Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, little miracle είπε:

Αυτο που λες μου το εχουν επιβεβαιωσει εμβρυολογοι (προφανως σε προσωπικο επιπεδο , εννοω οχι σε κουβεντα ως ασθενης τους). και μαλιστα επειδη κι οι δυο ειχαν περασει απο πολλα κεντρα στην Αθηνα, μου ελεγαν οτι οσο κι αν σου ακουστει περιεργο, τα πιο «μικρα» κεντρα εχουν αυστηροτερα κριτηρια στην καταψυξη βλαστοκυστεων. κι εκει οντως οι αριστες βλαστοκυστες ειναι αριστες. δεν ειχα σκεφτει να ρωτησω το λογο, αλλα μετα που το συζητουσα με πολυ στενη φιλη που επισης εργαζεται σε ενα απ τα μεγαλυτερα κεντρα ivf της Αθηνας, σκεφτομασταν μηπως ειναι και θεμα «χωρου» να το πω ετσι. δηλαδη οτι στα πολυ μεγαλα κεντρα εχουν την υποδομη και την οικονομικη ανεση να υποστηριξουν άπειρα κατεψυγμενα εμβρυα, ενω στα πιο μαζεμενα ειναι πιο συγκεκριμενες οι υποδομες τους. 

σιγουρα και στατιστικα να το δεις οι ΑΑ και ΑΒ εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες. οπως και να το κανουμε δηλαδη, κι οι γιατροι αν τους ρωτησεις αυτο σου λενε. κι εγω (παλι σε προσωπικο επιπεδο απο φιλες και γνωστες) εχω παρατηρησει οτι και στους προεμφυτευτικους συνηθως αυτες κρινονται υγιεις. εννοειται οτι θα υπαρχουν και εξαιρεσεις σαφεστατα, αλλα σε γενικες γραμμες συνηθως αυτες προχωρανε. παντως θα ξαναπαραθεσω την περιπτωση μου, που οι αριστες αα μου δωσανε παλινδρομες και παιδι εκανα με μετρια αβ. οποτε ποτε δεν ξερεις. καμια φορα ειναι κ θεμα…τυχης;;  

@MK2012 μου πως παει ο κυκλος σου;;πως προχωρας;;

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα χώρου αλλά θέμα όγκου. Αλλιώς είναι να αξιολογείς 50-100 βλαστοκύστες μέσα στην ημέρα κι αλλιώς 10. Όταν έχεις μικρότερο όγκο δουλειάς γίνεσαι και πιο αυστηρός στα κριτήρια. Σίγουρα υπάρχουν τα γενικά κριτήρια αλλά εφόσον είναι άνθρωπος αυτός που τα αξιολογεί δεν μπορείς να βγάλεις τελείως έξω τον υποκειμενικό παράγοντα και να πεις οκ όλα τα ΑΑ είναι όντως ΑΑ σε όλα τα κέντρα. Εκεί είναι που γίνεται ο αχταρμάς με τις αξιολογήσεις και σου λένε να μην βασίζεσαι μόνο σε αυτό. 

2 ώρες πρίν, Blu24 είπε:

Ναι αλλά αν τα μεγάλα κέντρα βγάζουν της ‘μέτριες ‘ βλαστοκύστες σαν ‘καλές ‘ ….αυτρς που βγάζουν σαν ‘κακές’ βλαστοκύστες τι είναι ;;

θέμα τύχης είναι σίγουρα εφόσον με ‘γυμνό’ μάτι δεν μπορείς να ξέρεις πιο ωάριο και πιο σπερματοζωάριο είναι αυτά που θα δώσουν και υγιή έμβρυο άρα καθαρά είναι θέμα τύχης απλά μερικές μας δεν θέλει η τύχη 🫠

Άσε γιατί αν είναι μόνο τύχη ας βάλουμε τα κλάματα όλες μαζί εδώ σαν μια καλή παρέα... 😭

EASY LIVING {Ειρήνη}

Ειρήνη

Recommended Posts

Και η μανούλα μου έτσι κάνει. Της στέλνει από το χωριό ο αδερφός της ντομάτες και τις κάνει σάλτσα σε βάζα και μας δίνει. Εκείνη περνάει όλο το χειμώνα έτσι.

