Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, nikoulini33 είπε:

Καλημέρα κορίτσια! Είμαι και εγώ καινούρια εδώ και θέλω λίγο τα φώτα σας.

Τέλος Μαρτίου ξεκινάμε τη διέγερση των ωοθηκών εάν όλα πάνε καλά, 5 Μαρτίου περνάω επιτροπή. Εμένα οι εξετάσεις μου είναι όλες καλές, ΑΜΗ έχω 1,9 και ηλικία 32. Πρόβλημα έχουμε με το σπερμα γιαυτο και η γυναικολόγος μου πρότεινε κατευθείαν γιατρό για εξωσωματική στο Μητέρα.

Ξέρετε περίπου το κόστος των φαρμάκων που καλύπτει η επιτροπή και εάν τελικά έχει νόημα; Το πρήξιμο από τα φάρμακα πως είναι; Πόσο καιρό σας κράτησε; Εχω κανονίσει ραντεβού να πάρω και μια δεύτερη γνώμη γιατί νιώθω ότι δεν έχω πλήρη εικόνα. Είπαμε ότι θα μεταφέρουμε 2 έμβρυα αλλά η πιθανότητα μιας δίδυμης κύησης με τρομάζει είναι η αλήθεια. Σε συζήτηση με τη γυναικολόγο που θα με παρακολουθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τους φόβους μου για διπλή κύηση μου λέει Ε άμα χρειαστεί θα σε περιορίσουμε.

Δεν ξέρω, νομίζω είμαι σε σύγχυση…

Καλως ήρθες κοπέλα μου! είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με εσένα και έχω ακριβώς της ίδιες φοβίες!ξεκινάω φάρμακα μέσα Μαρτίου!εγώ περιμένω την απόφαση της επιτροπής, έχω αγοράσει ήδη τα έξτρα φάρμακα και σκέψου με συμμετοχή ήδη έχω δώσει 80 ευρώ. Το κόστος των φαρμάκων που καλύπτει η επιτροπή αν το καλύψεις μόνη σου είναι μεγάλο..σκέψου το ένα μπουκαλάκι από τα ενέσιμα είναι πάνω κάτω 45 ευρώ...οπότε καταλαβαίνεις.Την συζήτηση για τα  δυο έμβρυα  την είχα εχτές με τον άντρα μου και με τρομάζει και εμένα η αλήθεια είναι!Καλή αρχή να σου ευχηθώ και θα τα λέμε!Μην πελαγώνεις , θα τα καταφέρουμε!!!💖

Ιδέες και λύσεις για οργάνωση

Recommended Posts

Καλως ηρθες Φαιη!!

Ναι οντως για να παρεις ενα καλο καναπε θελεις μεγαλο μπατζετ!

Πηγα και εριξα και εγω μια ματια κ απογοητευτηκα πολυ!:rolleyes:

Αυτος που εχω τωρα, τον πηρα πριν δυο χρονια..Ειναι φθηνος, απο καταστημα στυλ ικεα..Ειναι πολυ ομορφος και μοντερνος αμα τον δεις, αλλα για εμας που τον ζουμε ειναι πολυ αβολος και αρχισε και τριζει κιολας πολυ!!

Ειμαι κ εγω στο ψαξιμο μιας και χτιζω τωρα και θα παρω καινουργιο!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 318
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κοριτσάκια μου .

Καλώς ήρθες Φαίη μου ελπίζω να σε βοηθήσουμε σε ιδέες κι εσύ εμάς .

