Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 16 λεπτά , Ιουλιέτα είπε:

Νομίζω η χαμηλή προγεστερόνη δεν εμποδίζει τη σύλληψη αλλά τη βιωσιμότητα της κύησης. Εμένα ακριβώς επειδή έχω μικρή ωχρινική φάση μου είχε πει ο Πάντος αν έχω θετικό τεστ να πάρω αμέσως προγεστερόνη. Έτσι και έγινε, με μπούκωσε στην προγεστερόνη (6 την ημέρα) και μάλιστα μου είπε ότι αν δεν το είχαμε κάνει αυτό θα είχα αποβάλλει.

Στην πορεία βέβαια ρώτησα κι άλλο γιατρό, ο οποίος μου είπε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι ότι η τόση προγεστερόνη είναι κόλλημα των εξωσωματιστών. Εσύ απ'ό,τι λες είσαι η απόδειξη ότι δεν παίζει πια και τόσο ρόλο.

και εγώ αυτό είχα διαβάσει και παρακάλαγα τον γιατρό μου για έξτρα προγεστερόνη. εδώ μια κοπέλα έπαιρνε 9 την ημέρα. Μου είπε δεν έχει καμία σχέση. Και τελικά γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι. 

πρίν από 32 λεπτά , dimi.tra είπε:

Είναι φυσιολογικό η προγεστερόνη να αυξάνεται, η κορύφωση της σχετίζεται με την ωορρηξία. Επίσης όπως γράψανε σωστά τα κορίτσια, μετά την ωορρηξία δημιουργείται το ωχρό σωμάτιο το οποίο παράγει την προγεστερόνη. Αυτά μπορεί να κάνουν κύστες (κάποιοι τις λένε κύστες αναπαραγωγής; Δεν είμαι και σίγουρη αν ευσταθεί αυτός ο όρος), συνήθως ο επόμενος κύκλος δλδ ο κύκλος με μια τέτοια κύστη έχει τα θεματάκια του. Τουλάχιστον σε εμένα. 

Δεν είναι μύθος, είναι μια πιθανότητα να παράγεις μικρότερη ποσότητα προγεστερόνης, αρκεί να κορυφώνεται όσο και να είναι αυτό κι εγώ παράγω πολύ αργά προγεστερόνη και αδιαθετώ στις 16 ημέρες μετά την ωορρηξία, έμεινα και φυσικά έγκυος. Επίσης υπάρχει ένα ενδεχόμενο να παράγεις και μικρή ποσότητα LH. Αλλά συνήθως όταν υπάρχουν θέματα ωορρηξίας υπάρχει μια καμπύλη στην αύξηση της LH πχ αυξάνεται αργά ή μπορεί να δίνει αυξημένη τιμή που εσύ στο σπίτι σου μπορεί να το δεις και να πεις α να έκανα ωορρηξία και μετά να πέσει και να ξανά ανέβει και να κάνει την κορύφωση κλπ αλλά τέτοια ωραία. 

Και ναι και όχι. Ο υποθαλαμος απελευθερώνει την GnRH η οποία με την σειρά της διεγείρει την έκκριση της FSH και της LH στην υπόφυση, ωστόσο μπορεί να μην είναι ενδοκρινολογικό το θέμα και να είναι γενετικό δλδ στις διαδικασίες εκφράσεις γονιδίων για την σηματοδότηση και την παραγωγή των ορμονών ή να είναι θέμα του υποθάλαμου. Συμπαθάτε με αλλά γράφω την διπλωματική μου και μιλάω έτσι κουλά. Ετσι εγκυκλοπαιδικά όλα αυτά δεν χρειάζονται τόσες λεπτομέρειες.

Αυξάνετε η LH σκάει αυγουλακι παίρνουμε ωάριο. Πως θα είναι και τι θα κάνει αυτό άλλη ιστορία. Ούτε το ωχρό σωμάτιο μας ενδιαφέρει αν πάμε σε τεχνητό κύκλο για την ετ. Τουλάχιστον δεν μας ανησυχούν όλα αυτά στην IVF!!! 

