Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 8 ώρες πρίν, Lila86 είπε:

Πολύ ενθαρρυντικο το μνμ σου! Μπράβο σου που το διαχειρίζεσαι έτσι..σου εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου να έρθει σύντομα το μωρό σου.. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλα τα κορίτσια! Υγεία και σωματική και ψυχική γιατί είναι το μόνο που μετράει..όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να περάσετε όλες όμορφα εύχομαι! 🎄

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Έτσι ακριβώς.. την υγειά μας να έχουμε και θα συνεχισουμε να παλεύουμε μεχρι να τα καταφέρουμε!!!! 

8 ώρες πρίν, kate82 είπε:

@Nima21Nima21ισως να είναι και το πιο αληθινό μήνυμα που έχω διαβάσει έδω μέσα ,ακριβώς όπως τα λες είναι!!! Καλές γιορτές με υγεία και χαμόγελα και όλα θα πάνε καλά.... μόνο θετικά σκεφτόμαστε 

Με συγκινείς να ξέρεις ... Αλλά αν δεν δειξουμε την αληθεια μας εδω μεσα, που αλλου θα τη δειξουμε; Αρκετα κρυβόμαστε στον εξω κοσμο και καταπιεζόμαστε πολλες φορες!! Καλή χρονιά με ολα τα καλά!!!!

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Ωραία, έχω κι άλλη ερωτησούλα! Το σπίτι θα το νοικιάσει ο άντρας μου, αυτοί που θα ξέρουν ότι είναι άντρας μου και ότι μένουμε μαζί? Και πώς θα ξέρουν ότι αυτά είναι τα παιδιά μας? Φαντάζομαι ότι αυτό γίνεται με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, σωστά? Και πρέπει να το έχω μεταφρασμένο, ή το μεταφράζουν αυτοί ?(μια κοπέλα μου είπε ότι γίνεται αυτό). Και αν δεν τα μεταφράζουν αυτοί, τι επιλογές έχω για να κάνω επίσημη μετάφραση ένα τέτοιο χαρτί εκεί?

Επίσης, γιατί είναι σημαντικό να γραφτώ στο electoral register???

Δεν κατάλαβα, ποιοι είναι αυτοί;

Γενικά δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι είσαι παντρεμένη, μόνο ότι μένεις στην ίδια διεύθυνση. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους, με proof of address (να είναι το όνομά σου σε τουλάχιστον ένα λογαριασμό) και με την εγγραφή σου στο electoral register. To electoral register χρησιμοποιείται από τράπεζες και άλλους οργανισμούς ως proof of address για να σου ανοίξουν λογαριασμούς, να σου δώσουν πιστωτική κάρτα και γενικότερα είναι χρήσιμο αν θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι μόνιμος κάτοικος. Όταν είσαι γραμμένος στο electoral register πληρώνεις δημοτικούς φόρους, οπότε αν δεν είσαι γραμμένος μπορεί ο καθένας να υποθέσει ότι είσαι φοροφυγάς. Ειδικά οι τράπεζες έχουν δυνατότητα να σε βάλουν σε μαύρη λίστα γι' αυτό το λόγο.

Βασικά είσαι υποχρεωμένος να γραφτείς και να πληρώνεις δημοτικό φόρο, δεν είναι προαιρετικό. Δεν έχει σημασία ποιος έχει νοικιάσει το σπίτι, όλοι οι ενήλικοι που μένουν σε ένα σπίτι είναι συνυπεύθυνοι για την πληρωμή δημοτικού φόρου (και το ποσό αλλάζει ανάλογα με το πόσοι ενήλικες είναι γραμμένοι στο register).

Με την ευκαιρία, βεβαιώσου ότι το μισθωτήριο που έχει υπογράψει ο άντρας σου σας καλύπτει να μένετε όλοι εκεί και δεν είναι προσωπικό.

