Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 5 λεπτά , dec-e είπε:

Κορίτσι μου,  ας με διορθώσουν κ άλλες κοπέλες που γνωρίζουν καλύτερα, όμως έχω την εντύπωση πως κάποτε λένε ότι θα δοκιμάσουν με τρίτης μέρας γιατί ίσως αναπτύσσονται καλύτερα στο περιβάλλον της μήτρας παρα στο εργαστήριο, οπότε ίσως αξίζει κάποια 3ης μέρας να κρατηθούν 

Αυτό κάπου το έχω διαβάσει κ εγώ. Μάλιστα είχα γνωρίσει μια κοπέλα που έβαζε 3ης ημέρας μόνο για αυτό. Δε ξέρω τι ισχύει. Πραγματικά αν κρατούσα 3ης ημέρας θα είχα σίγουρα 5-6 τώρα. Αν έχει ακούσει κάτι κάποια κοπέλα ή το έχει δοκιμάσει στην ίδια ας μας πει.

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Με όλο το θάρρος και χωρίς να θέλω να δημιουργηθεί πάλι ένταση αλλά αυτό πώς γίνεται; Δηλαδή πρέπει να περιμένουμε να έρθει κάποιος ονλάιν για να αναφερθούμε; Απ όσο ξέρω και απ οτι βλέπω σε κανένα φόρουμ δεν έφαγε κανείς μπαν επειδή είπε κάτι για μέλος που ήταν offline... :?

Άλλο να αναφερθείς σε κάποιον, άλλο να σχολιάζεις μια άποψή του και άλλο να σχολιάζεις τον ίδιο με προσβλητικό μάλιστα τρόπο.

Βασικά η μισή συζήτηση που έχει γίνει από χθες μπορεί άνετα να μπαναριστεί και χωρίς να το ζητήσει η Ελένη.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Κ επίσης θα ήθελα να προσθέσω - ίσως βοηθήσει αυτό - οσες είμαστε τόσα χρόνια εδώ δεν μετανάστευσε καμια, για άλλο λογο ήρθαμε κ "ξεμειναμε"

Διαφέρουμε απο τα ατομα που ξαφνικα παρά τανε την ζωή τους κ φέρνουν ξαφνικα τα παιδιά τους σε μια ξένη χώρα. Τα άτομα αυτά δεν ενδιαφερονται αν δεν έχει ήλιο. Δεν ενδιαφέρονται αν δεν έχει σουβλάκι...αλλες είναι οι προτεραιότητες κ εκεί πρεπει να δείξουμε κατανόηση κ με επιμεινουμε στα καλά κ να βοηθήσουμε την μάνα κ τον πατερα να ορθοποδήσουν να μπορέσουν να ταισουν τα παιδιά τους. Αυτό ζητάνε. Αυτό έχουν αναγκη...εύχομαι ποτε καμία να μην περάσει φτώχια.....

συμφωνω απολυτα. Οι περισσοτεροι (να μην πω ολοι) που παιρνουν σημερα την αποφαση να μεταναστευσουν το κανουν για οικονομικους λογους. Γιατι αν συνεχισουν να ειναι στην Ελλαδα δεν θα εχουν καποια στιγμη να ταισουν τα παιδια τους. Με φοβιζει το γεγονος να πηγαινω στο σουπερ μαρκετ και να βλεπω μαναδες με την καρτα ανεργειας στο χερι και το παιδι τους διπλα να ζητανε οχι λεφτα για βοηθεια αλλα ενα πακετο μακαρονια και ενα γαλα να δωσουν στα παιδια τους. Φοβαμαι να μην φτασω και εγω σε αυτη την κατασταση γιάυτο και παιρνω την αποφαση να φυγω.... Εχω την δυνατοτητα με τισ σπουδεσ μου να βρω αλλου δουλεια... αλλοι ομωσ βρισκονται σε αδιεξοδο. Ο κοσμος πιναει...και ο ηλιος δεν γεμιζει την κατσαρολα. Το αν ειναι καλυτερα στην Ελλαδα ή στην Αγγλια (ή οπουδηποτε αλλου στον πλανητη) ειναι καθαρα υποκειμενικο και προσαρμοσμενο στην οικογενεια του καθενος. Ολοι φευγουν σημερα φευγουν ξεροντας οτι υπαρχουν και θετικα και αρνητικα στην χωρα που πανε. Ολα ομωσ μπαινουν σε ζυγαρια και ετσι βγαινει η αποφαση.

