Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

Κορίτσια, να ζητήσω τη βοήθειά σας παρακαλώ;;

Σε λίγες μέρες θα έρθει στην Ελλάδα για Πάσχα ένας παλιός συνεργάτης του άντρα μου ο οποίος μετακόμισε στο εξωτερικό..Επειδή του έχουμε μεγάλη υποχρέωση, σκέφτηκα να του κάνουμε δώρο ένα καλάθι με ελληνικά προιόντα να πάρει μαζί του όταν ξαναφύγει. Πώς σας φαίνεται η ιδέα;; Λέω να πάω σε ένα μεγάλο παντοπωλείο στο κέντρο να ψωνίσω διάφορα και να τα βάλω σε καλάθι. Τι θα μπορούσα να βάλω μέσα ώστε να μην έχει πρόβλημα στο αεροδρόμιο, να είναι "ψαγμένο" και να δείχνει κιόλας την ευγνωμοσύνη μας; :confused:

Μάθε από τον φίλο σας με ποια εταιρεία ταξιδεύει και επικοινώνησε με τα γραφεία τους να ρωτήσεις τι προβλέπουν για τέτοιου είδους αντικείμενα ώστε να μην ξοδευτείς και τελικά ο άνθρωπος απογοητευτεί γιατί θα του απαγορεύσουν να τα μεταφέρει!

Νομίζω το σημαντικότερο είναι το λάδι! Οι φίλοι και γνωστοί μας στο εξωτερικό πάντα μου λένε πως λατρεύουν και τους λείπει το λάδι μας! Οπότε σίγουρα 1 μπουκάλι λάδι!

Σου γράφω μερικές ιδεες μου έτσι στο γρήγορο {πρέπει να φύγω για δουλίτσα σε λιγάκι! :rolleyes: ):

Λάδι

Ελιές

Λιαστές Ντομάτες

Κάτι γλυκό όπως Γλυκό του κουταλιού και Μέλι

Και αντίστοιχα για ποτό Ούζο ή Τσικουδιά

Τα άλλα λατρεμένα μας προϊόντα είναι δυστυχώς τυριά που δεν μεταφέρονται! :?

777885dugw57gt25.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα κορίτσια! Εγώ σήμερα έστρωσα κρεβάτια και μάζεψα νεροχύτη.

Τίποτε άλλο. Δεν είχα όρεξη για τίποτα. Χάρηκα το παιδάκι μου όμως. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν έχω καθόλου όρεξη για πασχαλινή διακόσμηση, ενώ αντίθετα έχω τρελή όρεξη για πασχαλινή ζαχαροπλαστική. Νομίζω ότι αυτή θα είναι και η διακόσμηση μου. Αυριο θα ξεκινήσω με κουλούρια.

Καλή συνέχεια σε όλες!

Όπως νιώθεις κοριτσάκι μου!!!

Μην πιέζεσαι ;)

777885dugw57gt25.gif

Μάθε από τον φίλο σας με ποια εταιρεία ταξιδεύει και επικοινώνησε με τα γραφεία τους να ρωτήσεις τι προβλέπουν για τέτοιου είδους αντικείμενα

ναι σωστά, αυτό θα κάνω πρώτα!! ευχαριστώ πολυ Ειρήνη μου :) Πολύ με στενοχωρεί το θέμα του λαδιού που είπε και η miamama, να έχουμε τόσο καλό λάδι και να μην μπορούν να το χαρούν έξω :(

Ηλιαχτίδα, καλή επιτυχία στα κουλουράκια σου! Η καλύτερη διακόσμηση είναι αυτή, να μυρίζει το σπίτι Πάσχα :D

g8Sbp2.png

ναι σωστά, αυτό θα κάνω πρώτα!! ευχαριστώ πολυ Ειρήνη μου :) Πολύ με στενοχωρεί το θέμα του λαδιού που είπε και η miamama, να έχουμε τόσο καλό λάδι και να μην μπορούν να το χαρούν έξω :(

Ηλιαχτίδα, καλή επιτυχία στα κουλουράκια σου! Η καλύτερη διακόσμηση είναι αυτή, να μυρίζει το σπίτι Πάσχα :D

Επίσης θα μπορούσς να πάρεις τραχανά κ χυλοπίτες για να του δώσετε ή ακόμα ακόμα λόγω ημερών να φτιάξεις τσουρέκια κ κουλουράκια που αντέχουν σχετικά κ να του προσφέρετε κ αυτά.

