Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

Καλημέρα.

Ειρήνη, πώς είναι ο μικρός;

Yorimichi και Νάσια, συμφωνώ και με τις δύο σας.

Στην τελική, εάν υπάρχει "περιθώριο επιλογής", τότε κ εγώ θα αποφάσιζα "υπέρ" του χρόνου με την οικογένειά μου.

Νάσια τα λφτά είναι λίγα για αυτό που θα πρέπει να θυσιάσεις κ να χάσεις. έχοντας ταλαιπωτηθεί πολύ στον ιδιωτικό τομέα, με απίστευτα ωράρια, όταν κάποια στιγμή έφυγα από εκείνη τη δουλειά και αναζήτησα άλλη-επίσης στον ιδιωτικό τομέα, το πρώτο πράγμα που είπα στη συνέντευξη όταν με ρώτησαν πώς θα μου φαινόταν αν χρειάζόταν κάποιες φορές να μείνω παραπάνω, ήταν ότι δεν είναι θέμα χρημάτων, το δικαίωμα στον προσωπικό χρόνο με τα δικά μου κριτήρια και το δικό μου σύστημα αξιών δεν αποτιμάται με αγοραίες αξίες. Δεν είχα άλλη πρόταση για δουλεία, συζούσα με τον άντρα μου ο οποίος τότε έκανε 2 δουλειές-το λέω αυτό για να διευκρινίσω ότι δεν πεινούσαμε.

Ξέρεις όμως κάτι; Οι απαντήσεις που δίνουμε σε μια συνέντευξη στοιχειοθετούν το προφίλ μας-ανάλογα βέβαια την εταιρεία. λέω εγώ τώρα, μια απάντηση αυτού του τύπου πιθανόν να δίνει κ την αίσθηση ενός ανθρώπου αποφασιστικού που ξέρει τι θέλει, με αυτοπεποίθηση. Κ ξέρεις κάτι; Με πήραν σε εκέινη τη δουλειά, με ωράριο 9.00-17.00 (8ωρο-δημοσίου, όπως έλεγα εγώ), με τα χρήματα που ζήτησα-με ρώτησαν πόσα έπαιρνα στην προηγούμενη δουλειά, τους είπα περίπου κ τα ίδια μου ξανάδωσαν για το 8ωρο-πριν δούλευα 12ωρα, 15ωρα κ πολλές φορές ΣΚ...

Κ όταν με πήραν στη σημερινή μου δουλειά (ας πούμε δημόσιο) οι άνθρωποι μου πρότειναν να μου δανείσουν (!!!) λεφτά μέχρι να τακτοποιηθώ (είχα πρωτοπιάσει δουλειά σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό), κάτι που είχαν κάνει κ στον προκάτοχό μου, όταν πήγε σε άλλο πόστο. Επίσης, μου έδωσαν όλο το δώρο Χριστουγέννων ενώ είχα δουλέψει 4-5 μήνες!!!Οι καλύτεροι εργοδότες ever!

Ας έρθουμε στο σήμερα. Έχοντας κάνει 2 μεταπτυχιακά, δουλεύω φουλ 8ωρο κ παίρνω λιγότερα χρήματα από την κομμώτριά μου-η οποία είναι μια γλυκύτατη καλλιεργημένη κυρία που κρατά μόνη της το μαγαζί της επί σειρά ετών κ με αυτό το μαγαζί αγόρασε το σπίτι της σε ΒΠ κ σπούδασε το παιδί της σε άλλη πόλη. Οπότε Ειρήνη, μην ακους τπτ, δλδ για αυτή τη γυναίκα τι να πει κανείς, ότι ασχολείται με..."τρίχες"? Ειρήνη μου, σύνδεση με Κάιρο για τα "ψηλά" και τα "χαμηλά". Κ έχω άπειρα τέτοια παραδείγματα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

