Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• Χρόνια πολλά ! Καλά Χριστούγεννα!! Ήθελα να σας γράψω και εγω την ιστορία μου ..και να ακουσω την γνώμη - συμβουλή σας!! Εχω διαγνωστεί απο τα 18 με πρόωρη ωοθυκική ανεπάρκεια και μου ειχαν  αποκλέισει το κομματι του να αποκτησω παιδί απο μόνη μου ( μόνο με δωρεά). Έτσι, το τελευταιο έτος προσπάθω να γίνω και εγώ μαμά! Βρίσκομαι στην τρίτη προσπάθεια! Στις 2 προηγουμενες  εμβρυομεταφορες ειχα 0 χοριακη  ( 1 η προσπάθεια ειχα φλεγμωνη με σταφυλοκοκκο, χαμηλους γαλακτοβακκυλους και 2 βλαστοκυστες 5BC - 5CC. /2η προσπαθεια ημουν καθαρη αλλα δεν έιχα καλή δότρια μόνο 2 μορίδια 4ης μέρας ). Τώρα βρισκομαι στην 3η προσπάθεια που εκανα εμβρυομεταφορα με 2  αριστες βλαστοκυστες αλλά δυστυχως φοβάμαι παρα πολυ για το αποτελεσμα...Νομίζω οτι με καταλαβαινετε!! Εχετε περάσει πολυ δυσκολα και εσεις  ( που διαβάζω τις ιστορίες σας). Ευχομαι η νέα χρονιά να μας φερει πολλά μωρά και ευτυχία!!!

****Στο ενδιαμεσο 1ης και 2ης εμβρυομεταφορας εχω κάνει σαλπιγγογραφία ( εχουν αποκλειστει υδροσαλπιγγες) και υστεροσκοπηση με era test και ngs.

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

τα παιδια ειπες ειναι 3 χρονων σωστα? νομιζω πως το μονο σου αχγος αυτη τη στιγμη θα επρεπε να ειναι το σχολειο :) για τα υπολοιπα μην ανησυχεις ιδιαιτερα. αν εχουν κλεισει τα 3 δικαιουντε 15 ωρες την βδομαδα δωρεαν να πανε σε παιδικο σταθμο κ θα πρεπει να ξεκινησεις κ αιτησεις για σχολειο. εχεις κοιταξει εκει που θα μεινετε τα σχολεια, ποια ειναι καλα κλπ?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Marija μείναμε αναγκαστικά χώρια αυτούς τους 10 μήνες, δεν γινόταν αλλιώς, λόγω της δουλειάς μου, και ήταν (και είναι ακόμα) όντως πάρα πολύ δύσκολο, και για τους δυο μας εννοείται -δλδ για τη μεταξύ μας σχέση - και του άντρα μου του λείπουν τα παιδιά του, και τα παιδιά με κοιτάνε με απορία γενικώς για αυτό το θέμα, εγω αφηστε τι τραβηξα που τα ειχα μονη μου τα διχρονα...

Fairymummy, ώπα, εδώ χτήπησες τζακποτ...έχω άλλες τόσες απορίες για αυτό το θέμα, βασικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω (πάντως προς τιμήν μου το έχω ψάξει ήδη κάπως, δεν είμαι εντελώς άσχετη)....

Ξεκινάω με τις πολύ βασικές:

1. Τώρα, στη μέση της χρονιάς θα μας δεχτεί κανένας δημόσιος παιδικός σταθμός?

2. Οι 15 δωρεάν ώρες ισχύουν και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς (κάποια φίλη μου είπε ότι δεν ισχύουν για εκεί). Ισχύουν για τις childminders? Αν όχι, για πού ισχύουν? (δεδομένου ότι τα υπόλοιπα είναι δημόσια).

3.Μια γνωστή μου μου είπε ότι αυτή τη στιγμή έχω ουσιαστικά δύο επιλογές: Ή να τα πάω pre school που είναι 3 ώρες την ημέρα ή στο nursery του σχολείου της περιοχής που είναι πάλι 3 ώρες (και μου είπε ότι σε δέχονται υποχρεωτικά). Σωστά είναι αυτά που γράφω? Έχω άλλες επιλογές?

4.Τώρα, στη μέση της χρονιάς θα μας δεχτεί κανένας δημόσιος παιδικός σταθμός?

5. Τι εννοείς να ξεκινήσω αιτήσεις για σχολείο??? Για φέτος ή για του χρόνου???

Μετά από αυτές τις ερωτήσεις, νοιώθω τελικά πολύ άσχετη....

Κορίτσια βοήθεια! Το πιο σημαντικό δεν έχω ελέγξει σωστά μου φαίνεται!!!

Διαφημίσεις

επειδη λοιπον οι σταθμοι ειναι ιδιωτικοι ολοι θα σε δεχτουν, σπανια να μην εοχυν θεση.

