Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

Καλησπέρα!! Μου το κάνανε την 18 η μερα του κυκλου μου!! Και εδειξε οτι ήταν πολυ καλή μέρα ( ετσι μου ειπαν).Το δικό μου πρωτοκολλό περιλαμβάνει ciclacur 6 /μέρα , utrogestan 6/μερα ( στομα και κολπος), salospir 100mg, αντιπηκτικη ενεση και για λίγες μερες ειχα πάρει κορτιζονη ( μικρη δοση) και vimbramycin αντιβιωση. Οι δοσεις ciclacur και utrogestan μπορει να φανουν υπερβολικες αλλα δυστυχως ο δικος μου οργανισμός δεν παραγει. Πριν και κατα την εμβρυομεταφορα μου πηραν αιμα για οιστραδιολη και προγεστερονη.

Χρόνια πολλά Νικολέτα μου και καλή επιτυχία!!!ήσουν ατυχη τις δύο προηγούμενες φορές αλλά τώρα είναι πολύ θετικά όσα λες...καινούργια δοτρια τέλειες βλαστοκυστες...έχεις πολλές ελπίδες...να είσαι αισιόδοξη κοριτσακι μου και θα ερθει το γιορτινό σου δώρο...στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!

• Μου αρέσει 1

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα βαμβακερά συνώθως τα πλένω στους στους 40 βαθμούς, εκτός αν λένε παραπάνω ή λίγότερο. Βασικά κοιτάω τι λέει το ταμπελάκι τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει χαλάσει τίποτα.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Εκτός αν πάω και γι αυτά στο ΙΚΕΑ να τελειώνω, που οι παιδικές παπλωματοθήκες είναι όλες 100% βαμβακερές, αλλά μόνο ένα σχέδιο μου αρέσει, ενώ θέλω να έχω δύο για να τις αλλάζω...

Γιατί δεν παίρνεις δύο (ή τέσσερις) ίδιες; Είναι τόσο σημαντικό να αλλάζεις;

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Γιατί δεν παίρνεις δύο (ή τέσσερις) ίδιες; Είναι τόσο σημαντικό να αλλάζεις;

Το έχω σκεφτεί και αυτό, και θα το κάνω αν δεν βγάλω άκρη εγκαίρως!

Άλλο ερώτημα τώρα: Συζητούσα με τον άντρα μου το ότι πρέπει να βάλουμε σε μια βαλίτσα και ορισμένα φάρμακα των παιδιών να υπάρχουν για αρχή (πχ depon, ponstan κλπ) και επιμένει ότι απαγορεύονται τα υγρα στη βαλίτσα. Ισχύει αυτό?

Άλλο ερώτημα τώρα: Συζητούσα με τον άντρα μου το ότι πρέπει να βάλουμε σε μια βαλίτσα και ορισμένα φάρμακα των παιδιών να υπάρχουν για αρχή (πχ depon, ponstan κλπ) και επιμένει ότι απαγορεύονται τα υγρα στη βαλίτσα. Ισχύει αυτό?

Όχι, δεν ισχύει, πώς του ήρθε;

Πάντως Depon δεν χρειάζεται να φέρεις, έχουμε στην Αγγλία (λέγεται Calpol). Από αντιπυρετικά μόνο Ponstan μπορεί να σου λείψει.

Διαφημίσεις

Έλεγα να φέρω κι ένα soldesanil να υπάρχει για ώρα ανάγκης και aerius. Αυτά βασικά... Γενικώς τα φάρμακα είναι πιο ακριβά από ό,τι εδώ? Γιατί αν είναι, σκέφτομαι να φέρω διάφορα που χρησιμοποιώ εγώ συχνά, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες να είμαι καλυμμένη αν κάτι συμβεί. Πχ panadol extra για τον πονοκέφαλο, κανένα immodium, θεραπείες για κολπίτιδες (εγώ τις έχω σαν γρίππη, 2-3 φορές τον χρόνο...). Υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές?

Εξαρτάται αν το φάρμακο συνταγογραφείται ή όχι. Αν συνταγογραφείται η τιμή είναι φιξ (μπορεί να είναι παραπάνω, μπορεί και λιγότερο απ' ότι στην Ελλάδα). Αν δεν συνταγογραφείται, σίγουρα μπορεί να το βρεις φτηνό π.χ. ασπιρίνες, ντεπόν και τέτοια υπάρχουν πάμφθηνα γενόσημα, ακόμα και στο σούπερ μάρκετ.

Βασικά αυτό που μπορεί να σου λείψει είναι κάποιο φάρμακο που είτε δεν υπάρχει στην αγορά είτε υπάρχει αλλά δίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. Εγώ ας πούμε φέρνω από την Ελλάδα Mucosolvan σιρόπι και Ponstan σιρόπι που δεν υπάρχουν στην Αγγλία (το Mucosolvan ούτε με ιατρική συνταγή, για το Ponstan δεν παίρνω όρκο, νομίζω πως όχι).

Στη θέση σου θα έμπαινα στο boots.co.uk και θα έψαχνα να δω τι υπάρχει και σε τι τιμές, ώστε να μην φέρνεις φάρμακα άδικα. Imodium υπάρχει σίγουρα.

