Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, LeneL είπε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Σου εύχομαι αυτή η μεταφορά να είναι η τελευταία και τυχερή και να σου φέρει το Πρωτοχρονιάτικο δωράκι σου.. νομίζω ότι για την ώρα πρέπει να κάνεις θετικές σκέψεις και να πιστέψεις ότι όλα θα πάνε καλά!!! Αν παρ ελπίδα, κάτι χρειαστείς, εδώ είμαστε να τα πούμε!!! 

Θα περιμένουμε τα θετικά σου νέα!

Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια!! Είναι πολυ μεγαλη παρηγορια για μένα!! Δυστυχώς αυτες οι μέρες της αναμονης ειναι δυσκολες!! Προσπαθώ να βρω ένα σημαδι να χαρω ..αλλα δεν έχω και λίγο απελπιζομαι!! 

5 ώρες πρίν, Malntalia είπε:

Νικολέτα χρόνια  πολλά  για τις μέρες!! Είμαστε κ ίσα.. και εγώ του 88.. και εμένα  η πρώτη δοτρια δεν ήταν καλή..  είσαι με άλλες συνθήκες  τώρα..   με το καλό η χοριακη  σου!!

Ότι θέλεις  στείλε μου..

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Δεν νιωθω μόνη μου!!!και ειναι πολυ σημαντικό για μένα!!

On 8/12/2024 at 11:26 ΜΜ, Malntalia είπε:

Δε νομίζω  ότι γίνεται  σε φυσικό κυκλο..

Δεν έχει να κάνει με το τι υλικό θα μεταφερθεί..εξετάζει την δική σιυ δεκτικοτητα..δηλαδή  αν υπάρχει  μετατοπισμενο παραθυρικό  εμφύτευσης... 

Καλησπέρα!! Ηθελα να παραθεσω την δική μου εμπειρία με το era test το οποιο μου εκαναν σε συνδιασμό με υστεροσκόπηση και βιοψία για μικροβιώμα ( ngs). Το era test ειναι το λεγόμενο " παραθυρο" για την εμβρυομεταφορα! Υπαρχει ισως μια μικρη αποκλειση 2 ημερων πανω κατω. Ουσιαστικα βρισκει το πιο γόνιμο διαστημα για την εμβρυομεταφορα της κάθε μίας απο εμάς! Εμένα μου κάνανε κανόνικα την προετοιμασία για εμβρυομεταφορα λές και προκειται οντως να μου βάζανε αυγουλάκια! Σαν διαδικασία δεν καταλαβα τίποτα γτ εγινε με μέθη...απλά λίγες μέρες μετα ειχα λίγο αίμα.

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Alice.. μη το βάζεις κάτω, δεν είναι οτι ξεκινάς από το μηδέν, απλά είναι η καινούρια αρχή που είναι λίγο δύσκολη. Και αλίμονο αν ήταν τόσο εύκολο, όλοι στο εξωτερικό θα ήταν και θα δούλευαν. Θέλει υπομονή, επιμονή και αφού είσαι και δασκάλα, όλα αυτά τα έχεις ήδη και με το παραπάνω!

Θα είναι η πρώτη σου δουλειά στην Αγγλία; Έχεις δει καθόλου τι παίζει με τα ελληνικά σχολεία στην περιοχή σου; Νομίζω υπάρχουν κάποια που έστω και για μία μέρα την εβδομάδα πληρώνουν πολύ καλά..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

alice mou katarxhn na sou pw oti auto me th babysitter ekana k egw oso eimoun ellada. eixa mia gunaika pou enw den htan pitsirika se hlikia (kamia 45aria) eixe arketh empeiria kai tetoia orexh pou tha zhlevan 10 25ares! me exeplhxe afntasta.

mh se agxwnei to thema ths glwssas SIGOURA tha mathoun. kai o dikos mou sthn arxh to paidiko den to polukatalavaine kai twra den ta pianei ola alla arxisei na kanei almata. xafnika tha lhthoun.

kata ta alla se katalavainw apoluta. o andras mou 39 fetos xekinhse apo to 0 perisu. otan gennhthhke o mikros twn apelusan apo th douleia tou ( h opoia malista htan polu katwterh twn proswntwn tou) kai ektwte ekane kati part time douleies pou tou evriska egw. exei 2 ptuxia, 1 metaptuxiako kai diafora seminaria. otan apofasisame na erthoume edw xekinhse na psaxnei gia douleia kai de ginotan tpt. telika ekane aithsh gia phd k ton dexthkan. hrthe perisu to septemvri kai parallhla eppsaxne gia douleia. olo aporipseis dexotan. telika shmera 1,5 xrono meta doulevei kanonika sto panepisthmio pou eimai kai egw kai sto diko tou panepisthmio ws associate lecturer. auta sta lew giati pistevw pws tha deis oti kamia fora xreiazete na kanoume 1-2 vhmata pisw gia na paeroume fora.

