Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 14 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια!! Είναι πολυ μεγαλη παρηγορια για μένα!! Δυστυχώς αυτες οι μέρες της αναμονης ειναι δυσκολες!! Προσπαθώ να βρω ένα σημαδι να χαρω ..αλλα δεν έχω και λίγο απελπιζομαι!! 

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Δεν νιωθω μόνη μου!!!και ειναι πολυ σημαντικό για μένα!!

Καλησπέρα!! Ηθελα να παραθεσω την δική μου εμπειρία με το era test το οποιο μου εκαναν σε συνδιασμό με υστεροσκόπηση και βιοψία για μικροβιώμα ( ngs). Το era test ειναι το λεγόμενο " παραθυρο" για την εμβρυομεταφορα! Υπαρχει ισως μια μικρη αποκλειση 2 ημερων πανω κατω. Ουσιαστικα βρισκει το πιο γόνιμο διαστημα για την εμβρυομεταφορα της κάθε μίας απο εμάς! Εμένα μου κάνανε κανόνικα την προετοιμασία για εμβρυομεταφορα λές και προκειται οντως να μου βάζανε αυγουλάκια! Σαν διαδικασία δεν καταλαβα τίποτα γτ εγινε με μέθη...απλά λίγες μέρες μετα ειχα λίγο αίμα.

Δεν υπάρχουν σημάδια τόσο νωρίς.. υπομονή  και θα έρθει!

• Μου αρέσει 1

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Απλα να σου πω οτι το να προσλαβεις nanny ειναι πολυ ακριβη λυση. Θα πρεπει να της κανεις προσληψη και να πληρωνεις εισφορες στο HMRC

Δες εδω για το HMRC: http://www.hmrc.gov.uk/working/emp-in-home.htm

Και εδω για ενδεικτικα κοστη: https://www.moneyadviceservice.org.uk/en/tools/cost-of-childcare-calculator

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

osa preschools εχω δει εγω ειναι πολυ καλα (και στην Ελλαδα να πω ο δημοσιος σταθμος που πηγαιναμε ηταν καταπληκτικος, οποτε παντα κρινουμε κατα περιπτωση, ουτε ολα τα ιδιωτικα ειναι καλα). Εμεις δεν πηγαμε επειδη δε βρηκαμε θεση. Ακομα να πω οτι να αξιζει τον κοπο να ρωτησεις αλλους γονεις (ισως φορουμ με γονεις της περιοχης) γιατι μπορει καποιος σταθμος να μη σου γεμιζει το ματι λογω εγκαταστασεων πχ, αλλα να υπαρχει τετοια φροντιδα και συμπεριφορα που να αξιζει πραγματικα. Τα reports tou OFSTED προσωπικα, λογω της εμπειριας μου με τα σχολεια, δεν τα δινω πλεον και ιδιαιτερη σημασια.

H part time nanny ειναι καλη περιπτωση, εγω αυτο κανω, αλλα ειναι δυσκολο να βρεθει επειδη οι περισσοτερες ψαχνουν φυσικα για full time εργασια. Και παντα να εχεις υπ'οψιν σου οτι αν οντως ψαχνει full time, μολις το βρει μπορει να σας αφησει.

Αν εχεις παντως περισσοτερα απο ενα παιδι, η νταντα οχι μονο βολευει πολυ αλλα ισως σου βγει και οικονομικοτερη. Ειναι στην αρχη λιγο βαρετη η διαδικασια μεχρι να φτιαξετε το συμβολαιο, να εγγραφεις ως εργοδοτης και να της κανεις προσληψη, αλλα υστερα ολα καλα. Εσυ ο,τι χρηματα προσφερεις θα ειναι gross, οποτε δε θα πληρωνεις παραπανω για τους φορους και της ασφαλεια της, αυτα θα βγαινουν απο το ποσο που εχετε συμφωνησει.

Αρχισε ομως απο τωρα το ψαξιμο για νταντα...

