Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• πρίν από 20 λεπτά , Nima21 είπε:

Σε ευχαριστώ πολύ!! Χαιρομαι που το ακούω και χαιρομαι που συμφωνούν κατα βαση, γιατι οκ μας τα λενε εκεινοι, αλλα οταν περνας αποτυχιες, αναρωτιέσαι  αν στα λενε για να σου χρυσωσουν το χαπι ή αν οντως τα εννοούν! Και ειναι σημαντικο να το τονιζουμε αυτο για τις βαθμολογιες για να το βλεπουμε και να παιρνουμε ολες καποια ελπίδα.. προσωπικα εμενα μου έδωσαν θαρρος αυτα τα λογια... Και φυσικα ψαχνεις και τα γύρω γυρω  παραλληλα να εισαι καλυμμενη!  

Ναι κορίτσι μου αλήθεια αυτό μ είπαν ,το μόνο που μ είπε είναι ότι προτιμάνε των 5 6 ημερών γιατί βλέπουν καλύτερα κάτι δεν θυμάμαι πως το είπε, επίσης μια φίλη μου πέρσι πέτυχε εγκυμοσύνη με 2ββ βλαστοκυστη και 6.5 ενδομητριο ... όλα είναι ίσως το σωστό timing 

• Λουλούδια 1

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Αυτο που γνωριζω είναι ότι η Ελλαδα δεν υπηρξε ποτε ένα λαος με αποικιοκρατική δραση όπως για παραδειγμα η Αγγλια που κυριο μελημα της είναι να δημιουργει αποικες και να κατακλεβει τους λαους.

Αυτά να τα πεις στους λαούς που ήρθαν σε επαφή με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Φυσικά και η Ελλάδα υπήρξς λαός με αποικιοκρατική δράση και μάλιστα θαυμαστή για την εποχή της. Η κλασική ρήση όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες αυτοί έτρωγαν βελανίδια, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι όταν εμείς αποικιοκρατούσαμε τον κόσμο. Απλά στα πιο πρόσφατα χρόνια χάσαμε την αίγλη μας και δεν μπορούσαμε πλέον να κάνουμε τα ίδια.

Στο θέμα της αποικιοκρατίας είμαστε σαφώς ΑΙΩΝΕΣ μπροστά από τους Βρετανούς, αλλά σίγουρα δεν είμαστε καλύτεροι. Όταν μπορούσαμε, μια χαρά κατακτητές είμασταν κι εμείς.

Αυτό εχει ως συνεπεια για παραδειγμα να είναι πολύ πιο εξοικειωμενοι με αλλους λαους, τελειως διαφορετικούς από τον δικο τους, για παραδειγμα με τις Ινδιες. Εμεις δεν ειχαμε ποτε εξοικείωση τετοιους ειδους, για παραδειγμα με την Αλβανια.

Διάβασε το White Teeth της Zadie Smith και θα δεις ότι αυτό που λες δεν ισχύει. Όπως είχαμε εμείς τους Αλβανούς πριν από 20 χρόνια είχαν οι Βρετανοί τους μαύρους πριν από 50. Οι διαφορές έχουν να κάνουν με το χρόνο, με τίποτα άλλο!

Για τα Ελγίνεια εγώ προσωπικά είμαι κατά του να επιστρέψουν στην Ελλάδα και διαφωνώ ότι ο Έλγιν τα έκλεψε. Ίσως να τα προστάτευσε κιόλας. Σε παραπέμπω στο σκετικό φιλμάκι του Κώστα Γαβρά που παίζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Επιδιωκουν με χιλιους δυο τροπους να παρουν τα γνωστα benefits. Όταν στην Ελλαδα το επιδομα ανεργιας, είναι ένα ελαχιστο ποσο το οποιο και αυτό μετα το περας ενός χρονικου διαστήματος διακόπτεται. Εδώ το παιρνουν εφορου ζωης και φυσικα δεν εχει καμια σχεση με τα ψευτοευρω του ΟΑΕΔ.

Εγώ πάλι αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες που σκέφτοναι να φύγουν για εξωτερικό στην παρούσα φάση, το πρώτο πράγμα που ρωτάνε είναι τι επιδόματα θα παίρνουν. Είμαστε αλήθεια εμείς τόσο δουλευταράδες σε σύγκριση με τους Άγγλους; Δε νομίζω. Αν είμασταν, δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα εκεί που έχει φτάσει.

Και ούτε είναι το αγγλικό επίδομα ανεργίας (μιλάμε για το JSA φαντάζομαι) τόσο παχυλό, ούτε μπορείς να το πάρεις εφ όρου ζωής. Και τα υπόλοιπα επιδόματα σιγά-σιγά τα κόβουν. Ήδη έχουν κάνει περικοπές στο επίδομα παιδιού, που είναι από τα βασικά επιδόματα.

