Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, LeneL είπε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Σου εύχομαι αυτή η μεταφορά να είναι η τελευταία και τυχερή και να σου φέρει το Πρωτοχρονιάτικο δωράκι σου.. νομίζω ότι για την ώρα πρέπει να κάνεις θετικές σκέψεις και να πιστέψεις ότι όλα θα πάνε καλά!!! Αν παρ ελπίδα, κάτι χρειαστείς, εδώ είμαστε να τα πούμε!!! 

Θα περιμένουμε τα θετικά σου νέα!

Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια!! Είναι πολυ μεγαλη παρηγορια για μένα!! Δυστυχώς αυτες οι μέρες της αναμονης ειναι δυσκολες!! Προσπαθώ να βρω ένα σημαδι να χαρω ..αλλα δεν έχω και λίγο απελπιζομαι!! 

5 ώρες πρίν, Malntalia είπε:

Νικολέτα χρόνια  πολλά  για τις μέρες!! Είμαστε κ ίσα.. και εγώ του 88.. και εμένα  η πρώτη δοτρια δεν ήταν καλή..  είσαι με άλλες συνθήκες  τώρα..   με το καλό η χοριακη  σου!!

Ότι θέλεις  στείλε μου..

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Δεν νιωθω μόνη μου!!!και ειναι πολυ σημαντικό για μένα!!

On 8/12/2024 at 11:26 ΜΜ, Malntalia είπε:

Δε νομίζω  ότι γίνεται  σε φυσικό κυκλο..

Δεν έχει να κάνει με το τι υλικό θα μεταφερθεί..εξετάζει την δική σιυ δεκτικοτητα..δηλαδή  αν υπάρχει  μετατοπισμενο παραθυρικό  εμφύτευσης... 

Καλησπέρα!! Ηθελα να παραθεσω την δική μου εμπειρία με το era test το οποιο μου εκαναν σε συνδιασμό με υστεροσκόπηση και βιοψία για μικροβιώμα ( ngs). Το era test ειναι το λεγόμενο " παραθυρο" για την εμβρυομεταφορα! Υπαρχει ισως μια μικρη αποκλειση 2 ημερων πανω κατω. Ουσιαστικα βρισκει το πιο γόνιμο διαστημα για την εμβρυομεταφορα της κάθε μίας απο εμάς! Εμένα μου κάνανε κανόνικα την προετοιμασία για εμβρυομεταφορα λές και προκειται οντως να μου βάζανε αυγουλάκια! Σαν διαδικασία δεν καταλαβα τίποτα γτ εγινε με μέθη...απλά λίγες μέρες μετα ειχα λίγο αίμα.

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας και πάλι! Λοιπόν έστειλα ένα μειλ στο teaching agency και μου έστειλα το application form για το QTS. Σας παραθέτω το λινκ και τις ερωτήσεις μου επ' αυτού και αν κάποια γνωρίζει να μου πει θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως! :)

Λινκ: http://media.education.gov.uk/assets/files/pdf/t/teaching%20agency%20application%20for%20qts%20%20%20eea.pdf

Ερωτήσεις:

1) Στο 2b φαντάζομαι επιλέγω το i) έτσι; Τελείωσα γερμανική φιλολογία στο Αριστοτέλειο.

2) Στο Name of teacher qualification τί απαντάω;;;

3) Όπως βλέπετε πρέπει να αναφέρω πόσο διήρκεσαι η φοίτηση. Να γράψω ένα έξτρα σημείωμα εξηγώντας το γιατί; Αναφέροντας μόνο το ατύχημα χωρίς να αναφερθώ στην κατάθλιψη...

4) Subject(s) trained to teach εδώ φαντάζομαι θα γράψω γερμανικά ναι; Και sto age range τι να βάλω αφού μπορώ να διδάξω οποιαδήποτε ηλικία;

5) If you needed to complete an induction or probation period to become a fully qualified teacher in the EEA

state in which you qualified, please send in evidence of this also. Την πρακτική άσκηση εννοεί;

Ίσως σας φαίνονται χαζές οι ερωτησεις ή άσκοπες αλλά προτιμώ να φανώ χαζή σε εσάς παρά να κάνω κάνα λάθος και να φανώ ηλίθια σε αυτούς! Αν έχετε συμβουλές σχετικά με το πώς να δικαιολογήσω την δεκαετία σπουδών χωρίς να φανεί άσχημο είναι ώρα να τις μοιραστείτε μαζί μου! :)

If you needed to complete an induction or probation period to become a fully qualified teacher in the EEA

state in which you qualified, please send in evidence of this also. Την πρακτική άσκηση εννοεί;

Εσπιριτ θα πρεπει να στειλεις το πτυχιο σου μεταφρασμενο στο Ναριτς (Naric). Αυτοι θα σου απαντησουν αν σου δινεται QTS h' αν πρεπει να συμπληρωσεις καποια περιοδο στην οποια θα διδασκεις "ϋπο επιβλεψη".