Για τα παιδιά ζητάνε birth certificate, οπότε πάρτο και αυτό μαζί ή ακόμα καλύτερα στείλε τον άντρα σου στο surgery να ρωτήσει τι ακριβώς χρειάζεται (αφού πρώτα γραφτεί ο ίδιος). Τώρα που το σκέφτομαι, το πιθανότερο είναι να ζητήσουν να δουν τα διαβατήριά τους αντί για το ελληνικό πιστοποιητικό γέννησης.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Marija, λέγοντας "αυτοί" εννοώ τον gp, δηλαδή εννοώ ότι επειδή εγώ δεν έχω δουλειά στην Αγγλία, πρέπει να φαίνεται ότι είμαι παντρεμένη με κάποιον που μένει και δουλεύει εκεί. Από ότ,ι μου λες όμως αρκεί να αποδείξω ότι ζούμε μαζί.

Δεν καταλαβαίνω όμως, εγώ είχα την εντύπωση ότι με το που πατήσω το πόδι μου στην Αγγλία θα μπορέσω από την πρώτη μέρα να πάρω τα παιδιά μου στον gp και να εγγραφούμε, ώστε να είμαστε ασφαλισμένοι. Έτσι όμως όπως τα έγραψες, φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί εγώ δεν θα έχω proof of address (τα παιδια θα είναι οκ βέβαια γιατί έχει proof of address ο πατέρας τους). Εάν πρέπει να είναι το όνομά μου σε έναν λογαριασμό, αυτό δεν πρέπει να γίνει με την φυσική μου παρουσία?

Οπότε δεν μπορεί να το κανονίσει ο άντρας μου... Άρα πρώτα πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχω proof of address και μετά να γραφτώ στον gp. Κάτι όμως παίζει εδώ με το council tax. Μήπως την πρώτη μέρα πρέπει να πάμε στον δήμο και να τους πούμε ότι έχω καταφτάσει (και ότι πρέπει να πληρώνω κι εγώ από εδώ και πέρα council tax) και αυτοί θα μου δώσουν κάποιας μορφής proof of address???

Επίσης, μήπως κάποια μπορεί να απαντήσει στο θέμα των πιστοποιητικών (αν πρέπει να είναι από εδώ μεταφρασμένα ή τα μεταφράζουν αυτοί)?

Btw ευχαριστώ θερμά όλες όσες ασχολείστε βραδιάτικα με το θέμα μου και τις αγωνίες μου!

Marija νομιζω οτι αρκει το nin του main applicant αλλα παει καιρος απο τοτε που εκανα τη διαδικαδια οποτε ορκο δεν παιρνω. Alice αν θελεις λες του συζυγου να δοκιμασει, πολυ πολυ αν οντως ζηταει NHS numbers περιμενετε.

Πιστοποιητικο δεν μετεφρασα κανενα. Το πιστοποιητικο οικογενειακης καταταστασης δεν χρειαστηκε πουθενα. Το πιστοποιητικο γεννησης του μεγαλου γιου που ειχε γεννηθει Ελλαδα το χρειαστηκα 3 φορες: για τον gp, για το child benefit και για τις 15 ωρες δωρεαν φυλαξη στο σταθμο που δικαιουται μετα τα 3. Και στις 3 περιπτωσεις εδωσα το ελληνικο, το οποιο δεν εχει καν το ονομα με λατινικους χαρακτηρες και το διαβατηριο του.

Σχετικα με το proof of address οταν πηγα στον gp ειχα μονο αντιγραφο του ενοικιαστηριου το οποιο ειχε και το ονομα μου. Για τις τραπεζες δεν αρκουσε και τοτε ηταν που προσθεσαμε το ονομα μου στο λογαριασμο του νερου.

Το council tax πληρωνεται ανεξαρτητα του αριθμου των ατομων που ζουν στο σπιτι.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Marija, λέγοντας "αυτοί" εννοώ τον gp, δηλαδή εννοώ ότι επειδή εγώ δεν έχω δουλειά στην Αγγλία, πρέπει να φαίνεται ότι είμαι παντρεμένη με κάποιον που μένει και δουλεύει εκεί. Από ότ,ι μου λες όμως αρκεί να αποδείξω ότι ζούμε μαζί.

