Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

Καλησπέρα!! Μου το κάνανε την 18 η μερα του κυκλου μου!! Και εδειξε οτι ήταν πολυ καλή μέρα ( ετσι μου ειπαν).Το δικό μου πρωτοκολλό περιλαμβάνει ciclacur 6 /μέρα , utrogestan 6/μερα ( στομα και κολπος), salospir 100mg, αντιπηκτικη ενεση και για λίγες μερες ειχα πάρει κορτιζονη ( μικρη δοση) και vimbramycin αντιβιωση. Οι δοσεις ciclacur και utrogestan μπορει να φανουν υπερβολικες αλλα δυστυχως ο δικος μου οργανισμός δεν παραγει. Πριν και κατα την εμβρυομεταφορα μου πηραν αιμα για οιστραδιολη και προγεστερονη.

Χρόνια πολλά Νικολέτα μου και καλή επιτυχία!!!ήσουν ατυχη τις δύο προηγούμενες φορές αλλά τώρα είναι πολύ θετικά όσα λες...καινούργια δοτρια τέλειες βλαστοκυστες...έχεις πολλές ελπίδες...να είσαι αισιόδοξη κοριτσακι μου και θα ερθει το γιορτινό σου δώρο...στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!

• Μου αρέσει 1

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

biggi emena ektos apo ti mastoura pou entaxei palevete mou prokalesan foveri duskoiliotita! asta na pane! den tin xana patao. ase pou telika se dunatous ponous den me voithisan (p.x mesi i donti)

nai ibuprofen einai i drastiki ousia alla den thumamai tin onomasia tou siropiou. kai stin ellada exoun arxisei na to sustinoun alla uparxei mono 1 antigrafo pou kukloforei se siropi stin Ellada (algofren) edo de thumamai pos legete.

Εγώ μαστούρα μόνο με τα Zirtek :D

Παιδικό σιρόπι ιβουπροφαίνης υπάρχει με πολλές ονομασίες, μπορείς να το βρεις και σκέτο Ibuprofen suspension (γενόσημο) αλλιώς υπάρχουν και οι μάρκες π.χ. Nurofen for Children, Calprofen.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Εγώ μαστούρα μόνο με τα Zirtek :D

Παιδικό σιρόπι ιβουπροφαίνης υπάρχει με πολλές ονομασίες, μπορείς να το βρεις και σκέτο Ibuprofen suspension (γενόσημο) αλλιώς υπάρχουν και οι μάρκες π.χ. Nurofen for Children, Calprofen.

nai to calpofren elega!

nai edo uparxei stin ellada mono to algofren.

zirtek den exo parei alla kai me to co-codamol mia xara mastoura enoiotha. alla to allo itan pou den palevotan me tpt!

uDLqp1.png

ta farmaka epitrepontai eidika an exoun k iatriki suntagi

Ναι, να πάρεις ένα φάρμακο μήπως χρειαστεί το παιδί στην πτήση, όχι να μεταφέρεις ολόκληρο φαρμακείο!

Δεν μπορείς ας πούμε να πάρεις σιρόπια αβέρτα, Mucosolvan, Depon, Ponstan, αντιβίωση και να πεις "ξέρετε τα θέλω μαζί μήπως χρειαστεί να πάρει κάποιο από αυτά το παιδί κατά τη διάρκεια της πτήσης" :tongue:

Αν θέλεις να μεταφέρεις ποσότητα σιροπιών, όπως σκέφτεται να κάνει η Άλις, τα βάζεις στις αποσκευές σου και ξεμπερδεύεις. Είναι και πιο βολικό έτσι, γιατί δεν χρειάζεται να τα κουβαλάς.

Για το παιδί μπορείς να πάρεις και νερό ή γάλα σε μεγαλύτερη ποσότητα από 100ml στην πτήση, σε βάζουν να το δοκιμάσεις συνήθως (όταν πετάς από Αγγλία, τους Έλληνες δεν τους νοιάζει).

