Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 8 ώρες πρίν, Lila86 είπε:

Πολύ ενθαρρυντικο το μνμ σου! Μπράβο σου που το διαχειρίζεσαι έτσι..σου εύχομαι μέσα από τη καρδιά μου να έρθει σύντομα το μωρό σου.. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλα τα κορίτσια! Υγεία και σωματική και ψυχική γιατί είναι το μόνο που μετράει..όλα τα υπόλοιπα μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να περάσετε όλες όμορφα εύχομαι! 🎄

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!! Έτσι ακριβώς.. την υγειά μας να έχουμε και θα συνεχισουμε να παλεύουμε μεχρι να τα καταφέρουμε!!!! 

8 ώρες πρίν, kate82 είπε:

@Nima21Nima21ισως να είναι και το πιο αληθινό μήνυμα που έχω διαβάσει έδω μέσα ,ακριβώς όπως τα λες είναι!!! Καλές γιορτές με υγεία και χαμόγελα και όλα θα πάνε καλά.... μόνο θετικά σκεφτόμαστε 

Με συγκινείς να ξέρεις ... Αλλά αν δεν δειξουμε την αληθεια μας εδω μεσα, που αλλου θα τη δειξουμε; Αρκετα κρυβόμαστε στον εξω κοσμο και καταπιεζόμαστε πολλες φορες!! Καλή χρονιά με ολα τα καλά!!!!

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας!

Ας τα πάρω με την σειρά...

Οπότε στάνταρ χρειάζομαι να ανανεώσω διαβατήριο και να αλλάξω το δίπλωμα οδήγησης με το ευρωπαικό. Κάτι άλλο δεν χρειάζομαι από χαρτιά.

Με το πτυχίο μου τώρα... Δεν θέλω να κάνω κάποια άλλη δουλειά που να έχει σχέση με γερμανικά για να είμαι ειλικρινης καθώς μισώ την γλώσσα...(μη με ρωτάτε γιατί τα σπούδασα... μεγάλη ιστορία!). Οπότε θα κάνω την διαδικασία για να πάρω άδεια διδασκαλίας, ψάχνωντας παράλληλα για οτιδήποτε άλλο μπορώ να κάνω. Όσον αφορά το πότε θα έρθω είναι άλλη πονεμένη ιστορία... Το σχέδιο ήταν να πάρω το πτυχίο μου και να φύγω αλλά δυστυχώς είναι ο πατέρας μου βαριά άρρωστος οπότε προς το παρόν μένω εδώ μέχρι το μοιραίο... Ίσως πριν τα Χριστούγεννα ή αμέσως μετά αλλά πλέον φοβάμαι να κάνω σχέδια.

Ότι άλλη συμβουλή έχετε κορίτσια πείτε μου... ότι εμπόδιο βρήκατε μπροστά σας και ευχηθήκατε να το γνωρίζατε από πριν θα με βοηθήσετε πάρα πολύ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια χρειάζομαι πάλι βοήθεια, έχω πήξει, είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να κάνω... Ψάχνω εδώ και ώρα να βρω πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την έκδοση ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (δια παν ενδεχόμενο, λόγω κυρίως του ταξιδιού, γιατί θα εγγραφούμε εκεί αμέσως μόλις φτάσουμε) και δεν μπορώ να βρω πουθενά τι χρειάζεται. Μήπως την εξέδωσε καμία από εσάς και ξέρει να μου πει? Ευχαριστώ!

Esprit εγώ ξέρω ότι εάν είσαι qualified teacher στην Ελλάδα είσαι και στην Αγγλία. Οπότε κάνεις αίτηση στο Teaching Agency για απόκτηση QTS (Qualified Teacher Status) παίρνεις την άδεια σε 4 μήνες και μετά αρχίζεις να ψάχνεις...Αν έχεις βέβαια την πολυτέλεια και τον χρόνο να κάνεις ένα πτυχίο τύπου pgce ή gtt θα είναι καλύτερα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μην κάνεις αίτηση για qts.... Τουλάχιστον αυτές τις πληροφορίες έχω ως τώρα, τις οποίες και απέκτησα με πάρα πολύ κόπο...

