Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 2 ώρες πρίν, LeneL είπε:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!! Σου εύχομαι αυτή η μεταφορά να είναι η τελευταία και τυχερή και να σου φέρει το Πρωτοχρονιάτικο δωράκι σου.. νομίζω ότι για την ώρα πρέπει να κάνεις θετικές σκέψεις και να πιστέψεις ότι όλα θα πάνε καλά!!! Αν παρ ελπίδα, κάτι χρειαστείς, εδώ είμαστε να τα πούμε!!! 

Θα περιμένουμε τα θετικά σου νέα!

Ευχαριστώ πολυ για τα καλα σας λόγια!! Είναι πολυ μεγαλη παρηγορια για μένα!! Δυστυχώς αυτες οι μέρες της αναμονης ειναι δυσκολες!! Προσπαθώ να βρω ένα σημαδι να χαρω ..αλλα δεν έχω και λίγο απελπιζομαι!! 

5 ώρες πρίν, Malntalia είπε:

Νικολέτα χρόνια  πολλά  για τις μέρες!! Είμαστε κ ίσα.. και εγώ του 88.. και εμένα  η πρώτη δοτρια δεν ήταν καλή..  είσαι με άλλες συνθήκες  τώρα..   με το καλό η χοριακη  σου!!

Ότι θέλεις  στείλε μου..

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Δεν νιωθω μόνη μου!!!και ειναι πολυ σημαντικό για μένα!!

On 8/12/2024 at 11:26 ΜΜ, Malntalia είπε:

Δε νομίζω  ότι γίνεται  σε φυσικό κυκλο..

Δεν έχει να κάνει με το τι υλικό θα μεταφερθεί..εξετάζει την δική σιυ δεκτικοτητα..δηλαδή  αν υπάρχει  μετατοπισμενο παραθυρικό  εμφύτευσης... 

Καλησπέρα!! Ηθελα να παραθεσω την δική μου εμπειρία με το era test το οποιο μου εκαναν σε συνδιασμό με υστεροσκόπηση και βιοψία για μικροβιώμα ( ngs). Το era test ειναι το λεγόμενο " παραθυρο" για την εμβρυομεταφορα! Υπαρχει ισως μια μικρη αποκλειση 2 ημερων πανω κατω. Ουσιαστικα βρισκει το πιο γόνιμο διαστημα για την εμβρυομεταφορα της κάθε μίας απο εμάς! Εμένα μου κάνανε κανόνικα την προετοιμασία για εμβρυομεταφορα λές και προκειται οντως να μου βάζανε αυγουλάκια! Σαν διαδικασία δεν καταλαβα τίποτα γτ εγινε με μέθη...απλά λίγες μέρες μετα ειχα λίγο αίμα.

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

κατερινα μη φοβασαι με τα παιδια, ιδικα το μικρο θα μαθει πολυ γρηγορα. ο δικοσ μου ξεκινησε παιδικο το νοεμβριο 2,5 χρονων κ στην αρχη φυσικα δεν ηθελε καθολου μιασ κ δεν καταλαβαινε τπτ

σε ελαχιστο χρονικο διαστημα (περιπου 3 εβδομαδεσ) συνηθησε και πλεον μιλαει και καταλαβαινει σε ικανοποιητικο βαθμο

επιπλεον αν δεν εχεισ σκοπο να γυρισεισ και εχεισ καλα πραγματα φερτα γιατι ειναι κριμα να τα πεταξεισ. εγω δεν εφερα σχεδον τπτ ακομα γιατι δεν τα ηθελα πλεον και τα αφησα στη μανα μου κ την αδερφη μου. δεν ειχα βεβαια και πολυ καλα πραγματα η κατι που να θελω οποσδηποτε.

ευχομαι να σασ πανε ολα καλα

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ φυσικά κι εγώ με τη Νατάσα, αν είναι να μείνεις μόνιμα εδώ αξίζει να φέρεις τουλάχιστον τα πιο καλά και αγαπημένα σου αντικείμενα.

Άσχετο: Γραφτήκαμε στο ΝHS.

Πήγαμε χθες σε GP, όπου μας έγραψαν και μας έκλεισαν ραντεβού σε 2 εβδομάδες για να μας δει μία νοσοκόμα, να συζητήσουμε κλπ. (μας έδωσε και μπουκαλάκι "συλλογής" για ένα πρώτο δείγμα! :) )

Σήμερα πήγαμε σε οδοντίατρο, όπου μας έκλεισαν ραντεβού επίσης για έλεγχο και εγγραφή (αυτή λέει γίνεται στο πρώτο ραντεβού).

