν έχω κάνει και πάρα πολλά πράγματα...τα συνηθισμένα.

Σηκώθηκα το πρωί και άερισα το σπίτι νωρίς νωρίς, τίναξα ριχτάρια και τα αέρισα και αυτά, τα ξαναέστρωσα.

Καφέδες, γάλατα, πρωινά και μετά ήρθε για λίγες ώρες μια φίλη της κόρης μου.

Έβαλα να γίνετε ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο και λαχανικά.

Σφουγγάρισα όλα τα μπαλκόνια και καθάρισα σύρματα και κάγκελα.

Αέρισα παπλώματα, άλλαξα σεντόνια και μαξιλαροθήκες, έστρωσα τα κρεβάτια.

Ξεσκόνισα σαλόνι, ο σύζυγος έβαλε σκούπα και μετά σφουγγάρισα.

Άπλωσα ένα νυχτερινό πλυντήριο και ετοίμασα άλλο ένα για το μεσημέρι με το νυχτερινό ρεύμα.

Πήγα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, σούπερ μάρκετ και λαική, γύρισα τα τακτοποίησε ο αντρούλης μου όλα.

Μόλις έφαγα κι εγώ και τώρα πίνω καφεδάκι.....Οι μικρές μόλις έφυγαν με τον μπαμπά τους για μεσημεριανή βόλτα.

Θα πλύνω το πλυντήριο πιάτων με ξύδι μόλις αρχίσει το νυχτερινό ρεύμα, άρα τα άπλυτα θα μείνουν κι άλλο στον νεροχύτη.

Σε λίγο θα μαζέψω και τα ρούχα που άπλωσα το πρωί, έχουν στεγνώσει με τον σημερινό αέρα και ίσως σιδερώσω :tongue:...

Έφτιαξα μια λίστα με δουλειές που θέλω να έχω κάνει έως το Πάσχα και κάθε μέρα κάνω και από μία και είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά και δεν με αγχώνει π.χ. σήμερα θα καθαρίσω όλες τις μεσόπορτες του σπιτιού.

Εχθές ο πεθερός μου έκανε μια μικρή ζημιά στην TV και προσπαθούμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε. Έσπασε την υποδοχή (φις) της κεραίας...... Αν ξέρετε κάτι μου λέτε δηλ. μάστορα ή συνεργείο για TV. με π.μ. .......

Το βράδυ έχουμε προγραμματίσει οικογενειακή κινηματογραφική βραδιά και θα φτιάξω ζαμπονοτυρόπιτα (πανεύκολη συνταγή) και διάφορες πίτσες ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Καλό απόγευμα!

ε οχι κ λιγα!

για την τηλεοραση δεν ξερω να σου πω, καλα να περασετε το βραδυ!

τι θα δειτε?

Καλημερα καλο Σαβ/κο και χρονια μας πολλα!!!

Ειρηνη τι παιδι ειναι αυτο..ετσι θα ριχνει τις γυναικες..καλη βολτουλα και καλα να περασετε..

Δομνινα δεν παλευεται η αυπνια..το ξερω απο πρωτο χερι..ελπιζω να τα καταφερετε να πατε σινεμαδακι το βραδακι..

Αρης Αννα μπορει να λεω βλακειες αλλα μηπως τα ρουχα του που εχουν την μυρωδια να τα εβαζες σε μια λεκανη με μαλακτικο αφου τα εχεις πλυνει στο πλυντηριο και να τα αφηνες για αρκετη ωρα?

Ραβ καλη ξεκουραση σημερα,το δικαιουσαι μετα τις τελευταιες μερες..

Μαριαννα και εγω για το γαλα χρησιμοποιω το γκαζακι.δεν το αλλαζω ποτε εγω το φοβαμαι το κανει παντα ο αντρας μου αλλα ειναι πολυ βολικο..για τον νεροχυτη rollie.