Πάντως ο γενικός κανόνας είναι ότι στο αεροπλάνο δεν μπορείς να πάρεις υγρά και ρευστά σε συσκευασίες άνω των 100ml και στις βαλίτσες δεν μπορείς να βάλεις υγρά που είναι ευφλεκτα (π.χ. οινόπνευμα, λάδι) άσχετο που πολλοί το κάνουν.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Διαφημίσεις

zirtek den exo parei alla kai me to co-codamol mia xara mastoura enoiotha. alla to allo itan pou den palevotan me tpt!

Έχω κι άλλα να σου προτείνω για ώρα ανάγκης, co-dydramol, co-proximal, γενικώς ό,τι έχει co- :lol:

Το Ζιρτέκ κυρίως υπνηλία φέρνει, όχι μαστούρα, αλλά στην ανάγκη... :P

(Πλάκα κάνω, μην τα πάρεις σοβαρά)

nai kala farmakeio olokliro den mporeis alla 1 ponstan kai 1 depon mporeis. to exo kanei. alla de nomizo na uparxei k logoas gia parapano ao 1 mpoukali mias kai leigoun suntoma. alla nai panta einai poio eukolo na ta valeis sti valitsa.

ego tan ta eixa parei itan arrostos o mikros kai ontos mporei na ta xreiazomoun.

uDLqp1.png

Έχω κι άλλα να σου προτείνω για ώρα ανάγκης, co-dydramol, co-proximal, γενικώς ό,τι έχει co- :lol:

Το Ζιρτέκ κυρίως υπνηλία φέρνει, όχι μαστούρα, αλλά στην ανάγκη... :P

(Πλάκα κάνω, μην τα πάρεις σοβαρά)

:P:p:p

den xanaperno kodeini leme!!!!!!!!:P:p

uDLqp1.png

καταρχην σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

60 ώρες τη βδομαδα?12 ώρες τη μερα δηλαδή??? μηπως ήταν τυπογραφικο λαθος???

αυτα τα observations που λες ειναι προειδοποιημενα ή μπουκαρει όποτε θελει ο επιθεωρητης? και ξερεις απο πριν τι ακριβως ελεγχει?

γενικα θεωρω τον εαυτο μου ευσυνηδειτο και ακομη κι εδω που δε μας ελεγχουν παντα κανω σχεδιο μαθηματος και προετοιμαζομαι αρκετα ,Ωστοσο πες οτι κατι δεν τους ικανοποιησει και σεε διωξουν τουλαχιστον δικαιουσαι ταμειο ανεργιας ή τρελενεσαι μεχρι να βρεις κατι αλλο?κι αν σε απολυσουν ειναι δυνατον ποτε να ξανανοιξει πορτα σχολειου για σενα??ψιλοκουφο θα μου φαινόταν...

γενικα συμβαινει να μη μενουν ευχαριστημενοι

με τη δουλεια καποιου εφοσον ειναι συνεπης και εργατικος μονο και μονο επειδη το στυλ διδασκαλιας του δεν ειναι αυτο που εχουν στο νου τους? το ρωταω αυτο γιατι σιγουρα καποια πραγματα θα τα αντιλαμβανομαστε αλλιως και η προσαρμογη υποθετω δε γινεται αμεσα.

οι μαθητες της πρωτοβαθμιας απο συμπεριφορα πως πανε?εδω -στο δικο μου μαθημα που ειναι πιο δημιουργικο και ελευθερο,μου βγαζουν τον αδοξαστο μεχρι να συμφωνησουν να μην εκφραζουν τοσο θορυβωδως τον ενθουσιασμο τους-μεσογειακο τεμπεραμεντο γαρ..αλλα τουλαχιστον συμμετεχουν και πολλα παιδια σε εκπλησσουν ευχαριστα!