Πρέπει να πω πως βάζοντας τον ταχ. μας κώδικα στη σελίδα του ΝHS είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα από δεκάδες διαθέσιμους οδοντιάτρους!! Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με τον πιο κοντινό μας, περίπου στο μισό μίλι.

Θα επανέλθω στο θέμα όταν θα έχω και μια πρώτη άποψη για τον τρόπο που θα μας συμπεριφερθούν σε κάποιο περιστατικό. :P

katerina7840 Κατερίνα μου για τη γλώσσα, θα σας βοηθήσει πολύ η τηλεόραση (ξέρω όχι και ο,τι καλύτερο από τη μία). Όταν όμως βλέπουν τα παιδάκια σας, βάζε υπότιτλους (είναι διαθέσιμοι σε όλα σχεδόν τα κανάλια). Είναι πολύ χρήσιμο για όλους, μικρούς και μεγάλους και βοηθάει να συνδέσεις ήχο με εικόνα που είναι η καλύτερη μέθοδος εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Εγώ θα σας ευχηθώ να σας πάνε όλα καλά.

Και εύχομαι πάνω από όλα, να έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε στην Ελλάδα, όταν και αν το θελήσετε ποτέ. Θα καταλάβεις την ευχή μου όταν έρθεις στην Αγγλία και δεις την Ελλάδα με άλλο μάτι.

Πολλά φιλιά

sumfwnw me thn isla. euxomai oloi mas na exoume th dunatothta na fugoume kai na menoume apo suneidhth epilogh kai oxi apo anagkh.

katrin, de mou stelneis kanena thlefwno, h email apo kamia metaforikh? liga pragmata thelw na metaferw mono.

a, oso gia to nhs kai egw pros to paron kai se genikes grammes euxaristhmenh eimai. shmera phgame sto evelina's hospital (ena apo ta kalutera paidiatrika sthn eurwph) k emeina polu euxarhsthmenh.

se odontiatro den exw graftei akoma. kai me th health visitor den exw asxolhthei giati ston edw gp den exei kai prepei na apeuthhntw se mian allh.

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

κατερινα μη φοβασαι με τα παιδια, ιδικα το μικρο θα μαθει πολυ γρηγορα. ο δικοσ μου ξεκινησε παιδικο το νοεμβριο 2,5 χρονων κ στην αρχη φυσικα δεν ηθελε καθολου μιασ κ δεν καταλαβαινε τπτ

σε ελαχιστο χρονικο διαστημα (περιπου 3 εβδομαδεσ) συνηθησε και πλεον μιλαει και καταλαβαινει σε ικανοποιητικο βαθμο

Ok, εγω πρεπει να ανησυχησω;;; Τα δικα μου (3,5 χρονων διδυμα θυμιζω) δεν φαινεται να κανουν καμια προοδο με τη γλωσσα, μαθαινουν μονο ο,τι τους μαθαινω εγω, οπως και πριν. Ξερουν πανω σπο 100 αγγλικες λεξεις αυτη τη στιγμη, αλλα δεν τις χρησιμοποιουν. Και πανε ηδη 2 μηνες στο nursery ( εχω αφαιρεσει διακοπες και απουσιες...).

oxi alice mou na mhn anhsuxeis. exw akousei pws ta didima exoun diaforetikh epikoinwnia giati exoun to ena to allo. epita k didima na mhn htan den exoun noiwsei akoma thn anagkh na epikoinwnhsoun me kapoiwn giati einai 2! kai telos an thhmamai kala phgainoun liges wres.

o dikos mou paei apo to noemvrio toulaxiston 8wres thn hmera kai einai monos tou. angkasthke na mathei gia na epikoinwnhsei.

fantasou oti otan vlepei paidika sto youtube (giati thlewrash den exoume) thelei na ta vlepei sta agglika. to zhtaei monos tou. o fireman sam einai apo ta agaphmena tou.

kata ta alla ola kala ekei sto leeds?

