Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

oxi yoni 2 den exei. 3 me 4 koitao. south london exei einai poio oikonomiko k me volevei perissotero giati pao london bridge. esu eisai londino? exete agorasei diko sas?

Ναι, Λονδίνο, δικό μας.

Για London Bridge βολεύει πολύ το νότιο Λονδίνο, κοίτα SC kai SE.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

SW είναι όντως ακριβά, δεν συμφέρει.

Πάνε τρένα από SW στο London Bridge? Νόμιζα ότι πάνε μόνο Waterloo.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Σχετικά με το Statutory Maternity Pay δείτε εδώ.

Η εταιρεία μου πληρώνει τις 10 πρώτες εβδομάδες full pay, αλλά γράφει το βιβλιαράκι που μου έδωσαν ότι "this entitlement is over and above the statutory legal requirement". Η υποχρέωση βάσει του SMP είναι για 6 εβδομάδες το 90% των μέσων εβδομαδιαίων αποδοχών (χωρίς ανώτατο όριο). Μετά, για άλλες 33 εβδομάδες, το χαμηλότερο εκ των δύο επόμενων: α) το standard rate (£128.73) ή β) το 90% των μέσων εβδομαδιαίων αποδοχών. Εκτός και αν αμοίβεσαι με το βασικό, συνήθως παίρνεις το πρώτο. Οι υπόλοιπες εβδομάδες μέχρι τις 52 είναι αμισθί.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Διαφημίσεις

Η εταιρεία μου πληρώνει τις 10 πρώτες εβδομάδες full pay, αλλά γράφει το βιβλιαράκι που μου έδωσαν ότι "this entitlement is over and above the statutory legal requirement". Η υποχρέωση βάσει του SMP είναι για 6 εβδομάδες το 90% των μέσων εβδομαδιαίων αποδοχών (χωρίς ανώτατο όριο).

Μάλλον από εκεί πήρε η Ελένη τις 6 εβδομάδες, επειδή αυτές είναι πληρωμένες στο 90% ενώ μετά τα χρήματα μειώνονται κατά πολύ.

Ναι, εγώ το έχω πει πολλές φορές ότι η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται Αγγλία...

Διαφημίσεις

makari na parei k ta kala k oxi mono ta arnitika.

Μακάρι, όντως.

Τελικά ο κάθε εργοδότης κάνει οτι γουστάρει σε οποία χώρα κ αν είσαι χαχαχα

Α ρε εργασιακά δικαιώματα!!!!!!!

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι εργοδότες δεσμεύονται από την εργατική νομοθεσία. Στην Αγγλία η εργατική νομοθεσία είναι πολύ πιο αυστηρή (προς τους εργοδότες ΚΑΙ τους εργαζόμενους) απ΄ότι στην Ελλάδα, ειδικά σε θέματα αδειών, πληρωμών και γενικότερα παροχών. Αυτό όμως είναι καλό από την άποψη ότι ενθαρρύνεται η ιδιωτική πρωτοβουλία γιατί δεν κοστίζει τόσο πολύ να προσλάβεις και να απασχολήσεις προσωπικό. Συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει οικονομικό κίνητρο να μην ασφαλίσεις τους εργαζόμενούς σου. Αυτός πιστευω ότι είναι και ο λόγος που εδώ υπάρχουν ακόμα δουλειές, γιατί η ιδιωτική πρωτοβουλία επιβιώνει πιο εύκολα, ενώ στην Ελλάδα η έννοια μας ήταν να επιβιώσει το δημόσιο με τους καλούς μισθούς και τις ευνοϊκές συνθήκες εργασίας και να που φτάσαμε (αν και η αλήθεια είναι ότι και στην Ελλάδα έχουν γίνει κινήσεις τελευταία για να ενισχυθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά ενδεχομένως είναι too little too late).

Οι διαφορές που παρατηρείτε στα συμβόλαιά σας είναι γιατί οι εργοδότες είναι ελεύθεροι να δώσουν περισσότερες παροχές από αυτές που προβλέπονται από το νόμο (αλλά δεν μπορούν να δώσουν λιγότερες). Συνεπώς όποιοι εργοδότες μπορούν, ιδιαίτερα οι μεγάλες εταιρίες, προσφέρουν παραπάνω benefits για να προσελκύσουν καλύτερης ποιότητας προσωπικό και για να μειώσουν το turnover, ειδικά στη ΝΑ Αγγλία όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος μεταξύ εργοδοτών. Είναι συνηθισμένο ακόμα και μέσα στην ίδια εταιρία να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή υπάλληλοι που έχουν Χ παροχές και υπάλληλοι που έχουν Χ+1 ή Χ+2.