Πολύ σωστό αυτό. Αλλά το ίδιο θα μπορούσε να ρωτήσει και η Ελένη (και η κάθε Ελένη). Αν αυτή είναι η αλήθεια της, αν δεν περνάει καλά, αν έχει αρνητικές εμπειρίες, γιατί να μην το πει; Γιατί να λέμε μόνο τα θετικά και όχι τα αρνητικά;
Ορθόν... μόνο που η διαφορά έγκειται στο ότι από την αρχή του thread, ορισμένοι τα βλέπουν όλα μαύρα και ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ να τα βλέπουν, δίχως άλλη απόχρωση!

Η πολυετή παραμονή σ'ένα μέρος ασφαλώς θα έχει τα αρνητικά της, θα έχει όμως και τα θετικά της!

Το ότι οι αρνητικές εμπειρίες για κάποια μέλη επισκιάζουν τις θετικές, δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να βαρέσουν προσευχές σ'όσους δεν περνούσαν/πέρασαν καλά για τους δικούς τους λόγους, ιδίως όταν οι μεν δεν δέχονται με ΤΙΠΟΤΑ πως οι δε είχαν και θετικές εμπειρίες. Έχουν όμως την απαίτηση να ασπαστούν τις (αρνητικές) απόψεις τους, όταν οι ίδιοι επ'ουδενί δεν μπορούν, ή καλύτερα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να διανοηθούν, ότι υπάρχουν αντίστοιχες θετικές!

Αυτό πραγματικά είναι άνω ποταμών, για να μην πω ότι αγγίζει τα όρια της παράνοιας...

'Εχει καταντήσει κουραστικό κάθε φορά να βλέπουμε τα ίδια κι απαράλλαχτα άτομα να παρουσιάζουν μια ζοφερή πραγματικότητα, σ'όλα τα θέματα που ανοίγονται προς συζήτηση εδώ, είτε πρόκειται για την εύρεση οδοντιάτρων/παιδικών σταθμών κλπ είτε πρόκειται για το κάλλος της Αγγλίας!

Εάν οι συγκεκριμένοι δεν πέρασαν καλά στην Αγγλία και τα 3-5-7-10-15-20 χρόνια που διέμεναν εκεί, τότε δεν τους φταίει η χώρα, αλλά ο εαυτός τους...

Δεν θα το αναλύσω περισσότερο, διότι δεν βρίσκομαι εδώ να κάνω το ψυχογράφημα κανενός.

Θα πω όμως πως τόση αρνητικότητα δεν πηγάζει από έξω αλλά από μέσα μας.

Κι όταν βλέπεις παντού δράκους, είναι γιατί κατοικούν μέσα σου.

ΥΓ. Σημείωση, ο σεβασμός δεν κερδίζεται με μαγκιές και ειρωνείες, αλλά από την ικανότητα να διατηρείς το επίπεδο μιας συζήτησης στα κοινωνικά αποδεκτά πρότυπα...

Καλημέρα σε όλες! Ελπίζω να περάσατε καλά χθες το βράδυ, όπως κι εμείς εδώ :P

Όπως είχα ήδη πει, ο postcode που ζήτησα από όλες μας να βάλουμε, μπορεί κάλλιστα να μην είναι ο δικός μας (εγώ π.χ. δεν έβαλα τον δικό μου - ο οποίος μάλιστα είχε και περισσότερους οδ. διαθέσιμους).

Το μόνο εύκολο είναι να βρει κάποια ένα τυχαίο postcode στην πόλη της. Αν δεν ξέρει τον τρόπο, ας με ρωτήσει ;)

Δεν πιέζω καμία βεβαίως. είναι δική σας απόφαση.