uDLqp1.png

μεγαλωνοντας διγλωσσο μπορω να πω πως πραγματικα το καθε παιδι εχει τον δικο του ρυθμο. παραλληλα ως εκπαιδευτικος, μπορω να πω οτι δεν μπορεις να μαθεις ενα παιδι σε 2 μηνες μια γλωσσα, με το καλο να ερθουν εδω κ θα τα μαθουν ολα...το σοκ το περνανε ολα, ειτε γεννηθηκαν εδω, ειτε μετακομισαν καποια στιγμη εδω. κ στις 2 περιπτωσεις ξυπνανε ενα πρωι κ μιλανε κ Αγγλικα με προφορα κ προτασεις κλπ. ο γιος μου δεν περναει τις φασεις του να βελτιωνει τις λεξεις, η θα την πει ολοκληρη η δεν μιλαει καθολου αχαχαχαχα. τελειομανης σαν τη μαμα :tongue::tongue:

τα Αγγλικα πρεπει να ειναι το τελευταιο που πρεπει να σας ανησυχει...ακομα κ αν ερθετε με πιο μεγαλα παιδια, κ τα βαλουν μια ταξη πιο πισω, ειναι σιγουρα για το καλο τους. σκεφτειτε οτι οχι μονο εχουν να κανουν με την γλωσσα, αλλα κ με μια αλλη κουλτουρα στην οποια πρεπει οπωσδηποτε να κανουν adapt κλπ....μεγαλοι κ μικροι θελουν τον χρονο τους σε τετοιες καταστασεις!!!!

katerina7840 500-600 λίρες για 3 bedroom θεωρώ πως είναι πολύ καλή τιμή. Ωστόσο, το κακό με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πως ακόμη κι αν η τιμή του ενοικίου είναι καλή τα έξοδα βγαίνουν από εκεί που δεν το περιμένεις, οπότε κάντε έναν καλό υπολογισμό του τι θα έχετε να πληρώνεται κάθε χρόνο (καλύτερα με τον χρόνο γιατί εκεί βάζεις και όλα τα άλλα έξοδα που μπορεί στο μήνα να μην υπολογίσεις όπως π.χ την άδεια για την τηλεόραση που είναι περίπου 140 λίρες το χρόνο).

Πολύ σωστή συμβουλή αυτή. Επίσης είναι σημαντικό στα έξοδα του χρόνου να βάλεις όλα τα έξοδα που θέλεις να κάνεις ή που ενδεχομένως να μην μπορείς να αποφύγεις, και όχι μόνο τα στάνταρ έξοδα (ενοίκιο, λογαριασμούς). Για παράδειγμα τα έξοδα των διακοπών, ταξίδια, δώρα, τυχόν επισκευές ή επιδιορθώσεις που μπορεί να χρειαστούν και κάποια έξτρα για ώρα ανάγκης π.χ. αν χρειαστεί να πας επειγόντως Ελλάδα για κάποιο λόγο ή κάτι ανάλογο. Όλα αυτά πρέπει να βγουν από τα έξοδα του μήνα, εκτός αν έχεις κάποιο κομπόδεμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις.

Επίσης αν έχεις σκοπό να μείνεις Αγγλία για πάντα, καλό είναι να βάζεις κάποια χρήματα στην άκρη για ιδιωτική σύνταξη και για αγορά κατοικίας.

The views expressed in this post are solely those of the author and do not necessarily represent the views of the citizens of the UK as a whole, nor can they be attributed to the UK government or any other government agency.

Διαφημίσεις

θα ηθελα να σας ευχαριστησω ολες σας για τις απαντησεις.

Να σας πω πως εχω κανει ενα προγραμμα στο μυαλο μου και να μου πειτε αν ειμαι σε καλο δρομο.

Τον Μαιο θα παω να βρουμε σπιτι με τον αντρα μου αφου πρωτα εχω παρει μια καλη προσφορα για καποια απο τα επιπλα που σκεφτομαι να παρουμε μαζι μας και καποιες ηλεκτρικες συσκευες, απο μεταφορικη εδω ελλαδα. Αφου βρουμε σπιτι και με ενα μετρο αγκαλια να δω τις διαστασεις του σπιτιου και τι μου χωραει απο τα δικα μου επιπλα (αναλογα με την τιμη που μου εδωσε η μεταφορικη)και μετα να παρουμε την αποφαση αν μας συμφερει να αγορασουμε καινουρια. Βεβαια μπορει να βρω και επιπλωμενο. Αγοραζω οτι χρειαζεται και ερχομαι ελλαδα για να παρω τα παιδια οταν το σπιτι ειναι ετοιμο και λειτουργικο.