Εντιτ: σε σταθμο δεν ειναι παριεργο να ανοιξουν οι θεσεις, αλλαζουν οι ζωες των ανθρωπων συνεχως, μετακομιζουν, αλλαζουν δουλειες κλπ κλπ. Πιο απιθανο μου φαινεται να βρεις θεσεις σε preschool στη μεση της χρονιας...

Γειά σας κορίτσια! Στο ψάξιμο ακόμα, τείνω περισσότερο προς τη λύση του preschool (οι 3 ώρες δλδ την ημέρα που είναι και δωρεάν) και με την ησυχία μου να βρω εκεί childminder ή part time nanny για τις πρωινές ώρες. Σε ένα primary school της περιοχής μας έχει θέσεις αυτή τη στιγμή (το οποίο έχει καλό ofsted, αν κι εγώ πολύ θεωρητικό το βλέπω αυτό το ofsted, δεν λέω, δεν είμαι τόσο ξεψαρωμένη που να μην του δώσω σημασία, αλλά δεν το παίρνω και τοις μετρητοίς, έχω διαβάσει πολύ αναλυτικά αρκετά reports και σε αυτό το συμπέρασμα έχω καταλήξει) καθώς και σε ένα infant school και θα πάμε για αιτήσεις εκεί εντός της εβδομάδας.

Επίσης μεθαύριο το απόγευμα θα πάει ο άντρας μου να δει αυτήν την childminder, η οποία σας έλεγα ότι τα πηγαίνει κάθε μέρα σε playgroup, αν και νομίζω ότι έχω ήδη απορρίψει αυτήν την ιδέα....

Διαφημίσεις

Με το καλό Αλις!! Κυρίως επειδή πήρες την απόφαση που ταιριάζει σε σένα κυρίως θα ξεκινήσεις με πιο θετικοτητα κ σιγουριά!

Αντε κ με το καλό να δεχθείτε την θεία Μερκελ χαχαχα

Δυστυχώς η απόφαση που ταιριάζει σε εμένα είναι το private nursery στην πρωινή βάρδια (που δεν βρίσκω), αλλά άστο, ας μην το συζητήσω πάλι, γιατί τα έχω πάρει αρκετά με τον εαυτό μου που δεν προνόησα και τελευταία στιγμή ψάχνω....

Ναι, έρχεται η Μέρκελ.... καλά χαμπάρι δεν έχω πάρει, έχω να διαβάσω ειδήσεις 5-6 μέρες! Γιατί δεν είναι μόνο το childcare που ψάχνω, έχω κι ένα σωρό δουλειές εδώ (πιστοποιητικά κυρίως, μεταφράσεις, συστατικές, βεβαιωσεις, άστα...), δουλεύω ακόμα, έχω τα παιδιά μετά το μεσημέρι μόνη μου, έχουμε να αποφασίσουμε και για ορισμένες αγορές που πρέπει να γίνουν από τον άντρα μου εκεί... Ούτε για το ποια καρεκλάκια αυτοκινήτου θα πάρουμε δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα...Ουφ...

κοριτσι μην αχωνεσαι!!!! παιρνεις αποφασεις συμφωνα με το τι μπορεις...οι επιλογες ειναι δικες σου. θα ανεβεις πανω κ να εισαι σιγουρη οπως ειπε η νατασα πολλα θα αλλαξουν....ισως τα πραγματα πανε κ ακομα καλυτερα απο οτι νομιζεις κ αχωνεσαι :)

το λεπον...θα σας πρηξω κ εγω τωρα ειδικα εσας που ειστε δασκαλες...Ελενη σε σενα μιλαω αχαχαχαχαχαχαχα

οπως ειπα ανεβαινει η ξαδερφη μου βρεφονηπιοκομος κ θα ερθει εδω που ειμαι. θελω να μαθω δυο πραγματα.

αυτο το CRB εχει ισχυ 6 μηνες....αυτο το ξερω σιγουρα. οποτε αν βγαλει τωρα στην Ελλαδα κ δεν βρει αμεσως δουλεια θα της ληξει....αν ερθει εδω μπορει να το βγαλει πιο μετα αν ζητησουν απο Ελλαδα?

