Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 8 ώρες πρίν, Lila86 είπε:

Πολύ ενθαρρυντικο το μνμ σου! Μπράβο σου που το διαχειρίζεσαι έτσι..σου εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου να έρθει σύντομα το μωρό σου.. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλα τα κορίτσια! Υγεία και σωματική και ψυχική γιατί είναι το μόνο που μετράει..όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να περάσετε όλες όμορφα εύχομαι! 🎄

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Έτσι ακριβώς.. την υγειά μας να έχουμε και θα συνεχισουμε να παλεύουμε μεχρι να τα καταφέρουμε!!!! 

8 ώρες πρίν, kate82 είπε:

@Nima21Nima21ισως να είναι και το πιο αληθινό μήνυμα που έχω διαβάσει έδω μέσα ,ακριβώς όπως τα λες είναι!!! Καλές γιορτές με υγεία και χαμόγελα και όλα θα πάνε καλά.... μόνο θετικά σκεφτόμαστε 

Με συγκινείς να ξέρεις ... Αλλά αν δεν δειξουμε την αληθεια μας εδω μεσα, που αλλου θα τη δειξουμε; Αρκετα κρυβόμαστε στον εξω κοσμο και καταπιεζόμαστε πολλες φορες!! Καλή χρονιά με ολα τα καλά!!!!

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Στην Αμερική δεν ισχύει η ευρωπαϊκή κάρτα υγείας.......... ;)

nai kale giauto ti lene europaiki. apla ennoo oti tha katalavaina to agxos.

emena pantos mexri stigmis me exoun afisei afoni oi upiresies tous!

alice to xero oti tha erthete odikos giauto sou eipa gia tis europaikes xores. nomizo pos kai sto velgio tha exoun merimna gia tous touristes.

ego tha sou elega kane tin etoisi alla min skaseis an den erthei prin fugeis.

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

χμ, βρήκα αυτό: http://www.travelstyle.gr/portal/gr/articles.php?action=view&id=1471, το οποίο λύνει κάποιες απορίες σχετικά με την Ευρωπαική Κάρτα Ασφάλισης, και το παραθέτω εδώ για να το βρει η επόμενη κακομοίρα που θα ετοιμάζεται για αναχώρηση και θα έχει αντί για κεφάλι ένα ερωτηματικό. Λέει πολλά και χρήσιμα, αλλά βασικά λέει και αυτό που με ενδιαφέρει, δλδ ότι παίρνει 5 μέρες να εκδοθεί και ότι αν αργήσει μπορείς να πάρεις πιστοποιητικό προσωρινής αντικατάστασης, το οποίο όμως σε καλύπτει μόνο για ένα μήνα. Βέβαια αυτά δεν ξέρω αν τα έχουν γράψει προ κρίσης... γιατί τώρα έχει γίνει λίγο (όχι, δεν θα το γράψω) η κατάσταση.

nai kale giauto ti lene europaiki. apla ennoo oti tha katalavaina to agxos.

emena pantos mexri stigmis me exoun afisei afoni oi upiresies tous!

Ναι μωρέ το κατάλαβα, είπα να κάνω ένα αστειάκι.

Σοβαρά τώρα. Το θέμα είναι τι περίθαλψη θα χρειαστείς. Για μικροπράγματα μπορεί να μην ζητήσουν καν να δουν κάρτα, αν όμως εμπλακείς σε ένα ατύχημα και χρειαστείς νοσηλεία; Θα μου πεις φτου φτου μακριά από εμάς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Μπορεί ο γύψος στο πόδι να είναι δωρεάν για όλους, αλλά η μαγνητική να χρεώνεται σε όσους δεν έχουν κάρτα. Γιατί να την πληρώσεις και μάλιστα x4;

Στην τελική για να υπάρχει η κάρτα, κάποιο λόγο θα έχει, αν είναι να μην πληρώνεις τίποτα γιατί την βγάζουν; Ακόμα κι αν αυτό που πρόκειται να γλιτώσεις είναι η ταλαιπωρία της χαρτούρας σε ώρα ανάγκης, αξίζει να τη βγάλεις.

Οι υπηρεσίες τους θα συνεχίσουν να σε αφήνουν άφωνη και στο μέλλον, είμαι σίγουρη, αλλά ίσως για διαφορετικούς λόγους ;)

Μη μου λέτε τέτοια, εγώ περιμένω εκεί να βρω πολιτισμένους και καταρτισμένους υπαλλήλους, γρήγορη εξυπηρέτηση, λίγη γραφειοκρατία, το αντίθετο από την Ελλάδα βασικά!