Απανταω σε ενα-ενα ερωτημα με τη σειρα

Οταν προσληφθεις μετα απο αιτηση, συνεντευξη και δευτερη συνεντευξη εισαι μονιμος στο σχολειο εκτος και αν λεει διαφορετικα το συμβολαιο σου.

Αν διακοπει η συνεργασια ειναι θεμα του σχολειου, και οχι του υπουργειου. Μειωσεις προσωπικου γινονται πολυ συχνα λογω συγχωνευσεων σχολειων. Επισης εκτος δουλειας μπορει να βρεθεις αν μετα απο class observations τα οποια γινονται πολυ τακτικα, εκτιμηθει οτι οι μαθητες δεν προοδευουν. Δε ξερω ποσα ακριβως class observations γινονται για να εκτιμηθει αυτο, αλλα εξαρταται απο το σχολειο.

Η υλη δεν καθοριζεται απο το υπουργειο. Το υπουργειο δινει μια γενικη γραμμη και το καθε σχολειο επιλεγει βιβλια κα διδακτεα υλη.

ΟΛΑ τα μαθηματα εχουν μετρησιμες επιδοσεις. Τα παντα ειναι πολυ τεχνοκρατικα. Ακομα και το Spiritual Development στα Θρησκευτικα το εχουν βαλει σε καλουπι. Υπαρχουν "κουτακια" που πρεπει να τικαρεις, εχεις δηλαδη στοχους να πιασεις, (οπως στις πωλησεις, και σ αυτο σε ελεγχει ο Ηead of Department) και αν δεν τους πιασεις μετα εχεις εξτρα observations, κλπ και τελικο σταδιο η απολυση.

Ο μισθος αυξανεται συμφωνα με τα χρονια που θα δουλεψεις. Οταν ξεκινας ενα ποστο σου λεει ο μισθος ποσο κυμαινεται. Αρχιζει απο 1300 και φτανει 2000 μετα 2500 το μηνα και σε management θεσεις παραπανω. Δεν υπαρχουν επιδοματα, εξτρα λεφτα γα γαμο, παιδι, πολυτεκνους κλπ. Παιρνεις απλα το μισθο σου οσο ειναι. Οι ωρες εργασιας ειναι γυρω στις 60 την εβδομαδα μαζι με τα meetings μετα το σχολειο, το σχεδιασμο μαθηματος κλπ. Πιστευω οτι τα 1300 ειναι πολυ λιγα για να ζησει κανεις με οικογενεια. Τα 2000 (καθαρα) ειναι καλος μισθος.

καταρχην σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

60 ώρες τη βδομαδα?12 ώρες τη μερα δηλαδή??? μηπως ήταν τυπογραφικο λαθος???

αυτα τα observations που λες ειναι προειδοποιημενα ή μπουκαρει όποτε θελει ο επιθεωρητης? και ξερεις απο πριν τι ακριβως ελεγχει?

γενικα θεωρω τον εαυτο μου ευσυνηδειτο και ακομη κι εδω που δε μας ελεγχουν παντα κανω σχεδιο μαθηματος και προετοιμαζομαι αρκετα ,Ωστοσο πες οτι κατι δεν τους ικανοποιησει και σεε διωξουν τουλαχιστον δικαιουσαι ταμειο ανεργιας ή τρελενεσαι μεχρι να βρεις κατι αλλο?κι αν σε απολυσουν ειναι δυνατον ποτε να ξανανοιξει πορτα σχολειου για σενα??ψιλοκουφο θα μου φαινόταν...

γενικα συμβαινει να μη μενουν ευχαριστημενοι

με τη δουλεια καποιου εφοσον ειναι συνεπης και εργατικος μονο και μονο επειδη το στυλ διδασκαλιας του δεν ειναι αυτο που εχουν στο νου τους? το ρωταω αυτο γιατι σιγουρα καποια πραγματα θα τα αντιλαμβανομαστε αλλιως και η προσαρμογη υποθετω δε γινεται αμεσα.

οι μαθητες της πρωτοβαθμιας απο συμπεριφορα πως πανε?εδω -στο δικο μου μαθημα που ειναι πιο δημιουργικο και ελευθερο,μου βγαζουν τον αδοξαστο μεχρι να συμφωνησουν να μην εκφραζουν τοσο θορυβωδως τον ενθουσιασμο τους-μεσογειακο τεμπεραμεντο γαρ..αλλα τουλαχιστον συμμετεχουν και πολλα παιδια σε εκπλησσουν ευχαριστα!

ta mona farmaka pou tha se sumvouleva na fereis einai mesulid kai voltaren. edo den exoun polu dunata pausipona (me i xoris suntagi) kai sunithos otan theloun na dosoun kati dunato dinoun auta me kodeini (tupou lonarid kai lonalgal) pou stin athina ta dinoun me eidiki suntagi narkotikon edo poleite sta super market. exoun omos kapoies parenergies... asta na pane!