Επεξεργάστηκαν by Alice6
spelling

Είσαι δασκάλα/καθηγήτρια μήπως; Αν μπορείς, θυμάσαι να μου πεις από που τις βρηκες αυτές τις πληροφορίες για να ρίξω μια ματιά να δω τί παίζει με αυτό το θέμα;

Alice για την ευρωπαικη καρτα ασφαλισης δες εδω. Μπορεις να την προμηθευτεις δωρεαν για ολη την οικογενεια. Πες στον συζυγο που ειναι Αγγλια να το κανει για ολους σας.

Esprit το δυσκολο ειναι να βρεις δουλεια. Προσωπικα βρηκα τα διαδικαστικα/γραφειοκρατικα στην Αγγλια πιο ευκολα απο αυτα στην Ελλαδα. Εφοσον θα μενεις και με τον φιλο σου που ειναι γηγενης θα σε κατατοπισει φανταζομαι και θα σε βοηθησει με πολλα. Το μονο που εχω να προτεινω ειναι να πας στο Jobcentre της περιοχης σας να δηλωσεις οτι ψαχνεις για δουλεια ( δεν ξερω κατα ποσο δικαιουσαι jobseekers' allowance, αν ξερει καποια αλλη μπορει να σου πει) και να βγαλεις NIN. Επισης να πας στο practice του φιλου σου και να γραφτεις σε gp για να εχεις ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη. Καλο θα ηταν να πας και σε καποια τραπεζα να δεις τι χαρτια θα χρειαστουν για να ανοιξεις λογαριασμο, γιατι οταν με το καλο πιασεις δουλεια θα τον χρειαστεις και η διαδικασια λογω των ελεγχων που κανουν μπορει να ειναι αρκετα χρονοβορα. Επειδη για πολλα απο αυτα που θα πρεπει να κανεις θα χρειαζεται να εχεις proof of address ζητα απο τον φιλο σου να παρει τηλεφωνο καποια εταιρεια παροχης ενεργειας/νερου/τηλεφωνου και να προσθεσει το ονομα σου στο λογαριασμο. Εμεις το καναμε με το water service. Τελος, να γραφτεις στο electoral registry του council σας γιατι διευκολυνει πολυ στις αναζητησεις που κανουν οι τραπεζες για οτιδηποτε (λογαριασμο/πιστωτικη/δανειο κ.α.).

Σε σχεση με τις υπολοιπες κοπελες μενω εδω το μικροτερο νομιζω διαστημα, καθως ηρθαμε πριν 2 χρονια, αλλα τα εχω τα περισσοτερα σχετικα προσφατα. Αν θελεις κατι συγκεκριμενο ειναι πιο ευκολο να απαντησω.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Peekaboo δεν καταλαβαίνω πώς ο άντρας μου που μένει Αγγλία μπορεί να το κάνει για όλους, εφόσον εγώ δεν έχω πάει ακόμα εκεί.... Εδώ είμαι ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ. Μήπως γνωρίζεις εσύ ή κάποια άλλη κοπέλα πόσο καιρό παίρνει η έκδοσή της?

Esprit, δες εδώ: http://www.education.gov.uk/get-into-teaching/faqs/becoming-a-teacher/qualified-teacher-status.aspx

Διαφημίσεις

Α, και ακόμα μία ερώτηση: εγώ φεύγω από εδώ, αλλά από την υπηρεσία μου είμαι με άδεια άνευ αποδοχών. Αν βγάλω κάρτα ασφάλισης, δεν θα πρέπει να τους ενημερώσω όμως κανονικά όταν πλέον θα ασφαλιστώ εκεί? Γιατί, από ό,τι ξέρω, φτάνοντας εκεί θα πρέπει να πάω στον gp της περιοχής μου και να εγγράψω τα παιδιά κι εμένα (ανεξάρτητα από το άν δουλεύω)...

Και αν δεν εκδώσω ευρωπαική κάρτα ασφάλισης, και κάτι συμβεί μέχρι να φτάσουμε εκεί, ποιο είναι το worst case scenario??? Δεν θα μπορούμε να νοσηλευτούμε?