Δε νομιζω να μπορεις να κανεις κατι χωρις το πτυχιο δλδ σε αυτη τη φαση που βρισκεσαι. Επισης να σου πω οτι για να δουλεψεις με παιδια πρεπει να σου γινει ελεγχος ποινικου μητρωου στην Αγγλια. Αυτο σημαινει οτι πρεπει να ρωτησεις για τη διαδικασια του CRB.

Απο Ελλαδα θα παρεις χαρτι απο την Αστυνομια οτι το ποινικο σου μητρωο ειναι καθαρο και θα το μεταφρασεις. Θα το στειλεις στο agency μαζι με μια συμπληρωμενη αιτηση και ενα τσεκ (η' και μετρητα γινεται η' στοιχεια λογαριασμου) οσο στοιχιζει. Η τιμη ειναι περιπου £46 δλδ γυρω στα 55 ευρω μπορει βεβαια και να εχει ανεβει. Αυτο σε καλυπτει για ενα χρονο και καθε χρονο πρεπει να το επαναλαμβανεις.(εκτος και αν εχεις μονιμο ποστο).

Παιρνει γυρω στις 6-8 εβδομαδες οποτε πρεπει να το κοιταξεις συντομα ισως...

Eleni

bd5c7983f7.png

"Translations

For your qualifications listed in parts 3 and 4, you need to send in certified English translations of these documents.

A certified translation must be undertaken by an independent competent translator. The Association of Translation

Companies can tell you about translation companies: www.atc.org.uk

Please note we do not accept UK NARIC comparability statements in lieu of certified translations. UK NARIC

provides a service whereby qualifications from outside the UK are compared to the UKʼs qualification frameworks.

These can be useful in demonstrating your level of education to potential employers or educational institutions.

You will need to send photocopies of your proof of nationality and additional supporting document if your name

is different to those on your qualifications.

We do not require certified translations of your evidence of nationality or change of name; you may however wish

to accompany them with a translation you have completed yourself."

Δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό. Και πιστεύω ότι αν χρειαζόταν το ποινικό μητρώο θα το ζητούσαν καθώς στην αίτηση αναγράφονται αναλυτικά οι απαιτήσεις τους. Οπότε δεν σκοπεύω να χαραμίσω χρήματα στο NARIC. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου όμως :)

Εσπριτ δεν υπαρχει καθηγητης που να δουλευει χωρις να ελεγχθει το ποινικο του μητρωο. Στην Αγγλια τουλαχιστον. Εγω σου λεω τι ισχυει απο κει και περα..ειναι δικο σου θεμα.

Στειλε τους ενα εμαιλ και ρωτα αν χρειαζεσαι CRB. Δεν υπαρχει παντως σχολειο που να δεχτει προσωπικο ακομα και σε εθελοντικη βαση χωρις CRB. Μεχρι και οι καθαριστριες που δουλευουν στα σχολεια βγαζουν CRB.

Eleni

bd5c7983f7.png

Esprit συμφωνώ με την Ελένη για το CRB, γενικά βγάλε ένα πιστοποιητικό (παίρνει 15 μέρες να βγει μέσω ΚΕΠ), θα το χρειαστείς. Όμως, για την φάση που είσαι εσύ τώρα, δεν χρειάζεσαι τίποτα επιπλέον, ούτε και το NARIC. Στό teaching agency που είχα ρωτήσει τότε μου είχαν πει ότι δεν χρειάζεται να στείλω απολύτως τίποτα εκεί. Από εκεί και πέρα, το NARIC θα σου φανεί χρήσιμο κάποια στιγμή, καθώς έχει ένα πιστοποιητικό που λέγεται career pathway και αυτό σχολιάζει το πτυχίο σου, την αξία σου γενικά στην αγορά εργασίας, αλλά αυτό ενδιαφέρει μελλοντικούς εργοδότες. Για εσένα είναι σχετικά νωρίς ακόμα, δεδομένου ότι δεν έχεις καν ορκιστεί, οπότε δεν έχεις καν το πτυχίο στα χέρια σου! Από τη στιγμή που θα στείλεις τα χαρτιά σου για το QTS θέλει 4 μήνες για να βγει η άδεια.

