Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• On 27/12/2024 at 8:14 ΜΜ, Makelen είπε:

Να σε ρωτησω κατι; αν ξερεις. Αν μεινω εγκυος, τα κροσυντηρημενα εμβρυα ειναι απο πριν κλεισω τα 39. Ενω οταν κανω την-τις ετ, θα ειμαι 42 κοντα στην αυχενικη. Σε αυτη την εξεταση μετρανε την τωρινη μου ηλικια ή την ηλικια των εμβρυων;? 

Την ίδια απορία έχω και εγώ.Στις 2/1 έχω αυχενική και δεν ξέρω τι θα γίνει.Εβαλα δύο έμβρυα,ένα παλιό από το 2021 και ένα καινούριο που κάναμε τον Σεπτέμβρη του 2024.Επιασε μόνο το ένα,αλλά δεν ξέρουμε ποιο.Αρα θα μου βγάλουν δύο διαφορετικά ποσοστά?Θα βάλουν μέσο όρο?Δεν έχω ιδέα,μεγάλο μπερδεμα

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια βοήθεια! Το αστέρι μου αποφάσισε να εγγράψει το αυτοκίνητό του εκεί...και βλέπω ότι οι ασφάλειες είναι πανάκριβες. Δεν βρίσκω τίποτα κάτω από 900 λίρες (εάν πληρώσουμε annually), η comprehensive (που υποθέτω ότι είναι η μικτή) από την third party, fire and theft δεν βλέπω να έχει μεγάλη διαφορά, και υπολογίζω ότι όλο αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε 0 years of no claim (και λογικό, αφού τόσα χρόνια το οδηγούσαμε εδώ και πρώτη φορά το ασφαλίζουμε εκεί). Έχω καταλάβει ότι μας συμφέρει να βάλουμε μεγάλη απαλλαγή (υπολογίζω 300 λίρες) για να μειωθεί το ασφάλιστρο και επίσης ότι αν πληρώνουμε με το μήνα θα μας βγει ο κούκος αηδόνι....Έχετε άλλα tips? Είμαι γενικώς πολύ απογοητευμένη με αυτό, γιατί δεν υπήρχε λόγος τώρα να μπούμε σε τέτοιου είδους έξοδο... εδώ πληρώνουμε ασφάλεια 600 ευρώ τον χρόνο για το αυτοκίνητο...

Κορίτσια βοήθεια! Το αστέρι μου αποφάσισε να εγγράψει το αυτοκίνητό του εκεί...και βλέπω ότι οι ασφάλειες είναι πανάκριβες. Δεν βρίσκω τίποτα κάτω από 900 λίρες (εάν πληρώσουμε annually), η comprehensive (που υποθέτω ότι είναι η μικτή) από την third party, fire and theft δεν βλέπω να έχει μεγάλη διαφορά, και υπολογίζω ότι όλο αυτό οφείλεται στο ότι έχουμε 0 years of no claim (και λογικό, αφού τόσα χρόνια το οδηγούσαμε εδώ και πρώτη φορά το ασφαλίζουμε εκεί). Έχω καταλάβει ότι μας συμφέρει να βάλουμε μεγάλη απαλλαγή (υπολογίζω 300 λίρες) για να μειωθεί το ασφάλιστρο και επίσης ότι αν πληρώνουμε με το μήνα θα μας βγει ο κούκος αηδόνι....Έχετε άλλα tips? Είμαι γενικώς πολύ απογοητευμένη με αυτό, γιατί δεν υπήρχε λόγος τώρα να μπούμε σε τέτοιου είδους έξοδο... εδώ πληρώνουμε ασφάλεια 600 ευρώ τον χρόνο για το αυτοκίνητο...

περίμενε, μπορεις να πάρεις από ελλάδα no claims bonus. θα σου γράψω αύριο βράδυ και για αυτό και για τα αλλα που ρωτούσες

Διαφημίσεις

Επίσης με βάση αυτό το σάιτ http://www.leeds.gov.uk/residents/Pages/Benefits-Calculator.aspx βγαίνει ότι δικαιούμαστε ένα ποσό για housing benefit. Υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι τέτοιο???

Αλις με βαση το μισθο που μου ειχες πει δεν νομιζω να δικαιουστε housing benefit. Αυτο το δικαιουσαι οταν ο ενας ειναι ανεργος και ο αλλος παιρνει πολυ χαμηλο μισθο...

