Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 16 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

Καλησπέρα!! Ηθελα να παραθεσω την δική μου εμπειρία με το era test το οποιο μου εκαναν σε συνδιασμό με υστεροσκόπηση και βιοψία για μικροβιώμα ( ngs). Το era test ειναι το λεγόμενο " παραθυρο" για την εμβρυομεταφορα! Υπαρχει ισως μια μικρη αποκλειση 2 ημερων πανω κατω. Ουσιαστικα βρισκει το πιο γόνιμο διαστημα για την εμβρυομεταφορα της κάθε μίας απο εμάς! Εμένα μου κάνανε κανόνικα την προετοιμασία για εμβρυομεταφορα λές και προκειται οντως να μου βάζανε αυγουλάκια! Σαν διαδικασία δεν καταλαβα τίποτα γτ εγινε με μέθη...απλά λίγες μέρες μετα ειχα λίγο αίμα.

καλησπέρα και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου! και χρόνια πολλά! και τι έδειξε το ΕΡΑ τεστ και τελικά με τι πρωτόκολλο προχώρησε στην τελευταία σου προσπάθεια; εγώ με όσους έχω μιλήσεις πλην του γιατρού μου που κι εκείνος αναγκάζεται να μου το προτείνει,  μου λένε ότι δεν έχει σημασία και δεν είναι αξιόπιστο. πραγματικά δεν ξερω πως να προχωρήσουμε!

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Travellingmum, ναι, το θέμα των γνωριμιών εδώ είναι τεράστιο. Βασικά είμαι κλεισμένη στο σπίτι σχεδόν συνέχεια (ειδικά λόγω καιρού τελευταία), και αυτό είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό. Όσον αφορά τη δουλειά, δεν καίγομαι (εχω ακόμα, τουλάχιστον προς το παρόν, τη δουλειά μου στην Ελλάδα), απλά στενοχωριέμαι όταν με απορρίπτουν από δουλειές για τις οποίες είμαι overqualified. Έχω αποφασίσει να ασχοληθώ με τη μετάφραση, ψάχνω για course τώρα για την προετοιμασία για τις εξετάσεις του Institute of Linguists, και νομίζω ότι αυτό θα με ανεβάσει αρκετά ψυχολογικά.

Απλά μας έχουν κάτσει ορισμένες αναποδιές (πχ πληρώνουμε ακόμα το ενοίκιο από το προηγούμενο σπίτι στο οποίο έμενε ο άντρας μου πριν έρθουμε, λόγω πρόωρης διακοπής του συμβολαίου, και άλλα αρκετά)......

Ευχαριστώ πολύ πάντως για τα ενθαρρυντικά λόγια και την εμπειρία που μοιράζεσαι με μεγάλη ειλικρίνεια από ό,τι φαίνεται.

Peekaboo, είσαι από τις πλέον συμπαθητικές φυσιογνωμίες σε αυτό το thread, εάν σε ευχαριστεί το να βοηθάς, μην απέχεις επειδή βρέθηκαν κάποιοι που είχαν όρεξη για νταβαντούρι να σε αμφισβητήσουν (ξέρω ότι δεν είμαι μία από αυτές, βασικά ουδέποτε αμφισβήτησα καμία από εσάς, γιατί δεν υπήρχε λόγος, μεγάλο παιδί είμαι, παίρνω τις πληροφορίες και τις φιλτράρω).

Travelgirl σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου!Κάθε λογική και ψύχραιμη κουβέντα/πρόταση προς εμένα βάζει ένα λιθαράκι στην προσαρμογή μου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

alice se katalavainw polu kala mias kai gia mena to xeirotero mou einai h monaxia kai thewrousa oti isws kapoia stigmh katafername na kanoume pares!

mou leipei apisteuta mia parea! oxi oti sthn ellada eixa kai polles mias kai oi zwes twn anthrwpwn einai diaforetikes alla htan oso na nai perissoteroi anthropoi kai h oikigeneia. nomizw auto einai kleidh mias kai ap'oso exw katalavei oses exoun ftiaxei ena omorfo kuko kai pernane kala exoun thetikes entupwseis.

douleia tha vreis sigoura giauto mhn agxwnesai an kai fantazomai ta oikonomika zwria. ta exw perasei! mexri to septemvrio plhrwna 2 enoikia kai kapoiastigmh eixa ftasei na plhrwnw 3 (2 enoikia kai 1 dosh daneiou) me andra anergo or hmiapasxoloumeno. twra ta exw afhsei pisw mou. oxi oti eimaste teleia alla uparxei fws sto tounel!