Επίσης να πω κάτι άλλο εδώ γιατί νιώθω ότι πρέπει! Όλες κουβαλάμε τα δικά μας, σίγουρα. Αλλά το πως λειτουργεί ο οργανισμός ενός ανθρώπου δεν μπορούμε να το κρίνουμε από ένα φόρουμ. Να ακούτε και να εμπιστεύεστε μόνο τους επιστήμονες που έχετε επιλέξει δίπλα σας γιατί έχουν ξεκάθαρα δει την πλήρη εικόνα του ιστορικού σας, του ορμονολογικου σας προφίλ, τις εξετάσεις σας και την κλινική σας εικόνα. Εδώ απλά πληροφορίες μοιραζόμαστε που μπορεί να τις βρει ο καθένας στο διαδίκτυο ή γενικά στην βιβλιογραφία. Δεν σημαίνει πως όσα λέγονται ισχύουν για όλες! Μεγάλη προσοχή στο τι κρατάτε από όλα αυτά γιατί είναι απλά γενικές πληροφορίες και στην κάθε περίπτωση μπορεί να μην ισχύουν. Μια εξέταση αν είναι καλή ή κακή θα σας το πει μόνο το team που σας παρακολουθεί (γιατροί, μικροβιολόγοι, εμβρυολογοι κλπ) γιατί η εξέταση πίσω της έχει κ ένα backstory που το ξέρουν καλά και κυρίως γιατί δεν ξέρετε αν αυτός που γράφει ανώνυμα σε ένα φόρουμ έχει το υπόβαθρο για να σας εξηγήσει μια εξέταση. 

έχεις απόλυτο δίκιο. Ούτως η άλλος μια εξέταση από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα χωρίς την συνολική εικόνα. 

Από περιέργεια έκανα τεστ ωορρηξίας από την 13η μέρα του κύκλου μου. κανονικά έχω 30-31 ημερών. Αλλά λόγω αποθηλασμού τώρα θα είναι η δεύτερη μου περίοδος. Τα τεστάκια σκούραιναν με την ημέρα, έκανα 2 την ημέρα. Σκούρινε όσο η γραμμή ελέγχου 19η μέρα και ξεκίνησα να πονάω 20η. Χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα. έκανα 20η μέρα και ξεκίνησε να βγαίνει αχνό το τεστ και 21η αρνητικό. Με βάση αυτό και την δεύτερη φάση μου που κρατούσε πριν την εγκυμοσύνη 16 μέρες, φαντάζομαι ότι έκανα ωορρηξία αφού το έδειξαν τα τεστ. Υποτίθεται πως πάντα κάνω γιατί έχω συμπτωματα και έχει φανεί σε διάφορους τυχαίους ελέγχους. Τώρα γιατί έχω 2 βιοχημικές με φυσική σύλληψη στα 3 χρόνια με μέτριο σπέρμα. τι να πω. η μια σάλπιγγα η δεξιά είναι στραβή, και συνήθως κάνω ωορρηξία από τα δεξιά. και έχω εικόνα πολυκυστυκών. 

• Μου αρέσει 1

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

μηπως εχεις ωορηξια?εχω παει 2 φορες στο νοσοκομειο απο τον πονο(δεν ηξερα τι ειναι τοτε)θες να σου εξηγησω τους πονους?εισαι πολυυυυυ τυχερη.εγω τωρα μετα απο 20:confused:χρονια εχω ψιλοηρεμησει..

20χρονια? πωπω τυχερη λες ε? εγω παλι επειδη δεν ειχα ποτε σταθερο κυκλο δεν επαιρνα χαμπαρι ποτε αδιαθετουσα:roll: ετσι στα ξαφνικα. τα τελευταια χρονια εχω 1-2 μερες πριν πονοκεφαλο κ οχι παντα. επισης στην ωορηξια εχω κατι γλυκα πονακια στις οωθηκες κ το καταλαβαινω σαν μυνημα προς αποφυγην.. ξερεις τι...:cool:

αλλα τωρα δεν ειμαι ουτε σε αυτην την φαση τεσπα αφου μου περασε:roll: απλα με επιασε ξαφνικα κ πολυ εντονα κ τρομαξα λιγο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εδω και εγω...

