Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 20 λεπτά , Nima21 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ!! Χαιρομαι που το ακούω και χαιρομαι που συμφωνούν κατα βαση, γιατι οκ μας τα λενε εκεινοι, αλλα οταν περνας αποτυχιες, αναρωτιέσαι  αν στα λενε για να σου χρυσωσουν το χαπι ή αν οντως τα εννοούν! Και ειναι σημαντικο να το τονιζουμε αυτο για τις βαθμολογιες για να το βλεπουμε και να παιρνουμε ολες καποια ελπίδα.. προσωπικα εμενα μου έδωσαν θαρρος αυτα τα λογια... Και φυσικα ψαχνεις και τα γύρω γυρω  παραλληλα να εισαι καλυμμενη!  

Ναι κορίτσι μου αλήθεια αυτό μ είπαν ,το μόνο που μ είπε είναι ότι προτιμάνε των 5 6 ημερών γιατί βλέπουν καλύτερα κάτι δεν θυμάμαι πως το είπε, επίσης μια φίλη μου πέρσι πέτυχε εγκυμοσύνη με 2ββ βλαστοκυστη και 6.5 ενδομητριο ... όλα είναι ίσως το σωστό timing 

• Λουλούδια 1

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

παιδια, επιδωματα δεν παιρνεις με το καλημερα σας, πρεπει να εχεις δουλεψει και πληρωσει φορους πρωτα, να πεισεις οτι εισαι settled στη βρετανια κλπ. Δεν τα μοιραζουνε στο δρομο.

Αυτο βρίσκω δίκαιο.

RLcRp1.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και να ξεκαθαρίσω οτι δεν εννοούσα περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν, δούλεψαν και τους έτυχε κάτι άσχημο. Αλλα περιπτώσεις του στυλ hello, ήηηηρθα, τι επιδόματα δικαιούμαι? ακόμα και η λέξη δικαιούμαι ειναι ατοπη. Απο που κι ως που τα δικαιουσαι δηλαδη?

RLcRp1.png

:-D

Πέστα. Αυτό με τα benefits που είναι η πρώτη ερώτηση που κάνουν όλοι πια; Γιατί κανείς δεν αναφέρει ότι αν παίρνεις benefits σε κοιτάνε όλοι με μισό μάτι, ακόμα περισσότερο αν δεν είσαι και Βρετανός. Ουτε σπίτι δεν μπορείς να νοικιάσεις.

Αυτο με ξενίζει. Που ειναι η πρώτη ερώτηση.

RLcRp1.png

Και να ξεκαθαρίσω οτι δεν εννοούσα περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν, δούλεψαν και τους έτυχε κάτι άσχημο. Αλλα περιπτώσεις του στυλ hello, ήηηηρθα, τι επιδόματα δικαιούμαι? ακόμα και η λέξη δικαιούμαι ειναι ατοπη. Απο που κι ως που τα δικαιουσαι δηλαδη?

απλως εδω δικαιουσαι "επιδωματα" (φοροαπαλλαγες ουσιαστικα) ΕΠΕΙΔΗ δουλευεις, υπαρχουν ολοκληρες καμπανιες για ενημερωση των ανθρωπων να διεκδικησουν τα tax credits. Αυτα τα παιρνουν παρα πολλες οικογενειες που δεν θεωρουνται χαμηλοεισοδηματιες, αλλα αν παιρνεις 40,000(=29,000) το χρονο ζεις ομως στο λονδινο και εχεις 4 παιδια, τοτε δε φτανουν. Το κρατος ομως, που εκτιμαει την προσφορα σου και θελει να εχεις μια αξιοπρεπη ζωη κι εσυ και τα παιδια σου, σου λεει "παρε πισω λιγα απο τα τοσα που μου δινεις καθε χρονο γιατι χρειαζομαι τα παιδια σου να γινουν παραγωγικοι πολιτες".

Επειδη λοιπον αυτη η φοροαπαλλαγη μπαινει μηνιαιως στον τρπεζικο τους λογαριασμο αντι να μη βγει ποτε απο το μισθο τους, πολλοι τα ονομαζουν επιδωματα. Αυτη ειναι η διαφορα και ο λογος που αυτα τα διακιουσαι εφ'οσον παραγεις.

Τα επιδοματα οφειλουν να εχουν πρωτιστως μια μέριμνα και μορφη αλληλεγυης. Είναι μια ιδιατερη σχεση που που δημιουργειται μεταξυ του πολιτη και ενός κρατους –προνοιας. Η πληροφορηση και η ενημερωση είναι το πρωτο βημα, για την μετακινηση ενός πολιτη σε μια ξενη χωρα.

Διαφημίσεις

Κι εγώ είμαι υπέρ των επιδομάτων, καλύτερα να τα παίρνουν 10 που δεν τ'αξίζουν παρά να μην το παίρνει ένας που το χρειάζεται. Αλλά και το να ρωτάς πόσο είναι με το καλημέρα σας, ε κάπως μου κάθεται. Και επιμενω ότι παρόλο που δεν είναι κακό να ρωτάς, πρέπει πάντα να επισημαίνουμε τον κοινωνικό ρατσισμό που τα συνοδεύει.

Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω ότι αυτοί που ρωτάνε κατ' αρχήν δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον κοινωνικό ρατσισμό που συνεπάγονται τα επιδόματα (και δεν μιλάω για τα tax credits, είναι άλλο πράγμα αυτό) και κατά δεύτερον έχουν μια πλασματική ιδέα για το ποσά που δίνονται, για τις συντάξεις και για τόσα άλλα.

Επίσης κάνουμε το λάθος των γενικευσεων. Ούτε ολοι οι Ελληνες ειναι τεμπέληδες ούτε ολοι οι Αγγλοι υποψήφια θέματα του Jeremy Kyle. Υπάρχουν υπέρ και κατα σε κάθε λαό. Και προσωπικά θεωρώ εκατό φορές χειρότερο να διεκδικούν Ελληνες επιδόματα στην Αγγλία απο τους Αγγλους που παίρνουν γιατι για ενα λεπτό έρχεσαι σε μια χώρα που δεν έχεις συνεισφέρει τίποτα σε φόρους και θες και επίδομα απο πάνω. You take the piss...

Οι γενικεύσεις έχουν την έννοια του τι γίνεται κατά πλειοψηφία. Δεν μπορείς να λες ότι οι Άγγλοι κατά πλειοψηφία δεν είναι heavy drinkers, άσχετα αν ξέρεις έναν ή δύο ή πέντε ή εικοσιπέντε που δεν είναι. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείς να πεις ότι οι Έλληνες είναι καλο- (και πολυ-) φαγάδες, οι Βραζιλιάνοι πολύ παστρικοί, οι Σκωτσέζοι τσιγγούνηδες κλπ ακόμα κι αν ξέρεις Έλληνες που είναι λιτοδίαιτοι, Βραζιλιάνους που είναι βρωμιάδηδες και Σκωτσέζους που είναι κουβαρντάδες. Θα υπάρχουν και τέτοιοι σίγουρα. Αλλά οι περισσότεροι δεν είναι έτσι.

Για τα επιδόματα συμφωνώ και το έχω ήδη γράψει.

ποιος ειπε οτι θελει να γινει Βρεττανος??? το οτι ως οικονομικος μεταναστης εχουμε καποια αγαθα τα οποια στην παρουσα φαση για τον Α, Β λογο στην Ελλαδα δεν θα τα ειχαμε δεν σημαινει πως χανουμε το ποιοι ειμαστε. το να επισημανουμε στην καθημερινη μας ζωη τα κακα μιας χωρας δεν μας βοηθαει στο να βαλουμε κατω τις προτεραιοτητες μας κ να επιλεξουμε, παρα δημιουργει μια εντονη κ μονιμη γκρινια. ολοι οι λαοι εχουν καλα κ κακα. εχεις αναρωτηθει πως βλεπουν τον Ελληνικο λαο αλλες χωρες? ακομα κ οι ιδιοι οι μεταναστες μας? εγω ειμαι Ελληνιδα, δεν ειμαι κατι αλλο!!!! την ζω την πατριδα μου καθε μερα κ ας ζω στην Αγγλια. πρωτα ανοιγω ελληνικες ειδησεις κ μετα bbc....κ γι αυτο εχουμε τις ελληνικες κοινοτητες, τα ελληνικα σχολεια, γιατι θελουμε να διατηρησουμε αυτο που ειμαστε. αν εσυ βεβαια εχεις αλλες εμπειριες απο Ελληνες που ζουν στην Αγγλια δεν το γνωριζω, αλλα θα μου εκανε εντυπωση να βρεις Ελληνα να σου μιλησει με ασχημα λογια για την Ελλαδα εκτος απο συγκεκριμενα πραγματα....

Εγώ θα πω μόνο πως όποτε πάω στην Ελλάδα μένω με το στόμα ανοιχτό.

Για δύο λογους:

Πρώτον για την ομορφιά της χώρας. Όταν μένεις καιρό έξω ξεχνάς πόσο μαγευτικά όμορφη χώρα είναι η Ελλάδα.

Και δεύτερον με την ελληνική γαιδουριά. Μάλλον όχι γαιδουριά, με το ελληνικό συννεφάκι που νομίζουμε πως ζούμε. Να θεωρούμε τον Αλβανό κατώτερό μας και τον Πακιστανό εχθρό μας που ήρθε να μας μαγαρίσει τη χώρα, τη στιγμή που η μισή Ελλάδα έχει φύγει για Αυστραλίες και Γερμανίες να γίνουν μετανάστες.

Οι γενικεύσεις έχουν την έννοια του τι γίνεται κατά πλειοψηφία. Δεν μπορείς να λες ότι οι Άγγλοι κατά πλειοψηφία δεν είναι heavy drinkers, άσχετα αν ξέρεις έναν ή δύο ή πέντε ή εικοσιπέντε που δεν είναι. Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείς να πεις ότι οι Έλληνες είναι καλο- (και πολυ-) φαγάδες, οι Βραζιλιάνοι πολύ παστρικοί, οι Σκωτσέζοι τσιγγούνηδες κλπ ακόμα κι αν ξέρεις Έλληνες που είναι λιτοδίαιτοι, Βραζιλιάνους που είναι βρωμιάδηδες και Σκωτσέζους που είναι κουβαρντάδες. Θα υπάρχουν και τέτοιοι σίγουρα. Αλλά οι περισσότεροι δεν είναι έτσι.