kai na sou pw kai kati akoma. dustuxws (h eutuxws) den eisai megalh gia thn ergsasia an skefteis oti tha paroume suntaxh sta 68:shock::shock::shock:

to eutuxws to lew giati o petheros mou lee "ti na thn kaneis th suntaxh ama leei logw ghratos!"

twra sta praktika tha sou elega na rwthseis kapoion apo aftous pou se lene oxi na sou poune giati gia na deis ti prepei na kaneis.

kai telos tha deis se ligo kairo kai alles portes, alles douleies kai alles eukairies pou den eixes fantastei. diavaze genika aggeleis kai vlepe ti alles douleis uparxoun kai xanalew koita ta panepisthmia. dinoun polu suxna eukairies se antropous me prosonta pou isws den exoun empeiria.

filakia!!!!

uDLqp1.png

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες. Πολυτιμες.

Σιγουρα θα ειναι δυσκολα στην αρχη με τα παιδια κυριως με την κορη μου που ειναι 7,5 χρ. Το γιο μου δεν τον φοβαμαι γιατι θα τα μαθει απο την αρχη (γραφη και αναγνωση) στα αγγλικα. Με φοβιζει λιγο το ποσο χρονο θα χειαστει γαι την προσαρμογη και ευχομαι να μην ειναι πολυ και για εμενα και για τα παιδια. Μακαρι ναπανε ολα καλα...

Alice μην στενοχωριεσαι να σκεφτεσαι οτι " ενα βημα προς τα πισω σε βοηθαει να παρεις φορα". και εγω εμαι 34 χρονων, δουλευω απο τα 18 και τα τελευταια 9 χρονια στην ιδια δουλεια, πανω σε αυτο που εχω σπουδασει μεχρι στιγμης με καλο μισθο, παρολα αυτα θα την αφησω για να ακολουθησω τον αντρα μου και για ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια μας. Το καλυτερο μελλον και το παραπανω ρητο σκεφτομαι και παιρνω δυναμη. Στην αρχη θα ειμαι διπλα στα παιδια για την καλυτερη προσαρμογη τους μετα θα κοιταξω να βρω και εγω καποια δουλεια(οτιδηποτε) και ταυτοχρονα θα ψαχνω και κατι πανω σε αυτο που σπουδασα. Αν μου κατσει καλως αλλιως οτι βρω...

Δυσκολη η ξενιτια αλλα αναγκαστικη μερικες φορες...

Σιγουρα θα ειναι δυσκολα στην αρχη με τα παιδια κυριως με την κορη μου που ειναι 7,5 χρ. Το γιο μου δεν τον φοβαμαι γιατι θα τα μαθει απο την αρχη (γραφη και αναγνωση) στα αγγλικα. Με φοβιζει λιγο το ποσο χρονο θα χειαστει γαι την προσαρμογη και ευχομαι να μην ειναι πολυ και για εμενα και για τα παιδια. Μακαρι ναπανε ολα καλα...

Alice μην στενοχωριεσαι να σκεφτεσαι οτι " ενα βημα προς τα πισω σε βοηθαει να παρεις φορα". και εγω εμαι 34 χρονων, δουλευω απο τα 18 και τα τελευταια 9 χρονια στην ιδια δουλεια, πανω σε αυτο που εχω σπουδασει μεχρι στιγμης με καλο μισθο, παρολα αυτα θα την αφησω για να ακολουθησω τον αντρα μου και για ενα καλυτερο μελλον για τα παιδια μας. Το καλυτερο μελλον και το παραπανω ρητο σκεφτομαι και παιρνω δυναμη. Στην αρχη θα ειμαι διπλα στα παιδια για την καλυτερη προσαρμογη τους μετα θα κοιταξω να βρω και εγω καποια δουλεια(οτιδηποτε) και ταυτοχρονα θα ψαχνω και κατι πανω σε αυτο που σπουδασα. Αν μου κατσει καλως αλλιως οτι βρω...

