Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

Χρόνια πολλά ! Καλά Χριστούγεννα!! Ήθελα να σας γράψω και εγω την ιστορία μου ..και να ακουσω την γνώμη - συμβουλή σας!! Εχω διαγνωστεί απο τα 18 με πρόωρη ωοθυκική ανεπάρκεια και μου ειχαν  αποκλέισει το κομματι του να αποκτησω παιδί απο μόνη μου ( μόνο με δωρεά). Έτσι, το τελευταιο έτος προσπάθω να γίνω και εγώ μαμά! Βρίσκομαι στην τρίτη προσπάθεια! Στις 2 προηγουμενες  εμβρυομεταφορες ειχα 0 χοριακη  ( 1 η προσπάθεια ειχα φλεγμωνη με σταφυλοκοκκο, χαμηλους γαλακτοβακκυλους και 2 βλαστοκυστες 5BC - 5CC. /2η προσπαθεια ημουν καθαρη αλλα δεν έιχα καλή δότρια μόνο 2 μορίδια 4ης μέρας ). Τώρα βρισκομαι στην 3η προσπάθεια που εκανα εμβρυομεταφορα με 2  αριστες βλαστοκυστες αλλά δυστυχως φοβάμαι παρα πολυ για το αποτελεσμα...Νομίζω οτι με καταλαβαινετε!! Εχετε περάσει πολυ δυσκολα και εσεις  ( που διαβάζω τις ιστορίες σας). Ευχομαι η νέα χρονιά να μας φερει πολλά μωρά και ευτυχία!!!

****Στο ενδιαμεσο 1ης και 2ης εμβρυομεταφορας εχω κάνει σαλπιγγογραφία ( εχουν αποκλειστει υδροσαλπιγγες) και υστεροσκοπηση με era test και ngs.

Νικολέτα χρόνια  πολλά  για τις μέρες!! Είμαστε κ ίσα.. και εγώ του 88.. και εμένα  η πρώτη δοτρια δεν ήταν καλή..  είσαι με άλλες συνθήκες  τώρα..   με το καλό η χοριακη  σου!!

Ότι θέλεις  στείλε μου..

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Αχ τώρα πρόσεξα που λες να έχω το κατάλληλο πτυχίο για να ασχοληθώ με μικρούλια! Οπότε μάλλον θα πρέπει να κάνω όλες τις σπουδές που απαιτούνται. Εκτός κι αν το πτυχίο μου θεωρείται σχετικό αφού έχει να κάνει με παιδαγωγικά...

Με τα ιδιαίτερα τί παίζει εκεί στα ξένα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Fairy, έχω όμως ένα θέμα εδώ. Όταν πήρα τηλέφωνο στο teaching agency και ρώτησα εάν χρειάζεται να κάνω pgce ή gtp για να διδάξω στην αγγλία, μου είπαν ότι εφόσον είμαι qualified teacher σε χώρα μέλος της ΕΕ, είμαι qualified teacher και στην Αγγλία, και το μόνο που έχω να κάνω είναι να στείλω τα χαρτιά μου για το qts (qualified teacher status) όπως και έκανα. Εγώ έχω τελειώσει αγγλική φιλολογία εδώ και έχω και master στο applied linguistics οπότε τα περισσότερα μαθήματα που έχουν τα πτυχία μου είναι παιδαγωγικής/διδακτικής κατεύθυνσης. Όσοι συνάδελφοί μου με τα ίδια ή λιγότερα προσόντα από εμένα έκαναν αντίστοιχη αίτηση τους έδωσαν το qts και μάλιστα non-subject or age specific.

Μάλλον ΔΕΝ διάβασες το λινκ που σου έστειλα! Δες εδω: http://www.education.gov.uk/get-into-teaching/faqs/becoming-a-teacher/qualified-teacher-status.aspx

Απλά το ότι έχεις qts δεν σου εξασφαλίζει το ότι θα βρεις δουλειά, δεν ξέρω κ πολλές λεπτομέρειες, οι κυρίες κυρίες θα ξέρουν περισσότερα. Πάντως εάν έχεις qts (αλλά και αν δικαιούσαι qts βάσει των προσόντων σου, χωρίς όμως να είμαι σίγουρη για το τελευταίο) δεν σε αφήνουν να κάνεις pgce. Αυτό είναι πληροφορία από το πανεπιστημιο του Leeds. Μιλούσα με έναν υπάλληλο που ήταν στα admissions για το pgce και μου έγραψε αυτολεξεί:

The PGCE course gives you QTS.

You can only do a PGCE if your existing qualifications do not get you QTS.