Εμένα αυτη τη δουλεια την εχει αναλάβει η μαμά μου ευτυχως και για τα δυο σπίτια.Τρωμε βεβαια πολλά κοκκινιστα και δεν μας φτανει για όλο το χειμωνα και συμπληρωνω και ετοιμο χυμό ντομάτας.;)

eTeNp3.pngeTeNp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Ειρήνη

10846

• YOTOU

4856

• χρυσα81

3863

• mamavasia

3157

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εφτιαξα 2ο καφεδακι! ε απο τις 6 τι να μου κανει το ενα???

σκουπισα ολο το σπιτι

ξεσκονισα το παιδικο

εστρωσα κρεβατια

συμμαζεψα σαλονι (λιγα ευτυχως) κ εστρωσα ριχταρια

τωρα θελω να:

ξεσκονισω

κοψω λαχανο καροτο μαρουλι

περασω το μπανιο (την πεμπτη θα κανω γενικη)

να συμμαζεψω το βρωμο room που ειναι ακομα πυροβολημενο!!!

Έχεις πολύ δίκιο κοριτσάκι μου. Όταν λείπει η μαμά από το σπίτι, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Σου το λέω εγώ που έχω χάσει τις δύο καλύτερές μου φίλες, η μία 29 και η άλλη 33 ετών. Η δεύτερη είχε και ένα υπέροχο κοριτσάκι 2 ετών τότε και η μικρή (που μεγαλώνει με το μπαμπά της) πάντα του έλεγε "δεν ξέρω τί θα κάνεις, εγώ θέλω να μου βρεις μια μαμά".

Ο άνθρωπος παντρεύτηκε και έκανε και δεύτερο παιδάκι πριν από 2 χρόνια (η μαμά είχε πεθάνει από το 2004) και από ότι μαθαίνω (αραιά και που πια) τα πράγματα είναι καλά.

Πέρυσι είχα ένα πρόβλημα υγείας και το μόνο που σκεφτόμουνα και έλεγα στον άντρα μου είναι "αν πάθω κάτι πες μου τί θα κάνεις για να μεγαλώσεις τα παιδιά. Να βρεις μια πολύ καλή γυναίκα, να μην νιώθουν εντελώς μόνα τους. "

Ειρηνάκι, τόσο καιρό δεν σου έχω γράψει για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά να ξέρεις ότι σφίγγεται η καρδιά μου κάθε φορά που το σκέφτομαι, κάθε φορά που σε λέμε "μάνα", και σκεφτόμουν μήπως ακόμη και αυτό σε κάνει να νιώθεις "κάπως". Αν είναι έτσι θέλω να μου το πεις.

Η μαμά είναι η κόλλα που κρατάει το σπίτι ενωμένο. Θα το λέω μέχρι να πεθάνω αυτό..

Οχι, δεν με κάνει να αισθάνομαι κάπως, ίσα-ίσα είναι ένας τίτλος τιμής για μένα, να το ξέρεις.. ;)

Σε νιώθω όσο δεν μπορώ να σου περιγράψω με λόγια. Πριν μερικούς μήνες πέθανε μια φίλη 39 χρονών με ένα αγοράκι στα 8. Περνάω από εκεί και θέλω να τσιρίξω.. τους σκέφτομαι και θα ήθελα να τους πω πως τους καταλαβαίνω περισσότερο από όσο θα μπορούσα να τους πω ποτέ με τα λόγια. Και δεν μπορώ να κάνω και τίποτα για να τους βοηθησω με κάποιον τρόπο.. καμία ουσιαστική βοήθεια... :?:cry:

777885dugw57gt25.gif

σε ευχαριστω αρετη μου...

ειρην ηεγω που το εκανα χθες εκτος απο τα σκουπιδια σκονες που ειχε, ειχε και καμμια δεκαρια μπιλιες του μικρου... κι εγω τις εψαχνα τοσο καιρο :rolleyes:

χαχαχα κ εγω τραβηξα τους καναπεδες την προηγουμενη εβδομαδα κ βρηκα τουβλακια κ μπαλακια!

Α είναι σχετικά μακριά μας, γι αυτό δεν το έχουμε επισκεφτεί. Μόλις το είπα και στον άντρα μου, θα πάμε σίγουρα, μπαίνει και αυτό στη λίστα! Σας ευχαριστώ για τις όμορφες ιδέες. Πάντα τις θέλω!