Δυσκολη η ξενιτια αλλα αναγκαστικη μερικες φορες...

katerina mou sumfwnw mazi sou. otan apofasisame na fugoume kapoioi mas elegan pws den tha eprepe giati egw eixa kalh douleia sthn ellada. telika hrtha edw kai exw kaluterh douleia apo auth pou eixa kai h etaireia sthn opoia douleva den paei kala (an kai xenh etaireia) kai isws an emena na me ediwxnan mias kai mallon de tha eixa pleon antikeimeno. xerw pws tha mporousa na vw mia allh douleia sthn ellada alla me xamhlotero mistho (ikanopoihtiko akoma gia ta ellhnika dedomena). omws apofasisa na akolou8hsw ton andra mou. mh sou pw egw ton esproxa na fugoume giati den evlepa fws sto tounel!

esu me ti asxolhsai kai ti exeis spoudasei?

uDLqp1.png

δεν εχω κατι να προσθεσω, νομιζω η νατασα τα εχει πει πολυ ωραια :)

για μενα ολα ηρθαν διαφορετικα, εγω να σπουδασω ηρθα κ τελικα εμεινα μιας κ βισμα δεν εχω στην Ελλαδα, φαρμα δεν εχω, βιλλα δεν εχω, κοσμηματα δεν εχω, εσκασα μυτη στο νησι με ενα τζιν, παπουτσια πανινα κ 1 τηγανι! 12.5 χρονια τωρα φυσικα δεν εχουν παει ολα ροδινα. ακομα κ στο πιο εξειδικευμενο αντικειμενο να δουλευεις κ να εχεις μελλον μπροστα σου σιγουρα ερχονται δυσκολες στιγμες!!! μοναξια δεν νιωθω, γιατι φροντισα εγω να μην την νιωσω. φυσικα μου λειπει η οικογενεια αλλα για μενα προσωπικα κ Ελλαδα να ημουν δεν θα ημουν στην πολη απο οπου καταγομαι μιας κ εκει δεν εχει δουλειες στο αντικειμενο μου. η θα επρεπε να αρκεστω στα λιγα (στα πολυ λιγα) η να ακολουθησω την καριερα μου. ολα ειναι θεμα επιλογων, προτεραιοτητων κ πολλες φορες τυχη!!!

δεν ξερω αν ακουγεται εγωιστικο....αλλα για οτι ειμαι, για οτι εχτισα κ εκανα, βοηθεια δεν ειχα. το μυαλο μου χρησιμοποιησα κ την ορεξη μου για δουλεια. τιποτα δεν μου ηρθε στα χερια σε μια μερα. για ολα κοπιασα, για αλλα περισσοτερο, για αλλα λιγοτερο :)

εσεις που μετακομιζετε για τα παιδια σας, παρτε δυναμη απο αυτα±!!!! καλως η κακως εμεις οριζουμε μεχρι καποια ηλικια τι ειναι πιο σημαντικο για τα παιδια μας. μην νιωθετε οτι αφηνετε κατι πισω που δεν θα το ξαναβρειτε! οτι αξιζει θα ειναι παντα εκει! τα φιλαρακια μου εμενα ειναι εκει, οι 2 μου φιλες, ο "αδερφος" μου ο μποντιμπιλντερας, οι γονεις, το σοι γενικα (αν κ ειμαστε ηδη 3 ξαδερφια στο UK) κ φυσικα τα σουβλακια κ η θαλασσα που την απολαμβανω τοσο πολυ καθε καλοκαιρι!!!!

ο αποχωρισμος στο αεροδρομιο γινεται καθε φορα κ πιο δυσκολος, ειδικα απο οταν ηρθαν τα εγγονια κ εχουμε τους παπουδες με πολλα δακρυα στα ματια....καλο το συναισθημα, αλλα που κ που θελει κ λιγο λογικη :)

ελπιζω ολες να πετυχετε τους στοχους σας!!! να ειστε πανω καλα αγαπημενες με τους αντρες σας οπου κ να ειστε. αν δουλευετε σαν ομαδα οι λυσεις βρισκοντε! ακουγεται μελο το ξερω, αλλα τον χαρακτηρα ενος ανθρωπου οι εμπειριες κ καταστασεις τον επηραζουν κ διαμορφωνουν πολυ ;)