Συγνώμη που θα αλλάξω θέμα για λίγο αλλά με προβληματίζει κάτι τελευταία κ γι αυτό θα ζητήσω τις απόψεις σας. Όταν βάζετε άσπρα στο πλυντήριο τα χωρίζετε; Δηλαδή μία πλύση οι πετσέτες μαζί, σεντόνια - μαξιλαροθήκες μαζί, λοιπά ρούχα κ εσώρουχα ή τα βάζετε όλα μαζί;

Επίσης δεν ξέρω αν επιτρέπεται αλλά θέλω να ρωτήσω τι προϊόντα χρησιμοποιείται για ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα κ υγρό αππορυπαντικό. Α επίσης κ για ίνοξ ψυγείο - πως το καθαρίζεται;

Κ ας επανέλθω στο κλίμα: συνταγή για κουλουράκια πασχαλινά δοκιμασμένη κ απλή έχει καμία να μας δώσει;

Διαφημίσεις

Tελείωσα και με το φούρνο και γενικά με όλα τα του σπιτιού για σήμερα.Μόλις έκανα το μπανάκι μου και θα κάτσω για καφέ με τον αντρα μου,αργότερα θα πεταχτώ το πιτσιρίκι μου στο γιατρό και ύστερα ξάπλες!

eTeNp3.pngeTeNp3.png

Συγνώμη που θα αλλάξω θέμα για λίγο αλλά με προβληματίζει κάτι τελευταία κ γι αυτό θα ζητήσω τις απόψεις σας. Όταν βάζετε άσπρα στο πλυντήριο τα χωρίζετε; Δηλαδή μία πλύση οι πετσέτες μαζί, σεντόνια - μαξιλαροθήκες μαζί, λοιπά ρούχα κ εσώρουχα ή τα βάζετε όλα μαζί;

Επίσης δεν ξέρω αν επιτρέπεται αλλά θέλω να ρωτήσω τι προϊόντα χρησιμοποιείται για ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα κ υγρό αππορυπαντικό. Α επίσης κ για ίνοξ ψυγείο - πως το καθαρίζεται;

Κ ας επανέλθω στο κλίμα: συνταγή για κουλουράκια πασχαλινά δοκιμασμένη κ απλή έχει καμία να μας δώσει;

Αν έχω από όλα θα προσπαθήσω να τα ξεχωρισω και αν περισσευει χώρος θα προσθέσω κάτι.π.χ. Βάζω ένα πλυντήριο με τα σεντόνια μας και μένουν οι πετσέτες ,που δεν αρκούν για μια πλύση, στις οποίες θα προσθέσω και τα εσώρουχα και τις φανέλες.

Τα υπόλοιπα σκούρα τα χωρίζω ανά χρώματα και ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι.

Στο ξεσκόνισμα δεν χρησιμοποιώ απορυπαντικό,στο σφουγγάρισμα βάζω αζαχ το fete de fleurs και στο πλυντήριο αριελ η ντιξάν.Ινοξ ψυγείο δεν έχω αλλά θα έβαζα αζαξ σπράυ και μετά baby oil για γυάλισμα.(Βάζω στο φούρνο μου που είναι ινοξ)

eTeNp3.pngeTeNp3.png

mamavasia πολύ ωραίες ιδέες, αυτές κοιτούσα τώρα...ειδικά το βιντεάκι με το κόψιμο γυαλιού...τέλειο.

http://christinad-christinascorner.blogspot.se/2012/04/blog-post_05.html

αυγά από γύψο για διακόσμηση.

Αν έχω από όλα θα προσπαθήσω να τα ξεχωρισω και αν περισσευει χώρος θα προσθέσω κάτι.π.χ. Βάζω ένα πλυντήριο με τα σεντόνια μας και μένουν οι πετσέτες ,που δεν αρκούν για μια πλύση, στις οποίες θα προσθέσω και τα εσώρουχα και τις φανέλες.