Μπιλάκι για υπολόγισε τις ημερες σου...Δωρακι επειδη δεν μου καλοπάει θα δωσουμε στον δασκαλο του μικρου αλλα εχω βαλει και μπισκότα σε βαζακια και αν δουμε και τους δασκαλους ειδικοτητων ειδικα το γυμναστη και την δασκαλα των εικαστικων ,που ειναι γνωστη μας ,θα τους τα δωσουμε.Εαν οχι δεν πειραζει.Τιποτα αξίας δηλαδη ,απλά συμβολικο ,λογω των ημερων!Να περασετε μια πολύ πολύ ομορφη εβδομαδα ,να ευχαριστηθεις την αδειά σου!

Ευα,περαστικα ,κανε γαργαρες με λεμόνι,ζεστο νερακι και μελι,βοηθαει πολύ ,ακόμη και να το πιεις.Εαν βαλεις και ασπιρινη μεσα ειναι ακόμη καλύτερο.

Ιρενε ,πολύ ομορφα ,να το χαιρεσαι και πάλι το κοριτσακι σου!Παρτυ σοκολάτας ειχατε,ε???

Εγω ειμαι καλά αλλα ο μικρος και ο αντρας μου δεν λένε να συνελθουν ,χωρις να εχουν και κατι σπουδαιο.Σημερα επειδη ο μικρος ηταν μπουκωμένος δεν τον πήγα καρατε ,για να χουζουρεψει λιγακι.Αυριο θα φτιαξουμε μπισκότα στον πολιτιστικό συλλογο ,μαζι με την κουμπάρα μου(εαν ειναι καλά ο γιος),θελω να κανουμε και τα ψωνια του σούπερ και να πάρω τα δωρα της βαφτιστηρας.Το απόγευμα εχουμε πάρτυ γενεθλίων ,ελπίζω να ειμαστε καλά.

Σημερα καναμε μελομακαρονα με τη μαμα μου ,επέστρεψα σπίτι εβαλα φαγητο,αλλαξα τις πετσετες και τα σεντονια μας ,αερισα το σπίτι ,τακτοποιησα τα σιδερωμενα ,εβαλα συνολικα 3 πλυντηρια και τα απλωσα,καθαρισα εξωτερικα τα ντουλάπια τις κουζίνας ,εκανα και τις εσωτερικες πόρτες,εβρασα χυλοπίττες σουπίτσα για βραδυνό και ιμα για να φτιαξω ενα παστιτσιο αυριο.

eTeNp3.pngeTeNp3.png

κοριτσακια μου σας ευχαριστω ξανα κ ξανα ολες για τις ευχες κ τα παρηγοριτικα σας λογια.

αρηςαννα διαβασα για την μικρη σου κ χαγελασα με εσενα!! σκεφτηκα μπραβο στην μανουλα που εχει 2 ζουζουνια κ δεν εχει ζησει ξανα τετοιο σκηνικο ασταματητου αδικαιολογητου κλαμματος!

χαχα εμενα δεν μου κανει εντυπωση να κλαιει χωρις λογο κ να της φταινε ολα...!

περα απο την πλακα , αφου οπως καταλαβαινω δεν ειναι η συνηθισμενη της συμπεριφορα μηοως κουραστηκε στην γιορτη? η μηπως αισθανθηκε οτι ηταν η μερα του αδερφου της κ ζηλεψε εκφραζοντας το ετσι?? θυμησε μου ποσο ειναι η μικρη σου?

δομνινα ευχομαι να γυρισει το μπεμπακι της φιλης σου συντομα σπιτακι τους. καλες βολτες με τον μικρο σου.

ιρενε πολυ ομορφα ολα κ του χρονου!!! πολυ ζεστο το χρωμα του σπιτιου σου.

ζηλεψα τα γλυκα!

γιωτα ο πεθερος με την συνταξη κ με σκληρο προγραματισμο θα την κουτσοβολεψει την ζημια θεωρω.αν κ του βρηκαμε μαλλον φθηνη ακρη να το κολλησει εκει που τρυπησε κ οσο αντεξει.