Διαφημίσεις

natasa τεχνολογος τροφιμων ειμαι και απο την πρακτικη μου δουλευω σε μια απο τις μεγαλυτερες γαλακτοβιομηχανιες στον ποιοτικο ελεγχο. Καλα λεφτα αλλα οπως λες και εσυ στο τουνελ της Ελλαδας δεν υπαρχει ιχνος φωτος. Το οτι βρισκεται ο αντρας μου στην Β ιρλανδια οφειλεται σε εμενα σε μεγαλο βαθμο και στην στιριξη που του εδωσα. Απογοητεύτηκε παρα πολυ οταν τους τελευταιους μηνες της ειδικοτητας οταν κοιτουσαμε να ανοιξουμε ιατρειο εδω και βρισκαμε πορτες κλειστες. Οι τραπεζες δεν εδιναν δανεια, πλουσιους γονεις δεν ειχαμε, επιδοτησεις που παλαιοτερα δινονταν κοπηκαν.

Καθησαμε και σκεφτηκαμε, αντε κουτσα στραβα θα ανοιγαμε το ιατρειο το οποιο για τον πρωτο χρονο επρεπε να το συντηρουμε... θα τα καταφερναμε?... και το κυριοτερο θα ειχαμε την ψυχικη δυναμη να παλεψουμε με ολα αυτα που γινονται?

Ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι δυσκολα και αγγλια στην αρχη αλλα στο τουνελ της αγγλιας υπαρχουν ιχνη φωτος και αυτα θα βοηθησουν να βρουμε δυναμη να παλεψουμε... Οταν στην Ελλαδα ειναι ολα μαυρα δεν εχεις και ψυχολογικη δυναμη να παλεψεις...

Σιγουρα θα ειναι δυσκολα στην αρχη με τα παιδια κυριως με την κορη μου που ειναι 7,5 χρ. Το γιο μου δεν τον φοβαμαι γιατι θα τα μαθει απο την αρχη (γραφη και αναγνωση) στα αγγλικα.

Κατερίνα μια επισήμανση για την περίπτωση που δεν το γνωρίζεις. Τα παιδιά στην βόρεια Ιρλανδία ξεκινάνε σχολείο από 4 χρονών, το οποίο σημαίνει ότι στην ηλικία των 6,5 χρονών ήδη γράφουν, διαβάζουν και κάνουν αριθμητική. Οπότε καλό θα ήταν να μην περιμένεις να έρθετε στη Βρετανία για να μάθει να γράφει και να διαβάζει αγγλικά ο γιος σου, αλλά να ξεκινήσετε άμεσα (και λίγο αριθμητική επίσης).

Είμαι down γιατί είμαι 38 χρονών, έχω περάσει από πάρα πολλές δουλειές (δουλεύω από το 1993) και πρέπει τώρα να ψάχνομαι από την αρχή...δίκιο δεν έχω;;; Νόμιζα ότι είχα τελειώσει με όλα αυτά, είχα τη δουλίτσα μου και όλα τα υπόλοιπα στρωμένα και πορευόμουν... και ήρθαν όλα πάνω κάτω... και πρέπει και να ψάχνομαι επαγγελματικά από την αρχή και ενδεχομένως να ξεκινήσω σχεδόν από το 0.... Ε, πώς να μην είμαι down;;;

Άλις εγώ θα σου πω κάτι άλλο. Ναι, ξεκινάς από την αρχή. So what? Έτσι γίνεται όταν πηγαίνεις σε μια ξένη χώρα, για να προχωρήσεις πρέπει να κάνεις μερικά βήματα πίσω, ειδικά όταν εργάζεσαι σε έναν χώρο που είναι ιδιόμορφος, όπως η εκπαίδευση. Ούτε η πρώτη είσαι, ούτε η τελευταία, οπότε μην σκας. Όπως είπε και μια κοπέλα πιο πάνω, κανένας μας δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο ότι τη δουλειά που έχουμε θα την έχουμε για πάντα. Το μόνο σίγουρο (ειδικά στην Αγγλία που τις απολύσεις τις έχουν ψωμοτύρι) είναι το αντίθετο! Και ναι, αυτό ισχύει για όλες τις δουλειές, ακόμα και τις καθηγητικές που στην Ελλάδα θεωρούνται jobs for life. Συνεπώς μην αγχώνεσαι, στη θέση σου είναι πολλοί άλλοι.