Καταρχην να ξεκινησω με το οτι δεν ηταν τυπογραφικο λαθος οι 60 ωρες την εβδομαδα. Το σχολειο ξεκιναει 8.30-9.00, τα παιδια σχολανε 3.30 και εσυ μενεις κανα δυο ωρες συνηθως για meetings. μετα τα μιτινγκ εχεις να διορθωσεις, εχεις να προετοιμασεις μαθηματα, εχεις να γραψεις reports για μαθητες, να απαντησεις σε εμαιλ, οποτε συνηθως αλλες δυο ωρες. Εγω εφευγα 5.30-6 καθε μερα απο το σχολειο και εκανα αλλες δυο ωρες δουλεια οταν εφτανα στο σπιτι. Τωρα αν δουλευεις χρονια αυτες οι ωρες μειωνονται γιατι εχεις ηδη ετοιμα πλανα μαθηματος, εχεις αρχειο με αιχνιδια, κουιζ ,οπτικοακουστικο υλικο, φωτοτυπιες γενικα που δινεις στους μαθητες κλπ οποτε δε χρειαζεσαι τοσο χρονο να τα προετοιμασεις. Για καθηγητη που ξεκιναει ομως ειναι στανταρντ οι 60 ωρες, θελει αρκετη δουλεια.

Δεν αρκει να εισαι συνεπης και εργατικος πρεπει και να φερνεις αποτελεσματα. Αυτους τους νοιαζουν τα αποτελεσματα. Φυσικα και εκτιμουν την εργατικοτητα αλλα πρεπει να συνοδευεται απο αποτελεσματικοτητα. Αν δηλαδη εσυ εχεις ενα γκρουπ παιδιων που δεν ενδιαφερονται και τρεχουν απλα γυρω γυρω και προλες τις προσπαθειες δεν μπορεις να τους κανεις να ενδιαφερθουν συστηματικα, τοτε το φτιαξιμο ειναι με σενα και θα κριθεις ανεπαρκης.

Αν βρεθεις χωρις δουλεια φυσικα δικαιουσαι το επιδομα αν βεβαια ειναι και ο αντρας σου ανεργος η' χαμηλομισθος. Να εχεις υποψη σου ομως οτι τα βοηθηματα του κρατους ειναι ισα ισα για να μπορεις να επιβιωνεις. Δεν μπορουν δλδ να σε στηριξουν μακροπροθεσμα...

Η αποψη μου ειναι οτι αυτη η δουλεια επειδη εχει τρεξιμο και παααρα πολυ κοπο να μαθεις το αγγλικο συστημα και να κανεις το μαθημα οπως το θελουν αυτοι, δεν αξιζει να την κυνηγησεις για ενα χρονο μονο. Δηλαδη θα πρεπει να ειναι μια συντονισμενη προσπαθεια που θα διαρκεσει 5-6 χρονια για να πεις οτι και μισθολογικα θα αξιζει κατι και θα φτασεις να παιρνεις ενα αξιοπρεπες ποσο.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Εγω ουδέποτε μετέφερα φάρμακα ... Αν αρρωστησουν στην Αγγλία δεν θα τα πάτε γιατρό; Δεν θα σας δώσει φάρμακο ο γιατρός; Γιατι κουβαλάτε εσείς;

Οι γιατροι στην Αγγλια δυσκολα γραφουν φαρμακα. Εγω εχω τυχει δυο φορες που χρειαστηκα αντιβιωση και ο γιατρος ελεγε οτι για βρογχιτιδα δε γραφουν φαρμακα. Επρεπε να παθω δυσπνοια για να μου δωσει αντιβιωση. Τα ιδια και με ρινιτιδα που απο το μπουκωμα μου ερχοταν εμμετος και δε μπορουσα να παρω ανασα. Μου ελεγε ο γιατρος να κανω τσαι και να εισπνεω τους υδρατμους απο το φλυτζανι:? Τελικα μια μαμα ενος μαθητη μου Ελληνιδα και γιατρος μου λεει "μην ακους τετοιες βλακειες, θα σου δωσω εγω ενα αουγμεντιν να παρεις 3 μερες και θα σαι περδικι". Οπως και εγινε και ηρεμησα...

