-
Από την διαχείριση / Admin news
-
2 ώρες πρίν, little miracle είπε:
Αυτο που λες μου το εχουν επιβεβαιωσει εμβρυολογοι (προφανως σε προσωπικο επιπεδο , εννοω οχι σε κουβεντα ως ασθενης τους). και μαλιστα επειδη κι οι δυο ειχαν περασει απο πολλα κεντρα στην Αθηνα, μου ελεγαν οτι οσο κι αν σου ακουστει περιεργο, τα πιο «μικρα» κεντρα εχουν αυστηροτερα κριτηρια στην καταψυξη βλαστοκυστεων. κι εκει οντως οι αριστες βλαστοκυστες ειναι αριστες. δεν ειχα σκεφτει να ρωτησω το λογο, αλλα μετα που το συζητουσα με πολυ στενη φιλη που επισης εργαζεται σε ενα απ τα μεγαλυτερα κεντρα ivf της Αθηνας, σκεφτομασταν μηπως ειναι και θεμα «χωρου» να το πω ετσι. δηλαδη οτι στα πολυ μεγαλα κεντρα εχουν την υποδομη και την οικονομικη ανεση να υποστηριξουν άπειρα κατεψυγμενα εμβρυα, ενω στα πιο μαζεμενα ειναι πιο συγκεκριμενες οι υποδομες τους.
σιγουρα και στατιστικα να το δεις οι ΑΑ και ΑΒ εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες. οπως και να το κανουμε δηλαδη, κι οι γιατροι αν τους ρωτησεις αυτο σου λενε. κι εγω (παλι σε προσωπικο επιπεδο απο φιλες και γνωστες) εχω παρατηρησει οτι και στους προεμφυτευτικους συνηθως αυτες κρινονται υγιεις. εννοειται οτι θα υπαρχουν και εξαιρεσεις σαφεστατα, αλλα σε γενικες γραμμες συνηθως αυτες προχωρανε. παντως θα ξαναπαραθεσω την περιπτωση μου, που οι αριστες αα μου δωσανε παλινδρομες και παιδι εκανα με μετρια αβ. οποτε ποτε δεν ξερεις. καμια φορα ειναι κ θεμα…τυχης;;
@MK2012 μου πως παει ο κυκλος σου;;πως προχωρας;;
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα χώρου αλλά θέμα όγκου. Αλλιώς είναι να αξιολογείς 50-100 βλαστοκύστες μέσα στην ημέρα κι αλλιώς 10. Όταν έχεις μικρότερο όγκο δουλειάς γίνεσαι και πιο αυστηρός στα κριτήρια. Σίγουρα υπάρχουν τα γενικά κριτήρια αλλά εφόσον είναι άνθρωπος αυτός που τα αξιολογεί δεν μπορείς να βγάλεις τελείως έξω τον υποκειμενικό παράγοντα και να πεις οκ όλα τα ΑΑ είναι όντως ΑΑ σε όλα τα κέντρα. Εκεί είναι που γίνεται ο αχταρμάς με τις αξιολογήσεις και σου λένε να μην βασίζεσαι μόνο σε αυτό.
2 ώρες πρίν, Blu24 είπε:Ναι αλλά αν τα μεγάλα κέντρα βγάζουν της ‘μέτριες ‘ βλαστοκύστες σαν ‘καλές ‘ ….αυτρς που βγάζουν σαν ‘κακές’ βλαστοκύστες τι είναι ;;
θέμα τύχης είναι σίγουρα εφόσον με ‘γυμνό’ μάτι δεν μπορείς να ξέρεις πιο ωάριο και πιο σπερματοζωάριο είναι αυτά που θα δώσουν και υγιή έμβρυο άρα καθαρά είναι θέμα τύχης απλά μερικές μας δεν θέλει η τύχη 🫠
Άσε γιατί αν είναι μόνο τύχη ας βάλουμε τα κλάματα όλες μαζί εδώ σαν μια καλή παρέα... 😭
-
EASY LIVING {Ειρήνη}
-
Θέματα
-
- 11.540 απαντήσεις
- 1.168.358 εμφανίσεις
-
- 11.268 απαντήσεις
- 2.225.625 εμφανίσεις
-
Το Καφέ της Αναμονής (περιμένοντας αποτέλεσμα του τέστ) 1 2 3 4 6
Από CoffeeBean, in Θέλουμε να γίνουμε γονείς!
- 77 απαντήσεις
- 142.750 εμφανίσεις
-
- 984 απαντήσεις
- 501.316 εμφανίσεις
-
- 91 απαντήσεις
- 145.487 εμφανίσεις
-
-
-
- 11.542 απαντήσεις
- 1.168.380 εμφανίσεις
-
Μανουλες 2025 💕❤️ 1 2 3 4 29
Από Maria98, in Θα γίνουμε γονείς το 2024!
- 431 απαντήσεις
- 101.587 εμφανίσεις
-
- 28.369 απαντήσεις
- 3.609.270 εμφανίσεις
-
- 4 απαντήσεις
- 4.994 εμφανίσεις
-
- 11.268 απαντήσεις
- 2.225.625 εμφανίσεις
-
- 2.213 απαντήσεις
- 115.897 εμφανίσεις
-
- 1.164 απαντήσεις
- 132.258 εμφανίσεις
-
- 22 απαντήσεις
- 1.253 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 2.958 εμφανίσεις
-
- 4 απαντήσεις
- 382 εμφανίσεις
-
Recommended Posts
Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.
Δημιουργήστε νέα εγγραφή
Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!
Δημιουργήστε νέα εγγραφήΣύνδεση
Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα