Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

Καλησπέρα!! Μου το κάνανε την 18 η μερα του κυκλου μου!! Και εδειξε οτι ήταν πολυ καλή μέρα ( ετσι μου ειπαν).Το δικό μου πρωτοκολλό περιλαμβάνει ciclacur 6 /μέρα , utrogestan 6/μερα ( στομα και κολπος), salospir 100mg, αντιπηκτικη ενεση και για λίγες μερες ειχα πάρει κορτιζονη ( μικρη δοση) και vimbramycin αντιβιωση. Οι δοσεις ciclacur και utrogestan μπορει να φανουν υπερβολικες αλλα δυστυχως ο δικος μου οργανισμός δεν παραγει. Πριν και κατα την εμβρυομεταφορα μου πηραν αιμα για οιστραδιολη και προγεστερονη.

Χρόνια πολλά Νικολέτα μου και καλή επιτυχία!!!ήσουν ατυχη τις δύο προηγούμενες φορές αλλά τώρα είναι πολύ θετικά όσα λες...καινούργια δοτρια τέλειες βλαστοκυστες...έχεις πολλές ελπίδες...να είσαι αισιόδοξη κοριτσακι μου και θα ερθει το γιορτινό σου δώρο...στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

αυτο πανω κατω πιστευω οτι ισχυει παντου!

δυστυχως το βασικο μου προβλημα δεν ειναι το εργασιακο κλιμα αλλα η αμοιβη...ελενη εισαι σε σχολειο?οταν προσληφθει καποιος συνηθως αυτο ειναι για πολλα χρονια ή ειναι συχνες οι διακοπες συνεργασιας κι αν ναι για ποιους λόγους?π.χ γινονται συχνα μειωσεις προσωπικου ή αλλαγες υλης απο το υπουργειο και αυξομειωνονται ώρες μαθηματων?πως αξιολογεισαι οταν κανεις ένα μαθημα που δεν εστιαζει σε μετρησιμες επιδοσεις μαθητων???

και το πιο βασικο.Εδω τωρα ο μισθος ενος εκπαιδευτικου-τουλαχιστον ως τα 9 χρονια προυπηρεσιας- επαρκει μετα βιας για τα βασικα, ειδικα αν υπαρχει οικογενεια.εκει πως ειναι η αναλογια μισθου -κοστους ζωης?

Απανταω σε ενα-ενα ερωτημα με τη σειρα

Οταν προσληφθεις μετα απο αιτηση, συνεντευξη και δευτερη συνεντευξη εισαι μονιμος στο σχολειο εκτος και αν λεει διαφορετικα το συμβολαιο σου.

Αν διακοπει η συνεργασια ειναι θεμα του σχολειου, και οχι του υπουργειου. Μειωσεις προσωπικου γινονται πολυ συχνα λογω συγχωνευσεων σχολειων. Επισης εκτος δουλειας μπορει να βρεθεις αν μετα απο class observations τα οποια γινονται πολυ τακτικα, εκτιμηθει οτι οι μαθητες δεν προοδευουν. Δε ξερω ποσα ακριβως class observations γινονται για να εκτιμηθει αυτο, αλλα εξαρταται απο το σχολειο.

Η υλη δεν καθοριζεται απο το υπουργειο. Το υπουργειο δινει μια γενικη γραμμη και το καθε σχολειο επιλεγει βιβλια κα διδακτεα υλη.

ΟΛΑ τα μαθηματα εχουν μετρησιμες επιδοσεις. Τα παντα ειναι πολυ τεχνοκρατικα. Ακομα και το Spiritual Development στα Θρησκευτικα το εχουν βαλει σε καλουπι. Υπαρχουν "κουτακια" που πρεπει να τικαρεις, εχεις δηλαδη στοχους να πιασεις, (οπως στις πωλησεις, και σ αυτο σε ελεγχει ο Ηead of Department) και αν δεν τους πιασεις μετα εχεις εξτρα observations, κλπ και τελικο σταδιο η απολυση.