Προς το παρόν πάντως, τα αποτελέσματα είναι 4 στις 4 με εύκολο και κοντινό οδοντίατρο!

Από τα αποτελέσματα λοιπόν φαίνονται 2 πράγματα:

α) ότι είναι εύκολο να βρει κανείς οδοντίατρο στην Αγγλία,

β) ότι μερικά πράγματα δεν πρέπει να τα καταπίνουμε αμάσητα ;) και

γ) ότι δικαίωμα του καθενός είναι τα τα βλέπει όλα μαύρα και απαισιόδοξα, αλλά καλό είναι η απαισιοδοξία του να μην φτάνει στο σημείο να παραπληροφορεί τον κόσμο....

Καλή σας μέρα!

Διαφημίσεις

Το ότι οι αρνητικές εμπειρίες για κάποια μέλη επισκιάζουν τις θετικές, δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να βαρέσουν προσευχές σ'όσους δεν περνούσαν/πέρασαν καλά για τους δικούς τους λόγους, ιδίως όταν οι μεν δεν δέχονται με ΤΙΠΟΤΑ πως οι δε είχαν και θετικές εμπειρίες. Έχουν όμως την απαίτηση να ασπαστούν τις (αρνητικές) απόψεις τους, όταν οι ίδιοι επ'ουδενί δεν μπορούν, ή καλύτερα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να διανοηθούν, ότι υπάρχουν αντίστοιχες θετικές!

Δε νομίζω ότι αυτό που λες ισχύει. Δε νομίζω δηλαδή ότι όσοι από εμάς έχουμε μιλήσει αρνητικά για την Αγγλία (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) έχουμε πει ότι όλα στην Αγγλία είναι χάλια. Σίγουρα έχουν υπάρξει μία ή δύο κοπέλες τελευταία (ξεχνάω τα ονόματα, ας με συγχωρέσουν) που έχουν αναφερθεί με εξαιρετικά αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τους Άγγλους, την Αγγλία και γενικώς, αλλά περισσότερο ως ξέσπασμα σε ένα ή δύο ποστ. Ούτε έχουν επιμείνει, ούτε έχουν απαιτήσει όλοι οι άλλοι να βάλουν τα κλάματα υπέρ τους.

Επιπλέον δεν ξέρω γιατί αυτοί που διαφωνούν με τα αρνητικά σχόλια σχετικά με την Αγγλία τραβάνε τέτοιο ζόρι. Κι εγώ ακούω ένα σωρό αρνητικά σχόλια για την Ελλάδα. Αν τα πίστευα όλα θα φοβόμουν να βγω από το σπίτι μου. Οπότε απλά τα αγνοώ. Δεν θα πιάσω την άλλη από το αυτί επειδή επιμένει ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος του γκρεμού ή ότι δεν υπάρχουν δουλειές ή ότι οι παιδίατροι κοστίζουν 70 ευρώ ή ότι οι νοσοκόμες είναι μουρντζούφλες - πράγματα με τα οποία (βάσει προσωπικής εμπειρίας) διαφωνώ οριζοντίως, πλαγίως και καθέτως. Λέω τη γνώμη μου, έχω τη διαφωνία μου, και μετά την γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και συνεχίζω. Γιατί οι κοπέλες που είναι σε αντίστοιχη θέση στην Αγγλία δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο; Τι είναι η Αγγλία; Ιερή αγελάδα;

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Προς το παρόν πάντως, τα αποτελέσματα είναι 4 στις 4 με εύκολο και κοντινό οδοντίατρο!

Αμάν βρε Κατρίν με τους οδοντίατρους! Τι κόλλημα είναι αυτό που έφαγες; Υπάρχουν τόσα πράγματα να σε απασχολήσουν, ο οδοντίατρος είναι το σημαντικότερο?