Δεν καταλαβαίνω όμως, εγώ είχα την εντύπωση ότι με το που πατήσω το πόδι μου στην Αγγλία θα μπορέσω από την πρώτη μέρα να πάρω τα παιδιά μου στον gp και να εγγραφούμε, ώστε να είμαστε ασφαλισμένοι. Έτσι όμως όπως τα έγραψες, φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί εγώ δεν θα έχω proof of address (τα παιδια θα είναι οκ βέβαια γιατί έχει proof of address ο πατέρας τους). Εάν πρέπει να είναι το όνομά μου σε έναν λογαριασμό, αυτό δεν πρέπει να γίνει με την φυσική μου παρουσία?

Οπότε δεν μπορεί να το κανονίσει ο άντρας μου... Άρα πρώτα πρέπει να βεβαιωθώ ότι έχω proof of address και μετά να γραφτώ στον gp. Κάτι όμως παίζει εδώ με το council tax. Μήπως την πρώτη μέρα πρέπει να πάμε στον δήμο και να τους πούμε ότι έχω καταφτάσει (και ότι πρέπει να πληρώνω κι εγώ από εδώ και πέρα council tax) και αυτοί θα μου δώσουν κάποιας μορφής proof of address???

Επίσης, μήπως κάποια μπορεί να απαντήσει στο θέμα των πιστοποιητικών (αν πρέπει να είναι από εδώ μεταφρασμένα ή τα μεταφράζουν αυτοί)?

Λοιπόν, ας τα πάρουμε ένα ένα.

Κατ' αρχήν δεν έχει σημασία με ποιον είσαι παντρεμένη ή αν δουλεύεις. Στον GP γράφεσαι επειδή μένεις στην Αγγλία όχι επειδή είσαι παντρεμένη με κάποιον που εργάζεται στην Αγγλία. Συνεπώς το μόνο που πρέπει να έχεις είναι αγγλική διεύθυνση. Το proof of address μπορεί να το ζητήσουν, μπορεί και όχι. Γι' αυτό σου είπα να πάει ο άντρας σου να γραφτεί και να ρωτήσει τι θέλουν για να σας γράψουν, γιατί δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ. Δες εδώ: http://www.nhs.uk/chq/Pages/1095.aspx?CategoryID=68&SubCategoryID=158

Το όνομά σου μπορεί να μπει σε λογαριασμό ΔΕΚΟ χωρίς ιδιαίτερη διαδικασία, βέβαια αυτό το λέω με πάσα επιφύλαξη. Ας πάρει ο άντρας σου να ρωτήσει. Έτσι κι αλλιώς, θα το χρειαστείς για να ανοίξεις λογαριασμό τράπεζας.

Για το council tax, καλύτερα να ρωτήσεις το δήμο που ανήκεις. Μπορείς να βρεις τα στοιχεία τους εδώ: http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/Start.do?mode=1

Τα πιστοποιητικά δεν χρειάζεται να τα μεταφράσεις. Έτσι κι αλλιώς το βασικό που ζητάνε είναι το διαβατήριο.

Το council tax πληρωνεται ανεξαρτητα του αριθμου των ατομων που ζουν στο σπιτι.

Όταν μένει μόνο ένας όμως του κάνουν κάποια έκπτωση, οπότε στην ουσία για δύο άτομα η τιμή που πληρώνεις είναι μεγαλύτερη από αυτή που πληρώνει ο ένας μόνος του.

Το πόσα άτομα μπορούν να μείνουν σε ένα σπίτι αναφέρεται συνήθως στο μισθωτήριο και τα άτομα δηλώνονται στον δήμο μέσω του electoral register. Αν έχεις κάνει μισθωτήριο για 1 άτομο και στο δήμο έχεις δηλώσει 4, τότε ο εκμισθωτής μπορεί να καταγγείλει το συμβόλαιο (οι κυρώσεις γράφονται πάνω στο μισθωτήριο, ενδεχομένως να ζητήσει χρηματική αποζημείωση ή λύση της μίσθωσης).

Τουλάχιστον έτσι ήταν πριν από (γκουχ γκουχ αρκετά...) χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα.