'Ελεγα λοιπόν, ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα θα προτμούσα να παίρνω τα μισά χρήματα (είναι πολύ λίγα τα μισά πλέον, τα "κανονικά" του 8ωρου είναι απλώς λίγα) και να είμαι σπίτι μου με τα παιδάκια μου περισσότερες ώρες. Δεν μπορώ όμως να φύγω, είμαι η μόνη που δουλεύει. Αν είχα λύσει το βιοποριστικό μου μπορεί να έφευγα και θα αναζητούσα κάτι που να με ικανοποιούσε κ που πιθανόν δεν θα είχε καμία σχέση με τις σπουδές μου. (Βέβαια, υπάρχει κ ο αντίλογος, όταν το χόμπυ γίνει δουλειά παύει να είναι χόμπυ). ΔΛΔ θα επεδίωκα να εργάζομαι για τους λόγους που εσύ αναφέρεις yorimichi.

Επειδή προς το παρόν...βράζω στο ζουμί μου και ακόμη κ με τις μεγάλες περικοπές έχω μια δουλειά που πάλεψα να την αποκτήσω, απλά για να μην βρεθεί ο όποιος εργοδότης να μου πει ότι απολύομαι επειδή δεν συμπλήρωσα 20ωρο ημερησίως και όχι επειδή δεν θέλω να δουλέψω, αποδέχομαι τους κανόνες και τα όποια στραβά της. Προσπαθώ όμως να βρίσκω χρόνο κ να δίνω την αρμόζουσα αξία σε στιγμές που γίνονται καθημερινά κ επαναλαμβανόμενα κ που από τους περισσότερους ανθρώπους μέσα στο άγχος. Ας πούμε, κάθε πρωί που πάω το παιδί μου στο σχολείο και περνάμε μέσα από το πάρκο μιλάμε για την όμορφη διαδρομή, για τα ψηλά δέντρα που ρίχνουν τα φύλλα τους και που είναι κίτρινα κ κόκκινα, για το ότι "σήμερα μυρίζει βροχούλα", για το ότι μετά θα βγει ο ήλιος, για..., για...

Όταν πηγαίνω στη δουλειά μου προσπαθώ-αν έχω χρόνο- να περπατάω επιλέγοντας όμορφη πορεία-πχ μικρούς ήσυχους δρόμους και όχι πολύβουη λεωφόρο και φροντίζω να μυρίσω το πράσινο-όπου υπάρχει- κ όχι την εξάτμιση του ΙΧ, να ακούσα τα πουλιά κ όχι τις κόρνες και να περάσω-μη γελάσετε-από ανθοπωλεία για να κρατήσω το άρωμα και την εικόνα των λουλουδιών. η ασχήμια ούτως ή άλλως-ειδικά στην Αθήνα-υπάρχει γύρω μας, είτε σε καταστάσεις, είτε σε εικόνες απλώς. Προτιμώ πλέον να αναζητώ την ομορφιά, δε μπορεί, κάπου θα είναι κρυμμένη.

Κ κλείνοντας το μακροσκελές ποστ, από τη δουλειά το έπιασα, αλλού κατέληξα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι τελευταίο σε σχέση με τα παραπάνω. Διαβάζοντας το μπλογκ ενός ανθρώπου που κάποια στιγμή στη ζωή του πέρασε μια δοκιμασία παρόμοια με τη δικιά μου, κράτησα αυτή ακριβώς τη φράση για την καθημερινότητα, στο πνέυμα των όσων σας έγραψα:stop and smell the roses.

(Αντίο Α., ξέρω ότι είσαι κ συ μέσα σε αυτά τα αρώματα, δροσούλα πρωινή, ηλιαχτίδα ζεστή, σύννεφο ταξιδιάρικο, γη και αέρας, ανάσα δροσερή, φύλακας-άγγελος για το παιδάκι σου...Καλή μου, πέρασες καταστάσεις άγριες, αναρωτιέμαι εκείνες τις ώρες τι να σου περνούσε από το μυαλό για το παιδί σου...και ποιος θα έλεγε τι σε ένα μικρό νήπιο που φώναζε τη μαμά του για τα καθημερινά;Δυσκολεύομαι να το πιστέψω κορίτσι μου.)