Στην Πειραιώς έχει απέναντι από τον ραδιοφωνικό σταθμό {Τεχνόπολις} και νομιζα πως αυτό ήταν...! :rolleyes:

Ειρηνάκι δεν είναι πολύ μακριά από εμάς στη Νίκαια. Και εγώ έχω πάει με τα πιτσιρίκια 2-3 φορές. Σου βάζω αναλυτικές οδηγίες

● Εθνική οδός, ερχόμενοι απο Πειραιά

Αφού προσπεράσετε τις εξόδους «ΑΘΗΝΑ», «ΑΘΗΝΑ/ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» θα δείτε στα δεξιά σας μεγάλες κτηριακές εγκαταστάσεις του σολυπερ μάρκετ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ». Πλευρίστε δεξιά και θα δείτε πινακίδα (μπλέ, όχι πράσινη!!!) «Αθήνα, Οδός Λιοσίων» απ' όπου και εξέρχεστε και αφού το κάνετε αυτό, επιλέγετε την δεξιά κατεύθυνση. Κατόπιν, στην πρώτη μεγάλη διασταύρωση (τα 2α φανάρια) στρίβετε δεξιά και συνεχίζετε μέχρι που φτάνετε στην πλατεία Αγίων Αναργύρων (αν δεν έχετε «κουνήσει» τον χάρτη, είναι μια πλατεΐτσα ακριβώς στο τριγωνάκι που φαίνεται κάτω-κάτω, στη μέση του χάρτη, 1400 μέτρα απο τη στιγμή που στρίψατε δεξιά). Αναλόγως απο ποιά είσοδο θέλετε να εισέλθετε, συνεχίζετε ευθεία ή δεξιά.

Συνεχίζοντας ευθεία, βλέπετε στο 6ο φανάρι, στα δεξιά σας ένα mini γήπεδο ποδοσφαίρου (5x5) και ακριβώς στα αριστερά σας συγκρότημα σχολικών κτηρίων. 20 μέτρα μετά απο αυτό το φανάρι λοιπόν, μπορείτε να εισέλθετε μέσω της εισόδου «ΧΑΣΙΑ» (μάλλον όμως δεν χρειάζεστε οδηγίες αν όντως θέλατε αυτή την είσοδο) ή συνεχίζετε ευθεία και η πρώτη επόμενη ευκαιρία οπου μπορείτε να μπείτε στο πάρκο είναι η είσοδος «ΦΥΛΗΣ» (προφανώς αυτήν ψάχνατε). Πάλι πίσω στη πλατεία Αγίων Αναργύρων, αν επιλέξετε να στρίψετε δεξιά, τότε συνεχίζοντας όλο ευθεία, βρίσκεστε να διασχίζετε την λεοφόρο Δημοκρατίας οπου αυτή αποκτάει κάποια στιγμή διαχωριστική νησίδα η οποία διακόπτεται σε διασταύρωση που σας οδηγεί στο εμπορικό κέντρο αλλά αν συνεχίσετε ευθεία, μπορείτε να στρίψετε αριστερά περίπου 200 μέτρα αργότερα όταν πια η 2η νησίδα επίσης τελειώνει και να μπείτε στο πάρκο απο την είσοδο «ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ».

Εμείς είχαμε πάρει και τα ποδήλατα, κουβερτούλα και στρώσαμε κάτω και σαντουιτσάκια και χυμούς. Μπάλα και βιβλίο για εμένα. Εχει και εκεί αν θέλεις να αγοράσεις πράγματα ή να κάτσεις για φαγητό. Είναι πολύ ωραία και ούτε 20 λεπτά από Νίκαια. Να πάτε.

Διαφημίσεις

Κορούλες μου ένας χαμός εδώ... may day! :tongue:

Το φαγάκι μας μπήκε {θα σας βάλω μετά φωτο} και μου τράβηξε ο άντρας μου το ψυγείο. Τι είχε από πίσω...:oops: ντρέπομαι να σας πω!!! :rolleyes:

Έβαλα σκούπα στο κομμάτι του ψυγείου, το σφουγγάρισα και σαπούνισα εξωτερικά όλο το ψυγείο. ΓΥΑΛΙΣΕ κόρες μου! Μόλις το έβαλε ο άντρας μου στη θέση του.

Συνεχίζουμε...