Η Metro είχε μια έρευνα που έλεγε ότι οι Σκωτσέζοι ξοδεύουν κατα μέσο όρο τα περισσότερα λεφτά σε δώρα μετά τους Λονδρέζους. Another stereotype bites the dust.

Caution: The author has a tendency to google margarita recipes when life hands her lemons. :D

Συμφωνω. Αυτο που λενε πολλοι "θα παω αγγλια τι επιδοματα δικαιουμαι?" μου τη δινει στα νευρα. Ειναι σα να θες να σε πληρωνουν επειδη υπαρχεις. Τι δικαιουσαι? Απο που κ ως που το δικαιουσαι απο τη στιγμη που δεν εχεις δουλεψει ουτε μια μερα? Και δεν εχεις προσφερει τιποτα? Πως δικαιολογεις τη χρηση της λεξης "δικαιουμαι"??

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Η Metro είχε μια έρευνα που έλεγε ότι οι Σκωτσέζοι ξοδεύουν κατα μέσο όρο τα περισσότερα λεφτά σε δώρα μετά τους Λονδρέζους. Another stereotype bites the dust.

Είναι τσιγγούνηδες και σπάταλοι - αλλά σπάταλοι μόνο με τις οικογένειές τους, όχι γενικά. Με τα δώρα έχουν μια λύσσα, μπορεί να χρωστάνε και της Μιχαλούς, να μην έχουν λεφτά να φάνε, αλλά θα δώσουν άνετα 100-200 λίρες για να πάρουν δώρα στη Μαιρούλα που έχει γενέθλια.

Γενικά μιλάμε πάντα ;)

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Και δεύτερον με την ελληνική γαιδουριά. Μάλλον όχι γαιδουριά, με το ελληνικό συννεφάκι που νομίζουμε πως ζούμε. Να θεωρούμε τον Αλβανό κατώτερό μας και τον Πακιστανό εχθρό μας που ήρθε να μας μαγαρίσει τη χώρα, τη στιγμή που η μισή Ελλάδα έχει φύγει για Αυστραλίες και Γερμανίες να γίνουν μετανάστες.

Μα εμείς δεν μαγαρίζουμε ξένες χώρες! Τιμή και καμάρι στη χώρα που θα μας δεχτεί, αφού μαζί μας ταξιδεύει η ιστορία μας, καθότι ως γνωστόν όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί σκαρφάλωναν ακόμα στα δέντρα.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Συμφωνω. Αυτο που λενε πολλοι "θα παω αγγλια τι επιδοματα δικαιουμαι?" μου τη δινει στα νευρα. Ειναι σα να θες να σε πληρωνουν επειδη υπαρχεις. Τι δικαιουσαι? Απο που κ ως που το δικαιουσαι απο τη στιγμη που δεν εχεις δουλεψει ουτε μια μερα? Και δεν εχεις προσφερει τιποτα? Πως δικαιολογεις τη χρηση της λεξης "δικαιουμαι"??

εγώ πάντως ξέρω πως δίνουν επιδόματα αβέρτα.

Και πολλοί (ξένοι και ντίπιοι) δεν δουλεύουν γιατί τα βγάζουν πέρα μια χαρά με τα επιδόματα και δεν τους συμφέρει ούτε οικονομικά να βρουν δουλειά.

Είχα την εντύπωση πως μπορείς να πάρεις επίδομα με το που έρθεις (φίλος μου πήρε επίδομα ανεργίας με το που τελείωσε τη σχολή χωρίς να έχει δουλέψει μία μέρα) αλλά δεν ξέρω λεπτομέριες.

Πάντως ξένος άνθρωπος να πάει Ελλάδα, να μη πω τι θα πάρει ακόμη και να έχει δουλέψει κανένα χρόνο...

Με τα δώρα έχουν μια λύσσα, μπορεί να χρωστάνε και της Μιχαλούς, να μην έχουν λεφτά να φάνε, αλλά θα δώσουν άνετα 100-200 λίρες για να πάρουν δώρα στη Μαιρούλα που έχει γενέθλια.

Γενικά μιλάμε πάντα ;)

Εγώ τώρα γιατί να μην ξέρω κανέναν Σκωτσέζο???? :cry:

Μάλλον ξέρω! Το ντοματίνι. Πιάνεται??? :tongue:

Μήπως να ξαναβάλω το link με ένα φόρεμα που είχα βάλει παλιά και δεν τσίμπησε καμία? Πλησιάζουν και τα γεννέθλια μου ε!!!!!!!!!!!

RLcRp1.png

Marija συμφωνείς έστω σε κάτι μαζί μου και γουστάρω!!!

Γιατί είσαι και πολύ ΓΑΜΑΤΗ. Για αυτό.

RLcRp1.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...