Οσον αφορα τα εξοδα τα μηνιαια, το ενοικιο 500-600 και γυρω στα 600-700 ολα τα υπολοιπα εξοδα (ρευμα, θερμανση ,τηλεοραση, τηλεφωνα....), ετσι μας εχουν πει οσους ρωτησαμε, αρα ειμαστε περιπου 1200 το μηνα το σπιτι. Ο μισθος του αντρας μου ειναι 3000 και καθε χρονο ανεβαινει 250 λιρες. Βεβαια υπαρχει και η δυνατοτητα των locum (εφημερειες σε αλλα νοσοκομεια) που πληρωνουν πολυ καλα (2 μερες 12ωρα 600 λιρες+). Και χωρις τα locum με τα 3000αρικα νομιζω οτι θα βγαινουμε απο αυτα που διαβασα μεχρι στιγμη και απο αυτα που μας εχουν πει. Δεν ξερω εσεις τι λετε?

Biggi για τα παιδια ηδη εχουν ξεκινησει αγγλικα η μεγαλη 3 ωρες σε φροντιστηριο και 2 ωρες ιδιατερο στο σπιτι (οχι ομως την περπατημενη ενος βιβλιου) και 1 ωρα την εβδομαδα ο μικρος, ο οποιος ειναι νηπεια τωρα. Εχουμε δει το σχολειο τους στο ιντερνετ, την περιοχη στο google maps, τα παρκα και τα σπιτια που εχει η πολη. Τους μιλαω αγγλικα στο σπιτι ηδη (οχι συνεχεια βεβαια)... Αυτο που με φοβιζει ειναι οι πρωτες μερες στο σχολειο και το τι γκρινια θα εχω που δεν θα εχουν φιλους που δεν θα καταλαβαινουν τι τους λενε κτλ. katrin περιμενω να μου πεις πως θα ειναι οι πρωτες μερες στο σχολειο. Μακαρι να μην αντιμετωπίσετε κανενα προβλημα.

Ενα πραγμα μπορω να σας πω με σιγουρια στην Ελλαδα δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναγυρίσουμε παρα μονο για διακοπες.

Νομίζω μια χαρά το σκέφτεσαι, Κατερίνα! Μια συμβουλή μόνο - εκεί που θα μετράς το σπίτι να μετράς και σε ύψος (πολύ σημαντικό αν έχεις να φέρεις ντουλάπες) επίσης να τσεκάρεις διαδρόμους και περάσματα, ειδικά γωνίες. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανεβάσεις σε δεύτερο όροφο ντουλάπα, ακόμα και μονόφυλλη. Το ίδιο ισχύει για τους καναπέδες, εκτός αν το σπίτι έχει French windows. Γενικά το να φέρεις έπιπλα είναι πολύ επίφοβο ειδικά όταν νοικιάζεις, γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα μετακομίσεις.

Τα πρώτα μας έπιπλα τα πήραμε κοψοτιμής από ένα ζευγάρι που μετακόμιζε σε δικό τους σπίτι και δεν χώραγαν τα έπιπλά τους. Πούλησαν ακόμα και το τραπεζάκι του σαλονιού.

3000 καθαρά είναι καλά νομίζω για βόρεια Ιρλανδία, δεν θα πλουτίσετε αλλά δεν θα ζείτε μίζερα σε καμία περίπτωση. Σκοπεύεις να δουλέψεις κι εσύ; Αν ναι, τότε σίγουρα θα είσαστε πιο άνετα, γιατί με τέτοιο μισθό δεν θα δικαιούστε τίποτα από πλευράς επιδομάτων, ούτε καν επίδομα παιδιού.

Όσο για το ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσετε στην Ελλάδα... ποτέ μην λες ποτέ ;)

oxi alice mou na mhn anhsuxeis. exw akousei pws ta didima exoun diaforetikh epikoinwnia giati exoun to ena to allo. epita k didima na mhn htan den exoun noiwsei akoma thn anagkh na epikoinwnhsoun me kapoiwn giati einai 2! kai telos an thhmamai kala phgainoun liges wres.

o dikos mou paei apo to noemvrio toulaxiston 8wres thn hmera kai einai monos tou. angkasthke na mathei gia na epikoinwnhsei.

fantasou oti otan vlepei paidika sto youtube (giati thlewrash den exoume) thelei na ta vlepei sta agglika. to zhtaei monos tou. o fireman sam einai apo ta agaphmena tou.

kata ta alla ola kala ekei sto leeds?