Και άλλη ερώτηση: φτάνοντας εκεί, πρέπει πρώτα να βγάλω ΝΙΝ και μετά να εγγραφούμε στον gp ή μας καλύπτει το ότι ο άντρας μου ήδη εργάζεται εκεί?

Συγνώμη, απανωτές ερωτήσεις... 1 Νοεμβρίου ταξιδεύουμε, έχω αγχωθεί πολύ!

Επεξεργάστηκαν by Alice6
προσθήκη

Α, και ακόμα μία ερώτηση: εγώ φεύγω από εδώ, αλλά από την υπηρεσία μου είμαι με άδεια άνευ αποδοχών. Αν βγάλω κάρτα ασφάλισης, δεν θα πρέπει να τους ενημερώσω όμως κανονικά όταν πλέον θα ασφαλιστώ εκεί? Γιατί, από ό,τι ξέρω, φτάνοντας εκεί θα πρέπει να πάω στον gp της περιοχής μου και να εγγράψω τα παιδιά κι εμένα (ανεξάρτητα από το άν δουλεύω)...

Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες κάρτα ασφάλισης. Αυτό που χρειάζεσαι για να γραφτείς σε GP είναι proof of address, όχι ΝΙΝ. Μπορείς να είσαι ταυτόχρονα ασφαλισμένη και στο NHS και στον ΕΟΠΠΥ.

Και αν δεν εκδώσω ευρωπαική κάρτα ασφάλισης, και κάτι συμβεί μέχρι να φτάσουμε εκεί, ποιο είναι το worst case scenario??? Δεν θα μπορούμε να νοσηλευτούμε?

Έχω την εντύπωση ότι ο άντρας σου δεν μπορεί να σας βγάλει ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης γιατί αυτή τη στιγμή δεν είσαστε ασφαλισμένοι στη Βρετανία (δεν έχετε NHS number). Μπορείτε όμως να βγάλετε την κάρτα στην Ελλάδα μέσω ΙΚΑ/ΕΟΠΠΥ. Πήρες να ρωτήσεις πώς γίνεται; Λογικά δεν έχει μεγάλη διαδικασία.

Αν δεν έχεις την κάρτα αυτή και χρειαστεί να νοσηλευτείς ή να δεις γιατρό, θα πρέπει να πληρώσεις από την τσέπη σου. Επίσης αν έχεις ταξιδιωτική ασφάλιση, να ξέρεις ότι δεν ισχύει χωρίς την ευρωπαϊκή κάρτα.

Δεν το εχω ψαξει ιδιαιτερα το θεμα με την καρτα, απλα τη βγαλαμε για να εχουμε κατι οταν κανουμε ταξιδια στην Ελλαδα οπου πλεον δεν ειμαστε ασφαλισμενοι. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι δικαιολογει basic καλυψεις για νοσηλεια ο μη γενοιτο αν παθει κανεις κατι σε ξενη χωρα. Δεν εχει σχεση με τον ΕΟΠΠΥ ουτε με το NHS και το μονο που χρειαζεται ειναι ονοματεπωνυμα, ημερομηνια γεννησης και μια διευθυνση.

Στο ΙΚΑ τοτε δεν δηλωσαμε διακοπη γιατι δεν μας ειπε κανεις οτι χρειαζοταν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται. Ουτως η αλλως θα ληξει σε μερικους μηνες οποτε γιατι να κανεις κατι;

Στον gp μπορεις να γραφτεις απο την πρωτη μερα. Δεν χρειαζεσαι nin για αυτο.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Πωπω εδώ έχω αγχωθεί εγώ που είμαι μόνο ένα άτομο χωρίς παιδιά/σκυλιά πίσω μου και δεν θα έρθω και τόσο σύντομα! Αχ ελπίζω να μην είναι τελικά τόσο τραγικά όσο ακούγονται όλα αυτά...

Καμιά συμβουλή με το τί δουλειές να έχω στον νου μου; Δεδομένου οτί θα έχω απλά ένα πτυχίο γερμανικής φιλολογίας και χωρίς κάποια αξιόλογη προυπηρεσία σε κάτι παρά μόνο δουλειές του ποδαριού... Μου φαίνεται θα καθαρίζω σκάλες κατα κει τελικά!