Επισης καποια φαρμακα δεν τα βρισκεις οπως πχ κατι σταγονες που παιρνω για το στομαχι. Εχω ρωτησει το γιατρο και μου ειπε οτι δεν κυκλοφορουν στην Αγγλια και ετσι τις παιρνω απο Ελλαδα.

Τελος ειναι μερικες φορες που χρειαζεσαι αμεσα αντιβιωση πχ σε ουρολοιμωξεις που αν περιμενεις ποοοτε θα κλεισεις ραντεβου να παρεις οτιδηποτε, εχει προχωρησει το μικροβιο και εν τω μεταξυ υποφερεις. Αυτη ειναι μια λοιμωξη που εξελισσεται αμεσα και γιαυτο αν καποιος παθαινει συχνα πρεπει οπωσδηποτε να χει μια αντιβιωση στο σπιτι.

Eleni

bd5c7983f7.png

Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ, δλδ να έχω ένα dexarhina spray, αν πχ συναχωθώ και δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά (λόγω στραβού διαφράγματος το βράδυ μόνο προς το ένα πλάι μπορώ να κοιμηθώ, αν συναχωθώ κιόλας, άστα...), σιγά μην τρέχω στον γιατρό για ένα δικό μου συνάχι. Να έχω μία αντιβίωση για ουρολοίμωξη (για μένα πάντα μιλάω), γιατί όντως μέχρι να πας για καλλιέργεια και να βγουν αποτελέσματα όντως υποφέρεις, ε, να έχω και κανένα αντιπυρετικό για τα παιδιά για τις πρώτες μέρες που δεν θα ξέρουμε πού πάν τα τέσσερα, κάτι τέτοια, δεν θα πάρω και ολόκληρο φαρμακείο μαζί μου! Και γενικώς για ένα συνάχι δεν πάω τα παιδιά στον γιατρό. Ερωτήσεις:

1. Αυτό το τύπου depon για παιδιά θέλει συνταγή?

2. Επίσης, εάν πχ χρειαστούμε για κάποιο από τα παιδιά γιατρό στη μέση της νύχτας τι κάνουμε?

3. Τέλος ( ο λόγος το λέει), εδώ τα παιδιά αρρωσταίνουν συνέχεια στους παιδικούς σταθμούς (από ό,τι ακούω γύρω μου, εγώ δεν τα έχω στείλει ποτέ), εκεί τι γίνεται? Μήπως λόγω κρύου το φαινόμενο αυτό δεν είναι τόσο έντονο? (υποτίθεται ότι με το κρύο δεν επιβιώνουν πολλοί ιοί, αν δεν κάνω λάθος).

Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ, δλδ να έχω ένα dexarhina spray, αν πχ συναχωθώ και δεν μπορώ να αναπνεύσω καλά (λόγω στραβού διαφράγματος το βράδυ μόνο προς το ένα πλάι μπορώ να κοιμηθώ, αν συναχωθώ κιόλας, άστα...), σιγά μην τρέχω στον γιατρό για ένα δικό μου συνάχι. Να έχω μία αντιβίωση για ουρολοίμωξη (για μένα πάντα μιλάω), γιατί όντως μέχρι να πας για καλλιέργεια και να βγουν αποτελέσματα όντως υποφέρεις, ε, να έχω και κανένα αντιπυρετικό για τα παιδιά για τις πρώτες μέρες που δεν θα ξέρουμε πού πάν τα τέσσερα, κάτι τέτοια, δεν θα πάρω και ολόκληρο φαρμακείο μαζί μου! Και γενικώς για ένα συνάχι δεν πάω τα παιδιά στον γιατρό. Ερωτήσεις:

2. Επίσης, εάν πχ χρειαστούμε για κάποιο από τα παιδιά γιατρό στη μέση της νύχτας τι κάνουμε?

