Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 44 λεπτά , Makelen είπε:

Κοριτσι η 3ΑΒ ειναι καλυτερη απο την 4ΒΒ!

Σου βαζουν τις πιο καλες πρωτα! Εσυ επιλεγεις μονο αν θα ειναι μια ή δυο. Για παραπανω, αν το επιτεπει ο νομος, με βαση την ηλικια, το συζητας με τον γιατρο.

Στη θεση σου το πρωτο πραγμα που θα εκανα, πριν απο εξετασεις κτλ, θα ηταν να μιλησω με αλλον εξωσωματιστη. Να ξερει και τι λεει.. και πως να σε κατευθυνει. Εχει κανει πολλα φαουλ μεχρι στιγμης. 

Ισχυει αυτο που λες! Αλλα θελει ψαξιμο και καλο γιατρο για να σε κατευθυνει ως προς το τι σου ταιριαζει..

Ετσι κ αλλιως θα πάω να πάρω μια ακόμα γνώμη από κάπου. Είχα πάει και σε άλλους γιατρούς πριν καταλήξω με ποιον θα προσπαθήσω. Απλα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία για μια ετ. Εχει πάρα πολύ καλό όνομα ο εν λόγω γιατρός απλά νομίζω πως ίσως δε μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο πλέον.

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτο δεν το γνωριζω αλλα αν προσκομισεις μισθοδοσιες κλπ απο Αγγλια δε νομιζω να εχεις προβλημα. Και απο τη στιγμη που δεν υποχρεουσαι να εχεις δηλωσει μισθο Αγγλιας εισαι ΟΚ. Η λογιστρια μου παντως ηταν καθετη οτι εισοδηματα που εχουν ηδη φορολογηθει δε χρειαζεται να δηλωθουν. Ρωτα και εσυ για σιγουρια....

Eleni

bd5c7983f7.png

kai egw auto xerw, pws forologhse se mia xwra mono. de ginete na forologoumaste k edw kai ellada.

fetos tha dhlwsoume mono ta eisodhmata pou eixame ekei k oxi ta edw. elpizw na mhn mas pane mesa kapoia stigmh gia apokrupsh eisodhmatwn!

αυτο ισχυει για οσες χωρες εχουν συμφωνια με την Ελλαδα (κυριως οι χωρες της ΕΕ). Αν δουλευεις εκτος ΕΕ τοτε φορολογειται το παγκοσμιο εισοδημα σου, οπως ακριβως συμβαινει και με τους αμερικανους πολιτες (απ'τη μυγα ξυγκι δηλαδη, πηγαν και βρηκαν τωρα το φορολογικο συστημα των αμερικανων και το εφαρμοζουν στην Ελλαδα).

Το οποιο σημαινει το εξης: πχ ζεις Αυστραλια και βγαζεις $100,000 το χρονο. Η αυστραλιανη εφορια σου παιρνει τα $20,000 (τυχαια νουμερα). Λεει η Ελλαδα "αν αυτα τα χρηματα τα εβγαζες στην Ελλαδα θα σου επαιρνα $50,000 σε φορο. Αφου εδωσες 20,000 στην Αυστραλια δωσε αλλα τριαντα σε μενα.

Το συστημα ειναι αρκετα παρανοικο και ελπιζω να διορθωθει γιατι στις περισσοτερεςαναπτυγμενες χωρες το εισοδημα θα ειναι τεραστιο για τα δεδομενα της ελλαδας αλλα μετριο για τα δεδομενα της χωρας που ζεις, αφηνοντας σε σε οικονομικη ανεχεια. Ο μονος τροπος να το αποφυγεις ειναι η αποποιηση εθνικοτητας (ή η ελπιδα οτι θα βρουν καποιον τροπο να υπολογισουν τους φορους συμφωνα με την αγοραστικη δυναμη εισοδηματος στην εκαστοτε χωρα.