Διαφημίσεις

loipon epeidi ta exo polu prosfata. gia na grafyeis sto gp de xreiazete na exeis proof of adress. pigaineis kai les apla ti dieuthunsi pou menei o andras sou kai grafesai ston idio pou graftike ekeinos. ego to ekana prin 1 xrono sto bradford kai meta otan irthame londino to ekane o andras mou edo.

ta diavatiria xreiazontai mias kai opos upothikw kai gia to NIN k gia ta benefit kai sto gp, trapeza to theloun.

to council tax einai sugkekrimeno k exartatai apo to spiti/perioxi omos dikaiouse 25% ekptosi an eisai 1 enilikos (mi full time foititis).

genika nomizo stin europi den einai epifovo na patheis kati kai na xreiazesai nosileia mias kai oi perissoteres xores exoun dorean asfaleia kai an o mi genito xreiasteis kati mporoun k na elegxoun. pantos stin ellada kapoia stigmi eixe vgalei o andras mou europaiki karta asfalisis polu eukola. eixe paei sto ika (sta grafeia) k tin eixe zitisei k tou tin eixan steilei spiti me taxudromio. an apofasiseis na to kaneis kanto amesa giati stin ellada argoun ligo.

edo meto pou tha erthete den uparxei provlima. emeis prin apo 1 xrono otan eixame erthei eixame amelisei na graftoume k xreiastike na pame to mikro sto nosokomeio. xoris kqnena poistopoiitiko klp mas eidan. to mono pou rotisan einai pou einai i monimi katoikia.

kalo taxidi kai kali diamoni.

uDLqp1.png

Peekaboo, και είχες μαζί σου 3 πιστοποιητικά γέννησης? Ήταν πρωτότυπα? Τα έδωσες ή τα είδαν και σου τα έδωσαν πίσω, ή τα έβγαλαν φωτοτυπία? Και η ληξιαρχική πράξη γέννησης κάνει, ή μόνο το πιστοποιητικό γέννησης? (βροχή οι ερωτήσεις).

Marija από ό,τι μου είπε ο άντρας μου μόλις, όλα γίνονται τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ, δλδ μπορείς να προσθέσεις ένα όνομα σε λογαριασμό με αυτόν τον τρόπο, αλλά και ό,τι αφορά το council tax γίνεται επίσης έτσι...

Σας ευχαριστώ κορίτσια, είστε πολύ αναλυτικές και με έχετε ήδη βοηθήσει πάρα πολύ!

Επεξεργάστηκαν by Alice6
λάθος λέξη

Peekaboo, και είχες μαζί σου 3 πιστοποιητικά γέννησης? Ήταν πρωτότυπα? Τα έδωσες ή τα είδαν και σου τα έδωσαν πίσω, ή τα έβγαλαν φωτοτυπία? Και το πιστοποιητικό γέννησης κάνει, ή μόνο το πιστοποιητικό γέννησης? (βροχή οι ερωτήσεις).

Marija από ό,τι μου είπε ο άντρας μου μόλις, όλα γίνονται τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ, δλδ μπορείς να προσθέσεις ένα όνομα σε λογαριασμό με αυτόν τον τρόπο, αλλά και ό,τι αφορά το council tax γίνεται επίσης έτσι...

Σας ευχαριστώ κορίτσια, είστε πολύ αναλυτικές και με έχετε ήδη βοηθήσει πάρα πολύ!

emeis de thumamai ti akrivos eixame steilei pantos apo to child benefit mas to xanaesteilan piso.

den xero an einai toso sumantiko na einai to onoma sou se ola ta utility bills. an einai sto council tax nomizo eisai ok.

uDLqp1.png

Δεν χρειάζεται να είναι το όνομά σου σε όλα τα utility bills, σε ένα μόνο φτάνει.

Όσο για το πιστοποιητικό, δίνεις το πρωτότυπο και αφού καταγράψουν τα στοιχεία στο δίνουν ή στο στέλνουν πίσω, μαζί με το διαβατήριο.

Νατάσσα, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ίσως όντως πρέπει ο άντρας μου να ρωτήσει, απλά αυτόν τον έγραψαν από την δουλειά του στο NHS, οπότε δεν το έχει δουλέψει πολύ το θέμα. Πόσο καιρό είχαν κάνει να στείλουν στον άντρα σου την κάρτα? Τώρα θα υπολογίσω τον διπλάσιο, γιατί εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει. Έχω πάει σε 2-3 υπηρεσίες τελευταία για διάφορα θέματα και δεν βρίσκω έναν άνθρωπο να συνεννοηθώ....

