Quantcast
Jump to content
Προσοχή σε SCAM μηνύματα! Μας ενημέρωσαν ότι εστάλει μήνυμα στα Αγγλικά, για αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Δεν έχουμε στείλει κάτι τέτοιο. Τα μηνύματά μας, πάντα είναι μεταφρασμένα στα Ελληνικά & περιέχουν το λογότυπό μας. ×
➔ Parents.org.gr
  • Από την διαχείριση / Admin news

• 4 ώρες πρίν, Νικολέττα 88 είπε:

Καλησπέρα!! Μου το κάνανε την 18 η μερα του κυκλου μου!! Και εδειξε οτι ήταν πολυ καλή μέρα ( ετσι μου ειπαν).Το δικό μου πρωτοκολλό περιλαμβάνει ciclacur 6 /μέρα , utrogestan 6/μερα ( στομα και κολπος), salospir 100mg, αντιπηκτικη ενεση και για λίγες μερες ειχα πάρει κορτιζονη ( μικρη δοση) και vimbramycin αντιβιωση. Οι δοσεις ciclacur και utrogestan μπορει να φανουν υπερβολικες αλλα δυστυχως ο δικος μου οργανισμός δεν παραγει. Πριν και κατα την εμβρυομεταφορα μου πηραν αιμα για οιστραδιολη και προγεστερονη.

Χρόνια πολλά Νικολέτα μου και καλή επιτυχία!!!ήσουν ατυχη τις δύο προηγούμενες φορές αλλά τώρα είναι πολύ θετικά όσα λες...καινούργια δοτρια τέλειες βλαστοκυστες...έχεις πολλές ελπίδες...να είσαι αισιόδοξη κοριτσακι μου και θα ερθει το γιορτινό σου δώρο...στο εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!!

• Μου αρέσει 1

Μια νέα αρχή ....στην Αγγλία ;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα τι είναι το walk in session :oops::oops:

Αυτό που εφαρμόζουμε εμείς στα δικά μας είναι: αν κάποιο ανεβάσει πυρετό, περιμένουμε καναδυό μέρες να δούμε αν πέσει ο πυρετός (οπότε θα είναι μία απλή ίωση) και αν δεν πέφτει, ή ακολουθείται και από κάποιο έντονο σύμπτωμα, όπως π.χ. ο πόνος στο αυτί, ή άσπρα σημάδια στο λαιμό, τότε πηγαίνουμε στο γιατρό.

Σε άλλη περίπτωση, ο πυρετός πέφτει συνήθως από μόνος του μετά από 2-4 μέρες. Για την καταρροή χρησιμοποιούμε πολύ ορό, για το βήχα αναλόγως ή εισπνεόμενα ή υγραντήρα (ανάλογα με το βήχα).

Βέβαια, όταν είχαμε μόνο το ένα παιδί και ήταν μικρό, ανησυχούσαμε περισσότερο και πηγαίναμε στον παιδίατρο αν βλέπαμε 37,5 π.χ. :-) . Τώρα πια, γίναμε γιατροί από μόνοι μας (για τα απλά τουλάχιστον! ) :cool:

Κατά τα άλλα, και ενώ σε καμία περίπτωση δεν θέλω να εμπλακώ στη διαμάχη σας, καθώς έχω φροντίσει πιστεύω από την αρχή να κρατήσω μία σωστή στάση χωρίς κορώνες ή περιττά σχόλια, το σχόλιό σου Marija: "Στην τελική να σας πω και κάτι άλλο; Δεν είναι προτεραιότητά μας η δική σας προετοιμασία. Κάντε και κανένα search στο Google, δεν θα σας κοπούν τα χέρια..." με στενοχώρησε αφάνταστα, ξέρω ότι δεν απευθυνόσουν αποκλειστικά σε εμένα, αλλά το πήρα λίγο βαριά, καθώς κι εγώ πρόσφατα είχα πολλές απορίες για τη ζωή στην Αγγλία.

Άλις πραγματικά λυπάμαι που στεναχωρήθηκες αλλά κι εγώ στεναχωριέμαι όταν αφού έχω γράψει ένα τεράστιο και αναλυτικό σχόλιο για κάποιο θέμα, βασισμένο πάνω σε εμπειρία πάρα πολλών χρόνων και χωρίς να έχω εμπλέξει 1002 παραδείγματα που μπορεί να είναι και κουραστικά (αυτό δεν το λέω για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο επειδή για μένα είναι δύσκολο να γράψω ένα μεστό σχόλιο καθότι είμαι πολυλογού)... τέλος πάντων, όταν έχω σπαταλήσει σημαντικό χρόνο να εξηγήσω κάτι σε κάποιον και μετά ακούω μόνο παράπονα απαξίωσης, ότι δεν τα λέω καλά ή (ακόμα χειρότερα) ότι αυτά που λέω τα λέω με κάποιο είδος δόλου, ε άνθρωπος είμαι κι εγώ και εκνευρίζομαι. Δεν θα πέσει και η μούρη του άλλου να πει ένα ευχαριστώ! Είναι δυνατόν να λένε ευχαριστώ οι κοπέλες που μένουν Αγγλία ενώ αυτές που υποτίθεται ότι καίγονται να μάθουν τι παίζει να κάνουν μόνο παράπονα ότι δεν τους τα είπα(με) καλά;