ετοιμασα την βαλιτσουλα του μικρου θα πανε χωριο με τον μπαμπα κ τα πεθερικα μιας κ εγω δουλευω Σ/Κ να μην τους εχω εννοια κ να διατηρηθει κ λιγο το σπιτι.

αα!! θυμηθηκα το 2ο καλο νεο που ειχα, απο Δευτερα καθομαι!! ανελπιστο με εβαλε να δουλεψω τις παρτ ταιμ ωρες μου, μαζεμενες κ την αλλη βδομαδα δεν θα παω !!!

θα λυσαξουμε στις βολτες με τον μικρο!

να και ενα υπεροχο νεο για το μπιλακι:)

καλες βολτες και μια μεγαλη ακγαλια για εσενα και τη μαμα σου....

20χρονια? πωπω τυχερη λες ε? εγω παλι επειδη δεν ειχα ποτε σταθερο κυκλο δεν επαιρνα χαμπαρι ποτε αδιαθετουσα:roll: ετσι στα ξαφνικα. τα τελευταια χρονια εχω 1-2 μερες πριν πονοκεφαλο κ οχι παντα. επισης στην ωορηξια εχω κατι γλυκα πονακια στις οωθηκες κ το καταλαβαινω σαν μυνημα προς αποφυγην.. ξερεις τι...:cool:

αλλα τωρα δεν ειμαι ουτε σε αυτην την φαση τεσπα αφου μου περασε:roll: απλα με επιασε ξαφνικα κ πολυ εντονα κ τρομαξα λιγο.

καλου κακου προσεχε ξερεις τι..:cool:γιατι η κυρια ωορηξια ειναι υπουλη,κ μενα ειναι καποιες φορες που δεν καταλαβαινω τα σημαδια της:rolleyes:ω ναι 20 χρονια ποναωωω,μονο οσο επαιρνα αντυσυληπτικα δεν χαμπαριαζα τιποτα....

Εδω και εγω...

Μπιλάκι για υπολόγισε τις ημερες σου...Δωρακι επειδη δεν μου καλοπάει θα δωσουμε στον δασκαλο του μικρου αλλα εχω βαλει και μπισκότα σε βαζακια και αν δουμε και τους δασκαλους ειδικοτητων ειδικα το γυμναστη και την δασκαλα των εικαστικων ,που ειναι γνωστη μας ,θα τους τα δωσουμε.Εαν οχι δεν πειραζει.Τιποτα αξίας δηλαδη ,απλά συμβολικο ,λογω των ημερων!Να περασετε μια πολύ πολύ ομορφη εβδομαδα ,να ευχαριστηθεις την αδειά σου!

Ευα,περαστικα ,κανε γαργαρες με λεμόνι,ζεστο νερακι και μελι,βοηθαει πολύ ,ακόμη και να το πιεις.Εαν βαλεις και ασπιρινη μεσα ειναι ακόμη καλύτερο.

Ιρενε ,πολύ ομορφα ,να το χαιρεσαι και πάλι το κοριτσακι σου!Παρτυ σοκολάτας ειχατε,ε???

Εγω ειμαι καλά αλλα ο μικρος και ο αντρας μου δεν λένε να συνελθουν ,χωρις να εχουν και κατι σπουδαιο.Σημερα επειδη ο μικρος ηταν μπουκωμένος δεν τον πήγα καρατε ,για να χουζουρεψει λιγακι.Αυριο θα φτιαξουμε μπισκότα στον πολιτιστικό συλλογο ,μαζι με την κουμπάρα μου(εαν ειναι καλά ο γιος),θελω να κανουμε και τα ψωνια του σούπερ και να πάρω τα δωρα της βαφτιστηρας.Το απόγευμα εχουμε πάρτυ γενεθλίων ,ελπίζω να ειμαστε καλά.

Σημερα καναμε μελομακαρονα με τη μαμα μου ,επέστρεψα σπίτι εβαλα φαγητο,αλλαξα τις πετσετες και τα σεντονια μας ,αερισα το σπίτι ,τακτοποιησα τα σιδερωμενα ,εβαλα συνολικα 3 πλυντηρια και τα απλωσα,καθαρισα εξωτερικα τα ντουλάπια τις κουζίνας ,εκανα και τις εσωτερικες πόρτες,εβρασα χυλοπίττες σουπίτσα για βραδυνό και ιμα για να φτιαξω ενα παστιτσιο αυριο.