telws de thumamai an pote se kaloswrhsa alla to kanw twra kai zhw sugnwmh an den to eixa kanei nwritera.

kai telos:

mporoume parakalw PARA POLU na mh dunamitizoume thn katastash me orous komplexikes, katinia klp.

uDLqp1.png

Για να είμαι ειλικρινής δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα για το θέμα δουλειά, γιατί έτσι κι αλλιώς ό,τι και να βρω, τα λεφτά που θα δίνω θα πηγαίνουν σε nanny, δλδ θα δουλεύω για να μου μεγαλώνει άλλος τα παιδιά, κάτι που δεν είναι απαραίτητο προς το παρόν, αφού το πλάνο μου είναι σε 3 χρόνια να γυρίσω στην Ελλάδα για να κρατήσω και τη δουλειά μου. Έτσι είπα να ασχοληθώ με τη μετάφραση (που μου αρεσει πραγματικά πάρα πολύ), που θα είναι μία μορφή εισοδήματος σε κάθε περίπτωση, είτε μείνω είτε φύγω. Θέλω να βρω και κάποια μεταφραστική στην οποία να εργαστρώ εθελοντικά, ακόμα κι εξ αποστάσεως... τελοσπάντων, όλο αυτό δίνει ένα νόημα στην εδώ παραμονή μου και νοιώθω κάπως καλύτερα...

Νατάσσα μου δεν θέλω "συγνώμη", αλοίμονο... απλά είπα ένα παραπονάκι (γνωστή παραπονιάρα)...

Γιατί πληρώνατε 2 ενοίκια? Παθατε το ίδιο με εμάς?

Peekaboo, νομίζω πως όλες γνωρίζουμε ποιά μέλη αποτέλεσαν τους κινητήριους μοχλούς για αμφισβητήσεις, αντιπαλότητες και κομπασμούς. Είναι κρίμα να αποχωρήσεις από το παρών thread όταν δεν έχεις επιδείξει συμπεριφορά ανάλογη των προηγουμένων.

Travelgirl, όταν επι μήνες βλέπεις την ίδια απαίσια συμπεριφορά από ορισμένους ("εγώ είμαι περισσότερα χρόνια Αγγλία, άρα τα ξέρω καλύτερα", "έχω αγανακτήσει, όλοι θέλετε να έρθετε Αγγλία", "εγώ βγάζω πιο πολλά λεφτά", "εγώ έχω προσφέρει πιο πολλά εδώ που είμαι", "μην έρθετε Αγγλία, είναι χειρότερα από Ελλάδα") δεν θέλεις να καταθέσεις την εμπειρία σου ή τις συμβουλές σου, διότι ξέρεις πως θα βρούν ακόμη μια ευκαιρία να προκαλέσουν καυγά.

Alice6 καλή διαμονή και να θυμάσαι, όλα βρίσκουν τον δρόμο τους!

Alice με το καλο να ξεκινησεις τις μεταφρασεις σου κ να μας κρατας ενημερες γιατι σε ολες μπορει κατι τετοιο να φανει χρησιμο ;)

εγω πχ θα πρεπει συντομα να μεταφρασω την ληξιαρχικη πραξη γαμου μου. ακομα δεν ξερω ποσο επισημη μεταφραση θελουν - ειμαι κ ασχετη απο αυτα χοχοχο - i will be in touch though :D:D

beba νομιζω δεν εχουμε ξαναμιλησει, να πω καλωσορισες??? Αγγλια εισαι κ εσυ η σκεφτεσαι να ερθεις??? (η απλα εχω χασει επεισοδια λογω μεγαλης απουσιας κ μεγαλης κοιλιας αχαχαχαχαχαχαχα)

Διαφημίσεις

fairymummy, καλώς σε βρήκα κι εσένα.

Στην Αγγλία πήγα για μεταπτυχιακά, κατόπιν δούλεψα στο City δύο χρόνια ως νομική σύμβουλος. Τώρα είμαι Ελλάδα, δεν σκέφτομαι να ξανανέβω (αντέχουμε ακόμα, χαχα!) αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Να ευχηθούμε μ'έναν πόνο; :D

fairymummy, καλώς σε βρήκα κι εσένα.