3. Τέλος ( ο λόγος το λέει), εδώ τα παιδιά αρρωσταίνουν συνέχεια στους παιδικούς σταθμούς (από ό,τι ακούω γύρω μου, εγώ δεν τα έχω στείλει ποτέ), εκεί τι γίνεται? Μήπως λόγω κρύου το φαινόμενο αυτό δεν είναι τόσο έντονο? (υποτίθεται ότι με το κρύο δεν επιβιώνουν πολλοί ιοί, αν δεν κάνω λάθος).

To calpol (depon) ειναι διαθεσιμο χωρις συνταγη και το υπαρχει και στο σουπερ μαρκετ. Ας εχεις παντα λιγο στο σπιτι, εδω δεν υπαρχουν διανυκτερευοντα φαρμακεια. Βεβαια τα μεγαλα σουπερ ειναι ανοιχτα μεχρι τις 10, και καποια 24 ωρες (εκτος κυριακης) αλλα ξερεις το νομο του μερφυ...

Εγω δεν ειχα ποτε θεμα με αρρωστιες ουτε στην Ελλαδα ουτε εδω κι ετσι δε μπορω να σε βοηθησω. Εδω δεν εμβολιαζουν (συνηθως) κατα της ανεμοβλογιας, οποτε αν θελεις να το κανεις ή θα πρεπει να το κανεις εδω ιδιωτικα (50-100 λιρες το καθε παιδι) ή να το κανονισεις στην Ελλαδα.

Στη μεση της νυχτας αν ειναι σοβαρο (πολυ υψηλος πυρετος που δεν πεφτει πχ) θα πας στα επειγοντα (Α&Ε) στο κοντινοτερο νοσοκομειο. Αν δεν εισαι σιγουρη υπαρχει ενα νουμερο το NHS direct οπου παιρνεις τηλεφωνο, λες τα συμπτωματα και σε συμβουλευουν αναλογως. Επισης υπαρχει και ο out of hours gp, παλι το nhs direct θα σε συμβουλεψει ποιος ειναι εκεινη τη μερα/νυχτα και τι να κανεις. Προσωπικα τους εχω βρει πολυ εξυπηρετικους.

στην ουρολοιμωξη δεν κανουν καλλιεργεια εδω σου δινουν ενα γενικο αντιβιοτικο. Τωρα ααν επιμεινει, αλλαξεις αντιβιωση και παλι επιμενει τοτε θα σου κανουν καλλιεργεια και αντιβιογραμμα.

Eleni

bd5c7983f7.png

Όχι, αυτό το παίρνεις και από σούπερ μάρκετ.

Εξαρτάται. Μερικά surgeries έχουν ένα τηλέφωνο ανάγκης που το απαντάνε νοσοκόμες ή εφημερεύων γιατρός, αλλιώς μπορείς να τηλεφωνήσεις στη γραμμή βοήθειας του NHS (όπου αρχικά θα μιλήσεις με προσωπικό γραμματείας, αν δεν μπορέσουν να σε βοηθήσουν θα σε καλέσει νοσοκόμα και αν κι αυτή δεν μπορέσει να σε βοηθήσει σε παραπέμπουν σε εξωτερικά ιατρεία ή σε κάποιο clinic που διανυκτερεύει). Ή μπορείς να κάνεις αυτό που κάνουν πολλές ελληνίδες μαμάδες, να πάρεις δηλαδή τηλέφωνο τον παιδίατρό σου στην Ελλάδα για να σε κατευθύνει ;)

Για πολύ επείγοντα περιστατικά μπορείς να καλέσεις ασθενοφόρο ή να πας σε νοσοκομείο.

Εμείς δεν έχουμε πάει παιδικό σταθμό μέχρι στιγμής, κυρίως για να αποφύγουμε τις αρρώστειες. Από φίλους και γνωστούς, δεν μπορώ να πω ότι έχω παρατηρήσει να υπάρχει διαφορά με την Ελλάδα, κάποια παιδάκια αρρωσταίνουν συνέχεια και άλλα είναι πιο ανθεκτικά. Μάλλον είναι στην κράση του παιδιού.

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...