ευχαριστω χρυσακι θα το δοκιμασω χωρις την ασπιρινη ομως.

Διαφημίσεις

κοριτσακια μου σας ευχαριστω ξανα κ ξανα ολες για τις ευχες κ τα παρηγοριτικα σας λογια.

αρηςαννα διαβασα για την μικρη σου κ χαγελασα με εσενα!! σκεφτηκα μπραβο στην μανουλα που εχει 2 ζουζουνια κ δεν εχει ζησει ξανα τετοιο σκηνικο ασταματητου αδικαιολογητου κλαμματος!

χαχα εμενα δεν μου κανει εντυπωση να κλαιει χωρις λογο κ να της φταινε ολα...!

περα απο την πλακα , αφου οπως καταλαβαινω δεν ειναι η συνηθισμενη της συμπεριφορα μηοως κουραστηκε στην γιορτη? η μηπως αισθανθηκε οτι ηταν η μερα του αδερφου της κ ζηλεψε εκφραζοντας το ετσι?? θυμησε μου ποσο ειναι η μικρη σου?

δομνινα ευχομαι να γυρισει το μπεμπακι της φιλης σου συντομα σπιτακι τους. καλες βολτες με τον μικρο σου.

ιρενε πολυ ομορφα ολα κ του χρονου!!! πολυ ζεστο το χρωμα του σπιτιου σου.

ζηλεψα τα γλυκα!

γιωτα ο πεθερος με την συνταξη κ με σκληρο προγραματισμο θα την κουτσοβολεψει την ζημια θεωρω.αν κ του βρηκαμε μαλλον φθηνη ακρη να το κολλησει εκει που τρυπησε κ οσο αντεξει.

ετοιμασα την βαλιτσουλα του μικρου θα πανε χωριο με τον μπαμπα κ τα πεθερικα μιας κ εγω δουλευω Σ/Κ να μην τους εχω εννοια κ να διατηρηθει κ λιγο το σπιτι.

αα!! θυμηθηκα το 2ο καλο νεο που ειχα, απο Δευτερα καθομαι!! ανελπιστο με εβαλε να δουλεψω τις παρτ ταιμ ωρες μου, μαζεμενες κ την αλλη βδομαδα δεν θα παω !!!

θα λυσαξουμε στις βολτες με τον μικρο!

Καλησπέρα my billy,

απότο μεσημερι, τωρα ξαναμπηκα.

Ειχε ερθει ο πεθερος μου, μια ξαδερφη με τα μικρα της και η μαμα μου, και γινοταν χαμος εδω.

Πηρα τηλεφωνο τη μαμα μου το μεσημερι να ερθει να κοιμηθει εδω αποψε που ειναι ο αντρας μου νυχτα να κανουμε και μποτε, αλλά τωρα εφυγαν όλοι, και ηδη εχουμε ξαπλωσει σε κωματωδη κατασταση.

Όχι μποτε, ουτε να ξεβαφτω δεν εχω κουραγιο, αγια μωρομαντηλα!!!

Για τους τεμπεληδες που λεει και ο συζυξ.

Αυριο εχω αρκετες δουλειες να κανω, κυριως εξωτερικες με πρωτη πρωτη το σουπερ. Με 2 μικρα ειναι extreme sport.

Α, ξεχασα, το μικρο μου κακομαθημενο ειναι 3 μιση ετων.

Τα ελεγα στον πεθερο μου τα καπριτσια της και δεν το πιστευε,αντε λεει αυτο το πλασματακι του Θεου?Αυτό ειναι το καλυτερο κοριτσι.

Ναι, αμα κοιμαται, του απανταω και η κουκλιτσα μου με κοιταξε πονηρα και χαμογελασε,...

Αρης Άννα , τι κάνει ο σύζυγος; Πως πάει η θεραπεία;

Αφροδιτακι, καλησπερα,

δεν ειναι και τοσο καλα όσο περιμεναμε, με αυτα τα χαπια, εγω να σου πω την αληθεια περιμενα πιο δραστικα τα αποτελεσματα, ας κανουμε ακομα υπομονη και βλεπουμε.