Ο μισθος αυξανεται συμφωνα με τα χρονια που θα δουλεψεις. Οταν ξεκινας ενα ποστο σου λεει ο μισθος ποσο κυμαινεται. Αρχιζει απο 1300 και φτανει 2000 μετα 2500 το μηνα και σε management θεσεις παραπανω. Δεν υπαρχουν επιδοματα, εξτρα λεφτα γα γαμο, παιδι, πολυτεκνους κλπ. Παιρνεις απλα το μισθο σου οσο ειναι. Οι ωρες εργασιας ειναι γυρω στις 60 την εβδομαδα μαζι με τα meetings μετα το σχολειο, το σχεδιασμο μαθηματος κλπ. Πιστευω οτι τα 1300 ειναι πολυ λιγα για να ζησει κανεις με οικογενεια. Τα 2000 (καθαρα) ειναι καλος μισθος.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ta slates ειναι διαφορετικά νατασα εδώ. Δεν ειναι μεγάλες ταβλες ούτε ένα πλέγμα. Εμάς πχ ήρθαν μια μια τάβλι περίπου 50 εκατοστά η κάθε μια κ τις ενώσουμε κουμπωτα...φυσικά πήρε ώρα γιατί ειναι king size το κρεβάτι....

Επειδή στην Αγγλία όλα μα ολα ειναι flat packed. Λίγα πράγματα ειναι έτοιμα στημένα κ συνήθως ακριβά ειναι ολα φτιαγμένα έτσι ώστε εύκολα να μπαίνουν στα σπίτια σε όλους τους ορόφους

Για το παιδί φυσικά υπάρχει το children's benefit k to pairnei h mητερα άσχετα ποσά βγάζει τον χρόνο

Κ μετά ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειας ειναι κ τα tax working credits όπου μπορείς να πληρώσεις λιγότερο φόρο

Σχετικά με τα επιδόματα δείτε εδώ

http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/ChildBenefitandChildTrustFund/Childbenefits/index.htm

Υπάρχουν παρά πολλά κ δεν ειναι απαραίτητο να τα ξέρουμε ολα...εγω πχ επειδή δεν δικαιούμαστε εκτός απο του παιδιού δεν τα γνωρίζω τα υπόλοιπα....έχει όμως κ κάποια ερωτηματολόγια που σου δίνουν ενα μπούσουλα

Σαν εργαζομενη μητερα το μονο που δικαιουται ειναι το child benefit. Αυτο αν δεν κανω λαθος ειναι 20 λιρες η εβδομαδα? Κατι τετοιο. Τα αλλα επιδοματα εχουν εισοδηματικα κριτηρια εκτος αν μιλαμε για disability και θεμα υγειας κλπ που κ εκει δεν παιρνεις τιποτα εκτος και αν κρινεσαι ανικανος προς εργασια.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Οπότε υπάρχει επίδομα παιδιού σωστά :)

Τα working tax credits πως λέγοντε δέντρα ξέρω καλά δεν ειναι benefit gia disability ειναι ανάλογα με τα έξοδα που έχεις όπως πχ παιδικό σταθμό, ποσα παίρνουν οι γονείς, πόσο ενοίκιο έχεις κλπ αλλάζει η παρακράτηση του φόρου.

Δεν μίλησα για dissability είπα καθαρά επιδόματα λόγω εισοδήματος για ξανά διάβασε τα πόστ μου

Κ για να μην πολυλογουμε η δίνουμε λάθος πληροφορίες μιας κ ο καθένας δικαιούται αλλα πράγματα κάντε αυτό το ερωτηματολόγιο

http://www.direct.gov.uk/en/Diol1/DoItOnline/DoItOnlineByCategory/DG_172666

Οπότε υπάρχει επίδομα παιδιού σωστά :)

Τα working tax credits πως λέγοντε δέντρα ξέρω καλά δεν ειναι benefit gia disability ειναι ανάλογα με τα έξοδα που έχεις όπως πχ παιδικό σταθμό, ποσα παίρνουν οι γονείς, πόσο ενοίκιο έχεις κλπ αλλάζει η παρακράτηση του φόρου.

Δεν μίλησα για dissability είπα καθαρά επιδόματα λόγω εισοδήματος για ξανά διάβασε τα πόστ μου

Φερυ εγω δε σχολιαζω το ποστ σου. Δινω πληροφοριες στην κοπελα που τις ζητησε.

Δε μιλησα καν για το Working Tax Credit το οποιο δεν ειναι επιδομα ειναι ενα ειδος φοροαπαλλαγης δλδ πληρωνεις λιγοτερο φορο οταν εισαι εργαζομενος γονεας.