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις σας!

Ας τα πάρω με την σειρά...

Οπότε στάνταρ χρειάζομαι να ανανεώσω διαβατήριο και να αλλάξω το δίπλωμα οδήγησης με το ευρωπαικό. Κάτι άλλο δεν χρειάζομαι από χαρτιά.

Με το πτυχίο μου τώρα... Δεν θέλω να κάνω κάποια άλλη δουλειά που να έχει σχέση με γερμανικά για να είμαι ειλικρινης καθώς μισώ την γλώσσα...(μη με ρωτάτε γιατί τα σπούδασα... μεγάλη ιστορία!). Οπότε θα κάνω την διαδικασία για να πάρω άδεια διδασκαλίας, ψάχνωντας παράλληλα για οτιδήποτε άλλο μπορώ να κάνω. Όσον αφορά το πότε θα έρθω είναι άλλη πονεμένη ιστορία... Το σχέδιο ήταν να πάρω το πτυχίο μου και να φύγω αλλά δυστυχώς είναι ο πατέρας μου βαριά άρρωστος οπότε προς το παρόν μένω εδώ μέχρι το μοιραίο... Ίσως πριν τα Χριστούγεννα ή αμέσως μετά αλλά πλέον φοβάμαι να κάνω σχέδια.

Ότι άλλη συμβουλή έχετε κορίτσια πείτε μου... ότι εμπόδιο βρήκατε μπροστά σας και ευχηθήκατε να το γνωρίζατε από πριν θα με βοηθήσετε πάρα πολύ!

Esprit, λυπάμαι πολύ για τα νέα σου. Εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο.

Νομίζω ότι την άδεια διδασκαλίας μπορείς να την πάρεις μόνο εφόσον διδάσκεις, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Δηλαδή αν έχεις σκοπό να διδάξεις, εγώ θα έλεγα μην χάνεις χρόνο με άλλες δουλειές, επιδίωξε να βρεις δουλειά σε σχολείο έστω και αμισθί. Ξεκίνα ψάχνοντας στην περιοχή που θα μένεις να δεις αν υπάρχουν θέσεις εργασίας και ποιες είναι οι συνθήκες, ο μισθός κλπ. Δες και τι χαρτιά χρειάζεται να καταθέσεις για την άδεια, μπορεί να ζητάνε αναλυτική βαθμολογία, συστατικές επιστολές... καλό είναι να τα έχεις μαζί σου.

Το proof of address είναι πολύ σημαντικό, όπως επίσης και το electoral register. Πες στο φίλο σου να σε γράψει από φέτος, γιατί οι εγγραφές γίνονται μια φορά το χρόνο, γύρω στον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Να μην χάσεις τη χρονιά.

Διαφημίσεις

Καμιά συμβουλή με το τί δουλειές να έχω στον νου μου; Δεδομένου οτί θα έχω απλά ένα πτυχίο γερμανικής φιλολογίας και χωρίς κάποια αξιόλογη προυπηρεσία σε κάτι παρά μόνο δουλειές του ποδαριού... Μου φαίνεται θα καθαρίζω σκάλες κατα κει τελικά!

Αν δεν ξέρεις από κομπιούτερ, κάνε απαραίτητα Word, Excel και δακτυλογράφηση, αυτά ζητιούνται πολύ για δουλειές γραφείου. Επίσης φρεσκάρισε τα αγγλικά σου, γιατί πολλά agencies σου δίνουν να κάνεις spelling test. Δουλειές του ποδαριού υπάρχουν, πιστεύω δεν θα δυσκολευτείς να βρεις, πιστεύω θα σου πάρει λιγότερο από μήνα, αλλά τα χρήματα δεν είναι καλά.