Τώρα για το πρακτικό του θέματος, προσωπικά θα σε συμβούλευα να αφαιρέσεις το μεταπτυχιακό από το βιογραφικό σου, ειδικά όταν κάνεις αιτήσεις για administrative positions. Μην ασχοληθείς να ρωτήσεις γιατί σε απορρίπτουν, δεν θα πάρεις ειλικρινή απάντηση (εκτός αν ρωτήσεις agency αλλά και τότε χλωμό). Σε απορρίπτουν για τρεις λόγους: είσαι ξένη, δεν έχεις εμπειρία σε βρετανικό έδαφος και είσαι over qualified. Το γεγονός ότι είσαι ξένη δεν μπορείς να το διορθώσεις, αλλά μπορείς να κάνεις κάτι για τα άλλα δύο ;)

Τσέκαρε το βιογραφικό και το cover letter σου με κάποιον που έχει εμπειρία από βρετανική αγορά εργασίας γιατί ίσως ξεχωρίζεις για λάθος λόγους. Μπορεί το βιογραφικό σου να είναι πολύ μεγάλο ή not targeted enough, το cover letter να αναμασάει το βιογραφικό αντί να επικεντρώνεται στο προκείμενο, να έχεις βάλει πολλές λεπτομέριες, να σου έχει ξεφύγει κανένα ορθογραφικό λάθος...

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες για τα ενθαρρυντικά σας μηνύματα. Άργησα πολύ να δω τις απαντήσεις σας και έχει μαζευτεί πολύ υλικό...

Ελένη, το Leeds δεν μου αρέσει καθόλου, νομίζω ότι βρίσκομαι στην πιο βαρετή και αδιάφορη πόλη της Αγγλίας. Δεν έχω βρει και χρόνο να το γυρίσω λίγο, αυτή η ιστορία, να είμαι όλη την ημέρα μέσα κλεισμένη με τα παιδιά είναι πολύ κουραστική...

Ξέρω και καταλαβαίνω και μόνη μου ότι δεν μπορώ ξαφνικά να μπω σαν δασκάλα σε μία τάξη εδώ... πώς να ξεκινήσω δεν ξέρω.... έχω στείλει e-mail σε δύο σχολεία της περιοχής μου ήδη μαζί με το βιογραφικό μου και ένα πολύ καλό cover letter ζητώντας τους να δουλέψω εθελοντικά. Δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα. Όπου βλέπω για teaching assistant επίσης κάνω αίτηση. Το κακό με εμένα είναι ότι θέλω part time job, τουλάχιστον για του χρόνου, δεν βλέπω κάποιο νόημα στο να είμαι με τα παιδιά μου 1 ή 2 ώρες την ημέρα...

Όλα αυτά που λέτε καλά είναι, απλά μην ξεχνάτε τι δουλειά έχω εγώ στην Ελλάδα. Μία δουλειά που είναι μόνιμη, κι αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία γενικά.... την οποία δουλειά ενδέχεται να αφήσω σε 3 χρόνια. Γι αυτό έχω αγχωθεί τόσο πολύ.

Νατάσσα, έχεις ξανααναφέρει αυτό το θέμα με τις ωραίες και περίεργες δουλειές στην Αγγλία. Πες κανένα παράδειγμα, κάτι που σου έκανε εντύπωση...

Θεωρείτε ότι θα ήταν χρήσιμο να απευθυνθώ σε κάποιο agency???

Πήγαμε σήμερα στο σχολείο που μας τοποθέτησαν, το οποίο ήταν η πρώτη μας επιλογή και έχει βαθμολογία 2.

Ήταν όλοι (από τη γραμματέα στην υποδοχή μέχρι τη διευθύντρια που μας μίλησε στο γραφείο της) πάαααρα πολύ ευγενικοί, φιλικοί, υποστηρικτικοί και ενθαρρυντικοί. Μας είπανε ότι ναι, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες (ειδικά η μεγάλη), αλλά συνεχώς πηγαίνουν εκεί παιδιά που δεν μιλάνε αγγλικά και βλέπουν ότι σε πολύ σύντομο διάστημα τα μαθαίνουν. Εχουν παιδιά από όλο τον κόσμο λέει στο σχολείο και υποστηρίζονται μεταξύ τους. Επιπλέον θα της ετοιμάσουν κάποιο προσαρμοσμένο πρόγραμμα, ή κάτι τέτοιο (μιλούσε και γρήγορα η άτιμη...) και επίσης η υπεύθυνη για το family support θα βοηθήσει και εμάς σε ότι χρειαστεί (αίτηση για γυμνάσιο κλπ).