Εν πάσει περιπτώσει βλέπεις και μόνη σου πόσο δυσκοίλιο είναι το σύστημα και πώς κάποιες φορές εξαναγκάζεσαι να πεις ψέματα για να δεις γιατρό. Αυτό είναι που πληρώνεις στην Ελλάδα, και επίσης το γεγονός ότι μπορείς να πάρεις τον παιδίατρο ανά πάσα στιγμή στο τηλέφωνο, ενώ στην Αγγλία σε περνάνε οι ρεσεψιονίστ και οι νοσοκόμες γενεές δεκατέσσερες μέχρι να μιλήσεις σε γιατρό. Εμένα αυτό δεν μου αρέσει γιατί κατ' αρχήν δεν μου αρέσει να λέω ψέματα. Μια άλλη κοπέλα μπορεί να μην την πειράζει. Έχω μια φίλη που κάθε φορά που μιλάει στον GP της λέει απίστευτα παραμύθια - αυτή είναι η μόνη κοπέλα που ξέρω που στην εγκυμοσύνη της έκανε υπέρηχο από την 8η εβδομάδα!

Και για να πω και ένα προσωπικό παράδειγμα, όταν μια φορά ο γιος μου έβγαλε ξαφνικά εξανθήματα και είχα πανικοβληθεί γιατί ήταν Σάββατο απόγευμα, βρήκα τον παιδίατρο στην Ελλάδα αμέσως στο κινητό και με καθοδήγησε, ενώ στην Αγγλία μίλησα με μία γραμματέα και δύο νοσοκόμες πριν αποφανθούν (μετά από 2 ώρες...) ότι πρέπει να δω τον out-of-hours GP.

On a different note, το αέριους δεν σταματάει την καταρροή, την περιορίζει ώστε να διευκολύνεται ο ύπνος του παιδιού. Εμάς ο παιδίατρός μας το αέριους μας το δίνει μόνο το βράδυ. Στο μέλλον όταν τους λες για κάποιο φάρμακο, μην τους λες την εμπορική ονομασία αλλά το συστατικό (στην προκειμένη περίπτωση desloratadine). Να θυμάσαι ότι εδώ όλα σχεδόν τα φάρμακα είναι γενόσημα, οπότε οι γιατροί και οι νοσοκόμες δεν γνωρίζουν τις εμπορικές ονομασίες των φαρμάκων.

alice perastika sta mikra.

to nhs direct einai gia kati ameso pou tilefonika tha se katatopisoun an einai kati polu simantiko i oxi. ego to xrisimopoiisa perisu pou ekleisan asxima ta daxtula tou se porta kai prospathisan na katalavoun an ta exedi spasei i kati tetoio. katalavan oti den exoun pathei kati kai mas xanapeiran meta apo kamia ora pali na doun pos eimaste

sto A&E eixame paei molis protoirthame k den eixame graftei akoma se gp kai o mikros eixe aima sta kaka tou. mas eidan arketoi giatroi k paidiatros pros to telos.

to out of hours to xrisimopoiisa proti fora prin 2 savvata meta apo protropi tis fairys pou o mikros itan arrostos me puretto 8 meres kai oi GP ton eixan exetasei 2 fores kai mou elegan einai iosi. kai o 3 gp sto out of hours ton exetase mou eipe to idio kai mou edose antiviosi gia na tin paro an to paidi xeiroterepsei. telika meta apo 1-2 meres sunilthe k tin antiviosi den tin pira pote.

den exo xreiastei pote na perimeno arketa kai stous GP mas k edo so londino k se auton sto bradford eixan kathe proi walk in session, dld an den eisai kala perneis tilefono kai sunithos se vlepoun tin idia mera.

na po kai kati gia tin antiviosi idios gia tous enhlikes. einai polu kouto na leme oti de dinoun gia oikonomikous logous mias kai sunithos gia ola ta farmaka oi enilikes pou den exoun excemption plironoun mia summetxi £7. oi antivioseis kostizoun ligotero opote k kerdismenoi tha evgenan. den grafoun an den xreiazete eno se alles xores uparxei mia upersuntagografisi.

uDLqp1.png

Διαφημίσεις

Ούτε κι εμένα μου αρέσει να λέω ψέματα (υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει), αλλά λέω χωρίς δισταγμό, εάν έχω αγωνία για το παιδί μου και θέλω οπωσδήποτε να το δει γιατρός. Και σιγά το ψέμα που είπα... ότι είχε δύο μέρες πυρετό, ενώ είχε μία...