Και πώς φτάσαμε να λέμε για οδοντίατρους ενώ η συζήτηση ήταν για τα after school clubs;

Τεσπα... εγώ postcode δεν πρόκειται να βάλω, ούτε δικό μου ούτε του γείτονα. Ούτε και με ενδιαφέρει αν έχει NHS dentists η περιοχή μου, γιατί πάω έτσι κι αλλιώς σε ιδιώτη. Και δεν βλέπω και καμιά άλλη να ενδιαφέρεται να συνεχίσει, οπότε μήπως να πιάναμε ένα άλλο θεματάκι;

Είναι και η ημέρα της γυναίκας σήμερα :P

Αμάν βρε Κατρίν με τους οδοντίατρους! Τι κόλλημα είναι αυτό που έφαγες; Υπάρχουν τόσα πράγματα να σε απασχολήσουν, ο οδοντίατρος είναι το σημαντικότερο?

Και πώς φτάσαμε να λέμε για οδοντίατρους ενώ η συζήτηση ήταν για τα after school clubs;

Τεσπα... εγώ postcode δεν πρόκειται να βάλω, ούτε δικό μου ούτε του γείτονα. Ούτε και με ενδιαφέρει αν έχει NHS dentists η περιοχή μου, γιατί πάω έτσι κι αλλιώς σε ιδιώτη. Και δεν βλέπω και καμιά άλλη να ενδιαφέρεται να συνεχίσει, οπότε μήπως να πιάναμε ένα άλλο θεματάκι;

Είναι και η ημέρα της γυναίκας σήμερα :P

Πες τα βρε Biggi......τοσες μερες αυτα διαβαζω και φευγω και δευτερα για london........

Χρονια μας πολλα!!!

Μήπως να βάζαμε ένα disclaimer στο θέμα που να λέει ότι βασιζόμαστε σε καθαρά δικές μας εμπειρίες για να μην μπερδεύουμε τις καινούριες και νομίζουν ότι ό,τι λέμε είναι νόμος;

Και για να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα, το τεράστιο θέμα που κανείς ξένος (όχι μόνο Έλληνας) δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί δεν το αναφέρει καμιά σας;

Αναφέρομαι φυσικά ... (ταρατατζουμ drumroll) στις δύο ξεχωριστές βρύσες!!! Whyyyyyy?

Caution: The author has a tendency to google margarita recipes when life hands her lemons. :D

Εγώ πίστευα ότι το disclaimer είναι αυτονόητο... αλλά μάλλον όχι λες, ε;

Μήπως πρέπει να το βάλουμε σαν υπογραφή στο κάθε ποστ; Όπως έχουν τα DVD: the views expressed are solely those of the director :P

Οι δύο βρύσες δεν είναι τόσο μεγάλο μυστήριο. Το μυστήριο είναι γιατί οι μονές βρύσες δεν λειτουργούν όπως οι μονές βρύσες στον υπόλοιπο κόσμο! 20 χρόνια την έχω αυτή την απορία... :D

Ρία καλό ταξίδι και καλή εγκατάσταση!

Διαφημίσεις

Μήπως να βάζαμε ένα disclaimer στο θέμα που να λέει ότι βασιζόμαστε σε καθαρά δικές μας εμπειρίες για να μην μπερδεύουμε τις καινούριες και νομίζουν ότι ό,τι λέμε είναι νόμος;

Και για να ελαφρύνω λίγο την ατμόσφαιρα, το τεράστιο θέμα που κανείς ξένος (όχι μόνο Έλληνας) δεν μπορεί να καταλάβει, γιατί δεν το αναφέρει καμιά σας;

Αναφέρομαι φυσικά ... (ταρατατζουμ drumroll) στις δύο ξεχωριστές βρύσες!!! Whyyyyyy?

Συγγνώμη που αναφέρομαι σε εσένα χωρίς να είσαι ονλάιν...

έχω και γω την ίδια απορία με τις δύο βρύσες αλλά και με την biggi(συγγνώμη και από σένα που δεν είσαι ονλάιν) με τις δύο διαφορετικές ροές από την ίδια βρύση... πας να πλυθείς και το μισό πρόσωπο παγώνει και το μισό τσουρουφλίζεται... δεν έχω δει πιο κουλό πράγμα!!!