Να σου πω ότι υπάρχουν και φθηνά έπιπλα από ικεα και άλλα καταστήματα αλλά είμαι πλέον της άποψης πως ότι πληρώνεις παίρνεις . Αυτό βέβαια δεν ισχύει παντού και πάντα αλλά στην πλειοψηφία . Π.χ. ένας καναπές είναι καλό να είναι καλής ποιότητας και λίγο πιο ακριβός κατα την άποψή μου γιατί τον καθόμαστε εμείς ενώ το έπιπλο της τηλεόρασης θα μπορούσε να είναι από τα οικονομικά όπως και το τραπεζάκι μας ιδιαιτέρως αν έχουμε παιδιά ή πρόκειται να αποκτήσουμε σύντομα . Το τι θα κάνεις είναι δική σου επιλογή μπορείς να κάνεις μια καλή έρευνα αγοράς και να βρεις αυτά που θέλεις και σε οικονομικές τιμές απλά σκέψου πριν τα αγοράσεις . Εμένα ο καναπές μου είναι μεγαλύτερος από μιας φίλης κόστισαν σχεδόν τα ίδια χρήματα με το δικό της αλλά ο δικός της μετά από ένα χρόνο βούλιαζε ενώ ο δικός μου είναι ακόμα σχεδόν όπως τον αγόρασα έχουν μαλακώσει ελάχιστα τα μαξιλάρια του και η ποιότητα των υφασμάτων μας δε συγκρίνεται αλλά είχα κάνει έρευνα αγοράς για αυτό . Απλά κάνε κι εσύ έρευνα αγοράς και ναι τα πάντα είναι ακριβά στη ζωή μας . Όσο για τους καναπέδες που ανέφερες τιμή πάνω κάτω τόσο έχουν είτε είναι από φθηνά είτε από πιο ακριβά καταστήματα επίπλων .

Καλημέρααααααα .

Ξεκινάω με μερικά κομμάτια από διάφορα άρθρα που έχω βρει και σας τα παραθέτω .

Ντουλάπες

Οργανώστε τα ρούχα σας ανάλογα µε τη συχνότητα χρήσης τους. Για παράδειγµα, κάποια βαριά πανωφόρια που φοράµε µόνο στο πολύ κρύο δεν χρειάζεται να φιγουράρουν όλο το χρόνο στη µέση της ντουλάπας! Βάλτε τα σε µια ψηλότερη µε ειδικούς µηχανισµούς, τα λεγόµενα και "ασανσέρ", που µε µια απλή κίνηση κατεβάζουν µπροστά µας όλη την µπάρα µε τα κρεµασµένα ρούχα.

Προσέξτε το χαµένο χώρο που προκύπτει καθ ύψος µιας ντουλάπας: συνήθως δεν εκµεταλλευόµαστε όλο το ύψος µια και συνήθως δεν έχουµε τόσο ψηλά αντικείµενα. Σε τέτοιες περιπτώσεις µπορούµε να προσθέσουµε ένα ή δύο ράφια ώστε να τοποθετήσουµε περισσότερα πράγµατα, χωρίς να κινδυνεύουµε να πέσουν στο κεφάλι µας κάθε φορά που ανοίγουµε την ντουλάπα.

Για να αποθηκεύσετε ρούχα χειµωνιάτικα ή καλοκαιρινά αγοράστε τις ειδικές υφασµάτινες θήκες µε φερµουάρ που έχουν κατάλληλο µέγεθος και στοιβάζονται η µία πάνω στην άλλη.

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε αξεσουάρ, παπούτσια κ.λπ., αναζητήστε στην αγορά τα ειδικά υφασµάτινα ράφια που αναρτώνται από τη µεταλλική µπάρα της ντουλάπας και µπορούν να χωρέσουν πολλά πράγµατα. Εναλλακτικά µπορείτε να τοποθετήσετε ένα ράφι σε ύψος 15-20εκ. από τον πάτο της ντουλάπας.

Τα ράφια στις ντουλάπες μας είναι πολύ χρήσιμα και κερδίζουμε χώρο με αυτά . Το κόστος τους δεν είναι μεγάλο , αν δεν έχετε εκμεταλλευτείτε το χώρο και βάλτε ράφια όπου είναι δυνατόν .

Συρτάρια

Οι συρταριέρες απαιτούν συχνή τακτοποίηση, καθώς στο πίσω ΅έρος τους ξε΅ένουν πράγ΅ατα που εν τέλει ξεχνιούνται, είτε δεν τα χρειαζό΅αστε πλέον (κάθε φορά που αδειάζετε και ξαναοργανώνετε κάποιο συρτάρι σίγουρα υπάρχουν πράγ΅ατα που θα θέλετε να ξεφορτωθείτε και που θα σας ελευθερώσουν πολύτι΅ο χώρο!). Γι αυτό προτι΅άτε να αγοράζετε ΅εγαλύτερα συρτάρια που στη συνέχεια θα διαχωρίσετε ανάλογα ΅ε τις ανάγκες σας, χρησι΅οποιώντας κουτιά ή υφασ΅άτινες θήκες. Τα πολλά και ΅ικρά συρτάρια υπολείπονται σε ωφέλι΅ο χώρο και τελικά ΅πλοκάρουν τη λειτουργικότητα.