Μη μου λέτε τέτοια, εγώ περιμένω εκεί να βρω πολιτισμένους και καταρτισμένους υπαλλήλους, γρήγορη εξυπηρέτηση, λίγη γραφειοκρατία, το αντίθετο από την Ελλάδα βασικά!

Μμμμ ναι.

Βασικά εξαρτάται πού θα πέσεις.

Το καλό είναι ότι δεν θα έχεις μεγάλη επαφή με υπαλλήλους οποιουδήποτε είδους, δεν υπάρχουν εφορίες, γραφεία ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. Όλα γίνονται δι΄αλληλογραφίας ή μέσω ίντερνετ. Το καλό με αυτό το σύστημα είναι ότι δεν σε σκοτίζει ο ένας κι ο άλλος. Το κακό είναι ότι αναγκάζεσαι να κάνεις πολλά πράγματα μόνος σου (πχ είναι δική σου ευθύνη να ελέγξεις την κατανάλωση γκαζιού ή ρεύματος και να πεις στην εταιρία πόσο χάλασες για να σε χρεώσει ανάλογα, αυτοί στέλνουν υπάλληλο μία φορά στο τόσο) ή να περιμένεις "up to six weeks" για να διεκπεραιωθεί κάτι που στην Ελλάδα θα έπαιρνε μία μέρα (με εσένα να τρέχεις από γραφείο σε γραφείο για υπογραφές και σφραγίδες).

Εκείνο που δεν θα βρεις είναι ανθρώπους να τσακώνονται σε δημόσιες υπηρεσίες με τα νεύρα κρόσια (είτε μεταξύ τους είτε με τους υπαλλήλους), θα τους βρεις όμως να τσακώνονται στις παμπ, στην ουρά του σούπερ μάρκετ, στα λεωφορεία. Γενικώς μια από τα ίδια είναι, σε άλλα είναι καλύτερα εκεί, σε άλλα καλύτερα εδώ.

Ο άντρας σου τι σου λέει; Είναι καιρό στην Αγγλία; Του αρέσει;

Διαφημίσεις

Πιστοποιητικο γεννησης μονο του μεγαλου γιου φεραμε. Τα δικα μας οχι. Τα πιστοποιητικο οπως γραφουν παραπανω και οι κοπελες σου το επιστρεφουν, δεν το κρατανε.

Σε ενα utility bill χρειαζεται το ονομα η εναλλακτικα στο council tax. Απλα επειδη το council tax αργουσε να εκδοθει ο επομενος λογαριασμος οταν το χρειαζομουν για την τραπεζα γι'αυτο προσθεσαμε το ονομα μου στο λογαριασμο του νερου. Πηραμε τηλεφωνο, δεν ξερω αν γινεται και μεσω ιντερνετ.

Παντως οπως θα διαπιστωσεις και απο αλλα θεματα εδω, σε διαφορα εχουμε διαφορετικη εντυπωση αναλογα με τις εμπειριες μας. Εγω λογου χαρη εχω καλη εντυπωση για την εκδοση βρετανικου διαβατηριου, καθως του μωρου μας ηρθε σε 3 εβδομαδες και ειχαν μεσολαβησει και τα 2 bank holidays του Ιουνιου.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Εγω λογου χαρη εχω καλη εντυπωση για την εκδοση βρετανικου διαβατηριου, καθως του μωρου μας ηρθε σε 3 εβδομαδες και ειχαν μεσολαβησει και τα 2 bank holidays του Ιουνιου.

Αυτό είναι το τρυκ του "up to six weeks". Σου λένε 6 βδομάδες, έρχεται σε 3 και είσαι ενθουσιασμένη :P

Ενώ στην Ελλάδα σου λένε 3 εργάσιμες μέρες, έρχεται σε 4 και διαμαρτύρεσαι ότι έχει διαλυθεί το κράτος... (και παρότι υπάρχει και ιστοσελίδα που σε ενημερώνει όταν είναι έτοιμο για να μην πηγαίνεις τζάμπα στο αστυνομικό τμήμα, κανείς δεν καταδέχεται να την χρησιμοποιήσει)...

Οι εντυπώσεις φυσικό είναι να είναι διαφορετικές, άλλωστε και στην Ελλάδα δεν έχουμε όλοι τις ίδιες εμπειρίες.

Ναι βρε, δεν διαφωνω. Της το λεω απλα γιατι αν μας διαβαζει καιρο θα βλεπει οτι σε μερικα πραγματα η μια λεει ετσι και η αλλη γιουβετσι :P ( ασχετο, ψηνω γεμιστα και μου εχουν σπασει τη μυτη).