Βρε Esprit άστα τα συγγνώμη, δεν υπάρχει πρόβλημα να αναφερθείς στον άλλο όταν δεν είναι ονλάιν, προς Θεού.

Δυσκολεύεσαι επειδή πλένεσαι με λάθος τρόπο. Οι χωριστές βρύσες είναι για να γεμίζεις το νιπτήρα με νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία και να πλένεσαι παίρνοντας νερό με τις χούφτες. Όπως έκαναν παλιά που χρησιμοποιούσαν κανάτες και λεκανίτσες.

Το ερώτημα είναι γιατί συνεχίζουν την πρακτική αυτή. Η απάντηση είναι ότι αγαπούν τις παραδόσεις.

Το τρισχειρότερο είναι να έχεις μπανιέρα χωρίς ντουζ. Εκεί ο ξένος πραγματικά υποφέρει.

*** όλα αυτά τα λέω με disclaimer *** :P

Βρε Esprit άστα τα συγγνώμη, δεν υπάρχει πρόβλημα να αναφερθείς στον άλλο όταν δεν είναι ονλάιν, προς Θεού.

Δυσκολεύεσαι επειδή πλένεσαι με λάθος τρόπο. Οι χωριστές βρύσες είναι για να γεμίζεις το νιπτήρα με νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία και να πλένεσαι παίρνοντας νερό με τις χούφτες. Όπως έκαναν παλιά που χρησιμοποιούσαν κανάτες και λεκανίτσες.

Το ερώτημα είναι γιατί συνεχίζουν την πρακτική αυτή. Η απάντηση είναι ότι αγαπούν τις παραδόσεις.

Το τρισχειρότερο είναι να έχεις μπανιέρα χωρίς ντουζ. Εκεί ο ξένος πραγματικά υποφέρει.

*** όλα αυτά τα λέω με disclaimer *** :P

Καλά άλλο κουλό αυτό... του λέω τις προαλλές και πως θα ξεπλυθώ απο τις σαπουνάδες; και τα μαλλιά μου πώς θα τα κάνω; Και μου λέει δε θα ξεπλυθείς και τα μαλλιά θα βουτήξεις το κεφάλι στην μπανιέρα... :shock: λοοοολ δεν πας καλά λέω!(βλεπεις αυτος δεν εχει μαλλια οποτε δεν τραβαει ζορι...)- (είχε χαλάσει η ντουζιέρα οπότε μόνο η μπανιέρα έμενε...) κατέληξα με την κανάτα δοσομετρητή να βάζω μισο νερο απο την μια βρυση μισο απο την αλλη για να λουστω/μπανιαριστω! Ελεος! Αν ποτε παμε σε δικο μας σπιτι ελπιζω να μπορω να τα κανω τα υδραυλικα οπως επιθυμώ!

Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύ αναλυτική παρουσίαση! Έχω δύο ερωτήσεις:

1. Πήγες εσύ και μετέφερες τη ΔΟΥ σας, ενώ κάνεις φορολογική δήλωση με τον άντρα σου; Γιατί, από ό,τι ξέρω, δεν μπορεί να πάει η σύζυγος (εδώ, παλιότερα που είχαμε επιστροφή φόρου, μόνο ο άντρας μου μπορούσε να την εισπράξει!)

2. Μήπως γνωρίζεις εάν υπάρχει προθεσμία για αυτό? Εσύ είχες κάνει δήλωση πέρσυ και δήλωσες εισοδήματα στο εξωτερικό, ή το έκανες προληπτικά για τη φετινή δήλωση?

Ευχαριστώ!

Ο άντρας μου ειναι Βρετανός, δεν κάνουμε μαζι φορολογική δήλωση! Δεν ξέρω την προθεσμία, το έκανα προληπτικά για την φετινή δήλωση. Μου εκανε εντύπωση που δεν κοιτάξαν προσεκτικά τα δικαιολογητικά ομως. Την βεβαίωση απο HM Revenue και τα payslips. Αφου έγινε όμως δεν μιλάω καθόλου!

RLcRp1.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...