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον,καλο σου βραδυ!

να και ενα υπεροχο νεο για το μπιλακι:)

καλες βολτες και μια μεγαλη ακγαλια για εσενα και τη μαμα σου....

ναι αν φανταστεις οτι απο τον Απριλη που δουλευω δεν εχω παρει καθολου αδεια καλα μου εκατσε τωρα.

αχ ποσες αγκαλιτσες εχω μαζεψει βρε κοριτσια μου, να τις μαζευα σε κουμπαρα θα ημουν πλουσια τωρα:D:D

ευα προσεχω καλε!!!:tongue: δεν ειμαστε για τετοια:roll: μονο αυτο μου ελλειπε τωρα:?κ εγω επαιρνα πολλα χρονια αντισυληπτικα αλλα κ οταν τα σταματουσα παλι δεν ποναγα.τωρα εχω να παρω πανω απο 6 χρονια.

χρυσα μαλλον ασχετο αλλα μηπως τον γυμναστη σας τον λενε Πετρο κ το επιθετο αρχιζει απο Γ. ?

4γιουδακι που εισαι? πως πηγε η γιορτη μαζευεια ακομα τα χαρτομαντηλα του μπαμπα??:tongue::tongue:

η βασια μας σημερα μπηκε?:confused:

γιωτα σου εχω στειλει πμ:cool:

Εδω και εγω...

Μμμμ παστιτσιο ε?

Εγω ακομα δεν ξερω τι να μαγειρεψω αυριο, οτι και να φτιαξω καποιος δεν θα τρωει κατι, αμαν πια, ποιανου χατηρι να κανω καθε φορα?

Μιλαμε μου εχουν σπασει τα νευρα, με το φαγητο.

Τι καλο κακο μαθημενα ειναι?

Αντε τα πηρα τωρα, αλλα παιδακια δεν εχουν καν το καθημερινο.

Αφροδιτακι, καλησπερα,

δεν ειναι και τοσο καλα όσο περιμεναμε, με αυτα τα χαπια, εγω να σου πω την αληθεια περιμενα πιο δραστικα τα αποτελεσματα, ας κανουμε ακομα υπομονη και βλεπουμε.

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον,καλο σου βραδυ!

τουλαχιστον το προσωπο του εχει καλυτερεψει?? ψυχολογικα ειναι καλυτερα?

Διαφημίσεις

τουλαχιστον το προσωπο του εχει καλυτερεψει?? ψυχολογικα ειναι καλυτερα?

ναι, στο προσωπο εχει καλυτερεψει, εχει βεβαια καποιες κοκκινίλες, αλλαόχι το χαλι που ηταν πριν λιγο καιρο.

Και φυσικα η ψυχολογια του εχει φτιαξει, δεν ειναι ομως και στα χαι του, αλλοτε τον παιρνει απο κατω, αλλοτε ειναι οκ.

Καλημέρα! Πάλι πρωινή!

Ήταν μια όμορφη μέρα χθες! Οι δασκάλες στον παιδικό είχαν οργανώσει με πολύ ωραίο τρόπο τις δραστηριότητες, όχι ο καθένας αυστηρά με το παιδί του, σαν να ήμασταν όλοι μια ομάδα. Η ατμόσφαιρα ήταν τρυφερή, Χριστουγεννιάτικη. Είπαν μετά και τα τραγούδια τους τα καμάρια μας. :D

Νομίζω χθες ήταν μέρα κουκουβαγίσματος. 4U, Margio, Σοφάκι, ξεχνάω καμία; Και του χρόνου στα καμάρια σας! Να τα καμαρώνετε πάντα!

Αφροδίτη, αδειεύεις :D; Καλές βόλτες και καλή ξεκούραση!

Irene, υπέροχο το δέντρο σας αλλά πιο υπέροχες οι σοκολάτες σας :tongue:! Και του χρόνου!

Εύα, ξύπνησες καλύτερα σήμερα;

Χρύσα, ελπίζω να ξεκουραστείτε οικογενειακώς και να μη σας ρίξει.