επισης, ειπατε για εθελοντικη δουλεια...αυτο πως γινεται? απλα γυριζεις σταθμους κ pre school κ τους λες να δουλεψεις?

τωρα εχω το σχολειο ως πρωτη ευκαιρια για την ξαδερφουλα κ πολυ χαιρομαι!!! γενικα χαιρομαι που ερχεται ειναι μια αξιαγαπητη κοπελα κ θα εχω κ σοι εδω....μου ερχεται να κλαψω απο την χαρα μου!!!

πολλες καλημερες!!!

κοριτσι μην αχωνεσαι!!!! παιρνεις αποφασεις συμφωνα με το τι μπορεις...οι επιλογες ειναι δικες σου. θα ανεβεις πανω κ να εισαι σιγουρη οπως ειπε η νατασα πολλα θα αλλαξουν....ισως τα πραγματα πανε κ ακομα καλυτερα απο οτι νομιζεις κ αχωνεσαι :)

το λεπον...θα σας πρηξω κ εγω τωρα ειδικα εσας που ειστε δασκαλες...Ελενη σε σενα μιλαω αχαχαχαχαχαχαχα

οπως ειπα ανεβαινει η ξαδερφη μου βρεφονηπιοκομος κ θα ερθει εδω που ειμαι. θελω να μαθω δυο πραγματα.

αυτο το CRB εχει ισχυ 6 μηνες....αυτο το ξερω σιγουρα. οποτε αν βγαλει τωρα στην Ελλαδα κ δεν βρει αμεσως δουλεια θα της ληξει....αν ερθει εδω μπορει να το βγαλει πιο μετα αν ζητησουν απο Ελλαδα?

επισης, ειπατε για εθελοντικη δουλεια...αυτο πως γινεται? απλα γυριζεις σταθμους κ pre school κ τους λες να δουλεψεις?

τωρα εχω το σχολειο ως πρωτη ευκαιρια για την ξαδερφουλα κ πολυ χαιρομαι!!! γενικα χαιρομαι που ερχεται ειναι μια αξιαγαπητη κοπελα κ θα εχω κ σοι εδω....μου ερχεται να κλαψω απο την χαρα μου!!!

πολλες καλημερες!!!

Φερυ το CRB μονο απο Αγγλια μπορεις να το βγαλεις. Πρεπει να εισαι ηδη δηλαδη κατοικος Αγγλιας για να κανεις αιτηση γιατι πρεπει να δωσεις διευθυνση κατοικιας. Απο Ελλαδα απλα θα σου ζητησουν ενα αντιγραφο ποινικου μητρωου. Παιδια πανευκολα το βγαζετε αυτο. Πας ενα πρωι στην ασφαλεια λες "θελω ενα αντιγραφο ποινικου μητρωου" και δειχνεις ταυτοτητα, μπαινει στο κομπιουτερ ο αλλος και κανει print out ενα αντιγραφο. Ουτε ταλαιπωρια ουτε λεφτα ουτε τιποτα.

Στην Αγγλια τωρα παιρνεις αυτο το χαρτι μαζι με την αιτηση που πρεπει να συμπληρωσεις (στο δινουν απο agency) και τα στελνεις , σκας και 60 ευρω περιπου και περιμεεεενεις δυο μηνες. Εχει ισχυ ενα χρονο (12 μηνες) δε ξερω αν ισχυει κατι αλλο για nursery. Και φυσικα εχεις δεν εχεις βρει δουλεια πρεπει να το ανανεωνεις οποτε χρειαζεται.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

πολλες καλημερες!!!

καλησπερα. Για εθελοντικη εργασια μπορει να τηλεφωνησει στα preschools kai nurseries της περιοχης και να στειλει το βιογραφικο της. Τα preschools, δεδομενου του Limited funding που εχουν οπως και το γεγονος οτι νομικα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καποιος qualified για να εργαστει εκει, ισως ειναι πιο ευκολο να της προσφερουν θεση. Και οταν ανοιξει πληρωμενη θεση μπορει να κανει αιτηση. Αλλα συνηθως προσφερουν minimum wage μονο για αρκετο διαστημα στην αρχη..