Διαφημίσεις

Οντως το CRB ειναι υποχρεωτικό όταν έχεις να κανείς με ανήλικους η ευάλωτους ανθρώπους όπως πχ πνευματικά άρρωστους. Για τα υπόλοιπα δυστυχώς δεν εχω γνώση, θα ρίξω μια ματιά απο Δευτέρα όμως, δεν ανοίγω λάπτοπ τα ΣΚ :)

Ελπίζω να περνάτε υπέροχα αυτό το ΣΚ!!!!

Κ ξανά διαβάζοντας σας κατάλαβα τη διαφωνία σας :)

Ο έλεγχος του ποινικού μητρώου δεν θα γίνει απο Ελλάδα αλλα όταν ειναι να πιάσει δουλειά. Αυτά άλλωστε έχουν ισχύ 6 μήνες οπότε αν της προτείνουν δουλειά θα της το κάνουν

Ετσι μου είχαν κάνει όταν δούλεψα στο κολέγιο στα φοιτητικά μου χρόνια

Ναι, fairy, τι να σου πω, καταπληκτικά περνάμε....

Δλδ, αν σου προτεινει κάποιος δουλειά κάνει το crb μόνος του, δεν σου ζητάει πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από Ελλάδα?

Διαφημίσεις

Εσπριτ δεν υπαρχει καθηγητης που να δουλευει χωρις να ελεγχθει το ποινικο του μητρωο. Στην Αγγλια τουλαχιστον. Εγω σου λεω τι ισχυει απο κει και περα..ειναι δικο σου θεμα.

Για το CRB θα συμφωνήσω με τα κορίτσια, είναι υποχρεωτικό για όλες τις θέσεις εργασίας όπου μπορείς να έχεις επαφή με παιδιά ή ευάλωτους ενήλικες χωρίς επίβλεψη. Το αν θα σε καλύψει το ποινικό μητρώο μόνο από Αγγλία δεν το ξέρω. Λογικά αν έχεις έρθει πρόσφατα στη χώρα, θα πρέπει να φέρεις τη βεβαίωση ποινικού μητρώου από την Ελλάδα μεταφρασμένη ή να κάνεις την αίτηση μέσω της Πρεσβείας στο Λονδίνο (καλά κρασιά).

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Γιατί δεν περνάτε καλα πουλί μου!!

Γιατί έχει γυαλίσει το μάτι μου πάνω από το pc να διαβάζω e-mails, να ανταλλάσσω μηνύματα και έχει πάρει φωτιά το αυτί μου να μιλάω με κάθε είδους childcarer, έπρεπε να κοιμάμαι εδώ και ώρα αλλά όλο κάτι γίνεται και δεν ξεκολλάω και τα αστέρια μου αρρώστησαν κιόλας. Αλλά έχω γίνει ξεφτέρι, όλα τα έχω μάθει - ή τελοσπάντων θα τα έχω μάθει sometime soon. Σας καληνυχτίζω τώρα, με περιμένει ο Mr Fawlty (για να μπαίνω στο κλίμα σιγά σιγά).

To CRB για να ολοκληρωθει θελει στοιχεια και απο Ελλαδα. Οι αστυνομικες υπηρεσιες ΔΕΝ μοιραζονται ακομα στοιχεια πολιτων εκτος και αν μιλαμε για Ιντερπολ. Μπορει ομως καποιος να εχει διαπραξει καποιο αδικημα η' κακουργημα το οποιο δεν εμπιπτει στη δικαιοδοσια της Ιντερπολ. Γιαυτο και απο Αγγλια ζητανε ενα χαρτι που το βγαζεις απο την αστυνομια και λεει οτι αδικημα εχεις διαπραξει..Η' αν εχεις καθαρο ποινικο μητρωο τοτε λεει μηδεν (Zero).

Σου ζητανε αυτο απο Ελλαδα, και Αγγλια απλα ζητανε τη διευθυνση σου να ψαξουν αν εχει καταγραφει καποιο αδικημα σε αυτη τη διευθυνση.