Καλημερα κοριτσάκια οτι και να πω ειναι λιγο για το αγχος μου!!!

Χτες ανακοινώθηκε meeting στις 17,30 και στις 19,00 πρέπει να ειμαι στο θεατρο να δω τον γιο μου

Ηταν 16,30 ..ειπα στον μικρο ότι θα τον παει ο μπαμπας του και εγω θα τον δω στο θέατρο και μου έβαλε τα κλάμματα

Τελοσπαντων κάντε μια ευχη να προλάβωωωωω

Σοφάκι, εύχομαι ειλικρινά να πρόλαβες!!! Είναι τρελό που υπάρχουν χώροι εργασίας που το "έχει το παιδί μου γιορτή στο σχολείο" δεν είναι αρκετό από μόνο του για να λείψει κανείς, έστω για 2 ώρες. :roll:

τουλαχιστον στο δημοτικο δεν θα εχουμε τοσα δωρα.

μονο στην δασκαλα τους δεν πατε κοριτσια ?

Μπιλάκο, να σου πω την αλήθεια, εγώ και τώρα μόνο στις δασκάλες της πάω (βασική και βοηθό) :oops:. Για μαγείρισσα και τραπεζοκόμο δεν μου είχε περάσει καν απ' το μυαλό. Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, στη μαγείρισσα δεν θα καιγόμουν να πάρω :rolleyes:.

Όπως και για το δημοτικό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, μέχρι που το έγραψε η Χρύσα. Αλλά νομίζω ότι είναι ωραία κίνηση, κάτι μικρό για τους ειδικότητας.

Α, ξεχασα, το μικρο μου κακομαθημενο ειναι 3 μιση ετων.

Τα ελεγα στον πεθερο μου τα καπριτσια της και δεν το πιστευε,αντε λεει αυτο το πλασματακι του Θεου?Αυτό ειναι το καλυτερο κοριτσι.

Ναι, αμα κοιμαται, του απανταω και η κουκλιτσα μου με κοιταξε πονηρα και χαμογελασε,...

Και το παθαίνεις πρώτη φορά :lol::lol:!

Πέρα απ' την πλάκα, έχει δίκιο το Μπιλάκι, μάλλον έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά ;)!

...και φυσικά, ΜΑΜΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ! :D

4j3mz22muk0eivxh.png

41ed94dflw3lenl5.png

41ed5tais0z8.png

καλημερα!

κοριτσια το ειδα αναρτημενο κ το εβαλα για να μην ξεχναμε το αληθινο νοημα αυτων των ημερων! αγαπη ευτυχια συνθετουν την μαγεια!

καποια απο τα παρακατω ηδη τα κανουμε με τον μικρο αλλα πηρα κ ιδεες που θα εφαρμοσω συντομα!

Μαγικά Χριστούγεννα: 10 ιδέες που δεν κοστίζουν τίποτα!

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, αλλά συχνά αποτελεί πηγή άγχους για τους γονείς. Μία από τις πηγές του άγχους αυτού είναι τα αυξημένα έξοδα που δημιουργούνται αυτή την εποχή και επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αν όμως προσπαθήσουμε να θυμηθούμε ποιες είναι οι δικές μας αγαπημένες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, θα διαπιστώσουμε ότι ελάχιστες από αυτές έχουν σχέση με ακριβά παιχνίδια ή δώρα ή άλλες πολυτέλειες.

Οι καλύτερες δικές μου αναμνήσεις για παράδειγμα, είναι το στόλισμα του δέντρου με τους γονείς μου, τα κάλαντα που λέγαμε κάθε χρόνο με την καλύτερή μου φίλη (και ειδικά εκείνη τη μαγική χρονιά που είχε χιονίσει και ήταν όλα κάτασπρα), η βόλτα στο κέντρο με τη μητέρα μου την τελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα.