το crb προσφερεται δωρεαν σε εθελοντες. Αλλα και πολλοι εργοδοτες το πληρωνουν οι ιδιοι. http://www.homeoffice.gov.uk/agencies-public-bodies/crb/services/crb-checks/fees/

http://www.do-it.org.uk/

καλη επιστυχια και στις δυο σας

καλησπερα. Για εθελοντικη εργασια μπορει να τηλεφωνησει στα preschools kai nurseries της περιοχης και να στειλει το βιογραφικο της. Τα preschools, δεδομενου του Limited funding που εχουν οπως και το γεγονος οτι νομικα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καποιος qualified για να εργαστει εκει, ισως ειναι πιο ευκολο να της προσφερουν θεση. Και οταν ανοιξει πληρωμενη θεση μπορει να κανει αιτηση. Αλλα συνηθως προσφερουν minimum wage μονο για αρκετο διαστημα στην αρχη..

το crb προσφερεται δωρεαν σε εθελοντες. Αλλα και πολλοι εργοδοτες το πληρωνουν οι ιδιοι. http://www.homeoffice.gov.uk/agencies-public-bodies/crb/services/crb-checks/fees/

http://www.do-it.org.uk/

καλη επιστυχια και στις δυο σας

Παλια συνηθως το χρηματοδοτουσε ο εργοδοτης..τωρα εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα και συνηθως το πληρωνεις απο την τσεπη σου. Εκει που εργαζομουν το πληρωνες εσυ και μετα στο επεστρεφαν στον πρωτο μισθο τωρα κ αυτο αλλαξε και το πληρωνεις μονος σου χωρις να δικαιουσαι Refund. Για σχολεια κλπ χρειαζεσαι φυσικα το Enhanced Certificate.

Eleni

bd5c7983f7.png

Παλια συνηθως το χρηματοδοτουσε ο εργοδοτης..τωρα εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα και συνηθως το πληρωνεις απο την τσεπη σου. Εκει που εργαζομουν το πληρωνες εσυ και μετα στο επεστρεφαν στον πρωτο μισθο τωρα κ αυτο αλλαξε και το πληρωνεις μονος σου χωρις να δικαιουσαι Refund. Για σχολεια κλπ χρειαζεσαι φυσικα το Enhanced Certificate.

ισως να ειναι ετσι στα σχολεια, παντως στο τομεα της υγειας και κοινωνικης προνοιας, ειτε σε δημοσιο ειτε σε ιδιωτικο επιπεδο, πολυ σπανια καλειται καποιος να το πληρωσει.

Δεδομενου οτι οι παιδικοι σταθμοι υποκεινται στην κοινωνικη προνοια και οχι στην εκπαιδευση, πιθανως να μη χρειαστει.

Αλλα αυτο ειναι κατι που μπορει η ιδια να δει κατα περιπτωση. Ουτως ή αλως αν παει εθελοντρια τοτε σιγουρα δε θα το πληρωσει

καλημερα κοριτσια

εχω διαβασει αρκετες απο τις σελιδες σας αλλα σιγουρα οχι όλες.

οπως πολλοι στην ελλαδα ειμαι πολυ προβληματισμενη,έχω μόνιμη εργασια ως εκπαιδευτικος

αλλα ο μισθος ειναι πλεον ανεπαρκης και αν κοψουν και το οικογενειακο επιδομα ,οπως ακουγεται, θα ειναι πλεον να τραβας τα μαλλια σου!Επειδη ακομη δικαιουμαι καποια αδεια ανευ αποδοχων για να μη ρισκαρω υπερβολικα, περναει απο το μυαλο μου να δοκιμασω αγγλια.Τι προοπτικες εχει μια εκπαιδευτικος στην αγγλια?το pgce eiναι απαραιτητο οταν εχεις αποδεδειγμενα μεγαλη παιδαγωγικη προυπηρεσια?πως αποδυκνειεις το επιπεδο των αγγλικων σου?απαιτουν συγκεκριμενο χαρτι και ποιο?Γενικά αξιζει τον κόπο ή οι αποδοχες αναλογικα με το κόστος ζωης ειναι τετοιες που παλι ισα ισα τα φερνει κανεις βόλτα?Να πω ότι ενδιαφερομαι για μικρη πολη και οτι αν αναγκαστω να το αποφασισω, δε θα ανεβασω τα παιδια μου απο την αρχη.Αν δεν βρω δουλεια ως εκπαιδευτικος ,πραγμα που υποψιαζομαι οτι δε θα γινει με τη μια, υπαρχει κατι αλλο αξιοπρεπες