Στην Αγγλία πήγα για μεταπτυχιακά, κατόπιν δούλεψα στο City δύο χρόνια ως νομική σύμβουλος. Τώρα είμαι Ελλάδα, δεν σκέφτομαι να ξανανέβω (αντέχουμε ακόμα, χαχα!) αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Να ευχηθούμε μ'έναν πόνο; :D

πολυ χαιρομαι που ολα ειναι καλα για εσας :)

αχ ευχηθειτε γιατι την πρωτη φορα 42 ωρες με πονους ηταν λιγο too much αχαχαχαχα

μπαινω με καισαρικη τελικα μεσα του Μαρτη οποτε λογικα θα μπω κ θα βγω :rolleyes::rolleyes:

Peekaboo, νομίζω πως όλες γνωρίζουμε ποιά μέλη αποτέλεσαν τους κινητήριους μοχλούς για αμφισβητήσεις, αντιπαλότητες και κομπασμούς. Είναι κρίμα να αποχωρήσεις από το παρών thread όταν δεν έχεις επιδείξει συμπεριφορά ανάλογη των προηγουμένων.

Travelgirl, όταν επι μήνες βλέπεις την ίδια απαίσια συμπεριφορά από ορισμένους ("εγώ είμαι περισσότερα χρόνια Αγγλία, άρα τα ξέρω καλύτερα", "έχω αγανακτήσει, όλοι θέλετε να έρθετε Αγγλία", "εγώ βγάζω πιο πολλά λεφτά", "εγώ έχω προσφέρει πιο πολλά εδώ που είμαι", "μην έρθετε Αγγλία, είναι χειρότερα από Ελλάδα") δεν θέλεις να καταθέσεις την εμπειρία σου ή τις συμβουλές σου, διότι ξέρεις πως θα βρούν ακόμη μια ευκαιρία να προκαλέσουν καυγά.

Alice6 καλή διαμονή και να θυμάσαι, όλα βρίσκουν τον δρόμο τους!

Μπεμπα δε νομιζω κανενας να εκανε τετοιες γενικευσεις. Ακομα ομως και αυτο που λες "εγω ειμαι περισσοτερα χρονια αγγλια αρα τα ξερω καλυτερα" φυσικα βγαζει νοημα. αν σκεφτομουν να παω πχ Ισπανια και ηξερα καποιον που μενει εκει 10 χρονια φυσικα και θα υπεθετα οτι τα ξερει καλυτερα απο μενα.

Αντιστοιχα εγω εχω να καταθεσω αγενεις συμπεριφορες μελων ως προς συμβουλες που ολες εχουμε δωσει, θυσιαζοντας και το χρονο μας και φυσικα χωρις καποιο οφελος. Και επειδη μιλαω ανοιχτα και τα υπονοουμενα δε με αφορουν και δε με ενδιαφερουν, εχω δηλωσει και εγω στο παρελθον οτι ελλαδα ειναι καλυτερα απο Αγγλια σαφεστατα και ρητα κατα την ταπεινη μου αποψη παντα. Αλλα ειχα πει επισης οτι ολα εξαρτωνται απο το που μενεις, τι δουλεια εχεις και αν εχεις, τι κυκλο εχεις κλπ..Αν δηλαδη καποιος ειναι ανεργος 3 χρονια στην Ελλαδα εννοειται οτι οπουδηποτε αλλου θα ηταν καλυτερα. Αυτα απο μενα, χωρις προθεση για καβγα η' αντιπαραθεση, απλα οπως ειπα μ αρεσει να μιλαω ανοιχτα και να λεω την αποψη μου..φιλια σε ολες.

Eleni

bd5c7983f7.png

fairymummy 42 ώρες;!

Ένα μεγάλο μπράβο για το κουράγιο σου και τη δύναμη που έδειξες!

Εγώ έκανα 3 ώρες μόνο, αλλά μου φάνηκαν ατέλειωτες!

Δεν πρόλαβαν ούτε επισκληρίδιο να μου χορηγήσουν και γέννησα χωρίς αναισθησία...

'Ηταν βιαστική η μπουμπού και τα είδα όλα...

Στο δεύτερο ελπίζω να μη γεννήσω κάτω από τη σκάλα, χαχα!

Kαλή λευτεριά καλή μου και με μισό πόνο!

Ελένη κοίταξε να δείς:

Στο παρών thread μας ζητείται να δώσουμε πληροφορίες και συμβουλές όσον αφορά τη διαμονή στη συγκεκριμένη χώρα για όσους ενδιαφέρονται να μετοικήσουν εκεί.

Καλώς ή κακώς ΔΕΝ ζητάει να προσκομίσουμε απόψεις τύπου "Η Αγγλία είναι χειρότερη από την Ελλάδα", "Η Ελλάδα είναι χειρότερη από την Αγγλία" κοκ.

Όπως επίσης ΔΕΝ μας ζητάει να προτρέψουμε ή να αποτρέψουμε όσους σκέφτονται να μεταναστεύσουν.