Εχεις έναν μοναδικό τρόπο να με συγκινείς και να με κάνεις να θυμάμαι...

Με τα παραπάνω δάκρυσα...

Είμαι στο γραφείο μόνη και δουλεύοντας άκουγα αυτό:

και στο χαρίζω:)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια νομίζω πως η Ειρήνη είχε αναφέρει πως είχε δουλειά το πρωί.

Εύχομαι να είναι στα ραντεβού της.

pitsi, το χέρι μου το μισό χρόνο τουλάχιστον είναι ανάπηρο...

Εσύ τι έκανες;

Yorimichi, δεν ξέρω αν έχω πιάσει το νόημα της ζωής. Ξέρω ότι κάποια στιγμή φοβήθηκα βαθιά ότι θα τα χάσω όλα.

Δεν έχω γαϊδουρινή υπομονή, ούτε γεννήθηκα φιλόσοφος, απλά όταν αρχίζω και φορτώνω για λιγότερο κ περισσότερο σημαντικά πράγματα, όταν αρχίζω να αγχώνομαι για τη δουλειά, όταν..., απλά υποχρεώνω τον εαυτό μου να κάνει restart ενθυμούμενη εκείνη τη μέρα που έπρεπε να καλημερίσω/χαιρετίσω τα παιδάκια μου για να μπω στο νοσοκομείο. Θυμάμαι το διάστημα που έμεινα μέσα, τους δύσκολους μήνες που ακολούθησαν αφού πήρα εξιτήριο, το μωρό μου τότε που άπλωνε τα χέρια του να το πάρω αγκαλίτσα κ εγώ δεν μπορούσα γιατί ήμουν ξάπλα, το μεγάλο που όσο έλειπα είχε πάρει τη φωτογραφία μου στο δωμάτιο της...που όταν μπήκα στο σπίτι μου υποβασταζόμενη όρμηξε πάνω μου κ χοροπηδούσε από χαρά, που δεν κατάφερα να της εξηγήσω ακόμη κ σήμερα τα σημάδια μου...Που αν τα διόρθωνα ποτέ, θα το έκανα μόνο για εκείνη, για να μην τα ακουμπά και με ρωτάει συνέχεια "μαμά πονάς";"μαμά μπορείς τώρα να με πάς βόλτα;"μαμά είσαι αρρωστούλα;"

Δεν θέλω να βαρύνω άλλο το κλίμα, κυρίως από σεβασμό σε συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους δαίμονες. Δεν θέλω όμως κ να ξορκίσω όλα αυτά που θυμάμαι. Γιατί απλά καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχω. Άλλο αν θα προτιμούσα-αν με ρωτούσε κανείς-να μην έχω συνειδητοποιήσει κάποιες αλήθειες και να είμαι στο ροζ συννεφάκι μου.

Όπως κ να έχει, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, νιώθω όμορφα με τις "συζητήσεις" μας.:)

Εχεις έναν μοναδικό τρόπο να με συγκινείς και να με κάνεις να θυμάμαι...

Με τα παραπάνω δάκρυσα...

Είμαι στο γραφείο μόνη και δουλεύοντας άκουγα αυτό:

και στο χαρίζω:)

Μιλ μερσί.

Ελίν,χαιρομαι τοσο να σε διαβαζω...συμφωνω τοσο πολύ με οσα γραφεις και προσπαθω να το κανω σταση ζωης,νομιζω το καταφερνω.!Παντα να εισαι καλά ,να μην ζησεις ποτε ξανα ασχημες ημερες,να σε χαιρονται και να χαιρεσαι τους δικούς σου!

eTeNp3.pngeTeNp3.png

Διαφημίσεις

elin τι να πω... Εύχομαι να σβήσουν οι μνήμες απ τα παιδάκια σου και σε εσένα να μείνει το απόσταγμα της ζωής απ όλη την περιπέτεια του παρελθόντος...