Eleni

bd5c7983f7.png

Αλις με βαση το μισθο που μου ειχες πει δεν νομιζω να δικαιουστε housing benefit. Αυτο το δικαιουσαι οταν ο ενας ειναι ανεργος και ο αλλος παιρνει πολυ χαμηλο μισθο...

Το θέμα είναι πως και εγώ και ο άντρας μου βάλαμε τα στοιχεία στο calculator και μας βγήκε ότι δικαιούμαστε 80 λίρες την εβδομάδα. Καλά, μη φανταστείς ότι βγάζουμε και κάτι φοβερό. 30.000 μικτά τον χρόνο....

Επίσης, με τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τι γίνεται? Έχω ακούσει πολύ διαφορετικά ποσά από διάφορους....

Βασικά προσπαθώ να βγάλω ένα πρόγραμμα για τα οικονομικά μας μέχρι Δεκέμβριο, προσπαθώντας να λάβω υπόψιν ό,τι είναι δυνατόν, για να δω πόσο μπορούμε να ανοιχτούμε με αγορές... Ευτυχώς το αυτοκίνητο δεν μπορεί να εγγραφεί σήμερα, υπάρχει μια διαδικασία που παίρνει 10 μέρες, οπότε το γλίτωσα το εγκεφαλικό για την ώρα, και θα έχω και χρόνο να προετοιμαστώ με χαρτιά από τις ασφαλιστικές για το bonus malus όταν η travellingmum μου πει αυτά που γνωρίζει το βράδυ, αλλά για τα τέλη με ενδιαφέρει για να βγάλω πρόγραμμα....

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην ανοιχτείς, γιατί όσα και να έχεις υπολογίσει ως έξοδα, στην πορεία θα εμφανιστούν κι άλλα.

Κανόνισε πρώτα τα πάγια και όταν δεις ότι υπάρχουν έξτρα χρήματα (μετά από κανένα τρίμηνο), κάνεις όσες αγορές αντέχει η τσέπη σου.

Διαφημίσεις

Εμεις δεν καταφεραμε να μεταφερουμε bonus malus απο Ελλαδα. Οι ασφαλιστικες εδω ζητουν βεβαιωση για no claims απο την ασφαλιστικη (δεν δεχονται του πρακτορειου, θελουν τον underwriter στη δικη μας περιπτωση την Εθνικη Ασφαλιστικη). Το εγγραφο το θελουν φυσικα στα Αγγλικα. Με τα χιλια δυο και μετα απο ποσα τηλεφωνα, η Εθνικη μας εστειλε μια βεβαιωση στα Ελληνικα και αρνηθηκε να στειλει οτιδηποτε στα Αγγλικα. Δεν μπηκαμε στη διαδικασια να δουμε τι θα κοστισει η επισημη μεταφραση οποτε πληρωνουμε χωρις να εχουμε no claims bonus.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Εμάς ο Φοίνικας μας έστειλε μία βεβαίωση στα Αγγλικά και μάλλον μας κάνει, και επειδή είμαστε ασφαλισμένοι σε αυτούς δύο χρόνια φαντάζομαι ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το 2 years no claim τουλάχιστον.... Για την Εθνική thanks for the tip, να ξέρω τι με περιμένει.... Με τα τέλη κυκλοφορίας τι παίζει?

Δεν ξερω ακριβως, γι' αυτο και δεν σου εγραψα. Νομιζω οτι δεν ειναι απο την αρχη του καθε χρονου οπως στην Ελλαδα, αλλα απο τη μερα που περναει στην ιδιοκτησια σου το αυτοκινητο. Ασχοληθηκε ο αντρας μου οποτε δεν ξερω ποσο. Δες εδω, μπορει να σε βοηθησει.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

καλησπερα.

Αλις, καλα εκανες και πηρες την ασφαλεια απο το φοινικα, μπορει να μη τη δεχτουν ολες οι ασφαλιστικες αλλα οι μεγαλες θα τη δεχτουν. Εμεις πηραμε απο την allianz που ηταν στα αγγλικα και απο την εθνικη στα ελληνικα (δεν ειχαμε προβλημα, μας την εστειλαν αμεσως) και δωσαμε 30λιρες για να τη μεταφρασουμε εδω. Μας συνεφερε γιατι γλυτωσαμε πολυ περισσοτερα.