Δεν το εχω ψαξει ιδιαιτερα το θεμα με την καρτα, απλα τη βγαλαμε για να εχουμε κατι οταν κανουμε ταξιδια στην Ελλαδα οπου πλεον δεν ειμαστε ασφαλισμενοι. Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι δικαιολογει basic καλυψεις για νοσηλεια ο μη γενοιτο αν παθει κανεις κατι σε ξενη χωρα. Δεν εχει σχεση με τον ΕΟΠΠΥ ουτε με το NHS και το μονο που χρειαζεται ειναι ονοματεπωνυμα, ημερομηνια γεννησης και μια διευθυνση.

Για να βγάλεις EHIC στην Αγγλία πρέπει να έχεις NHS number.

https://www.ehic.org.uk/Internet/startApplication.do

Στην Ελλάδα η διαδικασία είναι ως εξής:

Έκδοση της ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης υγείας (ΕΚΑΑ)

clear.gif Προκειμένου να εκδοθεί η ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας ΕΚΑΑ είναι αναγκαίο, ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να υποβάλλει, έγκαιρα πριν την αναχώρηση του, την απαιτούμενη αίτηση, στο Τμήμα Μητρώου του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του, έχοντας μαζί του το θεωρημένο ατομικό βιβλιάριο υγείας του και το Διαβατήριο ή νέου τύπου Ταυτότητα.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούν και τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας του ασφαλισμένου προσκομίζοντας το θεωρημένο ατομικό και το οικογενειακό βιβλιάριο υγείας.

http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/diakrat.cfm

Αν δεν είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ αλλά σε άλλο φορέα, τότε απευθύνεσαι στον ανάλογο φορέα.

Marija αρκει να εχει nin ο main applicant και θεωρησα πως ο συζυγος της που ειναι ηδη Αγγλια εχει. Οι υπολοιποι μπορουν να προστεθουν ως προστατευομενα μελη.

Άλλο είναι το ΝΙΝ και άλλο το NHS number. Το NHS number βγαίνει για τον καθένα χωριστά (θα έχουν δηλ. και τα παιδιά, όχι μόνο οι γονείς) και για να το αποκτήσεις πρέπει να είσαι γραμμένος σε GP, για το οποίο μπορεί να χρειαστείς proof of address και να δείξεις το διαβατήριό σου. Επίσης μερικοί GP σου κλείνουν επί τόπου ραντεβού όταν γράφεσαι να πας να δεις την practice nurse, αλλιώς δεν σου βγάζουν NHS number. Θέλω να πω ότι δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται εξ αποστάσεως.

ΟΚ τώρα είδα ότι ως main applicant μπορείς να δώσεις το ΝΙΝ αντί για NHS number, αλλά είσαι σίγουρη ότι στην επόμενη σελίδα δεν σου ζητάει το NHS number του κάθε μέλους; Γιατί λογικά έτσι θα πρέπει να γίνεται.

Δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες κάρτα ασφάλισης. Αυτό που χρειάζεσαι για να γραφτείς σε GP είναι proof of address, όχι ΝΙΝ. Μπορείς να είσαι ταυτόχρονα ασφαλισμένη και στο NHS και στον ΕΟΠΠΥ.

Ωραία, έχω κι άλλη ερωτησούλα! Το σπίτι θα το νοικιάσει ο άντρας μου, αυτοί που θα ξέρουν ότι είναι άντρας μου και ότι μένουμε μαζί? Και πώς θα ξέρουν ότι αυτά είναι τα παιδιά μας? Φαντάζομαι ότι αυτό γίνεται με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, σωστά? Και πρέπει να το έχω μεταφρασμένο, ή το μεταφράζουν αυτοί ?(μια κοπέλα μου είπε ότι γίνεται αυτό). Και αν δεν τα μεταφράζουν αυτοί, τι επιλογές έχω για να κάνω επίσημη μετάφραση ένα τέτοιο χαρτί εκεί?

Επίσης, γιατί είναι σημαντικό να γραφτώ στο electoral register???

Esprit έχεις τελειώσει Γερμανική Φιλολογία εδώ σε πανεπιστήμιο? Δες πολύ καλά το σάιτ που σου έστειλα, λέει κάπου ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για καθηγητές ξένων γλωσσών (γαλλικά, γερμανικά κλπ)

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...