Διαφημίσεις

Έξυπνες ιδέες

Κάτω από το κρεβάτι υπάρχει πάντα πολύτιµος χώρος. Αν λοιπόν δεν τον έχετε ήδη εκµεταλλευτεί, κάντε το τώρα, τοποθετώντας κούτες ή συρτάρια µε ροδάκια στα οποία µπορείτε να αποθηκεύσετε σεντόνια, µαξιλαροθήκες ή ό,τι άλλο θέλετε να έχετε στην κρεβατοκάµαρα.

Χρησιµοποιήστε µπαούλα που, και θα διακοσµήσουν το χώρο σας, και θα σας δώσουν περισσότερο χώρο, και προτιµήστε την αγορά µιας ψηλής συρταριέρας αντί µιας χαµηλής.

Τα µεγάλα έπιπλα-βιβλιοθήκες µε τα πολλά ράφια µπορούν να φανούν ακόµη πιο χρηστικά αν προσθέσετε σε κάποια µέρη τους πορτάκια, ώστε να αποκτήσετε και κλειστά τµήµατα.

Εκµεταλλευτείτε το ύψος σε κάθε δωµάτιο του σπιτιού. Ακόµη και πάνω από ψηλά έπιπλα πάντα υπάρχει χώρος για ένα ή περισσότερα ράφια, όπου τοποθετώντας τα πράγµατα που θέλετε µέσα σε κουτιά ή καλάθια θα δώσετε και µια νέα πινελιά στο χώρο.

Μεγάλα χρωµατιστά κουτιά µπορούν να τοποθετηθούν και σε µια "νεκρή" γωνιά του σπιτιού, στοιβαγµένα το ένα πάνω στο άλλο.

Τέλος, εκµεταλλευτείτε κάθε µικρή ή µεγάλη γωνιά ή εσοχή µέσα στο σπίτι (π.χ. το χώρο κάτω από τη σκάλα), τοποθετώντας ακόµη και µια απλή κρεµάστρα.

Οργανώστε τις αποθήκες σας µε ράφια τύπου ντέξιον µέχρι το ταβάνι και θα δείτε ότι θα χωρέσουν τα διπλάσια αντικείµενα.

Εκµεταλλευτείτε το µπαλκόνι σας µε µια ντουλάπα εξωτερικού χώρου.

Παιδικό δωµάτιο

Προτιµήστε ένα κρεβάτι µε αποθηκευτικό χώρο που σίγουρα θα σας φανεί πολύ χρήσιµος. Επίσης στα καταστήµατα µε είδη σπιτιού θα βρείτε πολλά είδη οργάνωσης όπως κούτες, µπαούλα, χρωµατιστά κουτιά κ.λπ. που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και θήκες που µπορείτε να κρεµάσετε από το ταβάνι ή στο πίσω µέρος της πόρτας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ράφια στους τοίχους σε ψηλά σηµεία µε χρωµατιστά κουτιά (αρκεί να µην βάλετε πάνω βαριά αντικείµενα που µπορεί να πέσουν πάνω στα παιδιά).

Πατάρια

Σε αυτούς τους χώρους τοποθετήστε τα αντικείµενα που χρησιµοποιείτε λιγότερο συχνά και φυσικά αυτά που πραγµατικά χρειάζεστε. Χρησιµοποιήστε καλάθια και κούτες για να µπορείτε να τα στοιβάζετε και να εκµεταλλεύεστε το χώρο τόσο στο πλάτος όσο και στο ύψος του.

Νοικοκυρά σε χρόνο dt

Εργασία, οικογένεια, φίλοι... Πότε θα προλάβεις και τις δουλειές του σπιτιού; Κι όμως. Δεν χρειάζεται να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις όλη μέρα για να έχεις ένα σπίτι καθαρό.