Σε κάθε περίπτωση, εμένα την πρώτη φορά που πήρα τηλέφωνο και είπα ότι τα παιδιά δεν έχουν πυρετό, αλλά μόνο καταρροή και βήχα, μου αρνήθηκαν να τα δούνε.

Katrin το walk in session (προσοχή προσοχή, θα δώσω την πρώτη μου-νομίζω-συμβουλή/επεξήγηση για την Αγγλία) είναι το εξής: Στον gp μας, έχουν ορίσει 3 μέρες την εβδομάδα, μεταξύ 8.30 και 10.30 το πρωί ότι μπορεί να προσέλθει όποιος είναι άρρωστος και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και να τον δει γιατρός, είτε επι τόπου (κάτι σπάνιο από ό,τι έχω καταλάβει) είτε να πει το θέμα του και να του πούνε τι ώρα μπορεί να τον δει ο γιατρός. Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει σε όλους τους gp με κάποιες παραλλαγές. Σε αντίθεση, αν έχεις κάποιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται αντιμετώπιση την ίδια μέρα, κλείνεις ραντεβού για κάποια άλλη μέρα.(wow, χειροκρότημα!!!)

Ούτε κι εμένα μου αρέσει να λέω ψέματα (υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει), αλλά λέω χωρίς δισταγμό, εάν έχω αγωνία για το παιδί μου και θέλω οπωσδήποτε να το δει γιατρός. Και σιγά το ψέμα που είπα... ότι είχε δύο μέρες πυρετό, ενώ είχε μία...

Σε κάθε περίπτωση, εμένα την πρώτη φορά που πήρα τηλέφωνο και είπα ότι τα παιδιά δεν έχουν πυρετό, αλλά μόνο καταρροή και βήχα, μου αρνήθηκαν να τα δούνε.

)

βρε δε σε κατηγορησαμε για ψευτρα :tongue:, πιθανως κι εγω το ιδιο να εκανα αν υπηρχε αναγκη (και δε νομιζω σε κανεναν να αρεσουν τα ψεμματα απο βιτσιο, θα μου εκανε εντυπωση, εκτος αν πασχει απο μυθομανια). Απλως λεμε οτι δεν εχει χρειαστει ποτε να το κανουμε.

Διαφημίσεις

Το δικο μας δεν έχει κανένα walk in session.

Η Ιθάκη σ'έδωσε τ' ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια. Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δε σε γέλασε. - Κ. Καβάφης

an1cE-60g410010MjA3ZHwwMDAwNTU0ZGF8T3VyIHByZWNpb3VzIGxpdHRsZSBib3kgaXM.gifan1cMc80g410010MDAwOGQ0fDEzNDU2cGF8T3VyIGdvcmdlb3VzIG5ldyBiYWJ5IGJveSBpcw.gif

Katrin το walk in session (προσοχή προσοχή, θα δώσω την πρώτη μου-νομίζω-συμβουλή/επεξήγηση για την Αγγλία) είναι το εξής: Στον gp μας, έχουν ορίσει 3 μέρες την εβδομάδα, μεταξύ 8.30 και 10.30 το πρωί ότι μπορεί να προσέλθει όποιος είναι άρρωστος και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και να τον δει γιατρός, είτε επι τόπου (κάτι σπάνιο από ό,τι έχω καταλάβει) είτε να πει το θέμα του και να του πούνε τι ώρα μπορεί να τον δει ο γιατρός. Φαντάζομαι ότι αυτό ισχύει σε όλους τους gp με κάποιες παραλλαγές. Σε αντίθεση, αν έχεις κάποιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται αντιμετώπιση την ίδια μέρα, κλείνεις ραντεβού για κάποια άλλη μέρα.(wow, χειροκρότημα!!!)

Ευχαριστώ! :P Άντε βρε, σου πήρα την πρώτη...... συμβουλή χαχαχα!:-P

Accident and Emergency, τα επειγοντα στο νοσοκομειο, για σοβαρες περιπτωσεις (οχι, ενα μωρο με 39 πυρετο δεν ειναι για Α&Ε εκτος κι αν το θεωρησει απαραιτητο ο out of hours gp).

Διαφημίσεις

• Δημιουργία νέου...