Ξαναλεω τα επιδοματα δινονται κυριως για καποιο disability η' ασθενεια οταν αυτο καθιστα τον εργαζομενο ανικανο προς εργασια.

Επισης υπαρχει και το επιδομα ανεργιας.

Eleni

bd5c7983f7.png

Επίσης αν σε ενδιαφέρει το κολέγιο δες κ εδω, βέβαια ειναι κάπως περιορισμένη η βοήθεια που δίνουν σε μη μέλη, θα έλεγα αν έρθεις να μπεις στο σωματείο έχει πολυ μεγάλη δύναμη

http://www.ucu.org.uk/

Διαφημίσεις

Εγώ επειδή βαριέμαι να διαβάζω κατεβατά περί επιδομάτων :P θα πω ότι από την προσωπική μου εμπειρία αυτό που γνωρίζω είναι ότι το μόνο επίδομα που δεν έχει εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο είναι το child benefit το οποίο μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε από τους δύο γονείς (αλλά μόνο ο ένας) και το οποίο είναι γύρω στις 20 λίρες την εβδομάδα για το πρώτο παιδί (και λιγότερο για τα επόμενα).

Αυτό που είπε η Ελένη είναι σωστό, δεν υπάρχουν προσαυξήσεις μισθού λόγω γάμου, παιδιού, πολυτεκνίας, πράγματα που στην Ελλάδα είναι λίγο-πολύ στάνταρ.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Όσα σπίτια είδαμε (τουλάχιστον 30) δεν είχαν μέσα μονά κρεβάτια, ή είχαν ένα μονο και όλα τα άλλα διπλά...Αντίθετα, υπήρχε μεγάλη ευελιξία στο να απομακρυνθεί το διπλό κρεβάτι από το 3ο δωμάτιο για να βάλουμε τα κρεβατάκια των παιδιών. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν αγοράζουμε κρεβατάκια για τα παιδιά.

Κι εγώ πιστεύω ότι τα διπλά κρεβάτια ίσως να είναι βολικά για μικρά παιδάκια, βέβαια δεν παίρνω και όρκο, καθότι εμείς ακόμα κοιμόμαστε σε κούνια.

Σχετικά με το ύψος των δωματίων, κάποτε μέναμε σε ένα διαμέρισμα που άμα τέντωνα το χέρι μου, η άκρη των δαχτύλων μου ακουμπούσε το ταβάνι. Και είμαι 1,70 μόνο...

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Και άλλο πρόβλημα! Δεν βρίσκω σεντόνια fitted για διάσταση στρώματος με μήκος 2μ.Όλα λένε fits standard single bed αλλά η διάσταση είναι στο μήκος 1,90!

Στα δύο μέτρα είναι τα κρεβάτια του ΙΚΕΑ, μήπως να κοιτούσες εκεί;

αυτο πανω κατω πιστευω οτι ισχυει παντου!

δυστυχως το βασικο μου προβλημα δεν ειναι το εργασιακο κλιμα αλλα η αμοιβη...ελενη εισαι σε σχολειο?οταν προσληφθει καποιος συνηθως αυτο ειναι για πολλα χρονια ή ειναι συχνες οι διακοπες συνεργασιας κι αν ναι για ποιους λόγους?π.χ γινονται συχνα μειωσεις προσωπικου ή αλλαγες υλης απο το υπουργειο και αυξομειωνονται ώρες μαθηματων?πως αξιολογεισαι οταν κανεις ένα μαθημα που δεν εστιαζει σε μετρησιμες επιδοσεις μαθητων???

και το πιο βασικο.Εδω τωρα ο μισθος ενος εκπαιδευτικου-τουλαχιστον ως τα 9 χρονια προυπηρεσιας- επαρκει μετα βιας για τα βασικα, ειδικα αν υπαρχει οικογενεια.εκει πως ειναι η αναλογια μισθου -κοστους ζωης?

βικυ καλησπερα.

Δεν ξερω πολλα για το επαγγελμα αλλα θα σου απαντησω για το οικονομικο κομματι.

Η αναλογια μισθου-κοστους ζωης εδω ειναι σαφως πολυ καλυτερη απ'ό,τι στην Ελλαδα. Απο τη μια υπαρχει κατωτατος μισθος, και απο την αλλη επιδοματα που σου επιτρεπουν να ζησεις αξιοπρεπως σε μια δυσκολη ωρα.