Διαφημίσεις

Νατάσσα, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Ίσως όντως πρέπει ο άντρας μου να ρωτήσει, απλά αυτόν τον έγραψαν από την δουλειά του στο NHS, οπότε δεν το έχει δουλέψει πολύ το θέμα. Πόσο καιρό είχαν κάνει να στείλουν στον άντρα σου την κάρτα? Τώρα θα υπολογίσω τον διπλάσιο, γιατί εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει. Έχω πάει σε 2-3 υπηρεσίες τελευταία για διάφορα θέματα και δεν βρίσκω έναν άνθρωπο να συνεννοηθώ....

de thumamai dustixos. isos kana mina i kati tetoio. pantos tha sou elega na min agxotheis me auto polu. oles oi europaikes xores exoun merimna akoma k gia tous touristes. an itan na pas ameriki ekei allazei alla eutuxos stin europi akoma ta pragmata einai poio cool.

kai tis 2 fores pou graftikame sto gp itan polu eukolo k ameso. oute auto na mi se agxosei.

uDLqp1.png

Έχω πάει σε 2-3 υπηρεσίες τελευταία για διάφορα θέματα και δεν βρίσκω έναν άνθρωπο να συνεννοηθώ....

Μην ανησυχείς και στην Αγγλία το ίδιο είναι. Ένα πράγμα θα σου πω, είναι να μην χρειαστείς να βγάλεις (για σενα ή για τα παιδιά σου) αγγλικό διαβατήριο. Της υπομονής λέμε....

Απλά εδώ σου λένε ένα "it may take up to six weeks" κι έτσι καλύπτουν τον πισινό τους :P

Ο λόγος που καίγομαι για την ασφάλιση και το ψάχνω τόσο αναλυτικά και σας έχω (όχι,καμία λέξη που μου έρχεται στο μυαλό δεν μπορεί να γραφτεί εδώ) βραδιάτικα, είναι - για όσες δεν έχουν παρακολουθήσει το θέμα μου- ότι θα πάμε αροπορικώς μέχρι το Βέλγιο και μετά θα πάμε οδικώς στο Leeds, θα μείνουμε και δύο μέρες στο Βέλγιο, οπότε πάει μακριά η βαλίτσα και το ρίσκο, γι αυτό θέλω να είμαστε καλυμμένοι!

de thumamai dustixos. isos kana mina i kati tetoio. pantos tha sou elega na min agxotheis me auto polu. oles oi europaikes xores exoun merimna akoma k gia tous touristes. an itan na pas ameriki ekei allazei alla eutuxos stin europi akoma ta pragmata einai poio cool.

Στην Αμερική δεν ισχύει η ευρωπαϊκή κάρτα υγείας.......... ;)

Ο λόγος που καίγομαι για την ασφάλιση και το ψάχνω τόσο αναλυτικά και σας έχω (όχι,καμία λέξη που μου έρχεται στο μυαλό δεν μπορεί να γραφτεί εδώ) βραδιάτικα, είναι - για όσες δεν έχουν παρακολουθήσει το θέμα μου- ότι θα πάμε αροπορικώς μέχρι το Βέλγιο και μετά θα πάμε οδικώς στο Leeds, θα μείνουμε και δύο μέρες στο Βέλγιο, οπότε πάει μακριά η βαλίτσα και το ρίσκο, γι αυτό θέλω να είμαστε καλυμμένοι!

Εγώ συμφωνώ και είμαι της γνώμης να τη βγάλεις την κάρτα, ποτέ δεν ξέρεις τι σου τυχαίνει. Όταν την έβγαλαν οι γονείς μου πήρε 1-2 βδομάδες, μπορεί να μην αργήσει πολύ, αλλά κάνε άμεσα την αίτηση για παν ενδεχόμενο.

Και πες και στον άντρα σου να δοκιμάσει από Αγγλία, ποτέ δεν ξέρεις.

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...