Κι εγώ έγραψα την εμπειρία μου (http://parentscafe.gr/showpost.php?p=1806072&postcount=1625) ΔΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΩ Ή ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΠΩ τους άμεσα ενδιαφερόμενους, απλούστατα διότι δεν μου πέφτει λόγος.

Πρώτον, είναι μια εντελώς προσωπική απόφαση που θα κληθεί να την πάρει ο καθένας μόνος του, ΔΕΝ μπορούμε εμείς να του πούμε τι θα κάνει στη ζωή του.

Δεύτερον, όπως προείπα, το παρών thread είναι καθαρά ενημερωτικό, όχι δοκίμιο τύπου "Τα υπέρ και τα κατά της Ελλάδας και της Αγγλίας".

Γνώμες όπως οι ανωτέρω και νουθετήσεις τύπου "Τι πάτε να κάνετε, καθίστε εκεί που είσαστε", Μην έρθετε εδώ, είναι χάλια", ΔΕΝ διευκολύνουν τον εν δυνάμει μετανάστη στην αναζήτησή του, διότι μπήκε εδώ μέσα να συγκεντρώσει στοιχεία, να συλλέξει πληροφορίες, να κάνει τους υπολογισμούς του... ΌΧΙ να βρεθεί υπόλογος και να τα ακούσει και από πάνω γιατί σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα.

'Οσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι, δεν αρκεί. Χρειάζεται να'χεις και τον κατάλληλο τρόπο. Κι ο τρόπος που λέχθησαν ορισμένα πράγματα, δεν βοήθησε στο να διατηρηθεί μια εποικοδομητική συζήτηση, με αποτέλεσμα από κάποιο σημείο και μετά να εκτραχυνθεί εντελώς.

Θεωρώ πως γι'αυτό ξεκίνησαν τα παρατράγουδα...

Αυτά τα ολίγα, χωρίς καμία έχθρα ή διάθεση αντιπαλότητας :)

Μπεμπα καταρχην ουδεποτε ειπα "μην ερθετε εδω ειναι χαλια" και " τι πατε να κανετε εκει" κλπ. Θεωρω οτι οι συμβουλες μου εχουν ενα καλυτερο και πιο εποικοδομητικο επιπεδο και γενικα ποτε δε μιλαω κατα αυτον τον τροπο...

Το οτι ειπα οτι ΓΙΑ ΜΕΝΑ η ποιοτητα ζωης στην Ελλαδα ειναι καλυτερη εκφραζει μια προσωπικη γνωμη και νομιζω δικαιουμαι να εχω προσωπικη γνωμη βασισμενη φυσικα σε προσωπικες εμπειριες.

Στο δια ταυτα τωρα...η αποφαση του καθενος ειναι καθαρα προσωπικη...δεν εχει κανενας το δικαιωμα να παρεμβει. Εγω καταθετω εμπειριες. Οταν ομως με ρωτανε για κατι, απανταω, πχ για τις υπερωριες των εκπαιδευτικων και εγω απαντησω δεν πληρωνεσαι υπερωρια , και τοτε ερχεται η απαντηση "α δε νομιζω να ειναι ετσι, εγω θα το ψαξω στο ιντερνετ" η' η αλλη θειικη απαντηση " γιατι τα παρουσιαζεις τοσο σκουρα" ε τι να πω..δεν μπορω να πω ψεμματα για να ικανοποιησω καποιες κοπελες λυπαμαι. Δλδ ΚΑΙ εχω βοηθησει, ΚΑΙ μου την εχουν πει και απο πανω...:shock:

Γιαυτο και πλεον απανταω επιλεκτικα και διαλεγω τις ερωτησεις που θα απαντηθουν γιατι δε θελω τετοια φαινομενα...

Eleni

bd5c7983f7.png

Διαφημίσεις

Ελένη τα quotes που χρησιμοποίησα, δεν ειπώθηκαν απαραίτητα από σένα.

Όμως όταν το γενικότερο κλίμα είναι αρνητικό, όσο καλοπροαίρετες κι αν είναι οι συμβουλές σου, θα παρερμηνευθούν από τον καθένα. Κάτι που δυστυχώς δεν είναι στο χέρι σου να το αποτρέψεις.

Φυσικά δεν γίνεται να μετράμε τις λέξεις μας όλη την ώρα, μη τυχόν παρεξηγηθεί κάποιος άγνωστος μέσα σ'ένα φόρουμ...

Αυτός που θέλει να ξεκινήσει καυγά, θα πιαστεί από το ο,τιδήποτε, όσο αθώο και καλοπροαίρετο κι αν φαντάζει.