Να διευκρινίσω ότι μιλάω για ιδιωτικές εταιρίες, όχι για πανεπιστήμια και για άλλες εταιρίες που παλιότερα ήταν δημόσιες και έχουν ιδιωτικοποιηθεί αλλά κάποιοι υπάλληλοι έχουν διατηρήσει τα παλιά τους (παχυλά) συμβόλαια εργασίας. Αυτά έτσι κι αλλιώς σιγά σιγά αλλάζουν (βλ. περίπτωση Virgin / FirstGroup που είναι και επίκαιρη).

Είναι λίγο περιττό να συγκρίνουμε και να λέμε, εμείς αυτό εσείς εκείνο. Καλό είναι να ξέρουμε τι προβλέπει ο νόμος και από εκεί και πέρα αν μπορούμε να βρούμε καλύτερα από το νόμιμο μίνιμουμ, όλα καλά!

Για την εγκυμοσύνη οι αγγλικές παροχές είναι λίγο χάλια, μπορεί να δικαιούσαι ένα χρόνο οφφ, αλλά πρέπει να έχεις φτιάξει κομπόδεμα για να τα βγάλεις πέρα ουσιαστικά χωρίς μισθό.

Νομίζω τα είπες πολυ καλα :)

Εγω δεν έχω εμπειρία απο ιδιωτικό τομέα, ως φοιτήτρια δούλευα σε κολέγιο κ μετα μπήκα πανεπιστήμιο

Έχω πει πολλες φορές πάντως οτι στη τελική όλα ειναι προσωπικές εμπειρίες κ γνώμες σε πολλα θέματα :)

• 2 εβδομάδες μετά...

Γειά σας κι από μένα κορίτσια. Είμαι η Αριστέα 29 χρονών και σκοπεύω σύντομα να πάω Αγγλία και συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ για να ζήσω με τον σύντροφό μου(Άγγλος) και γενικά για μόνιμη εγκατάσταση. Έχω διαβάσει όλες τις σελίδες αλλά έχω ακόμα κάποιες απορίες τις οποίες αν μπορούσατε να μου λύσετε θα σας ήμουν υπόχρεη!

Αρχικά τί χαρτιά χρειάζομαι από δω; Πρέπει να ανανεώσω το διαβατήριο μου ή η ταυτότητά μου είναι αρκετή;(δεν εννοώ απλά για το ταξίδι αλλά γενικά για την διαμονή μου εκεί.)

Να ζητήσω πιστοποιητικά γεννήσεως/οικογενειακής κατάστασης ή όχι;

Αυτή την στιγμή είναι άνεργη, χρειάζομαι χαρτιά από ασφαλιστικό φορέα(ΙΚΑ κτλ) για προηγούμενα ένσημα πχ;

Το δίπλωμα μου θα ισχυεί εκεί; Τώρα έχω το παλιό εκείνο το ροζ αλλά σκέφτομαι να βγάλω το καινούριο που είναι σαν κάρτα.

Επίσης έχω πτυχίο Γερμανικής φιλολογίας, γνωρίζετε αν εκεί αναγνωρίζεται;

Γενικά παίζει να έχω μέλλον με αυτό το πτυχίο ή να ψάξω γενικά για οτι να ναι δουλειά;

Αν και αρχικά ούτως ή άλλως θα ψάξω να κάνω οτι να ναι για να αρχίσω να έχω εισόδημα και μετά βλέπουμε!

Πιθανόν να έχω κι άλλες απορίες στην πορεία... προς το παρόν αυτά!

:)

Γειά σας κι από μένα κορίτσια.

Γεια σου Αριστέα! χαχαχαχ είμαι η μαμά του Φοξ....... κατάλαβες εεεε????

Τι φοβερό! Με το που διάβασα το μήνυμα και είδα το nickname, λέω "η Αριστέα!!!" :P:p:p

Τη μικρή θα την πάρεις μαζί?

bV53p3.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...