Για να διατηρήσεις το χώρο σου αξιοπρεπώς καθαρό, δεν είναι απαραίτητο να τον... απολυμάνεις. Μπορείς να περιοριστείς στα απολύτως απαραίτητα, να «χτυπήσεις» στις εστίες μικροβίων που μπορεί να έχει κάθε δωμάτιο και έτσι να πετύχεις το στόχο σου: σπίτι πεντακάθαρο, χωρίς να χάσεις πολύτιμο χρόνο.

Στην κρεβατοκάμαρα Στρώνεις το κρεβάτι, διπλώνεις τα ρούχα, ανοίγεις τις κουρτίνες... Aυτές οι δουλειές καλύπτουν περισσότερο θέματα αισθητικής και όχι καθαριότητας. Αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει -ιδίως αν έχεις αλλεργίες ή επιτρέπεις στο κατοικίδιό σου να εισέλθει στο χώρο- είναι να απαλλαγείς από τη σκόνη και τους αλλεργιογόνους οργανισμούς.

Κάνε το ελάχιστο Ξεσκόνισμα και σκούπισμα μία φορά την εβδομάδα. Το ξεσκονόπανο πρέπει να περάσει σχολαστικά από όλες τις εσοχές των κομοδίνων, ενώ η σκούπα να μπει και κάτω από το κρεβάτι και τα κομοδίνα. Αν είσαι αλλεργική στη σκόνη, προτίμησε τα ξεσκονόπανα με microfiber, τα οποία «μαζεύουν» τη σκόνη, χωρίς να τη διαχέουν στο χώρο. Επιπλέον, προτίμησε ηλεκτρικές σκούπες με ενισχυμένα φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα και φρόντιζε να αλλάζεις τη σακούλα ανά εβδομάδα ή και αμέσως μετά το σκούπισμα αν υπάρχουν οργανικές ακαθαρσίες (για παράδειγμα, ψίχουλα).

Αν θέλεις κάτι παραπάνω - Άλλαζε σεντόνια συχνότερα, ιδίως αν έχεις υπόνοιες ότι κυκλοφορούν ακάρεα. Πλένε τα στο πλυντήριο τακτικά και άφησε τα να στεγνώνουν στον ήλιο. - Προμηθεύσου ένα καθαριστή αέρα με φίλτρο HEPA. Φιλτράρει τα αιωρούμενα σωματίδια και μειώνει το ποσοστό σκόνης στον αέρα. Στην περίπτωση που δεν δίνεις σε εξωτερικά συνεργεία καθαρισμού τα χαλιά και τις μοκέτες σου, καθάρισέ τα με έναν ατμοκαθαριστή μία φορά το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο θα βεβαιωθείς ότι εξουδετέρωσες κάθε αλλεργιογόνο μικροοργανισμό. - Πλένε και τα μαξιλάρια, τα κουβερλί καθώς και τα καλύμματα του κρεβατιού τουλάχιστον κάθε δύο μήνες, ώστε να απαλλαγείς από τη σκόνη.

Στο καθιστικό Νιώθεις ενοχές για τα σκουπιδάκια που έκρυψες προσωρινά κάτω από το χαλί; Καλό είναι να επανορθώσεις γρήγορα. Αυτό που επιβάλλεται να κάνεις στο καθιστικό δεν είναι μόνο ξεσκόνισμα και σκούπισμα, αλλά και καθάρισμα των τηλεχειριστηρίων. Ακόμη και αν φαίνονται καθαρά, να τα καθαρίζεις πάντα σαν να φιλοξενούσαν έναν ολόκληρο κόσμο μικροβίων.

Κάνε το ελάχιστο Ξεσκόνιζε και σκούπιζε το καθιστικό περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που πάσχεις από αλλεργίες ή άσθμα.

Αν θέλεις κάτι παραπάνω - Καθάρισε με ένα υγρό μαντιλάκι τα τηλεχειριστήρια, το «ποντίκι», το μάους παντ και το πληκτρολόγιο του Η/Υ σου, μία φορά την εβδομάδα - ιδίως αν κάποιος από την οικογένειά σου είναι άρρωστος. - Αφαίρεσε τους λεκέδες από τα χαλιά τη στιγμή που δημιουργούνται. Άπλωσε τοπικά ένα ειδικό καθαριστικό προϊόν και άφησέ το να δράσει.