Και το ότι έχουν δανεική γλώσσα, τι σχέση έχει?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ζητω προκαταβολικα συγνωμη που θα σχολιασω κατι προσωπικο, αλλα μου κανει εντυπωση ολη η αυτη η αρνητικοτητα προς εναν λαο, κ ομως οι συζυγοι να ειναι Αγγλοι....ειναι διαφορετικοι? πως με αυτους τα βρισκετε αλλα σε επαγγλεματικο/φιλικο επιπεδο δεν μπορειτε? η εχουν απαρνηθει την κουλτουρα τους για εσας?? εντελως φιλικα ρωταω κ επειδη το εχω καιρο απορια :)

Δεν είχα σκοπό να σχολιάσω καθόλου,αυτό ακριβώς που είπες όμως,είχα κι εγώ στο μυαλό μου:confused:

Χμμμ, δεν είναι έτσι όπως τα λες, τουλάχιστον όχι στο δικό μας σχολείο!

Δες το λινκ του σχολείου, που γράφει μάλιστα τις ώρες λειτουργίας και τις τάξεις. http://www.welshhousefarm.bham.sch.uk/index.php/about-us/times-of-school-day

(Νursery όπως με ενημέρωσαν και διάβασα στην πινακίδα που είχαν αναρτήσει στο σχολείο, το Σεπτέμβριο του 2013 θα πάνε τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις 1/9/2009 μέχρι 31/8/2010).

Edit: Λες να εννοούσαν πως θα γράψω τον μικρό και θα πηγαίνει μόνο κάποιες από τις ώρες λειτουργίας του Nursery? Δεν μου είπανε κάτι τέτοιο πάντως, ούτε και γράφει κάτι ανάλογο στην αίτηση που μου έδωσαν να συμπληρώσω...

κατα κανονα ετσι λειτουργουν, ενα τμημα πρωινο και ενα απογευματινο, δεν εχουν επιτδοτηση για παραπανω απο 15 ωρες καθε παιδι. Τωρα αν συμβαινει κατι ιδιαιτερο στο δικο σας δημο και κανουν καποιο subsidy δεν ξερω, αλλα καλυτερα ξεκαθαρισε το να εισαι σιγουρη.

κατα κανονα ετσι λειτουργουν, ενα τμημα πρωινο και ενα απογευματινο, δεν εχουν επιτδοτηση για παραπανω απο 15 ωρες καθε παιδι. Τωρα αν συμβαινει κατι ιδιαιτερο στο δικο σας δημο και κανουν καποιο subsidy δεν ξερω, αλλα καλυτερα ξεκαθαρισε το να εισαι σιγουρη.

Ναι, θα το ξεκαθαρίσω, γιατί μάλλον όπως τα λες πρέπει να είναι...

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως στο Nursery education funding for three and four year olds (http://www.birmingham.gov.uk/cs/Satellite/nef?packedargs=website%3D4&rendermode=live) λέει πως δικαιούται να ξεκινήσει από απρίλιο, ενώ στο Admissions for Local Authority nursery classes and schools (http://www.birmingham.gov.uk/cs/Satellite?c=Page&childpagename=SystemAdmin%2FCFPageLayout&cid=1223348358785&packedargs=website%3D4&pagename=BCC%2FCommon%2FWrapper%2FCFWrapper&rendermode=live) λέει πως μπορεί τον Σεππτέμβριο.....

Εξαρτάται από το σχολείο ίσως?

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως στο Nursery education funding for three and four year olds (http://www.birmingham.gov.uk/cs/Satellite/nef?packedargs=website%3D4&rendermode=live) λέει πως δικαιούται να ξεκινήσει από απρίλιο, ενώ στο Admissions for Local Authority nursery classes and schools (http://www.birmingham.gov.uk/cs/Satellite?c=Page&childpagename=SystemAdmin%2FCFPageLayout&cid=1223348358785&packedargs=website%3D4&pagename=BCC%2FCommon%2FWrapper%2FCFWrapper&rendermode=live) λέει πως μπορεί τον Σεππτέμβριο.....

mporei na mhn exoun kenes theseis k na leitourgoun etsi

des kai se kanenan allo pou einai mono nursery (xwris sxoleio) na deis an exei theseis. vevaia se auta nomizw pws prepei na pas genika parapanw wres kai th diafora na plhrwseis alla des to kai paei septemvrio sto sxoliko nursery

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

απο απριλιο εχει δικαιωμα στις 15 δωρεαν ωρες, αλλα το σχολειο κανει εγγραφες μονο το σεπτεμβρη. Εσυ αν θελεις μπορεις τον απριλη να τον στειλεις σε childminder ή σε ιδιωτικο παιδικο αν βρεις θεση για να κανεις χρηση των ωρων. Θα πρεπει ομως να βρεις θεση μεσα στο Μαρτη για να προλαβουν να κανουν την αιτηση πριν ξεκινησει το term.

mporei na mhn exoun kenes theseis k na leitourgoun etsi

des kai se kanenan allo pou einai mono nursery (xwris sxoleio) na deis an exei theseis. vevaia se auta nomizw pws prepei na pas genika parapanw wres kai th diafora na plhrwseis alla des to kai paei septemvrio sto sxoliko nursery

Λες να πρέπει οπωσδήποτε να πληρώνεις κι όλας? Ελπίζω πως όχι.... Έχουμε πάντως έναν κοντινό παιδικό και θα πάω να ρωτήσω!