Eleni

bd5c7983f7.png

alice se katalavaino parapolu mias kai ego freskia eimai edo k prospathousa na ertho oso to dunaton kalutera proetoimasmeni edo omos exo na sou metafero tin empeiria mou. Sxedon oti kian ekana apo ellada gia na proetoimasto pige strafi giati ta pragmata 1on einai diaforetika apo konta, 2on exoun polu grigoroterous ruthmous edo. p.x koitas k milas me childminder alla se 1-2 mines pou tha ertheis mporei na min exoun theseis kai antistoixa oi paidikoi stathmoi pou tora den exoun mexri na ertheis na exoun. i na pas apo konta na deis kapoia kai na mi sou aresei katholou! apo ti stigmi pou de tha piaseis douleia me to pou tha ertheis, xalarose ligo kai prospathise na ta deis apo konta otan me to kalo ertheis.

tora se oti afora to poiniko mitroo den xero ti paizei alla prosopiki mou apopsi einai an den sou kanei kopo vgalto gia na to exeis. k ego pistevo oti to kanoun monoi tous alla an einai tsampa k xoris kamia terastia diadikasia de xaneis tpt na to vgaleis.

ego sunexizo ta psonia mou gia to kainourgio spiti kai tora dialego paploma gia to mikro. loipon gia peite ti na paro? mallon gia 10.5 tog leo giati ton vlepo kruonei kai den exo skopo na exo anoixto to gkazi oli nuxta!

uDLqp1.png

Νατάσσα σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου, το υποψιάζομαι ότι κάπως έτσι είναι, απλά βλέπω κιόλας ότι οι καλοί παιδικοί σταθμοί δεν έχουν ήδη αρκετές θέσεις, οπότε όταν έρθω το πιθανότερο είναι πως δεν θα μπορώ να βρω ούτε καν την απογευματινή βάρδια που έχω βρει τώρα...Δεν είναι κάπως απίθανο να ανοίξουν δύο θέσεις σε έναν παιδικό σταθμό για πρωινή βάρδια στη μέση της χρονιάς? Επίσης εμένα πάει ο άντρας μου και βλέπει, γνωρίζει από κοντά κλπ. Από την άλλη, ναι, θα μπορούσα να πάω επιτόπου και να τα δω, απλά θα πρέπει να κουβαλάω και τα πιτσιρίκια μαζί όπου πάω... Δεν ξέρω τι να κάνω. Η λύση με την childminder που τους πηγαίνει σε διάφορα playgroups, παρόλο που σε όλους ακούγεται καλή, εμένα δεν με κάνει να νοιώθω άνετα... θεωρώ ότι με την ήδη τεράστια αλλαγή της μετακόμισης σε άλλη χώρα, θα ήταν καλύτερα τα παιδιά να έχουν ένα σταθερό περιβάλλον και όχι να πηγαίνουν από μέρος σε μέρος κάθε μέρα.... Πιστεύω ότι δύο λύσεις είναι οι καλύτερες:

1. Ή να τα γράψω σε αυτόν τον ιδιωτικό σταθμό που μας άρεσε πολύ (αλλά έχει μόνο απογευματινές βάρδιες εκτός από μία πρωινή), να ξεκινήσουν εκεί από Δεκέμβριο (γιατί θέλω 20 μέρες να τα κρατήσω εγώ ώστε κάπως να προσαρμοστούν), όπου ελπίζω πως τα παιδιά θα τα προσέξουν, καθώς δεν θα είναι εύκολο για αυτά να πάνε σε ένα καινούργιο μέρος όπου επιπλέον δεν θα καταλαβαίνουν και λέξη από όσα ακούνε...οι κοπέλες στον σταθμό αυτό μου άρεσαν πάρα πολύ (από το τηλέφωνο) ήταν όλες πολύ φιλικές και με αρκετό χιούμορ, επιπλέον ο σταθμός αυτός είναι outstanding....

2. Να τα στέιλω σε ένα preschool, που είναι 3 ώρες την ημέρα (έχει ένα σχολείο στην περιοχή, που έχει good στο ofsted και έχει preschool 12-3) και καλύπτεται από το funding, και να βρω μία part time nanny να έρχεται στο σπίτι μας από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 (και μελλοντικά να τα πηγαίνει αυτή στο preschool, εάν εγώ βρω κάποια απασχόληση). Αυτό θεωρητικά μπορεί να κανονιστεί από εδώ, δλδ να κλείσω με το preschool από εδώ και να βρω εκεί την part time nanny.... Αλλά δεν ξέρω, αυτά τα preschools είναι καλά??? Είμαι λίγο προκατειλημμένη από τα δημόσια σχολεία εδώ και δεν πολυθέλω να τα στείλω σε κάτι δημόσιο, εκτός αν αυτά τα preschools δεν είναι δημόσια (αυτό δεν το έχω καταλάβει).

Τι λέτε για αυτά που σας γράφω? (εκτός από το ότι σας έχω πρήξει...)

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...