Εμεις ειχαμε δυσκολο βραδυ παλι,η μικρη εκανε παλι πυρετο στις 12:30 της εδωσα αντιπυρετικο αλλα ηταν πολυ ανησυχη.την πηρα διπλα μου δεν κοιμοταν με τιποτα,εκλαιγε.τελικα κοιμηθηκε στις δυομιση ξαναξυπνησε στις τεσσεραμιση παλι μια ωρα ξυπνια αλλα ευτυχως δεν ξανακανε πυρετο τη νυχτα.εκανε το πρωι ενα 38.για να δουμε..το πρωι σερνομουν,ο αντρας μου εφτιαξε καφε και γαλατα,εστρωσε το κρεβατι μας πηγε κρεοπωλειο και φουρνο.εγω αλλαξα την μικρη

εστρωσα τα κρεβατια των κοριτσιων,

εφτιαξα κιμα για γιουβαρλακια,

καθαρισα τους παγκους και τον νεροχυτη,

εφτιαξα τα φρουτα στην μικρη και την ταισα,

επλυνα τα πιατα

εβαλα σκουπα,

εκανα ενα περασμα στο μπανιο

σκουπισα τα μπαλκονια

εκανα ενα περασμα με το σουιφερ τα επιπλα

καθαρισα το ντουλαπι κατω απο τον νεροχυτη και τακτοποιησα καλα τα πραγματα

Χθες το μεσημερι εβαλα 2 πλυντηρια και τα απλωσα και σιδερωσα ολα τα πλυντηρια..πλεον εχω ελαχιστα απλυτα και καθολου ασιδερωτα εκτος απο αυτα που στεγνωνουν..δεν πηγα να παρω την βαφη για τα μαλλια μου και λεω να το κανω το μεσημερακι..

το θες κ εσυ το μπαναρισμα σου!!! ολες προκομενες γινατε εκτος απο μενα....:oops:

πως ειναι η μικρη?

Καλημερα σας κοπελιες,

εχω πολυυυ καιρο να γραψω, μιας και εχουν συμβει διαφορα,οχι καλα αυτη την περιοδο, οποτε μπορω σας διαβαζω βεβαια, αλλα μονο μια δυο σελιδες, οποτε δεν εχω μαθει νεα σας, δεν συγκρατω και πολλα στο μυαλο μου.

Εγω προσπαθω να διατηρω το σπιτι σε καλη κατασταση, οσο μπορω γιατι δεν εχω και μυαλο για πολλα πολλα, νιωθω πολυ πεσμενη ψυχολογικα και σωματικα.

Να ρωτησω κατι, οποια ξερει ας μου απαντησει:

Πως βγαινουν οι οσμες απο τα ρουχα στο πλυντηριο?

Απο μια κρεμα που εβαζε ο αντρας μου στο σωμα του που περιειχε πισσα,εχουν μυρισει οι πυτζαμες, τα εσωρουχα του, και Η ΚΟΥΒΕΡΤΑ!!!!

Τα εχω πλυνει 2 φορες πλυντηριο, και με μαλακτικο soupline,αλλα δεν εχει φυγει εντελως.

Εχτες εβαλα και 2-3 σταγονες tea tree oil στη θηκη πλυντηριου, και δεν ξερω αν θα φυγει παλι.

Καμια πιο δραστικη λυση υπαρχει?

μηπως να τα αφηνες με μαλακτικο ολη νυχτα?

πως παει ο αντρας σου?

ελπιζω να σταματησουν αυτα τα ασχημα γεγονοτα κ μονο καλα απο εδω κ περα!

Σας ευχαριστώ όλες που μου απαντήσατε για ατο φούρνο μικροκυμάτων, η αλήθεια είναι ότι ο άντρας μου δεν μπορεί (λέει) να ζήσει χωρίς, γιατί εκεί έχει μάθει να ζεσταίνει τον καφέ του χαχαχα και εγώ τον εχω βολευτεί για το ζέσταμα του φαγητού (και για να μην ζεσταίνω όλο το φαΐ και για να μην λερώνω εξτρα σκεύη. Αλλά αυτό με τα πλαστικα τώρα το έμαθα, νόμιζα ότι ο λόγος που γράφουν αν μπαίνουν στα μικροκυμάτων ήταν για να μη λιώσει το πλαστικό. Μάλλον θα σταματήσω να βάζω πλαστικα . Αν και σήμερα που το προσπάθησα όλο το ξεχνούσα- η δύναμη της συνήθειας! Το θυμόμουν στο τέλος!