Γλυκιά μου Νατάσσα, πάντα με έναν ενθαρρυντικό λόγο:D

Και εμένα τελευταία μου ζητάνε να βλέπουν τα παιδικά στα Αγγλικά (αν και είμαι σίγουρη ότι δεν καταλαβαίνουν) αλλά ζητάνε και από εμένα να τους μιλάω Αγγλικά, και μάλιστα επίμονα (κάτι που κάνω μόνο μισή ώρα την ημέρα, σαν παιχνίδι). Έχεις δίκιο, κι εγώ το σκέφτηκα ότι είναι και τις 3 ώρες τα δυο τους, οπότε δεν έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν με άλλα παιδιά. Ψάχνω πάντως για babysitter, να έρχεται καμιά 10ριά ώρες την εβδομάδα να παίζει με τα παιδιά και να τους μιλάει Αγγλικά, τίποτα δεν έχω βρει ακόμα. Ή με στήνουν, ή είναι 17 χρονών.... Ήρθε και μία από το σπίτι και την είδα, αλλά λίγο κοιμισμένη ρε παιδί μου, δεν μου άρεσε καθόλου....

Κατά τα άλλα, δεν έχω τίποτα σπουδαίο να προσθέσω, θα επιλέξω κάποια άλλη χρονική στιγμή να σας αραδιάσω τα νέα μου, που θα είμαι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και δεν θα σας μαυρίσω την ψυχή!

Αλις εγω ειμαι της γνωμης να μην εμπιστευθεις ακομα τα παιδια σε κανεναν...αφου δεν δουλευεις μπορεις να τα εχεις μαζι σου και εν αναγκη μιλα τους εσυ αγγλικα..αλλα μη φοβασαι και απο την ΤΒ μια χαρα θα εξασκηθουν!! Στον παιδικο που πανε δεν μιλανε?Θεωρω οτι στον παιδικο μεσα απο το παιχνιδι θα γινεται πολυ καλυτερη δουλεια απο αποψης γλωσσας.

Δεν ειπες τι εκανες με το θεμα σχολειο/δουλειας? Θυμαμαι κατι ειχες πει για μεταφραση....βρηκες κατι? (Γιατι εισαι νταουν?)

Eleni

bd5c7983f7.png

Ελένη, δεν είχα σκοπό να αφήνω τα παιδιά στην babysitter και να φεύγω. Στο σπίτι θα είμαι κι εγώ, απλά σε ένα απομονωμένο δωμάτιο (όπου θα δουλεύω με τις μεταφράσεις κυρίως) και αυτά θα είναι στο υπόλοιπο σπίτι και θα παίζουν με την babysitter, η οποία θα ήθελα να είναι μια νέα κοπέλα γεμάτη όρεξη για παιχνίδι και με την οποία θα αναγκαστούν να επικοινωνήσουν. Έτσι κάπως το είχα σκεφτεί....

Με τις μεταφράσεις, έχω βρει ένα κέντρο εκπαίδευσης μεταφραστών στην Αθήνα που έχει ένα on line πρόγραμμα και αυτό θα παρακολουθήσω. Είναι εντελώς προσανατολισμένο στην είσοδο στην αγορά εργασίας και αυτό είναι που θέλω, γιατί έχω κάποια τυπικά προσόντα, δεν θα μου έδινε κάτι παραπάνω ένα μαστερ στη μετάφραση. Τη σχολή τη γνωρίζω από χρόνια, βασικά οι εκπαιδευτές είναι αυτοί που έφυγαν από το Βρετανικό, και έχει πολύ καλή φήμη, ελπίζω ότι κάπου θα βγει όλο αυτό. Ξεκινάω μάλλον σε καμιά 10ριά μέρες.

Από δουλειά, όπου έχω στείλει για administration με έχουν απορρίψει, αλλά μπορέι να συμβαίνει επειδή αυτοί ζητάνε educated to GCSE level κι εγώ έχω μεταπτυχιακό... δεν μπορώ να φανταστώ άλλον λόγο, ειδικά για τις δύο τελευταίες δουλειές που έκανα αίτηση, ήμουν αυτό που ήθελαν από άποψη εμπειρίας (γιατί έχω πολύ καλή εμπειρία σε administrative positions).