Αυτο βασικα δεν αγγιζει οσους ζουν στη βρετανια, απλως το ειπα πληροφοριακα

Διαφημίσεις

Πολύ ωραίο το link travellingmum, τα λέει ξεκάθαρα, κι εγώ αυτά ήξερα.

Το ζήτημα είναι, από όσο έχω καταλάβει, να προσκομίσεις το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας, ώστε να μη φορολογηθείς ξανά στην Ελλάδα για το εισόδημα που αποκτήθηκε στην Αγγλία!

Travellingmum, το λινκ που παρεθεσες το ειχα διαβασει κ ειναι το πιο χρησιμο που κυκλοφορει! Αν προσεξες ομως, μια λεει να προσκομισθει το αποδεικτικο φορολογικης κατοικιας "μαζι με τη φετινη δηλωση εισοδηματος" κ μια οτι υπαρχει προθεσμια μεχρι 29.3 για να μεταφερθει καποιος στη ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου. Κ τι θα γινει αν δεν προλαβουμε να το κανουμε μεχρι 29.3; Εντωμεταξυ, η λογιστρια μου επιμενει οτι δεν υπαρχει προθεσμια!!! Ελεος...

Λια μια γνωστη μου που εχει 3 παιδια απλα τα εχει γραψει σε after school clubs. της τα κρατανε λοιπον μεχρι τις 5 περιπου αλλα αυτο το πληρωνει εξτρα, δεν ειναι δωρεαν υπηρεσια του δημοσιου σχολειου.

Ευχαριστώ!

ΛΙΑ-ΠΑΣΧΑΛΗΣ στο σχολείο μας τα afterschool clubs είναι μέχρι τις 4:10 και κοστίζουν μόνο 1 λίρα το τρίμηνο! Προφανώς βέβαια εξαρτάται από το σχολείο και το ωράριο και το ποσό...

Alice πώς είσαι σίγουρη ότι υπάρχει προθεσμία? Θέλω να πω, μέχρι τέλος του 2012 έπρεπε (από ό,τι θυμάμαι όταν είχε ξανασυζητηθεί το θέμα) να καταθέσουν το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας όσοι είχαν ήδη υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2012 για τα εισοδήματα του 2011!

Η παράταση που αναφέρει το link της travellingmum αφορά ακριβώς την κατάθεση του πιστοποιητικού όσων είχαν υποχρέωση να το καταθέσουν ως τέλος του χρόνου και όχι την αλλαγή ΔΟΥ! "Με την ΠΟΛ.1216 δόθηκε παράταση μέχρι 29/03/2012 για την υποβολή του Πιστοποιητικού Φορολογικής Κατοικίας." (Πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας και αλλαγή ΔΟΥ είναι 2 διαφορετικά πράγματα)

Το λογικό λοιπόν είναι, εφόσον εσείς το θέλετε για τη φετινή δήλωση (εισοδήματα του 2012) να το καταθέσετε μαζί με τη φορολογική σας δήλωση! Αυτό που προφανώς πρέπει πρώτα να κάνετε, μέχρι και πριν την φορολογική δήλωση, είναι να αλλάξετε ΔΟΥ.

1 λιρα το τριμηνο δεν το χω ξανακουσει πουθενα. Σε οσα σχολεια εχω δουλεψει ηταν γυρω στις 75 λιρες το εξαμηνο...και σε καποια αλλα εχω ακουσει οτι παει per session και ειναι 7-10 λιρες.

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Katrin αν ειναι σωστο αυτο που λες θα αρχισω να αμφιβαλλω για την πνευματικη μου διαυγεια (ετσι κ αλλιως δεν την ειχα κ σε μεγαλη υποληψη!). Μπορει καμια να επιβεβαιωσει αυτο που λεει η katrin??? Αχ μακαρι να ειναι ετσι...

Σχετικά με τα after school clubs, έτυχε να έχω αυτή ακριβώς τη συζήτηση με μια φίλη μου που η κόρη της είναι στο reception year (πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 5), η οποία πληρώνει 8 λίρες τη μέρα για να πάει στο club 2,5 ώρες μετά το τέλος της σχολικής μέρας, για την ακρίβεια από τις 3:20-6:00. Αυτές είναι τιμές σε δημόσιο σχολείο του Λονδίνου, σίγουρα θα υπάρχουν φτηνότερες και ακριβότερες.