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Είναι περίπου 10 μήνες στην Αγγλία και από ό,τι έχω καταλάβει του αρέσει, είναι πολύ ευχαριστημένος από όλα (δεν λέει και πολλά), του αρέσει πολύ που όλα γίνονται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά εννοείται, γενικώς όμως η ψυχολογική επιβάρυνση του ότι είμαστε εμείς εδώ και αυτός εκεί δεν τον έχει αφήσει νομίζω να σκεφτεί καθαρά αν του αρέσει ή όχι.

Είναι περίπου 10 μήνες στην Αγγλία και από ό,τι έχω καταλάβει του αρέσει, είναι πολύ ευχαριστημένος από όλα (δεν λέει και πολλά), του αρέσει πολύ που όλα γίνονται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά εννοείται

Καλά αυτό είναι μεγάλο ατού. Είναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με την περιήγηση από υπηρεσία σε υπηρεσία και από γραφείο σε γραφείο. Βέβαια το αβαντάζ είναι ότι οι περισσότερες διαδικασίες στην Ελλάδα παίρνουν λιγότερο χρόνο παρά το μεγαλύτερο ψυχικό κόστος (εκτός αν ζεις στην επαρχία, όπου οι ρυθμοί είναι πραγματικά πολύ πιο ανθρώπινοι). Ενώ στην Αγγλία όλες οι διαδικασίες είναι της υπομονής, πλην όμως από την άνεση του σπιτιού σου.

Για μένα αναμφίβολα θα ήταν καλύτερα να απολύαν τους μισούς δημοσίους υπαλλήλους και να μπορούσες να κάνεις συναλλαγές μόνο μέσω τηλεφώνου ή ίντερνετ με τα κεντρικά ή με κάποιο call centre όπως γίνεται στην Αγγλία, παρά να έχεις μια τεράστια και δυσκίνητη κρατική μηχανή... αλλά σιγά μην το καταφέρουν... εδώ μερικές εφορίες πήγαν να κλείσουν λόγω μνημονίου και έγινε ο κακός χαμός!!

Και επίσης να αποκρατικοποιούσαν όλες τις ΔΕΚΟ αν και για να είμαι ειλικρινής, από πρόσφατες εμπειρίες στην Ελλάδα, η ΔΕΗ παρότι κρατική, δούλευε ρολόι.

Παντως Alice σας θαυμάζω που αντέξατε να μείνετε χωριστά 10 μήνες, θα πρέπει να ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Σας εύχομαι σύντομα να επανασυνδεθείτε!

Διαφημίσεις

καλημερα κ καλο μηνα....οπως πολυ σωστα ειπε η πικαμπου η καθεμια εχει διαφορετικες εμπειριες....διαβατηριο δεν εχω χρειαστει κ παντου παω με την ταυτοτητα μου, αλλα για να εισαι καλυμενη δεν εχεις να χασεις τιποτα να βγαλεις διαβατηριο

με το διπλωμα οδηγησης δεν το εχω ξανακουσει αυτο, 9 χρονια ειναι ο αντρας μου εδω δεν εχει αλλαξει διπλωμα κ ειχε ρωτησει κ του ειπαν δεν υπαρχει προβλημα. θα το ξαναδω ομως κ για μας αυτο κ αν εχετε καποια πηγη να μπορεσω να δω τι χρειαζεται θα μου ηταν χρησιμο

η καρτα για την οποια λετε δεν ειναι για να σε καλυψει για ενα κρυολογημα κ απλα να χρειαστεις αντιβιωση...ειναι για σοβαρα θεματα οπως πχ μια επειγουσα επεμβαση. οπως ειπε η νατασα σε ολες τις χωρες υπαρχει μεριμνα για τουριστες αλλα συμφωνω πως καλο ειναι να βγει. μολις φτασετε αγγλια κ κανετε εγγραφη με gp θα σας ερθει στο σπιτι σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα η health visitor για τα παιδια

εμεις εχουμε κατσει 3 χρονια χωριστα, αλλα δεν ειχαμε παιδια τοτε :) με το καλο να ερθετε κ να ταχτοποιη8ειτε κ να μην βρειτε καμια δυσκολια.

Λοιπον fairy το εψαξα λιγακι και βρηκα αυτο. Απο οτι καταλαβα δεν υπαρχει προβλημα εφοσον η αδεια οδηγησης ειναι εγκυρη και εισαι κατω των 70. Σορρυ για την παραπληροφορηση, ειχα μεινει σε αυτο που μου ειχε πει ο instructor εδω οταν πρωτοηρθα.