Φέτος, ας κάνουμε μία συνειδητή προσπάθεια να «δημιουργήσουμε αναμνήσεις» με τα παιδιά, δηλαδή στιγμές που θυμόνται όταν μεγαλώσουν. Ας δούμε 10 απλές ιδέες που δεν κοστίζουν τίποτα:

1. Διοργανώνουμε βραδιά ύπνου κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κουβαλάμε στρώματα και σκεπάσματα, φέρνουμε χριστουγεννιάτικα βιβλία και κοιμόμαστε στρωματσάδα αφήνοντας τα φωτάκια ανοιχτά όλο το βράδυ.

ypnos-dentro.jpg

2. Πλημμυρίζουμε το σπίτι με Χριστουγεννιάτικη μουσική. Επιλέγουμε τα αγαπημένα μας κομμάτια, φτιάχνουμε playlist στον υπολογιστή και ακούμε μουσική συχνά, καθʼ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

3. Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς (ή και οποιαδήποτε άλλη μέρα επιλέξουμε) απολαμβάνουμε το βραδινό μας με κεριά και χαμηλό φωτισμό. Δεν έχει σημασία αν έχουμε καλεσμένους. Εμείς είμαστε οι επίσημοι!

4. Κάνουμε εξόρμηση στη φύση για να μαζέψουμε κλαδιά, κουκουνάρια, βελανίδια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο στολισμό του σπιτιού. Βάζουμε τα κουκουνάρια σε μπωλ, προσθέτουμε και πορτοκάλια στα οποία έχουμε καρφώσει γαρύφαλλα, φτιάχνουμε στεφάνια με κλαδιά. Το σπίτι θα γεμίσει χρώματα και αρώματα!

[/url]

5. Βλέπουμε όλοι μαζί μία Χριστουγεννιάτικη ταινία. Επιλέγουμε ταινία που να αρέσει σε όλους, φτιάχνουμε ποπ-κορν, κλείνουμε τα φώτα και… itʼs Christmas show time!

6. Την τελευταία μέρα του χρόνου, καθόμαστε δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, βλέπουμε φωτογραφίες, ανοίγουμε το βάζο των αναμνήσεων για να ξαναθυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που πέρασε. Και βέβαια κάνουμε σχέδια και όνειρα για τη νέα χρονιά!

7. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να χαρίσουν κάποια από τα παιχνίδια τους σε άλλα παιδάκια. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις που συγκεντρώνουν παιχνίδια και ρούχα αυτές τις μέρες και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να αρχίσει να μπαίνει στη ζωή των παιδιών η έννοια της προσφοράς. Ακόμα καλύτερα όμως είναι να συμμετάσχουν πιο ενεργά σε μία φιλανθρωπική δράση. Η προσπάθεια ας συνεχιστεί όλη τη χρονιά.

random-act-kindness.jpg

8.Δωράκι ελάχιστης αξίας που θα φέρει χαμόγελα: Φτιάχνουμε ένα μικρό πακετάκι με καραμέλες, σοκολατάκια ή μπισκότα και το κρεμάμε στο χερούλι της πόρτας κάποιου γείτονα. Δε γράφουμε σημείωμα. Τον αφήνουμε να αναρωτιέται!

9. Όλο και κάποιο ξαδελφάκι θα υπάρχει που ζει σε άλλη πόλη. Βοηθάμε τα παιδιά να του φτιάξουν μια κάρτα, να του γράψουν δυο λόγια και να του την ταχυδρομήσουν. Το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή θα λάβουν και απάντηση! Φαντάζεστε τον ενθουσιασμό τους;

10. Αν τα παιδιά είναι σε ηλικία που λένε τα κάλαντα, γιατί φέτος να μην τα πουν αργά το απόγευμα που θα έχει νυχτώσει; Πιθανόν να χρειαστεί η συνοδεία μας, αλλά τα «βραδινά κάλαντα» θα είναι σίγουρα μία μοναδική εμπειρία. Φαναράκια απαραίτητα!

Ποια ήταν η δική σας αγαπημένη παιδική ανάμνηση; Μπορείτε να την αναπαραστήσετε με τα παιδιά σας; Πολλές ευχές για χαρούμενα και μαγικά Χριστούγεννα!

«Μερικές φορές νοιαζόμαστε τόσο να δώσουμε στα παιδιά μας αυτό που ποτέ δεν είχαμε μεγαλώνοντας, που παραμελούμε να τους δώσουμε αυτό που είχαμε.»

- James Dobson

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...