Σχετικά με τα φορολογικά, αυτό που ξέρω είναι ότι δόθηκε παράταση μέχρι τέλη Μαρτίου για την κατάθεση του πιστοποιητικού φορολογικής κατοικίας, το οποίο πρέπει να καταθέσουν όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού με εισόδημα στο εξωτερικό αλλά κάνουν και φορολογική δήλωση στην Ελλάδα. Η παράταση μέχρι τέλος Μαρτίου είναι για όσους είχαν εισοδήματα στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του ανάλογου φορολογικού έτους. Αν δεν κάνω λάθος, στην προκειμένη περίπτωση αυτό σημαίνει χρήση 2011.

Για τη μεταφορά στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού δεν ξέρω τίποτα. Εγώ είμαι στη ΔΟΥ που ήμουν πάντα. Πάντως για συναλλαγές με τη ΔΟΥ πρέπει να έχεις στην Ελλάδα αντίκλητο. Αν δεν έχεις ορίσει αντίκλητο πριν φύγεις τότε ή πρέπει να πας ξανά Ελλάδα ή να πας στο Προξενείο. Δεν είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις εξ αποστάσεως και δι' αλληλογραφίας.

Καλύτερα όσες έχετε τέτοια θέματα να μιλήσετε στο λογιστή σας γιατί είναι ο πλέον αρμόδιος.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Προφανώς κάποια σχολεία χρεώνουν τα after school clubs περισσότερα, κάποια λιγότερα και κάποια καθόλου!

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω ενδεικτικά κάποια links (που μάλιστα δεν αφορούν το δικό μας σχολείο):

- http://www.adderleyprimary.co.uk/index.php?page=clubs (δωρεάν)

- http://www.arden.bham.sch.uk/ επίσης δωρεάν (το εξηγεί στο charging policy: http://bham1.webschools.co.uk/arden/pdfs/policy-charging.pdf)

- http://www.andertonparkschool.org/after-school-club.php (αυτοί από ό,τι φαίνεται χρεώνουν μόνο το breakfast club 3 λίρες την εβομάδα: http://www.andertonparkschool.org/documents/F%20Breakfast%20Club%20Letter.pdf)

- http://www.blakesley.bham.sch.uk/ (επίσης δωρεάν, χρεώνουν μόνο μα συγκεκριμένη υπηρεσία: http://www.webschools.co.uk/blakesley/policies.htm)

Δεν συνεχίζω το ψάξιμο, όποιος θέλει μπορεί να το κάνει :-)

Στο Αρντεν Σχολειο δε λεει πουθενα οτι δε χρεωνουν. Αντιθετα στο λινκ που παραθετεις μιλαει για τα school trips και λεει οτι δε χρεωνονται οταν ειναι during school hours!!οταν ειναι outside school hours like after school clubs υπαρχει χρεωση.

Where a trip takes place outside of normal school time, a charge will be made. For the

residential trips a charge will be made, but

the transport costs will be met by the school.

Eleni

bd5c7983f7.png

Επισης σα λινκς δε λεει τη λεξη δωρεαν. συνηθως αν ειναι δωρεαν το λεει..Υποθετω οτι για τιμες κλπ θα πρεπει να επικοινωνησεις με το σχολειο.

Παραθετω λινκ απο το σαιτ netmums το οποιο πληροφορει για costs of after school clubs.

http://www.netmums.com/work-childcare/out-of-school-clubs-information

Costs

From £3 to £10 per day for afterschool clubs, depending on area, and around £1 for breakfast clubs.

You may be able to save money on the costs of an out-of-school club by using Childcare Vouchers. For more information about Childcare Vouchers and other ways to pay for registered out-of-school clubs visit Daycare Trust's parent website - www.payingforchildcare.org.uk

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...