Ωχ!!!! και μου θυμίζεις τ πρεπει να κάνω.Ειναι η δευτερη χειρότερη δουλεια ,για εμένα,μετα το φούρνο.:confused:

eTeNp3.pngeTeNp3.png

Ωχ!!!! και μου θυμίζεις τ πρεπει να κάνω.Ειναι η δευτερη χειρότερη δουλεια ,για εμένα,μετα το φούρνο.:confused:

ασε,, πολυ χαλια δουλεια.:mad:

μια φορα το χρονο το κανουμε αυτο ή πιο συχνα?

Καλημέρα κορίτσια,

εγώ το χοντρό πάπλωμα το πλένω στην μπανιέρα.Γεμίζω την μπανιέρα με χλιαρό νερό λίγο υγρό απορρυπαντικό και αφού το αφήσω κανά μισάωρο μπαίνω και το κάνω πατητήρι δηλαδή το πατάω με τα πόδια και μετά το ξεπλένω με τον ίδιο τρόπο το αφήνω να στραγγίξει καλά καλά στην μπανιέρα και μετά στο μπαλκόνι για στέγνωμα πρώτα στην απλώστρα για να φύγουν και τα τελευταία νερά και μετά στο σχοινί.Έτσι έκανα και φέτος μόνο που όταν το άπλωσα στο σχοινί έτυχε και φύσαγε υπερβολικά όπως χτές και προχθές και αφού στέγνωσε δεν το μάζευα; αλλά λέω ασε να φτιάξω πρώτα την ντουλάπα και να το μαζέψω μετά ε δεν πρόλαβα.Το πήρε ο άνεμος και το έριξε στην αυλή πάνω στον φοίνικα γ@@@@ο.Κατεβαίνω κάτω να το κατεβάσω με τίποτα καρφιτσωμένο πάνω στον φοίνικα.Φωνάζω τον σύζυγο μπας και το κατέβαζε πιο εύκολα τίποτα οπότε αναγκαστηκά το τραβήξαμε.Περιττό να σας πώ πώς έγινε.Κορδέλες η κάτω μεριά οπότε το ξαναπλένω και προσπάθησα να το ράξω από κάτω αλλά φαίνεται χάλια χώρια ότι σιγά σιγά θα ξανανοίξει.Και είμαι σε δίλημμα να πάρω μία παπλωματοθήκη ή να το πετάξω και να πάρω καινούργιο;Οι παπλωματοθήκες είναι σταθερές δηλαδή το κρατάνε το πάπλωμα ή θα μου μαζεύεται μέσα σαν τσουβάλι;Επειτα και οι τιμές είναι πάνω κάτω οι ίδιες οπότε ακόμα δεν ξέρω τί να κάνω.

Ειρήνη

δεν είπαμε να μην χαλιέσαι για κανέναν και για τίποτα;Η ζωή είναι τόσο μικρή που δεν αξίζει να αναλωνώμαστε σε πράγματα που μας χαλάνε,απλά προσπέρασέ τα.

Πω πω βρε Νάσια μου τι έπαθες!!! :shock:

Τι να σου πω βρε κοριτσάκι? Το πάπλωμα πάντα χρειάζεται οπότε ανάλογα τα οικονομικά σας, κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρεις.. :?

Εγώ έχω μία και κάνω το εξής:

Κάθε σεζόν, λίγο πριν ξεκινήσει το κρύο και ΠΡΕΠΕΙ να στρώσουμε το πάπλωμα, το πηγαίνω στο καθαριστήριο. Για ένα διάστημα το στρώνω έτσι. Μετά από λίγο, που ξεκινάει να μου φαίνεται βρώμικο, το βάζω στην μία και μοναδική παπλωματοθήκη που έχω {ειναι και ακριβες... :? } και την πλένω κάθε μήνα το αργότερο ώστε να μοσχομυρίζει το πάπλωμά μας.

Για τα λοιπά.... ;);););) ευχαριστώ!

777885dugw57gt25.gif

Kαλημερα κορες!