For what is worth παντως η ευρωπαικη αδεια οδηγησης γινεται αποδεκτη και ως proof of ID.

Λοιπον fairy το εψαξα λιγακι και βρηκα αυτο. Απο οτι καταλαβα δεν υπαρχει προβλημα εφοσον η αδεια οδηγησης ειναι εγκυρη και εισαι κατω των 70. Σορρυ για την παραπληροφορηση, ειχα μεινει σε αυτο που μου ειχε πει ο instructor εδω οταν πρωτοηρθα.

For what is worth παντως η ευρωπαικη αδεια οδηγησης γινεται αποδεκτη και ως proof of ID.

no problem :D αυτο που λες για το διπλωμα ναι οντως ισχυει οτι χρησιμοποιειται κ ως ID

Εμ γι αυτό τους τελευταίους 6 μήνες είμαι κάθε βράδυ πάνω από ένα pc, για να είμαι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη γίνεται, ώστε να μην ψάχνομαι εκεί, και να μην βρούμε καμια δυσκολία. Βασικά δεν θέλω να εισπράξουν τα παιδιά το άγχος που θα έχω εγώ....Πάντως, μερικές μέρες πριν την αναχώρησή μας, θα σας γράψω εδώ τα βήματα που έχω να κάνω φτάνοντας εκεί, να μου τα επιβεβαιώσετε....

Πήρα σήμερα τηλ στον ΕΟΠΥΥ να ρωτήσω για την κάρτα και μου είπαν ότι βγαίνει επιτόπου (δυσκολεύομαι να το πιστέψω...). Πρέπει να πάω όμως πολύ άμεσα, γιατί σε 10 μέρες (θεωρητικά) βγαίνει η άδεια άνευ αποδοχών και κανονικά πρέπει να επιστρέψω τα βιβλιάρια. Ε, θα βγάλω την κάρτα πριν βγει η άδεια, θα "αμελήσω" να επιστρέψω τα βιβλιάρια (εδώ άλλοι δεν τα επιστρέφουν καθόλου...) και θα τα επιστρέψω σε δεύτερο χρόνο.... Ας είμαστε τουλάχιστον καλυμμένοι για το ταξίδι...

Μήπως κάποια από εσάς έτυχε να έχει παρει άδεια άνευ αποδοχών από το Δημόσιο όταν πρωτοπήγε στην Αγγλία? αν υπάρχει, τότε θα κάνω τις σχετικές ερωτήσεις μου, αλλιώς να μην σας ζαλίζω...

Μου λύσατε και την απορία για το δίπλωμα οδήγησης... (χωρίς καν να κάνω την ερώτηση, οι απορίες μου πλέον είναι τόσες πολλές, που μερικές λύνονται αυτόματα)

Με τα θέματα που αφήσετε πίσω στην Ελλάδα τι κάνατε? Στο ΚΕΠ μου είπαν να κάνω πληρεξούσιο σε κάποιον δικό μου για να τακτοποιεί τα εδώ, εγώ πάλι λέω να μην κάνω πληρεξούσιο, να φτιάξω καμιά δεκαριά εξουσιοδοτήσεις προς τη μαμά μου (έχοντας προβλέψει τι θα χρειαστεί τους επόμενους μήνες)...Γιατί θα αργήσουμε να ξαναέρθουμε. Για Πάσχα μας βλέπω, και αν...

Alice εγω ηρθα για σπουδες εδω κ εμεινα τελικα οποτε δεν εχω περα;σει την διαδικασια της μεταναστευσης ετσι :)

επειδη ομως σε ολους συμβαινουν διαφορα, εγω καταρχας πηγα στην εφορια κ δηλωσα οτι ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου πλεον. θεωρω πως αυτο ειναι πολυ σημαντικο κυριως αν εχεις πραγματα στο ονομα σου. στην εφορια ορισα κ τον απτερα μου αντικλητο κ ετσι θα ασχολειται εκεινος με ολα. επισης του εχω κανει κ ενα πληρεξουσιο για οτιδηποτε αλλο χρειαστω. εγω θα ελεγα να κανεις ενα για αρχη, πιστοποιητικα οικογενειακης καταστασης δεν ζητανε συνηθως, αλλα αν σας χρειαστει καποια στιγμη ισως ειναι καλο να υπαρχει καποιος κατω που ανα πασα στιγμη να μπορεσει να σου παρει ενα χαρτι.

εγω βλεπεις γεννησα εδω, δουλεψα επισημα μονο εδω οποτε δεν τα γνωριζω καθολου τα υπολοιπα :)

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...