If you do not have QTS, please apply.

berin

Και αυτό είναι απλά ο επίλογος μίας τεράστιας συζήτησης όπου εγώ έγραφα 50 σειρές εξηγώντας του αναλυτικά την κατάσταση και αυτός μου έλεγε συνέχεια το ίδιο, πρέπει να τον έφερα εκτός εαυτού στο τέλος.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που έχω (οι οποίες πάντως καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα) στα Αγγλικά πανεπιστήμια σε σχολές όπως η Αγγλική Φιλολογία δεν κάνουν πολλά παιδαγωγικά μαθήματα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, γι αυτό και κάνουν pgce και διάφορα τέτοια μετά. Αυτό μου το επιβεβαίωσε και πριν 2-3 μέρες μία φίλη που ζει στην Αγγλία και έχει τελειώσει εκεί Αγγλική Φιλολογία και master και phd, υποθέτω ότι ξέρει τι λέει, αλλά σίγουρα η fairy θα ξέρει επίσης.

(Εντωμέταξύ ψάχνω και για σχολεία...πάλι ξενύχτι προβλέπεται)

Καλέ αυτό το λινκ εγώ το είχα βρει ήδη πριν στείλω εδώ για περισσότερες πληροφορίες! Αλήθεια το διάβασα απλά εγώ έχω καταλάβει οτί και εμείς πρέπει να κάνουμε τα σχετικά για να πάρουμε το qts κι ας είμαστε qualified στην Ελλάδα με τα πτυχία μας! Και ότι όλο αυτό θα έπαιρνε έναν χρόνο περίπου...

Διαφημίσεις

Όχι, αν πάρεις τηλέφωνο στο teaching agency θα σου το επιβεβαιώσουν. Επαναλαμβάνω όμως ότι το qts δεν σου εξασφαλίζει το ότι θα βρεις εργασία εκεί. Ίσως πρέπει να βρεις έναν σύλλογο καθηγητών γερμανικής εκεί για να συνεννοηθείς.... ειλικρινά δεν ξέρω να σου πω κάτι άλλο, εγώ προσωπικά έχω κάνει τα χαρτιά μου για qts και δεν θα κάνω σε πρώτη φάση κάποια άλλη εκπαίδευση και θα δω τι θα κάνω, δεν με παίρνει όμως κιόλας με τα δύο παιδιά και στην ηλικία που είμαι... Οπότε θα δοκιμάσω την τύχη μου έτσι, αλλιώς θα δω τι άλλο μπορώ να κάνω... 900 ευρώ μισθό παίρνω ως εκπαιδευτικός δημοσίου εδώ, ε, θα τα βρω κι εκεί πιστεύω αυτά τα λεφτά...

καλά εκεί θα παίρνεις και περισσότερα μη σου πω! Μακάρ να βρεις σύντομα δουλειά πάνω στο στοιχείο σου! Σου εύχομαι καλή τύχη και κάθε ευκολία!

Τώρα διάβαζα ξανά αυτά που είχα βρει και βλέπω οτί απλά καποια τεστ πρέπει να περάσουμε και να κάνουμε μάθημα σε τάξη και να μας επιβλέπουν. Εντάξει τίποτα τραγικό!

Εκεί άραγε οι προσλήψεις γίνονται και στο μέσο της χρονιάς ή θα πρέπει να περιμένω ως του χρόνου;

Επειδή ειμαι με το κινητό θα σας γράψω αναλυτικά αύριο

Αλλα ναι εδώ το παιδαγωγικό ειναι πτυχίο απο μόνο του σε οποιαδήποτε βαθμίδα κ αν διδασκεις, κ εγώ έχω κάνει

Θα τα πούμε αύριο αναλυτικά :)

fairy ανυπομονούμε! Γενικώς κάθε συμβουλή καλοδεχούμενη, εγώ δεν καίγομαι αυτή τη στιγμή, από Ιανουάριο που θα βγει το qts θα αρχίσω να ψάχνομαι, προς το παρόν (όπως ίσως έχετε καταλάβει) έχω άλλες προτεραιότητες...Αλλά δεν κάνει κακό να πρετοιμάζομαι σιγά σιγά...

Αυτα τα numerical tests ktl τι τα θέλουνε μωρέ! Έλεος και σιχαίνομαι τα μαθηματικά!!! Υπάρχει κανένας τρόπος να εξασκηθεί κανείς; Αμάν πάνω που πάω να χαρώ τρώω κι από μια σφαλιάρα!

Διαφημίσεις

καλά εκεί θα παίρνεις και περισσότερα μη σου πω! Μακάρ να βρεις σύντομα δουλειά πάνω στο στοιχείο σου! Σου εύχομαι καλή τύχη και κάθε ευκολία!