Τα "ανάποδα" με το σύστημα εδώ είναι δύο: Πρώτον, ο μικρός (3 ετών τώρα) - που τον υπολογίζαμε για παιδικό - το Σεπτέμβρη θα πάει προνήπια, ένα χρόνο νωρίτερα από Ελλάδα!

Δεύτερο, η μεγάλη μας που στην Ελλάδα ήταν στην Πέμπτη δημοτικού, εδώ "κερδίζει" χρονιά (λόγω ημερομηνίας γέννησης) και θα πάει στην έκτη!!! Μας είπανε βέβαια πως προφανώς θα τα πάει χάλια στις εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς για το Γυμνάσιο, λόγω γλώσσας, αλλά δεν θα την κόψουν - λέει - γιατί θα υπολογίσουν ότι ήρθε στη μέση της χρονιάς από άλλη χώρα κλπ.

Διαφημίσεις

Πήγαμε σήμερα στο σχολείο που μας τοποθέτησαν, το οποίο ήταν η πρώτη μας επιλογή και έχει βαθμολογία 2.

Ήταν όλοι (από τη γραμματέα στην υποδοχή μέχρι τη διευθύντρια που μας μίλησε στο γραφείο της) πάαααρα πολύ ευγενικοί, φιλικοί, υποστηρικτικοί και ενθαρρυντικοί. Μας είπανε ότι ναι, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες (ειδικά η μεγάλη), αλλά συνεχώς πηγαίνουν εκεί παιδιά που δεν μιλάνε αγγλικά και βλέπουν ότι σε πολύ σύντομο διάστημα τα μαθαίνουν. Εχουν παιδιά από όλο τον κόσμο λέει στο σχολείο και υποστηρίζονται μεταξύ τους. Επιπλέον θα της ετοιμάσουν κάποιο προσαρμοσμένο πρόγραμμα, ή κάτι τέτοιο (μιλούσε και γρήγορα η άτιμη...) και επίσης η υπεύθυνη για το family support θα βοηθήσει και εμάς σε ότι χρειαστεί (αίτηση για γυμνάσιο κλπ).

Τα "ανάποδα" με το σύστημα εδώ είναι δύο: Πρώτον, ο μικρός (3 ετών τώρα) - που τον υπολογίζαμε για παιδικό - το Σεπτέμβρη θα πάει προνήπια, ένα χρόνο νωρίτερα από Ελλάδα!

Δεύτερο, η μεγάλη μας που στην Ελλάδα ήταν στην Πέμπτη δημοτικού, εδώ "κερδίζει" χρονιά (λόγω ημερομηνίας γέννησης) και θα πάει στην έκτη!!! Μας είπανε βέβαια πως προφανώς θα τα πάει χάλια στις εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς για το Γυμνάσιο, λόγω γλώσσας, αλλά δεν θα την κόψουν - λέει - γιατί θα υπολογίσουν ότι ήρθε στη μέση της χρονιάς από άλλη χώρα κλπ.

bravo katrin! me to kalo na pane sto sxoleio tous kai na prosarmostoun!

kai egw sthn arxh duskolevomoun fovera na katalavw ti lene kai apefeuga sunomhlies pera apo ta aparethta me tous sunadelfous giati fovomoun oti den tha katalvw (ti fovomoun dld den katalavaina!)

pleon exw exoikuwthei polu kai den antimetwpizw sovara themata

alice gia des ligo edw mhpws sou kanei tpt:

http://jobs.leeds.ac.uk/fe/tpl_universityofleeds01.asp?s=ClNkQVsFdUGlIiUda&jobid=93525,3534121282&key=90854156&c=477212235614&pagestamp=sehyxnttxnauwqwpie

http://jobs.leeds.ac.uk/fe/tpl_universityofleeds01.asp?s=yhJgMRoBzQChEeQzw&jobid=94182,2387524715&key=90854156&c=477212235614&pagestamp=sehyxnttxnauwqwpie

http://jobs.leeds.ac.uk/fe/tpl_universityofleeds01.asp?s=ClNkQVsFdUGlIiUda&jobid=93562,2387346948&key=90854156&c=477212235614&pagestamp=segmwvghkwtxcieuuj

uDLqp1.png

Γεια σας κι απο μενα!Ειμαι κι εγω παντρεμενη με αγγλο και εχουμε δυο παιδακια,μενουμε Κρητη και σκεφτομαστε να μετακομισουμε κι εμεις στο νησι!

Ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε φορουμ.

Χαρηκα παρα πολυ που σας βρηκα:D

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...