Με σχολεία πριν λίγες μέρες άρχισα να ασχολούμαι. Πήρα το QTS (από τον Νοέμβριο) και άρχισα προς το παρόν να στέλνω βιογραφικά σε Supply Agencies που ζητάνε και Newly Qualified Teachers. Στέλνω και σε άλλες αγγελίες για δασκάλα ή για teaching assistant (όχι όμως με πολλές ελπίδες, απλά στέλνω για να πω ότι έστειλα) και μετά το 10ήμερο break που έχουν τώρα τα σχολεία λέω να πάρω σβάρνα τα σχολεία της περιοχής και να ζητάω να εργαστώ είτε ως teaching assistant είτε εθελοντικά για όσο χρειαστεί. Το πρόβλημά μου βασικά είναι ότι θέλω part time job οπωσδήποτε. Full time δεν πάω με τίποτα να εργαστώ, τουλάχιστον όχι του χρόνου.... Ψάχνω μόνο για δημοτικά (γιατί εκεί έχω εμπειρία 6 χρόνια από την Ελλάδα). Σκέφτομαι ότι πτυχίο/μεταπτυχιακό στη φιλολογία τους έχω (μάλιστα το master μου είναι παιδαγωγικής κατεύθυνσης), εμπειρία αρκετά μεγάλη, καλό βιογραφικό και ένα πολύ προσεγμένο cover letter, ε όλο και κάποιος θα με προσέξει....

Εντωμεταξύ, σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα μελλοντικά να ξεσκονίσω και τα Γαλλικά μου (έχω Sorbonne II) και να πάω για καθηγήτρια Γαλλικών. Κάποιος μου είπε ότι θα μπορούσα να το κάνω, αλλά δεν το έχω ψάξει....

Οποιαδήποτε ιδέα/συμβουλή είναι very welcome.

Είμαι down γιατί είμαι 38 χρονών, έχω περάσει από πάρα πολλές δουλειές (δουλεύω από το 1993) και πρέπει τώρα να ψάχνομαι από την αρχή...δίκιο δεν έχω;;; Νόμιζα ότι είχα τελειώσει με όλα αυτά, είχα τη δουλίτσα μου και όλα τα υπόλοιπα στρωμένα και πορευόμουν... και ήρθαν όλα πάνω κάτω... και πρέπει και να ψάχνομαι επαγγελματικά από την αρχή και ενδεχομένως να ξεκινήσω σχεδόν από το 0.... Ε, πώς να μην είμαι down;;;

Να μην εισαι νταουν. Η υγεια μετραει και η αγαπη. Εφοσον εχεις αυτα τα δυο τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες...

Κανεις δεν μας υπεγραψε συμβολαιο οτι μολις πιασουμε δουλεια θα πεθανουμε κιολας σ αυτο το ποστο. Η αλλαγη που τοσο φοβασαι ειναι και ενα ξεσκουριασμα, μια νεα αρχη, κατι θετικο...οπως λενε και οι αγγλοι "change is as good as a rest"! Να ησουν νταουν για αλλους λογους να το καταλαβω..αλλα οχι επειδη ψαχνεις για δουλεια!! Δεν ειναι αποτυχια στα 38 να ψαχνεις, αποτυχια ειναι να βολευεσαι και να μη δημιουργεις, να μην εχεις κεφι για ζωη!!

Να θυμασαι οτι οι αγγλοι δινουν σημασια σε λεπτομερειες, ειναι λιγο σπαστικοι με τα προσοντα που πρεπει οχι μονο να εχεις αλλα να αποδεξεις πως και που...μεχρι να μαθεις το συστημα ετσι ειναι! Αν ζητησεις να δουλεψεις εθελοντικα δε νομιζω να αρνηθουν! χωρις αμοιβη εννοω...μεχρι να μαθεις το αγγλικο συστημα, να δεις πως δουλευουν...να κανεις μαθημα χωρις εμπειρια στην αγγλια ειναι πολυ δυσκολο, δλδ αυτοι θελουν πληρη σχεδιασμο μαθηματος για το καθε μαθημα, να δουν πως κανεις starter, development kai plenaries, mini-plenaries kai assessment...ειναι πολλα που πρεπει να μαθεις και μπορεις να το κανεις μονο πρακτικα!! οποτε να το κοιταξεις για να κανεις εξασκηση για αργοτερα!! Ο αντρας σου τι λεει? Αληθεια το Ληντς πως σας φαινεται? Η παλια μου πατριδα?

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...