Στην κουζίνα Αν διάβαζες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η τουαλέτα μπορεί να είναι πιο καθαρή (όσον αφορά στα μικρόβια) από τους πάγκους της κουζίνας, θα το πίστευες; Κι όμως, στους πάγκους της κουζίνας μπορεί να βρεθούν παθογόνοι μικροοργανισμοί, όπως ο στρεπτόκοκκος και η σαλμονέλα, αφού δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν τα περισσότερα ισχυρά απολυμαντικά.

Κάνε το ελάχιστο - Καθάριζε το σφουγγαράκι κουζίνας που χρησιμοποιείς και φροντίσε να το αντικαθιστάς με καινούργιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στους μικρούς του πόρους βρίσκουν καταφύγιο μικροοργανισμοί και βρωμιές, τους οποίους κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να καθαρίσεις μία επιφάνεια, τους διασπείρεις. Για να το καθαρίσεις, μπορείς απλούστατα να το βάλεις στο πλυντήριο πιάτων ή να το τοποθετήσεις -βρεγμένο- στο φούρνο μικροκυμάτων για ελάχιστα δευτερόλεπτα (με μεγάλη προσοχή). Για να διατηρείς τους πάγκους εργασίας καθαρούς, χρησιμοποίησε χαρτί κουζίνας.

Αν θέλεις κάτι παραπάνω - Ψέκασε τους πάγκους και τις επιφάνειες κοπής με ένα αντιμικροβιακό σπρέι, μετά από την ετοιμασία κάθε γεύματος. Άφησέ το να δράσει και ξέπλυνε καλά. - Καθάρισε το χερούλι του ψυγείου, των ντουλαπιών ή το ακουστικό του τηλεφώνου μετά από την ετοιμασία κάθε γεύματος, με ένα καθαριστικό με αντιμικροβιακή δράση, για να εμποδίσεις τη διασπορά μικροβίων.

Στο μπάνιο Ο νιπτήρας, το σιφόνι, ακόμη και το τηλέφωνο του ντους μπορεί να δώσουν καταφύγιο σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

Κάνε το ελάχιστο - Χρησιμοποίησε υγρά μαντιλάκια με αντιμικροβιακή δράση για να καθαρίζεις τακτικά. Καλό είναι να τα αφήνεις κοντά στην τουαλέτα, στην περίπτωση που τα χρειαστεί κάποιος καλεσμένος σου. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθάρισε τα είδη υγιεινής με ένα υγρό με αντιμικροβιακή δράση.

Αν θέλεις κάτι παραπάνω - Σφουγγάρισε το δάπεδο, μία φορά την εβδομάδα, χωρίς να ξεχάσεις τα σημεία πίσω από την κολόνα του νιπτήρα ή τη βάση της λεκάνης! - Ψέκασε το μπάνιο και το εσωτερικό της κουρτίνας με ένα αραιωμένο απολυμαντικό υγρό, μετά από κάθε ντους, για να εμποδίσεις την ανάπτυξη μούχλας. Άσ' το να δράσει για μερικά λεπτά και ξέβγαλέ το. - Αντικατάστησε την κουρτίνα του μπάνιου κάθε 6 μήνες. Επιπλέον κάθε έξι μήνες, φρόντισε να καθαρίζεις καλά το καλάθι για τα άπλυτα. - Καθάρισε τον κάδο του πλυντηρίου μία φορά το μήνα, βάζοντας να δουλέψει με λίγη μαγειρική σόδα στο πρόγραμμα των 900 C. - Απολύμανε το ντισπένσερ του κρεμοσάπουνου, αλλά και τις σωλήνες του καλοριφέρ στο οποίο στεγνώνεις τις πετσέτες.

Διαφημίσεις

Διάβασα όλα τα άρθρα, πολύ χρήσιμα. ¨οντως στα συρτάρια αν βάλεις διαχωριστικά και διπλώσεις όμορφα ρούχα κλπ κερδίζεις πολύ χώρο. και οι συμβουλές για την καθαριότητα πολύ χρήσιμες, όμως ακόμα και αυτά που προτείνει το άρθρο θέλουν πολύυυυ χρόνο αν έχεις μεγάλο σπίτι....ουφφφφ!

Wgl2p3.png

kHoQp2.png

Διαφημίσεις

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

Δημιουργήστε νέα εγγραφή

Σύνδεση

Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...