Όπως επίσης κι αυτός που ψάχνεται σοβαρά για έξω, θα κρατήσει όσες πληροφορίες θεωρεί ότι θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον και δεν θα κοιτάξει να αναλωθεί σε κακόβουλους σχολιασμούς.

fairymummy 42 ώρες;!

Ένα μεγάλο μπράβο για το κουράγιο σου και τη δύναμη που έδειξες!

Εγώ έκανα 3 ώρες μόνο, αλλά μου φάνηκαν ατέλειωτες!

Δεν πρόλαβαν ούτε επισκληρίδιο να μου χορηγήσουν και γέννησα χωρίς αναισθησία...

'Ηταν βιαστική η μπουμπού και τα είδα όλα...

Στο δεύτερο ελπίζω να μη γεννήσω κάτω από τη σκάλα, χαχα!

Kαλή λευτεριά καλή μου και με μισό πόνο!

thank you!!!!!! να σου ζησει το μωρακι!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερίζω από UK πια :-) Φτάσαμε εδώ και μερικές μέρες και προς το παρόν προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε όλο το χαμό τόσο στο σπίτι, όσο και στα διαδικαστικά.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι πως, ενώ τα πάντα σχεδόν γίνονται από το τηλέφωνο ή /και το internet και θα μπορούσε να είναι απίστευτα εύκολο να ρυθμιστούν, συναντά κανείς μία δυσκολία που έγκειται στο γεγονός ότι το ένα με το άλλο είναι τμήματα μιας αλυσίδας, που λίγο ως πολύ ξεκινά από το "bank account"! Αν δεν έχεις λογαριασμό τραπέζης δεν μπορείς να κάνεις ουσιαστικά σχεδόν τίποτα!

Δεν μπορείς για παράδειγμα να αποκτήσεις μια ικανοποιητική πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά και ένα κινητό με συμβόλαιο, ώστε να μπορείς να κάνεις τα εύκολα που είπαμε πριν. :-)

Καλημερίζω από UK πια :-) Φτάσαμε εδώ και μερικές μέρες και προς το παρόν προσπαθούμε να τακτοποιήσουμε όλο το χαμό τόσο στο σπίτι, όσο και στα διαδικαστικά.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι πως, ενώ τα πάντα σχεδόν γίνονται από το τηλέφωνο ή /και το internet και θα μπορούσε να είναι απίστευτα εύκολο να ρυθμιστούν, συναντά κανείς μία δυσκολία που έγκειται στο γεγονός ότι το ένα με το άλλο είναι τμήματα μιας αλυσίδας, που λίγο ως πολύ ξεκινά από το "bank account"! Αν δεν έχεις λογαριασμό τραπέζης δεν μπορείς να κάνεις ουσιαστικά σχεδόν τίποτα!

Δεν μπορείς για παράδειγμα να αποκτήσεις μια ικανοποιητική πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά και ένα κινητό με συμβόλαιο, ώστε να μπορείς να κάνεις τα εύκολα που είπαμε πριν. :-)

Kαλη αρχη σας ευχομαι,καλο ξεκινημα........

Ναι και εγω παλι διαβαζα συνεχεια για αυτην την αλυσιδα,αν δεν εχεις δουλεια δεν νοικιαζεις σπιτι,αν δεν νοικιαζεις σπιτι δεν εχεις λογαριασμο στην τραπεζα....ο,τι να'ναι.......

Σε ποια περιοχη ειστε??σπιτι βρηκατε απο ελλαδα?

Και εγω ετοιμαζομαι να φυγω σε λιγο καιρο και ολα μου φαινοντε βουνο......

katrin καλως ηρθατε κ καλη προσαρμογη!!!! δωστε χρονο στους εαυτους σας κ ολα θα γινουν :) μολις κανετε λογαριασμο ολα θα γινουν πιο ευκολα...υπαρχει ενα structure που απο τη μια οπως λες σε αχγωνει κ δεν ξερεις τι να πρωτοκανεις, απο την αλλη προσπα8ησε να το δεις σαν μια βοηθεια ωστε να μπειτε σε σειρα :) αποψη μου βεβαια επειδη μου αρεσει η οργανωση χεχε....κανε μια λιστα με σειρα προτεραιοτητας συμφωνα με αυτη την "αλυσιδα" που αναφερεις :) καθε μερα κ απο ενα πραγμα...

ολα να σας πανε καλα..αν θελεις να μιλησεις για παρεουλα σφυριξε μου ;)

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...