Δεν εχω και γκαζάκι, αν είχα πιστεύω θα το βολεύομουν για το γάλα τουλάχιστον!

Το κυριότερο όμως είναι ότι με βολεύει αφάνταστα να ξεπαγώνω στο μικροκυμάτων! Ειδικά το ψωμί ας πούμε, το εχω κατάψυξη και λίγο πριν σερβίρω το ξεπαγωνω

μπορεις να κανεις αντικατασταση του μικροκυματων με ρομποτακι img7674c.jpg9k=περνει 2 πιατα για ζεσταμα με την σκαρα που εχει κ μπορεις να μαγερεψεις κιολας. κανει γυρω στα 60 ευρω (ζεστενει κ καφε-γαλα κτλ)

Διαφημίσεις

Σήμερα ημέρα συντήρησης

Ξεβουλωσα κατι σωληνες στο ψυγειο που εβγαζαν νερα

Καθαρισα σκουπάκι και επλυνα τον καδο του

Άλλαξα σακουλα στην σκουπα

Επλυνα νεροχύτη ΓΕΜΑΤΟ

Πηγα σουπερ

Πηγα Λαικη

Αγορασα ξυλα τα μετεφερα απο τον κηπο στο υποστεγο

Εφτιαξα καζανακι

Μαγειρεψα κριθαρακι γιατι ειχε περασει η ωρα και δεν μπορεσα να κανω τις μπριζολες που χα βγαλει για σημερα

Εκανα βουτυροκρεμα - πληρης αποτυχια- την πεταξα :mad:

Τάισα τις 3 γάτες μου και η μια μου δαγκωσε το δάχτυλο :mad:

Προσπαθησα να καθαρισω καμινάδα αλλα με επιασε βροχη και σταματησα

Πηγα γραφειο να δουλεψω για την γιορτη της γυναικας

http://dyonikoskriss.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8.html

Εφαγα μετα απο ωρες την σουπα μου :P

Μαζεψα απο το σαλονι, αλογακια, μπάλες, αυτοκινητάκια και κουκλες πεταμένα παντου και τα πηγα στα δωματια των παιδιών για να τα βρω τωρα παλι ολα στο σαλόνι :confused:

Τωρα μπηκα να σας διαβάσω

Και πάω να ανάψω τζάκι.

YOTU : Τέλειο για τα λεφτα του απιστευτο..και περνει 2 πιάτα;

Αρετη περαστικα στην μικρη :D

ε οχι κ λιγα!

για την τηλεοραση δεν ξερω να σου πω, καλα να περασετε το βραδυ!

τι θα δειτε?

Τελικά σιδέρωσα 2 πλυντήρια, μου έχει μείνει άλλο ένα αλλά έχω πάλι γεμάτα καλάθια με άπλυτα...:( και καθάρισα όλες τις μεσόπορτες του σπιτιού και την κύρια είσοδο, μην μείνει παραπονεμένη...

Η ζαμπονοτυρόπιτα και οι πίτσες ψήνονται, έφτιαξα και ποπ κορν φρέσκο φρέσκο και ζεστό!!!

Θα δούμε πρώτα με τα παιδιά το Βρέχει κεφτέδες 2 και μετά οι δυο μας μια κωμωδία, το We 're the Millers.

Ξεκινάει η προβολή,

καλό Σαββατόβραδο σε όλους!

Ax εδω ειμαι και εγω!!μολις καναμε τα μπανακια μας,τα κοριτσια ηπιαν το γαλα τους και ξαπλωσαν..ελπιζω να εχουμε ενα ησυχο βραδυ..η μικρη εκανε 2πυρετικα κυματα σημερα ,τωρα ειναι απυρετη απο τις πεντεμιση το απογευμα..ελπιζω να μην ξανακανει..ο απογευμα πηγα σουπερ μαρκετ,γυρισα τακτοποιησα τα πραγματα αλλα πριν τα βαλω στο ψυγειο περασα με βιτεξακι τα ραφια και επλυνα τα πλαστικα που βαζω τα φρουτα..το μεσημερι καταφερα και κοιμηθηκα λιγο δεν αντεχα..

Αφροδιτακι καλη προβολη..ομορφο Σαβ/βραδο..

Γιωτακι αφου το εγραψα για το σιδερο λεω ωχ θα με μπαναρουν..αλλα πριν πολαβετε να σας πω οτι τα 2πλυντηρια που ειχα απλωμενα στεγνωσαν οποτε..τι καλα που τα καταφερες και βγηκες με την αδερφουλα..οσο για το οτι τρωτε ολοι μαζι μπραβο σου..πολυ καλο..καλα να περασεις με τους γονεις αυριο..λαζανια με σπανακι,μου το θυμισες καιρο εχω να το κανω,στο προγραμμα λοιπον..

Νικο σ'ευχαριστω πολυ..

vSYvp3.png

6HIKp3.png

καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε? Εμείς ετοιμαζόμαστε για ύπνο το απόγευμα πηγα ενα μικρο σούπερ γιατί δεν πρόλαβε ο άντρας μου,γύρισα, τακτοποιησα τα πράγματα κ σκουπισα. Μολις κοιμηθει η μικρή κ εμείς καμιά ταινία λεμε! Αρετη ήταν πολύ ωραία τα λαζανια την αλλη φορα.,οποτε το εχω στα υπ'όψιν! καλο Σαββατόβραδο

Καλησπέρα κορίτσια!

Τι κάνετε;

Εγώ, δενείχα προλάβει να σας διαβάσω εδώ και μέρες.

Ειρήνη μου, σήμερα το είδα ότι δεν ήσουν καλά εχθές. Χαίρομαι που ηρέμησες σήμερα!

Ευχαριστώ τα κορίτσια μας που με ξεμάτιασαν... ΠΟΛΥ! ;)

Έχει περάσει ο πονοκέφαλος {τι άτιμο πράγμα... δεν με πιάνει συχνά γι αυτό και με επηρεάζει πολύ} αλλά τα κέφια μου είναι στο πάτωμα..διαολεμένη ακεφιά! :rolleyes:

Ετοίμασα ένα απο τα αγαπημένα του φιογκακίου {τορτελίνια σουφλέ} και έφαγε 2 πιάτα... :tongue:

Σιδέρωσα αρκετά ρουχαλάκια

Και γενικά μάζεψα το σπιτάκι μου.

Τώρα ξάπλωσα.. δεν θα πιεστώ καθόλου γιατί το απόγευμα έχω tae, μετά δουλειά και μετά tae ο μικρός.

Σας φιλώ γλυκά και ευχαριστώ που με νοιάζεστε.

Να σου πω κάτι που μου έχουν πει μεγαλύτεροι άνθρωποι, εδώ και πολλά χρόνια (μιας και πιστεύουμε στο μάτι οικογενειακώς);

Δε λέμε "ευχαριστώ" σε αυτόν που μας ξεματιάζει. Δίνουμε, συνήθως, μια ευχή ("να είσαι καλά" ή κάτι παρόμοιο).

Δε θυμάμαι κάτι άλλο να σχολιάσω.

Εγώ προσπαθώ να κάνω τα βασικα κάθε μέρα και τουλάχιστον μια δουλίτσα από τις πιο "βαριές" έτσι ώστε να εχω τελειώσει μέχρι το Πάσχα τα πάντα.

Εχω πολλές εξωτερικές δουλειές τις τελευταίες ημέρες και μένει πολύ πίσω το σπίτι, αλλά το πολεμάω...

Σας αφήνω. Ελπίζω να καταφέρω να ξαναμπώ σύντομα.

Καληνύχτα σας!

JAf3p3.png

qtEXp3.png

Διαφημίσεις

καλησπέρα κορίτσια τι κάνετε? Εμείς ετοιμαζόμαστε για ύπνο το απόγευμα πηγα ενα μικρο σούπερ γιατί δεν πρόλαβε ο άντρας μου,γύρισα, τακτοποιησα τα πράγματα κ σκουπισα. Μολις κοιμηθει η μικρή κ εμείς καμιά ταινία λεμε! Αρετη ήταν πολύ ωραία τα λαζανια την αλλη φορα.,οποτε το εχω στα υπ'όψιν! καλο Σαββατόβραδο