η childminder ειναι μια νταντα αναγνωρισμενη απο το κρατος οπου φυλαει καποια παιδακια στο σπιτι της, κ εκει ισχυουν οι 15 ωρες.

για περισσοτερα δες εδω

http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Preschooldevelopmentandlearning/NurseriesPlaygroupsReceptionClasses/DG_10016103

Πήρα σήμερα τηλ στον ΕΟΠΥΥ να ρωτήσω για την κάρτα και μου είπαν ότι βγαίνει επιτόπου (δυσκολεύομαι να το πιστέψω...).

Είδες που τζάμπα τους κακολογούσες; ;)

Μήπως κάποια από εσάς έτυχε να έχει παρει άδεια άνευ αποδοχών από το Δημόσιο όταν πρωτοπήγε στην Αγγλία? αν υπάρχει, τότε θα κάνω τις σχετικές ερωτήσεις μου, αλλιώς να μην σας ζαλίζω...

Εγώ όχι, δεν έχω δουλέψει ποτέ στο δημόσιο.

Με τα θέματα που αφήσετε πίσω στην Ελλάδα τι κάνατε? Στο ΚΕΠ μου είπαν να κάνω πληρεξούσιο σε κάποιον δικό μου για να τακτοποιεί τα εδώ, εγώ πάλι λέω να μην κάνω πληρεξούσιο, να φτιάξω καμιά δεκαριά εξουσιοδοτήσεις προς τη μαμά μου (έχοντας προβλέψει τι θα χρειαστεί τους επόμενους μήνες)...Γιατί θα αργήσουμε να ξαναέρθουμε. Για Πάσχα μας βλέπω, και αν...

Εγώ έχω κάνει αυτό που έχει κάνει και η Φέρυ, έχω δηλωθεί κάτοικος εξωτερικού στην εφορία και έχω ορίσει αντίκλητο τη μαμά μου. Της έχω κάνει και πληρεξούσιο για ό,τι άλλο χρειαστεί. Νομίζω είναι η πιο σίγουρη λύση, γιατί με τις εξουσιοδοτήσεις μπορεί να μην καλύπτεσαι, ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με εφορίες, τράπεζες κ.λπ. Έτσι που είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα από πλευράς οικονομικών, ευκαιρία ψάχνουν να σου πουν όχι.

Ξεκινάω με τις πολύ βασικές:

1. Τώρα, στη μέση της χρονιάς θα μας δεχτεί κανένας δημόσιος παιδικός σταθμός?

2. Οι 15 δωρεάν ώρες ισχύουν και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς (κάποια φίλη μου είπε ότι δεν ισχύουν για εκεί). Ισχύουν για τις childminders? Αν όχι, για πού ισχύουν? (δεδομένου ότι τα υπόλοιπα είναι δημόσια).

3.Μια γνωστή μου μου είπε ότι αυτή τη στιγμή έχω ουσιαστικά δύο επιλογές: Ή να τα πάω pre school που είναι 3 ώρες την ημέρα ή στο nursery του σχολείου της περιοχής που είναι πάλι 3 ώρες (και μου είπε ότι σε δέχονται υποχρεωτικά). Σωστά είναι αυτά που γράφω? Έχω άλλες επιλογές?

4.Τώρα, στη μέση της χρονιάς θα μας δεχτεί κανένας δημόσιος παιδικός σταθμός?

5. Τι εννοείς να ξεκινήσω αιτήσεις για σχολείο??? Για φέτος ή για του χρόνου???

Μετά από αυτές τις ερωτήσεις, νοιώθω τελικά πολύ άσχετη....

Κορίτσια βοήθεια! Το πιο σημαντικό δεν έχω ελέγξει σωστά μου φαίνεται!!!

Δεν υπάρχουν δημόσιοι παιδικοί σταθμοί, όλοι είναι ιδιωτικοί (εξ ου οι 15 ώρες δωρεάν, αλλά δεν μπορείς να τις πάρεις όλες μαζί, πρέπει να μοιράζονται σε 3 μέρες). Τόσο που χρεώνουν σίγουρα θα σας δεχτούν, ειδικά με 2 παιδάκια, μην σε απασχολεί αυτό.

Αιτήσεις για σχολείο που θα πάνε σε 1-2 χρόνια (αν είναι 2-3 χρονών? κατάλαβα καλα?) καλό είναι να κάνεις από τώρα, ειδικά αν έχεις απαιτήσεις να πάνε σε καλό σχολείο και όχι σε κανένα της πλάκας. Να κοιτάξεις τα ratings του Ofsted και να επισκεφτείς και τα σχολεία να δεις την κατάσταση των κτηρίων και την αναλογία μαθητών/δασκάλων πάνω από όλα.

Αν τα παιδιά είναι 2 και όχι 3 χρονών, υπάρχει και η λύση του playgroup, αλλά πρέπει να πηγαίνεις κι εσύ μαζί, δεν μπορείς να τα αφήνεις και να φεύγεις.