to calpol pou sou lei k i biggi einai san to depon me kaluteri geusi. to ponsant de sunistatai pleon idiaitera gia paidia kiai uparxei ena allo pou dinoun alla de thimamai tin emporiki onomasia. an theleis pare gia kalo kai gia kako. Thermometro fere eidika an exeis udrargiriko alla krupsto kala sti valitsa oxi se xeiraposkevi.

ta farmaka gia ta paidia otan suntagografountai einai dorean.

uDLqp1.png

οι μαθητες της πρωτοβαθμιας απο συμπεριφορα πως πανε?εδω -στο δικο μου μαθημα που ειναι πιο δημιουργικο και ελευθερο,μου βγαζουν τον αδοξαστο μεχρι να συμφωνησουν να μην εκφραζουν τοσο θορυβωδως τον ενθουσιασμο τους-μεσογειακο τεμπεραμεντο γαρ..αλλα τουλαχιστον συμμετεχουν και πολλα παιδια σε εκπλησσουν ευχαριστα!

Από συμπεριφορά στα ιδιωτικά σχολεία τα πράγματα είναι πολύ καλά, στα δημόσια όχι τόσο. Μια φίλη μου που είναι καθηγήτρια Γαλλικών σε δημόσιο σχολείο στο Λονδίνο (σε μέτρια προς καλή περιοχή, όχι σε καμία υποβαθμισμένη) έχει ακούσει τα πάντα, μέχρι και το F-word, και η διευθύντρια δεν καλεί καν τον πατέρα του παιδιού στο σχολείο, δεν μπορούν λέει να επιπλήξουν τόσο μικρό παιδί, πρέπει η ίδια να το χειριστεί στην τάξη :rolleyes:

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δεν ξέρω, πάντως οι Άγγλοι είναι πολύ τυπικοί, αν υπάρχει κανόνας σε υποχρεώνουν να τον ακολουθήσεις. H χαρά τους είναι να κάνουν reviews και να βάζουν tick σε κουτάκια, να πιάνουν στόχους, να βγάζουν στατιστικές, να γράφουν reports. Αν σε απολύσουν φαντάζομαι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Στη δουλειά μου έχω συναδέλφους που ήταν δάσκαλοι και τα παράτησαν για διάφορους λόγους. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα, που είναι job for life.

Αυτά για Λονδίνο, εκτός Λονδίνου ίσως να είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η Ελένη σίγουρα θα ξέρει καλύτερα.

Διαφημίσεις

to calpol pou sou lei k i biggi einai san to depon me kaluteri geusi. to ponsant de sunistatai pleon idiaitera gia paidia kiai uparxei ena allo pou dinoun alla de thimamai tin emporiki onomasia.

Το Ibuprofen λες μάλλον.

Εμένα η κωδεΐνη καμία παρενέργεια δεν μου έχει κάνει, μάλιστα έχω χρόνια να πάρω δυνατό παυσίπονο, βολεύομαι μια χαρά με τα Nurofen και τα Nurofen Plus (ιβουπροφαίνη και κωδεΐνη).

Πάντως Αλις ό,τι σε έχει βολέψει και δεν μπορείς να βρεις το ίδιο εδώ, φέρτο γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Καμιά φορά μπορεί να είναι και θέμα γεύσης. Εγώ φέρνω αναβράζον Depon από Ελλάδα καθαρά για γευστικούς λόγους. Άλλα φάρμακα όμως είναι ακριβώς τα ίδια και δεν αξίζει να τα φέρεις, εκτός αν είναι πιο φτηνά.

Στους πόσους βαθμούς τις πλένετε και μπαίνουν? γιατί εγώ δεν πλένω ποτέ και τίποτα πάνω από τους 30 βαθμούς, απλά τα σιδερώνω όλα...

Στους 40 τα πλένω. Του ΙΚΕΑ γίνονται πολύ κοντά, διότι από την αρχή είναι κοντές οι παπλωματοθήκες. Της nef nef ας πούμε που έχω, όσες φορές και αν τις έχω πλύνει, δεν έχουν μαζέψει.

Νομίζω ότι ίσως απαγορεύονται μαζί στο αεροπλάνο? Για πείτε οι έμπειρες!

biggi emena ektos apo ti mastoura pou entaxei palevete mou prokalesan foveri duskoiliotita! asta na pane! den tin xana patao. ase pou telika se dunatous ponous den me voithisan (p.x mesi i donti)

nai ibuprofen einai i drastiki ousia alla den thumamai tin onomasia tou siropiou. kai stin ellada exoun arxisei na to sustinoun alla uparxei mono 1 antigrafo pou kukloforei se siropi stin Ellada (algofren) edo de thumamai pos legete.

uDLqp1.png

Νομίζω ότι ίσως απαγορεύονται μαζί στο αεροπλάνο? Για πείτε οι έμπειρες!

oxi kai sto aeroplano epitrepontai giati einai farmaka apla isos xreiastei na peis oti to paidi einai arrosto kai isos xreiastei na parei farmako stin ptisi.

pagokistes den epitrepontai (asxeto alla eipa na to po mias kai den paei eukola to mualo)

uDLqp1.png

Στο αεροπλάνο απαγορεύονται όλα τα υγρά (και το νερό) που είναι σε συσκευασία μεγαλύτερη των 100ml.

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...