ζητω προκαταβολικα συγνωμη που θα σχολιασω κατι προσωπικο, αλλα μου κανει εντυπωση ολη η αυτη η αρνητικοτητα προς εναν λαο, κ ομως οι συζυγοι να ειναι Αγγλοι....ειναι διαφορετικοι? πως με αυτους τα βρισκετε αλλα σε επαγγλεματικο/φιλικο επιπεδο δεν μπορειτε? η εχουν απαρνηθει την κουλτουρα τους για εσας?? εντελως φιλικα ρωταω κ επειδη το εχω καιρο απορια :)

Κοίταξε ο άντρας μου δεν ζει με benefits, πίνει πολυ σπάνια, ειναι μορφωμένος, η οικογένεια του ειναι στο ιδιο μήκος κύματος καθώς και οι φίλοι του. Δηλαδη τα άσχημα πες σημεία της κουλτούρας τους binge drinking, εκμετάλλευση επιδομάτων κλπ δεν τα εχω συναντήσει στον στενό μας κύκλο. Αρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με την isla. I make the most of it. Ζω εδω και θα χαρω το Λονδινακι μέχρι τελικής πτώσεως! Για αυτο μπήκαμε και στην διαδικασία αγοράς δεύτερης κατοικίας άλλωστε.

Επίσης κάνουμε το λάθος των γενικευσεων. Ούτε ολοι οι Ελληνες ειναι τεμπέληδες ούτε ολοι οι Αγγλοι υποψήφια θέματα του Jeremy Kyle. Υπάρχουν υπέρ και κατα σε κάθε λαό. Και προσωπικά θεωρώ εκατό φορές χειρότερο να διεκδικούν Ελληνες επιδόματα στην Αγγλία απο τους Αγγλους που παίρνουν γιατι για ενα λεπτό έρχεσαι σε μια χώρα που δεν έχεις συνεισφέρει τίποτα σε φόρους και θες και επίδομα απο πάνω. You take the piss...

RLcRp1.png

Διαφημίσεις

Και προσωπικά θεωρώ εκατό φορές χειρότερο να διεκδικούν Ελληνες επιδόματα στην Αγγλία απο τους Αγγλους που παίρνουν γιατι για ενα λεπτό έρχεσαι σε μια χώρα που δεν έχεις συνεισφέρει τίποτα σε φόρους και θες και επίδομα απο πάνω. You take the piss...

:-D

Πέστα. Αυτό με τα benefits που είναι η πρώτη ερώτηση που κάνουν όλοι πια; Γιατί κανείς δεν αναφέρει ότι αν παίρνεις benefits σε κοιτάνε όλοι με μισό μάτι, ακόμα περισσότερο αν δεν είσαι και Βρετανός. Ουτε σπίτι δεν μπορείς να νοικιάσεις.

Caution: The author has a tendency to google margarita recipes when life hands her lemons. :D

:-D

Πέστα. Αυτό με τα benefits που είναι η πρώτη ερώτηση που κάνουν όλοι πια;

nomizw o logos pou rwtane einai giati gia paradeigma exei arxika vrei o enas apo tous duo douleia kai theloun mia voh8eia sthn arxh mexri na or8opodhsoun.

den to 8ewrw kako na rwtaei kapoios sthn arxh.

8a 8ewrousa kako na emene kapoios edw kai na prospa8ouse na zhsei me ta benefits gia megalo diasthma, na epanapavotan se auto klp

uDLqp1.png

upopsin den ta lew auta giati exw parei pote kapoio allo ektws tou paidiou apla thelw na katalavainw kai tous anthrwpous pou erxontai edw sthn arxh pelagwmenoi.

Προς θεού, και να έπαιρνες, δικαίωμά σου. Απλά κάποιος πρέπει να εξηγήσει ότι τα benefits, εκτός από αυτό του παιδιού, στα μάτια των Daily Mail readers σε ρίχνει κατηγορία.

_________

Σας το ορκίζομαι, κάνω και δουλειές ταυτόχρονα, πακετάρω.

Caution: The author has a tendency to google margarita recipes when life hands her lemons. :D

Προς θεού, και να έπαιρνες, δικαίωμά σου. Απλά κάποιος πρέπει να εξηγήσει ότι τα benefits, εκτός από αυτό του παιδιού, στα μάτια των Daily Mail readers σε ρίχνει κατηγορία.

kala nai auto isxuei kai genika auto pou eipes me thn euresh spitiou isxuei.

emeis duskoleuthkame arketa giati oso psaxname spiti o andras mou den douleve opote fainotan mono 1as FT ergazomenos.

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...