Για τα τελη κυκλοφοριας ειναι οπως τα λεει η peek, ξεκιναει απο τοτε που αγορασεις/εγγραψεις το αυτοκινητο και σχετιζεται με το μεγεθος της μηχανης και τα emissions CO2. Οσο πιο παλιο το αυτοκινητο και λιγοτερο φιλικο προς το περιβαλλον τοσο μεγαλυτερα τα τελη κυκλοφοριας. Νομιζω ομως για ΙΧ δε φευγει περισσοτερο απο 250 λιρες το χρονο στη χειροτερη (μπορει να κανω και λαθος).

Child tax credits δικαιουστε ειτε δουλευετε ειτε οχι. Working tax credits ειναι μονο αν δουλευει τουλαχιστον ο ενας απο εσας και τουλαχιστον 16 ωρες την εβδομαδα. Αυτο που δεν δικαιουστε αν δε δουλευετε και οι δυο ειναι το childcare element. Ολα τα tax credits (και τα υπολλοιπα benefits) εχουν να κανουν με εσοδα και εξοδα, δηλαδη μικτο εισοδημα, εξοδα για ασφαλιστρα, αριθμο παιδιων, ποσο νοικι και council tax πληρωνεις κ.α. Εχω την εντυπωση, χωρις να ειμαι σιγουρη, οτι tax credits θα ερχισετε να παιρνετε απο τη νεα φορολογικη χρονια το απριλη, αλλα πρεπει να κανεις την αιτηση τωρα. Αυτο που σου λεω ομως τωρα το εχω ακουσει ετσι απο καποιους και αλλιως απο αλλους, οποτε επιφυλασσομαι, ισως να τα δικαιουστε και αμεσα.

Νομιζω ειχαμε μιλησει για το calculator sto turn2us, ετσι; Βαλ'τα ολα εκει και δες τι βγαζει. Να θυμασαι οτι αυτο ειναι απλως ενα estimate και οτι δε θα ξερεις σγουρα τι παιζει μεχρι να ερθετε εδω και να γινουν processed οι αιτησεις σας. Οποτε μεχρι τοτε μην ανοιγεστε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Όντως για τα τέλη κυκλοφορίας είναι όπως τα λες, αλλά μάλλον πάει και πάνω από 250 τον μήνα. Για το δικό μας πάει 250 ακριβώς, το έχω καρατσεκάρει. Ούτως ή άλλως τελικά την εγγραφή θα την κάνουμε αρχές Νοεμβρίου (και θα δούμε πώς θα στείλουμε τις πινακίδες στην Ελλάδα για να τις καταθέσει κάποιος άλλος στην εφορία).

Δεν θυμάμαι να είχαμε πει τίποτα για το calculator στο turn2us μαζί, αλλά θα το χρησιμοποιήσω! Εννοείται ότι στο πρόγραμμά μας δεν έχω υπολογίσει απολύτως τίποτε από όλα αυτά, ούτε καν το child benefit Έχω τρεις ερωτήσεις τώρα, η μία για τα benefits, tax credits, η άλλη γενικότερης φύσεως και η άλλη είναι για το Apostille

1. με βάση αυτό το calculator μπορώ να υπολογίσω τα πάντα? Δλδ θα δω τι δικαιούμαι γενικώς, ή πρέπει να πάω σε κάποια συγκεκριμένη υπηρεσία που θα με καθοδηγήσει και θα μου πει τι δικαιούμαι? Ή θα πρέπει να τα ψάξω ένα ένα μέσω ίντερντε και να βρω "μόνη μου" τι δικαιούμαι?

2. Φτάνοντας εκεί, τι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνω? (πχ, να εγγράψω τα παιδιά κι εμένα στον gp?)

3. Στα πιστοποιητικά που πήρατε από Ελλάδα, βάλατε σφραγίδα της Χάγης? Και τα πήγατε μεταφρασμένα, τα μεταφράσατε εκεί ή τα μετέφρασε μόνη της η υπηρεσία (συγνώμη, ξέρω ότι έχει απαντηθεί κάπου αυτό το τελευταίο, αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω με μια γρήγορη ματιά.... νομίζω ότι κάποια είχε πει ότι δεν μετέφρασε τίποτα η ίδια ούτε εδώ ούτε εκεί).

Κορίτσια, ελπίζω να μην πιστεύετε ότι εκμεταλλεύομαι την καλή σας διάθεση και δεν ψάχνω μόνη μου... πραγματικά ο χρόνος μου είναι πάρα πολύ περιορισμένος, έχω και τα παιδιά μόνη μου εδώ, και όσο πλησιάζει η ημέρα της αναχώρησης αγχώνομαι όλο και περισσότερο...

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...