Έχεις δίκιο Ρενάτα, ξέχασα πως θα είχε πολλή δουλειά η Ειρήνη μας σήμερα. Εύχομαι να ναι όλα καλά με τον μικρό της!

Εγώ έχω 2-3 μέρες που αισθάνομαι κρυωμένη. Λίγο η απίστευτη κούραση, λίγο η αλλαγή του καιρού, ε σήμερα έχω αρκετή καταρροή επομένως χαπακώθηκα γιατί την Κυριακή θα χω κόσμο και δεν θέλω να το αναβάλλω, το χω ανάγκη...

Δεν θα κάνω κάτι σήμερα, ευτυχώς χθες έκανα συντήρηση και αύριο θα καθαρίσω πάλι, οπότε σήμερα θα χαλαρώσω λίγο. Σκεφτόμουν να φτιάξω λίγες φακούλες και να ολοκληρώσω το λικεράκι. Μάζεψα την κουζίνα το πρωί, αέρισα και έστρωσα κρεβάτια οπότε είμαι οκ. Θα φτιάξω λίστα για σουπερ μάρκετ και θα χαζολογήσω στο ίντερνετ.

YqE6p2.png

IqItp3.png

ρε κοριτσια..............

ρε κοριτσαρες μου.............

βρε καλες μου φιλες...............

με κανετε ειτημα φιλιας στο φβ κ αντε εγω να συνδυασω ποια ειναι ποια..........

συστηθειτε βρε !!!!!

εχω σε αναμονη

Αμαλια

Ελισαβετ

στειλτε με πμ πλιζζζζζζζζ

δεν μπορω να μαντεψω

μονο η Μαριαννα εχει νικ ιδιο με το ονομα της

du4bvfn6x.png1389tcem0.png

Κοριτσακια στα πολυ γρηγορα γιατι πρεπει να παω να παρω τα αγορια.

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!! :) :)

ΦΙΛΙΑΑΑΑΑ

Μετα απο 20 κυκλους υποβοηθουμενης αναπαραγωγης, ηρθαν!!

bPp7p3.png

Το τελειως αναπαντεχο θαυματακι μας!!

Xkx4p3.png

Διαφημίσεις

ρε κοριτσια..............

ρε κοριτσαρες μου.............

βρε καλες μου φιλες...............

με κανετε ειτημα φιλιας στο φβ κ αντε εγω να συνδυασω ποια ειναι ποια..........

συστηθειτε βρε !!!!!

εχω σε αναμονη

Μαυρετα

Αμαλια

Ελισαβετ

στειλτε με πμ πλιζζζζζζζζ

δεν μπορω να μαντεψω

μονο η Μαριαννα εχει νικ ιδιο με το ονομα της

Μαυρέτα - πιτσιπιτσι

Ελισάβετ - sailor moon

Αμαλία ποιά είναι???

Κοριτσακια στα πολυ γρηγορα γιατι πρεπει να παω να παρω τα αγορια.

ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!! :) :)

ΦΙΛΙΑΑΑΑΑ

Τέλειααααααα!!!! Θα πέσει πολύ ρόζ την Κυριακή χαχχα!!!

Καλημερα..επιτελους Παρασκευη..

Ελιν με συγκινησες πολυ..να εισαι καλα να μην χρειαστει ξανα χαιρετισεις τα παιδακια σου για κατι τετοιο,να χαιρεσαι την καθε μερα και την οικογενεια σου..

Τινα μπραβο για τα υπεροχα νεα,καλο υπολοιπο εγκυμοσυνης..

Χαρα με το καλο και η δικη σου αυχενικη και να μας πεις και εσυ ροζ νεα..

Ειρηνη ολα καλα?

Βασια και εγω μαλλον ναι για την Κυριακη..

Ραβ περαστικα σου..

Γιωτα υπεροχο δωρο..να περασετε τελεια..

vSYvp3.png

6HIKp3.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...