Τώρα διάβαζα ξανά αυτά που είχα βρει και βλέπω οτί απλά καποια τεστ πρέπει να περάσουμε και να κάνουμε μάθημα σε τάξη και να μας επιβλέπουν. Εντάξει τίποτα τραγικό!

Εκεί άραγε οι προσλήψεις γίνονται και στο μέσο της χρονιάς ή θα πρέπει να περιμένω ως του χρόνου;

Esprit δεν ειναι ακριβως τοσο απλο...πρεπει να τικαρεις παρα πολλα κουτια, να δειξεις οτι εισαι ικανη (competent), σε μια σειρα δεξιοτητων.( Classroom management, subject knowledge, marking and feedback, relationships with students, professionalism etc) Ειναι λιγο πιο απαιτητικα απο αυτο που εκανε η Φερυ. Στο λεω γιατι εχω κανει και PGCE για τριτοβαθμια και PGCE για δευτεροβαθμια..και ετσι μπορω και συγκρινω. Εγω θα ελεγα να βρεις μια δουλεια προχειρη, και να κανονισεις να πας εθελοντικα σ ενα σχολειο καποιες ωρες..να μαθεις το συστημα το αγγλικο, πως κανουν το μαθημα κλπ...

Για το θεμα του πτυχιου σου θα πεις οτι ειχες καποια προβληματα..ΜΗΝ πεις καταθλιψη κλπ διοτι ΔΕΝ θα σε αφησουν να διδαξεις. Εμεις περασαμε απο ερωτηματολογιο και αν δηλωνες κατι τετοιο δε σε αφηναν να διδαξεις on the grounds of ill health δλδ θεμα υγειας. Επισης μια συμφοιτητρια μου παρακολουθειτο απο ψυχιατρο δε γνωριζω ακριβως τι ειχε, αλλα το ανακαλυψαν στα μεσα της χρονιας και τη σταματησαν απο το Course και αναγκαστηκε η κοπελα και πηγε στο γιατρο της και της εδωσε γνωματευση οτι μπορει να διδαξει, και μετα εκαναν ολοκληρο συμβουλιο για να αποφασισουν αν θα την αφησουν να συνεχισει...

Eleni

bd5c7983f7.png

Αυτα τα numerical tests ktl τι τα θέλουνε μωρέ! Έλεος και σιχαίνομαι τα μαθηματικά!!! Υπάρχει κανένας τρόπος να εξασκηθεί κανείς; Αμάν πάνω που πάω να χαρώ τρώω κι από μια σφαλιάρα!

Για ποια numerical tests μιλάμε;επίσης, καλημέρα!

Και αυτό είναι απλά ο επίλογος μίας τεράστιας συζήτησης όπου εγώ έγραφα 50 σειρές εξηγώντας του αναλυτικά την κατάσταση και αυτός μου έλεγε συνέχεια το ίδιο, πρέπει να τον έφερα εκτός εαυτού στο τέλος.

Κοπέλα ήταν μάλλον η Berin, και μάλιστα Τουρκάλα :P

Όχι ότι έχει σχέση με τη συζήτησή μας, απλά το αναφέρω μιας και δεν ξέρω τίποτα για τα υπόλοιπα που συζητάτε.

Καλημέρα!

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Ελενη δεν εχω κανει PGCE για τριτοτβαθμια...δεν υπαρχει τετοιο πτυχιο ;) αυτο ειναι διαφορετικο οταν το κανεις αφου γινεις λεκτορας. εχω κανει στο post 16 sector οποτε εκανα κ numeracy κ literacy ;) συν τα παιδαγωγικα....το εκανα αφου τελειωσα το πτυχιο μου...μην βιαζεσαι να πεις τι εχω κανει :)

κοριτσια...απο οσο γνωριζω εαν εχεις τελειωσει το πτυχιο σε αλλη χωρα κ κυριως στην Ελλαδα που απο οσα μου εχουν πει κ ειπε κ η Αλις τωρα δεν εχετε κανει πολλα παιδαγωγικα δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να παρετε ετσι απλα QTS. αυτα που εγραψε η Ελενη ειναι πολυ σωστα ... Γερμανικα ομως δεν διδασκουν μονο σε σχολεια αλλα κ σε πανεπιστημια...οποτε μπορεις να ρωτησεις κ εκει τι θελουν . οπως επισης κ Αγγλικα διδακσουν σε πανεπιστημια συν τα ιδιωτικα languages schools

αυτο για την καταθλιψη που δεν κανεις να αναφερεις πρωτη φορα το ακουω!! υποτιθεται οτι με το inclusivity and diversity ολα αυτα τα "αγκαλιαζουν" κ επειδη εχω κ συναδελφους με τετοια προβληματα μου κανει μεγαλη εντυπωση αλλα δεν μπορω να πω με σιγουρια

πολλες καλημερες....

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...