Δεν ειμαι και στα καλυτερα μου γι`αυτο δεν γραφω..Ξεκινησαν οι αναγουλες..Ελπιζω μονο να μην χειροτερεψω γιατι πραγματικα δεν ξερω τι θα κανω.:?Χθες κοιμηθηκα απο τις 7!!!:shock:

Δεν θα ερθει ο αντρας μου για μεσημερι οποτε πρεπει να μαγειρεψω κατι ευκολο για εμενα και τη μικρη. τι ομως?:rolleyes:

Χρυσα πρωτη φορα ακουω αλλο ανθρωπο που να εχει τις ιδιες προτιμησεις με εμενα στα γλυκα! Ποτε μου δεν πολυ-ετρωγα σοκολατες και ολη με ελεγαν τρελλη.Αρχισα να τρωω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη! Μου αρεσουν ομως πολυ οι σαντιγες που ειπες, οι ασπρες σοκολατες και οι καραμελες γαλακτος!!

χριστιανα ελπιζω να μην εχουν διαρκεια οι αναγουλες!!!

ευκολο φαγητο, κοτοσουπα? κρεατοσουπα?

εμενα που μου αρεσουν οοοοοοοοοοοολα τα γλυκα??? παλι καλα που δεν παχαινω γιατι θα ειχα γινει βοδι!

με την σοκολατα περασα μια περιοδο εθισμου, κ εκανα αμαν κ πως να την κοψω (το ξερατε οτι η σοκολατα εθιζει???) επρεπε να φαω 2 μεγαλες την ημερα αλλιως δεν μπορουσα! τωρα ειμαι σε λογικα πλαισια.

Διαφημίσεις

Και η μανούλα μου έτσι κάνει. Της στέλνει από το χωριό ο αδερφός της ντομάτες και τις κάνει σάλτσα σε βάζα και μας δίνει. Εκείνη περνάει όλο το χειμώνα έτσι.

Σας ζηλεύω τόσο! Και η πεθερά μου το κάνει αλλά δεν κάνει τόσα πολλά η γυναίκα. Είναι όμως.. πεντανόστιμα βρε κορίτσια μου! Η τέλεια σάλτσα! ;)

777885dugw57gt25.gif

Τελειωσα και με τον κήπο.Καθαρισα τα πατζαρια και πρεπει να πάρω σπόρους να ξανασπειρω.Το φαγητό μου είναι ετοιμο και εγω κανω ενα διαλειμμα....

Χριστιανα,υπομονη !Αυτα δείχνουν πως είναι καλά τοι σπορακι σου...

eTeNp3.pngeTeNp3.png

τα νυχια εχουν απο μονα τους λιπαροτητα κ πρεπει να την βγαζουμε η πρεπει να το κανουμε μονο οταν βαζουμε κρεμα?:confused: ανεπειδετκτη μαθητρια ρε παιδι μου ειμαι!!!;)

Πάντα μα πάντα {έχεις δεν έχεις βάλει κρέμα} εσύ, πριν τα βάψεις, να τα περνάς με ένα βαμβακάκι με λίγο ασετόν... ;)

Οτι θες, ρωτα! Χαρά μου!

777885dugw57gt25.gif

Kαλημερα κορες!

Δεν ειμαι και στα καλυτερα μου γι`αυτο δεν γραφω..Ξεκινησαν οι αναγουλες..Ελπιζω μονο να μην χειροτερεψω γιατι πραγματικα δεν ξερω τι θα κανω.:?Χθες κοιμηθηκα απο τις 7!!!:shock:

Δεν θα ερθει ο αντρας μου για μεσημερι οποτε πρεπει να μαγειρεψω κατι ευκολο για εμενα και τη μικρη. τι ομως?:rolleyes:

Χρυσα πρωτη φορα ακουω αλλο ανθρωπο που να εχει τις ιδιες προτιμησεις με εμενα στα γλυκα! Ποτε μου δεν πολυ-ετρωγα σοκολατες και ολη με ελεγαν τρελλη.Αρχισα να τρωω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη! Μου αρεσουν ομως πολυ οι σαντιγες που ειπες, οι ασπρες σοκολατες και οι καραμελες γαλακτος!!

Πω πω.. πως σε καταλαβαίνω... :? . Είχα αναγούλες και ξερνούσα σαν το γατί μέχρι 4 σχεδόν... είχα φτάσει 46 κιλά και ήμουν σαν πρεζόνι... αδυναμία, τα μάτια μου μπλε από τους εμετούς, σερνόμουν....:?

ΠΟΣΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ???

777885dugw57gt25.gif

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...