-π.χ σε παιδικο σταθμο, σε καποιο ταμειο - που να μπορω να κανω και που να πληρωνεται σχετικα νορμαλ? ο συζυγος επειδη κανει πιο εξειδικευμενη εργασια δεν ειμαι σιγουρη οτι θα βρει ευκολα κατι, για αρχη μπορει κανεις να ζησει μετρημενα με ενα μισθο?

ευχαριστω πολυ

vivikk καλημερα

οι ερωτησεις σου ειναι πολυ γενικες κ εδω ο καθενας θα σου πει εντελως προσωπικες εμπειριες. αυτο που γνωριζω ως εκπαιδευτικος κ εγω, αλλα σε πανεπιστημιο, ειναι πως οσα χρονια κ να δουλευεις πρεπει να εχεις το απαραιτητο teaching qualification κ μαλιστα αυτη τη στιγμη γινεται κ ενας μεγαλος χαμος στα πανεπιστημια οπου εχουν πολλους διδακτορικους να διδασκουν χωρις το απαραιτητο teaching qualification.

τωρα σε δημοτικα κ γυμνασια θα πρεπει να δουν φανταζομαι ακριβως τι εχεις κανει κ θα σου πουν πως μπορεις να παρεις το QTS.δες παραπανω καποιες πληροφοριες για το που μπορεις να μπεις κ να στειλεις μειλ να τους ρωτησεις

αυτο που πρεπει να θυμασαι ειναι οτι ο καθενας ειναι διαφορετικος!! μπορει να εοχυμε τελειωσει την ιδια σχολη αλλα μια μικρη διαφορα στην προυπηρεσια μας να αλλαζει τα δεδομενα

εαν μιλας καλα Αγγλικα μπορουν να σε παρουν κ σε εστιατορια κλπ...αλλα πιστευεις θα μπορεσεις να τα βγαλεις περα μονη σου εδω να πληρωνεις ενοικια κλπ? βεβαια εγω σε ολους λεω αν δεν ερθεις να δοκιμασεις δεν γινεται, θα ακους απλα ιστοριες κ εικασιες ;)

σε παιδικο σταθμο δεν μπορεις να δουλεψεις αν δεν εχεις αναλογα προσοντα...επειδη εχεις να κανεις με πολυ μικρα παιδια ειναι πολυ αυστηρα τα πραγματα

γενικα κοιτανε την προυπηρεσια. αλλο που μπορεις να κοιταξεις ειναι τα ελληνικα σχολεια κ τι μπορουν να σου προσφερουν, οπως κ οι ελληνικες κοινοτητες

εγω ζω μακρια απο το Λονδινο, σε μια μικρη παραθαλασσια πολη οποτε ολα τα δεδομενα μου κ οι εμπειριες μου διαφερουν απο των υπολοιπων κοριτσιων...ακομα κ η ιατρικη περιθαλψη ειναι καλυτερη εδω

θα πρεπει να το ψαξεις μονη σου να δεις τι υπαρχει. καταρχας δες πανω στο αντικειμενο σου κ μετα μπορεις να μπεις σε γραφεια οπως www.reed.co.uk κ να δεις τι δουλειες υπαρχουν, ποσα θα παιρνεις κ αν θα μπορεις να ζεις

τωρα για τον αντρα σου, δεν ξερω τι εννοεις εξειδικευμενο, κ εμενα ο δικος μου εξειδικευμενος ειναι πανω στον Αλτσχαιμερ κ δεν βρισκει ευκολα δουλεια οπουδηποτε....

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...