για τα γραφειοκρατικα δες εδω

http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Schoolslearninganddevelopment/ChoosingASchool/DG_10038421

γενικα σε αυτο το σαιτ θα μπορεις να βρισκεις επισημες λυσεις για την καθε σου απορια μιας κ ειναι κρατικο ;)

εχω την εντυπωση ομως πως δεν μπορεις να κανεις αιτηση οποτε να ναι...δηλαδη δεν μπορεις να κανεις αιτηση δυο χρονια πριν....

κ μαλιστα λεει αυτο

Primary schools

Most local authorities set a deadline for applications at some point in the autumn of the year before the child is due to start school, when they are three or four years old.

Διαφημίσεις

Ουφ, καμία σχέση με αυτά που μου είπε αυτή η γνωστή μου δηλαδή!!! Μα αφού μου τα είπε πολύ αναλυτικά, μου είπε για το preschool και για το nursery του σχολείου, που είναι και τα δύο δημόσια, και μάλιστα το πρώτο είναι μόνο 3 ώρες την ημέρα.... Πώς είναι δυνατόν να έκανε τέτοιο λάθος, έχει κι αυτή παιδιά.... Αλλά σας βλέπω κι εσάς τόσο σίγουρες.....Μήπως νόμισε ότι τα παιδιά μου είναι 4 χρονών? Είναι πάντως 3 χρονών και 3 μηνών. Έχω την εντύπωση πως μου είπε ότι αυτά ισχύουν για 3,5 και πάνω...

Δηλαδή δημόσιο υπάρχει από ποια ηλικία???

Επιπλέον, στο ιδιωτικό μπορώ να εκμεταλλευτώ τις 15 δωρεάν την εβδομάδα αλλά να μην στέιλω τα παιδιά 8 ώρες την ημέρα αλλά πχ 6? Εννοώ ότι εγώ εκεί για αρχή δεν θα δουλεύω, οπότε δεν θα μπορώ να πληρώνω full time παιδικό σταθμό (και δεν υπάρχει και λόγος...)

Θα διαβάσω τα links που παραθέσατε, το βράδυ όμως γιατί τώρα τα ζιζάνια υποτίθεται ότι κάνουν ησυχία στο δωμάτιό τους (λόγω μεσημεριού) αλλά γίνεται της κακομοίρας.... Μέχρι τότε γράψτε τίποτα βοηθητικό.... Επίσης κάτι έχω ακούσει για early start... ή sure start, αφορά την ηλικία των παιδιών μου...? Βασικά με ενδιαφέρει οποιαδήποτε μορφή daycare που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με τη γλώσσα (θεωρώ ότι για τον λόγο αυτό απορρίπτεται η nanny και η childminder)...

PS Sorry για τα bold, απλά προσπαθώ να ξεχωρίσουν οι ερωτήσεις από τη φλυαρία μου, αν ενοχλούν ενημερώστε με

Επεξεργάστηκαν by Alice6
επεξήγηση

δεν ξερω τι σου ειπε η γνωστη σου, μπορω να σου πω ομως πολυ επισημα πως δημοσιος παιδικος δεν υπαρχει. κ γι αυτο σου παρεθεσα κ τα επισημα κρατικα σαιτ για να δεις οτι δεν λεω αρλουμπες χεχε

εαν θελεις να τα πηγαινεις μονο αυτες τις ωρες δεν θα σου πει κανενας οχι.

τωρα γι αυτα που σου ειπαν μονο εικασιες μπορω να κανω. μηπως σου ειπε για το reception year? το οποιο γινεται μεσα στο δημοτικο σχολειο, νομιζω λεγεται κ foundation. σε μια τετοια περιπτωση δεν πληρωνεις αλλα το παιδι πηγαινει αφου κλεισει τα 4 . γι αυτο σου ειπα ξεκινα να δεις τα σχολεια να δεις τι προσφερει το καθενα κλπ

επισης υπαρχουν τα children's centres τα οποια ειναι δωρεαν αλλα εκει πηγαινεις κ καθεσαι μαζι με τα παιδια. αυτο ισως κανει καλο κ σε σενα κ στα παιδια. εκει εχουν activities αναλογα με την ηλικια . επισης μπορεις να δεις αν η πολη σου εχει multilingual families group....δωρεαν κ αυτο

σορρυ κ εμενα ενα ενα μου ερχοντε οι ιδεες κ γι αυτο κανω τοσα ποστ :) ειμαι κ στο γραφειο

http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/TaxCredits/Gettingstarted/whoqualifies/Childrenandtaxcredits/DG_073803

δες εδω κ για το αν δικαιουστε καποια χρηματικη βοηθεια. εφοσον ο αντρας σου δουλευει 10 μηνες στην Αγγλια ισως δικαιουστε μια μειωση στον φορο που πληρωνει

κ δοκιμασε κ αυτο

https://www.dwpe-services.direct.gov.uk/portal/page/portal/ba/lp

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...