Τα υπόλοιπα σκούρα τα χωρίζω ανά χρώματα και ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι.

Στο ξεσκόνισμα δεν χρησιμοποιώ απορυπαντικό,στο σφουγγάρισμα βάζω αζαχ το fete de fleurs και στο πλυντήριο αριελ η ντιξάν.Ινοξ ψυγείο δεν έχω αλλά θα έβαζα αζαξ σπράυ και μετά baby oil για γυάλισμα.(Βάζω στο φούρνο μου που είναι ινοξ)

Σ ευχαριστώ βρε κορίτσι για την απάντηση. Όταν λές ότι στο ξεσκόνισμα δεν χρησιμοποιείς απορρυπαντικό τι εννοείς. Το κάνεις με σκέτο βρεγμένο πανί ή με σκέτο ξεσκονόπανο. Έχεις κανένα ειδικό;

Εγώ τα ρούχα τα βάζω πάντα όλα μαζί.

Για το ξεσκόνισμα χρησιμοποιώ φτερό swiffer, για σφουγγάρισμα και γενικό καθάρισμα πράσινο σαπούνι, λόγω του μωρού για την αποφυγή πολλών χημικών, στο μπάνιο jif και σπρέυ με χλωρίνη, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσω και πράσινο σαπούνι, αναλόγως.

xTjcp2.png[/url]

RmcWp2.png[/url]

Διαφημίσεις

επειδή εγώ δεν είμαι των δύσκολων συνταγών κάνω αυτά τα κουλούρια και γίνονται τέλεια...δε προλαβαίνουν να μείνουν για το Πάσχα

400 γρ. αλεύρι φαρινάπ

2 βανίλιες άρωμα (εγώ βάζω ξύσμα πορτοκάλι)

200 γρ. βιτάμ σοφτ

1 κούπα ζάχαρη άχνη

70 ml γάλα

1 αυγό

1 επιπλέον αυγό για το άλειμμα

διαδικασία

ανακατεύουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ μέχρι να γίνει ζύμη. η ακριβής δοσολογία που σας γράφω γίνεται αφράτο ζυμάρι σαν πλαστελίνη. αφού ετοιμαστεί η ζύμη τότε πλάθουμε κουλουράκια σε πλεξούδες ή σαλιγκάρι....τα βάζουμε σε λαδόκολλα και απο πάνω με το δεύτερο αυγό τα περνάμε μια με το βουρτσάκι μας. Έτοιμα για φούρνο, τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα! Με αυτή την δοσολογία βγαίνουν ένα ταψί κουλούρια, αν θέλετε περισσότερα διπλασιάστε τις ποσότητες!

έβαλα να βάψω αβγά....με κόκκινο λάχανο και έμειναν άσπρα...τι έκανα λάθος???? πέρσυ είχα κάνει με κρεμμύδια και είχαν γίνει ένα τέλειο κεραμμυδί!!! :rolleyes:

θα πρέπει αύριο να τα ντύσω με χαρτοπετσέτα και ασπράδι αβγού! :mad: :mad:

Καλησπέρα! Μόλις ξεθάψω τη δική μου για να τα φτιάξω θα τη βάλω κι εδώ. Είναι δοκιμασμένη (τα κάνει όλα τα χρόνια η μαμά μου και απ' όταν παντρευτηκα τα κάνω κι εγώ). Αν προλάβω θα τη βάλω απόψε, αλλιώς αύριο.

JAf3p3.png

qtEXp3.png

mamavasia πολύ ωραίες ιδέες, αυτές κοιτούσα τώρα...ειδικά το βιντεάκι με το κόψιμο γυαλιού...τέλειο.

Όντως είναι πολύ ωραίες οι ιδέες...ειδικά αυτή με το μπουκάλι απίστευτη...το θέμα είναι ότι με τα παιδιά στο σπίτι δεν μπορείς να κάνεις πειράματα και διακοσμήσεις με μπουκάλια χαχαχαχαχ!!!

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...