Σήμερα ημέρα συντήρησης

Ξεβουλωσα κατι σωληνες στο ψυγειο που εβγαζαν νερα

Καθαρισα σκουπάκι και επλυνα τον καδο του

Άλλαξα σακουλα στην σκουπα

Επλυνα νεροχύτη ΓΕΜΑΤΟ

Πηγα σουπερ

Πηγα Λαικη

Αγορασα ξυλα τα μετεφερα απο τον κηπο στο υποστεγο

Εφτιαξα καζανακι

Μαγειρεψα κριθαρακι γιατι ειχε περασει η ωρα και δεν μπορεσα να κανω τις μπριζολες που χα βγαλει για σημερα

Εκανα βουτυροκρεμα - πληρης αποτυχια- την πεταξα :mad:

Τάισα τις 3 γάτες μου και η μια μου δαγκωσε το δάχτυλο :mad:

Προσπαθησα να καθαρισω καμινάδα αλλα με επιασε βροχη και σταματησα

Πηγα γραφειο να δουλεψω για την γιορτη της γυναικας

http://dyonikoskriss.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8.html

Εφαγα μετα απο ωρες την σουπα μου :P

Μαζεψα απο το σαλονι, αλογακια, μπάλες, αυτοκινητάκια και κουκλες πεταμένα παντου και τα πηγα στα δωματια των παιδιών για να τα βρω τωρα παλι ολα στο σαλόνι :confused:

Τωρα μπηκα να σας διαβάσω

Και πάω να ανάψω τζάκι.

YOTU : Τέλειο για τα λεφτα του απιστευτο..και περνει 2 πιάτα;

Αρετη περαστικα στην μικρη :D

Αυτη ειναι ρε παιδακι μου λιστα

να εχει και το καζανακι της μεσα

να εχει και την καμιναδα της

να εχει τη σοληνα της:tongue:

οχι σαν ιν δικια μας σκουπα σιδερο ξεσκονοπανο :tongue:

μπραβο ρε Νικολα

εισαι κουκλος:eek:

Καλημέρα κοριτσάκια!!!

Χτες δεν προλαβα να μπω και σημερα που έχω αρκετη ησυχια ακομα θα σας πω τα διαφορα!!

Χτες ξεικησε το πρωι και αφου μαζεψα τα περισσοτερα έφυγα για Πειραια για λογαριασμούς και για να καταλληξω για λαμπάδες !!!!

Ευτυχως βρηκα αυτό που ήθελα και γυρισα σπιτι το μεσημερι κοιμηθηκα λίγο και μετα πηγαμε με τον μικρο σε επισκεψη φιλου μας που γιορταζε!!!

Σήμερα σηκώθηκα 08,30

-Καθαρισα τουαλέτα

-Εβαλα ένα πλυντηριο

-Επλυνα νεροχυτη μια και βαριομουν πολύ χτες

(Γιατι σιδερωνα μεταμεσονυχτια...)

Εβγαλα από το ψυγειο να λιωνει λιγο το βουτυρο...θα φτιαξω κεικ σοκολατα σε λιγο

-Μαζεψα γυρω γυρω...

και τώρα έβαλα καφεδάκι να πιω!!!

:)

Σας εχω υποσχεθεί φωτο σε λιγο ερχονται...χχχ

Καλησπέρα!!!

Η κόρη μου κοιμάται και βρήκα ευκαιρία να φτιάξω καφεδάκι και να σας διαβάσω!Προσπαθώ να σας διαβάζω καθημερινά αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω και θέλω και να σχολιάσω τόσα αλλά μετά τα ξεχνάω...

Ο μπαμπάς μας είναι εκτός το Σκ οπότε είμαστε χαλαρά από νοικοκυρέματα και μαγειρέματα.Χτες πήγαμε σε έναν Θοδωρή με τη μικρή η οποία ξεσάλωσε με τα υπόλοιπα παιδάκια και σήμερα το πρωί για καφέ με δύο φίλες μου.

Μαγειρεύω για αύριο κοκκινιστό μοσχαράκι και δεν έκανα καμια δουλειά σήμερα!!!

Πάω να σας διαβάσω και αν προλάβω και δεν ξυπνήσει το θηρίο να σχολιάσω:D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...