Εχω μια γνωστη που ηρθε προσφατα απο Ελλαδα και δουλευει ως teaching assistant, και θα σου πω ο,τι μου ειπε αυτη. Παιρνει 12,000 το χρονο (οι ΤΑ δεν πληρωνονται στις διακοπες) και ο αντρας της δε δουλευει. Το νοικι της ειναι 950 το μηνα για διαμερισμα με δυο υπνοδωματια (ειναι πολυ ακριβη η περιοχη, αλλα αναλογα με το κοστος του ενοικιου παει και το επιδωμα ενοικιου). Πως τα βγαζει περα; Παρνει housing benefit 500-600 το μηνα (δε θυμαμαι ακριβως αλλα καπου εκει μεσα), επειδη δουλευει παιρνει working tax credits and child tax credits, 850 το μηνα, και φυσικα το child benefit για δυο παιδια 145 το μηνα.

Τα επιδοματα μειωνονται οσο αυξανεται το εισοδημα, αλλα ειναι τετοιο το συστημα που δε θα σ'αφησει να πεινασεις και να μην ξερεις τι να κανεις.

Ακομα και σ'αυτη την τραγικη περιπτωση (πχ για καποιο λογο καθυστερησαν τα επιδωματα ή κατι τετοιο) υπαρχει το crisis loan, ενα δανειο κυβερνητικο που δινεται ατοκο, για βασικα πραγματα βεβαια, οπως σουπερ μαρκετ ακι λογαριασμους, και οταν μπορεις το ξεχρεωνεις. Οχι οτι θα χρειαστειτε ποτε κατι τετοιο, απλως θελω να σου πω οτι υπαρχει κοινωνικη προνοια και προβλεψη για διαφορα πραγματα.

Αν δηλαδη βρεις μια δουλεια με 15000 το χρονο πχ μην πεις "δε βγαζω ουτε το νοικι" γιατι δεν ειναι μονο αυτα τα χρηματα που θα λαμβανεις. Δεν ειναι κακο να λαβεις τη βοηθεια του κρατους στην αρχη σας, μεχρι να σταθειτε στα ποδια σας και να εχετε και οι δυο εισοδημα.

Καλη επιτυχια στις ερευνες σας

Ναι, κι εμείς είπαμε 1000 φορές ότι πάλι καλά που δεν δώσαμε πολλά λεφτά για έπιπλα αφότου κατέφθασαν τα θηριάκια μας!

Λοιπόν, ερώτηση: Επειδή το ΙΚΕΑ σε ορισμένα είδη έχει διαστάσεις που εξυπηρετούνται μόνο από δικά του προιόντα (κι ετσι τα παπλώματά του τα μονά είναι 1,50 επί 2,00 και καμία παπλωματοθήκη παιδική δεν θα μας βολεύει από αλλού) θέλω όμως να πάρω πάπλωμα all season, οπότε βρήκα αυτό http://www.duvetandpillowwarehouse.co.uk/product/Duvets/Range/Classic-Microfibre/Size/Single/Warmth/All-Seasons-%284.5-_-9-Tog%29 το οποίο είναι microfibre και λέει ότι είναι υποαλλεργικό.

Ερώτηση 1: Το πολυεστερ και το microfibre είναι ίδιο υλικό?

Ερώτηση 2: Ο συνδυασμός των δυο βγάζει 13,5 tog (όλο και ανεβαίνω, να δω πού θα φτάσω). Μήπως παραείναι το 13,5???

ego to hava mou!

alice 13.5 tog kai malista sto leeds pou einai pio voreia kai exei pio polu kruo einai ok eidika gia esa. gia to paidia den xero isos einai ligo polu alla exartatai poso kruouliares einai (exo tin aisthisi oti exeis koritsia den thumamai an exeis pei allou to fulo ton paidion sou). episeis ti eidous thermansi exei to spiti? kai ti einai house i diamerisma? to domateio ton paidion einai ektethimeno i esoteriko?

an theleis mporeis na deis k se alla online katastimata polu oikonomika krevvatia kai malista arketa kali poiotita kai polla diaforetika sxedia

http://www.worldstores.co.uk/

apo edo agorasa to stroma kai tha paro k krevvati ton allo mina. exo kai ena kodiko gia 10% ekptosi pou ligei ta mesanuxta tis kuriakis opote an se endiaferei pes mou.

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...